ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Εξάρθρωση τρομοκρατικού δικτύου στην Ελλάδα

Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία δημοσιοποίησε την είδηση πως εξαρθρώθηκε δίκτυο τρομοκρατών στην Ελλάδα το οποίο σχεδίαζε επιθέσεις κατά συγκεκριμένων στόχων, θεσμών και προσώπων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν συλληφθεί δύο Πακιστανοί πολίτες με καταγωγή από το Ιράν οι οποίοι είχαν τηλεφωνικές επαφές με ένα τρίτο πρόσωπο, επίσης πακιστανικής καταγωγής στο εξωτερικό. Ο αρχηγός του δικτύου βρίσκεται στο Ιράν.

Τα μέλη σχεδίαζαν επίθεση κατά ενός εστιατορίου που βρίσκεται στην οδό Αισώπου 10 στο κέντρο της Αθήνας και λειτουργούσε ως εβραϊκή συναγωγή, αλλά, όπως επισημαίνεται από αστυνομικές πηγές στη Ζούγκλα, είχαν σκοπό να επιτεθούν και σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα χτυπούσαν το συγκεκριμένο εστιατόριο ισραηλινών συμφερόντων - το οποίο βρίσκεται ακριβώς πίσω από την επίσημη εβραϊκή συναγωγή - με αέρια. Επίσης, προέβαιναν σε στρατολογήσεις άλλων ατόμων προκειμένου να προβούν σε ανθρωποκτονίες και ρίψεις εκρηκτικών.

Το εστιατόριο που επρόκειτο να χτυπήσουν οι Πακιστανοί

Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η αμοιβή τους για τις επιθέσεις κατά ανθρώπινων στόχων θα κοστολογούνταν προς 10- 15.000 ευρώ για κάθε ανθρώπινο θύμα.

Oι συλληφθέντες οι οποίοι είναι ηλικίας, 29 και 27 ετών, ετοίμαζαν για αρκετό διάστημα το χτύπημα στο συγκεκριμένο εστιατόριο, στο οποίο σύχναζαν κατά κύριο λόγο Ισραηλινοί, είχαν παρακολουθήσει το χώρο και είχαν μελετήσει τρία σχέδια για την επίθεση, τα οποία δεν πρόλαβαν να υλοποιήσουν, καθώς έπεσαν στα χέρια των αρχών. Η σύλληψη τους πραγματοποιήθηκε στα μέσα του Φεβρουαρίου, καθώς σε έλεγχο που τους έγινε διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν χαρτιά παραμονής στη χώρα μας αλλά και άλλα επίσημα έγγραφα.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από πληροφορίες της ΕΥΠ, η οποία συγκέντρωσε στοιχεία και ενημέρωσε την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, που ανέλαβε την έρευνα για συγκεκριμένα άτομα, τα οποία, σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, δραστηριοποιούνταν στη χώρα μας,

Μέσα από τα κινητά τους τηλέφωνα, τα οποία κατασχέθηκαν η Αντιτρομοκρατική συγκέντρωσε οπτικό υλικό για την Εβραϊκή συναγωγή και άλλα μέρη που σχεδίαζαν να κάνουν επιθέσεις, όπως και χαρακτηριστικούς διαλόγους που «πρόδωσαν» τα σχέδια τους. Αντίθετα μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία για τις σχεδιαζόμενες ανθρωποκτονίες, ενώ δεν έχει βρεθεί ούτε οπλικό υλικό. 

Απολογούνται την Παρασκευή στον ανακριτή

Το χρονοδιάγραμμα των εκλογών

 Σε προεκλογική περίοδο μπαίνει η χώρα μας, έπειτα από την επίσημη ανακοίνωση της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Μια προεκλογική περίοδος που μπορεί να παραταθεί ακόμη και ως τα μέσα του καλοκαιριού αν και εφόσον χρειαστεί να στηθούν εκ νέου κάλπες.

«Οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν στη λήξη της τετραετίας, όπως εξ' αρχής είχα δεσμευτεί. Θα γίνουν την Κυριακή 21 Μαΐου. Αν χρειαστεί δεύτερη αναμέτρηση ώστε να ακυρωθεί η περιπέτεια της απλής αναλογικής, αυτή θα πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι τις αρχές Ιουλίου», δήλωσε στο υπουργικό συμβούλιο ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας το στίγμα των προθέσεων του για τη δεύτερη κάλπη της ενισχυμένης αναλογικής, αν και εφόσον δεν προκύψει «λευκός καπνός» σχετικά με τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση θέλει να συνεχίσει το κοινοβουλευτικό έργο της μέχρι τις αρχές της Μ. Εβδομάδας, κλείνοντας και τις τελευταίες εκκρεμότητες της γαλάζιας διακυβέρνησης. Σύμφωνα με όσα διαρρέονται, η Βουλή θα παραμείνει ανοιχτή έως την Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου ενώ, η διάλυσή της τοποθετείται χρονικά στο διάστημα 22 με 28 Απριλίου με Προεδρικό Διάταγμα, κατά τα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα για το χρονικά περιθώρια προσφυγής στις κάλπες.

