ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015


Απολύομαι ψαρούκλες... Νομίζεις!


Πρώτα θα λογοδοτήσεις για τη γενοκτονία του Ελληνικού Λαού, μαζί με τον πατροκτόνο και τον γαμπρό του Μπακατσέλου!

ΑΠ΄ΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΡΙΤ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΝΔ...

Σήμερα κηδεύομεν τον...


ΣΥΡΙΖΑ: Ιστορική νίκη για τον ελληνικό λαό τα αποτελέσματα «Ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει την ευθύνη να συγκροτήσει κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, να υλοποιήσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και να διαπραγματευθεί στην Ευρώπη».




Το εκλογικό αποτέλεσμα, με βάση τα exit poll, «είναι μια ιστορική νίκη για τον ελληνικό λαό, ο οποίος τάχθηκε συντριπτικά κατά της λιτότητας» τονίζουν στο πρώτο σχόλιό τους κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτουν ότι το αποτέλεσμα «στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη που μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο αλλαγών σε όλη την Ευρώπη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, «αναλαμβάνει την ευθύνη να συγκροτήσει κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, να υλοποιήσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και να διαπραγματευθεί στην Ευρώπη».

Στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλατεία Κουμουνδούρου, βρίσκονται ήδη αρκετά κομματικά στελέχη, τα οποία περιμένουν, σε κλίμα ενθουσιασμού, τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα για την πρώτη σύσκεψη.

Στο κεντρικό προεκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κλαυθμώνος επικρατεί πανηγυρικό κλίμα. 

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/273903/suriza-istoriki-niki-gia-ton-elliniko-lao-ta-apotelesmata/#ixzz3Pr6npRkT
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά τουλάχιστον 10 μονάδες Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να καταλαμβάνει 36% με 39%



Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, με διαφορά τουλάχιστον 10 μονάδες έναντι της ΝΔ, παρουσιάζει η εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Σύμφωνα πάντα με τα έως τώρα στοιχεία, ερώτημα είναι το τρίτο κόμμα, και αν οι ΑΝΕΛ και το ΚΙΔΗΣΟ θα εισέλθουν στη Βουλή, απομακρύνοντας το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα ευρήματα της εκτίμησης εκλογικού αποτελέσματος ο ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να καταλαμβάνει 36% με 39%, η ΝΔ 24% έως 27%, το Ποτάμι 6,5% έως 8,5%, η ΧΑ 6 με 8%, το ΚΚΕ 5 με 7%, το ΠΑΣΟΚ 4 με 6%, οι ΑΝΕΛ 2,5% με 4,5%, το Κίνημα 2% έως 3% και η ΔΗΜΑΡ 0,5% με 1%. 

Σύμφωνα εξάλλου με την κοινή δημοσκόπηση εξόδου των άλλων τηλεοπτικών σταθμών, που κάνει λόγο για πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 12,5%  έναντι της ΝΔ, τα κόμματα θα λάβουν τις εξής έδρες αν τα στοιχεία επαληθευτούν:

ΣΥΡΙΖΑ 152 (146-158)
ΝΔ 70 ( 65- 75)
ΧΑ 19,5 ( 17- 22)
ΠΟΤΑΜΙ 19,5 ( 17- 22)
ΚΚΕ 14,5 ( 13- 16)
ΠΑΣΟΚ 13,5 ( 12- 15)
ΑΝΕΛ 11,5 ( 10- 13)
ΚΙΝΗΜΑ ( 0- 8)

«Για ιστορική νίκη της αριστεράς στην Ελλάδα και ιστορικό μήνυμα για όλη την Ευρώπη» κάνουν λόγο στο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τα αποτελέσματα. Στο κεντρικό προεκλογικό περίπτερο του κόμματος επικρατεί πανηγυρικό κλίμα. 

«Τα έξιτ πολ δεν είναι αποτελέσματα, περιμένουμε τα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών» σχολίαζαν πηγές της ΝΔ.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/273901/ektimisi-eklogikou-apotelesmatos-protos-o-suriza-me-diafora-toulahiston-10-monades/#ixzz3Pr6QF65z
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ


Τεράστιο προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ


Κοντά στην αυτοδυναμία βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ αν επιβεβαιωθεί η εκτίμηση του exit poll.

