ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Με Γκερέκου Άντζελα και Δούνια Νόνη, μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι.


Τη μάχη τους δίνουν τα πρώην μοντέλα σε αυτές τις βουλευτικές εκλογές αφού οι πολιτικοί αρχηγοί γνωρίζουν ότι το ϻ⓪υИί σέρνει καράβι. Άρα και ψηφοφόρους, αφού ο ψηφοφόρος σέρνεται ευκολότερα από ότι ένα καράβι. Μια δοκιμή θα σε πείσει.

Βέβαια, παρόλο που η εκλογική διαδικασία είναι μια βρώμικη υπόθεση όπου η συκοφαντία και το ψέμα πάει σύννεφο, υπάρχουν και κάποιοι κανόνες απαράβατοι μεταξύ των πολιτικών αρχηγών όπως...
η δίκαιη μοιρασιά των πρώην μοντέλων.

Έτσι, οι πολιτικοί αρχηγοί μαζεύτηκαν ώστε να αποφασίσουν ποιανού κόμματος το καράβι θα σύρει η Νόνη Δούνια. Η αρχική πρόθεση ήταν να δοθεί το μοντέλο στο ΚΚΕ ώστε να προσδώσει στους συντηρητικούς κομουνιστές μια πνοή εκσυγχρονισμού. Μόλις το άκουσε όμως η Αλέκα, πάτησε πόδι τονίζοντας ότι, όσο ζει αυτή, ξέκѠλ⓪ το σπίτι του λαού δεν πρόκειται να δει. Άσε που τίθεται και το θέμα της σύγκρισης. Φαντάσου από τη μια την Αλέκα Παπαρήγα και από την άλλη την Νόνη Δούνια. Μέχρι Λιάνα Κανέλη και πολύ είναι. Παραπέρα ούτε βήμα.

-Και που να το δώσουμε το μοντέλο; Αναρωτήθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί.

-Να το δώσουμε στους χρυσαυγίτες. Αποκρίθηκε ο Βενιζέλος.

Πρόταση που απορρίφθηκε αμέσως από την ίδια την Ουρανία για τον ίδιο λόγο που την απέρριψε και η Παπαρήγα. Γιατί όταν μπαίνει μπροστά η γυναικεία φύση γαμάει και ιδεολογίες και πολιτικές πεποιθήσεις.

Οι Συριζαίοι εξαρχής είχαν απορρίψει το μοντέλο αφού με τόση κοσμοσυρροή που γίνεται στα ψηφοδέλτια τους, δεν χωράει ούτε μισό μοντέλο. Πόσο μάλλον κοτζάμ Νόνη Δούνια. Γιαυτό πρότειναν να τη στείλουν στο Πασόκ, όπου ούτε κόσμο έχει αλλά ούτε και μοντέλα. Το τελευταίο τους μοντέλο πρόσφατα την έκανε για την Ν.Δ.

Έτσι όλοι συμφώνησαν να στείλουν το μοντέλο στο Πασόκ, μπας και πάρει τα πάνω του το κίνημα. Όμως τελευταία στιγμή η συμφωνία χάλασε αφού το μοντέλο δεν δέχτηκε να θυσιαστεί για το Πασόκ. Εδώ δεν θυσιάζονται τόσοι και τόσοι πανελλήνιοι σοσιαλιστές, το μοντέλο θα θυσιαστεί;

Έτσι τελικά κατέληξε στην Ν.Δ. μαζί με τα υπόλοιπα ξέκѠλ@. Και την Άντζελα Γκερέκου.

(Αν τελικά εκλεγεί η Νόνη Δούνια και όχι ο Γιώργος Παπανδρέου στη βουλή, τον βλέπω τον δημοκράτη σοσιαλιστή στις επόμενες εκλογές, ξεβράκωτο στη πλατεία Συντάγματος να ζητιανεύει ψήφους.)

Δεν έδωσε πτυχίο στον Λαζαρίδη ο Βαρουφάκης


Στην ίδια τάξη άφησε ο Γιάννης Βαρουφάκης τον σύμβουλο του πρωθυπουργού, Χρύσανθο Λαζαρίδη το βράδυ της Δευτέρας.

Έβαλε η ΝΔ έναν τεμπέλη δασκαλάκο σε μονοτάξιο Δημοτικό σχολείο της εγκαταλειμμένης Ελλάδας να αντιπαλέψει με έναν πανεπιστημιακό καθηγητή υψηλού επιπέδου.

Γνώστης εις βάθος του διεθνούς συστήματος, προσώπων, μηχανισμών και συσχετισμών, ο ένας.

Αμήχανος, ψοφοδεής, ελλειμματικός...
σε γνώσεις, «μισή μερίδα» επιστημονικώς, ο άλλος.

Ήταν πολλαπλώς χρήσιμη – όμως – η απογοητευτική, και για τους πιστότερους Νεοδημοκράτες, παρουσία του Λαζαρίδη στο πάνελ του ΣΚΑΪ.

Έδειξε με τον πιο ανάγλυφο τρόπο πόσο ανεπαρκείς είναι οι άνθρωποι στους οποίους ανατέθηκε το καθήκον να διαπραγματευτούν με τους αετονύχηδες του διεθνούς κεφαλαίου την τύχη της Ελλάδας.

Δεν τα κατάφεραν – και δεν υπήρχε περίπτωση να τα καταφέρουν – όπως είδαμε από τον γνωστικό και επιστημονικό εξοπλισμό που μας παρουσίασε ο κ. Λαζαρίδης.

Ο Χρύσανθος είχε χθες την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα ταχύρρυθμο τηλεοπτικό σεμινάριο Πολιτικής Οικονομίας. Αμφιβάλω αν κατάλαβε τίποτε. Αμφιβάλω επίσης αν ο χθεσινός συνομιλητής του θα του δώσει ποτέ «πτυχίο».

ΟΝΟΥΦΡΙΟΣ ΣΚΩΠΤΗΣ από imerodromos

Αποκάλυψη: Κυβερνούν την χώρα με mails


Στα γραφεία του HOT DOC έφτασε ένας φάκελος που περιέχει μια σειρά από e-mails τα οποία έχουν ανταλλαγεί μεταξύ του πρωθυπουργικού γραφείου, υπουργικών γραφείων και της τρόικας. Τα mails όπως προκύπτει από τον πρώτο έλεγχο που κάναμε, είναι γνήσια. Δηλαδή αναφέρονται σε πραγματικά γεγονότα και ανταλλάσσονται μεταξύ υπαρκτών προσώπων με κανονικούς ηλεκτρονικούς λογαριασμούς.

Το περιεχόμενό τους είναι συγκλονιστικό. Αποδεικνύεται, πως η διακυβέρνηση της χώρας...
γίνεται ουσιαστικά από υπαλλήλους, δικηγόρους και συμβούλους οι οποίοι παίρνουν απευθείας εντολές από την τρόικα.

Όπως ομολογείται σε αρκετά σημεία της αλληλογραφίας, ο προβληματισμός του πρωθυπουργού, δεν είναι το κοινωνικό κόστος, αλλά να μην πληρωθεί το πολιτικό κόστος και να εμφανιστούν μέτρα που παίρνονται κατ’ εντολή, ως αναγκαία. Οι βασικές μεθοδεύσεις είναι όπως επίσης ομολογείται να μην περνάνε τα μέτρα αυτά από το Κοινοβούλιο.