Στην περίπτωση που η κάλπη της 21ης Μαΐου δεν βγάλει κυβέρνηση, λόγω του συστήματος της απλής αναλογικής, θα ξεκινήσει η διαδικασία των διερευνητικών εντολών. Αυτό θα γίνει από το πρωί της επομένης των εκλογών, δηλαδή στις 22 Μαΐου. Όλη αυτή η διαδικασία, μέχρι και τη στιγμή που η Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς, θα διαρκέσει 10 ημέρες, έως τις 31 Μαΐου.

Οι βουλευτές που θα εκλεγούν στην πρώτη κάλπη θα ορκιστούν και αμέσως μετά θα θυροκολληθεί το διάταγμα διάλυσης της Βουλής, ώστε η χώρα να οδηγηθεί σε δεύτερες εκλογές με πιθανότερη ημερομηνία τις 2 Ιουλίου.

«Ισχυρή εντολή» για τις εκλογές ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω TikTok

Σας εκνευρίζει αφάνταστα το μασούλημα των άλλων; Ποια διαταραχή κρύβει η ενόχλησή σας

 Ένας στους πέντε ενήλικους ανθρώπους στη Βρετανία βρίσκει αποκρουστικό τον ήχο του μασουλήματος ή ακόμα και την απλή διαδικασία της αναπνοής, όπως διαπιστώνει και νεότερη βρετανική μελέτη.

Το φαινόμενο, που πλέον έχει ορίσει η επιστημονική κοινότητα ως μισοφωνία (διαταραχή ευαισθησίας στους ήχους) περιγράφεται ως η ενόχληση που νιώθει ένα άτομο από το περιεχόμενο και όχι την ένταση ήχων όπως το το ρουθούνισμα ή το χασμουρητό.

Οι ήχοι αυτοί, όμως, δεν είναι απλώς ενοχλητικοί, αλλά δημιουργούν και μια αντίδραση μάχης ή φυγής στο άτομο, ενώ γενικότερα το άτομο θα μπορούσε να κλονιστεί συναισθηματικά και να απομακρυνθεί από τον κοινωνικό του περίγυρο.

Συντάξεις Απριλίου 2023: Πότε ξεκινούν οι πληρωμές – Oι ημερομηνίες ανά Ταμείο

 Ξεκινά σήμερα, Τρίτη 28 Μαρτίου 2023 η καταβολή των συντάξεων του Απριλίου 2023. Η πληρωμή των κύριων και των επικουρικών συντάξεων Απριλίου αλλά και επιδομάτων υλοποιείται την εβδομάδα 27-31 Μαρτίου 2023, σύμφωνα με τον προγραμματισμό από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κατά τον οποίο εκτιμάται ότι θα καταβληθούν σχεδόν 3 δισ. ευρώ.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά Ταμείο

Σήμερα Τρίτη 28 Μαρτίου 2023 θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Αύριο Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1,3,5,7,9.

Δύο φορές έδειραν τη 14χρονη οι συμμαθήτριές της

 

Δύο φορές καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού η 14χρονη μαθήτρια στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, από ομάδα συνομηλίκων της που της ασκεί συστηματικά bullying, τόσο εντός όσο και εκτός σχολικού περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, Θανάση Χατζάκο, οι γονείς της ανήλικης σκοπεύουν να προσφύγουν άμεσα στη Δικαιοσύνη και να καταθέσουν μήνυση ενώπιον της Εισαγγελίας Ανηλίκων για τα δύο περιστατικά ξυλοδαρμού.

Σκοπός της νομικής ενέργειας είναι να εντοπιστούν οι ανήλικοι δράστες, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι κορίτσια της ίδιας ηλικίας και διαμένουν στην ίδια περιοχή με το θύμα, και φυσικά να σταματήσει το κορίτσι να δέχεται συστηματικό εκφοβισμό.

Tζορτζίνα Ροντρίγκεζ: Αντιδράσεις μετά τη συνέντευξή της - «Ζει σ' έναν άλλο κόσμο»

 Η Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ, σύντροφος του σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου Κριστιάνο Ρονάλντο, βρέθηκε για άλλη μια φορά στο επίκεντρο της κριτικής των ισπανικών μέσων ενημέρωσης. Η Ροντρίγκεζ προωθούσε τη δεύτερη σεζόν του ντοκιμαντέρ της στο Netflix, «I'm Georgina», κατά τη διάρκεια περιοδείας της στην Ισπανία, αλλά η εμφάνισή της στην εκπομπή «El Hormiguero» προκάλεσε αντιδράσεις.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, η Ροντρίγκεζ συζήτησε την πρόσφατη μετακόμιση της οικογένειάς της στη Σαουδική Αραβία μετά τη μεταγραφή του Ρονάλντο στην Al-Nassr τον Ιανουάριο. Ωστόσο, ορισμένα ισπανικά μέσα ενημέρωσης της επιτέθηκαν για την προφανή έλλειψη κατανόησης της ζωής στη χώρα και για την προώθηση ενός ριάλιτι που δεν αντικατοπτρίζει με ακρίβεια τη ζωή της.

