ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

Αποφάσισα να το ανεβάζω κάθε μέρα. Διότι δεν είναι μόνο ονόματα. Είναι ψυχές που δολοφονήθηκαν και απαιτούν δικαίωση

 


«Ο Άδωνις είναι λαγός, τον βγάζουν για να βρίζουν αυτόν κ όχι αυτούς που πρέπει. Συζητάμε για έναν άνθρωπο που άμα πέσει σε βόθρο θα τον λερώσει»

 


Πώς τα νοικοκυριά «παλεύουν» το τέρας του πληθωρισμού – Το σοκ της διετίας 2022-2023

 Σοκ: Η διαταραχή των παγκόσμιων αλυσίδων εφοδιασμού από την πανδημία (όταν κάποιοι προειδοποιούσαν, ήταν άσχετοι ή ψεκασμένοι) και η εκτίναξη των τιμών του φυσικού αερίου μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά και με τις πάμπολλες εστίες έντασης ανά τον κόσμο αποτέλεσαν σημαντικούς παράγοντες που οδήγησαν στην εκτίναξη του πληθωρισμού.

Μετά από τρεις δεκαετίες χαμηλού και σταθερού πληθωρισμού οι τιμές αυξήθηκαν απότομα μετά την πανδημία του κορωνοϊού. Στη ζώνη του ευρώ, ο πληθωρισμός έφθασε στο ανώτατο σημείο του (10,6%) τον Οκτώβριο του 2022. Η αύξηση ήταν έντονη και απροσδόκητη με τις τιμές της ενέργειας και των τροφίμων να είναι οι κύριοι παράγοντες που την προκάλεσαν.

Το πληθωριστικό τοπίο που εκτυλίχθηκε μετά την πανδημία ήταν πρωτοφανές, με πιέσεις στις τιμές από πολλές διαφορετικές πηγές να πλήττουν την οικονομία ταυτόχρονα.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δημοσιοποίησε τα ευρήματα έρευνας για τις στρατηγικές που εφάρμοσαν τα νοικοκυριά για να αντιμετωπίσουν το σοκ του υψηλού πληθωρισμού τη διετία 2022-2023.

Η πραγματικότητα δεν διαστρεβλώνεται με μάταιους αντιπερισπασμούς

 


Το Μέγαρο Μαξίμου άρχισε να συνειδητοποιεί την πραγματικότητα που αποκρύπτουν από τους Έλληνες οι επίσημες δημοσκοπήσεις. Η φθορά είναι επί θύραις. Τη βλέπει ο πρωθυπουργός, ο οποίος πληροφορείται ότι, με βάση μυστικές μετρήσεις, άνω του 50% των Ελλήνων θεωρεί τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών «απειλή για την ελληνική οικογένεια». Τη βλέπει και ο Αμερικανός σύμβουλος του πρωθυπουργού Σταν Γκρίνμπεργκ, ο οποίος σφόδρα ανησυχεί για την επικίνδυνη τροπή που έχει λάβει η υπόθεση των Τεμπών. Οι επιπτώσεις της στην κοινή γνώμη είναι ήδη ορατές: τεράστια δυσπιστία για την ειλικρίνεια του πολιτικού συστήματος να εγγυηθεί την απόδοση δικαιοσύνης.