Το ύφος και το ήθος της ενδοκυβερνητικής αλληλογραφίας έχει και αυτό τη δική του σημειολογία, αφού τριτοκλασάτοι υπάλληλοι καθιστούν τον εαυτό τους απαραίτητο στον πρωθυπουργό μέσα από γλοιώδες υμνολόγιο και δουλοπρέπεια στο πρόσωπό του.

Με τον πιο αδρό τρόπο αποδεικνύεται πως όσα ζει η χώρα τα τελευταία χρόνια δεν αποτελούν εθνικό σχεδιασμό αλλά αποφάσεις ενός κλειστού κύκλου που δεν έχει ούτε θεσμικό ρόλο, ούτε κοινωνική ανησυχία. Η χώρα διοικείται από παραθεσμικό κέντρο το οποίο δεν ελέγχεται από το Κοινοβούλιο αλλά ούτε και από την κυβέρνηση.

Αποφασίσαμε να δημοσιοποιήσουμε την αλληλογραφία η οποία αποδεικνύει το μέγεθος της προδοσίας. Δεν πρόκειται για προσωπική αλληλογραφία, αλλά για αποδεικτικά στοιχεία μιας ανθρωπιστικής καταστροφής που γίνεται μεθοδευμένα. Δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται απόρρητη η αλληλογραφία μεταξύ υπαλλήλων που παίρνουν αποφάσεις χωρίς καμιά θεσμική ή νομική νομιμοποίηση εν αγνοία του Ελληνικού Κοινοβουλίου και ενάντια στην δημοκρατική λειτουργία της χώρας.

Δεν γίνεται πράγματα που γνωρίζουν και μεθοδεύουν υπάλληλοι υπουργείων να μην τα γνωρίζουν έλληνες βουλευτές και εκλεγμένα κρατικά όργανα.

Απομένει στον κύριο Σαμαρά όχι μόνο να απαντήσει, αλλά και να αποδείξει πως το προσκύνημά του για το Charlie Hebdo και την ελευθερία του Τύπου στο Παρίσι, είναι ουσιαστικό. Αν αποφασίσει να στείλει και πάλι τη "Δικαιοσύνη" εναντίον μας ή τους Παναθηναϊκάκηδες, όχι μόνο δεν πρόκειται να μας αποτρέψει, αλλά θα γίνει για μια ακόμη φορά διεθνώς ρεζίλι.

Την Πέμπτη λοιπόν στο HOT DOC η αλληλογραφία της ντροπής και της εξάρτησης.

Από το koutipandoras

Η Ελπίδα Έρχεται - Το Πρώτο Τηλεοπτικό Σποτ του ΣΥΡΙΖΑ

Μας αξίζουν τέτοια μιζωμένα σούργελα;

Η ΟΛΜΕ μηνύει Λοβέρδο και Μητσοτάκη! Φυσικά, ο πρωθυποιυργός θα δώσει εντολή στους δικαστές για το ποιους θα γαμήσουν, αλλά η ώρα πλησιάζει και για τους επίορκους δικαστές!


Σήμερα, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα καταθέτουν μήνυση προς τους υπουργούς Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με αίτημα να επανέλθει η μισθοδοσία των 85 εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα στους οποίους έχει γίνει παράνομη περικοπή μισθού από τις 22.3.2014, χωρίς, από την άλλη, να εκδοθεί ποτέ διαπιστωτική πράξη απόλυσης.

Οι εκπαιδευτικοί επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση αφαιρεί για δεύτερη φορά τον μισθό σε 85 εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε...διαθεσιμότητα.
Συγκεκριμένα, σε 85 από τους εκπαιδευτικούς που είχαν τεθεί από τον Ιούλιο του 2013 και δεν είχαν κάνει αίτηση για τοποθέτηση σε νέα θέση, είτε γιατί δεν τους δόθηκε το δικαίωμα αυτό είτε γιατί δεν υπήρχε θέση στην ειδικότητά τους, το υπουργείο Παιδείας είχε περικόψει αυθαίρετα το σύνολο της μισθοδοσίας που ελάμβαναν μέχρι τότε, από τη διαθεσιμότητα (75% των αποδοχών των εν ενεργεία).
Παρά τις διαμαρτυρίες τους, οι εκπαιδευτικοί αυτοί έμειναν χωρίς μισθό από τις 22.3.2014, χωρίς, από την άλλη μεριά, να εκδοθεί ποτέ διαπιστωτική πράξη απόλυσης. Με αυτόν τον τρόπο βιώνουν μιαν απίστευτη ομηρία.
Με την αποστολή εξώδικων, τον Σεπτέμβρη του 2014, από την ΟΛΜΕ στους διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τη μισθοδοσία, και τον σχεδιασμό να ακολουθήσει η κατάθεση μηνύσεων, ορισμένες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης επανένταξαν τους εκπαιδευτικούς αυτούς στη μισθοδοσία ύστερα από 6 μήνες (δηλαδή τον Νοέμβρη ή τον Δεκέμβρη του 2014).
Το νέο έγγραφο
Δυστυχώς όμως με νέο πρόσφατο έγγραφό του το υπουργείο Παιδείας, που στηρίζεται σε αντίστοιχο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, διατάζει τους διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να αφαιρέσουν ξανά τους εκπαιδευτικούς αυτούς από το μητρώο μισθοδοσίας και να απαιτήσουν την επιστροφή των αποδοχών που έχουν λάβει, πληρώνοντας επιπλέον και τον αναλογούντα φόρο! Η αναλγησία σε όλο της το μεγαλείο. Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταγγέλλει τους υπουργούς Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη νέα αυθαίρετη και ανάλγητη απόφασή τους, που αφήνει χωρίς μισθό και χωρίς δικαιώματα τους εκπαιδευτικούς αυτούς θέτοντάς τους σε ομηρία. Απαιτεί την άμεση επαναφορά της μισθοδοσία όλων των παραπάνω εκπαιδευτικών από τις 22.3.2014 που ξεκίνησαν οι περικοπές και καλεί τους εκπαιδευτικούς να μην επιστρέψουν τα χρήματα που νομίμως τους καταβλήθηκαν.
Για την Ιστορία, μόλις 174 εκπαιδευτικοί από τους 1.799 που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα αρχικά έχουν τοποθετηθεί σε νέες θέσεις. Οι υπόλοιποι παραμένουν εδώ και 17 μήνες σε διαθεσιμότητα περιμένοντας τους οριστικούς πίνακες που καθυστερούν ανεπίτρεπτα. Επίσης, πάνω από 200 εκπαιδευτικοί, από όσους έχουν κάνει αίτηση, και μαζί με τους 85, συνολικά δηλαδή περίπου 300 εκπαιδευτικοί κινδυνεύουν άμεσα με απόλυση εφόσον δεν γίνει νέα προκήρυξη που να τους περιλαμβάνει όλους.
Χρήστος Κάτσικας από efsyn, μέσω "Το Γρέκι"

Ψηφίστε μια φορά ικανούς ανθρώπους (έτσι για την αλητεία)


Καθώς οι εκλογές πλησιάζουν, θεωρώ καλό να γράψω ένα σχόλιο, το οποίο έχω ξαναγράψει. Εκτός από εμένα, το έχουν γράψει και χιλιάδες άλλοι -κάποιοι πολύ καλύτερα από εμένα- αλλά, δυστυχώς, δεν είχε κανένα αποτέλεσμα μέχρι σήμερα.