Με καλάσνικοφ θα «γάζωναν» αθώους στο εστιατόριο στου Ψυρρή οι δύο τρομοκράτες

 Σε Ζάκυνθο και Σπάρτη ζούσαν τα τελευταία χρόνια οι δύο συλληφθέντες Πακιστανοί, που κατάγονταν από το ίδιο χωριό με τον «εγκέφαλο» - Κινητικότητα σε Τουρκία και Κύπρο είχε παρατηρήσει η ΕΥΠ.

Στην τελική φάση για την πραγματοποίηση του τρομοκρατικού χτυπήματος, που αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις ημέρες των Χριστουγέννων, αλλά για άγνωστους λόγους ματαιώθηκε, είχαν περάσει οι δυο Πακιστανοί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής. Πιθανότατα, λένε πηγές στο protothema.gr, μέσα στον Απρίλιο και ίσως τις ημέρες του εβραϊκού Πάσχα, θα χτυπούσαν καταλήγοντας και στον τρόπο με τον οποίο θα το έκαναν.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι συνομιλίες που είχαν με τον αρχηγό, ο οποίος ζούσε στην Τεχεράνη, έδειξαν ότι υπήρχε η σκέψη το μαζικό αιματοκύλισμα να γίνει είτε με εκρηκτικά είτε με φιάλες υγραερίου, δηλητηριώδη αέρια, αυτοκίνητο-«βόμβα» ή βαρύ οπλισμό καλάσνικοφ. Κατέληξαν στο τελευταίο, δηλαδή έφοδο και «γάζωμα» αθώων πολιτών με όπλα και γι' αυτό εντοπίστηκαν επαφές με άτομα από τον υπόκοσμο των ποινικών, που είχαν στραφεί για να προμηθευτούν τον βαρύ οπλισμό.

vivo X90 Pro 5G: Το Smartphone με την Κορυφαία Προστασία Ματιών που αλλάζει την Ιστορία της Τεχνολογίας

 Το νέο vivo X90 Pro 5G αποτελεί το κορυφαίο smartphone το οποίο είναι διαθέσιμο και στην ελληνική αγορά, με τριπλή προστασίας ματιών από την ακτινοβολία του κινητού και ταυτόχρονα την μοναδική δυνατότητα αναπαραγωγής 1,07 δισεκατομμυρίων χρωμάτων στην οθόνη.

Κάθε μεμονωμένη οθόνη του vivo X90 Pro 5G βαθμονομείται, ώστε να εγγυάται ότι η απόδοση χρώματος της οθόνης ταιριάζει πολύ με αυτό που μπορούν να δουν τα ανθρώπινα μάτια.

Επιπλέον, η οθόνη διαθέτει HDR10+ και SGS χαμηλό μπλε φως, θόλωση χαμηλής κίνησης, χαμηλό τρεμόπαιγμα, πιστοποιήσεις χαμηλού μπλε φωτός AI, καθώς και ρυθμό ανανέωσης έως 120 Hz, ιδανικό για πολλές gaming εμπειρίες.

Για να κατανοήσουμε πώς λειτουργούν οι οθόνες, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι συμβαίνει στα μάτια μας όταν κοιτάζουμε μια οθόνη.

Τότε θα καταλάβουμε τι σημαίνει «ξεκούραστη οθόνη»!

Η τεχνολογία AMOLED χρησιμοποιεί οργανικά υλικά που εκπέμπουν φως, όταν τα διαπερνά ηλεκτρικό ρεύμα. Ωστόσο, το φως που εκπέμπεται από αυτά τα υλικά δεν είναι σταθερό αλλά αντιθέτως, αναβοσβήνει πολύ γρήγορα, κάτι το οποίο οι περισσότεροι δεν αντιλαμβάνονται.

Η σοβαρότητα αυτής της κούρασης και κατ’ επέκταση η βλάβη στην υγεία μας, εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της συχνότητας και του βάθους του τρεμοπαίγματος του φωτός, το οποίο δεν γίνεται αντιληπτό δια γυμνού οφθαλμού, παράγοντες για τους οποίους είναι υπεύθυνη η συσκευή που χρησιμοποιούμε.

Ανεξήγητη αύξηση των καυσίμων στην Ελλάδα

 Μπορεί οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου να έχουν καταγράψει μία μεγάλη βουτιά τις τελευταίες εβδομάδες λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης που ξέσπασε στις δύο πλευρές του Ατλαντικού με το Brent παραμένει σχεδόν 10 δολάρια κάτω από τα επίπεδα που βρισκόταν στις αρχές του μήνα, παρά τη χθεσινή άνοδο.

Η διεθνή μείωση των τιμών των καυσίμων δεν φαίνεται να επηρεάζει καθόλου την Ελλάδα καθώς οι λιανικές τιμές πετρελαίου και βενζίνης, παραμένουν ίδιες το τελευταίο διάστημα.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι με βάση τα στοιχεία από το Παρατηρητήριο Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση τιμή για την βενζίνη των 95 οκτανίων ήταν την 1η Μαρτίου στα 1,897 ευρώ το λίτρο και χθες ήταν επίσης 1,897 ευρώ. Αντίστοιχα το diesel κίνησης ήταν στα 1,702 ευρώ το λίτρο και στις 26 Μαρτίου είχε ελαφρά υποχωρήσει στα 1,668 ευρώ το λίτρο.

