ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

Τέσσερις παράγοντες που αλλάζουν την αρχιτεκτονική του ύπνου σας

 Ο ύπνος είναι μια κρίσιμη φυσιολογική διαδικασία για την ευεξία σας. Στην πραγματικότητα, όλο και περισσότεροι επαγγελματίες επαναλαμβάνουν τη σημασία της φροντίδας της ανάπαυσης και της προώθησης τρόπων ζωής που την προστατεύουν. Πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι η ξεκούρασή σας είναι καλής ποιότητας. Για αυτό, πρέπει να γνωρίζετε τι είναι η αρχιτεκτονική του ύπνου και ποιοι παράγοντες μπορούν να την αλλάξουν.

Η σημασία αυτής της πτυχής έγκειται στο γεγονός ότι ο ύπνος δεν είναι ο ίδιος ανά πάσα στιγμή, αλλά περνά από διάφορες φάσεις. Κάθε ένα από αυτά εκπληρώνει συγκεκριμένες λειτουργίες που πρέπει να πραγματοποιηθούν εάν θέλετε το σώμα σας να λειτουργεί σωστά.

Στην πραγματικότητα, όταν αλλάζει η αρχιτεκτονική του ύπνου, επηρεάζεται η ποιότητα της ανάπαυσης και μπορεί να στερηθείς από τον εαυτό σου τις άκρως απαραίτητες διαδικασίες

Τεντόγλου: Σε δημοπρασία για τα παιδιά της Τουρκίας τα παπούτσια του

 Σε δημοπρασία πρόκειται να διατεθούν τα παπούτσια που στέρησαν στον Μίλτο Τεντόγλου την πρώτη κορυφαία εφετινή επίδοση στον κόσμο (σημειώθηκε στο Τορούν με 8,40 και ακυρώθηκε από την Παγκόσμιο Ομοσπονδία στίβου), προκειμένου τα χρήματα να μοιραστούν στα παιδιά που επλήγησαν από το σεισμό στην Τουρκία.

Ο προπονητής του «χρυσού» Ολυμπιονίκη, Γιώργος Πομάσκι, είπε: «Έχω πει στον Μίλτο να κρατήσουμε τα παπούτσια που του ακύρωσαν το άλμα, να τα βγάλουμε σε δημοπρασία, να πάρουμε τα λεφτά για να τα δώσουμε στα παιδιά της Τουρκίας».

Αυτό το νησί εμφανίστηκε από το πουθενά

 Τα ηφαίστεια δημιουργούν πολλές φορές νέα νησιά ή βυθίζουν άλλα. Έτσι, όταν ένα νέο νησί δημιουργήθηκε στο νότιο Ειρηνικό το 2015, οι επιστήμονες είδαν μία μοναδική ευκαιρία έρευνας, όχι μόνο στους τομείς της γεωλογίας και ηφαιστειολογίας, αλλά και στης βιολογίας. Το νέο νησί ήταν η ευκαιρία μας να μάθουμε πώς ένα νέο οικοσύστημα ξεκινά από το μηδέν, με την αρχή να κάνουν τα μικρόβια πριν εμφανιστούν φυτά και ζώα.

Δυστυχώς το νησί  Hunga Tonga-Hunga Ha’apai εξαφανίστηκε όπως εμφανίστηκε – μετά από ακόμα μία ηφαιστειακή έκρηξη – το 2022, ωστόσο κατά τα επτά χρόνια ύπαρξής του, αποκάλυψε πολύ ενδιαφέροντα μυστικά.

Οι ερευνητές βρέθηκαν μπροστά σε μία κοινότητα μικροβίων που δεν είχαν δει ξανά. Μικρόβια τα οποία μεταβόλιζαν το θείο και τα ατμοσφαιρικά αέρια, παρόμοια με οργανισμούς που ζουν κοντά σε θερμές πηγές ή σε θερμικούς πίδακες στα βάθη των ωκεανών.

