ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023

Εκλογές “θρίλερ” – Το 4-0, το 3-1 και το 2-1-1!

 Του Δημήτρη Δένη

Στις 25 Ιουνίου θα γίνουν ξανά εθνικές εκλογές, αυτήν τη φορά με σύστημα ενισχυμένης αναλογικής. Άρα ότι έγινε μέχρι σήμερα, πλην της σειράς εκλογής που θα υπάρξει λίστα, το ξεχνάμε! Δηλαδή, θα μου πείτε, ότι υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει το 3-1 που έχουμε σήμερα και να δούμε κάποιον ή κάποιους άλλους στη βουλή; Ναι!!!

Ας ξεκαθαρίσουμε πρώτα, ότι οι 2 πρώτοι της ΝΔ (Φώντας και Άννα), αν δεν… καταστραφεί ο πλανήτης, θα εκλέγουν κανονικά. Άρα μιλάμε για τους υπόλοιπους 2 που θα τους ακολουθήσουν στην “λεωφόρο της δόξας”! Δηλαδή υπάρχουν πιθανότητες να μην δούμε στην νέα Βουλή τους 2 νεοεκλεγέντες, τον Σπύρο και τον Σάκη; Φυσικά!

13 χρόνια Σοφία Μαυρίδου – Ένας… πρόχειρος απολογισμός!

 Πάμε για ανάπτυξη με όραμα, ή μένουμε στην… σιγουριά της μετριότητας στα “πρότυπα” της δεκαετίας του 80;

Ναι, είναι 13 ολόκληρα τα χρόνια που η Σοφία Μαυρίδου είναι στο τιμόνι της περιφερειακής ενότητας Πιερίας και αν εκλεγεί και φέτος, πάει στα 18 (ούτε ο Ερντογάν να ήταν!!!), μιας και οι αυτοδιοικητικές θητείες, έγιναν ξανά πενταετείς! Το πιο πιθανό είναι ότι κουράστηκε (αν και αρνείται να το δεχθεί!) και το σίγουρο ότι… κούρασε. Όχι όμως όλους!!! Ας πούμε πρώτα τα θετικά της…

1. Φροντίζει να έχει καλές ή στην χειρότερη τυπικές σχέσεις με όλους τους ισχυρούς του τόπου (Μητροπολίτη, Βουλευτές, Δημάρχους, επιχειρηματίες κτλ), αλλά και με τους απλούς πολίτες, τους οποίους, όταν τους συναντά, τους υπενθυμίζει πόσο πολύ “τους αγαπά” και πως θα πρέπει κάποια στιγμή να περάσουν από το γραφείο της “για έναν καφέ”, άσχετα αν δεν τον έχουν πιει ποτέ! Τους αρκεί ο καλός της ο λόγος, αλλά και που τους το προτείνει κάθε φορά που τους συναντά !

Σκύλος: Πώς να αγαπήσει ο τετράποδος φίλος σας το κολύμπι

 Αν ο σκύλος σας είναι από αυτούς που φοβούνται το κολύμπι τότε αυτό το άρθρο είναι για εσάς! Μπορεί να πάρει λίγο χρόνο, αλλά τα περισσότερα σκυλιά μπορούν να διδαχθούν να αγαπούν το κολύμπι.

Τι να κάνετε:

Ξεκινήστε όταν ο σκύλος είναι ακόμη μικρός

Γυναικεία σεξουαλικότητα

 Η γυναικεία σεξουαλικότητα είναι ένα ευρύ και σημαντικό θέμα που απασχολεί την ανθρωπότητα εδώ και αιώνες. Η σεξουαλικότητα αποτελεί έναν ουσιώδη πυλώνα της ανθρώπινης εμπειρίας και η γυναικεία σεξουαλικότητα έχει τη δική της μοναδικότητα και πολυπλοκότητα. Ας εξετάσουμε μερικά στοιχεία που αφορούν την γυναικεία σεξουαλικότητα και την σημασία της στη ζωή των γυναικών.