Τις τελευταίες δύο ημέρες οι τιμές κυρίως της βενζίνης έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν 1 με 2 λεπτά καθημερινά, με πολλά πρατήρια η τιμή να αγγίζει το 1,9 ευρώ το λίτρο, ενώ σε κάποια ακόμα και τα 2 ευρώ.

Οι παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι έρχονται σημαντικές ανατιμήσεις, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι οι τιμές εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα έχουν παγιωθεί σε αυτά τα επίπεδα και δεν επηρεάζονται από τις διεθνείς εξελίξεις.

Στρατηγικής σημασίας συνεργασία των Οργανισμών Τουρισμού Θεσσαλονίκης–Βελιγραδίου

 

ΕΚΑΣΚΕΜ All-Star Day 2023


 Η Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Κατερίνη Sport και το Δήμο Κατερίνης, διοργανώνουν το Σάββατο 6 Μαΐου 2023 την ετήσια γιορτή της Ένωσης (All-Star Day), η οποία θα διεξαχθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης.

Η All-Star Day, η οποία κάνει πρεμιέρα φέτος και φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε θεσμό, , θα περιλαμβάνει έναν αγώνα με αθλητές από όλες τις ομάδες που συμμετείχαν φέτος στο Πρωτάθλημα Παίδων της Ένωσης, Διαγωνισμό Τριπόντων και το All-Star Game στο οποίο θα δώσουν το παρών αθλητές που θα επιλεγούν μέσα από σχετική ψηφοφορία των φιλάθλων, οι οποίοι θα διαλέξουν τους είκοσι τέσσερις παίκτες που θα αγωνιστούν στον αγώνα.

Μείνετε συντονισμένοι, καθώς τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν λεπτομέρειες από τη μεγάλη μπασκετική γιορτή…


Την Κυριακή 2-4-2023, η τέλεση Μνημοσύνου των υπέρ Πίστεως και Πατρίδος πεσόντων στη Μάχη του Λιτοχώρου (30-31.4.1946)

 ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ

ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ

Την Κυριακή 2/4/2023, η τέλεση Μνημοσύνου των υπέρ Πίστεως και

Πατρίδος πεσόντων στη Μάχη του Λιτοχώρου (30/31 Μαρτίου 1946)


Την Κυριακή 2 Απριλίου 2023, στο Λιτόχωρο, θα τελεστεί μνημόσυνο

υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Χωροφυλάκων και των Στρατιωτών που

έπεσαν υπέρ Πίστεως και Πατρίδος στον Σταθμό Χωροφυλακής και στο

Μεταβατικό Απόσπασμα, καθώς επίσης και υπέρ της ψυχής της εθνομάρτυρος

Ευαγγελίας Λαλουμίχου, κατά την ομώνυμη μάχη του Λιτοχώρου, ημέρα

διεξαγωγής των πρώτων, μετά από 10 χρόνια, εθνικών εκλογών στην

Ελλάδα, τη νύχτα της 30 ης προς ξημερώματα 31 ης Μαρτίου 1946.

Συγκεκριμένα, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και μετά την

Επιμνημόσυνη Δέηση που θα λάβει χώρα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου

Λιτοχώρου, θα τελεστεί Τρισάγιο στο Ηρώο Πεσόντων, στο Πάρκο.


ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΚΛΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Επιστολή Προέδρου Επιμελητηρίου Πιερίας Η. Χατζηχριστοδούλου προς τον Υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα με θέμα: Γενίκευση του διακανονισμού των 120 μηνιαίων δόσεων, προς όλους τους οφειλέτες του Δημοσίου και του ΕΦΚΑ

 Χατζηχριστοδούλου: «Προτείνω τη γενίκευση του διακανονιστικού μέτρου των 120

μηνιαίων δόσεων, για την τακτοποίηση υφισταμένων και μελλοντικών οφειλών προς το

Δημόσιο και τους Ασφαλιστικού Φορείς»

Γενίκευση του διακανονισμού των 120 μηνιαίων δόσεων για την τακτοποίηση οφειλών

προς το Δημόσιο και τον ΕΦΚΑ, ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών

Χρήστο Σταϊκούρα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.

Η επιστολή κοινοποιείται στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας και σε όλα τα

Επιμελητήρια της χώρας.