Avatar 2: Έκανε το ακατόρθωτο και είναι πλέον η 3η πιο επιτυχημένη ταινία όλων των εποχών

 Όταν το Avatar: The Way of Water ξεπέρασε το Star Wars: Episode VII – The Force Awakens για να γίνει η τέταρτη πιο επιτυχημένη ταινία όλων των, ο επόμενο στόχος έμοιαζε αρκετά πιο δύσκολος. Συγκεκριμένα, το sequel του Avatar έπρεπε να εισπράξει τουλάχιστον 200 εκατομμύρια ακόμη για να φτάσει την τρίτη θέση του Τιτανικού, την ώρα που η ταινία ετοιμαζόταν να επιστρέψει στους κινηματογράφους.

Παρόλα αυτά, η δημιουργία του James Cameron τα κατάφερε. Και επίσημα, το Avatar: The Way of Water ξεπέρασε τον Τιτανικό για να γίνει η τρίτη πιο επιτυχημένη ταινία όλων των εποχών. Σύμφωνα με το Wikipedia, το παγκόσμιο box office του ανέρχεται σε 2,243,275,991 δολάρια, την ώρα που ο Τιτανικός έχει γεμίσει τα ταμεία παγκοσμίως με 2,218,879,192 δολάρια.

Πλέον το Top 3 όλων των εποχών απαρτίζεται από τα δύο Avatar και το Avengers: Endgame, οι εισπράξεις του οποίου αγγίζουν τα $2,7 δις. Μένει να δούμε, λοιπόν, αν το The Way of Water θα καταφέρει να φτάσει και τη δεύτερη θέση του παγκόσμιου box office, παρόλο που ο κύκλος του στις κινηματογραφικές αίθουσες φτάνει σιγά σιγά το τέλος του.

Πλέον θα πληρώνεις για το μπλε τικ σε Facebook και Instagram

Στον δρόμο που χάραξε η Twitter επί ηγεσίας Elon Musk βαδίζει και η Meta, η οποία ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα την συνδρομητική υπηρεσία Meta Verified, η οποία κάνει πρεμιέρα σε Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία με κόστος $11.99/μήνα για το web και $14.99 για iOS. Η εταιρεία δεν έχει αναφέρει αν σκοπεύει να ανοίξει τη συνδρομή και για τις συσκευές Android, αλλά λογικά θα ακολουθήσει κάτι αντίστοιχο μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Αυτό που προσφέρει το Meta Verified είναι η δυνατότητα να αποκτήσεις το περίφημο μπλε τικ που θα πιστοποιεί ότι είναι επίσημοι οι λογαριασμοί σου σε Facebook και Instagram, αφότου φυσικά επιβεβαιώσεις την κυριότητα του λογαριασμού χρησιμοποιώντας την επίσημη αστυνομική ταυτότητα σου. Σύμφωνα με τη Meta, όσοι επιλέξουν το συνδρομητικό πακέτο θα επωφεληθούν από ενισχυμένη αναγνωρισιμότητα και πρόσβαση στους λογαριασμούς τους (visibility και reach), καλύτερα προστασία απέναντι σε επιτήδειους που θέλουν να ξεγελάσουν το κοινό με παρόμοιους λογαριασμούς, αλλά και άμεση πρόσβαση στην εξυπηρέτηση πελατών.

ΚΕΠΚΑ: Μποϋκοτάζ σε αυτά τα 4 σούπερ μάρκετ που παραβίασαν το ποσοστό κέρδους

 Σε μποϋκοτάζ σε βάρος των τεσσάρων εταιρειών σούπερ μάρκετ, που, σύμφωνα με το Υπουργείο Ανάπτυξης, παραβίασαν το ποσοστό κέρδους, καλεί το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ).

Ζητάει, επίσης, από όλες τις ενώσεις καταναλωτών να στηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία.

Δημιουργήθηκε το πρώτο λέιζερ «αλεξικέραυνο» που διώχνει μακριά τους κεραυνούς

 Ευρωπαίοι και άλλοι επιστήμονες, ανακοίνωσαν ότι δοκίμασαν για πρώτη φορά ένα εναλλακτικό αλεξικέραυνο: ένα ισχυρό λέιζερ που, στοχεύοντας στον ουρανό, μπορεί να αποτρέψει από την πορεία τους τους κεραυνούς. Το επίτευγμα μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερες μεθόδους αντικεραυνικής προστασίας των κρίσιμων υποδομών, όπως σταθμών ηλεκτροπαραγωγής, αεροδρομίων, εξεδρών εκτόξευσης πυραύλων κ.ά..