Συγκεκριμένα, το αποτέλεσμα του exit poll στις 7 μ.μ. είναι το εξής:
ΣΥΡΙΖΑ: 35,5% - 39,5%
Νέα Δημοκρατία:23,0% - 27,0%
Χρυσή Αυγή: 6,4% - 8%
Το Ποτάμι:6,4% - 8%
ΚΚΕ 4,7% - 5,7%
ΠΑΣΟΚ: 4,2% - 5,2%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 3,5% - 4,5%
ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ: 2,2% - 3,2%
Σύμφωνα με το διακαναλικό exit poll οι έδρες κατανέμονται ως εξής:
ΣΥΡΙΖΑ: 146-158
ΝΔ: 65 - 75
Χρυσή Αυγή: 17 - 22
ΠΟΤΑΜΙ: 17- 22
ΚΚΕ: 13 - 16
ΠΑΣΟΚ: 12- 15
ΑΝΕΛ: 10 - 13
ΚΙΝΗΜΑ: 0 - 8
Η χώρα είναι εν αναμονή των πρώτων επίσημων αποτελεσμάτων και των πολιτικών εξελίξεων που θα ακολουθήσουν.


This is ΤΗΕ ΕΝΔ


Εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος ΣΚΑΙ & άλλων καναλιών 19:00


Το νου σας ρεμάλια

Ψηφοδέλτια για πολλές χρήσεις...

Δευτέρα 26 Γενάρη: Παραδίνουμε χαρτί υγείας έξω από το σπίτι της Βούλτεψη!

Ζωή σ' εσάς...

Αν δεν τιμωρηθούν για τις χιλιάδες που αυτοκτόνησαν, τα παιδιά μα που πήραν τους δρόμους της ξενιτιάς, την πείνα στα παιδιά, το κλείσιμο των νοσοκομείων, των σχολείων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας... η αυριανή αντιμνημονιακή κυβέρνηση θα είναι ξεφτιλισμένη!


Γι αυτά ψηφίσουμε σήμερα!

Η αντιμνημονιακή κυβέρνηση που δεν θα τιμωρήσει τους δωσίλογους... θα είναι κι αυτή κατάπτυστη!


…οδηγοί της ελπίδας οι πρώτοι νεκροί! Στήν μνήμη όλων όσων έφυγαν άδικα τά πέτρινα χρόνια της μνημονιακής Ελλάδας! Στήν μνήμη τών χιλιάδων αυτόχειρων! H αυριανή αντιμνημονιακή κυβέρνηση που θα χαριστεί στους δωσίλογους που 'φεραν τον όλεθρο στον τόπο... θα είναι κατοχική δωσίλογη κυβέρνηση!


144642-sara1
Ενα παιδί βρίσκει τραγικό θάνατο από τίς αναθυμιάσεις ενός μαγκαλιού
και...

assets_LARGE_t_420_54236481 Ενα παιδί χάνει τήν ζωή του άδικα….δέν είχε εισιτήριο γιά το λεωφορείο το γαμημένο εισιτήριο ήταν περισσότερο πολύτιμο από την ζωή του

alex18
Αλέξανδρος είχε την «ατυχία» νά είναι φίλος του Νικόλα Ρωμανού,άρα εχθρός του συστήματος…φρόντισαν νά τον βγάλουν από την μέση
murdered-greek-hip-hop-artist-pavlos-fyssas-data (1)     Παύλος Φύσσας,τα τραγούδια του ενοχλούσαν τους ναζί,φρόντισαν νά τον βγάλουν από την μέση
Ο Παύλος όμως ζεί στην καρδιά μας
autoktonia

Κεράσια καί κρίνοι 

Δωσίλογος ο "αντιστασιακός" πρόεδρος μέχρι και την ώρα που ψήφισε! Παπούλιας: «Προβλέπω ότι έρχονται χρόνια με προβλήματα»


Μ' εσένα νενέκο όλα ήταν μια χαρά!
Ντροπή σου!