Η γυναικεία σεξουαλικότητα περιλαμβάνει τη φυσική, ψυχολογική και κοινωνική διάσταση της σεξουαλικής εμπειρίας των γυναικών. Φυσικά, οι γυναίκες έχουν διάφορες φυσιολογικές και αναπαραγωγικές λειτουργίες που επηρεάζουν τη σεξουαλικότητά τους, όπως οι κύκλοι της έμμηνου ρύσεως, η εγκυμοσύνη και η εμμηνόπαυση. Οι ψυχολογικοί παράγοντες, όπως ο αυτοσεβασμός, η αυτοεικόνα και η συναισθηματική ευεξία, επίσης επηρεάζουν τη σεξουαλική ευχαρίστηση και ικανοποίηση των γυναικών.

Πρόστιμο μαμούθ σε influencer - μοντέλο για φοροδιαφυγή


Influencer πιάστηκε στα δίχτυα του ειδικού αλγορίθμου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Πρόκειται για γνωστό μοντέλο, το οποίο κατέχει σημαντικό ποσοστό σε επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου, μέσω της οποίας διαφημίζει ρούχα και αξεσουάρ στα social media, και τα πουλάει διαδικτυακά.

Οι ελεγκτές αξιοποίησαν πληροφορίες και από εταιρείες μεταφορών, μέσω των οποίων διαπιστώθηκε μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή.

Mόλις 1% πιθανότητες να επιβιώσουν οι επιβαίνοντες στο εξαφανισμένο υποβρύχιο

 Σε εξέλιξη παραμένει η έρευνα για την εύρεση του υποβρυχίου «Titan» που είχε εξαφανιστεί από τη Δευτέρα, 19 Ιουνίου, κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού, με το αμερικανικό Λιμενικό Σώμα να ανακοινώνει πως θα συνεχίσει τις προσπάθειές του σε μεγαλύτερο βάθος.

Η OceanGate, η τουριστική επιχείρηση που διαχειρίζεται το υποβρύχιο που επισκέπεται τον Τιτανικό, χρειάστηκε 8 ώρες για να το αναφέρει στην Ακτοφυλακή αφού είχε χάσει επαφή μαζί του, όπως αναφέρει σε αποκλειστικό της δημοσίευμα η Daily Mail.


Πλέον, οι ειδικοί αναφέρουν πως οι αγνοούμενοι, για τους οποίους υπολογιζόταν πως τους έμενε οξυγόνο στην καμπίνα για 48 ώρες την Τρίτη το πρωί, πλέον έχουν μόλις 1% πιθανότητα να βρεθούν ζωντανοί.
«Αν συμβούλευα τον πρωθυπουργό, θα έλεγα πως οι πιθανότητές τους είναι 1%», είπε ο ο πρώην διοικητής υποβρυχίου για το αμερικανικό ναυτικό, David Marquet, στη Daily Mail.

Σε συνέντευξη Τύπου της αμερικανικής Ακτοφυλακής αναφέρθηκε ότι έχει απομείνει αέρας για περίπου 40 ώρες μέσα στο υποβρύχιο ενώ έχει γίνει αποστολή τηλεχειριζόμενου οχήματος στην τελευταία γνωστή θέση του μικρού σκάφους. Ο λοχαγός Jamie Frederick επανέλαβε ότι πρόκειται για μια πολύ σύνθετη έρευνα και ότι οι ομάδες εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο. 

Γιατί φοβόμαστε το σκοτάδι;

 Είστε μόνοι το βράδυ, ξαπλωμένοι στον καναπέ και παρακολουθείτε μια ταινία. Με το δωμάτιο να έχει καλό φωτισμό και τις πόρτες κλειστές, η ασφάλειά σας δεν αμφισβητείται. Έξω ο καιρός αγριεύει, φυσάει άνεμος και βρέχει καταρακτωδώς. Τα δέντρα θροίζουν και οι κεραυνοί διαπερνούν τη σιωπή της νύχτας. Ακούς ένα δυνατό θόρυβο και το ρεύμα σβήνει.

Πλέον βυθίζεστε στο απόλυτο σκοτάδι και για τους περισσότερους ανθρώπους, ο φόβος πιθανότατα επικρατεί.

Μία από τις πιο συχνές φοβίες στα μικρά παιδιά είναι ο τρόμος του σκοταδιού. Ακόμα και ενήλικες δηλώνουν ότι έχουν φοβία στο σκοτάδι και αποφεύγουν να μένουν μόνοι σε σκοτεινά μέρη ή να κοιμούνται σε πλήρως σκοτεινό σπίτι.