Όπως αναφέρουν στη σχετική τους δημοσίευση στο περιοδικό φωτονικής «Nature Photonics», οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ορελιέν Ουάρντ της Πολυτεχνικής Σχολής του Παρισιού, πραγματοποίησαν πειράματα σε ένα βουνό της Ελβετίας. Κοντά σε έναν πύργο τηλεπικοινωνιών που πλήττεται από κεραυνούς περίπου 100 φορές τον χρόνο, εγκατέστησαν ένα λέιζερ σε μέγεθος μεγάλου αυτοκινήτου, που στέλνει στον ουρανό έως 1.000 παλμούς το δευτερόλεπτο. Στη διάρκεια έξι ωρών λειτουργίας, εν μέσω καταιγίδας με κεραυνούς, το λέιζερ απέτρεψε τέσσερις κεραυνούς από την πορεία τους. Επιβεβαίωσαν έτσι, ότι το λέιζερ μπορεί να καθοδηγήσει μακριά τους κεραυνούς και να προστατεύσει μια υποδομή-στόχο.

Νεκρός 53χρονος απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας - Υπέστη ανακοπή καρδιάς ενώ περπατούσε

 Δεν τα κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή ο 53χρονος απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας Αναστάσιος Καραβάνας που υπέστη ανακοπή καρδιάς νωρίτερα το απόγευμα της Κυριακής στη συνοικία της Νεάπολης.

Άμεσα περαστικοί και διερχόμενοι ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ, πλήρωμα του οποίου έσπευσε στο σημείο με γιατρό, κάνοντας ανάνηψη στον άτυχο άνδρα.

ον μετέφεραν στο εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, και συγκεκριμένα στην καρδιοχειρουργική πτέρυγα του νοσοκομείου για τις περαιτέρω ενέργειες.

Κουκουλοφόρος με μαχαίρι «μπούκαρε» σε μίνι μάρκετ



Κουκουλοφόρος με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσε τα χρήματα του ταμείου μίνι μάρκετ το βράδυ της Κυριακής στη συνοικία της Νέας Άμπλιανης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, γύρω στις 10:00 το βράδυ νεαρός που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με κουκούλα full face και μαύρα γυαλιά, εισέβαλε στο κατάστημα και με την απειλή μαχαιριού ζήτησε από την υπάλληλο να του δώσει τα λεφτά από το ταμείο.

Αμέσως με το ποσό που απέσπασε, περίπου στα 150 ευρώ, εξαφανίστηκε προς άγνωστη κατεύθυνση.

24 συνταγές με πρωταγωνιστή το αγαπημένο μας τυρί

 

Βρισκόμαστε στην τρίτη και τελευταία Κυριακή της Αποκριάς και η εβδομάδα, που ξεκινά τη Δευτέρα, ονομάζεται της Τυρινής. Σε αυτή παραδοσιακά και σύμφωνα με το θρησκευτικό ημερολόγιο, σταματά η κατανάλωση κρέατος επιτρέπονται, όμως, τα τυριά και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα, εξ’ ου και το όνομα της εβδομάδας. Έτσι, κι εμείς σκεφτήκαμε να αφιερώσουμε τις προτάσεις αυτής της Κυριακής σε συνταγές, στις οποίες το αγαπημένο μας τυρί είναι ο πρωταγωνιστής ή έστω βασικό συστατικό της.

Έρχεται επιδότηση 100 εκατ. ευρώ για ηλιακούς θερμοσίφωνες

 Τον φθηνό ήλιο επιστρατεύει η πολιτεία για να μειώσει την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας για ζεστό νερό στα νοικοκυριά, ανοίγοντας ένα νέο πρόγραμμα επιδότησης για ηλιακούς θερμοσίφωνες που θα συμβάλει στη μείωση των λογαριασμών ρεύματος αλλά και στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Η ενεργειακή κρίση και η εκτίναξη των τιμών του ρεύματος φέρνουν στο προσκήνιο την ξεχασμένη αγορά των ηλιακών θερμοσιφώνων και αναμένεται να αναθερμάνουν την ελληνική βιομηχανία θερμικών ηλιακών συστημάτων που σήμερα είναι κυρίως εξαγωγική.

