ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Νομίζετε ότι ξέρετε τα πάντα για τη μπύρα;

Την αγαπάτε, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σας, αλλά πόσα ξέρετε πραγματικά για την μπύρα; Σίγουρα θα γνωρίζετε τα βασικά, αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα τόσο για την παραγωγή της όσο και για την κατανάλωσή της που αξίζει να μάθετε.

Από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα υπάρχουν πολλά πράγματα γύρω από την μπύρα που ίσως να μη γνωρίζετε. Ας δούμε λοιπόν, 15 από τα σημαντικότερα, γιατί όταν γνωρίζετε κάτι καλά το απολαμβάνετε αποδεδειγμένα περισσότερο.

Οι αρχαίοι Βαβυλώνιοι ήταν οι πρώτοι που παρασκεύασαν μπύρα

Στην πραγματικότητα στην αρχαία Βαβυλώνα όχι μόνο παρατηρούνται τα πρώτα ζυθοποιεία, αλλά έπαιρναν την μπύρα τόσο πολύ στα σοβαρά ώστε όταν κάποιος δεν την έφτιαχνε καλά για τιμωρία τον έπνιγαν μέσα στη δικιά του μπύρα.

Η μπύρα αποτελείται κυρίως από νερό

Αυτό από μόνο του δεν είναι τόσο ενδιαφέρον όσο το γεγονός ότι το νερό σε κάποιες περιοχές χρησιμοποιούνταν κατά βάση για να δημιουργήσει συγκεκριμένες μπύρες. Το εμφιαλωμένο νερό του Δουβλίνου για παράδειγμα ήταν ιδανικό για την παραγωγή της Guinness. Στο Μεσαίωνα το καθαρό νερό ήταν δύσκολο να βρεθεί και για αυτό πολλοί έπιναν μπύρα επειδή το αλκοόλ την έκανε πιο ασφαλή από το σκέτο νερό.
Φυλάξτε την κατακόρυφα

Όταν αποθηκεύετε την μπύρα φροντίστε να τοποθετείτε τα μπουκάλια κατακόρυφα και όχι πλάγια. Αυτό αποτρέπει την οξείδωση στο καπάκι.
Η τραγωδία του 1814

Το 1814 στο Λονδίνο μια δεξαμενή ζυθοποιίας που περιείχε 3.500 χιλιάδες βαρέλια μπύρας έσπασε, προκαλώντας παλιρροϊκό κύμα σε μια ενορία. Δύο σπίτια γκρεμίστηκαν και εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Η θεωρία των Βίκινγκς

Οι Βίκινγκς πίστευαν ότι μια γιγάντια κατσίκα που οι μαστοί της περιέχουν άφθονες ποσότητες μπύρας, τους περιμένει στη Valhalla, δηλαδή τον παράδεισό τους. Ποτέ όμως, δε θα μάθουμε ποτέ αν ίσχυε κάτι τέτοιο…

Ο φόβος του άδειου ποτηριού

Μπορεί να μην το γνωρίζετε, αλλά υπάρχει κόσμος που φοβάται τα άδεια ποτήρια. Ο όρος αυτός λέγεται «cenosillicaphobia» και για να αποφύγετε κάτι τέτοιο, σας προτείνουμε να έχετε πάντα… το ποτήρι σας γεμάτο!

Οι οδοιπόροι του Mayflower

Αν νομίζετε ότι αγαπάτε πολύ τη μπύρα, τότε πρέπει να μάθετε την ιστορία των οδοιπόρων του Mayflower. Αντί λοιπόν, να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Virginia, σταμάτησαν στο Plymouth Rock γιατί… τους τελείωσε η μπύρα. Κάπως έτσι πρέπει να περιγράφεται η αγνή αγάπη για το ζύθο.

Η ποτοαπαγόρευση

Η εποχή της ποτοαπαγόρευσης διήρκησε στην Αμερική από το 1920 μέχρι το 1933, αλλά φυσικά όποιοι ήθελαν το ποτό τους, βρήκαν πολλούς τρόπους να παρακάμψουν το νόμο. Διήρκησε ακριβώς 13 χρόνια, 10 μήνες, 19 μέρες, 17 ώρες και 32,5 λεπτά, μέχρι δηλαδή να αποσύρει το νόμο ο πρόεδρος Roosevelt. Από εκεί και πέρα, η μπύρα άρχισε να ρέει άφθονη πια και με τη βούλα του νόμου.

Πώς φτιάχνεται η μπύρα

Αφού μάθαμε κάποιες γενικές πληροφορίες, ας δούμε τώρα με λίγα λόγια πώς φτιάχνεται η μπύρα. Αρχικά, η βύνη κριθαριού αναμιγνύεται με ζεστό νερό δημιουργώντας μια μάζα, κάτι σαν πλιγούρι βρώμης. Κάπως έτσι δημιουργείται ένα υγρό ως αποτέλεσμα της διαδικασίας.

Έπειτα ρίχνουμε το λυκίσκο μέσα στο νερό που έχει δημιουργηθεί για να προσθέσουμε πικράδα, γεύση και άρωμα. Ο λυκίσκος είναι το άνθος ενός αναρριχητικού φυτού που ανήκει στην κατηγορία της μαριχουάνα.

Στη συνέχεια, η ζύμη (ή μαγιά) αναμιγνύεται με ό,τι υπάρχει ήδη και αφήνεται για να βραστεί. Η μαγιά μετατρέπει τη ζάχαρη σε αιθανόλη και διοξείδιο του άνθρακα. Η αιθανόλη είναι το συστατικό που σας μεθάει ενώ το διοξείδιο του άνθρακα δημιουργεί τις φούσκες.

Τέλος, αφήστε το μίγμα να καθίσει και να ζυμωθεί για μερικές εβδομάδες πριν το βάλετε σε μπουκάλι και είστε έτοιμοι!

Υπάρχουν δύο γενικές κατηγορίες

Οι περισσότερες μπύρες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Υπάρχουν οι ales, όταν δηλαδή η μαγιά ζυμώνεται σε υψηλότερες θερμοκρασίες και μένει στην επιφάνεια. Η δεύτερη κατηγορία είναι οι lager μπύρες όπου η μαγιά ζυμώνεται σε χαμηλότερες θερμοκρασίες και έτσι δεν επιπλέει στην επιφάνεια αλλά μένει στον πάτο.
Τρόποι κατηγοριοποίησης της μπύρας

Υπάρχουν πολλοί τρόποι κατηγοριοποίησης της μπύρας που δε μένουν στον τρόπο που παράγεται ή στην εμφάνισή της. Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι η αίσθηση που έχει στο στόμα, οπότε (γιατί όχι;) μπορείτε να δημιουργήσετε και τις δικές σας κατηγορίες μπύρας.

Ο Michael Jackson και η μπύρα

Επειδή και η μπύρα θέλει το είδωλό της, ένας συγγραφέας και κριτικός μπύρας ονόματι Michael Jackson συνέβαλε τα μέγιστα στην αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για την μπύρα στη δεκαετία του 1970. Ο Jackson πέθανε στις 30 Αυγούστου του 2007.