Κάνατε το "χρέος" σας... δηλαδή ταμείο! Τώρα πλησιάζει η ώρα της πληρωμής! Κι αν σας χαριστεί αντιμνημονιακή κυβ΄'ερνηση... θα έχει το ίδιο και χειρότερο τέλος!



Νεοφασίστα, όταν σε καλέσουν ν' απολογηθείς για το σόι σου στη λίστα Λαγκάρντ -και δεν παραιτήθηκες από την αρμόδια επιτροπή της βουλής, που δήθεν εξέταζε- και για τις αβανταδόρικες "πατριωτικές" ερωτήσεις για τις προμήθειες με τα εκατομμύρια μίζες... τότε να δεις πάρτυ!


ΤΣΙΠΡΑΣ: Έτσι θα κυβερνήσω..Από Δευτέρα δεν θα υπάρχει Μνημόνιο και τρόικα

Φορολογική ανακούφιση είτε στην ακίνητη περιουσία είτε στο εισόδημα εγγυήθηκε ο Α.Τσίπρας, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει καμιά φορολογία καταθέσεων.Την ίδια στιγμή δεσμεύτηκε ότι θα διεκδικήσει τις γερμανικές αποζημιώσεις ανεξάρτητα από την διαπραγμάτευση του χρέους. Όσο για το που θα βρει τα χρήματα για να υλοποιήσει το πρόγραμμά του, απάντησε στην«φορολογική ύλη, η οποία κρύβεται καθώς υπάρχουν χρήματα στη φοροδιαφυγή»
«Τρία δισ. ευρώ τον πρώτο χρόνο από την πάταξη της φοροδιαφυγής προβλέπονται στο πρόγραμμά μας και …………..
……..είναι ένας στόχος που μπορούμε να πετύχουμε»
Σε πλήθος ερωτημάτων απάντησε ο Α.Τσίπρας στην διακαναλική συνέντευξη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
«Δεν θέλουμε να κάνουμε συμψηφισμούς της διαπραγμάτευσης για το ελληνικό χρέος με τη διεκδίκηση του ανεκπλήρωτου χρέους της Γερμανίας. Είναι δέσμευσή μας απέναντι στον ελληνικό λαό να διεκδικήσουμε τις γερμανικές αποζημιώσεις»
Αναφερόμενος στην ακίνητη περιουσία της οποίας η φορολόγηση στοίχισε ουσιαστικά στην ΝΔ την επερχόμενη συντριβή έιπε «Πολυτελείς κατοικίες με δύο και τρεις πισίνες, που συνήθως ανήκουν σε offshore εταιρείες, βεβαίως και θα φορολογηθούν, αλλά η ακίνητη περιουσία της μικρής και μεσαίας τάξης θα απαλλαχθεί από την φορολόγηση. Πρώτα όμως θα αναπροσαρμόσουμε τις αντικειμενικές στις πραγματικές τρέχουσες εμπορικές αξίες.»
Στο ερώτημα που καίει τόσους Έλληνες μετά από τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης τι θα γίνει με τις καταθέσεις απάντησε «Δεν υπάρχει καμία σκέψη για φορολογία καταθέσεων»
Εξήγησε όμως ότι δεν θα πρέπει να ανησυχούν οι αστυνομικοί με τις θεωρίες περί αφοπλισμού που καταλογίζει η ΝΔ στο ΣΥΡΙΖΑ μόλις γίνει κυβέρνηση, αλλά επέμεινε στο να μην φέρουν όλα όσοι έρχονται σε επαφή με πολίτες κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων, γνωρίζοντας μάλιστα ότι θα τις αντιμετωπίσει σύντομα και η δική του κυβέρνηση.
«Οι αστυνομικοί που βρίσκονται σε επαφή με τον πολίτη σε συγκεντρώσεις ή σε αγώνες δεν πρέπει να φέρουν όπλο, άλλωστε υπάρχει σχετικό προεδρικό διάταγμα από το 1997 που δεν εφαρμόστηκε ποτέ – Είναι δυνατόν όμως να μιλάμε για γενικό αφοπλισμό της αστυνομίας;»
«Χαμένη ψήφος είναι η ψήφος στο χθες – Η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση»