Ενας ηλεκτρικός θερμοσίφωνας υπολογίζεται ότι καταναλώνει 4 κιλοβατώρες ανά ώρα. Με τις υφιστάμενες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας και μετά την επιδότηση του ρεύματος, το κόστος υπολογίζεται περίπου στα 0,15 λεπτά/KWh την ώρα. Αντίστοιχα, το κόστος της ηλιακής κιλοβατώρας διαμορφώνεται μόλις σε 0,03 λεπτά.

«Βασιλεύς των Ελλήνων» γράφει η επιγραφή του μνήματος του Κωνσταντίνου στο Τατόι

 


Στο Τατόι βρέθηκε το πρωί της Κυριακής η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου όπου παρέστη στο τρισάγιο που πραγματοποιήθηκε στην μνήμη του. Τα μέτρα στην περιοχή ήταν δρακόντεια καθώς η επιθυμία της τέως βασιλικής οικογένειας ήταν το τρισάγιο να τελεστεί σε στενό οικογενειακό κύκλο. Έτσι λοιπόν απαγορεύτηκε  απαγορευτεί η είσοδο σε όσους ήθελαν να δώσουν το παρών στην τελετή.

Την ίδια ώρα αποκαλύφθηκε ο τάφος του τέως βασιλιά αλλά και η επιγραφή του. Πιο συγκεκριμένα στο μνήμα αναγράφονται τα εξής: «Κωνσταντίνος Β' Βασιλεύς των Ελλήνων, PRINS AF DANMARK, ΓΕΝ. ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ 2 ΙΟΥΝ. 1940 - ΑΠ. ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ 10 ΙΑΝ. 2023, ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ».

Στα χέρια της αστυνομίας τα delivery boys των ναρκωτικών

 Οι delivery boys με τα μαύρα ρούχα που «έσπρωχναν» κοκαίνη, sisha και κάνναβη στα στέκια των νοτίων προαστίων, έπεσαν στα χέρια της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Οι δυο 24χρονοι drug dealers, που έκαναν delivery ναρκωτικών, συνελήφθησαν το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή του Ελληνικού όταν αστυνομικοι της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Νοτιοανατολικής Αττικής, τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα και σε έλεγχο που πραγματοποίησαν εντοπίστηκαν στην κατοχή τους 5 νάιλον συσκευασίες, περιέχουσες κάνναβη βάρους 40,4 γραμμαρίων.
Αμέσως κατασχέθηκαν οι ναρκωτικές ουσίες, καθώς, η δίκυκλη μοτοσυκλέτα και οι 3 συσκευές κινητής τηλεφωνίας που είχαν στην κατοχή τους. Στη συνέχεια, οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ελληνικού και απο εκεί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής. Απο τις έρευβες στις οικίες των συλληφθέντων,βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Πάνω από 47.000 συνολικά οι νεκροί - Η «διπλωματία των σεισμών» και τα τελευταία «θαύματα»

 Στο πένθος παραμένει βυθισμένη η Τουρκία, με τον πόνο και την οργή να ξεχειλίζουν και τη «διπλωματία των σεισμών» να συνεχίζεται. Ωστόσο οι επιχειρήσεις διάσωσης σταματούν και οι αριθμοί των απωλειών προκαλούν ένα μεγάλο κενό. Πάνω από 47.000 είναι πλέον τα θύματα σε Τουρκία και Συρία, ενώ ο απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά, καθώς περίπου 345.000 διαμερίσματα έχουν καταστραφεί στη χώρα και πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.


Ο αριθμός των θυμάτων από τους πρόσφατους ισχυρούς σεισμούς στη νότια Τουρκία αυξήθηκε στους 41.020, σύμφωνα με την υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών AFAD. Μάλιστα, η Τουρκία και η Συρία έχουν ανακοινώσει πόσοι άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται μετά τον σεισμό.