Πώς προκαλείται η μέθη

Όταν πίνετε ένα ποτό, το αλκοόλ απορροφάται στο στομάχι σας και στο λεπτό έντερο και τελικά εισέρχεται στο αίμα, όπου μεταφέρεται σε ολόκληρο το σώμα. Για αυτό το λόγο πίνοντας με άδειο στομάχι μεθάτε πιο γρήγορα γιατί το αλκοόλ απορροφάται γρηγορότερα. Ο οργανισμός διώχνει το αλκοόλ μέσω της ούρησης, της αναπνοής και διασπώντας το στο συκώτι. Το σώμα μας μπορεί να διασπάσει περίπου ένα ποτό ανά ώρα. Όταν πίνετε γρηγορότερα απ’ όσο μπορεί να επεξεργαστεί, τότε μεθάτε.
Πώς μας επηρεάζει το αλκοόλ

Πρώτα χτυπά τον εγκεφαλικό φλοιό, κάτι που μας κάνει πιο ομιλητικούς και λιγότερο… κομπλεξικούς.

Όταν φτάσει στον ιππόκαμπο του εγκεφάλου, προκαλεί απώλεια μνήμης και έντονα συναισθήματα.

Η παρεγκεφαλίδα μας κρατά σε ισορροπία. Όταν τη χτυπά το αλκοόλ, χάνετε το συντονισμό των κινήσεών σας.

Αν το αλκοόλ περάσει στον μυελό, που ρυθμίζει διαδικασίες που δε χρειάζεται να σκέφτεστε όπως οι χτύποι της καρδιάς και η αναπνοή, τότε διατρέχετε σοβαρό κίνδυνο.

Λόγια… σοφών

Τέλος, ας δούμε τι έχουν πει για την μπύρα κάποιοι διάσημοι οπαδοί της, πραγματικοί ή μη.

Δεν μπορείς να είσαι μια πραγματική χώρα αν δεν έχεις μια μπύρα και ένα αεροδρόμιο. Βοηθά αν έχεις μια ποδοσφαιρική ομάδα ή πυρηνικά όπλα, αλλά στο τέλος απλά χρειάζεσαι την μπύρα.

Frank Zappa

Δεν είναι κακές όλες οι χημικές ενώσεις. Χωρίς υδρογόνο και οξυγόνο για παράδειγμα, δε θα υπήρχε νερό, ένα βασικό συστατικό της μπύρας.

Dave Barry

Εντάξει, εγκέφαλε, δε σε συμπαθώ και δε με συμπαθείς, αλλά ας κάνουμε αυτό που πρέπει τώρα και μετά θα σε σκοτώσω με μπύρα.
otherside.gr

Ώρα να μετρήσετε τους κοιλιακούς της Ειρήνης Παπαδοπούλου

Η Ειρήνη Παπαδοπούλου εκτός από ωραία φωνή διαθέσει και άψογο σώμα. 
Βλέποντάς την να παίζει ρακέτε σε γνωστή παραλία της Μυκόνου άνετα νομίζει κάποιος με τέτοιο κορμί είναι αθλήτρια. Δεν είναι όμως, καθώς την κέρδισε το τραγούδι.

Άξιοι της μοίρας μας..

Είμαστε το κράτος που δεν παράγουμε τίποτε και για να μπορέσουμε να... σωθούμε, ήρθαν όλοι οι "φίλοι" και οι "εταίροι" και νας δανείζουν.
Όμως, αναρωτιέμαι, αυτά τα νέα δανεικά πως θα ξεπληρωθούν;
Είναι δυνατόν να μας δανείζουν ενώ γνωρίζουν πως δεν μπορούμε να τους πληρώσουμε το νέο χρέος;
Ποιός δανείζει κάποιον πτωχευμένο; (μην ξεχνάμε πως μας λένε ότι πτωχεύσαμε από το 2010).

Εδώ κρύβεται και όλο το ζούμι...
Μήπως δεν είμαστε πτωχευμένοι;
Μήπως μας πτωχεύουν για να μας πάρουν κάτι που έχουμε και που το θέλουν πολύ;
Και αν συμβαίνει αυτό, τότε αυτοί που γεμάτοι χαρά και υπερηφάνεια μας δηλώνουν ότι κατορθώνουν να δανειζόμαστε (βάζοντας υποθήκη τα πάντα), μήπως χαίρονται επειδή δανειζόμαστε βάζοντας υποθήκες και όχι γιατί σωζόμαστε;

Γνωστές ερωτήσεις, γνωστές απαντήσεις και όλα συγκλίνουν στο μεγάλο μυστικό (μέχρι πριν 2 χρόνια) του ελληνικού ορυκτού ενεργειακού πλούτου.
Κι ενώ εμείς το γνωρίζουμε πολύ καλά, αδιαφορούμε...
Άξιοι της μοίρας μας, αφού μας πέρνουν την περιουσία (ο ορυκτός πλούτος της χώρας είναι περιουσία των πολιτών της) κι εμείς σωπαίνουμε.
Μας παίρνουν τις καλύτερες ημέρες που είχαμε μπροστά μας κι εμείς στεκόμαστε βουβοί και εξαθλιωνόμαστε.
Μας παίρνουν την περηφάνια μας κι εμείς κατεβάζουμε το βλέμα μας σαν να είμαστε ένοχοι...
Άξιοι της μοίρας μας, λοιπόν, αφού συνεχίζουμε να δεχόμαστε αποφάσεις και υπογραφές που μας καταστρέφουν...

Όσο για εκείνους που νομίζουν ότι ο Έλληνας θέλει να κάνει επανάσταση, γελιούνται, πλανώνται πλάνη οικτρά.
Ο σημερινός Έλληνας θέλει να μπορέσει να βολευτεί, να "τρουπώσει", να ξαναβρεί τα περασμένα μεγαλεία (διηγώντας τα να κλαίς), να ξαναχωθεί σε μηχανισμούς που περιμένει να επαναλειτουργήσουν, για να κρύψει τα ευαίσθητα οπίσθιά του.
Αδιαφορεί για τον διπλανό του, αδιαφορεί για τα προβλήματα που γιγαντώνονται.
Περιμένει την κατάλληλη στιγμή που θα μπορέσει να την εκμεταλλευτεί για τον εαυτό του.

Ο σημερινός Έλληνας ζει με το δόγμα "ζήσε εσύ κι άσε τους άλλους να πεθάνουν".
Είτε θέλουμε να το καταλάβουμε είτε όχι, είτε θέλουμε να το πιστέψουμε είτε όχι, δυστυχώς ο σημερινός Έλληνας είναι στον απόλυτο βαθμό εγωπαθής (παρτάκιας στην καθομιλουμένη) που ποσώς ενδιαφέρεται για το κοινό καλό (άρα και το δικό του).