Ολόκληρη η επιστολή:

ΘΕΜΑ: Γενίκευση του διακανονισμού των 120 μηνιαίων δόσεων, προς όλους τους

οφειλέτες του Δημοσίου και του ΕΦΚΑ

Κύριε Υπουργέ,

Γιώργος Κυριακίδης

 Ευτυχώς που υπάρχουν και κάποιοι λίγοι στους οποίους δεν άρεσε η παραχώρηση των στρατοπέδων στο Δήμο Κατερίνης, όπως δεν άρεσε επίσης και η παραχώρηση και ανάπλαση του παλιού Σταθμού Εμποτισμού του ΟΣΕ στο Δήμο Κατερίνης, όπως δεν τους άρεσε το ότι έπεσαν οι υπογραφές για την κατασκευή υπόγειου διώροφου πάρκινγκ και δε βρήκαν καλό λόγο να πούνε για το αίθριο πίσω από το δημαρχείο που μετά από 15 χρόνια αναγεννήθηκε.

Φυσικά αυτοί οι ίδιοι δεν εγκρίνουν ούτε τις 17 αναπλάσεις σε κοινόχρηστους χώρους, ούτε και το έργο για τη διάβρωση των ακτών το οποίο τρέχει και δεν τους άρεσε ευθύς εξαρχής η προβλήτα της Παραλίας η οποία τελείωσε μετά από τον γνωστό «γολγοθά». Προφανώς και δε τους αρέσει το ότι η ΔΕΥΑΚ αντικαθιστά επιτέλους τους σωλήνες αμιάντου στον Κορινό όπως και η ανάπλαση της Παραλίας μας και το αντιπλημμυρικό έργο που γίνεται. Για το πάρκο Ευαγγελικών που έγινε μετά από χρόνια, είμαι σίγουρος ότι επίσης δε θα συμφωνήσουν Για τα δημοτικά κτίρια τα οποία τα άφησαν ρημαδιό και επιτέλους νομιμοποιήθηκαν επίσης δε θα συμφωνήσουν...
Συμφωνούν μόνο μεταξύ τους στο ότι δεν έγινε τίποτε. Κάποιοι βλέπετε προτιμούν εδώ και χρόνια τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, τα ψεύτικα έργα με τις ψεύτικες και τις δήθεν χρηματοδοτήσεις προκειμένου να γίνει η 19ης Μαΐου γραμμικό πάρκο που θα το διασχίζει ποτάμι με 14 πεζογέφυρες... Ακόμη περιμένουμε «το ποτάμι να μπει στην πόλη»!!!
Εμείς συνεχίζουμε.... και τον Οκτώβριο ο κόσμος, οι δημότες του ΔΗΜΟΥ Κατερίνης, θα αποφασίσουν!!!
η

Δήμος Πύδνας-Κολινδρού :Υπογραφή «Σύμβασης έργου» για την εκτέλεση του έργου «Εργασίες ανακαίνισης για τον εκσυγχρονισμό των ΚΕΠ του δήμου Πύδνας-Κολινδρού»

 Ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού και εκπρόσωπος της αναδόχου

εταιρείας συνυπέγραψαν «Σύμβαση έργου» για την εκτέλεση του έργου

«Εργασίες ανακαίνισης για τον εκσυγχρονισμό των ΚΕΠ του δήμου Πύδνας-

Κολινδρού», συνολικού ποσού 100.700,86 ευρώ, που θα χρηματοδοτηθεί

από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Το έργο αποσκοπεί στην πλήρη

ανακαίνιση των "Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών" (ΚΕΠ) βάσει

συγκεκριμένων προδιαγραφών και στην αναβάθμιση του υλικοτεχνικού

εξοπλισμού τους. Για την αναβάθμιση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού

διατίθεται από το ίδιο Υπουργείο επιπλέον πόσο 32.240 ευρώ.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος κ Ανέστης Μανώλας ανέφερε:

«Όπως είχα πει και τότε που μας είχε εγκριθεί η χρηματοδότηση για

την αναβάθμιση των ΚΕΠ, αποστολή των ΚΕΠ είναι να προσφέρουν

υπηρεσίες υψηλής ποιότητος, τόσο προς τους πολίτες όσο και προς τις

επιχειρήσεις, υποστηρίζοντας εμπράκτως την ανάπτυξη της χώρας. Η

διατήρηση της ποιότητος των υπηρεσιών από τα ΚΕΠ απαιτούν συνεχείς

επενδύσεις σε πολλαπλά επίπεδα, όπως κτιριακές και τεχνολογικές

υποδομές, εκπαίδευση προσωπικού κ.α. Θεωρείται βέβαιο ότι με την

ολοκλήρωση των εργασιών που θα γίνουν, θα βελτιωθούν σημαντικά τόσο οι

χώροι όπου στεγάζονται τα ΚΕΠ όσο –και κυρίως– η ποιότητα των

παρεχομένων υπηρεσιών.

ΟΣΥΑΠΕ για την Προκήρυξη «απεργίας – αποχής» από όλες τις διαδικασίες στοχοθεσίας & αξιολόγησης

 Προκήρυξη «απεργίας – αποχής» από όλες τις διαδικασίες και όλα τα στάδια της στοχοθεσίας & αξιολόγησης του ν. 4940/2022

 Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Τα συνδικαλιστικά όργανα της ΟΣΥΑΠΕ (Γ.Σ.-ΔΣ)., αποφάσισαν να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να απαιτηθεί και να επιτευχθεί η ανάκληση των ρυθμίσεων του ν. 4940/2022, που αφορούν στην «αντιδραστική» στοχοθεσία και «αξιολόγηση» για τους υπαλλήλους των Περιφερειών και όλων των δημοσίων υπηρεσιών και την ακύρωση της εφαρμογής τους και συγκεκριμένα στην Προκήρυξη «απεργίας-αποχής» για όλους τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους και προϊσταμένους, από όλες τις διαδικασίες και όλα τα στάδια, όπως αυτά προβλέπονται από τον ν.4940/2022, με έναρξη την αξιολογική περίοδο του έτους 2023.

