ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Η Αναστασία Σταροκόλτσεβα δεν θα κηδευτεί. Πέθανε την Τρίτη, την ώρα των σχολικών εκδηλώσεων, επειδή η μητέρα της, Κοσμάν Ολένα Νικολάου, δεν είχε αρκετά χρήματα για να αγοράσει τα ακριβά φάρμακα για την αντιεπιληπτική αγωγή που έπρεπε να ακολουθεί το κορίτσι... Τρείς μέρες μετά το θάνατο της μικρής, κανείς δεν ευαισθητοποιήθηκε, ούτε για την ανάπαυση της ψυχής της...


Αδιαφορία μέχρι αναισθησίας...
Η Αναστασία Σταροκόλτσεβα δεν θα κηδευτεί. Πέθανε την Τρίτη, την ώρα των σχολικών εκδηλώσεων, επειδή η μητέρα της, Κοσμάν Ολένα Νικολάου, δεν είχε αρκετά χρήματα για να αγοράσει τα ακριβά φάρμακα για την αντιεπιληπτική αγωγή που έπρεπε να ακολουθεί το κορίτσι. Η τραγωδία διπλή. Τώρα η μητέρα δεν μπορεί να καλύψει ούτε τα έξοδα της κηδείας της 12άχρονης κόρης της.
Σοκ και οργή. Η θλίψη μεγαλύτερη. Μια ζωή χαμένη, τον 21ο αιώνα, από επιληπτική κρίση. Ενα κορίτσι εξόριστο από το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας της. Αδιαφορία που ξεπερνάει την αναισθησία. Γίνεται έγκλημα. Τρείς μέρες μετά το θάνατο της μικρής, κανείς δεν ευαισθητοποιήθηκε, ούτε για την ανάπαυση της ψυχής της.
Το 128ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στα Σεπόλια βυθίστηκε ξαφνικά στο πένθος. Συντετριμμένοι οι...
δάσκαλοι και οι συμμαθητές της μικρής Αναστασίας Σταροκόλτσεβα, η οποία ήταν μαθήτρια της Στ' τάξης, εξέδωσαν ανακοίνωση μέσω της οποίας προσπαθούν να μαζέψουν χρήματα για την τέλεση της κηδείας.
«Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι η μαθήτρια της Στ' τάξης, Αναστασία Σταροκόλτσεβα απεβίωσε λόγω καρδιοαναπνευστικής ανακοπής. Το σχολείο μας θα παραμείνει κλειστό» αναφέρει η θλιβερή ανακοίνωση. Μαζί με την ντροπή, την οργή και τη θλίψη για το χαμό του παιδιού απέμειναν τα χαμόγελά της και ένας τραπεζικός λογαριασμός. Η Αναστασία τον πλήρωσε με τη ζωή της (Εθνική Τράπεζα, 307/613959-01, Κοσμάν Ολένα Νικολάου).  
"enet"

Νέο χαράτσι! Αυξάνεται η μηνιαία παρακράτηση φόρου από μισθούς και συντάξεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


Νέο χαράτσι! Αυξάνεται η μηνιαία παρακράτηση φόρου από μισθούς και συντάξεις
Αλλάζουν όλα στην παρακράτηση φόρου των μισθωτών και συνταξιούχων. Θα εφαρμοστεί νέο σύστημα το οποίο θα έχει σαν αποτέλεσμα η παρακράτηση να είναι μεγαλύτερη, αλλά ο φορολογύμενος δεν θα οφείλει φόρο μετά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων.
Οι αλλαγέςθα επέλθουν από το 2015 καθώς οι εργοδότες ή τα ασφαλιστικά ταμεία θα παρακρατούν από τον μισθό ή τη σύνταξη το 1/12 των ετήσιων φόρων για τα συνολικά εισοδήματα.
Γενικά το νέο σύστημα θα λειτουργεί ως εξής: Αρχικά θα λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα του προηγουμένου έτους με κάποια προσαύξηση. Παίρνοντας τα εισοδήματα του προηγούμενου έτους και τον φόρο που αναλογεί, η επιχείρηση η οποία απασχολεί μισθωτό, το Δημόσιο ή το ασφαλιστικό ταμείο θα ενημερώνονται από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για το ύψος των ετήσιων φόρων που αναλογούν στο συνολικό εισόδημα.
Το ποσό των φόρων διαιρείται διά 12 ή 14 για όσους συνεχίζουν να λαμβάνουν δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας.
Η επιχείρηση στη συνέχεια έχει την αποκλειστική ευθύνη να παρακρατά κάθε μήνα από την αμοιβή το 1/12 ή το 1/14 των ετήσιων φόρων και να το αποδίδει στο Δημόσιο.
Στην πράξη αυτό σημαίνει πως ένας φορολογούμενος με δώδεκα μισθούς και μηνιαίες αποδοχές ύψους 1.000 ευρώ, μετά την αφαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών, σήμερα οφείλει στο σύνολο του έτους φόρο 540 ευρώ.
Με το ισχύον σύστημα παρακράτησης (από τον ετήσιο φόρο αφαιρείται ποσό 1,5% και το υπόλοιπο διαιρείται διά 12 ή 14), η επιχείρηση η οποία τον απασχολεί του παρακρατά κάθε μήνα φόρο 44,4 ευρώ και του καταβάλλει τα 955,6 ευρώ.
Ας υποθέσουμε ότι ο συγκεκριμένος φορολογούμενος εισπράττει σε μηνιαία βάση ενοίκιο 400 ευρώ. Με τα σημερινά δεδομένα όταν γίνει η εκκαθάριση της δήλωσής του, για τα ενοίκια που έχει εισπράξει θα κληθεί να καταβάλλει φόρο 480 ευρώ. Τα ενοίκια που έχει εισπράξει στη διάρκεια του έτους φτάνουν τα 4.800 ευρώ και η επιβολή του συντελεστή 10% για ενοίκια έως 12.000 ευρώ οδηγεί τον φόρο στα 480 ευρώ. Με το νέο σύστημα και τα 480 ευρώ του φόρου για τα ενοίκια θα παρακρατούνται σε μηνιαία βάση από τον μισθό.
Ο εργοδότης θα ενημερώνεται από τη ΓΓΔΕ ότι θα πρέπει εκτός από την παρακράτηση φόρου μισθωτών υπηρεσιών να διενεργήσει και παρακράτηση φόρου ενοικίων ίση με 480 ευρώ διά δώδεκα. Επομένως, θα πρέπει να παρακρατά σε μηνιαία βάση από τον μισθό του εργαζόμενου 40 ευρώ επιπλέον.
Με τον τρόπο αυτό, η μηνιαία παρακράτηση συνολικά αυξάνεται σε 84,4 ευρώ και οι αποδοχές που θα παίρνει στο χέρι ο μισθωτός περιορίζονται σε 915,6 ευρώ. Όταν έρθει η ώρα υποβολής της δήλωσης, όμως, δεν θα έχει την παραμικρή οφειλή φόρου.
Το αρχικό σχέδιο προβλέπει πως αν ο φορολογούμενος παραλείψει να δηλώσει εισοδήματα ώστε να μειώσει πλασματικά τη μηνιαία παρακράτηση φόρου, τότε θα έχει ποινή φόρου 3%.
Αν διαπιστωθεί, από την άλλη πλευρά, ότι παρακρατήθηκε περισσότερος φόρος από αυτόν που πραγματικά αναλογούσε, τότε η ΓΓΔΕ θα επιστρέφει τον έξτρα φόρο με προσαύξηση 1%.
Οι όποιες μεταβολές εισοδημάτων, αναφέρουν Τα Νέα της Παρασκευής, θα πρέπει να δηλώνονται στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να ενημερώνονται αντίστοιχα οι επιχειρήσεις, τα ασφαλιστικά ταμεία ή η Ενιαία Αρχή Πληρωμών του Δημοσίου για να τροποποιήσει την παρακράτηση.
Για παράδειγμα αν ένας μισθωτός έχει και εισοδήματα από ενοίκια η μηνιαία παρακράτηση φόρου δεν θα αφορά μόνο στον μισθό του όπως σήμερα αλλά και τα λοιπά εισοδήματά του. Ο φόρος θα παρακρατείται στο σύνολό του από τον μισθό.
Σύμφωνα με το νέο σύστημα θα πρέπει σταδιακά να αρχίσει να εφαρμόζεται από την 1η Ιανουαρίου 2015 και για να αποφευχθεί η διπλή φορολόγηση τον πρώτο χρόνο εφαρμογής στο υπουργείο Οικονομικών υπάρχουν σκέψεις ο φόρος για την προηγούμενη χρήση να δοθεί η δυνατότητα να εξοφληθεί σταδιακά σε ορίζοντα τριών ή ακόμα και πέντε ετών.

