ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

NASA: Γιατί ο κόσμος δεν θα τελειώσει - Νέο βίντεο



Υπάρχουν μόνο λίγες μέρες που έμειναν μέχρι την 21η Δεκεμβρίου του 2012. Αυτή είναι η ημέρα που το ημερολόγιο των Μάγιας τελειώνει και οι συνωμοσιολόγοι κάνουν λόγο για την αποκάλυψη και το τέλος του κόσμου.
Φυσικά, δεν υπάρχει καμία πραγματική απόδειξη ότι ο κόσμος θα τελειώσει την επόμενη εβδομάδα, επισημαίνουν οι επιστήμονες της NASA λόγο έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων και απορρίπτουν όλες τις προφητείες για την Ημέρα της Κρίσεως όσο παλιές κι αν είναι.
Όμως η NASA δεν σταμάτησε μόνο στην απομυθοποίηση και τις προβλέψεις για την 21η Δεκεμβρίου του 2012, και κυκλοφόρησε ένα νέο βίντεο της προληπτικά, με λεπτομέρειες και αποδείξεις ότι ο κόσμος δεν θα τελειώσει εκείνη την ημέρα.
Το βίντεο χρονολογείται και παρουσιάζεται σαν κάποιος να πρέπει να το παρακολουθήσει στις 22 Δεκεμβρίου, με έναν αφηγητή που ήρεμα εξηγεί γιατί ο κόσμος δεν θα τελειώσει την επόμενη εβδομάδα, και αυτό είναι ένα σημάδι της απίστευτης εμπιστοσύνης προς τους επιστήμονες.
Το βίντεο δεν θα πανηγυρίσει τη νίκη του, αντ 'αυτού καθορίζει ήρεμα τα γεγονότα: Ότι ποτέ το ημερολόγιο των Μάγια είχε προβλέψει το τέλος του κόσμου, ότι αστεροειδείς ή παριές πλανήτων δεν είναι στο δρόμο προς τη Γη, και ότι ο Ήλιος δεν είναι ένας τρέχων κίνδυνος για τον πλανήτη μας.
Η NASA κάνει αυτήν την προσπάθεια με στόχο τα παιδιά και τους έφηβους που νομίζουν ότι απειλείται η ζωή τους από την αποκάλυψη της 21η Δεκεμβρίου του 2012.

Αυτοί είναι οι αδελφοί Μυστακιδη για εσάς πού ρωτάτε κύριοι......................


























ΕΣΠΕΡΙΝΟ Ε.Π.Α.Λ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (ΓΙΟΡΤΉ) 21-12-2012

«Παίζουμε τη ζωή μας για 700 ευρώ»



   Αστυνομικός της ΔΙΑΣ μιλάει για τη καθημερινότητά τους

 
  Ο Γιώργος υπηρετεί σε ομάδα ΔΙΑΣ της Αττικής, από την πρώτη ημέρα της ίδρυσής της. Είναι 25 ετών, ανύπαντρος και όπως λέει στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», όταν το 2009 κατατάχτηκε στην Αστυνομία, το κίνητρό του ήταν από τη μία το αίσθημα της προσφοράς στον πολίτη και από την άλλη ένας σταθερός και σίγουρος μισθός, για να μπορεί να ζήσει. Τώρα, όμως, όπως λέει, αυτό έχει αλλάξει… 
-Μετά τις νέες μειώσεις στις αποδοχές σου, αντιμετωπίζεις πρόβλημα να καλύψεις τις ανάγκες σου; 
«Δυσκολεύομαι οικονομικά. Οριακά περνάω τον μήνα. Μένω στο νοίκι, έχω πουλήσει αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα και πλέον κυκλοφορώ με ένα παπάκι. Το κινητό το πληρώνω από το μισθό μου, ακόμα και εάν χρειάζεται να το χρησιμοποιήσω για υπηρεσιακούς λόγους, ενώ με το υστέρημά μου καλύπτω και ελλείψεις στον εξοπλισμό μου. Πολλοί συνάδελφοί μου έχουν αναγκαστεί να αγοράσουν όπλο η στολή, γιατί η ποιότητα αυτών που μας δίνει η Αστυνομία δεν είναι εκείνη που πρέπει».
 
-Τι κινδύνους αντιμετωπίζεις καθημερινά; 
«Όταν βρίσκεσαι κάθε μέρα, τουλάχιστον έξι ώρες, πάνω σε μια μοτοσικλέτα και συμμετέχεις σε καταδιώξεις, κινδυνεύεις πρώτα απ’ όλα να πέσεις θύμα τροχαίου. Πολλοί συνάδελφοί μου τραυματίζονται σχεδόν καθημερινά και άλλοι έχουν χάσει τη ζωή τους. Τον χειμώνα για να αντιμετωπίσουμε το κρύο, βάζουμε δυο και τρεις μπλούζες και φοράμε συνέχεια γάντια. Απαγορεύεται να πάμε στα Τμήματα και μόνο όταν βρέχει καθόμαστε κάτω από κάποιο υπόστεγο που θα βρούμε τυχαία στο δρόμο».
 
-Οι μειώσεις στους μισθούς έχουν επηρεάσει αρνητικά το ηθικό και την απόδοσή σου στην ομάδα ΔΙΑΣ; 
«Εμένα όχι, ξέρω όμως αρκετούς συναδέλφους που πλέον το βλέπουν σαν αγγαρεία. Δεν θέλουν να είναι στην ομάδα ΔΙΑΣ και δεν τους αφήνουν να φύγουν… Τους έχω ακούσει να λένε “για 700 ευρώ να κυνηγάω τα Καλάσνικοφ; Να πάω σε άλλη υπηρεσία για να γυρνάω σπίτι μου ζωντανός”…».

Πρόσκληση :«Παραμυθένια Χριστούγεννα» στον Κολινδρό



Τα πάντα είναι έτοιμα στον Κολινδρό για την έναρξη των φετινών Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που διοργανώνουν από κοινού Σύλλογοι και Φορείς της περιοχής. Τα ξύλινα σπιτάκια έχουν στηθεί στην κεντρική πλατεία και ήδη πολλοί μαθητές από την Πιερία τα έχουν επισκεφθεί. Η επίσημη έναρξη  των εκδηλώσεων είναι το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012 στις 5:30 το απόγευμα,  όπου μικροί και μεγάλοι θα στολίσουν με λαμπάκια το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην κεντρική πλατεία και θα ζήσουν τα ‘’Παραμυθένια Χριστούγεννα’’

 

Παραμυθένια Χριστούγεννα στον Κολινδρό(επίσκεψη διαφόρων σχολείων της Πιερίας) - Φωτορεπορτάζ : Ευριπίδης Θεοδοσίου




ΕΣΠΕΡΙΝΟ Ε.Π.Α.Λ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (ΓΙΟΡΤΉ) 21-12-2012