Μπορεί να είναι οι πολιτικές θέσεις που καθορίζουν το αποτέλεσμα της πολιτικής, αλλά οι πολιτικές θέσεις εκφράζονται από ανθρώπους.

Και όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι.

Κοιτώντας τη σύνθεση της... τελευταίας Βουλής -και όχι μόνο της τελευταίας Βουλής-, δεν είναι δύσκολο να φτάσει κάποιος στο συμπέρασμα πως οι Έλληνες δεν ξέρουν να ψηφίζουν.
Η αλήθεια είναι πως πάντα υπήρχαν καλές και άξιες υποψηφιότητες σε όλα τα κόμματα. Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής εξαιρούνται. Επίσης, εξαιρούνται προκάτ κόμματα, όπως το Ποτάμι, που ο ρόλος τους είναι να πετύχουν για τους ολιγάρχες αυτό που δεν μπορεί να κάνω τώρα η Χρυσή Αυγή.
Οι πολίτες μπορεί να προσποιούνται μια ζωή τους αθώους και τους παραπλανημένους αλλά υπήρξαν και υπάρχουν άξιοι υποψήφιοι σε όλα τα κόμματα.
Οι πολίτες ψηφίζουν συνήθως λούμπεν πρόσωπα που είναι γνωστά από την τηλεόραση -δεν χρειάζεται να αναφέρω κάποιο πρόσωπο γιατί θα …αδικήσω τα υπόλοιπα- και μετά παραπονιούνται για το …επίπεδο της Βουλής.
Ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα ψηφίζουμε, είναι κυριολεκτικά στο χέρι μας να στείλουμε στη Βουλή ικανούς ανθρώπους.
Ψηφίζοντας ικανούς ανθρώπους σε όλα τα κόμματα, ενθαρρύνουμε και άλλους άξιους και ικανούς ανθρώπους να ασχοληθούν με την πολιτική.
Όταν ψηφίζουμε καθυστερημένους, αποτρέπουμε τους ικανούς ανθρώπους να μπουν στον πολιτικό στίβο.
Ναι, τίποτα δεν αλλάζει μόνο με τις εκλογές, αλλά αυτός δεν είναι λόγος να ψηφίζουν οι Έλληνες σούργελα.
Αν ψηφίζουν σούργελα, δεν έχουν το δικαίωμα να γκρινιάζουν μετά.
Διάθεση για αντίσταση δεν έχετε, σούργελα ψηφίζετε, οπότε για ποιο λόγο διαμαρτύρεστε;
Ακόμα κι αν υπάρχει παγκόσμια συνωμοσία -όπως πιστεύουν πολλοί συμπατριώτες μας- κάτι τύπους που είναι πιο γραφικοί και από την Σαντορίνη, αυτοί τους έστειλαν στην Βουλή.
Δεν τους έστειλε καμία συνωμοσία.
Ή μάλλον, συνωμοσία τους έστειλε στην Βουλή.
Η συνωμοσία των ηλιθίων.
Εγραψε ο Pitsirikos , μέσω "Το Γρέκι"

Το προεκλογικό σποτ Νέας Δημοκρατίας... που θα φέρει τη νίκη στις δυνάμεις που έσωσαν την Ελλάδα από την καταστροφή και έφεραν την ανάπτυξη στην πατρίδα μας!


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Τ.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ


Η Τ.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ - ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΟΤΙ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΙ ΣΤΗΝ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 67 (ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ)
ΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΙΣ 25 ΓΕΝΑΡΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΤΗΣ 2.30 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΣ 5.30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΕΩΣ ΣΤΙΣ 9.30 ΤΟ ΒΡΑΔΥ

ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΘΥΕΛΛΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ  ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ 

Λέτε να έχει κανονίσει τα της ταφής τους, ποιος θα εκφωνήσει το νεκρολόγια κ.λπ.;

Εισαγγελική έρευνα για την υποθαλάσσια στη Θεσσαλονίκη - Στο «μικροσκόπιο» η αποζημίωση στον εργολάβο ύψους 73 εκατ. Ευρώ

Εισαγγελική έρευνα για την υποθαλάσσια στη Θεσσαλονίκη 
Στο «μικροσκόπιο» εισαγγελικής έρευνας βρίσκεται η πολυσυζητημένη υποθαλάσσια αρτηρία Θεσσαλονίκης, έργο που τελικώς έμεινε στα χαρτιά, αφού η κατασκευή του ..
ακυρώθηκε, εξέλιξη που, όπως φαίνεται, θα στοιχίσει ακριβά στο ελληνικό Δημόσιο, το οποίο, με δικαστική απόφαση, καλείται να καταβάλλει στον εργολάβο ως αποζημίωση το ποσό των 73 εκατ. ευρώ.
Ο εισαγγελέας αντιμετώπισης εγκλημάτων διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αργύρης Δημόπουλος παρήγγειλε στο ΣΔΟΕ τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διαπιστωθούν ποινικές ευθύνες εναντίον παντός υπευθύνου για το «ναυάγιο» του έργου. Στο πλαίσιο της έρευνας θα διερευνηθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας σε βάρος του Δημοσίου, ενώ σύμφωνα με δικαστικές πηγές στο «κάδρο» θα μπει κάθε συναρμόδιος παράγοντας του Κράτους.
Όπως ανέφερε η εφημερίδα «Μακεδονία», προχθεσινό δημοσίευμα της οποίας προκάλεσε την εισαγγελική παρέμβαση, ήδη δεσμεύτηκε από τα κρατικά ταμεία η πρώτη δόση της αποζημίωσης, ύψους σχεδόν 3,7 εκατ. ευρώ, ενώ θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες.

http://www.newsbeast.gr/

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ '' ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΑΨΙΑ ΨΩΜΙ '' - ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ & ΛΟΓΟΥ ΜΑΤΙ





Ατέλειωτα τα μπινελίκα στα προφίλ της στο Facebook μετά απο αυτό που έκανε η Τριανταφυλλιά...!!!



Μετά την ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ είδηση ΒΟΜΒΑ που δημοσίευσε εχθές το πρωί το Kapa News για την προσχώρηση της κυρίας Τριανταφυλλιάς Διαμαντοπούλου απο τους ΑΝΕΛ στην Νέα Δημοκρατία, αναγκάστηκε γύρω στις 8 το βράδυ εχθές να κοινοποιήσει και στα 2 προφίλ που διατηρεί στο Facebook, την παρακάτω επίσημη δήλωση:


Το τι ακολούθησε όμως στα σχόλια των "φίλων" της δεν περιγράφεται. Ένας καταιγισμός απο μπινελίκια κυρίως, απο ανθρώπους που την ακολουθούν ως φίλοι και ψηφοφόροι της. Το Kapa News όπως πάντα πρώτο στην ενημέρωση, εξασφάλισε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ εικόνες απο αυτά τα σχόλια πριν προλάβει να τα σβήσει ή να τα κατεβάσουν οι συνεργάτες της. Πάρτε μια ιδέα του τι έγινε απο  χθες στα προφίλ της:














Πηγή: http://www.kapa-news.gr/2015/01/facebook_88.html#ixzz3OjEQqJI0

Αχ Τριανταφυλλιά θυμάσαι ή δεν θυμάσαι τι έλεγες; Καλό δρόμο στην κατηφόρα που διάλεξες ...

