ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Έπειτα από 27 χρόνια

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει, γυαλιά
Μια ολόκληρη ζωή. Είκοσι επτά (27) ολόκληρα χρόνια συνεχούς υπηρεσίας και προσφοράς. Αυτή είναι η Dr κ. Μαλλιάρα.
Όταν πρωτοδιορίστηκε στο νοσοκομείο μας ήταν μια νεαρή γιατρός.
Σήμερα εξακολουθεί να προσφέρει τις πολύτιμες ιατρικές της υπηρεσίες με την ίδια αγάπη, το ίδιο ενδιαφέρον, την ίδια καλοσύνη, την ίδια ανθρωπιά, όπως όταν πρωτοδιορίστηκε.
Αυτό που άλλαξε είναι ότι στα χρόνια που πέρασαν διατέλεσε, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Πρόεδρος της Νοσοκομειακής Επιτροπής, Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας, Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Νοσοκομείου, Αντιπρόεδρος στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης, Αντιπρόεδρος στην Πρόνοια Κατερίνης, Μέλος του Δ.Σ. του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, Μέλος του Δ.Σ. Σχολικών Επιτροπών.
Κι αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, γιατί είναι απόφοιτη της Ιατρικής Σχολής με άριστα, Διδάκτορας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, κόρη ιερέα (του παπα-Ανδρέα στην Νεοκαισάρεια), η οικογένεια της όλοι γιατροί, ο σύζυγος γυναικολόγος, ο ένας γιος επίσης σπουδάζει γιατρός, μετεκπαιδεύτηκε με υποτροφία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Τορόντο Καναδά, μετεκπαίδευση στη Βοστώνη και στη Φιλαδέλφεια στις χρόνιες νεφροπάθειες, πολύ αγαπητή εκεί στους ομογενείς, ιδιαίτερα τους Κατερινιώτες, 170 ερευνητικές ιατρικές εργασίες, ισάριθμες δημοσιεύσεις και παρουσιάσεις.
Αυτή η συμπολίτισσα μας, ένας σπάνιος άνθρωπος κατά γενική ομολογία που τιμά την Πιερία, ζητάει να της ανταποδώσουμε την καλοσύνη της, να την εμπιστευτούμε και να την ψηφίσουμε στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές, που κατεβαίνει με τον Τζιτζικώστα.
Προτάθηκε και θα μπορούσε φέτος να είναι υποψήφια βουλευτής και να εκλεγεί, αλλά προτίμησε στην Περιφέρεια, για να μπορεί παράλληλα να συνεχίσει τις υπηρεσίες της στους ασθενείς της στο νοσοκομείο, στο Τμήμα Τεχνητού Νεφρού, όπου από το 1996 μέχρι σήμερα είναι Διευθύντρια.
Αποφεύγει να δημοσιεύει στις εφημερίδες προεκλογικές διαφημιστικές φωτογραφίες και μεγάλα λόγια. Γιατί ξέρει ότι, η καλύτερη διαφήμιση της είναι η εκτίμηση και η αγάπη μας.
Πρώτη μακράν με τεράστια διαφορά από τον δεύτερο είχε βγει στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές, κάτι που αναμένεται να γίνει και τώρα.
Οπότε πιστεύουμε ότι ο κ.Τζιτζικώστας, δικαιωματικά, όπως το αξίζει, θα την ορίσει ως την νέα μας Αντιπεριφερειάρχη!

Οι αστρολογικές προβλέψεις της Τρίτης 9 Απριλίου 2019

Η Σελήνη έχει περάσει στους Διδύμους και σου δημιουργεί εξαιρετική διάθεση καθώς έχεις την ανάγκη να εκφράσεις τα συναισθήματά σου, τη χαρά που νιώθεις, το κέφι και την παιδικότητα με έντονο τρόπο.

Κριός

Η Σελήνη έχει περάσει στους Διδύμους ενισχύοντας τη διάθεσή σου για επικοινωνία, ιδιαίτερα όσον αφορά το στενό σου περιβάλλον καθώς θα επιδιώξεις να βρεθείς μαζί τους και να συζητήσεις σημαντικά θέματα που μπορεί να σας απασχολούν. Εμπορικά και επικοινωνιακά ζητήματα έρχονται στο τραπέζι. Η σύνοδος της με τον Άρη ενισχύει τον εκνευρισμό, πιθανή επιθετική διάθεση και τον παρορμητικό λόγο και δεν θα είναι δύσκολο να αντιπαρατεθείς προκαλώντας προβλήματα με πρόσωπα που είναι σημαντικά για σένα. Πρόσεχε γιατί μετά θα το μετανιώσεις.

Σήμερα καλό είναι να εκτονώσεις την έντονη ενέργεια σου σε ερωτική διάθεση παρά να αφήσεις τα νεύρα να κυριαρχήσουν δημιουργώντας προβλήματα με το ταίρι σου. Αν είσαι ελεύθερος/η  νέα γνωριμία μπορεί να υπάρξει μέσα από το στενό σου περιβάλλον, προσπάθησε μόνο να διαχειριστείς πιθανές κόντρες που θα εμποδίσουν την εξέλιξη.

Ταύρος

Η Σελήνη έχει περάσει στους Διδύμους και επικεντρώνει το ενδιαφέρον σου σε ότι αφορά οικονομικά θέματα που μπορεί να σε απασχολούν, κυρίως με το να τακτοποιήσεις λογαριασμούς και εκκρεμότητες που μπορεί να σου δημιουργούν  ανασφάλεια. Η σύνοδος της με τον Άρη μπορεί να δημιουργήσει αντιπαραθέσεις με πρόσωπα που  συναλλάσσεται προκαλώντας εμπόδια στην επίλυση των εκκρεμοτήτων σου, όπως επίσης και έντονη επιθυμία για διασφάλιση του εισοδήματός σου που μπορεί να σε οδηγήσει σε απότομες συμπεριφορές.

Είναι προτιμότερο να αφήσεις σήμερα στο περιθώριο κτητικότητα, απολυτότητα και νεύρα και να αφεθείς στο πάθος που θα ευεργετήσει τη σχέση σου αποφεύγοντας τις συγκρούσεις. Αν είσαι ελεύθερος/η  πιθανή νέα γνωριμία είναι δυνατόν να δημιουργήσει έντονα συναισθήματα που θα εκδηλωθούν με εκνευρισμό και ακαμψία δυσκολεύοντας την όποια πορεία.

Δίδυμοι

Έφη Μπάσδρα - Από την θαυμάσια διάλεξη του διάσημου βοτανολόγου, και μεγαλύτερου μελετητή της χλωρίδας του Ολύμπου στον κόσμο, καθηγητή Arne Strid, επίτιμου διδάκτορα του Παν/μίου Αθηνών και πολλών άλλων πανεπιστημίων, στο Ινστιτούτο της Δανίας στην Αθήνα.