Superleague: Ο ΠΑΟΚ απομάκρυνε την ΑΕΚ από τον Παναθηναϊκό, πλησίασε την κορυφή ο Ολυμπιακός

 Ο δικέφαλος του βορρά επικράτησε της «Ένωσης» με 2-0 και έδωσε την... ευκαιρία στο «τριφύλλι» να κρατήσει το πολύτιμο +4 - Πέντε βαθμούς μακριά από την πρώτη θέση οι «ερυθρόλευκοι»


Το ντέρμπι Δικεφάλων είχε άσπρο, μαύρο και... στο βάθος πράσινο χρώμα! Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος από την ΑΕΚ και επικράτησε με 2-0 χάρη στα γκολ των Νάρεϊ (από την ΜΑΓΙΚΗ ασίστ του «Ντέλια») και Κουλιεράκη.

Τραγική πτώση για 55χρονο σε εργοστάσιο- Έχασε τη ζωή του πέφτοντας από μεγάλο ύψος



Ο 55χρονος Δ.Θ. έχασε τη ζωή του  το πρωί του Σαββάτου κατά τη διάρκεια εργασιών σε μεγάλη βιομηχανία της Κατερίνης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άνδρας φέρεται ότι έκανε εργασίες σε μεγάλο ύψος απ΄όπου, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, βρέθηκε στο κενό με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαρύτατα και να χάσει τη ζωή του.

Ανεβάζουν τα παιδιά τους σαν... «αξεσουάρ» στα social media

 Το... μοντέλο social influencers είναι σχετικά παλιό με πρώτη διδάξασα την οικογένεια Καρντάσιαν. Το κάνουν πλέον και οι δικοί μας, πρώτα είναι singles, μετά in love, πιο κάτω engaged και στο τέλος γίνεται και το οικογενειακό ταμείο.

Κάποτε τα παιδιά θεωρούνταν προέκταση και συνέχεια των γονιών τους, των φιλοδοξιών, ακόμα και των επαγγελμάτων τους. Σήμερα γίνονται ουρά της επιδραστικότητάς τους, όπως κατέδειξαν οι πρόσφατες περιπτώσεις της Χριστίνας Μπόμπα και της Ιωάννας Τούνη. Ποιος είπε όμως ότι τα παιδιά γεννιούνται και υπάρχουν για να λειτουργούν ως διακοσμητικό στοιχείο στην «τέλεια ευτυχία» του μπαμπά και της μαμάς;

Γενικός ξεσηκωμός των αγροτών βρίσκεται σε εξέλιξη και στην Γαλλία!

 -Χάος επικρατεί σε πολλες περιοχές της χώρας από τις ακραίες μορφές διαμαρτυρίας!

-Οι Γάλλοι αγρότες διαμαρτύρονται έντονα για τις χαμηλές τιμές των προϊόντων τους, για την αύξηση της τιμής των λιπασμάτων,για τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης και για τους νέους περιβαλλοντικούς κανόνες, που επιβλήθηκαν στις φάρμες.

Γενικός ξεσηκωμός των αγροτών βρίσκεται σε εξέλιξη και στην Γαλλία, καθώς δεκαδες χιλιάδες Γάλλοι γεωργοί διαμαρτύρονται έντονα σε πολλές περιοχές της χώρας τους για την αγροτική πολιτική της ΕΕ και της γαλλικής Κυβέρνησης.
Οι διαμαρτυρίες των αγροτών, που πήραν διάφορες μορφές, έχουν δημιουργήσει χάος σε πολλες περιοχές της Γαλλίας.

Ο Ζήσης Ζάννας υποψήφιος Βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. στην Πιερία

 Επιβεβαιώθηκε πλήρως, καθώς Κυριακή  το πρωί ανακοινώθηκε επισήμως από την Κουμουνδούρου πως ο φαρμακοποιός Ζήσης Ζάννας θα είναι υποψήφιος βουλευτής Πιερίας με τον ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.