Αχ Τριανταφυλλιά θυμάσαι ή δεν θυμάσαι τι έλεγες; Καλό δρόμο στην κατηφόρα που διάλεξες ...
Μερικοι φιλοι ποσο γρηγορα ξεχνανε αναρωτιέμαι...
Η κ Τριανταφυλλια Διαμαντοπουλου οταν ηταν με τους ΑΝΕΛ στην ΠΙΕΡΙΑ...
Να εισαι καλα... και καλη τυχη οπου κι αν πας... λεει το τραγουδακι....

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΝ.ΕΛ,ΑΝΕΣΤΗ ΜΥΣΤΡΙΔΗ

Ο αγώνας συνεχίζεται
Οι ανεξάρτητοι ‘Ελληνες είμαστε παρόντες και πάλι δυναμικά γιατί είμαστε το ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΛΟ αυτών των εκλογών:
-Aναγκαίο καλό για να βγουν όλα στο φως
- Aναγκαίο καλό για προστασία του εθνικού πλούτου
- Aναγκαίο καλό για δίκαιο και αναπτυξιακό και ανταποδοτικό φορολογικό σύστημα
- Aναγκαίο καλό για πατριωτική εξωτερική πολιτική
- Aναγκαίο καλό για άρρηκτη σχέση Εκκλησίας-κράτους
- Aναγκαίο καλό για γιατί η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι ΜΙΑ,ΕΛΛΗΝΙΚΗ και ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ.
Σαν συντονιστης του εκλογικού αγώνα αγώνα των ΑΝ.ΕΛ στην Πιερία έχω την τιμή να σας παρουσιάσω το ψηφοδέλτιο,το οποίο αποτελείται από συμπολίτες μας,ευρείας κοινωνικής αποδοχής.
- Βέτσος Ανδρέας-Ελεύθερος επαγγελματίας
- Δαμδούνη Σοφία-Εκπαιδευτικός(Δασκάλα)
- Δέδε Ιζαμπέλ- Εκπαιδευτικός(καθηγήτρια ξένων γλωσσών)
- Θάνος Αναστάσιος-Γιατρός(πνευμονολόγος)
- Μπουγατσιάς Νικόλαος-Γεωργοκτηνοτρόφος(ΑΚΚΕΛ)
- Παπαδόπουλος Ευγένιος-Δημοσιογράφος,συγγραφέας
Η Ελλάδα και οι Έλληνες ενωνόμαστε και πορευόμαστε με όπλο τον κορμό μιας σταθερής και αταλάντευτης Εθνικής και ιστορικής συνέχειας και συνέπειας για να ανακτήσει η ΠΑΤΡΙΔΑ μας την Εθνική της κυριαρχία και για να δημιουργήσουμε μια κοινωνία που θα προσφέρει σε όλους και όλες δικαιοσύνη,αξιοπρέπεια,ίσες ευκαιρείες.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΛΟ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ

ΑΝΕΣΤΗΣ ΜΥΣΤΡΙΔΗΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

Αρκεί μια πολιτική απόφαση της ΕΕ για κούρεμα του χρέους!

Δελαστίκ Γ.
Ωμά τίθεται το ερώτημα: Μπορεί, ναι ή όχι, να μειωθεί το ελληνικό δημόσιο χρέος μέσω του περιλάλητου πλέον «κουρέματός» του; Η απάντηση έχει ζωτική σημασία για τους Ελληνες. Από οικονομική σκοπιά, είναι σαφέστατη: Βεβαίως και μπορεί να κουρευτεί το ελληνικό δημόσιο χρέος! Αρκεί να υπάρχει η ανάλογη πολιτική βούληση των Γερμανών! Γιατί ισχυριζόμαστε κάτι τέτοιο; Απλούστατα, επειδή το… 80% (!) του ελληνικού χρέους βρίσκεται πλέον στα χέρια είτε κρατών της Ευρωζώνης είτε διεθνών οργανισμών της Ευρώπης, συν το ΔΝΤ! Θα γίνουμε εντελώς συγκεκριμένοι. Βάσει στοιχείων που δημοσίευσε την περασμένη Δευτέρα το γερμανικό περιοδικό «Ντερ Σπίγκελ» με πηγές την ΕΚΤ, τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης (EFSF) και το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, το ελληνικό δημόσιο χρέος ανέρχεται σε …………..
……….
321,7 δισεκατομμύρια ευρώ. Από αυτά, σχεδόν τα μισά -141,8 δισ. ευρώ- τα χρωστάει η Ελλάδα στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης EFSF. Επιπλέον 52,9 δισ. ευρώ τα οφείλει σε κράτη της Ευρωζώνης βάσει διμερών δανείων που έχει λάβει. Ομόλογα ελληνικά αξίας 25 δισ. ευρώ έχει στα χέρια της η ΕΚΤ, ενώ άλλα 4,3 δισ. ευρώ κατέχει η Τράπεζα της Ελλάδος. Σε 32,1 δισ. ευρώ ανέρχονται τα χρέη της Ελλάδας προς το ΔΝΤ. Προσθέτοντας τα ποσά αυτά βγάζουμε άθροισμα 256,1 δισεκατομμύρια ευρώ που χρωστάμε σε αυτούς τους διεθνείς ή ευρωπαϊκούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, συν τα κράτη της Ευρωζώνης. Τα 256,1 δισ. αντιστοιχούν στο 80% (79,6% για τους σχολιαστικά ακριβείς) του συνολικού ελληνικού δημόσιου χρέους των 321,7 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Από τα υπόλοιπα χρέη, τα 54,7 δισ. ευρώ οφείλονται σε διάφορους ιδιώτες πιστωτές και τα 10,9 δισεκατομμύρια τα οφείλει η κυβέρνηση στις ελληνικές τράπεζες. Αν, λοιπόν, μια ελληνική κυβέρνηση ζητήσει επίμονα να κουρευτεί το χρέος, επειδή πια μιλάμε για κράτη της Ευρωζώνης, τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης και την ΕΚΤ συν το ΔΝΤ, τα πάντα συναρτώνται με την πολιτική βούληση των ηγετών. Τα ποσά που αναλογούν σε κάθε χώρα της Ευρωζώνης, ακόμη και αν υποθέταμε ότι διαγράφεται όλο το ελληνικό δημόσιο χρέος, είναι απολύτως χειρίσιμα από οικονομική σκοπιά. Είναι απλούστατο να διαγραφούν τα ποσά αυτά από οικονομική πλευρά, αρκεί να υπάρξει η αντίστοιχη πολιτική απόφαση! Μια πολιτική απόφαση αρκεί! Πόσω μάλλον όταν αυτό που ζητείται δεν είναι η ολική διαγραφή του χρέους, αλλά η γενναία μείωσή του ώστε να καταστεί βιώσιμο και να μπορεί να εξυπηρετείται, χωρίς την παράλληλη εξουθένωση των Ελλήνων στον οικονομικό και κοινωνικό τομέα. Αυτή η πτυχή του χρέους της Ελλάδας, το ότι δηλαδή τώρα πλέον η χώρα μας δεν χρωστάει σε ιδιωτικές τράπεζες, αλλά σε κράτη της Ευρωζώνης, ευρωπαϊκούς θεσμούς και στο ΔΝΤ κατά κύριο λόγο, επιχειρείται συστηματικά να μην τίθεται προς συζήτηση καθόλου.
Ο λόγος είναι κατανοητός. Αν οι Ελληνες συνειδητοποιήσουν βαθιά ότι τα χρέη των κρατών δεν είναι καθόλου όπως τα χρέη των νοικοκυριών, τότε θα αλλάξει η συμπεριφορά του ελληνικού πληθυσμού απέναντι στους Γερμανούς και την ΕΕ. Αν το Βερολίνο αποφασίσει ότι πρέπει όντως να «κουρευτεί» το ελληνικό χρέος και πάρει και υλοποιήσει την ανάλογη πολιτική απόφαση, τότε πραγματικά θα πρόκειται για θετική στάση της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα. Βέβαια, για να το εκτιμήσει αυτό ο ελληνικός λαός θα πρέπει να ανακτήσει ένα σοβαρό μέρος του προηγούμενου βιοτικού του επιπέδου που καταβαραθρώθηκε με το μνημόνιο που μας επέβαλαν οι Γερμανοί – γιατί αν πρόκειται να «σωθεί» η χώρα και να παραμείνει κατεστραμμένος ο λαός της, ζήτω που καήκαμε!
Αν όμως πρόκειται πρωτίστως για πολιτική και όχι οικονομική απόφαση, τι θα πρέπει να καταλάβουν οι Ελληνες, αν η κυβέρνηση Μέρκελ συνεχίσει να αρνείται κούρεμα του ελληνικού χρέους; Δικαίως ο λαός μας τότε θα καταλάβει ότι η γερμανική πολιτική είναι ανελέητα εχθρική προς την πατρίδα μας! Ο αντιγερμανισμός, ο οποίος ήδη μαίνεται στην Ελλάδα, θα κυριαρχήσει απόλυτα σε όλα τα οικονομικά και κοινωνικά στρώματα του πληθυσμού. Οι Ελληνες από τη φύση τους και από τα διδάγματα της μακραίωνης ιστορίας τους δεν ψάχνουν να βρουν άλλους λαούς για να τους κάνουν εχθρούς. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι πολιτικά ηλίθιοι – και μάλιστα τόσο ώστε να μην αντιλαμβάνονται αν η πολιτική της Γερμανίας είναι φιλική ή εχθρική απέναντι στη χώρα μας. Η πολιτική απόφαση που θα πάρει το Βερολίνο θα καθορίσει και τη στάση των Ελλήνων απέναντι στους Γερμανούς, ίσως για πολλά χρόνια.
εθνος