Στη φωτογραφία ο Theodore Heldreich και η περίφημη Γιανκέα. Διάσημος ο τόπος μας.... Θα χαρούμε να τον έχουμε κοντά μας στην Κατερίνη!!


Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

Από το φακό του Εδώ Πιερία News

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, περιλαμβάνονται οι Roula Vavatsoula και Αννα Βαβατσιούλα, , τα οποία χαμογελούν, εσωτερικός χώρος
Βαβατσιούλα Αννα , Βαβατσούλα Ρούλα , Δασκαλοπούλου Έλενα 




Θανάσης Λιακόπουλος: Σκεπαστή Λαϊκή Αγορά με πλήρεις υποδομές, ψυκτικούς χώρους και θέσεις πάρκινγκ


Επί χρόνια ο Θανάσης Λιακόπουλος είναι κοντά σε όλους τους ανθρώπους του μόχθου που κάθε εβδομάδα πουλάνε τα προϊόντα τους στη Λαϊκή Αγορά. Η σχέση που έκτισε μαζί τους συνεχίζει στη διάρκεια του χρόνου. Αγρότης και κτηνοτρόφος και ο ίδιος, καταλαβαίνει πολύ καλά τον αγώνα όλων των παραγωγών μας που δίνουν το παρών κάθε εβδομάδα στον πάγκο. Το Σάββατο που μας πέρασε ήταν και πάλι εκεί, μαζί με δεκάδες υποψήφιους από τον συνδυασμό «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα». Η αγάπη του κόσμου ήταν για άλλη μία φορά συγκινητική, η δύναμη που έδωσαν στον ίδιο τον Θανάση και όλον τον συνδυασμό ήταν πολύ μεγάλη.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα κανείς δεν είναι περήφανος για τον τρόπο που οργανώνεται η λαϊκή αγορά στην Κατερίνη. Όλες οι προσπάθειες και οι εισηγήσεις προς την απερχόμενη δημοτική αρχή έπεσαν στο κενό και εν έτει 2019 έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε για να φτάσουμε να έχουμε μία Λαϊκή αντάξια των παραγωγών μας.

Η πρότασή μας: Σκεπαστή Λαϊκή αγορά με πλήρεις υποδομές
Για το θέμα αυτό ο υποψηφίος Δήμαρχος Κατερίνης Θανάσης Λιακόπουλος παρουσίασε στους συνδημότες μας πρόσφατα την πρόταση του συνδυασμού:

«Είναι εξαιρετικό να νιώθουμε τη ζεστασιά και την αγάπη όλων των φίλων μας που αγωνίζονται για να στηρίξουν τις οικογένειές τους σε αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο. Τα προηγούμενα χρόνια ήμουν στο πλευρό τους με όποιον τρόπο μπορούσα, ομολογώ και με τη στήριξη και άλλων συναδέλφων. Δυστυχώς οι εισηγήσεις μου για να κάνουμε το επόμενο βήμα και να προσφέρουμε σύγχρονες υποδομές στους παραγωγούς μας δεν έγιναν δεκτές. Αυτός είναι και ένας από τους πολλούς λόγους που σταδιακά αποστασιοποιήθηκα και τελικά αποχώρησα από τον συνδυασμό του κ. Χιονίδη.

Ο συνδυασμός μας παρουσίασε από τις 29.06.2018 την πρώτη του προσέγγιση για το θέμα αυτό. Στη συνέχεια συνομίλησε με δεκάδες παραγωγούς και φυσικά τους εκπροσώπους τους και καταλήξαμε σε συνεργασία μαζί τους να προτείνουμε το εξής για τον Δήμο της Κατερίνης:

·        Δημιουργία Σκεπαστής Λαϊκής Αγοράς σε κομβικό σημείο στην Κατερίνη
·        (Έχουμε ήδη τις πρώτες επιλογές, αλλά το θέμα θα συζητηθεί και θα συμφωνηθεί πρωτίστως με ευρύ διάλογο με όλους τους ενδιαφερομένους)
·        Η Λαϊκή αυτή θα λειτουργήσει ως ένα ευρύτερο κέντρο εμπορίου, με σοβαρές υποδομές.
·        Εκτός των αυτονόητων (τουαλέτες, ένα μικρό γραφείο για όποιον παραγωγό το χρειάζεται κλπ) μας ενδιαφέρει το έργο αυτό να περιλαμβάνει πολλές θέσεις πάρκινγκ, ψυκτικούς χώρους, αναψυκτήριο και ό,τι απαιτείται για να φτάσουμε τα ευρωπαϊκά πρότυπα ποιότητας και καθαριότητας
·        Στόχος μας η προστασία του καταναλωτή, η διευκόλυνσή του στις αγορές και φυσικά η καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των παραγωγών μας.

Οι δημότες – καταναλωτές και οι παραγωγοί μας δικαιούνται να αποκτήσουν μία Λαϊκή Αγορά αντάξια των προσδοκιών τους. Μαζί θα δουλέψουμε για να την υλοποιήσουμε! Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα!»

Θανάσης Λιακόπουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Ν. ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ» ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΑΝΤΑΜΗ


 Την υποψηφιότητα του Κώστα Αντωνίου, για Τοπικός Σύμβουλος Νέας Τραπεζούντας, με τον συνδυασμό «Ανανέωση Τώρα», ανακοίνωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης Γιώργος Νταντάμης. Ο κ. Αντωνίου είναι απόστρατος Αξιωματικός.
«Μεγάλη ικανοποίηση και αισιοδοξία μας προκαλεί η συμμετοχή του αγαπητού φίλου κ. Αντωνίου Κώστα στο ψηφοδέλτιο της "Ανανέωση τώρα", για το Τοπικό Συμβούλιο Ν. Τραπεζούντας. Έμπειρος και ικανός άνθρωπος ο αγαπητός Κώστας, έχει να προσφέρει πολλά στον τόπο μας και κυρίως στους συνδημότες μας. Η Ν. Τραπεζούντα, αξίζει τα καλύτερα. Καλώς ήρθες Κώστα. Καλή δύναμη και καλή επιτυχία. Κάθε μέρα και πιό ισχυροί», δήλωσε ο κ. Νταντάμης.