«Ξεκινάμε αυτόν τον αγώνα μαζί»Γνωσούλα Χαϊλατζίδου


«Ανακοινώνω -και επίσημα πλέον- ότι θα είμαι υποψήφια βουλεύτρια Πιερίας στις επερχόμενες εκλογές. Αποδέχτηκα την πρόταση συντρόφων μου στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και φίλων να βγω μπροστά σε αυτόν τον αγώνα, για να διώξουμε την κυβέρνηση της αισχροκέρδειας, των υποκλοπών και των σκανδάλων.Γνωριζόμαστε χρόνια. Βρεθήκαμε μαζί στους κοινωνικούς αγώνες να διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον σε μια πιο δίκαιη Ελλάδα. Βρεθήκαμε στους Συλλόγους Γονέων να προσπαθούμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των παιδιών μας και όλων των μαθητών. Βρεθήκαμε στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο δημόσιο σχολείο για όλους. Βρεθήκαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης να αναδεικνύουμε τις αναπτυξιακές προοπτικές του τόπου μας και να καταγγέλλουμε φαινόμενα κακοδιαχείρισης δημόσιου χρήματος. Βρεθήκαμε στο κίνημα για τη δημιουργία Κέντρου Μαστού για τις γυναίκες της Πιερίας στο Νοσοκομείο μας, και τα καταφέραμε. Βρεθήκαμε μαζί στις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης να κρατάμε την κοινωνία μας όρθια στα δύσκολα. Βρισκόμαστε στο δρόμο, στη γειτονιά, στην παραλία, στο σούπερ μάρκετ, να συζητάμε για τη δύσκολη καθημερινότητα που αντιμετωπίζουμε και να ψάχνουμε πώς θα τη βελτιώσουμε.

Γ εθνική 2ος όμιλος αποτελέσματα ..

 



2ος όμιλος (15η αγωνιστική)

ΤΕΛΙΚΟ Μακεδονικός Φούφα – ΠΟ Ελασσόνας 1-1 (18' Χάιτας / 33' Καραγκούνης)

ΤΕΛΙΚΟ ΑΕΠ Κοζάνης [] – ΠΑΟΚ Κρηστώνης [] 2-2 (42' Μιγιένγκα, 90+5' Βασίλτσης / 24'-49' Τσολακίδης)

ΤΕΛΙΚΟ Εδεσσαϊκός – Κεραυνός Αγγελοχωρίου 2-1 (17' Ιωάννου, 42' Κυζιρίδης πεν / 84' Θεοδωρίδης πεν)

ΤΕΛΙΚΟ ΓΑΣ Σβορώνος – Ολυμπιακός Βόλου 1-0 (25' Κυρτέγος)

ΤΕΛΙΚΟ Δωτιέας Αγιάς [] – Πιερικός [] 0-2 (5' Δεληγιάννης, 28' Παπαδόπουλος Χ.)

ΤΕΛΙΚΟ Εθνικός Ν. Κεραμιδίου – ΑΟ Χανιώτης 1-4 (62' Σεχολάρι πεν / 14' Κουτσικοβαγγέλης, 30' Μπαλικτσής, 77' Θεοδωρίδης, 85' Ασήμογλου)

ΤΕΛΙΚΟ Καστοριά – Κοζάνη 1-5 (20' Γκέκας / 10'-18' Κανούλας, 44' Πάνος, 52' Ίσακσον, 55' Νιάσε)

Όταν οι πίτες γίνονται φιέστες… ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


 

Απαντώντας σε ερωτήματα συναδέλφων για το εάν θα παρευρεθεί το Δ.Σ. του Συλλόγου στην προγραμματισμένη από τον Περιφερειάρχη κοπή πίτας,  ενημερώνουμε πως ο κ. Πατούλης δεν προσκάλεσε το Σύλλογο.