Δελτίο τύπου κοπής πίτας 2015.doc




ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Ο.Α.Ε.Ε.  Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με εξαιρετική επιτυχία και συμμετοχή άνω των 500 ατόμων  πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας, όπως αυτή υλοποιήθηκε στις 11 Ιανουαρίου 2015 στην αίθουσα εκδηλώσεων του  Mediterannean  Πολυχώρου στην Παραλία Κατερίνης.
          Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των τοπικών φορέων του Νομού μας, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. κ. Τάτσης Παντελής και ο Ταμίας αυτής κ. Μάρκου Αλέξανδρος καθώς και αντιπροσωπείες των Σωματείων Συνταξιούχων O.A.E.E. όμορων Νομών, της Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Βεροίας, Γιαννιτσών και Εδέσσης.
          Όλοι οι ανωτέρω απεύθυναν σύντομους χαιρετισμούς με την έναρξη της εκδήλωσης, υποσχόμενοι ότι θα είναι στο πλευρό του Σωματείου και των μελών του στα πλαίσια των καθηκόντων, αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων τους.
          Ο Πρόεδρος του Σωματείου κ. Κουτσής Δημήτριος και το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαρίστησαν τους εκπροσώπους του Νομού μας αλλά και όλα τα μέλη του Σωματείου για την παρουσία τους στην εκδήλωση και για τη χρόνια στήριξή τους σε όλες τις δραστηριότητες του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Κατά την ομιλία του ο Πρόεδρος επιγραμματικά αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συνταξιούχοι του κλάδου μας καθώς και στις ενέργειες του Σωματείου για τη στήριξή τους.
          Ο τυχερός της εκδήλωσης που κέρδισε το φλουρί το οποίο αντιστοιχούσε σε ένα χρυσό ρολόι ήταν ο κ. Τσακίρης Ευστάθιος, μέλος του Σωματείου από το Αιγίνιο Πιερίας.

          Η γιορταστική εκδήλωση συνεχίστηκε με άφθονο φαγοπότι, χορό, κέφι και ξεφάντωμα.

Εκλογές 2015 και οι γνωστοί άγνωστοι - βγάλτε τους την κουκούλα

Πολιτιστικός Όμιλος Λιτοχώρου | Πρόσκληση στην κοπή πίτας του 2015


Ο Βαρουφάκης υπενθύμισε στον Λαζαρίδη ποιοι είναι οι κλεπτοκράτες (ΒΙΝΤΕΟ)

Στιγμιότυπο από την τηλεοπτική εκπομπήΣτιγμιότυπο από την τηλεοπτική εκπομπή
“ Τι απάντησε ο γνωστός οικονομολόγος, Γιάννης Βαρουφάκης, στον σύμβουλο του απερχόμενου πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά ”
Της Κατερίνας Μπρέγιαννη
«Πιο επίσημα δεν μπορεί να χρεοκοπήσει η χώρα από την πυροδότηση των CDS» είπε ο Γ. Βαρουφάκης στον κ. Χρ. Λαζαρίδη που ισχυρίστηκε ότι ………
………….
«η χώρα δεν χρεοκόπησε επίσημα» και πρόσθεσε το εξής παράδειγμα «είναι σαν να έχεις τρακάρει το αυτοκίνητό σου, να σου έχει πληρώσει η ασφάλεια δύο φορές και να λες ότι δεν είχα ατύχημα. Δύο φορές πυροδοτήθηκαν τα CDS». Διέψευσε επίσης τον σύμβουλο του πρωθυπουργού στον τρόπο παρουσίασης των δημοσιευμάτων, του ξένου Τύπου.
«Δεν πιστεύω ούτε στον τσαμπουκά, ούτε στην μπλόφα, ούτε στην απειλή. Πιστεύω στην πειθώ, ότι πρέπει να κοιτάξουμε τον μέσο Σλοβάκο, ο οποίος είναι πιο φτωχός από εμάς και συνεισφέρει στο πρόγραμμά μας, τον μέσο Φινλανδό, το μέσο Γερμανό και να του πούμε: Ξέρεις τι θα γίνει τον Ιούνιο και τον Ιούλιο; Μία χώρα της Ε.Ε. η Ελλάδα, θα αναγκαστεί να δανειστεί και από σένα και από την ΕΚΤ 7 δις. ευρώ για να τα δώσει στην ΕΚΤ για να την αποπληρώσει για ομόλογα που κατά λάθος ο κ. Τρισέ έχει αγοράσει. Αυτό σε ποια χώρα του κόσμου έχει γίνει;».
Ο κ. Λαζαρίδης ισχυρίστηκε ότι δεν πρόκειται για ομόλογα αυτά που ξεχρεώνουμε, αλλά δάνεια στο IMF για να λάβει την απάντηση: «Κύριε Λαζαρίδη έχετε απόλυτα άδικο, είναι ομόλογα που αγόρασε ο κ. Τρισέ με το SMP. Αν δεν γνωρίζετε να πληροφορηθείτε. Δεν είμαστε όλοι οικονομολόγοι. Μην αποπροσανατολίζουμε τους θεατές» ο κ. Γ. Βαρουφάκης στον κ. Λαζαρίδη. «Είναι ομόλογα».
Ο Γ. Βαρουφάκης στον ΣΚΑΙ επεσήμανε ότι πρέπει να βοηθήσουμε τους δανειστές, να πειστούν για κάποιες κινήσεις που θα είναι λυτρωτικές για την Ελλάδα και την Ευρώπη, δηλώνοντας ότι «αν υπάρχει πολιτική βούληση, στο τεχνικό κομμάτι υπάρχουν λύσεις.» και έφερε το παράδειγμα των ομολόγων «αιωνίας διάρκειας». Δηλαδή αντί να δανειζόμαστε για να επιστρέψουμε στην ΕΚΤ θα μπορούσαμε να εκδώσουμε ομόλογα αιωνίας διάρκειας, με πολύ χαμηλό επιτόκιο.
Αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις ο Γ. Βαρουφάκης είπε ότι οι Γερμανοί καταλαβαίνουν ότι με τον«οικονομικό πνιγμό» που ασκείται στην Ελλάδα δεν πρόκειται να συνέλθει, αλλά φοβούνται ότι εμείς θα κάνουμε τα ίδια που κάναμε πριν και θα πάμε πίσω στο 2009.
Τέλος, στρεφόμενος στον Λ. Λαζαρίδη που τον διέκοπτε διαρκώς μεταφέροντας τη συζήτηση και σε προσωπικό επίπεδο γνωστή «επικοινωνιακή» διαφυγή των στελεχών της Ν.Δ., όταν βρίσκονται σε δύσκολη θέση του είπε: «Ξέρετε κ. Λαζαρίδη δεν έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ την κλεπτοκρατία στην Ελλάδα!».

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ



Πρόσκληση



Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συνταξιούχων Εμπόρων Ν. Πιερίας,
σας προσκαλεί στο κόψιμο της Βασιλόπιτας
την   Τετάρτη  14  Ιανουαρίου  2015   και ώρα  6  μ.μ.
στο γραφείο του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης επί της οδού 16ης Οκτωβρίου 2  (4ος όροφος)
Η συμμετοχή σας στην εκδήλωση θα αποτελέσει τιμή για την Ένωσή μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

      Ο Πρόεδρος                                                                                                  Ο Γενικός Γραμματέας



Κοτζαμανίδης Γεώργιος                                                                                       Παναγιωτίδης Γεώργιος





Μαμάααααααααα!..

Άσ’ την μπάλα του παιδιού ρε καραγκιοζόπουλε, πού ό,τι δείς ξένο το αρπάζεις!
Χούϊ σου ‘γινε πιά!
Τί σου φταίει το καϋμένο το παιδάκι;
Δε βλέπεις πώς σε κοιτάει;
Του κοπήκανε τα τσίσα απ’ τον φόβο!
Κι ύστερα τί έχεις να πείς εσύμε τα παιδιά; Τί να καταλάβουν αυτά απ’ τιςπολιτικές κακουργίες σου;
Τί να τους πείς;
Ότι ……..
………
σακάτεψες το μέλλον τους;
Ότι τα προορίζεις για εργασιακούς σκλάβους των 380 και 500 ευρώ, προκειμένου να έρθουν οι »επενδύσεις» που τόσο ονειρεύεσαι,
..»επενδύσεις» που για να έρθουν εδώ θα πρέπει να βρουν ακόμη φτηνότερα εργατικά χέρια από την Βουλγαρία, την Ρουμανία, την Κίνα ή την Μαλαισία που βρίσκονται σήμερα!
Ή να τους εξηγήσεις ότι μόνον προεκλογικά τα εκμεταλλεύεσαι σε αφίσες και σποτάκια,
..έχοντας προηγουμένως και τεχνηέντως μεθοδεύσει τον αποκλεισμό 100.000 δεκαοχτάρηδων από τις κάλπες,
..γνωρίζοντας πολύ καλά ψευτομαγκόπουλε ποιά θα ήταν η ψήφος τους και το»μαύρο» που θα σε φούμιζαν!
Άσε λοιπόν ήσυχη την νεολαία, κι αν είσαι μάγκας έλα να τα πείς σε μας τους πατεράδες.Απευθείας.
Όχι με κείνα τα κατινίστικα »πές το στον πατέρα σου»!
Άντε κάνε καμιά βόλτα δίπλα στο συρματόπλεγμα να συνηθίζεις σιγά-σιγά,
..ή άντε κάνε καμιά πορεία μαζί με τους υπόλοιπους ευρωπαίους πολιτικούς απατεώνες, »υπέρ της ελευθερίας των ιδεών και της έκφρασης», σα δε ντρέπεστευποκριτές, φαρισαίοι καιφονιάδες των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας!
Δυστυχώς για τους μόνους που δεν θα έπρεπε να ισχύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα είσαστε εσείς!
Εσείς, που αποτιμάτε τόσο φτηνά την ανθρώπινη ζωή, και έχετε τόσο εύκολο το ψεύδος και την απάτη.
Μακριά λοιπόν από την νεολαία αθλιότατοι!
Δεν είστε άξιοι να τους απευθύνετε τον λόγο!
όχι μόνον σαν κυβερνήτες,
..ούτε ως γονείς!..

Οι φατρίες της Νέας Δημοκρατίας ετοιμάζονται για την επόμενη μέρα


πορεί το σύνολο των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας αυτή την περίοδο να έχει στραμμένη την προσοχή του στις επικείμενες εθνικές εκλογές, ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που σκέφτονται ήδη το εσωκομματικό σκηνικό που θα διαμορφωθεί την επομένη των καλπών, σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί το δημοσκοπικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, η παράμετρος αυτή σχετίζεται άμεσα -εκτός των άλλων- τόσο με τον τρόπο που κινούνται προεκλογικά οι κορυφαίοι «γαλάζιοι» κομματικοί παράγοντες όσο και με τις άτυπες παρασκηνιακές συμμαχίες που συνάπτονται σε κάθε πολιτική περίοδο. Εξάλλου, στους παροικούντες τη νεοδημοκρατική Ιερουσαλήμ αποτελεί κοινή εκτίμηση το ……………
…………
γεγονός ότι μια πιθανή ήττα του κόμματος (ανάλογα βεβαίως και με την έκτασή της) θα δρομολογήσει την έναρξη των εσωτερικών ζυμώσεων σε όλα τα επίπεδα.
ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟ ΜΠΛΟΚ
Ενας από τους πλέον σημαντικούς παράγοντες για τη Ν.Δ. στην εξίσωση των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου και της επόμενης μέρας είναι τα στελέχη που έχουν συνδέσει απόλυτα τη δραστηριότητά τους με τον Κώστα Καραμανλή. Με βάση τα σημερινά δεδομένα, οι περισσότεροι εκ των «λοχαγών» του πρώην πρωθυπουργού (νέας και παλαιάς κοπής) κινδυνεύουν σοβαρά να μείνουν εκτός Κοινοβουλίου, αν ο μέχρι πρότινος βασικός κυβερνητικός εταίρος βρεθεί στη δεύτερη θέση. Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί το εν λόγω σενάριο, όπως γίνεται αντιληπτό, η ισχύς και η επιρροή του λεγόμενου καραμανλικού πυρήνα (και όχι του Κώστα Καραμανλή, η δημοφιλία του οποίου στις τάξεις των κεντροδεξιών ψηφοφόρων παραμένει υψηλή), θα περιοριστούν σημαντικά, τουλάχιστον στο πεδίο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Γιώργος Βλάχος και Γιάννης Ανδριανός βρίσκονται μεταξύ πολιτικής φθοράς και αφθαρσίας, αφού, όπως δείχνουν τα πράγματα, η επανεκλογή τους χρήζει μιας σειράς προσωπικών υπερβάσεων (ο πρώτος πολιτεύεται στην Περιφέρεια Αττικής, όπου οι έδρες της Ν.Δ. αναμένεται να μειωθούν, και ο δεύτερος στην Αργολίδα, όπου δέχεται μεγάλο ανταγωνισμό από τον Βασίλη Σιδέρη). Αναλόγως δύσκολο έργο θα έχουν στη Βοιωτία ο Ευάγγελος Μπασιάκος και ο Ανδρέας Κουτσούμπας, οι οποίοι θα παλέψουν με τον Γιάννη Καράμπελα. Πολλά «αγκάθια» θα έχει και η επιχείρηση διατήρησης της μονοεδρικής της Θεσπρωτίας από τον Αντώνη Μπέζα, που σε αυτή τη φάση δεν φαίνεται να έχει τις σχετικές πιθανότητες υπέρ του.
Την ίδια στιγμή, εκτός εκλογικής αναμέτρησης έχουν θέσει εαυτούς οι Προκόπης Παυλόπουλος, Αρης Σπηλιωτόπουλος και Ευάγγελος Αντώναρος, ενώ, αν και θεωρούνται φαβορί στις περιφέρειές τους, σκληρή μάχη με τους ανθυποψηφίους τους θα δώσουν οι Ευριπίδης Στυλιανίδης, Νικήτας Κακλαμάνης, Ανδρέας Λυκουρέντζος και Δάνης Τζαμτζής.Παρ’ όλα αυτά, το πολιτικό περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή όχι μόνο έχει στραμμένη την προσοχή του στα παραπάνω εκλογικά μέτωπα, αλλά παράλληλα επιχειρεί να δώσει ισχυρό εσωκομματικό στίγμα, παρέχοντας -είτε διακριτικά είτε ξεκάθαρα- στήριξη σε υποψηφίους οι οποίοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θεωρείται ότι μπορεί να βρεθούν στο επίκεντρο των μελλοντικών εξελίξεων. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Νίκου Δένδια, την παρθενική μάχη του οποίου στη Β’ Αθήνας στηρίζουν ανοικτά ο πρώην «γαλάζιος» γραμματέας και μέλος της Εκλογικής Επιτροπής της Ν.Δ. Λευτέρης Ζαγορίτης, καθώς και ο ορκισμένος καραμανλικός δήμαρχος Γλυφάδας (και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ επί προεδρίας Καραμανλή) Γιώργος Παπανικολάου. Στο επιτελείο του Κερκυραίου συμμετέχουν ακόμα οι Διονύσης Ζακυνθινός και Πάτροκλος Γεωργιάδης, στελέχη που επίσης έχουν συνδέσει την πορεία τους με την περίοδο της κυριαρχίας του πρώην πρωθυπουργού στη Ρηγίλλης.
Εντονη δράση αναπτύσσεται και για λογαριασμό της Ολγας Κεφαλογιάννη στην Α’ Αθηνών και, βεβαίως, για τον Κώστα Καραμανλή Jr στις Σέρρες. Σημειώνεται πως επιχειρησιακό ρόλο στο κομμάτι της στήριξης συγκεκριμένων υποψηφίων από το καραμανλικό μπλοκ έχει αναλάβει σιωπηρά και ο Μενέλαος Δασκαλάκης (διευθυντής του κόμματος επί Καραμανλή), επικεφαλής του Στρατηγικού Σχεδιασμού του κόμματος, ενώ δίαυλος επικοινωνίας για τη Βόρεια Ελλάδα υπάρχει και με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.
ΑΛΑ ΣΑΡΚΟΖΙ
Πάντως, ένα καινούργιο στοιχείο που έχει προκύψει και καταδεικνύει τις σκέψεις και τις προθέσεις στελεχών που κινούνται πέριξ του Κώστα Καραμανλή έχει να κάνει με την καλλιέργεια του σεναρίου ανάληψης μετεκλογικών πρωτοβουλιών από τον τελευταίο, στη βάση του προτύπου του Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος επανεξελέγη επικεφαλής του γαλλικού κεντροδεξιού κόμματος. «Στο ενδεχόμενο μιας βαριάς ήττας, ανεξαρτήτως της στάσης ή των επιθυμιών του Καραμανλή, είναι δεδομένο ότι θα πολλαπλασιαστούν αυτοί που θα τον παρακινήσουν να επιχειρήσει ένα comeback σε ηγετικό επίπεδο και να ενώσει την ευρύτερη κεντροδεξιά παράταξη», λένε χαρακτηριστικά τακτικοί επισκέπτες της Παναγή Κυριακού και προσθέτουν: «Πλέον το θέμα δεν θα είναι παραταξιακό, αλλά εθνικό, αφού θα πρέπει να υπάρξει μια εναλλακτική πολιτική πρόταση, που να μπορεί να συσπειρώσει».
Ταυτόχρονα με τη δραστηριότητα των καραμανλικών, μια εμφανής προσπάθεια συσπείρωσης των παραδοσιακών εσωκομματικών πυρήνων βρίσκεται σε εξέλιξη και από την πλευρά της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία εδώ και καιρό έχει επανέλθει στην πρώτη γραμμή, εκφράζοντας απόψεις που προκαλούν ουκ ολίγες συζητήσεις, τόσο εντός όσο και εκτός Νέας Δημοκρατίας. Μετά τις συνεχείς τοποθετήσεις της περί ανάγκης συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων, η πρώην υπουργός έχει βγει δυναμικά μπροστά επιχειρώντας να αποδομήσει τη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι λογικό ένα στέλεχος σαν την Ντόρα να μην παύει να έχει φιλοδοξίες και σε κάθε περίπτωση να ενδιαφέρεται για το αύριο της παράταξης σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή», τονίζουν συνομιλητές της. Αλλωστε, η κ. Μπακογιάννη ουδέποτε έπαψε να έχει ερείσματα στους κόλπους της «γαλάζιας» Κ.Ο., διατηρώντας ανοικτή γραμμή με συναδέλφους της όπως οι Χρ. Μαρκογιαννάκης, Λ. Αυγενάκης, Γ. Κοντογιάννης κ.ά.
Η ξεχωριστή περίπτωση του Μ. Βορίδη
Ενα πρόσωπο που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς στο προσεχές μέλλον για την Κεντροδεξιά είναι ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος συνιστά το πλέον προβεβλημένο στέλεχος της λεγόμενης λαϊκοδεξιάς πτέρυγας του κόμματος. Ωστόσο, εσχάτως, στελέχη που δραστηριοποιούνται στον χώρο δεξιότερα του βασικού κυβερνητικού εταίρου (είτε είναι «άστεγα» είτε ανήκουν σε κάποιον πολιτικό φορέα) στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους κάνουν λόγο για τη δημιουργία ενός νέου δεξιού πόλου μετά τις εκλογές, του οποίου θα μπορούσε να ηγηθεί ο κ. Βορίδης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, «μια πιθανή άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα μπορούσε να ενεργοποιήσει τα συντηρητικά ανακλαστικά της κοινωνίας και να υπάρξει χώρος για τη δημιουργία ενός καθαρά αστικού δεξιού κόμματος». Μάλιστα, οι ίδιοι κύκλοι φέρνουν ως παράδειγμα τη Γαλλία, όπου λόγω της διακυβέρνησης του Σοσιαλδημοκράτη Ολάντ υπήρξε άνοδος των ποσοστών των κομμάτων ολόκληρου του φάσματος της Δεξιάς, από το UMP μέχρι τη Μαρίν Λεπέν.
«Κλειδί» για τον Σαμαρά η nouvelle vague του 2012
Η «γαλάζια» ηγεσία, όπως έγραφαν τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» και σε πρόσφατο φύλλο τους, έχει ξεκινήσει ήδη την επιχείρηση προώθησης -και κατ’ επέκταση εκλογής, δεδομένης της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες- σειράς νέων κατά βάση στελεχών, οι οποίοι θα είναι πιο εύκολα «ελεγχόμενοι», προκειμένου να αποφευχθεί νέος γύρος εσωστρέφειας.«Αν εξασφαλιστεί ότι η επόμενη Κ.Ο. θα βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο του συστήματος Σαμαρά, όχι μόνο δεν πρόκειται να αμφισβητηθεί το πρόσωπο του πρωθυπουργού, αλλά και θα διευκολυνθούν οι όποιοι μετεκλογικοί σχεδιασμοί», σχολιάζουν οι γνωρίζοντες τα μυστικά του Μεγάρου Μαξίμου. Το σχέδιο αυτό βασίζεται κυρίως στους νεοεκλεγέντες το 2012.
βουλευτές, για τους οποίους βεβαίως δίνεται και η σχετική «γραμμή» από έμπειρους κομματικούς παράγοντες ενόψει της 25ης Ιανουαρίου. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν ανάμεσα σε άλλους οι Βασίλης Κικίλιας, Κώστας Σκρέκας, Νότης Μηταράκης, Νίκος Ταγαράς, Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Γιάννης Καράμπελας, Μάξιμος Σενετάκης, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Ασημίνα Σκόνδρα, Μαρία Αντωνίου, Χρίστος Δήμας, Αννα Μάνη, Φωτεινή Αραμπατζή, Ελένη Μακρή-Θεοδώρου, Ασπασία Μανδρέκα, Ευθύμης Καρανάσιος, Γιώργος Στύλιος (παρά την αποπομπή του από την κυβέρνηση λόγω του επεισοδίου με τη Λ. Κανέλλη), Διονύσης Σταμενίτης και Γιώργος Γεωργαντάς, όπως και οι παλαιότεροι, Κώστας Μαρκόπουλος, Φωτεινή Πιπιλή και Ακης Γεροντόπουλος. Στη λίστα των «ευνοουμένων» του Μαξίμου βρίσκονται επίσης οι Δημήτρης Βαρτζόπουλος και Ανδρέας Κατσανιώτης, που διετέλεσαν γενικοί γραμματείς Συντονισμού της Κυβέρνησης και Επικοινωνίας, αντιστοίχως. Για την ιστορία και μόνο, αξίζει να σημειωθεί πως οι σχετικές προθέσεις της πρωθυπουργικής αυλής είχαν αποτυπωθεί, εκτός των άλλων, και με την αξιοποίηση κάποιων εκ των προαναφερθέντων στελεχών σε κυβερνητικές θέσεις (Κικίλιας, Σκρέκας, Μηταράκης, Στύλιος, Γεωργαντάς, ενώ η Αννα Ασημακοπούλου είναι εκπρόσωπος της Ν.Δ.).
Ο Κυριάκος, η Ντόρα και ο Αβραμόπουλος
Οι όποιες αρχηγικές σκέψεις μπορεί να κάνει η Ντόρα Μπακογιάννη, όπως επισημαίνουν αρκετοί παραδοσιακοί μητσοτακικοί της Νέας Δημοκρατίας, είναι εξαιρετικά πιθανό να περάσουν σε δεύτερο πλάνο, λόγω της ηγετικής περπατησιάς που έχει ανοίξει εδώ και καιρό ο αδελφός της,Κυριάκος Μητσοτάκης (ο οποίος εμφανίζεται ως το πλέον δυναμικό στέλεχος του «γαλάζιου» φιλελεύθερου πυρήνα), αλλά και των προοπτικών που μπορεί να ανοιχτούν για τον υιό της, Κώστα, που συγκαταλέγεται ήδη μεταξύ των κορυφαίων εκπροσώπων της «γαλάζιας» nouvelle vague. «Βλέπει πλέον την πολιτική με μεγάλη ωριμότητα, περνώντας ένα διαφορετικό προφίλ, στο επίκεντρο του οποίου είναι η παρουσίαση θέσεων που έχουν ως στόχο μόνο το καλό της χώρας», υπογραμμίζουν διαχρονικοί πολιτικοί φίλοι της άλλοτε επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας. Την ίδια ώρα, δίαυλο επικοινωνίας με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του στελεχικού δυναμικού της Νέας Δημοκρατίας έχουν ανοίξει εδώ και πολύ καιρό οι Ολγα Κεφαλογιάννη και Νίκος Δένδιας, με την πρώτη να έχει επεκτείνει σημαντικά το δίκτυο των συνομιλητών της σε όλα τα επίπεδα και τον δεύτερο να φροντίζει να προβάλλει εντέχνως τις διασυνδέσεις του σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες. Φυσικά, ουδείς θα πρέπει να βγάζει από το κάδρο των διεργασιών που θα υπάρξουν στο εσωτερικό της Ν.Δ. μετά τις εκλογές και τον επίτροπο πλέον Δημήτρη Αβραμόπουλο, που, αν και η πολιτική του έδρα έχει μεταφερθεί στις Βρυξέλλες και την Κομισιόν, ουδέποτε έπαψε να παρατηρεί από κοντά τα συμβαίνοντα στην εγχώρια πολιτική σκηνή και να λογίζεται ως ένας δυνατός παίκτης.
parapoliotika