Μέσ' τα σκ@τα

Βρισκόμαστε λίγες ώρες πριν το σαμαροβενιζελικό ανασχηματισμό και ήρθε η ώρα του απολογισμού, νομίζω. Όχι, βέβαια, για το σύνολο των υπουργών, τύπου Στουρνάρα, που έπαιξαν τίμια και φανερά, εξ ου και η απαξίωση της οποίας έτυχαν από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ. Το κάθε λαϊκίστικο δεξιό παπαγαλάκι βρήκε στο πρόσωπο του διεκπεραιωτή όσων συμφώνησαν ο Γιωργάκης, ο Παπαδήμος, ο Σαμαράς κι ο Βενιζέλος έναν βολικό αποδιοπομπαίο τράγο.

Ο απολογισμός που είναι αναγκαίος αφορά, βέβαια, τον Άδωνη. Ας σταθούμε στα βασικά του κατορθώματα...


1. Μείωσε τις τιμές των φαρμάκων, αυξάνοντας, ταυτόχρονα, τη δαπάνη του ασφαλισμένου για τα φάρμακά του.
2. Άνοιξε το δρόμο για την επιβολή νοσηλίων στα δημόσια νοσοκομεία.
3. Ξεμπρόστιασε έναν ολόκληρο στρατό από θαυμαστές (γλείφτες) που τον εξύμνησαν όταν ανέλαβε το υπουργείο, θέλοντας να μας πείσουν ότι ένας τύπος που εμφανώς δεν μπορεί να παράγει τίποτε άλλο από εξυπνάδες, σοφίσματα και στριγγλιές είναι πρότυπο αποτελεσματικότητας. Στη συνέχεια κάποιοι μαζεύτηκαν, σταμάτησαν τα εγκώμια, αλλά κανείς δεν ανακάλεσε ευθέως.
4. Κατέδειξε πόσο ανεπαρκής είναι ο μέσος ταλαίπωρος συριζαίος που ο Πρετεντέρης ή ο Αυτιάς έβαζε απέναντί του. Σουξουμούξου, ναι μεν, αλλά και να σου ο Άδωνις να μοιράζει φιλελεύθερες τάπες. Δεν είναι τυχαίο ότι το βούλωσε με κομμουνιστή γιατρό που ο σύζυξ Ευγενίας απεκάλεσε κομμουνιστή (για να τον απαξιώσει στα μάτια του μεσου μ@λάκα τηλεθεατή), ακριβώς γιατί αντιπαρατέθηκε ο κόσμος της εργασίας στον κόσμο της κοροϊδίας. Ας θυμηθούμε το επικό βίντεο, αποχαιρετώντας τον Άδωνη. Καλή αρχή στο νέο σας υπουργείο, υπουργέ μου.

Ένα ερώτημα που βασανίζει: Υπάρχει ελευθερία στον έρωτα;

Ένα ερώτημα που βασανίζει: Υπάρχει ελευθερία στον έρωτα;

Η έννοια ελεύθερος έρωτας συχνά συσχετίζεται με το ανοιχτό ζευγάρι, με τη σεξουαλικότητα χωρίς φραγμούς, όμως η αληθινή ελευθερία του έρωτα δεν έχει σχέση μ΄αυτό.
Πολλοί πιστεύουν ότι έχουν την αποκλειστική ιδιοκτησία του αγαπημένου προσώπου. Αν τύχει ένα άλλο πρόσωπο να φαντάζει σημαντικό, εκείνος που αγαπάει αισθάνεται ότι κινδυνεύει η θέση του. Ο φόβος αυτός προέρχεται από μια κακή αντίληψη του έρωτα, σάμπως ο έρωτας να είναι μετρήσιμος και να μην μπορεί να μοιραστεί. Όμως είναι γεγονός ότι δεν υπάρχει μέτρο για τον έρωτα. Ο έρωτας ενός ζευγαριού θα έπρεπε να βασίζεται στη συνεργεία συντρόφων ζωής. Μια σχέση στενή, βαθιά, που τρέφεται από παλιά βιώματα, ένας κοινός δρόμος στον οποίο δύο πρέπει αν αισθάνονται ελεύθεροι και ικανοί να αγαπούν.
Το να περιορίζουμε την ικανότητά μας να αγαπάμε σε ένα μόνο πρόσωπο, αφήνοντας απ’ έξω τον υπόλοιπο κόσμο, κάνει τη σπίθα να καταπνίγεται και μαζί της κι εμάς. Γι΄αυτό κάθε εξαρτημένος έρωτας κάνει να υποφέρουν και τα δύο μέλη του ζευγαριού και γεννάει μια ατελείωτη σειρά προστριβών και μαχών για το ποιο θα έχει την εξουσία. Όταν η σχέση βασίζεται στην εξάρτηση, τα δύο μέλη προσπαθούν να κυριαρχήσουν το ένα στο άλλο, σαν αυτό να τους παρέχει τη βεβαιότητα ότι δε θα χάσουν ό,τι κατέχουν.
Διαβάστε το υπόλοιπο κείμενο στο jenny.gr

Απίστευτο: Παρακολουθούν τα κινητά μας

Απίστευτο: Παρακολουθούν τα κινητά μας

Έκθεση – βόμβα της Vodafone για κρατικές υπηρεσίες που υποχρεώνουν τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να παρακολουθούν και να καταγράφουν παράνομα τις συνομιλίες των πολιτών. Οι κρατικές υπηρεσίες φτάνουν στο σημείο να εκβιάζουν τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ακόμη και με αφαίρεση της άδειας λειτουργίας τους, στην κάθε χώρα, αν δεν συναινέσουν στην παράνομη παρακολούθηση των πολιτών. 
Σεισμό αναμένεται να προκαλέσει η παραδοχή της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Vodafone ότι κρατικές υπηρεσίες στις χώρες που δραστηριοπιείται δίχως καν να ζητήσουν την άδειά της, υποκλέπτουν και καταγράφουν τις συνομιλίες πολιτών από κινητά τηλέφωνα. Μάλιστα η εταιρεία σε έκθεσή της τονίζει πως οι κρατικές υπηρεσίες είχαν εγκαταστήσει στο δίκτυό της - όπως και στα δίκτυα άλλων τηλεπικοινωνιακών παρόχων- συστήματα άμεσης πρόσβασης. Ενδεικτικό είναι πως επισήμως έχουν υποβληθεί 8.602 αιτήματα για πρόσβαση σε στοιχεία τηλεφωνικών κλήσεων και μηνυμάτων πελατών της Vodafone, για το έτος 2013.