Η απόφαση αυτή ενεργοποιήθηκε μετά την δικαστική απόφαση κατ’ εφαρμογή του αντεργατικού τερατουργήματος του νόμου Χατζηδάκη, που έβγαλε παράνομη την «απεργία – αποχή» από την αξιολόγηση, που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, οπότε και η Ομοσπονδία προχώρησε στην κοινοποίηση των σχετικών Εξωδίκων.

Θεωρούμε αναγκαίο ότι όλοι οι Σύλλογοι οφείλουν να ενημερώσουν σχετικά τα μέλη τους, να συζητήσουν για το περιεχόμενο αυτής της «αξιολόγησης» αξιοποιώντας όλες τις μορφές (συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, συσκέψεις κλπ) και το σχετικό ενημερωτικό υλικό.

Γραφείο Τύπου Ι.Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

 Ὅπως κάθε χρόνο πρίν τό Πάσχα, ἡ αἵρεση πού ονομάζεται

«Μάρτυρες του Ἱεχωβᾶ» ἤ «Χιλιαστές» ἐξαπολύουν ἔντονη

προσηλυτιστική καί προπαγανδιστική δραστηριότητα μέ

ἀφορμή τήν «Ἐπέτειο τοῦ θανάτου τοῦ Ἱησοῦ», ὅπως λένε.

Συγκεκριμένα, καί στον τόπο μας μοιράζουν ἰδιόχειρες

ἐπιστολές, διανέμουν αἱρετικά φυλλάδια καί στέλνουν

μηνύματα μέσω διαδικτύου.

Οἱ «Μάρτυρες τοῦ Ἰεχωβᾶ» ἤ «Χιλιαστές» εἶναι μιά

ξενόφερτη αἵρεση, μέ ἕδρα τό Μπροῦκλιν τῆς Ἀμερικῆς, πού

ἀρνοῦνται τά βασικά δόγματα τῆς χριστιανικῆς πίστεως.

Συγκεκριμένα:

Διαχείριση του άγχους & της εξέτασης των μαθηματικών στο πλαίσιο των Πανελλαδικών εξετάσεων - Ημερίδα για τους μαθητές Γ’ Λυκείου που θα εξεταστούν στα μαθηματικά προσανατολισμού

 













Hμερίδα με θέμα «Διαχείριση του άγχους και της εξέτασης των μαθηματικών στο πλαίσιο των Πανελλαδικών

εξετάσεων» συνδιοργανώνουν ο Δήμος Κατερίνης, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Πιερίας και η

Μαθηματική Εταιρεία/Παράρτημα Πιερίας.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 04 Απριλίου, από τις 11:30π.μ. έως τις 13:30, στο Πνευματικό Κέντρο

Δήμου Κατερίνης (συνεδριακή αίθουσα - ισόγειο), ενώ καλούνται όλοι οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου, που θα

εξεταστούν στα μαθηματικά προσανατολισμού, να την παρακολουθήσουν.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας διαμορφώνεται ως εξής:

Εργασίες συντήρησης στη 2η Επαρχιακή Οδό και στην 3η Επαρχιακή Οδό από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Εργασίες συντήρησης στη 2η Επαρχιακή Οδό (Θεσσαλονίκης- Ασβεστοχωρίου – Χορτιάτη – Κορυφής Κισσού) και στην 3η Επαρχιακή Οδό (Θεσσαλονίκης- Πυλαίας- Πανοράματος-Διασταύρωση προς Χορτιάτη) καθώς και στους κλάδους συνδέσεων αυτών των οδών θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Τετάρτη 29 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023.

Πιο αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν οι εξής εργασίες:

1. Ανακατασκευή ασφαλτοτάπητα και χωματουργικές εργασίες επί της 2ης Επαρχιακής Οδού (Θεσσαλονίκης - Ασβεστοχωρίου - Χορτιάτη - Κορυφής Κισσού), στο οδικό τμήμα της οδού Μαρτύρων 2ας Σεπτέμβρη μεταξύ της διασταύρωσης της οδού Δ. Σολωμού έως την οδό Αναπαύσεως, με κατεύθυνση από και προς Θεσσαλονίκη, σε όλο το πλάτος της οδού και με αποκλεισμό μίας λωρίδας κυκλοφορίας.

2. Ανακατασκευή ασφαλτοτάπητα και χωματουργικές εργασίες επί της 3ης Επαρχιακής Οδού (Θεσσαλονίκης - Πυλαίας - Πανοράματος - Διασταύρωση προς Χορτιάτη)στο οδικό τμήμα μεταξύ της οδού Φιλικής Εταιρείας έως τη διασταύρωση της οδού Φιλίππου, με κατεύθυνση από και προς Θεσσαλονίκη, σε όλο το πλάτος της οδού και με αποκλεισμό μίας λωρίδας κυκλοφορίας.