Να σημειωθεί ότι εκ δεξιών του κ. Τσίπρα κάθισε ο Πάνος Σκουρλέτης, ενώ εξ ευωνύμων ο Κώνσταντίνος Τσουκαλάς και ο Νίκος Τόσκας
Δεν παρέλειψε βέβαια να αναφερθεί και στο «άδειασμα» του Μ.Ντράγκι στον Α.Σαμαρά στην κινδυνολογία που εξέφρασε τόσο καιρό ότι η χώρα θα μείνει χωρίς χρηματοδότηση αφου΄ο Α.Ντράγκι παρέτεινε το διαπραγματευτικό πλαίσιο μέχρι τον Ιούλιο.
«Στην Ευρώπη συγκρούονται η προτεσταντική λογική της Μέρκελ και του Σόιμπλε και η άλλη λογική είναι το «whatever it takes», που είχε πει πριν από δύο χρόνια ο κ. Ντράγκι. Ο κ. Σαμαράς μας έλεγε ότι αυτό που έκανε χθες ο κ. Ντράγκι, δεν γίνεται, ότι απαγορεύεται από τους ίδιους τους κανόνες της ΕΚΤ. Ο κ. Ντράγκι δεν βάζει ειδικούς όρους για την Ελλάδα – Επιβεβαιώνει ότι το χρονικό διαπραγματευτικό πλαίσιο δεν είναι μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, αλλά μέχρι τον Ιούλιο. Η ανακοίνωση της ΕΚΤ βάζει ουσιαστικά τέλος στην κινδυνολογία, στην οποία είχαν επενδύσει ο κ. Σαμαράς και το επικοινωνιακό του επιτελείο»
Ξεκαθάρισε βέβαια ότι δεν θα προτείνει ποτέ τον Στ.Δήμα για τον επόμενο ΠτΔ μετά τις εκλογές.
«Ο κ. Δήμας έχει ήδη συμβολίσει την επιλογή των δυνάμεων τους χθες – Έχει αποκλειστεί η εκ νέου υποψηφιότητά του για την Προεδρία της Δημοκρατία»
«Ο πρωθυπουργός στην επόμενη Βουλή δεν θα είναι στο καφενείο, αλλά μέσα στην αίθουσα»είπε ο Α.Τσίπρας δείχνοντας ότι θα αναλάβει πιο ενεργό ρόλο στη Βουλή από ότι οι προηγούμενοι.
«Δεν θα αρχίσουμε τώρα να ετοιμάζουμε νομοσχέδια – Είμαστε ήδη έτοιμοι»
Αποκαλυψε ότι θα χτυπηθεί με τους καναλάρχες και τα εγχώρια ΜΜΕ που τόσο έχουν στοιχίσει στην χώρα. «Στις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης η ανέξάρτητη δημόσια τηλεόραση – Θα αναγνωστεί στην προγραμματική συμφωνία. Σε ό,τι αφορά το χώρο των ΜΜΕ, θα επιδιώξουμε να εφαρμοστούν οι νόμοι – «Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα» είπε, θυμίζοντας τη φράση του Ηλία Ηλιού»
Δεν παρέλειψε να τονίσει ότι θα αναλάβει προσωπικά τον προγραμματισμό των ελεγκτικών μηχανισμών για την εύρεση των κλεμμένων και του μαύρου χρήματος.»Θα προσπαθήσουμε να μαζέψουμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς με μία Tak Force υπό τη διοικητική ευθύνη του πρωθυπουργού. Δεν είναι μόνο η λίστα Λαγκάρντ, αλλά και η λίστα Νικολούδη που πρέπει να ελεχθέι.Όλες οι περιβόητες λίστες θα επανελεγχθούν»
Από την αρχή πάντως άφησε διάπλατο το ενδεχόμενο συνεργασίας με όλες τις πολιτικές δυνάμεις που δεν έχουν «λερωθεί» με το Μνημόνιο, ήταν σαφές ότι απευθύνονταν στους ΑΝΕΛ που όλα δείχνουν ότι θα μπουν στην Βουλή
«Το κριτήριό μας για τη συγκρότηση της κυβέρνησής μας θα είναι να είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Και με αυτοδύναμη πλειοψηφία στη Βουλή θα επιδιώξουμε συνεργασίες»
«Έχουμε στρατηγική συμμαχιών στην Ευρώπη – Η διαπραγμάτευση θα γίνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όχι μόνο με την Μέρκελ»
«Το κρίσιμο είναι σε αυτή τη διαπραγμάτευση να πάμε δυνατοί, με ισχυρή λαϊκή εντολή – Θα ζητήσουμε απ’ όλους να βάλουν πλάτη» εδώ φαίνεται ότι προσδοκά μια πολύ μεγάλη εκλογική νίκη βάση της οποίας θα μπορέσει να διαπραγματευθεί. Όπως είπε και ο ίδιος δεν αρκεί μια απλή νίκη
Θα πρέπει μέχρι τότε να έχει βρεθεί μια βιώσιμη λύση -και πιστεύω ότι θα έχει βρεθεί- τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη
«Εμείς είναι δεδομένο ότι θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τη συμμετοχή της χώρας της ΕΕ – Οι υπογραφές όμως των προηγούμενων κυβερνήσεων δεν μας δεσμεύουν και δεν θα τις τηρήσουμε» ξεκαθαρίζοντας ότι συμφώνησαν οι τρεις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις μια κυβέρνηση Τσίπρα δεν θα το δεχτεί ως «νόμιμο»
Για το θέμα της Τρόϊκα που δεν θα την ξανακαλέσουν να έρθει στην Ελλάδα πλην για «καφέ» είπε«Η Τρόικα είναι εξωθεσμικός οργανισμός – Καμία ευρωπαϊκή συνθήκη δεν την αναγνωρίζει»το οποίο φυσικά είναι αλήθεια.
«Αναγνωρίζουμε τις θεσμικές υποχρεώσεις της χώρας από τη συμμετοχή της στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τις ευρωπαϊκές συνθήκες, δεν υποχρεώνουν όμως τις χώρες στην τήρηση συγκεκριμένων μέτρων. Δεν είναι τυχαίο ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν κόψει τις ρίζες τους με τη μεσαία τάξη με αυτά που έκαναν»
Όσον αφορά αυτό που καίει όλους τους Έλληνες πολίτες δηλαδή την φορολογία εισοδήματος«Η διαδικασία ρυθμίσεων των οφειλών προς την εφορία και τα Ταμεία θα γίνει με όρους κοινωνικής βιωσιμότητας – Η διαδικασία αυτή προβλέπει τη διαγραφή ενός μεγάλου μέρους των ληξιπρόθεσμων οφειλών, που ούτως ή άλλως δεν μπορούν να εισπραχθούν ενώ το αφορολόγητο θα είναι στις 12.000 ευρώ – Καταργούμε τον ΕΝΦΙΑ και βάζουμε φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, βάζοντας υψηλό αφορολόγητο. Η φορολογική ελάφρυνση της μεσαίας διαστρωμάτωσης είναι μία από τις βασικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ»
«Θα εφαρμόζεται η νομιμότητα για όλους και όλοι οι πολίτες θα είναι ίσοι απέναντι στους νόμους – Το τρίγωνο της αμαρτίας, το τρίγωνο της διαπλοκής τελειώνει με μια ισχυρή εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ»
«Την επόμενη μέρα των εκλογών δεν υπάρχουν μνημόνια, δεν υπάρχει τρόικα, δεν υπάρχει ο Αντώνης Σαμαράς και όσοι συνεργάστηκαν μαζί του. Η 25η Ιανουαρίου είναι μια ημερομηνία-ορόσημο για την ιστορία του τόπου μας – Θέλουμε το εκλογικό αποτέλεσμα να σημάνει την αρχή μιας νέας Μεταπολίτευσης»
«Θα συγκρουστούμε με το κράτος της διαπλοκής και με τα μεγάλα συμφέροντα – Γι’ αυτό ζητάμε ισχυρή λαϊκή εντολή».. πηγη

