ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΛΙΝΔΡΟ




ΑΙΓΙΝΙΟ : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2012




“ Η ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ”
ΣΑΒΒΑΤΟ 15/12
 
 Στις 18:00 “Τα σύμπαντα γιορτάζουνε...”
Ελάτε να φωτίσουμε, με τους χριστουγεννιάτικους ήχους της Φιλαρμονικής μας, το δέντρο των ευχών, να αισθανθούμε το πνεύμα των Χριστουγέννων, να υποδεχτούμε τον Αη Βασίλη με τις εκπλήξεις του και
να απολαύσουμε άφθονο ζεστό κρασί, τσάι, καφέ και αχνιστά κάστανα. στη γιορτινή ατμόσφαιρα χαράς “Της αυλής του Αη Βασίλη”.

Με τη συμμετοχή του κ. Μανόλη Κορνελάκη, των παιδικών χορωδιών των Δημοτικών Σχολείων και της Χορωδίας Δ.ημοτικής Ενότητας Αιγινίου.
ΚΥΡΙΑΚΗ 16/12
Στις 11:00-1η προβολή και 12:00-2η προβολή. Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα ταξίδι στο χώρο του κινηματογράφου με την προβολή παιδικής ταινίας.
Από τις 17:00 εώς 20:00 Οι πολιτιστικοί Σύλλογοι Αιγινίου “ΔΗΜΗΤΡΑ” και“ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ” μέσα από τα χριστουγεννιάτικα έθιμα και τιςπαραδόσεις του τόπου μας, θα ταξιδέψουν και θα διασκεδάσουν τα παιδιά, με καλλιτεχνικές δραστηριότητες και παιχνίδια.
ΔΕΥΤΕΡΑ 17/12 εώς ΠΕΜΠΤΗ 20/12
Καθημερινά από 17:00 εώς 21:00. Παιδιά, ελάτε να στείλετε το γράμμα σας στον Άγιο Βασίλη να φωτογραφηθείτε μαζί του, να κάνετε βόλτα με το τρενάκι,να επισκεφτείτε τα στολισμένα ξύλινα σπιτάκια και να παίξετε με τους
 
3φίλους σας, στην γιορτινή, χαρούμενη ατμόσφαιρα
“Της αυλής του Αη Βασίλη”, ενώ οι γονείς, που θα σας συνοδεύουν, θαμπορούν να απολαύσουν δωρεάν ζεστό καφέ και τσάι.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/12
Από τις 16:00 εώς τις 17:00.Παιδιά ελάτε να φτιάξουμε χριστουγεννιάτικες κατασκευές και γλυκές δημιουργίες με τις Νηπιαγωγούς και να δοκιμάσετε τις δυνατότητές σας, στο “εργαστήρι κατασκευών” και στο “σπιτάκι των ζαχαρωτών”
Από τις 17:00 εώς τις 19:00.Οι μικροί μας φίλοι θα ταξιδέψουν
“Στον κόσμο των ήχων της μουσικής” παίζοντας, με τον μουσικό του ΚΔΑΠ Αιγινίου κ. Γιάννη Ανεστόπουλο.
Από τις 19:00 εώς τις 20:00 Χριστουγεννιάτικες κατασκευές και άλλες διασκεδαστικές δραστηριότητες με τις Νηπιαγωγούς, στα ξύλινα σπιτάκια.
ΣΑΒΒΑΤΟ 22/12
Από τις 11:00 εώς τις 13:00 Παιδιά ελάτε να φτιάξουμε χριστουγεννιάτικες κατασκευές και χειροτεχνιες στο “εργαστήρι κατασκευών” με τις Νηπιαγωγούς.
Από τις 16:00 εώς τις 17:00 Χριστουγεννιάτικες κατασκευές και γλυκές δημιουργίες με τις Νηπιαγωγούς και να δοκιμάσετε τις δυνατότητές σας, στο “εργαστήρι κατασκευών” και στο “σπιτάκι των ζαχαρωτών”
Από τις 17:00 εώς τις 18:30 “Ήρθαν τα Χριστούγεννα...καιρός για
παραμύθια” η παραμυθού κα Κ. Κλεάρχου και η μουσικός την κα Β. Συμεωνίδου, θα μας διήγηθούν και θα μας ταξιδέψουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο στον κόσμο του παραμυθιού.
Από τις 18:30 εώς τις 19:00 Δραστηριότητες για παιδιά και διασκεδαστικές δημιουργίες στο “εργαστήρι κατασκευών” με τις Νηπιαγωγούς.
Από 19:00 εώς τις 20:00. Αναπαραστάσταση ποντιακών χριστουγεννιάτικων εθίμων από τον Πολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο “ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ” Καταχά.
ΚΥΡΙΑΚΗ 23/12
Στις 11:00-1η προβολή και 12:00-2η προβολή. Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα ταξίδι στο χώρο του κινηματογράφου με την προβολή παιδικής ταινίας.
Από τις 16:00 εώς 17:00 Χριστουγεννιάτικες κατασκευές και γλυκές δημιουργίες με τις Νηπιαγωγούς, στο “εργαστήρι κατασκευών” και στο “σπιτάκι των ζαχαρωτών”
Από τις 17:00 εώς τις 19:30 “Γνωριμία με την κίνηση... στο πνεύμα των Χριστουγέννων” Χορευτικά παιχνίδια με την κα Ειρήνη Λανάρα και παράλληλες δραστήριότητες στα ξύλινα σπιτάκια.
Στις 19:30 Τις πόρτες “Της αυλής του Αη Βασίλη” θα
κλείσει “Ο μικρός τυμπανιστής”, που με τη μουσική και τους
ήχους του θα μας οδηγήσει στην Κεντρική Πλατεία, παρέα με
την Φιλαρμονική, τους συντελεστές και τους εθελοντές,
ψάλοντας τα κάλαντα.
Στις 20:00 Θα στολίσουμε όλοι μαζί το Χριστουγεννιάτικο
δέντρο της πλατείας, “Το δέντρο των παιδιών” με τα
στολίδια και τις κατασκευές τους.
Στη διάρκεια όλων των ημερών, μουσικοί της
Φιλαρμονικής μας, θα μας μεταφέρουν τη γιορτινή
ατμόσφαιρα, με τις μελωδίες των Χριστουγέννων.
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Διαδήλωση Ανέργων 20 Δεκεμβρίου, ώρα 18:00


ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΟΣΤΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Διανύουμε μια εποχή όπου τα εργασιακά δικαιώματα, που προέκυψαν μετά από σκληρούς κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες ενός και πλέον αιώνα, δείχνουν να γκρεμίζονται ολοκληρωτικά. Το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία έχει καταλήξει να είναι ημιαπασχόληση, εκ περιτροπής εργασία, εποχιακή απασχόληση και τελικά κοινωφελής εργασία. Ειδικά το τελευταίο φαίνεται να είναι η νέα ανακάλυψη του κεφαλαίου στον εργασιακό χάρτη. Κράτος και αφεντικά, σε αγαστή συνεργασία με τη ΓΣΕΕ, τις ΜΚΟ(Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις) και την τοπική αυτοδιοίκηση προωθούν την κυκλική παροδική εκμετάλλευση των ανέργων. Στόχος τους είναι να εφαρμόσουν κάθε νέο μνημονιακό συμφωνηθέν πατώντας στην ανάγκη των ανέργων για δουλειά, ενώ το ανώτερο συνδικαλιστικό όργανο των εργατών μετατρέπεται και αυτό σε γραφείο ενοικίασης εργαζομένων. Οι συμβάσεις που υπογράφουν οι εργαζόμενοι σε αυτά τα προγράμματα, τα οποία εκφράζουν στο ακέραιο τις διαθέσεις των αφεντικών, διέπονται από ένα θολό τοπίο όσον αφορά τις εργασιακές συνθήκες. Από πλήρης ασάφεια στις άδειες των εργαζομένων και στο αν τα ένσημα θα είναι συντάξιμα, εώς και την προσπάθεια κάποιων ΜΚΟ να αποποιηθούν των ευθυνών τους σε περίπτωση μη πληρωμής των εργαζομένων!
Ένα άλλο εργασιακό μοντέλο που τείνει να γίνει κι αυτό βασική συναλλαγή μεταξύ εργοδότη-εργαζόμενου είναι αυτό των αυτοαπασχολούμενων με μπλοκάκια. Και ενώ το κράτος προωθεί επικοινωνιακά αυτό το εργασιακό μοντέλο σαν σχέση μεταξύ δύο επιχειρηματιών, οι όροι εργασίας για τους εργαζόμενους είναι ληστρικοί, με χαμηλούς μισθούς, υψηλή φορολογία, αυτασφάλιση, αδυναμία απεργίας και χωρίς κανένα δικαίωμα σε περίπτωση απόλυσης που μετονομάζεται σε διακοπή συνεργασίας.
Τέλος, όσοι «τυχεροί» καταφέρνουν να βρουν δουλειά, μετατρέπονται αυτόματα-και χωρίς να θεωρείται πια αυτό υπερβολικό-σε σύγχρονοι σκλάβοι του 21ου αιώνα. Τα συνεχόμενα μνημόνια και τα εργασιακά νομοσχέδια προβλέπουν συνεχείς μειώσεις μισθών, κατάργηση δώρων και επιδομάτων, ελαστικά ωράρια, απολύσεις και την καταστρατήγηση όλων των δικαιωμάτων, σε τέτοιο βαθμό που ακόμα και αν κάποιος δουλεύει, αισθάνεται περισσότερο άνεργος παρά εργαζόμενος.
Απέναντι λοιπόν σε όλα αυτά που προδιαγράφουν ένα μέλλον ζοφερό, μέσα σε μια κοινωνία φόβου, εξατομίκευσης και διάχυτου κοινωνικού κανιβαλισμού ήρθε η στιγμή να κάνουμε κι εμείς κάτι για την αξιοπρέπεια και τη ζωή μας. Ήρθε η στιγμή να οργανωθούμε σαν εργατική τάξη μέσα και έξω από χώρους δουλειάς. Η στιγμή να πολλαπλασιαστούν οι οριζόντιες δομές μέσα από συνελεύσεις σε κάθε γειτονιά, προκειμένου η κοινωνική αλληλεγγύη και η αλληλοβοήθεια να αντικαταστήσουν την εξατομίκευση και τον κοινωνικό κανιβαλισμό.
Η οργάνωση μας σε σωματεία βάσης και εργατικές συλλογικότητες στους χώρους δουλειάς μπορεί να δημιουργήσει τη σπίθα της ταξικής συνείδησης και να γίνει φλόγα ταξικής αλληλεγγύης, προκειμένου να σταματήσουμε την όρεξη του κεφαλαίου για μεγαλύτερη κερδοφορία. Μέσα από γενική απεργία διαρκείας να καταστρέψουμε τα σχέδια των κρατών, που επιδιώκουν την εδραίωση καθεστώτων έκτακτης ανάγκης και ειδικών οικονομικών ζωνών. Με άμεσες και συνεχείς δράσεις στο δρόμο, με διαδηλώσεις, συγκρούσεις, καταλήψεις, να σταματήσουμε την επερχόμενη υποταγή της εργατικής τάξης. Για να σταματήσουμε πια οι άνεργοι να είμαστε μια δεξαμενή δούλων για τα αφεντικά. Για να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας προκειμένου η εργασία να είναι δημιουργικότητα και προσφορά στην κοινωνία και όχι μισθωτή σκλαβιά. Για μια κοινωνία στην οποία δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ
ΚΑΙ ΕΠΙΣΦΑΛΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Πέμπτη 20 Δεκέμβρη 2012 18:00
 Προπύλαια
ΣΩματείο Βάσης Ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων(ΣΩ.Β.Α.)