3. Ανακατασκευή ασφαλτοτάπητα και χωματουργικές εργασίες επί της 3ης Επαρχιακής Οδού (Θεσσαλονίκης - Πυλαίας - Πανοράματος - Διασταύρωση προς Χορτιάτη)στο οδικό τμήμα μεταξύ της διασταύρωσης της οδού Πρασακάκη έως το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών Με Αναπηρία Θεσσαλονίκης (π. ΚΕ.ΠΕ.Π. «Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»), με κατεύθυνση από και προς Θεσσαλονίκη, σε όλο το πλάτος της οδού και με αποκλεισμό μίας λωρίδας κυκλοφορίας.

4. Ανακατασκευή ασφαλτοτάπητα και χωματουργικές εργασίες επί της 3ης Επαρχιακής Οδού (Θεσσαλονίκης - Πυλαίας - Πανοράματος - Διασταύρωση προς Χορτιάτη), στο οδικό τμήμα μεταξύ της διασταύρωσης της οδού Μαντζαρίδη έως τη διασταύρωση της οδού Εμμανουήλ Παππά, με κατεύθυνση από και προς Θεσσαλονίκη, σε όλο το πλάτος της οδού και με αποκλεισμό μίας λωρίδας κυκλοφορίας.

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΤΟΥ ΑΚΥΡΩΤΙΚΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, ΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗ «ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ»

 Άλλη μία απόφαση που αποτελεί νομολογία για τους εργαζόμενους των Περιφερειών

 Για άλλη μια φορά ήρθε Απόφαση του Ακυρωτικού Διοικητικού Εφετείου Αθηνών να δικαιώσει τις καταγγελίες και την εναντίωσή μας σε αυθαίρετες τιμωρητικές, εξοντωτικές «μετακινήσεις», που η Περιφερειακή Αρχή Πατούλη επιμένει να πραγματοποιεί, υπηρετώντας διαφόρων ειδών σκοπιμότητες και διώκοντας κάθε φωνή, που σηκώνει ανάστημα στην αυθαιρεσία.

 Πρόκειται για την 269/2023 Απόφαση, που ήρθε να ακυρώσει και την 2η αυθαίρετη «μετακίνηση» του συναδέλφου Παναγιώτη Ντόντου, μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου και του Γ.Σ. της ΟΣΥΑΠΕ, που ήρθε να απαντήσει σε ζητήματα που είχαμε θέσει για τις «μετακινήσεις» και με το υπ’ αριθ. 230/26-10-2021 Εξώδικο του Συλλόγου μας, προς την Διοίκηση και τα μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, όταν παρέπεμψε το θέμα σε αυτό ο Περιφερειάρχης.

Και η απόφασή αυτή, αμετάκλητη και άμεσα εκτελεστή ήρθε να ακουμπήσει στο δίκιο, που διαλαλούμε ότι έχουμε, ήρθε να σταθεί απέναντι στην αδικία, που «πνίγει» εδώ και χρόνια πολλούς εργαζόμενους…, ήρθε και συμπλήρωσε την προηγούμενη υπ’ αριθμ. 1261/2021 Απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών.      

Και η απόφασή αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία,
γιατί αφορά τους εργαζόμενους των Περιφερειών,
ξεδιαλύνει ζητήματα, βάζει φρένο σε ανάλογες ενέργειες των Περιφερειαρχών.

Είναι χαρακτηριστικά τα αναφερόμενα στην υπ’ αριθμ. 269/2023 Απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών :

Η δικαιωματική προσέγγιση της αναπηρίας στις τοπικές, κοινωνικές και αναπτυξιακές πολιτικές - Επιμορφωτικό σεμινάριο στην Κατερίνη από την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία





- Σημερα  Τετάρτη 29/03 στο Πνευματικό Κέντρο του Δ. Κατερίνης - Ώρες 10:00 π.μ.

έως 16:00

Ανοικτή πρόσκληση συμμετοχής στο επιμορφωτικό σεμινάριο (τεχνική συνάντηση) με θέμα:

«Η δικαιωματική προσέγγιση της αναπηρίας στις τοπικές, κοινωνικές και αναπτυξιακές

πολιτικές» απευθύνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) σε στελέχη

των οργανικών μονάδων της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, συλλογικούς και

επιστημονικούς φορείς, πολίτες κ.ο.κ.

Το επιμορφωτικό σεμινάριο (τεχνική συνάντηση) θα υλοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 29 Μαρτίου

2023, και ώρες 10:00-16:00, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης (ισόγεια

αίθουσα), 7ης Μεραρχίας 10.