Τι θα πουν Μέρκελ, Γιούνκερ και Ντάισελμπλουμ στον Τσίπρα


Τι θα πουν Μέρκελ, Γιούνκερ και Ντάισελμπλουμ στον ΤσίπραΠυρετώδεις είναι οι διεργασίες στην Ευρώπη για την επόμενη ημέρα των ελληνικών εκλογών, καθώς οι ηγέτες και οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών θα εμπλακούν άμεσα σε μια πολιτική διελκυστίνδα με τη νέα ελληνική κυβέρνηση, που όπως όλα δείχνουν θα είναι του ΣΥΡΙΖΑ. Οι Ευρωπαίοι προσπαθώντας να προλάβουν τις εξελίξεις και να διαμορφώσουν το έδαφος για τις συζητήσεις διαμορφώνουν πολύ προσεκτικά τις συγχαρητήριες επιστολές τους και τις πρώτες δηλώσεις τους, αντιστοίχως………….
…………
όμως πράττει και η Κουμουνδούρου.
Του Χρήστου Φράγκου
Ομάδες εργασίας έχουν σχηματιστεί τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στο Βερολίνο, το Παρίσι και την Ολλανδία με αντικείμενο τον προσεκτικό προσδιορισμό της πολιτικής αρένας που θα διεξαχθεί η διαπραγμάτευση. Στόχος είναι να ποδηγετηθεί η ελληνική κυβέρνηση, να προβλεφθεί η αντίδραση των αγορών και να διαμορφωθεί το πλαίσιο πίεσης.
Η εξίσωση που προσπαθούν να λύσουν όμως τώρα οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχει αρκετές μεταβλητές, καθώς μπορεί η Άνγκελα Μέρκελ και οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών να βρίσκονται σε κοινό τόπο, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με τους Ιταλούς και το ΔΝΤ.
Πολύ κοντά βρίσκονται σε αυτή τη φάση η Άνγκελα Μέρκελ με τον Ζαν Κλώντ Γιούνκερ και τον Γέρουν Ντάισελμπλουμ, οι οποίοι διαμορφώνουν τον σκληρό άξονα της Ευρωζώνης. Εκτός αυτής της ομάδας παραμένει η Ισλανδία, παρά το γεγονός ότι αποτελεί χώρα του πυρήνα της Ευρωζώνης.
Παράλληλα διακριτικές αποστάσεις λαμβάνει και το Παρίσι, δίνοντας την αίσθηση ότι οι τριγμοί θα είναι ισχυρότεροι απ αυτούς που θα μπορούσε να προκαλέσει η αλλαγή σκυτάλης στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση των διεργασιών οι δηλώσεις που θα ακολουθήσουν τα συγχαρητήρια τηλεγραφήματα από τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο θα έχουν δυο κοινό παρονομαστή την ανάγκη στενής συνεργασίας της Αθήνας με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και την τρόικα για την ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να μείνει σε τροχιά ανάπτυξης. Στις δηλώσεις δεν θα χρησιμοποιηθεί η λέξη λιτότητα, ενώ θα γίνει αναφορά στη ανάγκη δημοσιονομικής πειθαρχίας.
Καμία αναφορά δεν θα γίνει από στην ανάγκη συμφωνίας με την τρόικα ώστε να μην υπάρξει εκτροχιασμός, αλλά ούτε και στις λήξεις των ομολόγων.
Ιδιαίτερα μνεία θα γίνει στην προώθηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ώστε να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα. Σε αυτό πεδίο θα σταθεί στις δηλώσεις του και ο Αλέξης Τσίπρας προαναγγέλλοντας με αυτό τον τρόπο το σχέδια ανασυγκρότησης της Εθνικής οικονομίας που θα υποβάλλει νέα κυβέρνηση.
Υπ αυτό το πρίσμα κοινός τόπος της Αθήνας με τις Βρυξέλλες θα είναι οι μεταρρυθμίσεις, σημείο που θα επισημάνει και το ΔΝΤ. Συνεπώς οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν από αυτό το σημείο, θέτοντας σε δεύτερη μοίρα το «καυτό» ζήτημα της αξιολόγησης και της αποπληρωμής των ομολόγων.
Το γενικότερο κλίμα θα επηρεάσουν και οι δηλώσεις του Ματέο Ρέντσι καθώς και του Φρανσουά Ολάντ, η στάση των οποίων παραμένει ακόμη γρίφος.
 sofokleousin

ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΑ «ΣΑΛΙΑ» ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ!!