«Μετά από πρόσκληση του υποψήφιου και μελλοντικού Δήμαρχου Κατερίνης κ. Γιώργου Νταντάμη, επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού «Ανανέωση τώρα», αποφάσισα να συμπορευτώ μαζί του στις Δημοτικές Εκλογές που έρχονται. Πιστεύω πως είναι καιρός να μπουν στην άκρη αυτοί που επί χρόνια είτε σε τοπικό είτε σε κεντρικό επίπεδο πολιτικής ζωής είχαν πάντα γνώμονα το προσωπικό τους συμφέρον. Είναι καιρός να βγουν μπροστά ενεργοί πολίτες που μπορούν να προσφέρουν, να υπηρετήσουν την τοπική κοινωνία με ανιδιοτέλεια σπάζοντας τα αυστηρά κομματικά στεγανά προς όφελος του συνόλου των πολιτών και κατ’ επέκταση των παιδιών μας. Είναι καιρός να φτιάξουμε μια Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα υπηρετεί τους πολίτες και δεν θα την υπηρετούν αυτοί. Πιστεύοντας ότι μπορώ να συνεισφέρω προς αυτήν την κατεύθυνση, θέτω υποψηφιότητα για την τοπική κοινότητα της Νέας Τραπεζούντας δηλώνοντας ότι θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για την καλύτερη ποιότητα ζωής των κατοίκων της. ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΖΕΙΣ», δήλωσε ο κ. Αντωνίου.


Ο ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΧΗΡΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΗΛΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ» ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΑΝΤΑΜΗ


Την υποψηφιότητα του Αστέριου Χήρα, για Τοπικός Σύμβουλος Μηλιάς, με τον συνδυασμό «Ανανέωση Τώρα», ανακοίνωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης Γιώργος Νταντάμης.
«Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση υποδεχόμαστε τον αγαπητό φίλο κ. Αστέριο Χήρα στο ψηφοδέλτιο της «Ανανέωση Τώρα» του Τοπικού Συμβουλίου Μηλιάς, ως υποψήφιο Τοπικό Σύμβουλο. Καλώς ήρθες αγαπητέ φίλε Αστέριε, καλή δύναμη και καλή επιτυχία. Η Μηλιά αξίζει τα καλύτερα. Κάθε μέρα και πιο ισχυροί», δήλωσε ο κ. Νταντάμης.

«Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες,
Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχτηκα την πρόταση του Γιώργου Νταντάμη, επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού «Ανανέωση τώρα» να συμμετέχω ως υποψήφιος τοπικός σύμβουλος Μηλιάς. Ο λόγος που αποφάσισα να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση είναι γιατί θέλω να προσφέρω στον τόπο που μεγάλωσα και εργάζομαι. Πρέπει να κρατήσουμε την κοινότητα Μηλιάς ζωντανή. ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΖΕΙΣ.», δήλωσε ο κ. Χήρας, αγρότης στο επάγγελμα.




Συνέντευξη υποψηφίου Περιφερειάρχη με την “Ελληνική Αυγή για την Κεντρική Μακεδονία”, Νίκου Χρυσομάλλη στο Ράδιο 1d - ΒΙΝΤΕΟ




Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με την "Ελληνική Αυγή", Νίκος Χρυσομάλλης παραχώρησε μια εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη στο Ράδιο 1d, όπου ανέλυσε όλα τα φλέγοντα θέματα της Περιφέρειας.
Ο Συναγωνιστής τόνισε ότι σε αντίθεση με άλλους υποψηφίους, οι οποίοι παρουσιάζονται όψιμα ως «mακεδονομάχοι», όσοι στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο της Ελληνικής Αυγής ανέκαθεν αγωνίζονταν για τα δίκαια του Ελληνικού Λαού και φώναζαν ότι η Μακεδονία Είναι Ελληνική.
Παράλληλα, σημείωσε ότι βασικός στόχος της "Ελληνικής Αυγής για την Κεντρική Μακεδονία" είναι η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη σε κάθε επίπεδο, ενώ σημείωσε ότι η αποχή στις εκλογές δεν είναι λύση.
Ο Νίκος Χρυσομάλλης σχολίασε κλείνοντας ότι παρά τον αποκλεισμό και τις καθημερινές συκοφαντίες κατά του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών, οι πολίτες ξέρουν πλέον ποιοι είναι αυτοί που μάχονται για το εθνικό αίσθημα και την εθνική κυριαρχία και θα το δείξουν στις επερχόμενες εκλογές.


Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στο ΕΚΑΒ και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία






Τις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ και της Πυροσβεστικής στη Θεσσαλονίκη επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, όπου συναντήθηκε με τις διοικήσεις και τους εργαζόμενους.
Ο κ. Τζιτζικώστας συζήτησε με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ τα ζητήματα, που παραμένουν σε εκκρεμότητα από την κεντρική διοίκηση και δυσχεραίνουν το έργο τους, ενώ επισκέφτηκε το συντονιστικό κέντρο του ΕΚΑΒ και επιθεώρησε το στόλο των ασθενοφόρων.
«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει αποδείξει εμπράκτως τη στήριξή της στο έργο του ΕΚΑΒ. Όλα αυτά τα χρόνια η διοίκησή μας ήταν και θα παραμείνει αρωγός και συμπαραστάτης των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ. Γι’ αυτό άλλωστε επενδύσαμε στην ενίσχυση του απαρχαιωμένου στόλου των ασθενοφόρων παρέχοντας 15 νέα οχήματα, πλήρως εξοπλισμένα, διαθέτοντας τους απαραίτητους ευρωπαϊκούς πόρους. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τις δομές υγείας και ειδικά τις δομές εκείνες που είναι κρίσιμες για την προνοσοκομειακή φροντίδα, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα του έργου των τραυματιοφορέων, των διασωστών και των άλλων ειδικοτήτων του ΕΚΑΒ, όσο όμως και τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν, με ευθύνη της κεντρικής διοίκησης», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.
Στην Πυροσβεστική, ο κ. Τζιτζικώστας επιθεώρησε τα νέα οχήματα που προμηθεύτηκε το Σώμα με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, επισκέφτηκε το κέντρο επιχειρήσεων και συζήτησε με τους επικεφαλής και πυροσβέστες για τα θέματα της υπηρεσίας, καθώς ήδη άρχισε η φετινή αντιπυρική περίοδος.
«Με την Πυροσβεστική Υπηρεσία έχουμε στενή συνεργασία και η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας, όπως και άλλες υπηρεσίες είναι σε απόλυτο συντονισμό, τόσο σε περιπτώσεις πυρκαγιάς, όσο και πλημμυρικών φαινομένων. Παρά το μειωμένο προσωπικό, οι πυροσβέστες της Κεντρικής Μακεδονίας έχουν αποδείξει ότι επιτελούν με αυταπάρνηση το έργο τους. Ως ελάχιστη αναγνώριση στις θυσίες που κάνουν ενισχύσαμε αποτελεσματικά τα μέσα και τον εξοπλισμό τους διασφαλίζοντας σημαντικούς ευρωπαϊκούς πόρους για 19 νέα πυροσβεστικά οχήματα, αλλά και για ατομικό εξοπλισμό προστασίας τους και διασωστικά μέσα», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ( Ολύμπια Συμμαχία )





…Συνεχίζουμε!
Ο Δήμαρχος Κώστας Δημόπουλος, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΟΛΥΜΠΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ», συνεχίζει τη στελέχωση του συνδυασμού με την κατάρτιση και του ψηφοδελτίου στην Κοινότητα Αγ. Σπυρίδωνα.