Η Vodafone, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, προχώρησε στην παραδοχή αυτή δίνοντας σήμερα στη δημοσιότητα μια «Έκθεση Γνωστοποίησης» (Disclosure Report) στην οποία αναφέρει πως, ενώ σε πολλές από τις 29 χώρες στις οποίες επιχειρεί, κυβερνητικές υπηρεσίες χρειάζονται δικαστική εντολή για να υποκλέψουν επικοινωνίες των πελατών της, υπάρχουν ορισμένες χώρες στις οποίες δεν απαιτείται τέτοια εντολή.

 Τι αναφέρει η εταιρεία στην έκθεση των 40.000 σελίδων
Η έκθεση των 40.000 σελίδων είναι η πιο συνολική μέχρι σήμερα επισκόπηση του πώς οι κυβερνήσεις παρακολουθούν τις συνομιλίες και τις κινήσεις των πολιτών τους, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα Guardian. Στη χώρα μας έχουν υποβληθεί 8.602 αιτήματα για πρόσβαση σε στοιχεία τηλεφωνικών κλήσεων και μηνυμάτων πελατών της Vodafone για το έτος 2013.

Στην Αλβανία, την Αίγυπτο, την Ουγγαρία, την Ινδία, τη Μάλτα, το Κατάρ, τη Ρουμανία, τη Νότια Αφρική και την Τουρκία είναι παράνομο να αποκαλύψει οποιεσδήποτε πληροφορίες που σχετίζονται με την υποκλοπή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων ή την υποκλοπή του περιεχομένου των τηλεφωνικών κλήσεων και μηνυμάτων, υποστηρίζει η Vodafone στην έκθεσή της.

Σε άλλες έξι από τις 29 χώρες που δραστηριοποιείται η εταιρία, η παρακολούθηση και καταγραφή των συνομιλιών των πολιτών είναι νόμιμη. Ωστόσο η Vodafone δεν αποκάλυψε σε ποιες χώρες αναφέρεται, φοβούμενη μην υπάρχουν αντίποινα των κυβερνήσεων κατά του προσωπικού της εταιρίας.

Η ερευνητική ομάδα που συνέταξε την έκθεση υποστηρίζει πως οι πολίτες -πελάτες της Vodafone- έχουν από το διεθνές δίκαιο δικαίωμα προστασίας της ιδιωτικής τους ζωής. Ωστόσο η εταιρεία πρέπει να συμμορφώνεται με τους νόμους κάθε χώρας στην οποία δραστηριοποιείται και πολλές φορές υποχρεώνεται να αποκαλύπτει πληροφορίες για τους πελάτες της σε υπηρεσίες ασφαλείας και σε άλλες κρατικές υπηρεσίες, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που της ζητείται να περιορίσει την πρόσβαση σε ορισμένες υπηρεσίες.

«Αν η εταιρεία δεν συμμορφωθεί με το νόμιμο αίτημα για βοήθεια, οι κυβερνήσεις μπορούν να αφαιρέσουν την άδεια λειτουργίας μας στη χώρα και να μας εμποδίσουν από την παροχή υπηρεσιών στους πελάτες μας» αναφέρει η έκθεση.

Οι έντεκα πιο ακριβούς παίκτες του Μουντιάλ

messi-ronaldo-akrivopliromenoi-paiktes-mundial-570
Η ιστοσελίδα transfermarkt δημοσίευσε την πιο ακριβή ενδεκάδα και το koolnews.gr, σας τους αναλύει.
Μάουελ Νόιερ
 manuel-neuer-570
Ο πορτιέρο της Μπάγερν Μονάχου είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας, στον κόσμο αυτή τη στιγμή, κατά γενική ομολογία. Οι Βαυαροί τον κοστολογούν στα 31 εκατ. λίρες και στο Μουντιάλ της Γερμανίας, οι επιθετικοί θα πρέπει να καταθέσουν τα...χαρτιά τους στους αρμόδιους φορείς για να του βάλουν γκολ. Ο Μάνουελ Νόιερ έχει αγωνιστεί και στις ομάδες νέων της Γερμανία, αλλά και με την Εθνική, στην οποία είναι και πρώτος τερματοφύλακας. Ανήκει στα «πάντσερ» από το 2009 και έχει αγωνιστεί με το εθνόσημο 38 φορές.
Σέρχιο Ράμος
 Sergio-Ramos-570
Ακόμα τον δοξάζουν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης, για το γκολ που έβαλε στον τελικό του Champions League, με την έτερη ομάδα της Μαδρίτης, την Ατλέτικο. Ο Ράμος είναι βασικό στέλεχος της Εθνικής Ισπανίας. Έχει 98 συμμετοχές, έχει στεφθεί και Πανευρωπαϊκός πρωταθλητής και Παγκόσμιος, ενώ η αξία του ανέρχεται στις 35 εκατ. λίρες.
Τιάγκο Σίλβα
 Thiago-Silva-570
Ο αρχηγός της Εθνικής Βραζιλίας, άφησε την ιστορική φανέλα της Μίλαν, για τα λεφτά των Αράβων της Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Τιάγκο Σίλβα, με τη σειρά του ανήκει στους κορυφαίους αμυντικούς του κόσμου. Το χαμηλό κέντρο βάρους του και σε συνδυασμό με την ταχύτητα που διαθέτει, κατορθώνει να βγαίνει πρώτος στις φάσεις, ενώ είναι πάρα πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι και γενικώς τα αξίζει τα 35 εκατ. λίρες.
Φίλιπ Λαμ
 Philipp-Lahm-570
Γεννήθηκε στο Μόναχο, έκανε καριέρα στην Μπάγερν Μονάχου, δεν έχει φύγει ούτε λεπτό από τους Βαυαρούς, είναι αρχηγός της Μπάγερν και της Εθνικής Γερμανία. Ο Φίλιπ Λαμ διανύει το 31ο έτος της ηλικίας του και έχει καταφέρει να γίνει το έμβλημα τόσο της Εθνικής, όσο και της Μπάγερν Μονάχου. Την φανέλα των «πάντσερ» την έχει φορέσει 98 φορές. Μάλιστα, είναι λάτρης της Ελλάδας και της νυχτερινής διασκέδασης, όπως είχε δηλώσει μετά τον αγώνα με την Άρσεναλ στο Champions League.
Μαρσέλο
 marcelo-570
Ο Βραζιλιάνος κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Ρομπέρτο Κάρλος, όταν έφυγε από την Ρεάλ Μαδρίτης. Όλοι οι οπαδοί τον σύγκριναν, με τον καλύτερο αριστερό οπισθοφύλακα. Εκείνος κατάφερε να βάλει την δική του υπογραφή στο Σαντιάγο Μπερναμπέου. Ο Μαρσέλο είναι βασικός στην «Σελεσάο» και έχει αγωνιστεί 16 φορές. Όσον αφορά την οικονομική του αξία ανέρχεται στα 22 εκατομμύρια... Φθηνός σχετικά...
Σεσκ Φάμπρεγας
 Cesc-Fabregas-570
Σπούδασε στη...σχολή της Μπαρτσελόνα, εκεί έμαθε το ποδόσφαιρο, εκεί έμαθε να παίζει. Στην Άρσεναλ έκανε με επιτυχημένο τρόπο την πρακτική του και επέστρεψε στην αγαπημένη του ομάδα, την Μπαρτσελόνα. Είναι μέλος της Εθνικής Ισπανίας από το 2006, έχει 78 συμμετοχές και όπως ο Σέρχιο Ράμος, έχει στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης και Κόσμου. Αν κάποια ομάδα ενδιαφέρεται να τον αποκτήσει θα πρέπει να έχει στο ταμείο της 44 εκατομμύρια και κάτι παραπάνω...
Αντρές Ινιέστα
 14/09/13 FC BARCELONA-SECILLA FC FOTO: CARLOS MIRA
Το ευλογημένο παιδί της Καταλονίας. Γέννημα – θρέμμα της Μπαρτσελόνα και ο απόλυτος πρωταγωνιστής του τελικού του Μουντιάλ 2010, στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής, με την Ολλανδία. Ο Ινιέστα, είναι η αναφορά της μεσαίας γραμμής των Ισπανών, έχει 80 συμμετοχές και η αξία του αγγίζει τα 48 εκατομμύρια.
Μάριο Γκέτσε
 mario-gotze-570
Προέρχεται από την...καυτή φουρνιά που έβγαλε η Μπορούσια του Ντόρτμουντ, όταν και έφτασε στον τελικό του Champions League, το 2013. Εκτός από μεγάλο ταλέντο είναι και ιδιαίτερα αρεστός προς τις απανταχού κυρίες που αγαπούν το ποδόσφαιρο, αλλά ακόμα και αν δεν το αγαπούν μόλις βλέπουν τον Γκέτσε, καθηλώνονται. Στην Εθνική Γερμανίας ανήκει από το 2010 κι έχει 26 συμμετοχές. Η αξία του είναι στα 48 εκατομμύρια.
Νεϊμάρ
 Neymar-junior-570
Στη Σάντος έκανε μαγικά πράγματα, ήταν μια ομάδα μόνος του. Στη Μπαρτσελόνα δεν έχει ξεδιπλώσει ακόμα το πλήρες ταλέντο, δεν παύει όμως να είναι ο καλύτερος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής. Στην Εθνική Βραζιλίας ανήκει από το 2010 και μετρά 32 συμμετοχές.
Κριστιάνο Ρονάλντο
 cristiano-ronaldo-570
Το 2004 η Εθνική Ελλάδος τον ανάγκασε να γονατίσει στο Ντα Λουζ και να βάλει τα κλάματα. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ, που ταλαιπωρείται από τραυματισμούς έκανε λαμπρή καριέρα, στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μετά στην Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι εγωκεντρικός, θέλει τα πάντα να κινούνται γύρω απ'αυτόν. Λάτρης των αυτοκινήτων. Πρέπει να έχει τρία, τέσσερα και μεγάλος ανταγωνιστής του Μέσι. Στην Εθνική Πορτογαλίας αγωνίζεται από το 2003 κι έχει 110 συμμετοχές. Όσον αφορά την αξία του, κοστίζει μόλις 88 εκατομμύρια λίρες.
Λιονέλ Μέσι
 lionel-messi-570
Ο απόλυτος ποδοσφαιριστής, παρότι το...σταριλίκι δεν το έχει, οι συνθήκες τον έχουν κάνει να είναι. Πρόκειται για την βασική επιθετική αναφορά τόσο της Μπαρτσελόνα, όσο και της Εθνικής Αργεντινής στην οποία είναι και αρχηγός. Ο Μέσι κοστολογείται στα 106 εκατομμύρια λίρες. Την φανέλα της Αργεντινής την έχει φορέσει 82 φορές, από το 2005 μέχρι σήμερα.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΙΩΠΑΣ F.B.