Έτσι, όχι επανάσταση δεν πρόκειται να γίνει, ούτε μάζωξη για σοβαρή συζήτηση δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί.

Ταυτόχρονα, κι ενώ βρίσκεται στην αναμονή, βγάζει και τις επαναστατικές του κορώνες, για να αισθάνεται ήσυχος με την συνείδησή του και, ποιός ξέρει... μπορεί αύριο μεθαύριο να λέει πως αγωνίστηκε, αλλά ήταν πολύ μόνος... χωρίς να σημειώνει πως ήταν μόνος επειδή ο ίδιος το επέλεξε.

Δυστυχώς, είμαστε καταδικασμένοι να ζήσουμε τα χειρότερα, για να αποκτήσουμε τη δυνατότητα να αντιληφθούμε τα αυτονόητα.
Δυστυχώς, είμαστε καταδικασμένοι να εξανδραποδισθούμε, για να καταλάβουμε το μεγαλείο του να είσαι άνθρωπος. Και, δυστυχώς, ο σημερινός Έλληνας είναι τυπικά άνθρωπος. Για την ακρίβεια, είναι είδος προς εξαφάνιση, αφού ο ίδιος δεν επέλεξε την επιβίωσή του αλλά την (πιθανή) καλοπέρασή του...

Ωραίοι μου Έλληνες, αρχίστε τις βουτιές...
Ωραίες μου Ελληνίδες προβληματιστείτε για την βλαπτικότητα του ήλιου στην ηλιθιο-θεραπεία σας...
Το ότι πνίγεστε και το ότι βρίσκεστε σε ένα καμίνι που θα σας κατακάψει, μην το σκέφτεστε, γιατί μπορεί να ταραχτείτε και να χαλάσει η... νιρβάνα σας.
Άλλωστε είναι καλύτερα να πεθαίνεις ήρεμος και χαμογελαστός, παρά με αγωνία για όλα όσα αφήνεις ή δεν δεν κατόρθωσες να κάνεις...

Καλό καλοκαίρι να έχουμε.
Η επανάσταση αργεί ακόμη, ή για την ακρίβεια, πέρασε και δεν μας ακούμπησε, επειδή μας είδε και μας σιχάθηκε...

Η «ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΔΟΥΛΗ» ΕΥΡΩΠΗ ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ ΤΗ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ

Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Περιφρόνηση και οργή απέναντι στην Ευρώπη προκάλεσε σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική η πρωτοφανής και όντωςκατάπτυστη ενέργεια της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας την περασμένη εβδομάδα να απαγορεύσουν την πτήση στον εθνικό εναέριο χώρο τους του προεδρικού αεροσκάφους της Βολιβίας κατόπιν απαίτησης των ΗΠΑ…
Ούτως ή άλλως, αυτή καθαυτή μια τέτοια απαγόρευση υπερπτήσης αεροπλάνου που μεταφέρει τον ηγέτη μιας χώρας συνιστά εχθρική πράξη και παραβίαση θεμελιωδών κανόνων συμπεριφοράς στις διεθνείς σχέσεις. Αυτή η εχθρική πράξη καθίσταται ιδιαζόντως σοβαρή όταν γίνεται από ομάδα χωρών που συνορεύουν, καθώς θέτει πλέον σε κίνδυνο τη ζωή του περί ου ο λόγος ηγέτη, όταν απαγορεύεται η προσγείωση ακόμη και για ανεφοδιασμό καυσίμων. Εγγίζει δε τα όρια της πράξης κρατικής αεροπειρατείας, όταν το αεροσκάφος υποχρεώνεται να προσγειωθεί σε τρίτη χώρα και εκεί του απαγορεύεται ουσιαστικά η απογείωση, αν προηγουμένως δεν… ελεγχθούν (!) το πλήρωμα και οι επιβάτες αυτού του προεδρικού αεροσκάφους από αστυνομικούς και πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών του κράτους στο οποίο προσγειώθηκε.
Πάνω από 13 ολόκληρες ώρες παρέμεινε καθηλωμένο στο έδαφος το αεροπλάνο του Προέδρου της Βολιβίας Εβο Μοράλες στο αεροδρόμιο της Βιέννης, επειδή οι κυβερνήσεις της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας αρνούνταν να δώσουν άδεια υπερπτήσης, αν προηγουμένως δεν ερευνούσαν το αεροσκάφοςΑυστριακοί πράκτορες! Το ακόμη πιο εξωφρενικό είναι δε ότι το Παρίσι, η Ρώμη, η Μαδρίτη και η Λισαβόνα ενεργούσαν κατά τον απαράδεκτο αυτό τρόπο υπακούοντας σε εντολή της Ουάσιγκτον στο πλαίσιο μιας υπόθεσης, η οποία υποτίθεται ότι είχε κάνει έξαλλους τους Ευρωπαίους εναντίον των… Αμερικανών!
Απύθμενη άβυσσος ευρωπαϊκής υποκρισίας, όπως αποδεικνύεται. Τρελαίνεται κανείς όταν συνειδητοποιεί ότι όλη αυτή η ιστορία κρατικής αεροπειρατείας εκ μέρους των Ευρωπαίων έλαβε χώρα επειδή οι κυβερνήσεις των εμπλεκομένων ευρωπαϊκών κρατών παραβίασαν θεμελιώδεις κανόνες διακρατικής συμπεριφοράς, γιατί η CIA τους μεταβίβασε κάποιες «φήμες» ότι δήθεν στο αεροπλάνο του Εβο Μοράλες βρισκόταν και ο νεαρός Αμερικανός πράκτορας Εντουαρντ Σνόουντεν. Αυτός δηλαδή, που αποκάλυψε ότι η μυστική υπηρεσία των ΗΠΑ NSA παρακολουθεί όλο τον πλανήτη και όλους τους ηγέτες των συμμαχικών της, των φιλικών και φυσικά και των εχθρικών κρατών, αλλά πρωτίστως τους εταίρους των Αμερικανών.
Η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Γαλλίας, η κεντροαριστεροδεξιά κυβέρνηση της Ιταλίας και οι δεξιές κυβερνήσεις της Ισπανίας και της Πορτογαλίας συνήργησαν δηλαδή σε επιχείρηση κρατικής αεροπειρατείας κατ’ απαίτηση της CIA στη βάση «φημών»! Φαίνεται παρανοϊκό, αλλά είναι η ωμή και σκληρή, πικρή αλήθεια. Αυτή η πραγματικότητα όμως έχει ευρύτατες συνέπειες σε όλους τους πολιτικούς τομείς.
Οταν αποκαλύπτεται π.χ. ότι ο Φρανσουά Ολάντ δρα περιδεής κατ’ εντολήν της CIA, είναι προφανώς γελοίο να περιμένει κανείς από ένα τέτοιο πολιτικό ανθρωπάκι να ηγηθεί της αντίστασης των ευρωπαϊκών χωρών του Νότου προς το Τέταρτο Ράιχ της Γερμανίας! Ακόμη και αν ο Σνόουντεν βρισκόταν όντως στο προεδρικό αεροσκάφος της Βολιβίας, τι τον ένοιαζε τον Ολάντ αν ο Μοράλες έπαιρνε μαζί του τον Αμερικανό πράκτορα στη χώρα του; Από πού κι ως πού θα έπρεπε η Γαλλία να απαγορεύσει την υπερπτήση του αεροπλάνου του Βολιβιανού προέδρου για τον λόγο αυτόν; Θα τρελαθούμε εντελώς; Ο θλιβερός ευρωπαϊκός Τύπος επιχειρεί να υποβαθμίσει το θέμα σε ένα «ατυχές» περιστατικό που συνέβη επειδή οι «φήμες» της CIA -που ακόμη θα γελούν στο Λάνγκλεϊ, στην έδρα της, με τον αυτοεξευτελισμό των Ευρωπαίων και δη των Γάλλων- αποδείχθηκαν «αβάσιμες». Υπονοούν δηλαδή έτσι πως αν όντως είχαν βρει τον Σνόουντεν μέσα στο αεροπλάνο του Μοράλες, δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα με την κρατική αεροπειρατεία!
Το μοναδικό κακό ήταν ότι δεν βρήκαν τον Σνόουντεν και εκτέθηκαν, ενώ αν τον είχαν βρει όλα θα ήταν εντάξει! «Η Ευρώπη πέφτει στην παγίδα του ιμπεριαλιστικού στερεότυπου στην ξαφνική διένεξη με τη Βολιβία» αναστενάζουν στον τίτλο σχετικού ρεπορτάζ τους οι «Φαινάνσιαλ Τάιμς» του Λονδίνου. «Η προσγείωση του αεροσκάφους επέτρεψε στις αριστερές λατινοαμερικανικές δυνάμεις να επιτεθούν στη Δύση» προσθέτει ο υπότιτλος, αντιστρέφοντας πλήρως την πραγματικότητα. Το πρόβλημα δηλαδή δεν είναι η κρατική αεροπειρατεία των Ευρωπαίων, αλλά η… επίθεση των αριστερών κατά της Δύσης! «Αυτό που έκανε η επίθεση (σ.σ. κατά του Μοράλες) είναι ότι μας ένωσε περισσότερο» δήλωσε, αντιθέτως ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.
*Δημοσιεύθηκε στο “ΕΘΝΟΣ” την Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Δε σκότωσες το παιδί σου γιατί δεν μπορούσες να το θρέψεις. Το έκανες γιατί είσαι ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ!