Γιατί όμως αυτή η φοβία είναι τόσο έντονη που σε πολλούς φτάνει σε επίπεδα να διαταράσσει την καθημερινότητά τους;

Ο μεγαλύτερος εχθρός που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι εντός μας!

 Υπάρχουν δύο “θεωρίες” στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της Τουρκίας:

  • Σύμφωνα με την πρώτη θεωρία, η Τουρκία είναι “πολύ δυνατή” για να της πάμε κόντρα. Είναι πολύ πιο “σημαντική” γεωπολιτικά για τη Δύση, είναι πολύ πιο “οικονομικά ισχυρή”, είναι πολύ πιο εξοπλισμένη από την Ελλάδα, άρα η μόνη “σωτηρία” για την Ελλάδα είναι να… συνθηκολογήσει με την Τουρκία!

Ελπίζοντας ότι με την παρέμβαση της Δύσης, ίσως γλιτώσουμε χωρίς να χάσουμε τα πάντα – κι ίσως καταφέρουμε να μην χάσουμε κι άλλα στη συνέχεια.

Η άποψη αυτή έχει ήδη αποδεχθεί τη “Γαλάζια Πατρίδα” του Ερντογάν, απλώς δεν μας το έχει πει ακόμα…

Γκρίνια και εσωστρέφεια με επίκεντρο την Καραμανλική ομάδα και τα στελέχη που προέρχονται από το ΛΑΟΣ υφέρπει στην ΝΔ

 Μολονότι η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 25ης Ιουνίου προβλέπεται εμβληματική, με τη διάφορα σε ποσοστιαίες μονάδες με τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ να φθάσει σε δυσθεώρητα ύψη, άνω των 20 και πλέον μονάδων, γεγονός που καθιστά τον Κυριάκο Μητσοτάκη απόλυτο κυρίαρχο του πολιτικού παιχνιδιού, χωρίς ο οποιαδήποτε να μπορεί να αμφισβητήσει – φανερά τουλάχιστον- τις αποφάσεις και τις επιλογές του, εντούτοις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας υφέρπει μια …γκρίνια και μια εσωστρέφεια, που έχει να κάνει με τα πρόσωπα που θα υπουργοποιηθούν -κατά τις πληροφορίες – και απορρέει κυρίως από δύο ομάδες: την Καραμανλική και εκείνη της λαϊκής – πατριωτικής Δεξιάς που περιλαμβάνει πρόσωπα που προέρχονται από το κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη!

Η Εφη Αχτσιογλου δεν αποδομεί μόνο τον Σκυλακάκη αλλα επιβεβαιώνει τους φόβους των πολιτών για το κρυφό σχέδιο της ΝΔ.

 

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Η ΕΥΔΟΚΙΑ...

 


Εργασίες συντήρησης στην 19η Επαρχιακή Οδό από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, 2. 230620 ΔΤ Εργασίες συντήρησης στην 27η Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης- Ν. Μηχανιώνας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

 


Συνεχίζονται οι εργασίες αντικατάστασης μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Νέων Μουδανιών από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 19 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023.
Το πρόγραμμα των εργασιών έχει ως εξής:
Ρεύμα εξόδου, δεξιά οριογραμμή:
1. Δευτέρα 19/06/2023, από τη Χ.Θ. 8+400 έως τη Χ.Θ. 8+500
Ρεύμα εισόδου, κεντρική νησίδα:
2. Τρίτη 20/06/2023, από τη Χ.Θ. 10+290 έως τη Χ.Θ. 10+190
3. Τετάρτη 21/06/2023, από τη Χ.Θ. 9+700 έως τη Χ.Θ. 9+400
4. Πέμπτη 22/06/2023, από τη Χ.Θ. 8+790 έως τη Χ.Θ. 8+650
5. Παρασκευή 23/06/2023, από τη Χ.Θ. 8+300 έως τη Χ.Θ. 8+170 και από τη Χ.Θ. 7+540 έως τη Χ.Θ. 7+310

Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα αποκλείεται μόνο η δεξιά ή η αριστερή, κατά περίπτωση, λωρίδα κυκλοφορίας σε μήκος επαρκές για τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια των χρηστών του οδικού δικτύου ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται απρόσκοπτα.
Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν κατά τις παραπάνω ημέρες από τις 7.00 π.μ. έως τη δύση του ηλίου και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.
Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και με το Τμήμα Τροχαίας Θέρμης ώστε να γίνουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.