Ελληνίδα μάνα γέννησε το παιδί της κόρης της!


Μια ιδιαίτερα συγκινητική και πρωτοποριακή απόφαση πήρε μια 55χρονη Ελληνίδα μητέρα, που για να βοηθήσει την κόρη της να αποκτήσει μωράκι, αποφάσισε να γίνει παρένθετη μητέρα. Η γυναίκα έφερε πριν δυο μέρες στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι, για λογαριασμό της κόρης της...
Πρόκειται για την τέταρτη περίπτωση παρένθετης μητρότητας ανάμεσά σε μάνα και κόρη που γίνεται στην Ελλάδα και γέμισε χαμόγελα χαράς μια οικογένεια.
Η ιστορία της κυρίας Πένυς ξεκίνησε όταν η κόρη της, λόγω κάποιου προβλήματος υγείας που είχε και μετά από προσπάθειες που έκανε να συλλάβει παιδί, έμαθε πως δεν μπορεί να κυοφορήσει. Τότε η μητέρα της, ήταν αυτή που στάθηκε στο πλευρό της και πήρε την απόφαση να γίνει παρένθετη μητέρα στοπαιδίτης κόρης της.

Πώς να δημιουργήσετε ένα σοκολατένιο iPhone για τις γιορτές!



Δείτε τις φωτογραφίες και μάθετε πως φτιάχνεται...
Τι καλύτερο από ένα σοκολατένιο iPhone για τις γιορτινές ημέρες που έρχονται;
To αγαπημένο μοντέλο πολλών γίνεται σοκολατένια έκπληξη για εσάς και τους φίλους σας..
Ο τόπος είναι πολύ απλός και οικονομικός το μόνο που χρειάζεστε είναι μια φθηνή θήκη για το iPhone κατά προτίμηση από σιλικόνη, τριμμένη σοκολάτα και μερικές γλυκιές καραμελίτσες που θα χρειαστούν για τα υποτιθέμενα κουμπιά...
Δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν βήμα-βήμα πως θα φτιάξετε το δικό σας σοκολατένιο ομοίωμα σε λίγα λεπτά!

21 Δεκεμβρίου 2012: Η πιο συγκλονιστική φώτο για το τέλος του κόσμου

Μια συγκλονιστική φωτογραφία με ένα μήνυμα φανερώνει όλη την αλήθεια για το.. υποτιθέμενο τέλος του κόσμου και την σημερινή κατάστασή μας...
"Δεν φοβάμαι αν θα καταστραφεί ο κόσμος το 2012. Φοβάμαι ότι αυτός ο κόσμος θα συνεχίσει χωρίς να αλλάξει τίποτα'', είναι το μήνυμα της φωτογραφίας με μια εικόνα ενός μικρού παιδιού...
Πέρα από τα διάφορα σενάρια και τις προφητείες, αυτό είναι που θα έπρεπε να μας απασχολεί. Το μέλλον μας και το αν είμαστε διατεθειμένοι να αλλάξουμε κάτι...

Ανησυχητική σκηνή χωρίς λογική εξήγηση, πουλιά πέφτουν νεκρά από τον ουρανό στο Τέξας - Βίντεο


10 Δεκεμβρίου του 2012 - Μια νέα έκθεση νεκρών πτηνών στο Τέξας, όπου αυτές τις μέρες δεκάδες πουλιά βρέθηκαν στο έδαφος κατά μήκος των δρόμων του Collin county. Μία ανησυχητική σκηνή που τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο «συχνή και προσθέτετε στη λίστα με τις προηγούμενες περιπτώσεις, ενώ μείνει χωρίς λογική εξήγηση. Το βίντεο γυρίστηκε από το NBC 5 έναν τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.

«Χριστουγεννιάτικη» διαφήμιση κατά των Χριστουγέννων!


ΣΚΟΤΕΙΝΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ
Είναι αυτονόητο ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει, όπου θέλει ή να μην πιστεύει. Το να «χτυπιέται», όμως, η οποιαδήποτε πίστη χλευαστικά, παραπέμπει σε σκοταδιστικές μεθόδους, οι οποίες στοχοποιούν ανθρώπους, προκειμένου να φοβούνται να πουν την άποψή τους, μήπως και χαρακτηριστούν από τους ξερόλες του πλανήτη.

Οι Αμερικανοί αθεϊστές, μια… μη κερδοσκοπική οργάνωση ξεσήκωσε τους δρόμους της Νέας Υόρκης, αναρτώντας γιγαντοαφίσες (με τι λεφτά;) σε διάφορα σημεία της πόλης, καλώντας τον κόσμο να κρατήσει τα «χαρούμενα (merry)» και να αφήσει τον «μύθο, Χριστoύγεννα (Christmas)». Με λίγα λόγια να κρατήσει τον καταναλωτισμό και ν’ αφήσει την ουσία, χωρίς μάλιστα να την ψάξει.
Ο David Silverman πρόεδρος των ΑΑ αναφέρει για την αφίσα ότι ένα μεγάλο μέρος των Χριστιανών μη-πιστών είναι εγκλωβισμένοι στην θρησκεία των οικογενειών τους. Τι γίνεται όμως με τους κατ’ επιλογήν χριστιανούς; Ή αυτοί δεν υπάρχουν;

Γυμναστική «εντολή»: ένα-ένα τα σκαλιά Καίγονται περισσότερες θερμίδες από ότι το σκαρφάλωμα 2-3 ταυτόχρονα

Γυμναστική «εντολή»: ένα-ένα τα σκαλιά

Λονδίνο 
Αν επιλέξετε να ανεβείτε μια σκάλα για να ασκηθείτε ο πιο αποδοτικός τρόπος για αυτόν τον σκοπό είναι να ανεβείτε τα σκαλιά ένα-ένα. Σύμφωνα με νέα μελέτη, αν κάποιος ανεβαίνει τα σκαλοπάτια ένα-ένα καίει τελικά περισσότερες θερμίδες από ότι αν τα ανεβαίνει ανά δύο με κάθε βήμα.
Οι θερμίδες
Ερευνητές του Πανεπιστημίου Roehampton στο Λονδίνο διαπίστωσαν ότι κάποιος που ξεκινά να ανέβει μια σκάλα και αποφασίζει να το κάνει «πηδώντας» κάθε φορά δυο σκαλιά καταναλώνει περισσότερη ενέργεια μόνο στην αρχή ενώ αν την ανέβει σκαλί-σκαλί τελικά καίει περισσότερες θερμίδες.
Οι επιστήμονες υπολόγισαν ότι αν κάποιος ανέβει μια σκάλα 15 μέτρων και σε κάθε βήμα περνάει δύο σκαλιά κατά μέσο όρο θα κάψει 260 θερμίδες. Αν όμως ανέβει τη σκάλα των 15 μέτρων σκαλί-σκαλί θα κάψει κατά μέσο όρο 302 θερμίδες.

Ευρώπη: Μπάγερν και Μπαρτσελόνα για ρεκόρ


Ευρώπη: Μπάγερν και Μπαρτσελόνα για ρεκόρ
Εντυπωσιακή πορεία πραγματοποιούν οι δύο ποδοσφαιρικοί κολοσσοί
Στο φινάλε του πρώτου γύρου του γερμανικού πρωταθλήματος η Μπάγερν Μονάχου έχει αποκτήσει προβάδισμα εννέα βαθμών από τη Λεβερκούζεν και δεκατεσσάρων από την πρωταθλήτρια Μπορούσια Ντόρτμουντ.
Προκειμένου να αποφευχθεί το περυσινό «κάζο» των βαυαρών, οι οποίοι απώλεσαν προβάδισμα τεσσάρων βαθμών στον β’ γύρο με αποτέλεσμα ο τίτλος να πάει στους κιτρινόμαυρους του κ. Γιούργκεν Κλοπ οι οποίοι μάζεψαν 47 βαθμούς στον β’ γύρο, ενώ η Μπάγερν περιορίστηκε στους 35, οι βαυαροί αποφάσισαν να αφήσουν στο περιθώριο τις διαπραγματεύσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του κ. Γιουπ Χάινκες και να ολοκληρώσουν τον καλύτερο πρώτο γύρο της ιστορίας τους με νίκη εναντίον της Γκλάντμπαχ την οποία φιλοξενούν απόψε στην «Αλιάντς Αρένα».
Όπως είναι γνωστό η Γκλάντμπαχ είναι η ομάδα στην οποία αναδείχθηκε ο κ. Χάινκες ως ποδοσφαιριστής (1970-1978) της ομάδας που μάγευε τα πλήθη, ενώ στον ίδιο σύλλογο εργάστηκε και επί μια οκταετία ως προπονητής (1979-1987)!
Η Λεβερκούζεν ολοκληρώνει τον α’ γύρο υποδεχόμενη το Σάββατο το Αμβούργο, ενώ η Ντόρτμουντ δοκιμάζεται την Κυριακή απέναντι στην Χόφενχαϊμ που έχει μόλις μια νίκη στα 11 τελευταία παιχνίδια της (7 ήττες, 3 ισοπαλίες).

ΗΠΑ: 20 παιδιά νεκρά από επίθεση σε σχολείο – νεκρός ο δράστης αφού σκότωσε τους γονείς του

Σκηνή ανακούφισης για μία μητέρα, άλλοι γονείς θρηνούν το χαμό των παιδιών τους.
Πυρ σε δημοτικό σχολείο της πόλης Νιούτον στην πολιτεία του Κονέκτικατ των ΗΠΑ άνοιξε το απόγευμα της Παρασκευής, 14 Δεκεμβρίου, 24χρονος άνδρας, προκαλώντας το θάνατο 26 ανθρώπων, ανάμεσά τους 20 παιδιά, με το πρακτορείο Associated Press να χαρακτηρίζει την τραγωδία ως την «χειρότερη σχολική επίθεση στην ιστορία των ΗΠΑ».

Όπως αναφέρει η Αστυνομία, 18 παιδιά πέθαναν επί τόπου, ενώ τα υπόλοιπα δύο ξεψύχησαν καθώς διακομίζονταν στο νοσοκομείο.

Ο 24χρονος δολοφόνος, ο οποίος φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, κινήθηκε από τάξη σε τάξη, πυροβολώντας τουλάχιστον 100 φορές. Στη συνέχεια, ο δράστης αυτοκτόνησε, ενώ το σώμα του κείτεται σε μία από τις διδακτικές αίθουσες του σχολείου.

Τέσσερα όπλα έχουν βρεθεί στο πτώμα του 24χρονου, περιλαμβανομένων κυνηγετικών καραμπινών.

Ανάμεσα στους δασκάλους
 που εργάζονταν στο σχολείο βρίσκεται η μητέρα του δράστη, ενώ ο πατέρας του βρέθηκε δολοφονημένος στην κατοικία του στην πολιτεία του Νιού Τζέρζεϊ. Το CNN αναφέρει πως και ο αδελφός του δράστη έχει βρεθεί δολοφονημένος, ωστόσο το Fox News αντιτείνει πως ένας αδελφός του δολοφόνου έχει συλληφθεί.

Άγνωστη παραμένει η μοίρα μίας ολόκληρης τάξης μαθητών, πιθανότατα πρόκειται για την τάξη όπου δίδασκε η μητέρα του 24χρονου δολοφόνου. Πριν από λίγη ώρα, λιγοστοί μαθητές βρέθηκαν κρυμμένοι σε ντουλάπια του σχολείου, δεν είναι γνωστό εάν τα εν λόγω παιδιά ανήκαν στην «χαμένη» τάξη.

Διεθνής αποτροπιασμός για το μακελειό στο Κονέκτικατ


Τη θλίψη και τον αποτροπιασμό της για την αιματηρή ένοπλη επίθεση στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ στο Νιούτον του Κονέκτικατ στις ΗΠΑ εκφράζει η διεθνής κοινότητα. Ο τελευταίος απολογισμός κάνει λόγο για 28 νεκρούς, εκ των οποίων οι 20 είναι παιδιά. Τρία ακόμη άτομα, βρίσκονται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση σύμφωνα με το δήμαρχο του Ντάνμπερι Μαρκ Μπότον.

Ο δράστης εισέβαλε σε αίθουσα όπου δίδασκε η μητέρα του και αφού την σκότωσε πυροβόλησε τους μαθητές. Προτού αυτοκτονήσει, πυροβόλησε μερικούς ενήλικες ακόμα. Ένας ακόμα νεκρός βρέθηκε στο σπίτι του δράστη και πιθανόν πρόκειται για τον πατέρα του. Νεκρός βρέθηκε και ένας αδερφός του δράστη σε σπίτι στο Νιου Τζέρσει, σύμφωνα με το CNN. 

Τα αμερικανικά ΜΜΕ επισημαίνουν την αυτοθυσία ορισμένων δασκάλων που διακινδύνευσαν τη ζωή τους  για να σώσουν παιδιά. Ένας δάσκαλος έσπευσε να κρύψει μαθητές σε μια τάξη καθώς ο δράστης έβαλλε εναντίον τους, ενώ μια άλλη δασκάλα χρησιμοποίησε το κορμί της για να κρατήσει την πόρτα μιας τάξης κλειστή, με συνέπεια να δεχθεί σφαίρες στο χέρι και στο πόδι.

Σε δηλώσεις του μετά το μακελειό στο Κονέκτικατ, ο Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε ουσιαστικές ενέργειες για την πρόληψη μελλοντικών μακελειών όπως το χθεσινό. 

«Η πλειοψηφία αυτών που είναι τώρα νεκροί ήταν παιδιά, θαυμάσια παιδιά ηλικίας πέντε έως δέκα ετών», είπε ο Ομπάμα δακρύζοντας. «Η καρδιά μας ράγισε σήμερα, για τους γονείς και τους παππούδες, τους αδελφούς και τις αδελφές αυτών των παιδιών και για τις οικογένειες των θυμάτων» τόνισε.

Σύμφωνα με διάταγμα της κυβέρνησης οι σημαίες θα είναι μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτήρια των ΗΠΑ για τέσσερις ημέρες, ως φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων.

Στο συγκεκριμένο σχολείο φοιτούν μαθητές ηλικίας από πέντε έως 10 ετών. Ανάμεσα στα θύματα είναι ο δράστης και η μητέρα του, δασκάλα στο σχολείο.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν χαρακτήρισε αδιανόητο και αποτρόπαιο το μαζικό φονικό στο Κονέκτικατ. «Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι με τις οικογένειες των θυμάτων και σε όλους εκείνους που έχουν τραυματιστεί από αυτό το φρικτό έγκλημα», αναφέρεται στο μήνυμά του ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών. 

Σκέψου...




Βρίσκεσαι μπροστά στον τελευταίο πόλεμο 
Οι μάχες μαίνονται σε παγκόσμιο επίπεδο 
αλλά εσύ τίποτα δεν βλέπεις 
Οι μάχες δίνονται κυρίως σε πνευματικό επίπεδο 
Θα επικρατήσει είτε ο Φόβος και το Σκότος 
είτε ο Άνθρωπος και το Φως 

Παίρνεις μέρος κι εσύ σ' αυτές τις μάχες 
ασχέτως αν ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ 
Όταν παίζεις το παιχνίδι των Αρχόντων χωρίς να το γνωρίζεις, 
τότε τους βοηθάς 
Το υπερόπλο τους είναι η τηλεόραση και η διάχυση του Φόβου 
Βλέποντας και μόνο τηλεόραση γίνεσαι σύμμαχός τους! 
ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΟ ΞΥΠΝΗΜΑ ΣΟΥ 
γι' αυτό και σε κρατούν KOIMIΣΜΕΝΟ 

Το ξύπνημα απ'την ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΝΗ άρχισε ήδη να συμβαίνει! 
Παλεύουν απεγνωσμένα να διατηρήσουν τον έλεγχό τους 
πάνω στις υπόδουλες μάζες 
Είναι τα κεκτημένα τους! 
Δυσκολεύονται να τα αποχωριστούν! 

Όμως δεν είναι στο χέρι τους! 
Αν επιτρέψεις στον εαυτό σου να εξαγνιστεί, 
εάν διώξεις από πάνω σου 
κάθε ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ 
ΦΟΒΟ, ΜΙΣΟΣ, ΚΑΚΙΑ, ΕΚΔΙΚΗΣΗ, 
ΘΥΜΟ, ΑΠΛΗΣΤΙΑ, ΕΠΙΔΕΙΞΗ, ΕΓΩΜΑΝΙΑ... 
αυτόματα ΑΚΥΡΩΝΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ! 
Και τα άλλοτε πανίσχυρα- παντοδύναμα ΤΕΡΑΤΑ 
θα τρέχουν να κρυφτούν από προσώπου Γης… 

ΣΚΕΨΟΥ 

Δολοφόνοι των Λαών!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ...



ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΡΕ ΒΡΟΜΕΡΑ 

ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΤΟΥΣ 

ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΤΗΝ 

ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ;

ΑΚΟΥΣΤΕ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ

, ΑΡΧΙΣΤΕ ΝΑ ΤΡΕΜΕΤΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ

 ΟΙ ΑΓΧΟΝΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΕ ΛΙΓΟ 

ΘΑ ΣΤΗΘΟΥΝ…

ο κοριτσάκι με τις σακούλες στο Γάζι (φωτο)


 Το κοριτσάκι με τις σακούλες στο Γάζι (φωτο)
Ένα μικρό κοριτσάκι από το Γάζι Ηρακλείου σημάδεψε τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου και την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων της περιοχής.
Αμέσως μετά τη φωταγώγηση το μοίρασμα των δώρων από το δήμαρχο Μαλεβιζίου , δυστυχώς, ορισμένα από τα παιδιά πέταξαν τις σακούλες των δώρων τους στην πλατεία.
Εκεί που κανείς δεν το περίμενε, ένα κοριτσάκι 12-13 χρονών, στο ρυθμό μάλιστα της λύρας που έπαιζε, άρχισε να χορεύει και να μαζεύει από την πλατεία όλες τις πεταμένες σακούλες!
Αξίζει, μέσα στον καταιγισμό των αρνητικών ειδήσεων που κατακλύζουν την επικαιρότητα, μια «στάση» σε ένα στιγμιότυπο που μας γεμίζει αισιοδοξία και μπόλικες δόσεις αθωότητας.
Ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Γάζι
Με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία Μ. Κατσαμάνη στο Γάζι από το δήμαρχο Κώστα Μαμουλάκη ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Μαλεβίζι.
Χαρακτηριστικό της βραδιάς, η παρουσία πολλών μικρών παιδιών, τα οποία πήραν το δώρο τους από το δήμαρχο Κ. Μαμουλάκη, ο οποίος στο χαιρετισμό του τόνισε: «Δύσκολη η περίοδος που διανύουμε, πολλά τα κακά μαντάτα που μας έρχονται από παντού. Δεν πρέπει όμως να καταθέτουμε τα όπλα. Δεν πρέπει να χάνουμε την ελπίδα για κάτι καλύτερο. Το ξέρω πώς δεν είναι εύκολο, είναι όμως αναγκαίο. Λαός χωρίς ελπίδα, δεν έχει καμιά προοπτική.

EKTAKTO: Στήνουν νέο κόμμα βουλευτές της ΝΔ-ΔΗΜΑΡ-ΑΝ.ΕΛΛΗΝΩΝ!


EKTAKTO stinoun neo komma vouleftes tis nd dimar anellinon 1 315x236 300x224 EKTAKTO: Στήνουν νέο κόμμα βουλευτές της ΝΔ ΔΗΜΑΡ ΑΝ.ΕΛΛΗΝΩΝ!

Τώρα στην γνωστή ταβέρνα ‘Λαδόχαρτο’ στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων της ΝΔ και της ΔΗΜΑΡ και στήνουν νέο κόμμα Περισσότερα σε λίγο…

«Κοκορομαχίες» Rossi – Stoner με ανταλλαγή δηλώσεων


 «Κοκορομαχίες» Rossi   Stoner με ανταλλαγή δηλώσεων
H δήλωση του Valentino Rossi για τον δις παγκόσμιο πρωταθλητή και άρτι αποχωρήσαντα από το πρωτάθλημα MotoGP, Casey Stoner πυροδότησε σειρά φραστικών αντιδράσεων. «Ο Stoner άρχισε να με μισεί» δήλωσε ο Rossi «μετά τον αγώνα στη Laguna Seca το 2008».
Ο Stoner δεν το άφησε να περάσει έτσι. Η απάντησή του μέσω Tweeter έριξε λάδι στη φωτιά: «Πιστεύω ότι ο Valentino αισθάνεται λίγο πιο γενναίος τώρα που δεν είμαι κι εγώ εκεί». Και προσθέτει «Νομίζω ότι ο Marc Marquez θα κάνει καλή δουλειά ανακατεύοντας τα πράγματα κατά τη νέα σεζόν. Θα έχει ενδιαφέρον να παρακολουθεί κανείς».
Ως γνωστόν ο πρωτασθλητής της Moto2, Ισπανός Marc Marquez θα αντικαταστήσει τον Stoner οδηγώντας την RCV για την εργοστασιακή ομάδα της Repsol Honda το 2013.
O αγώνας της Laguna Seca για εκείνη τη χρονιά (2008) ήταν καθοριστικός. Ο εν ενεργεία παγκόσμιος πρωταθλητής είχε επικρατήσει σε όλες τις χρονομετρήσεις, ελεύθερες και κατατακτήριες δοκιμές. Ήταν το φαβορί για τη νίκη, όμως ο Rossi βρισκόταν σε μεγάλα κέφια.
Το αποτέλεσμα ήταν όποτε ο Stoner περνούσε μπροστά, ο Rossi να απαντά ακαριαία. Τελικά σε αυτόν τον αγώνα και εν μέσω αυτού του καταιγιστικού ρυθμού, πραγματοποιήθηκε η «μεγαλύτερη» προσπέραση όλων των εποχών στο θεσμό. Ο Rossi πέρασε με τη Yamaha του στην περίφημη corkscrew, τόσο εσωτερικά ώστε πάτησε στο χώμα.

Εκατόμβες νεκρών στις Φιλιππίνες από τον τυφώνα


Σε περισσότερους από 900 νεκρούς ανεβαίνει ο απολογισμός από το πέρασμα του τυφώνα Μπόφα στις Φιλιππίνες, ενώ εκατοντάδες είναι οι αγνοούμενοι.

Συγκεκριμένα, εξαιτίας του τυφώνα Μπόφα επισήμως έχουν χάσει τη ζωή τους 902 άνθρωποι, κυρίως στο νησί Μιντανάο στα νότια του συμπλέγματος των Φιλιππίνων, όπου οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε περίπου 2000 χωριά στις 4 Δεκεμβρίου.

Από τον τυφώνα εκτιμάται ότι καταστράφηκαν και 149.000 σπίτια.

Συνέντευξη Ν.Λυγερού "Εμείς και ο κόσμος μας" 14/12/2012

ΜΠΑ; ΣΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ "ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ" ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ Η ΚΟΥΝΙΑΔΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ; Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞ.ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΙΜ ΤΩΝ 12 ΕΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΤΟΥ;


 eta-samara

Δημόσιες σχέσεις και προβολή του ΔΟΛ (εξωτερική συνεργασία) αναλαμβάνει η Ετα Παγίδα-Σαμαρά(!)
http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&s=mesa--media&c=media&date=11/10/2009
Ναι ....το πάλε ποτέ - υποτίθεται- "προοδευτικό Βήμα", "αναφέρεται" τώρα στην κουνιάδα(;) του "δεξού" -κατά Σημίτη- Α. Σαμαρά, με την πρoσφώνηση η "δικιά μας" ! ....και μετά σου λένε ότι τα ΜΜΕ κρατάνε σταθερή πολιτική γραμμή και δεν πάνε κάθε φορά, στην ίδια κατεύθυνση όπου και τα "στενά" τους συμφέροντα.
Εκτός κι αν άλλαξε ρότα η Νέα Δημοκρατία του Αντώνη και δουλεύει πλέον ψιλό γαζί ....συλλήβδην τους οπαδούς της!
Περιμένεις να σε σώσει ....φουκαρά Έλληνα, η πρώτη "Άνοιξη" του Α. Σαμαρά και η χάϊ σοσάϊτι ιν Γκρις ;
Νομίζεις ότι αυτοί που σ' έσπρωξαν στην άβυσσο της ανέχειας και της εξαθλίωσης, θα σε βγάλουν τώρα από τις "παγίδες και τα δίχτυα" των αδιέξοδων που οι ίδιοι σε ενέπλεξαν και που πιαστήκαμε όλοι μαζί οι αφελείς ;
http://www.youtube.com/watch?v=4H4_jMH5cPE
eta-samara2
Θα φέρουν συνέλληνες, την "άνοιξη" στην Ελλάδα τα "Τζάκια" που -ιστορικά- της έχουν συσσωρεύσει μύρια-όσα δεινά, διαπλεκόμενα -εκάστοτε- με την πολιτική και οικονομική ολιγαρχία, τα ΜΜΕ, την ευκαιριακή πλουτοκρατία και τους ψευτοκουλτουριάριδες της "υψολής" κοινωνίας;
Αν αυτό πιστεύουμε ....φοβούμαι ότι έχει επέλθει πλήρης "αποκολοκυνθοποίηση", του νου, της σκέψης και της λογικής μας, οφειλόμενης -όχι σε αεροψεκασμούς- σε αγνώστου προελεύσεώς και αιτίας μεταλλάξεις, τη συνευθύνη πάντων ημών, πονηρών τε και αφελών !


Όχι, χίλιες φορές όχι, ....αυτοί είναι του "κάτω κόσμου η -υποχθόνια- πονηριά", που θέλει να σου αρπάξει την χώρα σου, τα υπάρχοντά σου και την ζωή σου.
ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΚΡΙΣΗΣ ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ, ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ "ΦΙΛΌΠΤΩΧΕΣ" ΚΡΥΟΠΛΑΣΤΕΣ ΚΟΣΜΙΚΈΣ ΚΥΡΊΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ....ΕΙΝΑΙ "ΨΕΎΤΙΚΕΣ", ΈΧΟΥΝ ΣΥΝΕΥΘΥΝΗ.
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΉ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΌΝΟΙΑ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ.
Γιώργος Δημόπουλος-αναγνώστης
Για την ιστορία της έξτρα πριμοδότηση στον αδερφό Αλέξανδρο-εδώ:
http://makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3337:-121-&catid=4:2012-02-11-12-49-59&Itemid=2
mpanakeio-alexandros-samaras

Συντάχθηκε απο τον/την Makelaris 

Δεν είναι μαζί μας. Είναι με τους άλλους. Με τα λαμόγια


Ρε ‘σεις, αυτοί μας κοροϊδεύουν. Δε φτάνει όλος ο χαμός που έγινε με τη λίστα Λαγκάρντ, τώρα μας αποκαλύπτουν ότι έχουν και λίστα Λιχτενστάιν. Και λίστα Λουξεμβούργου. Και, μάλιστα, ότι τις είχε στα χέρια του ο –τότε- υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου από το 2010. Και, μάλιστα, ότι πρόκειται για πολύ πιο «ενδιαφέρουσες» λίστες από αυτή της Λαγκάρντ, γιατί περιλαμβάνουν πολύ περισσότερα στοιχεία (φορολογικές δηλώσεις κ.λπ.), αλλά και γιατί –ειδικά το Λιχτενστάιν- έχει, πλέον, σημαντικά αυστηρότερη νομοθεσία σχετικά με το απόρρητο των τραπεζικών καταθέσεων...
από την Ελβετία, με συνέπεια να έχει μετατραπεί στο νέο παράδεισο των φοροφυγάδων.

Τα ξέρουν, λοιπόν. Από το 2010. Και δεν κάνουν τίποτα. Γιατί; Μα δεν είναι προφανές; Γιατί είναι μέσα οι δικοί τους. (Στην καλύτερη περίπτωση. Γιατί στη χειρότερη είναι μέσα οι ίδιοι). Και, ασφαλώς, ο νυν… τσάρος της Οικονομίας Γ. Στουρνάρας, πάει να τα ρίξει στον Παπακωνσταντίνου, που παρέλαβε το 2010 και αυτές τις λίστες. Στον συνήθη ύποπτο, δηλαδή. Όχι ότι δεν του αξίζει για τον άθλιο τρόπο που έχει φερθεί ο Παπακωνσταντίνου στην πατρίδα του. (Αν, δηλαδή, για αυτούς τους ανθρώπους –όπως ο Παπακωνσταντίνου και ο πρωθυπουργός του, ο Γιωργάκης- σημαίνουν τίποτα λέξεις όπως «πατρίδα»).

Δε μας λέει, όμως τι έκανε και ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας για τις λίστες αυτές; Αρχές καλοκαιριού ανέλαβαν την εξουσία. Γιατί τις λίστες τις έστειλε στο ΣΔΟΕ το Σεπτέμβριο; Τι περίμενε; Σπεύδει να μας διευκρινίσει ότι τις έστειλε αμελλητί, δηλαδή ότι ούτε τις είδε, ούτε τις πείραξε, όπως έκανε ο προκάτοχός του. Αρα; Τι έκανε τρεις μήνες; Περίμενε να… ωριμάσουν, σαν το παλιό καλό κρασί;

Κι άντε, να το δεχτούμε ότι ο κ. Στουρνάρας είχε άλλα, πιο επείγοντα θέματα να ασχοληθεί μόλις ανέλαβε υπερ-υπουργός της Οικονομίας. (Που αν δεν είναι «νούμερο ένα» προτεραιότητα η πάταξη της φοροδιαφυγής, τι είναι; Αλλά λέμε τώρα…). Το ΣΔΟΕ άλλους τέσσερις μήνες τι τα κάνει τα στοιχεία της λίστας; Τα κλωσάει; Δηλαδή, η λογική δε λέει «ψάχνω στη λίστα, βρίσκω την πιο εξόφθαλμη περίπτωση, δουλεύω νυχθημερόν αποκλειστικά και μόνο πάνω σε αυτή, μέχρι να βγάλω αποτέλεσμα;».