Σκότωσα το παιδί μου γιατί δεν μπορούσα να το θρέψω” γράφει κάποιος “πατέρας” στον Κώστα Χαρδαβέλλα του οποίου το όνομα λέει ότι έχει στη διάθεσή του ο γνωστός δημοσιογράφος. 

του Στρατή Μαζίδη

Ήδη μάλιστα υφίσταται επιθέσεις ότι με το άρθρο του αυτό προωθεί τη βιομηχανία σφαγής νηπίων ως μια σκληρή μεν αλλά αναγκαία / δικαιολογημένη δε λύση στη σημερινή εποχή. 

Παρένθεση blogger ιστολογίου αντιπαρακμής:


Πριν παραθέσουμε τη συνέχεια του κειμένου, να θυμίσουμε ότι ο λαός μας πάντα μέσα στην κακουχία μεγάλωνε. Αλλά τότε είχε αξίες και ιδανικά, και δεν έψαχνε αφορμή για να σκοτώσει τα αγέννητα παιδιά του. Ότι δεν σκότωνε τα παιδιά του σε πολύ χειρότερες καταστάσεις, όταν έγκυες γυναίκες βάδιζαν ατέλειωτες πορείες μέχρι να φτάσουν στην ελεύθερη Ελλάδα, όταν λιμοκτονούσαν από την πείνα στην κατοχή, όταν ...,  όταν ...
Τότε οι μάνες αγαπούσαν πραγματικά το παιδί τους, τότε οι μάνες δεν επαναλάμβαναν εγωιστικά ότι "από το παιδί μου δεν θέλω να λείψει τίποτε". 

Ε ΟΧΙ λοιπόν. Το παιδί σου μπορεί να μεγαλώσει με πείνα,με αυτάρκεια, με εγκράτεια, με νηστεία. Έτσι μεγάλωναν πάντα τα Ελληνόπουλα. Με άσκηση, επιλέγοντας τον δύσκολο δρόμο της αρετής και όχι τον ευρύχωρο δρόμο της κακίας. 
Σταμάτα λοιπόν επί τέλους να μιξοκλαίς και στάσου στα πόδια σου. Μπορείς να τα καταφέρεις. Περισσότεροι από 2.000.000 αφρικανοί και ασιάτες λαθρομετανάστες, καταφέρνουν να επιβιώνουν στην Ελλάδα της κρίσης και να στέλνουν εμβάσματα στο εξωτερικό. Δεν μπορεί να κατάντησες χειρότερος από έναν λαθρομετανάστη. 



Υπάρχει Θεός, κάνε τον σταυρό σου και πάρε και πάλι το δύσβατο μονοπάτι. "Με τον ιδρώτα του προσώπου σου να βγάζεις το ψωμί σου" σου είπε ο Θεός όταν έφυγες από τον Παράδεισο. Καιρός να θυμηθείς κ πάλι πως είναι να νιώθεις τον ιδρώτα στο πρόσωπό σου, τον πόνο από τη δουλειά στα μπράτσα σου.
ΞΥΠΝΑ και άσε τις δικαιολογίες. Και προσοχή, κηφήνα, ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ να σκοτώσεις το παιδί σου.  
 Μαχητής Θεσσαλονίκης
ακολουθεί η συνέχεια του κειμένου που είδαμε εδώ:
 
Απλά από την πλευρά μου θα ήθελα να πω σε αυτό τον πατέρα δύο κουβέντες. Πρώτα όμως θα παραθέσω δύο σημεία:

 Η γυναίκα μένει έγκυος. Το όνειρο παίρνει το δρόμο να γίνει πραγματικότητα. Αλλά δύο μήνες μετά μένουν χωρίς δουλειά και οι δύο υποψήφιοι γονείς γιατί το κατάστημα που δούλευαν κλείνει. Από τη μία μέρα στην άλλη και οι δύο μπαίνουν στην ανεργία. 
Μετράνε τις δυνάμεις τους και διαπιστώνουν με φρίκη ότι δεν μπορούν να θρέψουν το παιδί που θα φέρουν στον κόσμο, δεν μπορούν να το μεγαλώσουν, δεν μπορούν να προσφέρουν ό,τι χρειάζεται ένα μωρό, γιατί δεν έχουν χρήματα. Και παίρνουν την απελπισμένη απόφαση: έκτρωση. 
«Δεν ζητάω εκδίκηση κ. Χαρδαβέλλα για το έγκλημα που με ανάγκασαν να κάνω. Δικαίωση ζητάω στο όνομα του παιδιού μου που δεν ήρθε ποτέ στον κόσμο και μια ανθρώπινη απάντηση από όλους αυτούς που μας κυβερνάνε για τα όνειρά μας που έκαψαν. Από εδώ και πέρα η γυναίκα μου και εγώ θα ζούμε με τη μαρτυρική ενοχή ότι σκοτώσαμε το παιδί μας για να μην το κάνουμε δυστυχισμένο με τη γέννησή του. Αναρωτιέμαι πώς μπορεί να ζήσει ένας άνθρωπος με τέτοιο βάρος μέσα του». 
Κανείς δε μένει από τη μια ημέρα στην άλλη άνεργος. Τα σύννεφα πάντα μαζεύονται πριν τη βροχή. Δηλαδή αυτοί οι άνθρωποι εισέπρατταν παχυλούς ή έστω ικανοποιητικούς μισθούς σε μια κερδοφόρα επιχείρηση που το χρήμα έτρεχε από παντού και ξαφνικά απολύθηκαν; Δεν κλείνει ένα μαγαζί ή μια επιχείρηση όταν πάει καλά ή έστω στέκεται. Κατεβάζει ρολά όταν ως επί το πλείστον εγγράφει χρέη ή αναγκάζεται η εργοδοσία να τροφοδοτεί από τυχόν έτοιμα. 
Προφανώς λοιπόν εσύ πατέρα και η σύζυγός σου δε γνωρίζετε να μετράτε καλά τις δυνάμεις σας. 
Εκδίκηση μπορεί να μη ζητάς πατέρα, αλλά το αίμα που έχυσες θα ζητήσει την εκδίκησή του διότι δεν του έδωσες αυτή τη μια ευκαιρία. Αποδείχθηκες ρίψασπις. Φυγόπονος. Όσο για τη “μητέρα”, άστο καλύτερα. Με το που φάγατε το σουτάρισμα κι ενώ τρέχει ο ΟΑΕΔ και πάντα μπορείς να σχεδιάσεις ένα plan B ή έστω να ελπίσεις, εσύ και η γυναίκα σου δε χάσατε την ευκαιρία να τεμαχήσετε το παιδί και να το ξεφορτωθείτε. Κι αλήθεια την 500αρα για το χασάπη πού τη βρήκες; Τελικά έχεις ή δεν έχεις χρήματα; Γιατί δεν της τράβηξες πχ μια κλωτσιά ή μια μπουνιά να αποβάλλει να σου ρθει και τζάμπα; Και μη μας πεις ότι δεν είσαι δολοφόνος. Δειλός είσαι. Ούτε το φόνο που αποφάσισες, δεν εκτέλεσες. Εκεί τα έσκασες. 
Συγχωράτε με που γίνομαι σκληρός αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Άρα λοιπόν με βάση τα λόγια σου “πατέρα” κι εγώ κι όσοι τυχόν διαβάσουν αυτό το κείμενο που περνάμε δύσκολα, ίσως πιο δύσκολα κι από αυτόν, να πάμε το βράδυ στο προσκεφάλι των παιδιών μας και να τα πνίξουμε ή να τους ρίξουμε κάτι στο γάλα. Θα είναι σκληρό αλλά όπως λες κι εσύ δε θα γίνουν δυστυχισμένα. 
Κι αναρωτιέμαι αυτό το παδί που μόλις σκότωσες (είτε είναι αληθινό γράμμα είτε επινόηση) τι θα γινόταν αν το άφηνες να δεις το φως του ήλιου; Κι αν στέρησες την κοινωνία από πχ μια σπουδαία γιατρό; Ή ένα κορυφαίο ερευνητή; Ή το πιο απλό, από έναν καλό άνθρωπο που με τη ζωή του θα φώτιζε εαυτόν και τους γύρω του; Είχες το δικαίωμα να το πράξεις; 
Σκότωσες το καινό, και συμβάλλεις στη διατήρηση του σάπιου… 
Κι ενώ από όσα γράφεις φαίνεται ότι γνωρίζεις πολύ καλά τι έκανες, εν τέλει το έκανες. Στο πρόβλημα που ήδη αντιμετωπίζετε, επιλέξατε να το κάνετε ακόμη μεγαλύτερο. 
Κανείς λοιπόν δε σε “ανάγκασε” να κάνεις τίποτε. Το ήθελες και το έκανες. Ξεφορτώθηκες το βάρος -πριν καν το σηκώσεις- που κουβαλάμε όλοι εμείς. Φορτώθηκες όμως κάτι πολύ χειρότερο. Ένα ΦΟΝΟ και μάλιστα μαρτυρικό. 

Κι αφού αποφασίσατε τελικά να σκοτώσετε με τη γυναίκα σου, να βάψετε τα χέρια σας με αίμα, τουλάχιστον ας μη χύνατε αίμα αθώο, αλλά ΕΝΟΧΟ! Μπορεί να γινόσασταν και ήρωες. 
http://freepen.gr


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2YYDvTe7q

Προβληματισμός από τους θανάτους των 3 αθλητών από οξεία λευχαιμία

athlitesoxialeuxemiaΜεγάλο προβληματισμό έχει προκαλέσει η κατά συρροή απώλεια αθλητών νεαρής ηλικίας, από οξεία λευχαιμία, μόλις σε διάστημα λίγων μηνών…
Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το θάνατο του Στρατή Αλεξίδη, τρίτου κατά σειρά κρούσματος από την ασθένεια, ζήτησε από την αθλητική ηγεσία να παρέμβει, ώστε να διαπιστωθεί για το αν πρόκειται για τυχαία γεγονότα ή για το αν οι θάνατοι σχετίζονται με ιατροφαρμακευτική αγωγή που πιθανόν να λάμβαναν οι αθλητές.
Ο Στρατής Αλεξίδης, 26 χρόνων, πρώην κωπηλάτης του ΝΑΣ Αιόλου Παμφίλων Μυτιλήνης, του ομίλου Ερετών και της εθνικής, Στρατής Αλεξίδης έφυγε από τη ζωή χθες από οξεία λευχαιμία.
Στις 12 Ιουνίου, πανελλήνιο θρήνο είχε προκαλέσει η είδηση του θανάτου του Ολυμπιονίκη Ανδρέα Κιλιγκαρίδη, ο οποίος διαπιστώθηκε με οξεία λευχαιμία. Ο αθλητής βρέθηκε λιπόθυμος ξαφνικά μια μέρα στο ξενοδοχείο που διέμενε στην Πολωνία, όπου είχε ταξιδέψει για να συμμετάσχει στους αγώνες του 3ου Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο 37χρονος πρωταθλητής του κανόε καγιάκ βρισκόταν σε κώμα για επτά μέρες, ώσπου την 7η οι γιατροί αναγκάστηκαν να τον αποσυνδέσουν από τη μηχανική υποστήριξη. Σοκ μάλιστα, είχε προκαλέσει ότι στις ιατρικές εξετάσεις που έκανε στην Ελλάδα πριν τους αγώνες, είχε διαγνωσθεί με απλή ίωση.
Λίγους μήνες πριν, στις 29 Απριλίου 2013 συγκλόνισε ο θάνατος της 23χρονης αθλήτριας του στίβου, Μαριάννας Ζαχαριάδη. Η Κύπρια πρωταθλήτρια δεν κατάφερε να κερδίσει την μάχη με τον καρκίνο του λεμφικού ιστού , που την «χτύπησε» δύο χρόνια πριν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, έθεσε τα ερωτήματα στην αθλητική ηγεσία προκειμένου να δοθούν απαντήσεις για τα βαθύτερα αίτια των θανάτων των νεαρών αθλητών, σημειώνοντας πως σε κάθε περίπτωση η αθλητική ηγεσία και οι αθλητικές ομοσπονδίες οφείλουν να λαμβάνουν τα μέτρα τους για την προστασία των αθλητών, με τακτικούς προληπτικούς ελέγχους υγείας αλλά και πιστή εφαρμογή των κανονισμών αντιντόπινγκ.
Ακόμη, πρόσθεσε: «Όλοι γνωρίζουν, ότι εξαιτίας των περικοπών και στον αθλητισμό, έχουν ατονήσει πλήρως τόσο η πρόληψη όσο και οι έλεγχοι, δυστυχώς με οδυνηρά αποτελέσματα».
πηγή:Star