Η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών είναι μια προσπάθεια συνεχής και καθημερινή.

Ο  Δήμαρχος Κώστας Δημόπουλος παρουσιάζει 6 υποψήφιους συμβούλους της «ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ» στην Κοινότητα Αγ. Σπυρίδωνα:

1)                  Ηλίας Αλεξίου, παραγωγός
2)                  Αντωνία Δωροκίδου - Κατσίουλα, εκπαιδευτικός
3)                  Νικόλαος Ζαρογίαννης, αντιπροσωπεία ελαστικών
4)                  Αντώνιος Ζκάγιας, αστυνομικός
5)                  Ιωάννης Μιχαλήτσιος, σύμβουλος Τ.Κ. Αγ. Σπυρίδωνα-πρόεδρος ΠΕΣΚΟ-παραγωγός
6)                  Δημήτριος Τσακνάκης, σύμβουλος επιχειρήσεων



Το γραφείο Τύπου και ενημέρωσης

ΤΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΚΕ ..Για τα δάνεια των κομμάτων


Η Οικονομική Εισαγγελία, με σχετική παραγγελία της, ζήτησε την άσκηση ποινικών διώξεων για τις δανειοδοτήσεις των κομμάτων. Η δίωξη αφορά τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Για το ΚΚΕ ζητά να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο, αφού διαπίστωσε ότι τα δάνειά του δεν έχουν κανένα ποινικό ενδιαφέρον, είτε γιατί αυτά έχουν εξοφληθεί πλήρως, είτε γιατί έχουν ρυθμιστεί και εξυπηρετούνται κανονικά.
Πρέπει, ωστόσο, να θυμίσουμε ότι πέρασαν δύο περίπου χρόνια από την έναρξη της έρευνας, για να διαπιστωθεί και να επιβεβαιωθεί αυτό που το ΚΚΕ επανειλημμένα ανέφερε, ότι όχι μόνο δεν υπήρχε καμία εντελώς ένδειξη, αλλά ούτε καν η παραμικρή υπόνοια για τέλεση οποιασδήποτε μη νόμιμης πράξης στις χορηγήσεις των δανείων του. Υποστήριζε σταθερά ότι η ανάληψη όλων των δανειακών του υποχρεώσεων έγιναν με την τήρηση των νόμιμων διαδικασιών, στη βάση της οικονομικής δυνατότητας και φερεγγυότητας του Κόμματος.
* * *
Το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που, εκτός από την εκχώρηση της κρατικής επιχορήγησης για την εγγύηση των δανείων του, είχε παραχωρήσει για τη διασφάλιση της αποπληρωμής τους και επαρκέστατες εμπράγματες εγγυήσεις - εξασφαλίσεις. Αυτό άλλωστε έγινε δεκτό και καταγράφηκε στο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, το 2017, για τη διερεύνηση της νομιμότητας των δανειοδοτήσεων των κομμάτων.
Το ΚΚΕ πάντα τόνιζε ότι πρέπει, αν υπάρχουν, να αποδοθούν όλες οι ευθύνες, καθώς και να διερευνηθούν και να αποδοθούν οι ποινικές ευθύνες, όπου επίσης τυχόν υπάρχουν. Πρέπει όμως σήμερα, μετά την απόφαση της Οικονομικής Εισαγγελίας, να θυμηθούν όλα αυτά που επανειλημμένα έλεγαν τα τελευταία χρόνια ορισμένοι αισχροί συκοφάντες, που έχυναν χολή και ψέματα κατά του Κόμματος. Αυτοί οι «κύριοι», όλο το προηγούμενο διάστημα, αντέγραφαν και αναπαρήγαγαν τα εμετικά και αισχρά αντικομμουνιστικά ψέματα των ναζιστών - εγκληματιών της Χρυσής Αυγής για τα οικονομικά του Κόμματος. Τα ίδια έκαναν και μαζί με τον Πάγκαλο, που κι αυτός πριν αρκετά χρόνια οργίαζε σε αντικομμουνισμό με αισχρότατες συκοφαντίες κατά του Κόμματος, που στην πορεία αποδείχτηκαν ότι ήταν όλες ψεύτικες.
ΤΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΚΕ

Όμιλος Ιατρικού Αθηνών - Πιστοποίηση της Ορθοπαιδικής Κλινικής Μεγάλων Αρθρώσεων ως Κέντρο Εκπαίδευσης και Αναφοράς


  Αθήνα, 09 Απριλίου 2019 –  Κέντρο Εκπαίδευσης και Αναφοράς στην τεχνική ASI (Anterior Supine Intermuscular) για την Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου είναι, πλέον, η Κλινική Μεγάλων Αρθρώσεων του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Ιωάννη Τσαρούχα, MD,PhD, Ορθοπαιδικού, Διευθυντή Ορθοπαιδικής Κλινικής Μεγάλων Αρθρώσεων του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών. Αποτελεί, δε, το μοναδικό κέντρο Εκπαίδευσης & Αναφοράς στην Ελλάδα και ένα από τα λίγα, στην Ευρώπη στη συγκεκριμένη τεχνική, πιστοποιημένο από την εταιρεία Zimmer Biomet.
 
Σύμφωνα με τη Διεθνή Πιστοποίηση, η κλινική πληροί τα απαραίτητα κριτήρια και προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης στην τεχνική ASI (Anterior Supine Intermuscular), που απευθύνεται σε χειρουργούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, με τους πρώτους Έλληνες χειρουργούς να έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία, την εκπαιδευτική διαδικασία.
 