Είμασταν και θα είμαστε πάντα στο μετρό του δυνατού από τις πιο ΚΑΘΑΡΕΣ ΠΑΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!!! Ετσι για να ξέρουν τι θα τους περιμένει και φέτος. ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΓΑΛΑΤΕΣ" της βόρειας Πιερίας.ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΠΟΝΤΑΙ , απλά λίγο υπομονή και εμπιστοσύνη 
τάδε εφη Ι.Ν.

Βρήκαν στο Χάρβαρντ βιβλίο από… ανθρώπινο δέρμα

derma-vivlio

derma-vivlio
Ανθρώπινο δέρμα φέρεται πως έχει χρησιμοποιηθεί για το δέσιμο ενός γαλλικού βιβλίου του 19ου αιώνα που βρίσκεται στη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου Χάρβαρντ των ΗΠΑ, όπως επιβεβαίωσε μέσω blog η διεύθυνση της βιβλιοθήκης.
Πρόκειται, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, για το βιβλίο του Γάλλου συγγραφέα Αρσέν Ουσέ, με τίτλο «Des destinees de l’ame», θέμα του οποίου είναι ο διαλογισμός για τη μετά θάνατον ζωή και την ανθρώπινη ψυχή. Η βιβλιοδεσία του τόμου αυτού έχει παρασκευαστεί από ανθρώπινο δέρμα, σύμφωνα με ανάρτηση στο blog της βιβλιοθήκης.
Οι έρευνες σχετικά με το υλικό από το οποίο ήταν φτιαγμένο το εξώφυλλο του βιβλίου άρχισαν όταν βρέθηκε, μέσα σε αυτό, ένα σημείωμα από τον συγγραφέα που υποστήριζε ότι η βιβλιοδεσία του τόμου είχε παρασκευαστεί από το δέρμα που πάρθηκε από την πλάτη μίας ψυχικά άρρωστης γυναίκας, η οποία είχε πεθάνει από εγκεφαλικό επεισόδιο.
«Αυτό το βιβλίο είναι δεμένο με περγαμηνή από ανθρώπινο δέρμα, το οποίο δεν έχει διακοσμηθεί, ώστε να διατηρηθεί η κομψότητά του», γράφει στο σημείωμα ο Ουσέ. «Κοιτάζοντας προσεκτικά, κάποιος μπορεί να διακρίνει τους πόρους του δέρματος. Ένα βιβλίο αφιερωμένο στην ανθρώπινη ψυχή αξίζει να έχει ανθρώπινο περίβλημα».
Ο Μπιλ Λέιν του Χάρβαρντ δήλωσε ότι οι αρχικές δοκιμές έδειξαν πως το υλικό από το οποίο είχε παρασκευαστεί το εξώφυλλο του βιβλίου δεν ήταν δέρμα μόσχου, προβάτου ή αίγας, αλλά από δέρμα ανθρώπου ή άλλου ζώου στενά συνδεδεμένου με τον άνθρωπο, όπως ο πίθηκος.

ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝΕ

ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝΕ

Politikos simeni trws

Η ΝΕΑ ΑΦΙΣΑ ΤΗΣ Ν.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ – ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΘΡΑΥΣΗ!!!

ΤΑ 5 ΕΊΔΗ ΨΩΝΙΣΜΈΝΗΣ ΚΟΠΈΛΑΣ : ΠΩΣ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΝΩΡΊΣΕΙΣ ΣΤΟ FACEBOOK?



Ορισμοί! : Ψωνισμένη : νομίζει πως είναι καλύτερη από αυτό που πραγματικά είναι. 
Άρα, εξ'ορισμού, για να είναι δόκιμος ο χαρακτηρισμός, πρέπει να υπάρχει άνθρωπος (συνήθως άντρας) τόσο αλαζόνας ώστε να κάνει την υποκειμενική (και συχνά κομπλεξική) του κρίση αξίωμα.