Η στάση του αυτή δεν μας παραξένεψε, αφού για άλλη μια φορά απέδειξε πως «αναγνωρίζει» μόνο την θεσμική του θέση ως Περιφερειάρχης και όχι το θεσμικό συλλογικό όργανο των εργαζομένων. Εξάλλου αξιοποιεί τις πίτες μόνο για προεκλογικές φιέστες…

Ακόμα και στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο με την στάση του το ίδιο απέδειξε… Σε αντίθεση με τις δεκάδες πίτες των οργανώσεων της ΝΔ κ.α. όπου καθημερινά δίνει ζωντανά το παρόν, στην πίτα του Περιφερειακού Συμβουλίου παρέμεινε σε διαδικτυακό παράθυρο…

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Με λαμπρότητα εορτάστηκε η 145η Επέτειος της Επανάστασης του Ολύμπου του 1878

 



Με λαμπρότητα και παρουσία πλήθους κόσμου εορτάστηκε η 145η Επέτειος της Επανάστασης του Ολύμπου του 1878, το Σαββατοκύριακο 18-19 Φεβρουαρίου 2023 στο Λιτόχωρο.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου 18 Φεβρουαρίου 2023 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου. Κατά τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου κ. Βαγγέλης Γερολιόλιος υπογράμμισε ότι “Δεν αρκούν μόνο η τιμή, η αναγνώριση και η μνήμη. Εκείνο που πρέπει να έχουμε στο νου μας είναι ότι στις ταραγμένες περιόδους της δικής μας διαδρομής τα μηνύματα του παρελθόντος πρέπει να αποτελούν τον οδηγό του δικού μας δρόμου. Οι ολύμπιοι επαναστάτες μας δείχνουν ότι οι μάχες που δίνονται έχουν αξία”. Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο κ. Κυριάκος Ξυδιάς, Δήμαρχος του Δήμου Γερμασόγειας Κύπρου, αδελφοποιημένου Δήμου με τον Δήμο Δίου-Ολύμπου, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου και οι βουλευτές Πιερίας κ. Σάββας Χιονίδης και κα Μπέττυ Σκούφα.

Αφιέρωμα στον μακαριστὸ Μητροπολίτη Σισανίου καὶ Σιατίστης κυρὸ Παῦλο σήμερα Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου στην Σχολή Γονέων Κατερίνης

 Τὴ Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου τὸ ἀπόγευμα στὶς 7 ἡ ὥρα στὴ Σχολὴ Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης θὰ μιλήσει ὁ π. Ἐφραὶμ Τριανταφυλλόπουλος, Πρωτοσύγκελλος τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Φθιώτιδος γιὰ τὸν μακαριστὸ Μητροπολίτη Σισανίου καὶ Σιατίστης κυρὸ Παῦλο. Ἐπρόκειτο γιὰ μεγάλη ἐκκλησιαστικὴ προσωπικότητα εὑρέος βεληνεκοῦς, νηπτικὴ καὶ ἱεραποστολικὴ ταυτόχρονα.

Ο π. Ἐφραὶμ Τριανταφυλλόπουλος θὰ ἑστιάσει ειδικώτερα πάνω σὲ ὄψεις συγκεκριμένες τῆς Ποιμαντικῆς του καὶ τῆς Ἱεραποστολῆς του, ποὺ σαφῶς καὶ δὲν διακρίνονται στεγανὰ μεταξύ τους, ἀποτελώντας διακριτὲς καὶ μόνο ὄψεις τοῦ ἑνιαίου μυστηρίου τῆς Ἐκκλησίας. Την έναρξη της εκδήλωσης θα ανοίξει η χορωδία της ΓΕΧΑ Κατερίνης «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΜΕΛΩΔΟΙ».



Προσφορά αλληλεγγύης η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δ. Κατερίνης



 Με μήνυμα «Δίνουμε αίμα, σώζουμε ζωές», προσφορά Αλληλεγγύης προς συνδημότες που έχουν ανάγκη

από αίμα, αποτέλεσε και φέτος η Εθελοντική Αιμοδοσία που πραγματοποίησε ο Δήμος Κατερίνης, σε

συνεργασία με την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, σήμερα το πρωί, στον

χώρο του Κέντρου Ημέρας «Τέσσερις Εποχές», στο Παλιό Νοσοκομείο.

 Στην ανοικτή πρόσκληση ανταποκρίθηκαν δημότες, εργαζόμενοι στον Δήμο Κατερίνης, οι οποίοι

πρόσφεραν λίγο από το αίμα τους.