Κεντρική καινοτομία αυτής της επαναστατικής μεθόδου είναι η χρήση πολύ μικρής  πρόσθιας τομής, μήκους μόλις 6-7 εκατοστών. Ο τραυματισμός των μαλακών μορίων είναι ελάχιστος, καθώς αποφεύγεται η διατομή μυών και τενόντων και η διάρκεια της επέμβασης είναι, περίπου, μιάμιση ώρα. Με αυτόν τον τρόπο περιορίζεται η απώλεια αίματος και όταν ο ασθενής έχει φυσιολογικό αιματοκρίτη, προεγχειρητικά, είναι πολύ σπάνιο να  χρειαστεί μετάγγιση. Ο μετεγχειρητικός πόνος ελαχιστοποιείται και η άρθρωση, λόγω της προστασίας των μαλακών μορίων, είναι από την πρώτη μέρα σταθερή. Αυτό σημαίνει ότι ο ασθενής μπορεί, άμεσα, να σηκωθεί και να περπατήσει. Ανάλογα με τη φυσική του κατάσταση, μπορεί εξαρχής να μη χρειαστεί κανένα βοήθημα. Η διάρκεια νοσηλείας περιορίζεται σε 2-4 ημέρες. Με την ταχεία κινητοποίηση μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος σοβαρών επιπλοκών, όπως είναι η φλεβική θρόμβωση και τα αναπνευστικά και καρδιακά προβλήματα. Ο ασθενής επανεντάσσεται γρηγορότερα στις καθημερινές δραστηριότητες και σε μία φυσιολογική ζωή. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι η τεχνική ASI ενδείκνυται και σε υπέρβαρους ασθενείς, στους οποίους οι άλλες τεχνικές σχετίζονται με σημαντικά προβλήματα.
 

Με την αφορμή της πιστοποίησης της Κλινικής Μεγάλων Αρθρώσεων του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, ο Δρ. Ιωάννης Τσαρούχας δήλωσε: «Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Zimmer Biomet, για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε. Η συγκεκριμένη πιστοποίηση αναδεικνύει το υψηλό επίπεδο κατάρτισης των ιατρών μας, την πρωτοπορία του Ομίλου σε επίπεδο υλικοτεχνικής υποδομής, τελευταίας τεχνολογίας, αλλά και την προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας, σε όλες τις πτυχές της χειρουργικής φροντίδας. Η Κλινική μας, έχει ήδη ξεπεράσει τον αριθμό ορόσημο των 1.500 επιτυχημένων επεμβάσεων, με τη μέθοδο ASI, μίας ελάχιστα επεμβατικής μεθόδου που προσφέρει πολλαπλά οφέλη για τον ασθενή».

O ελεύθερος επαγγελματίας Γρηγόρης Γιάντσιος υποψήφιος τοπικός σύμβουλος Παραλίας στο πλευρό του Θανάση Λιακόπουλου

O ελεύθερος επαγγελματίας Γρηγόρης Γιάντσιος θα είναι υποψήφιος τοπικός σύμβουλος Παραλίας στο πλευρό του Θανάση Λιακόπουλου. Ο Γρηγόρης είναι ελεύθερος επαγγελματίας και ασχολείται με τον εξοπλισμό ξενοδοχειακών μονάδων.

«Θα είμαι υποψήφιος με τον Θανάση για να βοηθήσω και εγώ από την πλευρά μου στην υλοποίηση του προγράμματός μας για την Παραλία, τον τόπο που κατοικώ και αγαπώ! Μόνο με μεγάλες παρεμβάσεις θα πάμε μπροστά! Θα δουλέψουμε όλοι για αυτό! Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα!»
Θανάσης Λιακόπουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. 6ο Συνέδριο Πληροφορικής «Technology Forum» Συνέντευξη Τύπου









Για 6η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται το «Συνέδριο Πληροφορικής Technology Forum», τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 και ώρες 9:00-18:00, στο ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ.

Κύριοι στόχοι του Συνεδρίου είναι η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των παραγωγικών φορέων (εταιρειών πληροφορικής και βιομηχανιών) και των ερευνητικών οργανισμών (Πανεπιστήμια και ερευνητικοί φορείς), καθώς και η αξιοποίηση της γνώσης και των τεχνολογικών εργαλείων που αυτοί διαθέτουν, προκειμένου να επιτευχθεί  η ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων με διεθνείς προοπτικές.

Διακεκριμένοι ομιλητές αναδεικνύουν το κύρος και τη σπουδαιότητα του Technology Forum: ο Καθηγητής της Επιστήμης των Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο ΜΙΤ της Βοστώνης, Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, ο πρώτος Έλληνας Ολυμπιονίκης Πληροφορικής που εργάστηκε στη Facebook και ήταν συνιδρυτής της Metanautix που αποκτήθηκε από την Microsoft,  Toli Lerios, η υπεύθυνη του προϊόντος ‘Google Assistant’ της Google, Marily Nika, καθώς και η Dana Eleftheriadou, υπεύθυνη της ομάδας προηγμένων τεχνολογιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Την ημέρα διεξαγωγής του Συνεδρίου και  ώρα 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί Συνέντευξη Τύπου, στο ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ.

Στη Συνέντευξη θα μιλήσουν η Γενική Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, Ματρώνα Κυπριανίδου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Α. Μήτκας, ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΕΚΕΤΑ, Θανάσης Κωνσταντόπουλος, ο Πρόεδρος του ΣΕΠΒΕ, Κωστής Καγγελίδης και ο Στέλιος Λουτζίδης, Περιφερειακός Διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας.


Στη φετινή διοργάνωση συμπράττουν είκοσι φορείς: το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ), ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (ΑΖΚ), η Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙ), το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΥΨΗΠΤΕ), το Δίκτυο Πράξη  (ΔΠ), το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ), ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), ο Οργανισμός Enterprise Greece (EG), το Υπουργείο  Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), το Δίκτυο The Balkan and Black Sea ICT Clusters Network (ICT-BBS), ο Δήμος Θεσσαλονίκης (ΔΘ), ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) και η Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής (ΕΠΥ).

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στην ιστοσελίδα: https://technology-forum.eu/
Επισυνάπτεται το πρόγραμμα του Συνεδρίου.

Επικοινωνία με δημοσιογράφους: Συντονιστής του 6ου «Technology Forum», Μέλος ΔΣ του ΣΕΠΒΕ Κοσμάς Βάμβαλης, τηλ. 6973341066 


Ηρακλής Γ. Δασιόπουλος. Από την σημερινή μου παρουσία στην εκπομπή της αγαπημένη μου φίλης Elina, σχολιάζοντας τα του Δήμου Δίου - Ολύμπου και την υποψηφιότητα μου στις επικείμενες εκλογές με την ΣΥΝθεση του Vagelis Geroliolios. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την άψογη φιλοξενία.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα κάθονται

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Πανελλήνιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας
-Ασημένιο μετάλλιο με τις Κουσίδου Άννα και Καριπίδου Βασιλική (δίκωπος λυκείων)
-Χάλκινο μετάλλιο με τους Σάββα Καριπίδη και Νίκο Τοστσίδη (διπλό σκιφ λυκείων )
Συγχαρητήρια στους αθλητες/τριες του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης και στους προπονητές τους !!!!
“τα αγαθά κόποις κτώνται”
Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες

Επόπτης ζήτησε στο γήπεδο από επόπτη να τον παντρευτεί!