1) H καλλιτέχνης

Περίληψη : σπουδάζει κάτι σε φάση πολυτεχνείο ή, εναλλακτικά, οι δύο μεγάλες της αγάπες ήταν κάτι πεζό (π.χ. ιατρική) και η τέχνη, και την κέρδισε το πρώτο λόγω της πίεσης των γονέων. Είναι από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, και σπουδάζει εκεί ή σε κάποιο μικρό καλά κρυμμένο μυστικό της Ελλάδας. Το καλοκαίρι κάνει camping στη Σαμοθράκη, την Ικαρία ή τη Φολέγανδρο. Είναι απαραίτητα μελαχρινή. Η αγαπημένη της ταινία είναι αμερικάνικη που διαδραματίζεται σε ευρωπαική πόλη, προαιρετικά ασπρόμαυρη. Πίνει γαλλικό ή ελληνικό καφέ, φοράει σταράκια ή γόβες, της αρέσει η έθνικ κουζίνα, έχει σχέση εδώ και χρόνια. Στο σπίτι της έχει πίνακες στραβά βαλμένους και περίεργο χρώμα στον τοίχο. Φοράει κασκόλ.Έχει τον τελευταίο δίσκο Parov Stelar.

Στο facebook : Θα εντοπίσετε φωτογραφίες από εξόδους, οπου η ίδια έχει ωραίο χαμόγελο ή τυχαίνει να μην κοιτάει την κάμερα αλλά το υπερπέραν. Φωτογραφία προφίλ, ασπρόμαυρη οπου δεν κοιτάει την κάμερα και προαιρετικά καπνίζει. Πιθανώς να έχει ανεβάσει έργο της ίδιας, οπου έχει ζωγραφίσει με λίγο διαφορετικό τρόπο κάποια γνωστή φωτογραφία, π.χ. εξώφυλλο δίσκου. Τα στατους της : ή δεν καταλαβαίνεις τι λένε, ή είναι αποστάγματα σοφίας για τις διαπροσωπικές σχέσεις, του τύπου "τελικά, μερικοί άνθρωποι είναι πολύ μαλάκες", και μετά θα απαξιώσει να σχολιάσει περαιτέρω. Aνεβάζει βίντεο που ευαίσθητοι άντρες ποθούν εξωτερικά σκληρές αλλά εσωτερικά ευάλωτες γυναίκες που είναι όμορφες, αλλά με προσωπικότητα.

2) Η κουλτουριάρα

Περίληψη : Σπουδάζει νομική. Συνήθως φοράει φορέματα, στο σινεμά και στο αμφιθέατρο φοράει γυαλιά. Πίνει γαλλικό ή εσπρέσο, ασχολείται πολύ με τη σχολή της και αγχώνεται. Την Παρασκευή το βράδυ βγαίνει Συγγρού και όχι Λιμάνι πια, τουλάχιστον όχι τόσο συχνά και πίνει κοκτέιλ ή κρασί. Όταν χορεύει σε κύκλο με τις φίλες της, τα πόδια είναι βιδωμένα στο έδαφος και τα υπόλοιπα κουνιούνται. Bλέπει Gossip Girl και αποκαλεί τη σειρά τραγική. Έχει αναγνωρίσει πως η ίδια δεν έχει κάποιο ταλέντο στις τέχνες, αλλά λατρεύει να παραβρίσκεται σε κάθε λογής εκδηλώσεις της. Είναι εθελόντρια στο φεστιβάλ κινηματογράφου, ενώ έχει δει Lynch και Kubrick. Πήγε Parov Stelar και Nouvelle Vague.

Στο facebook : Πολλές φωτογραφίες από ψιλοεπίσημη έξοδο (γενέθλια?) οπου φοράει όμορφο φόρεμα, καθώς και άλμπουμ για τα ταξίδια της στο εξωτερικό. Αν ψάξετε, θα βρείτε μέσα φωτογραφίες από το φεστιβάλ κινηματογράφου, . Τα στάτους της αναφέρονται στο πόσο ωραία θα είναι/ήταν κάποιο event, και τα βίντεο είναι σχετικά με το event στο οποίο πήγε/θα πάει.

3) Η πριγκίπισσα/νεράιδα
Συγχαρητήρια, μάλλον είστε πριγκίπισσα. Είστε λεπτεπίλεπτη, και ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ όσο δεν πάει. Ανήκετε σε μια πολύ ετερογενή ομάδα με πολλά διάφορα χαρακτηριστικά, αλλά ένα κοινό : είστε αθώα και τριανταφυλλένια, σιχαίνεστε τον κυνισμό και τους πρόστυχους και προσμονείτε κάποιον ρομαντικό και όμορφο να γίνει ο άντρας της ζωής σας. Έχετε ακούσει το "dance with me" των Nouvelle Vague και ξετρελαθήκατε, αλλά το βράδυ που έπαιζαν live ήσασταν online στο facebook.

Στο facebook : Δεν μπορείτε να δείτε τίποτα για αυτήν, γιατί δε σας κάνει φίλο. Μόνο αν σας ξέρει πολύ καλά, αλλιώς είστε ακόμα ένας που έχει σκοπό να την εκμεταλλευτεί και δε το θέλει αυτό. Το έχει ήδη πάθει αρκετές φορές.

4) Η Carrie Bradshaw
Περίληψη : Μπορεί να σπουδάζει ο,τιδήποτε, αλλά πιο συχνά κάτι σε στυλ "οικονομικά". Αν πας στο Λιμάνι, το Shark, το Bungalow, το Interni, το Caprice Κυριακή βράδυ, θα είναι εκεί, πίνοντας cosmo. Έχει να πατήσει στη σχολή (για μάθημα) μήνες, αλλά το αναπληρώνει μελετώντας σκληρά για 3 ώρες κάθε μέρα την περίοδο της εξεταστικής. Ίσως την εντοπίσεις που και που στο βόλει του Ηρακλή ή στο μπάσκετ του ΠΑΟΚ, και ο καμεραμαν θα της κάνει πλάνο. Σε αντίθεση με την Carrie Bradshaw, συνήθως είναι όμορφη, αλλά όπως κι εκείνη, δε δουλεύει καθόλου όλη μέρα, αλλά τρώει με τις φίλες της, πίνει καφέ με τις φίλες της, κάνει βόλτες με τις φίλες της. Παλιά, όταν ήταν της μόδας, έτρωγε στα Applebees.

Ή είναι στην αρχή της σχέσης και τρελά ενθουσιασμένη, ή μόλις βγήκε από μια σχέση και έχει αποφασίσει να μείνει μόνη της και να περνάει καλά. Η αγαπημένη της ταινία είναι ΣΙΓΟΥΡΑ το The Notebook, με δεύτερη το The Devil Wears Prada αλλά της άρεσε και το Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Ακούει Κανάκη και ό,τι ακούγεται. Bλέπει Gossip Girl και θα ήθελε να είναι η Blair. Κάποτε το αγαπημένο της τραγούδι ήταν το "Just Can't Get Enough" των Nouvelle Vague, όταν το έπαιζαν στα live τους οι Onirama.
Στο facebook : έχει πάνω από 1000 φίλους και πάνω από 150 φωτογραφίες, σημαντικό ποσοστό από τις οποίες είναι με την πόζα "φιλί". Η φωτογραφία προφίλ της αλλάζει τουλάχιστον μια φορά τη βδομάδα. Tα στατους της μιλάνε για τη σχέση που σας έλεγα πριν, πόσο τον θέλει ή πόσο την πλήγωσε, και οι φίλες και οι πέφτουλες κάνουν like.