Λεπτομερής τοποθέτηση Τοῦ Αἰδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Ἰωάννου Διώτη για τον κ.Βελόπουλο

ΦΡΙΚΗ ! ΦΡΙΚΗ ! ΦΡΙΚΗ ΔΙΑ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΝ !

Τοῦ Αἰδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Ἰωάννου Διώτη,

Θεολόγου- Δημοσιογράφου- Συγγραφέως -

Ἐκδότου, (ὅπως ἐτίμησεν αὐτὸν ἡ

Ἀκαδημία Ἀθηνῶν)

Ἀδελφοὶ Ὀρθόδοξοι Ἕλληνες, ἐκπλήσσομαι, καταπλήσσομαι, συγκλονίζομαι,

ἀναταράσσομαι καὶ συνταράσσομαι. Ἰδοὺ πόσα χυδαῖα, ἀποκρουστικά, φρικιαστικὰ καὶ

βλάσφημα κατὰ τοῦ Χριστοῦ, τῆς Παναγίας καὶ τῶν Ἁγίων μας δέχεται εἰς βιβλίον του ὁ

πολιτικὸς Κυριάκος Βελόπουλος, ὅπως ἐδημοσιοποίησεν ὁ λόγιος Κληρικὸς τῶν Πατρῶν

Πρωτοπρεσβύτερος π. Ἀναστάσιος Γκοτσόπουλος μὲ τὸ ἀπὸ 7-6-2023 ἐκτενὲς κείμενόν

Ανακοίνωση: Υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα προσχολικής αγωγής και δημιουργικής απασχόλησης παιδιών (πρώην «Εναρμόνιση») περιόδου 2023-2024

 Δήμος Δίου-Ολύμπου: Υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα προσχολικής αγωγής και δημιουργικής απασχόλησης παιδιών (πρώην «Εναρμόνιση») περιόδου 2023-2024


Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς που επιθυμούν τη φιλοξενία των παιδιών τους στους παιδικούς σταθμούς Λεπτοκαρυάς και Νέας Εφέσου για το έτος 2023-2024, ότι ξεκινά η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από σήμερα 20/06/2023 ώρα 14:00 έως τις 11/07/2023 ώρα 23:59, στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) www.eetaa.gr.

Οι πίνακες (προσωρινοί και οριστικοί) των αποτελεσμάτων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ: www.eetaa.gr

Ανακοίνωση: Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης την Τετάρτη 21 Ιουνίου στο Λιτόχωρο (οικισμός, βιομηχανική περιοχή, περιοχή Κέντρου Υγείας)

 


ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΙ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΡΙΝΟ


Α’ ΤΑΞΗ

Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΜΗΤΡΩΝΥΜΟ ΒΑΘΜΟΣ

1 Μποζαλατζή Μαρία Ελευθέριος Ολυμπία 19 12/15

2 Ανθοπούλου Αναστασία Ιωάννης Ανγκέλικα 19 9/15

3 Σεϊταρίδου Παρθένα Χρήστος Ματινιώ 19 8/15

4 Γκαντά Δέσποινα Βασίλειος Γεωργία 19 5/15

5 Παλαιολόγου Αντώνιος Γεώργιος Χαριτίνη 19 1/15

6 Ζιάκα Ευαγγελία Απόστολος Ελευθερία 18 14/15

7 Ζιάκα Ειρήνη-Χρυσοβαλάντου Απόστολος Ελευθερία 18 13/15

8 Γαλανού Ιωάννα Ζαφείριος Αντωνία 18 12/15

9 Παπαγεωργίου Αθανασία Χρήστος Έλενα 18 9/15

10 Παναγιωτίδου Μελίνα-Ελπίδα Αβραάμ Κατρίν 18 8/15


Β’ ΤΑΞΗ