Επόπτης ζήτησε στο γήπεδο από επόπτη να τον παντρευτεί! (vid)Ωραία πράγματα στη Ρουμανία, αφού επόπτης άφησε το σημαιάκι, καθυστέρησε τη σέντρα για να ζητήσει σε γάμο τη βοηθό που ήταν στην άλλη πλευρά του γηπέδου.
 Ισως η πιο γλυκιά στιγμή στα γήπεδα της Ρουμανίας τη σεζόν που διανύουμε. Η σέντρα του ματς άργησε λίγα λεπτά, αυτή τη φορά για καλό σκοπό! Ο ένας επόπτης κατέβασε τη σημαία, σήκωσε το δαχτυλίδι και ζήτησε σε γάμο τη βοηθό διαιτητή που ήταν στην άλλη πλευρά του γηπέδου. Ευτυχώς για τον επόπτη η απάντηση ήταν θετική και το ματς άρχισε κανονικά!


http://www.gazzetta.gr






Τι προβλέπει η ΚΥΑ για την επιδότηση των κόκκινων δανείων - Ποιοι οφελούνται


Οριστικοποιήθηκαν οι λεπτομέρειες συνεισφοράς του Δημοσίου στο πλαίσιο του προγράμματος επιδότησης αποπληρωμής στεγαστικών και επιχειρηματικών δανείων με υποθήκη σε κύρια κατοικία καθώς και των ειδικότερων ζητημάτων αναφορικά με την απόδοση της συνεισφοράς αυτής. Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης οι σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση που καθορίζει τα ποσοστά επιδότησης των κόκκινων δανειοληπτών και σειρά διαδικαστικών θεμάτων αναφορικά με τη λειτουργία της πλατφόρμας, η οποία αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τον Μάιο.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου, η Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα δημοσιοποιηθεί σήμερα ορίζει ότι έχει δεσμευτεί το ποσό των 150.000.000 ευρώ σε βάρος των πιστώσεων του λογαριασμού Λ.Α.Ε. 1033-202-2310506899 του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οικονομικού έτους 2019.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η ΚΥΑ ορίζει τα εξής:

Συνεισφορά Δημοσίου


Το Δημόσιο συνεισφέρει στις μηνιαίες καταβολές που έχουν προσδιοριστεί κατ' εφαρμογή του άρθρου 75 Ν. 4605/2019 (Α΄ 52) «Εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την Οδηγία (ΕΕ) 2016/943 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 8ης Ιουνίου 2016 σχετικά με την προστασία της τεχνογνωσίας και των επιχειρηματικών πληροφοριών που δεν έχουν αποκαλυφθεί (εμπορικό απόρρητο) από την παράνομη απόκτηση, χρήση και αποκάλυψή τους (EEL 157 της 15.06.2016). Μέτρα για την επιτάχυνση του έργου του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και άλλες διατάξεις» και έχουν γίνει αποδεκτές από τον οφειλέτη στο πλαίσιο υπαγωγής του στο νόμο αυτό, προκειμένου για την προστασία της κύριας κατοικίας του.

Ορισμοί


Για τους σκοπούς της παρούσας απόφασης ισχύουν οι ακόλουθοι ορισμοί:

  1. «Οφειλέτης» ορίζεται το φυσικό πρόσωπο το οποίο έχει κριθεί επιλέξιμος και έχει αποδεχθεί πρόταση ρύθμισης για όλες τις για όλες τις οφειλές που είναι επιδεκτικές ρύθμισης κατά τις παραγράφους 3 έως 6 του άρθρου 68 ν. 4605/2019 (Α΄ 52).
  2. «Πιστωτές» ορίζονται τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, για τις απαιτήσεις των οποίων ο οφειλέτης έχει αποδεχθεί πρόταση ρύθμισης στο πλαίσιο του ν. 4605/2019 (Α΄ 52).
  3. «Ετήσιο διαθέσιμο οικογενειακό εισόδημα» νοείται το άθροισμα των εισοδημάτων του αιτούντος, του συζύγου του και των εξαρτώμενων μελών, μειωμένο κατά τους αναλογούντες φόρους, την ειδική εισφορά αλληλεγγύης του άρθρου 43Α του ν. 4172/2013 και το τέλος επιτηδεύματος του άρθρου 31 του ν. 3986/2011 (Α΄ 152). Στο «οικογενειακό εισόδημα» συμπεριλαμβάνονται και τα αφορολόγητα, καθώς και τα αυτοτελώς φορολογούμενα ποσά.
  4. «Μονοπρόσωπο νοικοκυριό»: κάθε ενήλικο άτομο που διαμένει μόνο του σε κατοικία και δεν εμπίπτει στην κατηγορία ενηλίκων έως 25 ετών που φοιτούν σε πανεπιστημιακές σχολές ή σχολεία ή ινστιτούτα επαγγελματικής εκπαίδευσης ή κατάρτισης της ημεδαπής ή αλλοδαπής.
  5. «Πολυπρόσωπο νοικοκυριό»: όλα τα άτομα που διαμένουν κάτω από την ίδια στέγη. Στο πολυπρόσωπο νοικοκυριό εντάσσονται οι σύζυγοι και τα εξαρτώμενα μέλη.
  6. «Εξαρτώμενα Μέλη»: τα πρόσωπα που ορίζονται στο άρθρο 11 του ν.4172/2013 (Α' 167).
  7. «Ανήλικα μέλη»: τα μέλη του πολυπρόσωπου νοικοκυριού έως 18 ετών.
  8. «Απροστάτευτα τέκνα»: τα ανήλικα μέλη του νοικοκυριού που είναι ορφανά και από τους δύο γονείς ή που κανείς γονέας δεν μπορεί να ασκήσει τη γονική τους μέριμνα, λόγω ασθενείας, αναπηρίας, κράτησης ή στρατιωτικής θητείας και που η επιμέλειά τους έχει ανατεθεί με δικαστική απόφαση σε μέλος του νοικοκυριού.
  9. «Μονογονεϊκή οικογένεια»: ένας μόνος γονέας (άγαμος, σε χηρεία ή διαζευγμένος, ή λόγω κράτησης του έτερου γονέα σε σωφρονιστικό κατάστημα), ο οποίος ασκεί κατ` αποκλειστικότητα ή μετά από σχετική ανάθεση με δικαστική απόφαση ή συμβολαιογραφική πράξη, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, την προσωρινή ή μόνιμη επιμέλεια ενός ή περισσότερων ανήλικων τέκνων. Για τις ανάγκες του προγράμματος, το νοικοκυριό θα πρέπει να απαρτίζεται αποκλειστικά από τα μέλη της μονογονεϊκής οικογένειας, δηλαδή τον γονέα και ένα ή περισσότερα τέκνα, εκ των οποίων τουλάχιστον ένα θα πρέπει να είναι ανήλικο.
  10. «Συνεισφορά Δημοσίου» νοείται το ποσό που συνεισφέρει το Δημόσιο που αντιστοιχεί σε τμήμα του ποσού της μηνιαίας δόσης, όπως αυτή ορίζεται στην πρόταση ρύθμισης οφειλών που έχει αποδεχθεί ο οφειλέτης στο πλαίσιο υπαγωγής του στο ν. 4605/2019.
  11. «Μηνιαία δόση»: η μηνιαία δόση της πρότασης ρύθμισης οφειλών που είναι επιδεκτικές ρύθμισης κατά τις παραγράφους 3 έως 6 του άρθρου 68 ν. 4605/2019 (Α΄ 52) και έχει αποδεχθεί ο οφειλέτης στο πλαίσιο υπαγωγής του στο νόμο αυτό.
  12. «Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Προστασίας Κύριας Κατοικίας» νοείται η πλατφόρμα του άρθρου 71 ν. 4605/2019 (Α΄ 52) που τηρείται αρμοδίως στην ιστοσελίδα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (Ε.Γ.Δ.Ι.Χ.), www.keyd.gov.gr σύμφωνα με το άρθρο 71 του νόμου αυτού.
  13. «Η.ΔΙ.Κ.Α. ΑΕ» νοείται η ανώνυμη εταιρία Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης
  14. «Ηλεκτρονική Πλατφόρμα ΗΔΙΚΑ» νοείται η πλατφόρμα που θα αναπτύξει η ΗΔΙΚΑ για την παρακολούθηση της Συνεισφοράς Δημοσίου.

Ποσό Συνεισφοράς Δημοσίου - Διάρκεια χορήγησης


1. Η συνεισφορά του Δημοσίου που καταβάλλεται σε ειδικό δεσμευμένο και ακατάσχετο λογαριασμό με δικαιούχο τον οφειλέτη, ορίζεται ως ακολούθως:

α. Για μονοπρόσωπο νοικοκυριό με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα:

αα) από 0 ευρώ έως 3.125,00 ευρώ, ισούται με το 30% της μηνιαίας δόσης για επιχειρηματικά δάνεια και στο 50% σε κάθε άλλη περίπτωση δανείου.

αβ) από 3.125,01 ευρώ έως 6.250,00 ευρώ, ισούται με το 30% της μηνιαίας δόσης για επιχειρηματικά δάνεια και στο 40% σε κάθε άλλη περίπτωση δανείου.

αγ) από 6.250,01 ευρώ έως 9.375,00 ευρώ, ισούται με το 30% της μηνιαίας δόσης για επιχειρηματικά δάνεια και στο 30% σε κάθε άλλη περίπτωση δανείου.

Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς έδωσαν για διαφήμιση σε ΜΜΕ 21 εκατ. ευρώ το 2018


Τηλεόραση και εφημερίδες μοιράζονται την μερίδα του λέοντος από τα ποσά που διέθεσαν σε διαφημιστική δαπάνη για το 2018 οι δύο τράπεζες, Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς, ενώ η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank δεν έχουν δημοσιεύσει ακόμα τις σχετικές συγκεντρωτικές λίστες, όπως ορίζει ο νόμος. Στα 5 εκατ. ευρώ τα ποσά που μοιράζονται οι πανελλαδικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, στα 7,2 εκατ. ευρώ οι εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας, απο το συνολικό ποσό των 21 εκατ. ευρώ που μοιράζουν μόλις οι δύο από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες.
Σε περίοπτη θέση στη λίστα των διαφημίσεων των δύο τραπεζών, τα τηλεοπτικά κανάλια που συγκεντρώνουν το ένα πέμπτο της διαφημιστικής δαπάνης. Ο Ant1 εξασφαλίζει 442.000 ευρώ από την Alpha Bank και 1,02 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς. Αντίστοιχα, η τηλεόραση του Alpha εξασφάλισε 714.000 ευρώ από την πρώτη και 342.000 ευρώ από τη δεύτερη, ο ΣΚΑΪ (ραδιόφωνο και τηλεόραση) ποσά 886.000 ευρώ και 445.000 ευρώ, το Star Channel 575.000 ευρώ και 311.000 ευρώ, και το Open Beyond (πρώην Έψιλλον) ποσά μόλις 78.000 ευρώ και 17.000 ευρώ, αντίστοιχα.

Την ίδια ώρα, οι εφημερίδες μοιράζονται ποσά 7,22 εκατ. ευρώ, ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος της διαφημιστικής πίτας κατευθύνεται στα ΜΜΕ της Άλτερ Έγκο συμφερόντων Μαρινάκη, των Καθημερινών Εκδόσεων συμφερόντων Αλαφούζου, στο Πρώτο Θέμα και τα μέσα ενημέρωσης της Real και των Παραπολιτικών.

Συγκεκριμένα, η Άλτερ Έγκο λαμβάνει από τις δύο τράπεζες το 2018 συνολικά 1,85 εκατ. ευρώ (481.000 ευρώ από την Alpha Bank και 704.000 ευρώ από την Πειραιώς), και οι Καθημερινές Εκδόσεις της Καθημερινής 1,1 εκατ. ευρώ (360.000 ευρώ και 734.000 ευρώ αντίστοιχα). Παράλληλα, οι εκδόσεις του Πρώτου Θέματος λαμβάνουν 1,1 εκατ. ευρώ (405.000 ευρώ και 705.000 ευρώ αντίστοιχα), ενώ συμπληρωματικά, το ραδιόφωνο (ΘΕΜΑ FM) λαμβάνει πρόσθετη διαφήμιση 150.000 ευρώ από τις δύο τράπεζες. Με την ίδια... εξίσωση, η Real Media λαμβάνει συνολικά 290.000 ευρώ για τις εκδόσεις, και ακόμα 240.000 για το ραδιόφωνο του Real FM, ενώ ακόμα 110.000 ευρώ εισπράττει ο Enikos. Ομοίως και τα Παραπολιτικά (εφημερίδα και ραδιόφωνο), με συνολικά ποσά 360.000 ευρώ.

Μικρότερα ποσά μοιράζονται οι εφημερίδες του Ελεύθερου Τύπου με 87.000 ευρώ και 127.000 ευρώ από την Alpha Bank και την Τράπεζα Πειραιώς αντίστοιχα, του Φιλελεύθερου με 86.000 ευρώ και 120.000 ευρώ, της Δημοκρατίας με 87.000 ευρώ και 188.000 ευρώ, το Έθνος (Dimera του Ι. Σαββίδη) με 96.000 ευρώ και 121.000 ευρώ, το Documento με 94.000 ευρώ και 115.000 ευρώ, και η Εφημερίδα των Συντακτών με 79.000 και 147.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως τα παραπάνω ποσά αναλογούν στα ποσά για διαφήμιση που εισέπραξαν τα ΜΜΕ για το 2018 από τις δύο εκ των τεσσάρων μεγάλων τραπεζών της χώρας.