5) Η Σ@ξοβόμβα
Περίληψη : Σπουδάζει Βιολογία, ή Γεωπονία. Φοράει πολύ συχνά φούστα. Το καλοκαίρι, είναι η πρώτη που σκάει μύτη μαυρισμένη. Της αρέσουν τα μπουζούκια, και το αγαπημένο της τραγούδι αλλάζει κάθε βδομάδα αλλά συνήθως είναι εκείνου του ξανθού αγοριού που μοιάζει λίγο με το Ριέρα. Έχει σχέση με κάποιον που φοράει ροζ μπλουζάκι που γράφει πάνω με τεράστια γράμματα τη φίρμα.Έχει να πάει στο σινεμά από μικρή, ενώ το χειρότερό της είναι καθημερινές 8-9, που τα κανάλια έχουν ειδήσεις. Βλέπει όλες τις ελληνικές σειρές, Ξέρει ΤΑ ΠΑΝΤΑ για όλους τους έλληνες celebrity μέσω της Φαίης Σκορδά κτλ, αλλά θεωρεί πως οι γκόμενες που βγάζει ο Δρυμούσης είναι χαζές και τις εκμεταλλεύεται.Πάει διακοπές στην Πάρο, την Ιο, τη Λευκάδα.

Στο facebook : Σχεδόν παθογνωμονικές είναι οι φωτογραφίες με γυαλιά ηλίου, που θα τραβήξουν την προσοχή μακριά από το πρόσωπο και προς το σώμα. Ειδικά στην παραλία. Από κάτω θα δείτε να γίνεται σφαγή στα comments, με μυριάδες άντρες που είναι έτοιμοι να έρθουν σε οργ...., και αυτή να μη σβήνει τίποτα, αν και έχει τη δυνατότητα. Γενικώς, για να μη σας κουράσω, έχει φτιάξει facebook για να ανεβάζει φωτογραφίες και να της λένε οι άντρες πόσο γαμ@ τις γκόμενες είναι.

Η πιο συγκλονιστική φωτογραφία που έχει δει η ανθρωπότητα!

Pale_Blue_Dot_Carl_Sagan_ANnotated_copyΑυτή είναι η φωτογραφία της Γής όπως την τράβηξε το Voyager 1. Μια μικροσκοπική, μπλέ κουκίδα που με τα βίας φαίνεται.
Πραγματικά σε κάνει να βάλεις τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση και να σκεφτείς τη ζωή στον πλανήτη μας.
Ιδίως όταν ακούμε και την συγκλονιστική περιγραφή του Carl Sagan στο βίντεο που ακολουθεί.

Φανερώνεται ο Παντοκράτορας στην Αγία Σοφία; - Τι λέει η προφητεία

 
Αγιορείτες Πατέρες αναφέρουν για μια δική τους άγνωστη σε μας προφητική παράδοση. 

Κατ' αυτήν όταν θα φανερωθεί ο Παντοκράτορας στον τρούλο της Αγιάς Σοφιάς η Πόλη θα περάσει στους Έλληνες! Για το λόγο αυτό υπήρξαν μέχρι και φωνές διαμαρτυρίας κατά της τουρκικής Κυβέρνησης στο παρελθόν να μην συνεχίσει τις αρχαιολογικές εργασίες! 

Μεταξύ αυτών ο Νουμάν Κουρτουλμούζ (σημαίνει σωθείς) πρόεδρος του μικρού Ισλαμικού κόμματος Σααντέτ, από το οποίο προέρχεται το κόμμα του Ερντογάν, μιλώντας σε κλειστό αμφιθέατρο προειδοποίησε ότι η εμφάνιση των αγγέλων της Αγιά Σοφιάς προαναγγέλλει τη διάλυση της Τουρκίας. 

Μη διασταυρούμενες πληροφορίες στο επίπεδο ακόμα των φημών στην Κωνσταντινούπολη κάνουν λόγο για …… αποκόλληση λεπτού στρώματος σοβάδων της εσωτερικής τοιχοποιίας από τον κεντρικό θόλο της Αγίας Σοφίας μετά τον πρόσφατο σεισμό στο ρήγμα της Ανατολίας. 

Το ρήγμα της Ανατολίας, είναι ένα τεράστιο ρήγμα και η σεισμική δόνηση των 6,5 Ρίχτερ που έπληξε τον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Λήμνου και Σαμοθράκης στις 12:25 το πρωί του προηγούμενου Σαββάτου έγινε αισθητή μέχρι και την Κωνσταντινούπολη. 

Στην θέση αυτή και κάτω από το στρώμα του σοβά πρέπει να υφίσταται κανονικά το ψηφιδωτό του Παντοκράτορα.Φυσικά μόλις προκύψει η φανέρωση κάποιου τμήματος του ψηφιδωτού, αμέσως θα αρχίσουν οι συνειρμοί που βρίσκονται στο υποσεινήδειτο όλων των πραγματικών Ελλήνων. 

Ίσως τελικά οι καιροί των γεγονότων να πλησιάζουν.




πηγη - 

Μείωση πληθυσμού με χημικά σε τροφή και νερό! όχι δεν το λέει κάποιο τυχαίος (Βίντεο)

Ο Τζων Χόλντρεν, επιστημονικός σύμβουλος του Μπαράκ Ομπάμα, υποστηρίζει τη μείωση του πληθυσμού στο ένα δισεκατομμύριο και για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να εισάγονται χημικές ουσίες στην τροφή και στο νερό μας για να μας "ξεκάνουν" πριν την ώρα μας.

Όταν ο Τζων Χόλντρεν, ο επιστημονικός σύμβουλος του Μπαράκ Ομπάμα, υποστηρίζει τη μείωση του πληθυσμού στο ένα δισεκατομμύριο και για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να εισάγονται χημικές ουσίες στην τροφή και στο νερό μας για να μας "ξεκάνουν" πριν την ώρα μας, θα πρέπει να αναρωτιόμαστε τι συμβαίνει με την πολιτική ελίτ ανά τον πλανήτη.

Ο κύριος αυτός ζητάει άδειες για γεννήσεις (!), και την ίδρυση ενός πλανητικού καθεστώτος!

Και περιφέρεται ελεύθερος στον Λευκό Οίκο.
για αυτούς που λένε συνομωσιολογίες γραφικότητες...


Πώς θα καθαρίσετε τις αρτηρίες σας μετά από ένα λιπαρό γεύμα;

Οι τροφές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρές ουσίες μπορεί να μπλοκάρουν τις βασικές αρτηρίες στο κυκλοφορικό σύστημα για πολλές ώρες μετά το τέλος του γεύματος…

Αυτό αυξάνει κατακόρυφα τον κίνδυνο εμφράγματος, ειδικά στα άτομα που έχουν προβλήματα στο κυκλοφορικό σύστημα ή συντρέχουν άλλοι παράγοντες που τους καθιστούν ευάλωτους σε έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Υπάρχουν ωστόσο μερικοί απλοί τρόποι για να καθαρίσετε τις αρτηρίες σας και θωρακίσετε τον οργανισμό σας απέναντι στο έμφραγμα ακόμα και την ύστατη στιγμή, αφού, άλλωστε, είναι πολύ πιθανό να παραβρεθείτε σε ένα τραπέζι με λιπαρούς πειρασμούς που αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής.
Δείτε τι μπορείτε να κάνετε κατά τη διάρκεια και μετά από ένα λιπαρό γεύμα για να καθαρίσετε τις αρτηρίες σας:

-Μαρινάρετε το κρέας πριν το ψήσετε: Οι υψηλές θερμοκρασίες που μαγειρεύεται το κρέας δημιουργούν χημικές ενώσεις οι οποίες ονομάζονται προϊόντα προχωρημένης γλυκοζυλίωσης (AGEs) και αυξάνουν τη φλεγμονή και τον κίνδυνο του διαβήτη. Για να ελαχιστοποιηθεί η ποσότητα αυτών των ουσιών στο αίμα σας, μαρινάρετε το κρέας σε χυμό λεμονιού ή ξυδιού, ψήστε το σε λίγο χαμηλότερες θερμοκρασίες και μην φάτε τα καψαλισμένα κομμάτια του κρέατος.

-Πιείτε κόκκινο κρασί με το φαγητό: Ερευνητές από την Χιλή έδειξαν ότι ένα μεγάλο ποτήρι κόκκινο κρασί την ημέρα ως μέρος μιας διατροφής υψηλής σε λιπαρές ουσίες, μειώνει τις αρνητικές επιπτώσεις στις αρτηρίες του ατόμου. Αντίστοιχα αποτελέσματα έδειξε και άλλη έρευνα σχετικά με τις ιδιότητες του χυμού από σταφύλι.
-Βάλτε στο γεύμα ψωμάκι με σπόρους: Μια έρευνα του πανεπιστημίου του Yale έδειξε, ότι όταν οι άνθρωποι τρώνε ποσότητα βρώμης ή άλλων δημητριακών με βάση το σιτάρι, κατά τη διάρκεια ενός γεύματος με πολλά λιπαρά, οι αρτηρίες τους στένευαν αισθητά λιγότερο.

-Προσθέστε μια φέτα αβοκάντο: Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του UCLA έδειξαν ότι αφότου οι άνθρωποι φάνε ένα χάμπουργκερ, τις επόμενες δύο ώρες οι αρτηρίες τους στενεύουν και αυξάνεται ο κίνδυνος να τις μπλοκάρει το λίπος από το γεύμα τους. Όταν όμως στο χάμπουργκερ πρόσθεσαν ένα κομμάτι αβοκάντο, τότε αυτή η επικίνδυνη παρενέργεια σχεδόν εξαφανίστηκε. Αν και το αβοκάντο έχει αρκετά λιπαρά, εντούτοις εξουδετερώνει την φλεγμονή που προκαλεί το κρέας.

-Κάντε ένα σύντομο περίπατο: Αρκούν 30 λεπτά περπατήματος σε χαλαρό ρυθμό μετά από ένα λιπαρό γεύμα για να μειωθεί η αύξηση της συγκέντρωση λιπιδίων στο αίμα από 10% έως 25%.

pentapostagma.gr

Η Ελλάδα της ντροπής!

Περάσανε λοιπόν οι εκλογές, κατάκατσε ο κουρνιαχτός, αναλύσανε οι κάθε λογής αναλυτές και «αναλυτές» τα αποτελέσματα, ξεκινήσανε τα κόμματα να προγραμματίζουν (λέμε τώρα…) την επόμενη μέρα, μου πέρασαν κι εμένα τα νεύρα και μπορώ να γράψω δύο γραμμές που με καίνε.

Λοιπόν, τα αποτελέσματα είναι τα δεύτερα χειρότερα που θα μπορούσανε να μας τύχουνε ως χώρα. Τα χειρότερα θα ήταν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ακούνητα στα ποσοστά τους. Ακόμα όμως και στην περίπτωση αυτή, θα φασκέλωνα τον εαυτό μου ως πλησιέστερο Έλληνα ψηφοφόρο και θα αναφωνούσα «μ@λ@κ@ αυτοί είμαστε… Τι περιμένεις δηλαδή;»

Έλα όμως που δεν συνέβη αυτό. Συνέβη ότι όλοι νικήσαν!
Ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε πρώτος, η ΝΔ είχε αξιοπρεπή διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ, το λαδιάρικο ΠΑΣΟΚ κράτησε ένα κομμάτι από τη δύναμη του, ένα κομμάτι που αν προστεθεί σε εκείνο της ΝΔ ξεπερνάει το ΣΥΡΙΖΑ.
Η Χρυσή Αυγή κέρδισε, το Ποτάμι κέρδισε, το ΚΚΕ δεν έχασε.
Ακόμα και οι ΑΝΕΛ δεν είναι τελείως χαμένοι, πέσανε στα ποσοστά αλλά φτάσανε στο τέρμα: βγάλανε ευρωβουλευτή!
Η ΔΗΜΑΡ είναι το μοναδικό κόμμα που έχασε και καιρός ήτανε, μεταξύ μας.
Με άλλα λόγια, έλπιζα ότι με κάποιο τρόπο θα ανακατευόταν το καζάνι, ότι κάποιο μήνυμα θα δινόταν, ότι κάποιος θα στριμωχνόταν και θα έπρεπε να κάνει κάτι, έστω για… αποκοιμιστικούς λόγους.

Αντί γι’ αυτό, όλοι αισθάνονται αυτοϊκανοποιημένοι και έτοιμοι να συνεχίσουν το έργο τους, που διεκόπη προσωρινά από την αγωνία των εκλογών.
Μπορούν όλοι να συνεχίσουν τον πολιτικό αυτισμό τους, διερευνώντας σοβαρά θέματα όπως τις επόμενες εκλογές και τον επόμενο πρόεδρο της δημοκρατίας.
Εντωμεταξύ, τα χρεωλύσια πληρώνονται στο ακέραιο από τον έρμο το Λαό, οι φόροι και τα χαράτσια ανεβαίνουν και εμείς γινόμαστε νοικάρηδες στο σπίτι μας.
Παράλληλα η εξαιρετική διαχείριση των ασημικών της Ελλάδας συνεχίζεται, το Ελληνικό πουλιέται 148 € το μέτρο, δηλαδή σε τιμή ημιϋπόγειας αποθήκης στα Ταμπάχανα Πατρών, ομοίως η Βουλιαγμένη. Η μαρίνα Λήμνου, η μαρίνα Λευκάδας και αρκετές άλλες έχουν ήδη πουληθεί κοψοχρονιά στους Τούρκους, που παίρνουν σειρά για τις υπόλοιπες και όχι μόνο…
Ο στρατός και το ναυτικό δεν αντιμετωπίζουν πλέον δυσκολίες στην εξεύρεση πετρελαίου για να κινηθούν τανκς και καράβια, άρα καλά πάμε!
Η αστυνομία όμως είναι καλά εφοδιασμένη με δακρυγόνα, έτσι και μπούνε οι Τούρκοι θα τους φλομώσουνε!

Και να ήτανε μόνο αυτά; 
Οι αυτοϊκανοποιημένοι που μας κυβερνάνε νομίζουν ότι η χώρα συνορεύει με το Μερκελιστάν, άντε να έχει και ένα κομματάκι σύνορα με την Ομπαμαλάνδη.
Ο υπόλοιπος κόσμος απλά δεν υπάρχει.
Οι Τούρκοι δίπλα που εξοπλίζονται δεν υπάρχουν.
Και τα όπλα που μαζεύουν δεν είναι για να τα χρησιμοποιήσουν, προς Θεού!
Για μια βροχερή μέρα τα μαζεύουν, να μπούνε στα τανκς να μη βρέχονται.
Κάτι πετρέλαια που έχουμε, θα μας τα φυλάξει η φράου Μέρκελ.
Θα πληρώσουμε κάτι παραπάνω για νοίκι, ίσαμε τα μισά, τα άλλα μισά θα τα πάρουνε οι Τούρκοι για να μη γκρινιάζουν.

Οι Ρώσοι; Ποιοι Ρώσοι;
Οι Κινέζοι; Καλοί ανθρώποι, κάτι λιμάνια θέλουνε, η φράου Μέρκελ δεν έχει μεγάλες αντιρρήσεις, μάλλον θα τα πάρουνε.
Θα τους κάνουμε και καλή τιμή, έτσι είμαστε εμείς, γαλαντόμοι και έξτρα λαρτζ.

Ο κόσμος που αλλάζει, οι ραφές του κόσμου που ξηλώνονται, δεν υπάρχουν για τους αυτοϊκανοποιημένους.
Τα καινούρια κέντρα δύναμης στον πλανήτη δεν υπάρχουν.
Το Μερκελιστάν και η Ομπαμαλάνδη κλέβουν την παράσταση!
Και το Μερκελιστάν κρατά την εικόνα του, αλλά η έρμη η Ομπαμαλάνδη, θα πρέπει να είναι κανείς στραβός για να μη βλέπει το ξέφτισμα.
Όλοι προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα και μετράνε κινήσεις, εκτός απ’ τους δικούς μας.

Θα μου πείτε, τι περιμένεις βρε ηλίθιε από ανθρώπους που τους είπανε «χρωστάτε» και δε ρώτησαν «πόσα ρε φίλε;»
Το μυαλό τους είναι στο ξεπούλημα και στο σφουγγοκωλαρίζειν!

Δεν ξέρω βρε παιδιά.
Ζούμε σε μια από τις πιο πλούσιες και πιο προβληματικές χώρες του κόσμου και αφήστε τους μύθους περί Ψωροκώσταινας να πεθάνουν, επιτέλους.
Και τελικά, πόσο Έλληνες είμαστε;
Τι κάνουμε εμείς για την Ελλάδα;
Γιατί μια ζωή γκρινιάζουμε που η Ελλάδα δεν κάνει κάτι για εμάς;
Και αν θέλετε απαντήσεις, μάλλον πρέπει να σας θυμίσω πως λεγόντουσαν τα πρώτα κόμματα της ελεύθερης Ελλάδας: αγγλικόν, γαλλικόν και ρωσσικόν…

Ε, από τότε η κατάσταση ΔΕΝ έχει αλλάξει.
Άντε να προστέθηκε το γερμανικόν και το γαλλικόν να αντικαταστάθηκε από το αμερικανικόν!
Σοβαρές αλλαγές!
Με άλλα λόγια, οι ηγέτες των κομμάτων που έχουμε, είναι οι ηγέτες που μας αξίζουν.
Οι ηγέτες του αμερικανικού, γερμανικού, αγγλικού και ρωσσικού κόμματος.

Με τις υγείες μας!


Πάρτε το χαμπάρι επιτέλους! Υπάρχει αναγκαιότητα ν' αγοράσουμε βουλευτές από τον Πάνο Καμμένο, τη ΔΗΜΑΡ και γιατί όχι κι από τον ΣΥΡΙΖΑ...


Πουλάνε ψυχιατρεία και μοναστήρια


Σίβυλλα
Υπάρχουν και καλά νέα στον μάταιο τούτο τόπο: Μετά από έντεκα μήνες υπνικής απουσίας συνήλθε, επιτέλους, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ν.Δ., για να αποτιμήσει το αποτέλεσμα των εκλογών. Καλά, μην υπερβάλλουμε κιόλας. Δεν συνήλθε εντελώς η Επιτροπή, συνήλθε μερικώς, ανέκτησε μέρος μόνο των νοητικών λειτουργιών της, γι' αυτό και κατέληξε πανηγυρικώς στο συμπέρασμα ότι τις εκλογές της 25ης Μαΐου τις κέρδισε, ταρατατζούμ- ταρατατζούμ, το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά. Δεν μπορείς να περιμένεις και πολλά μετά από... έντεκα μήνες αναισθησίας, μην νομίζετε δηλαδή ότι και η Ωραία Κοιμωμένη άρχισε να λύνει διαφορικές εξισώσεις με το που άνοιξε τα μάτια της.
Η Ν.Δ., απεφάνθη η Εκτελεστική Επιτροπή, κέρδισε τις εκλογές, επειδή διατήρησε τις δυνάμεις της. Πώς ακριβώς τις διατήρησε τις δυνάμεις της η Ν.Δ. του Σαμαρά, ρε παιδιά; Τις διατήρησε χάνοντας επτά μονάδες σε σχέση με τον Ιούνιο του 2012; Χάνοντας 10 μονάδες σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2009; Χάνοντας 11 μονάδες σε σχέση με τις αποφράδες εθνικές εκλογές του 2009; Χάνοντας 23 μονάδες σε σχέση με τον Καραμανλή του 2004 και 25 μονάδες σε σχέση με τον Μητσοτάκη του 1990; Δεν τις έχει και σε μεγάλη υπόληψη τις δυνάμεις της Ν.Δ. η Εκτελεστική Επιτροπή, οφείλουμε να ομολογήσουμε.
Η Ν.Δ., απεφάνθη η Εκτελεστική Επιτροπή, κέρδισε τις εκλογές της 25ης Μαΐου επειδή τις έχασε ο βασικός της αντίπαλος. Κέρδισε η Ν.Δ. επειδή έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ, που βγήκε πρώτος με τέσσερις μονάδες, που έπιασε στις ευρωεκλογές ποσοστό εθνικών εκλογών, γεγονός πρωτοφανές για κόμμα που διεκδικεί την εξουσία. Όχι, επιμένει, η Εκτελεστική, ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε, γιατί δεν του βγήκε το «στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουν». Φοβερός συλλογισμός! Αυτοί που δεν έφυγαν, ενώ έπρεπε, ως εκ του αποτελέσματος , να φύγουν, αποφαίνονται ότι έχασε ο αντίπαλος, επειδή αποφάσισαν από μόνοι τους να μείνουν!
Ε λοιπόν, αυτοί δεν πρόκειται να φύγουν με τίποτα. Θα βιάσουν την αριθμητική, θα στραγγαλίσουν τη λογική, θα στραμπουλίξουν την πραγματικότητα, θα απειλήσουν, θα εκβιάσουν, θα εξαγοράσουν, θα κάνουν τα πάντα για να μείνουν όσο περισσότερο μπορούν στον σιδερένιο θρόνο. Δεν είναι μόνο η λαγνεία τις εξουσίας, δεν είναι το συμβόλαιο με τους δανειστές, είναι και οι δουλειές που πρέπει να γίνουν απαξάπαντος. Μόλις χθες μάθαμε ότι το ΤΑΙΠΕΔ ετοιμάζεται να βγάλει στο σφυρί τα κάτωθι: Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, Μελισσόκηπος Σούδας, Κέντρο Ψυχικών Παθήσεων Μονής Πέτρας, Άσπρο Λιθάρι Σουνίου, Λιμάνι Ζέας, Φυλακές Κασσάνδρας, Ειδικό Κέντρο Θεραπείας Ουσιοεξαρτώμενων Κρατουμένων Βορείου Ελλάδας, Μετόχι Σταυρονικήτα Χαλκιδικής, το τελευταίο κατόπιν απευθείας συνεννοήσεως του Σαμαρά με την Παναγία.
Αυτοί δεν θα αφήσουν πίσω τους ούτε καν την παραδοσιακή καμένη γη. Θα την πάρουν μαζί τους τη γη, θα τη βάλουν στις τσέπες των σακακιών και των παντελονιών τους.

Ανανδρανιστάκης Γιώργος
 από avgi, μέσω "Το Γρέκι"