Έπεσε νεκρός σε γαμήλιο γλέντι – Tραγική φιγούρα η νύφη που ξέσπασε σε λυγμούς

23523Το γλέντι εξελίχθηκε σε τραγωδία στην παραλία της Κύμης, όταν ο 67χρονος Γ.Κ. μόλις τελείωσε τον χορό, κάθισε στο τραπέζι και ξαφνικά σωριάστηκε λιπόθυμος στο έδαφος.
Τραγική φιγούρα η νύφη που ξέσπασε σε λυγμούς στο γαμήλιο γλέντι της Άμεσα οι πάντες έτρεξαν από πάνω του, αλλά δυστυχώς ο 67χρονος δεν ανέπνεε. Σύμφωνα με το eviazoom, τον παρέλαβε το ασθενοφόρο και στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Ο άτυχος άνδρας είχε πάει στον γάμο της ανηψιάς του και μετά ακολούθησε δεξίωση σε ταβέρνα.
Δεν αντιμετώπιζε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας και μάλλον τον πρόδωσε ξαφνικά η καρδιά του. Ο άτυχος Γιώργος κατάγοταν από το χωριό της Κύμης Βίταλο και είχε χρόνια ξυλουργείο στο χωριό, ενώ μαζί με τον γιο του επέκτεινε την επιχείρηση του και στην Χαλκίδα

Φόρος πολυτελείας από 293 ευρώ στα Ι.Χ.

038C7B46F6A41C01DC9CF87F6D601C80.jpg
Φόρο εισοδήματος, τέλος επιτηδεύματος, ειδική εισφορά αλληλεγγύης, ΕΕΤΑ, ΦΑΠ, αλλά και φόρο πολυτελούς διαβίωσης θα κληθούν να πληρώσουν εντός του επόμενου μήνα χιλιάδες φορολογούμενοι…
Η πρόωρη επιβολή του φόρου πολυτελούς διαβίωσης σε αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης, σκάφη και πισίνες από το 2013, αντί του 2014 θα αιφνιδιάσει 170.000 φορολογουμένους που θα λάβουν ένα πρόσθετο εκκαθαριστικό από την Εφορία. Το πλέον πιθανό είναι μέσα στις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου να αναρτηθεί στο TAXISnet στους λογαριασμούς των υπόχρεων ειδοποίηση καταβολής του φόρου πολυτελούς διαβίωσης, κάτι που θα σημαίνει πως οι φορολογούμενοι θα μπορούν να πληρώσουν το φόρο που τους αναλογεί σε δύο δόσεις.
Από την επιβολή του φόρου πολυτελούς διαβίωσης στα ΙΧ αυτοκίνητα το Δημόσιο εκτιμά πως θα εισπράξει 70 εκατ. ευρώ περίπου από περίπου 120.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων.
Ο φόρος επιβάλλεται σε οχήματα με κινητήρες από 1.929 κυβικά εκατοστά και άνω και μετά την πενταετία απομειώνεται. Για τα αυτοκίνητα από 1.929 έως 2.500 κυβικά ο φόρος ανέρχεται στο 5% της αντικειμενικής δαπάνης (τεκμήριο διαβίωσης), ενώ για τα αυτοκίνητα από 2.501 κυβικά και άνω ο φόρος υπολογίζεται με συντελεστή 10% επί του τεκμηρίου διαβίωσης.
Ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης έχει το χαρακτήρα φόρου χρήσης και θα επιβληθεί σε οχήματα που είναι σε κυκλοφορία, δηλαδή ιδιοκτήτες οχημάτων μεγάλου κυβισμού που παρέδωσαν τις πινακίδες των ΙΧ τους το 2012 και δεν επιβαρύνθηκαν με τέλη κυκλοφορίας το 2013 δεν θα πληρώσουν φέτος φόρο πολυτελούς διαβίωσης.
Σύμφωνα με τα ισχύοντα για τις πισίνες, εσωτερικές και εξωτερικές, ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης ισούται με το γινόμενο του ποσού της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης επί συντελεστή 10%. Το τεκμήριο που ισχύει φέτος για τις πισίνες είναι 160 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο μέχρι και τα 60 τετραγωνικά μέτρα και 320 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, για επιφάνεια άνω των 60 τετραγωνικών μέτρων. Έτσι, εξωτερική πισίνα 60 τ.μ. θα επιβαρυνθεί με φόρο 960 ευρώ και εσωτερική πισίνα ιδίων διαστάσεων με φόρο 1.920 ευρώ.
Αδιευκρίνιστο παραμένει το τι θα ισχύσει για τα σκάφη αναψυχής ιδιωτικής χρήσης, λόγω του ειδικού Τέλους Παραμονής και Πλόων (ΤΠΠ) ιδιωτικών πλοίων αναψυχής, το οποίο ψηφίσθηκε πρόσφατα και μέλλει να καταδειχθεί αν θα ισχύσει η όχι.
Υπενθυμίζεται πως για μηχανοκίνητα σκάφη ανοικτού τύπου χωρίς χώρο ενδιαίτησης μέχρι 5 μέτρα, η αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης ανέρχεται στο ποσό των 4.000 ευρώ.
Για τα πάνω από 5 μέτρα, το ποσό αυτό αυξάνεται κατά 2.000 ευρώ το μέτρο .Για ιστιοφόρα ή μηχανοκίνητα ή μικτά σκάφη με χώρους ενδιαίτησης, ολικού μήκους μέχρι και 7 μέτρα, η αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης είναι 12.000 ευρώ. Για τα ίδια σκάφη με μήκος πάνω από 7 και μέχρι 10 μέτρα προστίθενται 3.000 ευρώ για κάθε ένα επιπλέον μέτρο μήκους. Δηλαδή ο ελάχιστος φόρος διαβίωσης στα μηχανοκίνητα σκάφη θα είναι 400 ευρώ.
ΟΡΟΣ ΠΟΛΥΤΕΛΟΥΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ (ευρώ)
Κυβικά εκατοστάΜέχρι και 5 έτηΠάνω από 5 μέχρι και 10 έτη
1.929-1.950410287
1.950 – 2.049440308
2.050 – 2.149485339,5
2.150 – 2.249530371
2.250 – 2.349575402,5
2.350 – 2.500620434
2.501 – 2.6491.420994
2.650 – 2.7491.5101.057
2.750 – 2.8491.6001.120
2.850 – 2.9491.6901.183
2.950 – 3.0491.7801.246
3.050 – 3.1491.9001.330
3.150 – 3.2492.0201.414
3.250 – 3.3492.1401.498
3.350 – 3.4492.2601.582
3.450 – 3.5492.3801.666
3.550 – 3.6492.5001.750
3.650 – 3.7492.6201.834
3.750 – 3.8492.7401.918
3.850 – 3.9492.8602.002
3.950 – 4.0492.9802.086
4.050 – 4.1493.1002.170
4.150 – 4.2493.2202.254
4.250 – 4.3493.3402.338
4.350 – 4.4493.4602.422