Το σεμινάριο διοργανώνει η Ε.Σ.Α.μεΑ. στο πλαίσιο της Δράσης 1.2: «Τεχνικές Συναντήσεις

5ο Φεστιβάλ Κερνάμε Ελλάδα, που διοργανώνεται στις 26, 27 & 28 Μαΐου 2023 στο Κλειστό Αθλητικό Κέντρο Αμαλιάδας

 


Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες του 5ου Φεστιβάλ Κερνάμε Ελλάδα,

που διοργανώνεται στις 26, 27 & 28 Μαΐου 2023 στο Κλειστό Αθλητικό Κέντρο Αμαλιάδας

για 5η χρονιά.

Παράλληλα, πραγματοποιείται στον ίδιο χώρο η κλαδική έκθεση 8ο Φεστιβάλ ελαιόλαδου

και ελιάς και Πανελλήνιο συνέδριο με θέμα «Η επόμενη μέρα στον ελαιοκομικό τομέα της

Ελλάδας», ενώ θα πραγματοποιηθεί και ο 6ος Διαγωνισμός Ελληνικών Εξαιρετικών

Παρθένων Ελαιόλαδων και ο 5ος Διαγωνισμός Επιτραπέζιας Ελιάς.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ πραγματοποιείται στον ίδιο χώρο «Έκθεση Προϊόντων Υψηλής

Ποιότητας «Κερνάμε Ελλάδα» και η «Αγροτική Περιφερειακή Έκθεση» Δυτικής Ελλάδος

ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ..ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ!

37 Κοινωνικοί Λειτουργοί – Κοινωνικοί Σύμβουλοι για να διενεργούν 6.000 ελέγχους το χρόνο !!!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΝΕΑ «ΤΕΜΠΗ» ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΥΠΑΘΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ!

 

          Για μια ακόμα φορά έρχεται στην επιφάνεια το ασφυκτικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί στη λειτουργία και στα καθήκοντα των συναδέλφων μας στις αποδεκατισμένες υπηρεσίες Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Αττικής, και που εγκυμονεί τον κίνδυνο «ανθρώπινου λάθους»,  όπως αυτό αποτυπώθηκε στη σύσκεψη του Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε στις 20-3-2023.

          Αφορμή για αυτήν υπήρξαν τα χρόνια και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, στα οποία ενώ καμιά κυβέρνηση, καμιά Περιφερειακή Αρχή δεν έσκυψε για να λύσει, παρότι οι αρμοδιότητες έχουν να κάνουν με «ανθρώπινες ψυχές», προστίθενται και νέα…

Με εντολή της Γενικής Διεύθυνσης σε εφαρμογή της νομοθετικής ρύθμισης της ΝΔ, του άρθρου 79 του ν. 4954/2022 οι Κοινωνικοί Λειτουργοί – Κοινωνικοί Σύμβουλοι (κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι) της κάθε Περιφερειακής Ενότητας, θα πρέπει να πραγματοποιήσουν ελέγχους και στις Δομές – Φορείς Κοινωνικής Φροντίδας Ηλικιωμένων, Παιδιών κλπ και άλλων γειτονικών Π.Ε.!!!!

          Μία γιγάντια δουλειά για να «αποτυπωθεί» κατά πόσο οι συνάδελφοι τους στις άλλες Π.Ε. κάνουν σωστά τη δουλειά τους, ως άλλος εσωτερικός έλεγχος!…., τη στιγμή που δεν επαρκούν ούτε για τους ελέγχους των δομών των Π.Ε. που υπηρετούν και ενώ η Διοίκηση δεν τους παρέχει ούτε υπηρεσιακά οχήματα για τις μετακινήσεις τους, αλλά ούτε την απαραίτητη διοικητική υποστήριξη.

 

Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους: Με αυτή τη ρύθμιση ζητείται από 37 Κοινωνικούς Λειτουργούς – Κοινωνικούς Συμβούλους να διενεργούν 6.000 ελέγχους το χρόνο, επιπλέον των κοινωνικών ερευνών και της εποπτείας στο πλαίσιο των διαδικασιών υιοθεσίας και αναδοχής παιδιών, που τώρα ανέρχονται σε 941 υποθέσεις!

Τα αποτελέσματα του έργου “SI4CARE- Κοινωνική Καινοτομία για την ολοκληρωμένη φροντίδα υγείας ηλικιωμένων στις Περιφέρειες ADRION” παρουσιάστηκαν στην τελική εκδήλωση που διοργάνωσε το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Εκδήλωση για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου “Social Innovation for integrated health CARE of ageing population in ADRION Regions/ Κοινωνική καινοτομία για την ολοκληρωμένη φροντίδα υγείας ηλικιωμένων στις περιφέρειες” με ακρωνύμιο “SI4CARE” διοργάνωσε το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Το ευρωπαϊκό έργο “SI4CARE” συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Διακρατικής Συνεργασίας “INTERREG V-B Adriatic-Ionian ADRION Programme 2014-2020”. Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, για λογαριασμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, είναι εταίρος στο έργο “SI4CARE”, μαζί με άλλους εννέα εταίρους - οργανισμούς φροντίδας υγείας, δήμους και πανεπιστήμια από επτά χώρες της περιοχής της Αδριατικής-Ιονίου (Ελλάδα, Σλοβενία, Κροατία, Σερβία, Ιταλία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο).