ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023

Χρώματα & εντυπωσιακοί μουσικοχορευτικοί ρυθμοί στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης του Δήμου Κατερίνης






- Πλήθος κατοίκων και επισκεπτών παρακολούθησε τις εκδηλώσεις

Σε μία μεγάλη γιορτή του λαϊκού πολιτισμού, που χτίζει γέφυρες επικοινωνίας των λαών εξελίχθηκε το

8ο Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης Δήμου Κατερίνης, το οποίο με την συμμετοχή μουσικοχορευτικών

σχημάτων  6 χωρών φιλοξενήθηκε το Σάββατο 01/07 στο αμφιθέατρο Κορινού και την Κυριακή 02/07

στην πλατεία της Παραλίας. 

Θερινό Σινεμά στην πόλη: Πρεμιέρα με το «Λιμάνι της αγωνίας» - Αύριο Τρίτη 4 Ιουλίου & Ώρα 21:30 ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΚΟΥ


Αύριο Τρίτη 4 Ιουλίου Ώρα 21:30

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΚΟΥ, ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ

Έναρξη αύριο - Τρίτη 04 Ιουλίου & ώρα 21:30, για το πρόγραμμα κινηματογραφικών προβολών «Θερινό

Σινεμά στην πόλη - Συντροφιά με τα Αστέρια», του κινηματογραφικού αυτού θεσμού για τον τόπο μας,

απόρροια της δημιουργικής συνεργασίας του Οργανισμού Πολιτισμού του Δήμου Κατερίνης και της

Κινηματογραφικής Λέσχης. Στην πρεμιέρα, οι σινεφίλ θα απολαύσουν το «Λιμάνι της Αγωνίας», τη

θριαμβευτική επιβεβαίωση ενός ηφαιστειώδους υποκριτικού ταλέντου με το όνομα Μάρλον Μπράντο, με

μια ερμηνεία που έκτοτε αποτέλεσε σημείο αναφοράς για όλες τις γενιές που ακολούθησαν. Οκτώ βραβεία

Τα δυο σκίτσα της ημέρας

 




Ρε τι θυμάμαι καμία φορα, τι εγινε με τους δήθεν δολοφόνους του Καραιβαζ που συνέλαβαν προεκλογικά ξέρει κάνεις;

 


 


Με τις πλατες του ΠΑΜΕ κυβέρνησε η ΝΔ Ερωτας αγιάτρευτος με τον Μητσοτακη

 


ΠΕΡΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

 

- Ἡ Ἰδέα τοῦ Κράτους παρ’ Ἕλλησι
- Ἡ αἰωνία νεότης τῶν Ἑλλήνων
Ἀπὸ τὸ ὀπισθόφυλλο τοῦ βιβλίου:
«Ἐκεῖνο τὸ ὁποῖον καθ’ ἡμᾶς ἀποτελεῖ κύριον καὶ βασικὸν χαρακτηριστικὸν τοῦ ἑλληνικοῦ πνευματικοῦ βίου εἶναι ἡ νεότης του, ἡ αἰωνία νεότης τῶν Ἑλλήνων. Τί ἐννοοῦμεν ὅμως ὅταν ὁμιλῶμεν περὶ τῆς αἰωνίας νεότητος τῶν Ἑλλήνων;

Το μέλλον μιλάει Γαλλικά...! Αυτή τη στιγμή είμαστε μάρτυρες ενός εσωτερικού πολέμου σε χώρα της Ευρώπης...

 Κανένας δὲν ἐνδιαφέρεται νὰ «ἀφομοιωθεῖ» σὲ μία χώρα ποὺ ἐπιδίδεται συστηματικὰ στὸν ἐθνικὸ μαζοχισμὸ ἀποτάσσοντας τὸν πολιτισμό της καὶ διαπράττοντας τὴν ἐθνοκτονία της. Καμμία «συμβίωση πολιτισμῶν» δὲν λαμβάνει χώρα στὴν Γαλλία οὔτε κανένας ἄλλος ἐπιθυμεῖ ἕναν πολυπολιτισμικὸ κόσμο ἐκτὸς ἀπὸ τὶς σημερινὲς εὐρωπαϊκὲς ψευδοελίτ.



Ατ πο συμβαίνει τώρα στν Γαλλία δν εναι τ ργιο τν μπρησμν κα τν λεηλασιν πο προκάλεσαν «χρωμοι κα οσμοι» διαδηλωτς οτε  στυνομικ καταστολ πο στρέφεται κατ τς «δίκαιης ργς» νς διευκρίνιστου λαολλ  κατάφωρη διάψευση τν μεγάλων φιλελεύθερων μύθων πο κατασκεύασε  Γενι το Μάη το '68 κα καλλιέργησε π σαράντα χρόνια  στερη Πέμπτη Γαλλικ Δημοκρατία: τν μύθων τς πολυπολιτισμικς κα τς πολυφυλετικς κοινωνίας σ μία χώρα πο χει ναδειχθε σ σλαμικ μητρόπολη τς Ερώπης...

Το απόρρητο πρόγραμμα στην Γουχάν: Τα επικίνδυνα πειράματα με αλμπίνο ποντίκια και νυχτερίδες που οδήγησαν στο «ζόμπι» covid

 Ερευνητές στη Wuhan της Κίνας που συνεργάζονται με τον κινεζικό στρατό τροποποίησαν γενετικά τους πιο θανατηφόρους κορωνοϊούς στον κόσμο για να δημιουργήσουν έναν νέο μεταλλαγμένο ιό ακριβώς την εποχή που ξεκίνησε η πανδημία Covid-19, σύμφωνα με τους Sunday Times , οι οποίοι έχουν εξετάσει εκατοντάδες έγγραφα, «συμπεριλαμβανομένων προηγουμένως εμπιστευτικές αναφορές, εσωτερικά σημειώματα, επιστημονικές εργασίες και αλληλογραφία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τα οποία ελήφθησαν μέσω πηγών ή από ακτιβιστές για την ελευθερία της ενημέρωσης τα τρία χρόνια της πανδημίας».

Οι Times πήραν επίσης συνεντεύξεις από τους ερευνητές του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων εμπειρογνωμόνων που εξειδικεύονται στην Κίνα, τις αναδυόμενες απειλές πανδημίας και τον βιοπόλεμο – οι οποίοι διεξήγαγαν αυτό που περιγράφουν ως «την πρώτη σημαντική έρευνα των ΗΠΑ για την προέλευση της επιδημίας Covid-19».

Στα ύψη οι τιμές σε ρούχα και παπούτσια: Αυξήθηκαν 11,8% σε έναν χρόνο

Τη στιγμή που υπολογίζεται ότι το 1/3 του μισθού δαπανάται σε βασικά αγαθά οι αγορές σε ρούχα και παπούτσια μπαίνουν σε… δεύτερη μοίρα, όπως λένε καταναλωτές.

Σύμφωνα με τον ALPHA που επικαλείται την ΕΛΣΤΑΤ, η αύξηση των τιμών σε ένδυση και υπόδηση σε σχέση με τον Μάιο του 2022 ανέρχεται σε 11,8%. Ταυτόχρονα οι επαγγελματίες αναφέρουν πως απορροφούν αυξήσεις που σε αρκετές περιπτώσεις φτάνουν και το 20%.

«Όλα έχουν ανέβει αλλά άμα ξέρεις από πού να ψωνίσεις μπορείς να βρεις και πιο φθηνά πράγματα», αναφέρει καταναλωτής. Οι πελάτες «ψάχνουν προσφορές, κοιτούν τις τιμές, κοιτούν αν έχουν έκπτωση», λέει έμπορος.

Σλοβάκα ηθοποιός πεθαίνει από υποβοηθούμενη αυτοκτονία μετά από την μάχη που έδωσε με τις παρενέργειες των εμβολίων

 Η Σλοβάκα μοντέλο και ηθοποιός Καταρίνα Πάβελεκ πέθανε νωρίτερα αυτό το μήνα σε ελβετική κλινική μετά από υποβοηθούμενη αυτοκτονία.

Η 41χρονη ηθοποιός του Χόλιγουντ, γνωστή για τη δουλειά της στα Fox Sports Live (2013), The Mindy Project (2012) και Marry Me (2014), έλαβε την τρίτη και ενισχυτική δόση του εμβολίου για τον Covid-19 πριν από ένα χρόνο, επειδή πίστευε ότι έτσι θα ενίσχυε περαιτέρω το ανοσοποιητικό της σύστημα.

Ωστόσο, υπέστη σημαντική επιδείνωση της υγείας της, σύμφωνα με το Evie Magazine:

Η Ολλανδία έχει ξεκινήσει (κρυφά) την ευθανασία των ατόμων με αναπηρία, αυτισμό ή κατάθλιψη

 Οι γιατροί στην Ολλανδία έχουν λάβει εντολή να αρχίσουν να κάνουν ευθανασία σε πολίτες με αυτισμό και άλλες μικρές αναπηρίες, χωρίς φόβο δίωξης, ακόμη και αν ο ασθενής δεν εκφράζει πλέον την επιθυμία να πεθάνει.

Περίπου 40 άτομα που αναγνωρίστηκαν ως αυτιστικοί ή με διανοητική αναπηρία υπέστησαν αναγκαστική ευθανασία στην Ολλανδία μεταξύ 2012 και 2021, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Kingston για τις περιπτώσεις ολλανδικής ευθανασίας.

Πέντε άτομα κάτω των 30 ετών που «σκοτώθηκαν» από γιατρούς είχαν όλοι αυτισμό που αναφέρεται ως ο μοναδικός λόγος πίσω από την απόφαση να βάλουν τέλος στη ζωή τους, διαπίστωσε η βρετανική μελέτη.

Η Nypost.com αναφέρει: Με βάση αυτές τις περιπτώσεις, οι ειδικοί αμφισβήτησαν εάν ο νόμος που επιτρέπει στους γιατρούς να σκοτώνουν αυτοκτονικούς ασθενείς μέσω θανατηφόρων ενέσεων έχει απομακρυνθεί πολύ από τις αρχικές του προθέσεις όταν ψηφίστηκε το 2002.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ

 Στα πλαίσια των Καλοκαιρινών “Νεανικών Αποδράσεων 2023” η Ιερά Μητρόπολη

Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος διοργανώνει απογευματινή επίσκεψη για νέους και νέα

ζευγάρια στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ρητίνης, την Κυριακή 9 Ιουλίου και ώρα 20:00.

Θα πραγματοποιηθεί προσκύνημα στο καθολικό της Μονής και εν συνεχεία ομιλία στον

αύλειο χώρο από τη Γερόντισσα Φιλοθέη, Προηγουμένη της Ιεράς Μονής Γενεσίου της

Θεοτόκου Πανοράματος Θεσσαλονίκης.