Διαβάστε αναλυτικά τα ποσά της Alpha Bank για διαφήμιση σε ΜΜΕ το 2018:


https://www.thepressproject.gr

Εικοσιτετράωρη απεργία της ΟΛΜΕ ενάντια στις αλλαγές Γαβρόγλου στο Λύκειο


Εικοσιτετράωρη απεργία στις 12 Απριλίου και συλλαλητήρια στην Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας εξήγγειλε η ΟΛΜΕ, ενόψει της δημοσιοποίησης του τελικού σχεδίου νόμου του υπουργείου Παιδείας για τη νέα Γ´ λυκείου και τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.Η επίσημη δημοσίευσή του αναμένεται σήμερα το απόγευμα, ωστόσο, δεν αναμένεται να υπάρξουν μεγάλες αλλαγές, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου. Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, με το νέο σχέδιο υποβαθμίζεται περαιτέρω η γενική παιδεία και οι εγκύκλιες γνώσεις στην Γ´ λυκείου, με τη μείωση της διδασκαλίας βασικών γνωστικών αντικειμένων και υπονομεύεται ο παιδαγωγικός χαρακτήρας του λυκείου.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νικηφόρος Κωνσταντίνου, επέμεινε, εξάλλου, ότι δεν υπήρξε ποτέ ουσιαστικός διάλογος μεταξύ υπουργείου και ομοσπονδίας, αφού, όπως σημείωσε, στις επιτροπές που α

ΣτΕ: Αντισυνταγματική η νομιμοποίηση αυθαιρέτων στα δάση

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με αποφάσεις της την Παρασκευή έκρινε αντισυνταγματικές τις «οικιστικές πυκνότητες» εντός των δασικών εκτάσεων, δηλαδή οι οικισμοί αυθαιρέτων μέσα στους δασικούς ιστούς, οι οποίοι εξαιρούνται από τους δασικούς χάρτες και παράλληλα ακύρωσε την υπ΄ αριθμ. 34844/11.7.2016 κοινή απόφαση του υπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ακυρώθηκε η επίμαχη υπουργική απόφαση με την οποία έγινε ο προσδιορισμός του περιγράμματος της «οικιστικής πύκνωσης», κατά την έννοια του νόμου 3889/2010.

Σύμφωνα με την Ολομέλεια, είναι αντισυνταγματική η νομοθετική πρόβλεψη με την οποία εξαιρούνται από την ανάρτηση των δασικών χαρτών οι περιοχές όπου έχουν αναπτυχθεί «οικιστικές πυκνώσεις», καθώς μάλιστα η εξαίρεση των εκτάσεων αυτών δεν υπαγορεύεται από κανένα σκοπό δημοσίου συμφέροντος.

Η ολομέλεια του ΣτΕ με μια σειρά αποφάσεών της (υπ΄ αριθμ. 685 - 688/2019) έκρινε ότι οι σχετικές διατάξεις των νόμων 3889/2010 και 4389/2016 είναι αντίθετες στο άρθρο 24 παρ. 1 του Συντάγματος για την προστασία του περιβάλλοντος, κ.λπ.

Αναλυτικότερα, η Ολομέλεια του ΣτΕ με πρόεδρο την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και εισηγητή το σύμβουλο Επικρατείας Χρήστο Ντουχάνη, επισημαίνει ότι «από τις διατάξεις των άρθρων 24 παρ. 1 και 117 παρ. 3 του Συντάγματος συνάγεται ότι τα δάση και οι δασικές εκτάσεις, ως φυσικά αγαθά, και ανεξαρτήτως της ειδικότερης ονομασίας ή της θέσης τους, υπάγονται σε ιδιαίτερο και αυστηρό προστατευτικό καθεστώς, με σκοπό τη διατήρηση της κατά προορισμό χρήσης τους, ανατίθεται δε στον κοινό νομοθέτη η θέσπιση των επιβαλλομένων προληπτικών ή κατασταλτικών μέτρων για την επίτευξη του σκοπού αυτού» και συνεχίζει:

«Η συνταγματική υποχρέωση διαφύλαξης του εν γένει δασικού πλούτου της χώρας καθιστά κατ' εξαίρεση μόνον επιτρεπτή τη μεταβολή της μορφής των δασικού χαρακτήρα εκτάσεων, εφόσον προέχει για την εθνική οικονομία η αγροτική εκμετάλλευση ή άλλη χρήση, επιβαλλόμενη από λόγους δημοσίου συμφέροντος, ενώ ουδέποτε αποτελεί προέχουσα χρήση η αξιοποίηση δασικού χαρακτήρα εκτάσεων για οικιστικούς σκοπούς, οι οποίοι δεν συνιστούν λόγους υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος, που θα δικαιολογούσαν τη μεταβολή του προορισμού του δάσους».

Ακόμη, κρίθηκε ότι η προσβαλλόμενη κοινή υπουργική απόφαση, με «την οποία ορίσθηκαν τα κριτήρια προσδιορισμού της οικιστικής πύκνωσης και η οποία, λόγω της αντισυνταγματικότητας της εξουσιοδοτικής αυτής διάταξης, δεν θα μπορούσε επιτρεπτώς να εκδοθεί ούτε ακόμη και με Προεδρικό Διάταγμα, είναι μη νόμιμη και ακυρωτέα».

Παράλληλα, αναφέρει το ΣτΕ, μεταξύ των άλλων, τα εξής:

«Οι συγκεντρώσεις κτιρίων δεν εμπίπτουν ούτε σε πολεοδομημένες περιοχές ή νομίμως υφισταμένους οικισμούς ούτε σε περιοχές υπό έγκριση σχεδίων ή υπό οριοθέτηση οικισμών, ενώ δεν προβλέπεται άλλη διαδικασία που θα διασφάλιζε ότι οι εκτάσεις αυτές θα συμπεριληφθούν στους οριστικούς δασικούς χάρτες. Περαιτέρω, η εξαίρεση των εκτάσεων αυτών δεν υπαγορεύεται από κανένα σκοπό δημοσίου συμφέροντος και είναι απρόσφορη για την επιτάχυνση της κύρωσης των δασικών χαρτών ή για την ενημέρωση της Διοίκησης.

Εξάλλου, ο τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος δεν μπορεί, πάντως, να συνιστά επιβράβευση της αυθαίρετης δόμησης εντός δασών, αντιθέτως δε προϋποθέτει την έγκυρη καταγραφή των δασών και των δασικών εκτάσεων στον αναρτώμενο δασικό χάρτη και κατ' επέκταση στο δασολόγιο, την οποία, όμως, ματαιώνουν επ' αόριστον οι επίμαχες διατάξεις».