Και ελπίδα..

Λιγότερο από εικοσιτέσσερεις ώρες για να ανοίξουν οι κάλπες της πιό κρίσιμης για την χώρα και τον λαό εκλογής.
Ήρθε η ώρα για να αποδείξουμε ότι τα »Κύθηρα» υπάρχουν. Είναι εφικτά.
Να δείξουμε στην Ευρώπη πως δεν είναι μόνον ονειροφαντασία όπως αποτυπώθηκε στους πίνακες των Αρκαδιστών του μπαρόκ.
Είναι τόπος υπαρκτός και προορισμός προσβάσιμος σε όσους διαθέτουν ελπίδα,καθαρό νου και καρδιά, όρεξη για δουλειά, υπομονή καιανθρωπιά.
Ο θυμός και το μίσος…
…….
για κάθε τί αντιδημοκρατικό, αντιλαϊκό, ψεύτικο, ανθελληνικό,
     ..ας μας κρατήσει σε εγρήγορση, ας οδηγήσει το χέρι μας στην κάλπη.
     Αλλά μέχρι εκεί!
     Από Δευτέρα ας μας οδηγεί πιά μόνη η ελπίδα, χωρίς καμία διάθεση ρεβανσισμού, χωρίς αντίποινα.
     Ας φροντίσουμε να ανακτήσουμε όσα καταστράφηκαν τα τελευταία χρόνια.
     Ας κλείσουμε τις πληγές με πολλή δουλειά και σύμπνοια.
     Ας δείξουμε στην Ευρώπη τον δρόμο που ενώνει τον ρεαλισμό με τον ανθρωπισμό,
     ..και οι Εφιάλτες θα εξαφανιστούν από μόνοι τους.
     Φρικτοί Εφιάλτες, φρικτοί άνθρωποι, μα θα τους ξεπεράσουμε!
     Χωρίς να πέσουμε στο επίπεδό τους.
     Χωρίς να γίνουμε σαν κι αυτούς!
     Ήρθε η ώρα της ελπίδας.
     Ας την καλωσορίσουμε!..

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ


Γιατί με τα χέρια σου μπορείς να κάνεις θαύματα σώζοντας ζωές!!!!!!

ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
Νοσοκομείου 2
60100 Κατερίνη
Τηλ: 6972921777
E mail: dopierias@yahoo.gr









                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ:  Γιατί με τα χέρια σου μπορείς να κάνεις θαύματα σώζοντας ζωές!!!!!!

  Η  Διασωστική Ομάδα Πιερίας θα ξεκινήσει   μαθήματα  πρώτων βοηθειών BLS/AED..στις 2 Φεβρουαρίου 2015.Η διάρκεια  της εκπαίδευσης θα είναι 10 διδακτικές ώρες στο χώρο όπου στεγάζεται η ομάδαστην οδό Νοσοκομείου 2, στο παλιό Νοσοκομείο.
 Στο τέλος των εκπαιδεύσεων θα δοθεί πιστοποίηση από το  Ευρωπαϊκό Συμβούλιου Αναζωογόνησης ERC.
  Πληροφορίες για τις εγγραφές και την εκπαίδευση  θα δίνονται από τη      Γραμματέα της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας  Αμβροσιάδου  Μαρία
στο Τηλ.6972921777.
  Μέρες και ώρες εγγραφών:
Δευτέρα 26/1/15 Ώρες 18:30-21:00
Τετάρτη 28/1/15 Ώρες 18:00-20:00.


                - Ο -                               - Η –
          ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                             

Θεόδωρος Γρηγορόπουλος                                      Μαρία Αμβροσιάδου