Εγώ θα είμαι εκεί …μπροστά από τη Βουλή και θα σας περιμένω ΟΛΟΥΣ !!!

6513_623632340983011_130720119_n
Ονομάζομαι Στέλιος Κυμπουρόπουλος και έχω την ηλικία των 28 χρονών (παρά λίγων ημερών). Είμαι ένας νέος ειδικευόμενος ψυχίατρος, είμαι ένας μεταπτυχιακός φοιτητής, είμαι ερευνητής, είμαι υποστηρικτής, και με κάθε τρόπο, προαγωγός των ανθρώπινων δικαιωμάτων… και τέλος είμαι ένας άνθρωπος με σοβαρή κινητική αναπηρία.
Παραπάνω περιγράφω εν συντομία τα όσα είμαι. Κανείς δε ξέρει όμως τα πόσα θέλω να γίνω, τα πόσα μπορώ να φτάσω, τα πόσα αξίζει να κάνω. Ούτε εγώ έχω κάποια απάντηση! Το μόνο που γνωρίζω είναι πως σε σύντομο χρονικό διάστημα δε θα μπορώ να είμαι τίποτα. Ένας άνθρωπος χωρίς όνειρα δεν είναι άνθρωπος.
Ένας άνθρωπος χωρίς στόχους δεν είναι άνθρωπος. Ένας άνθρωπος χωρίς ελπίδα δεν είναι άνθρωπος. Ένας άνθρωπος χωρίς αύριο δε ζει! Θέλω να ζω όμως σε μια Ελλάδα που έχει αξίες που μπορεί να βασίζεται στις δικές της δυνάμεις. Δεν έχει σημασία αν φάμε ακόμα μια ημέρα καλό φαγητό, όταν πολλοί συνάνθρωποί μας τρώνε ψίχουλα ή ό,τι βρουν σε συσσίτια και ανοιχτόκαρδους ανθρώπους… σύντομα εκεί θα καταλήξουμε οι περισσότεροι!
Δεν έχει αξία αν δουλέψουμε μια μέρα περισσότερο, αφού είτε το 27% των συμπολιτών μας δε δουλεύει είτε και να δουλεύει κάποιος σήμερα, αύριο ο μισθός του δεν θα είναι αρκετός για τα καθημερινά απαραίτητα αγαθά. Και το ερώτημα γεννιέται: γιατί συμβαίνει αυτό;
Συμβαίνει γιατί αφήσαμε τη ζωή μας, χωρίς οδηγό, χωρίς υπηρεσίες, χωρίς όραμα. Σταματήσαμε να πιστεύουμε στην προσπάθεια και στη σωστή ανταμοιβή και πιστέψαμε στη λαχειοφόρο αγορά των ψήφων. Δεν υπολογίσαμε ώστε να φτιάξουμε μια κοινωνία για όλους, μια κοινωνία με βάσει την Παιδεία, τις Επιστήμες, την Έρευνα, τη Φυσική Ελληνική Ομορφιά του εδάφους και του υπεδάφους.
Ακόμα υπάρχουν ψήγματα ελπίδας και εγώ θέλω να τα εκμεταλλευτώ και να βρεθώ όσο ζω σε μια Ελλάδα πραγματικής Δημοκρατίας, πραγματικής Ελευθερίας, πραγματικής Παιδείας, πραγματικής Υγείας, πραγματικής Διαφορετικότητας. Μπορούμε να ξεκινήσουμε ΤΩΡΑ!
Τώρα για να μη συνεχίσουν να ξενιτεύονται νέοι άνθρωποι για ένα καλύτερο αύριο. Τώρα για να είμαστε σίγουροι πως σε 20-30 χρόνια θα υπάρχει ακόμα Ελλάδα και δε θα έχουμε αυτοαφανιστεί από την υπογονιμότητα! Σαν άνθρωπος δε μπορώ να βλέπω άλλο την Ελλάδα να καταστρέφεται και να χάνεται. Δε μπορώ να βλέπω πως κάθε ημέρα πίνεται το αίμα των ανθρώπων μας. ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΩ!!!
Δε ξέρω αν η ώρα μηδέν έφτασε, εγώ όμως ορίζω το δικό μου σημείο μηδέν. Την Τρίτη 16 Ιουλίου θα είναι σαν να έχω γενέθλια, θα είναι τα δικά μου διαφορετικά γενέθλια που αντί να τα γιορτάσω απολαμβάνοντας κάποιο γεύμα δίπλα στη θάλασσα με καλό κρασί και φαγητό, θέλω να γιορτάσω την αρχή μιας καινούργιας ημέρας, μιας αλλαγής. Εγώ θα είμαι εκεί στις 20:00, μπροστά από το άγαλμα του άγνωστου Στρατιώτη μπροστά από τη Βουλή και θα σας περιμένω ΟΛΟΥΣ, να γεμίσει ο χώρος Ελπίδα έξω από το σπίτι μέσα στους δρόμους.
Ελάτε και φέρτε μαζί σας από ένα κερί να το ανάψουμε σαν σύμβολο ελπίδας για το αύριο. Φέρτε μαζί σας, με οποιοδήποτε τρόπο ιδέες – απόψεις κι όχι φράσεις του παρελθόντος (όπως ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ), ώστε να είναι στοιχειοθετημένες και τεκμηριωμένες. Θα είμαστε εκεί για να τα μοιραστούμε αυτά, για να τα κάνουμε μια ανοιχτή συζήτηση μεταξύ ελεύθερων ανθρώπων, ένα ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ. Δεν θα βρεθούμε εκεί για διασκέδαση και γλέντι, με σουβλάκια και μπύρες. Οι εξελίξεις δεν έρχονται με την λειτουργία της πέψης, αλλά με τη λειτουργία του πνεύματος. Καμιά αλλαγή δεν έγινε με το ξυλάκι από το καλαμάκι, αλλά όλες έγιναν με το ξίφος του πνεύματος και τη θέληση του σώματος. Θα είμαστε εκεί για την αλλαγή, για μια βιώσιμη ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ!!!
Είμαι ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος
• Δεν υποκινούμαι από κανένα κόμμα ή πολιτική παράταξη για αυτήν την προσπάθεια για αναστολή της καταδίκης μας. ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΑΙ όμως από τη θέλησή μου να ζω ελεύθερος και καλά!
• Χρησιμοποιώ το Facebook και άλλα socials media όχι σαν τελικό αποδέκτη, αλλά ως μέσο για τη διάδοση ενός τελικού σκοπού.
Σας αφήνω με στοίχους από το ποίημα «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος» του Τάσου Λειβαδίτη και με την ελπίδα να είμαστε μια δύναμη εκείνο το βράδυ!
Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν΄αγωνίζεσαι για την ειρήνη και για το δίκαιο. Θα βγείς στους δρόμους, θα φωνάξεις, τα χείλια σου θα ματώσουν απ΄τις φωνές […]
Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος μπορεί να χρειαστεί ν΄αφήσεις τη μάνα σου, την αγαπημένη ή το παιδί σου. Δε θα διστάσεις. Θ΄ απαρνηθείς τη λάμπα σου και το ψωμί σου Θ΄ απαρνηθείς τη βραδινήξεκούραση στο σπιτικό κατώφλι για τον τραχύ δρόμο που πάει στο αύριο. Μπροστά σε τίποτα δε θα δειλιάσεις κι ούτε θα φοβηθείς. Το ξέρω, είναι όμορφο ν΄ ακούς μια φυσαρμόνικα το βράδυ, να κοιτάς έν΄ άστρο, να ονειρεύεσαι είναι όμορφο σκυμένος πάνω απ΄ το κόκκινο στόμα της αγάπης σου […]
Εγώ θα είμαι εκεί …μπροστά από τη Βουλή και θα σας περιμένω ΟΛΟΥΣ !!!!
Τρίτη 16 Ιουλίου 2013 Ώρα: 20:00

Εγκαίνια 67ου Συνεδρίου Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής (videos)

Πλάκα μας κάνουν .....

http://en-olympo.blogspot.gr

Αφού ο κ.Κουκοδήμος είναι μέτοχος στον Αιγινιακό,που φέτος θα είναι στην Β-Εθνική αντίπαλος του Πιερικού και επίσης ο συνεργάτης του κ.Κουκοδήμου κ.Νιώπας είναι ιδιοκτήτης της εταιρίας με τον αθλητικό εξοπλισμό και επίσημα ο πρόεδρος του Αιγινιακού;
Αρθρο απο το pieriasport.gr
 
ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Ο Κώστας Κουκοδήμος στο πλευρό του ΠΙΕΡΙΚΟΥ
 
 
 
 
 
 
 
Συνάντηση με τον βουλευτή Ν. Δημοκρατίας νομού Πιερίας Κώστα Κουκοδήμο είχαν ο πρόεδρος της ΠΑΕ Πιερικός και ο πρόεδρος του ΣΦΚ Πιερικός.Κώστας Παπαδόπουλος και Πασχάλης Τσιτιρόκης επισκέφθηκαν το γραφείο του ισχυρού πολιτικού άντρα της περιοχής και συζήτησαν για την ιστορική ομάδα ομάδα της Πιερίας.
Ο Κώστας Κουκοδήμος άκουσε με προσοχή όσα του είπαν οι πρόεδροι που εκπροσωπούν τον Πιερικό και εξέφρασε την επιθυμία να συμμετάσχει στη φετινή μεγάλη προσπάθεια που κάνει ώστε να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός ο σύλλογος στο νέο πρωτάθλημα.

Εξέφρασε τη στήριξη του η οποία θα είναι ενεργή και στα στα διοικητικά του συλλόγου στα οποία θα εμπλακεί άμεσα κι αυτός.
Μεταξύ άλλων δεσμεύτηκε να μεσολαβήσει ώστε να έρθει στην ομάδα χορηγία ενός σημαντικού
οικονομικού μεγέθους, απο μεγάλη εταιρία αθλητικών ειδών, που δραστηριοποιείται και στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Απάντηση στον Βορίδη για τον Α. Παπανδρέου


 
   Κύριε Βορίδη, μολονότι υπήρξα ιδεολογικός αντίπαλος του, είσαι μικρός στο ανάστημα για να απαξιώσεις το Μεγάλο ιστορικό ηγέτη του ΠΑ.ΣΟ.Κ, την πολιτική αυθεντικότητα και προσωπικότητα παγκοσμίου βεληνεκούς, που σφράγισε την πορεία της χώρας μας μετά  το  ΄81.
   Ήταν αυτόφωτος, χαρισματικός και με πολλά προσόντα. Συμπλήρωσε την ελλιπή – μονοδιάστατη διακυβέρνηση της Ελλάδας του Κων/νου Καραμανλή, τον ξεπέρασε χάρη στην ευφυΐα και τις Ικανότητές του.
   Αχίλλειος πτέρνα του ήταν ορισμένες αδυναμίες στο χαρακτήρα του΄ έφερε τα σπέρματα της επαναστατικότητας μέσα του, αλλά δεν μπόρεσε να τα καρποφορήσει, έκανε αλλαγές, αλλά δεν πραγματοποίησε την Αλλαγή στο σύστημα όπως ήθελε.
   Οι διάδοχοι του Σημίτης, Παπανδρέου Γ. και Βενιζέλος  δεν ολοκλήρωσαν το έργο του αλλοιώνοντας μάλιστα τη φυσιογνωμία και την ιδεολογική ταυτότητα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Η τωρινή σύμπραξη με τη ΝΔ, τη δεξιά  (του Σαμαρά)  όπως έλεγε ο αείμνηστος ηγέτης του αποτελεί ιεροσυλία στο πρόσωπό του. Αυτά κάνεις Βενιζέλο και μιλάει ο ετερόφωτος Βορίδης.
   Κύριε Βορίδη μη γίνεσαι κολαούζος του  “γαλοζοπράσινου„ Σαμαρά, που έχασε τα αυγά και τα πασχάλια, αλλά μελέτησε την πολιτική του Α. Παπανδρέου σε περιόδους μεγάλων εθνικών κρίσεων και παρέπεμψε εκεί τον ανεπίδεκτο και ανίκανο αρχηγό σου για να βρει τη λύση σήμερα.
Κατερίνη 08.07.2013
ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Ανεξάρτητος Έλληνας

Μέλος Σ.Ε. Πιερίας