ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Χάρρυ Κλυνν: Αρχίστε να μετράτε αντίστροφα!



Δε μπορεί να το αρνηθεί κανείς. Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν ψυχή!... Έχουν πάθος… Είναι ψυχοπαθείς!

Αλήτες, ρουφιάνοι, μεγαλοδημοσιογράφοι, αν νομίζετε ότι μία ζωή θα είστε στη σκιά και στο απυρόβλητο, πιστά σκυλιά των νταβατζήδων και των πολιτικών εγκληματιών, πλανάσθε πλάνην οικτράν… 

Όπου να ‘ναι σκάνε τα «θαλασσοδάνεια» και τα σκανδαλώδη «pay roll» και τότε να δω τη «μαγκιά» και το μασκαριλίκι σας… 
Αρχίστε να μετράτε αντίστροφα καθίκια…

Πρωτογενές πλεόνασμα: Επικοινωνιακό εργαλείο του κώλου! Σας πήραν χαμπάρι και σας κράζουνε ρεεεεεεε…

Μην πετάξετε ως άχρηστο το ψυγείο σας, αν δεν έχετε να βάλετε τίποτε μέσα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε άνετα και ως παπουτσοθήκη!

Η πολυδιάστατη προσωπικότητα του Έλληνα είναι τόσο περίπλοκη ώστε και ο ίδιος ακόμα δυσκολεύεται να την αναγνωρίσει.
Γι αυτόν, ακριβώς, τον λόγο ρωτάει πολύ συχνά: «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ, ρε;»

Καιρός να καταλάβουμε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι ούτε το Ελληνοτουρκικό, ούτε το Ελληνοσκοπιανό…
Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι το… Ελληνοελληνικό!

Ποιος να το περίμενε…
Τα blogs να πάρουν φόρα και να στείλουν στα τάρταρα τις φυλλάδες των νταβατζήδων που για να πουλήσουν τα μισά φύλλα από αυτά που εμφανίζουν ότι πουλάνε, σε λίγο θα βγάλουν στη λοταρία και τις γυναίκες τους!

Βλέπω τον Πάγκαλο και δεν μπορώ να καταλάβω πως έχει παχύνει τόσο αυτός ο άνθρωπος.
Ξέρετε πόσο συγκρατημένος είναι στο φαγητό του;
Όλα τα τρώει με το… μέτρο!
Ένα μέτρο κοκορέτσι, δύο μέτρα σπληνάντερο, τρία μέτρα κοντοσούβλι…

Στουρνάρας – Θεοχάρης, το ντουέτο της συμφοράς!
Τι είναι αυτοί ρε;
Δεν πιάνονται με τίποτε τα γερμανοτσογλάνια.
Αυτοί είναι ικανοί να βάλουν παρκόμετρα στα σπίτια μας.
Θα ρίχνεις ένα ευρώ για κάθε μισή ώρα που θα μένεις μέσα!

Απαξιωμένοι στη συνείδηση του ελληνικού λαού οι πολιτικοί, απαξιωμένοι οι κληρικοί και οι πνευματικοί άνθρωποι που κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, κόντρα απαξιωμένοι οι γιατροί, για τα μπάζα οι διεφθαρμένοι δημόσιοι λειτουργοί…
Έτσι όπως πάμε, σε λίγο μόνο τα ερπετά θα μείνουν όρθια σε αυτή την φουκαριάρα τη χώρα!

Λέγεται ότι στα πάρτι με τις μίζες ο Σημίτης έκανε τον Κινέζο!

Το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι οι αιώνιοι φοιτητές, αλλά οι αιώνιοι βουλευτές.
Το ερώτημα παραμένει έως ότου υπάρξει απάντηση…

Ο ελληνικός λαός περιμένει από τον κ. Σαμαρά να ξεκαθαρίσει άμεσα αν το κόμμα του αποτελεί συνιστώσα ενός ευρύτερου ναζιστικού τόξου που απώτερο σκοπό έχει την πλήρη χειραγώγηση της αστικής δημοκρατίας. Διαφορετικά θα σημαίνει ότι η ταύτιση μαζί του είναι προσωπική του επιλογή!

Γκάλοπ – έκπληξη: «Συγκυβέρνηση Αριστεράς – Δεξιάς ζητάει η πλειοψηφία»!
Ο χαρμάνης Καρέλια ονειρεύεται…

harryklynn.blogspot.gr


Τα είπαν όλα τελικά στην εκπομπή; Προσκεκλημένοι της εκπομπής " η άλλη άποψη " ήταν οι... Ιωάννης Μυστακίδης προπονητής της ομάδας Νέων της ΕΠΣ Πιερίας,και ο Κώστας Δημητρίου έφορος .




Μίλησαν για όλους και για όλα.

"Τα προβλήματα δεν θα παύσουν να υπάρχουν " είπαν χαρακτηριστικά ,"όμως στην Πιερία υπάρχουν πολλά ταλέντα που τα επόμενα χρόνια θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος του πιερικού ποδοσφαίρου".

 Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσπάθεια που γίνεται είναι να αλλάξει η παλιά νοοτροπία που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια και να δοθεί μια νέα ευκαιρία για κάτι πολύ καλύτερο σε όλα τα μικρά παιδιά.

 Αλώστε θα δοθούν οι ευκαιρίες σε όλους γιατί το ποδόσφαιρο είναι σκληρό άθλημα  Πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν και οι πατεράδες!!!!

" Πρέπει να δείξουν εμπιστοσύνη στους υπευθύνους οι γονείς για να μεγαλουργήσουμε" τόνισαν και οι δύο προσκεκλημένοι του αθλητικού συντάκτη της εκπομπής κ. Γιάννη Φοροζίδη.


http://toanatreptiko.blogspot.gr/2014/01/blog-post_3338.html

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Το υποβρύχιο τηλεκατευθυνόμενο ρομπότ «Αλκυώνη» στο ιχθυοτροφικό πάρκο ΤΗΘΥΣ στους Νέους Πόρους

* ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΜΑΣΑΧΟΥΣΕΤΗΣ (M.I.T.) ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

* ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ, ΤΟ 2ο ΕΠΑΛ ΕΥΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ


Ένα υποβρύχιο τηλεκατευθυνόμενο ρομπότ «Αλκυώνη» θα κάνει την εμφάνισή του στον υγροβιότοπο του Παπαπουλίου Νέων Πόρων Δ.Δίου-Ολύμπου (στο ιχθυοτροφικό πάρκο «ΤΗΘΥΣ»).
Πρόκειται για υποβρύχιο όχημα που πρόσφατα προμηθεύτηκε το «ΤΗΘΥΣ» συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Hydrobot» του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης (M.I.T.) των ΗΠΑ και του Ευγενιδείου Ιδρύματος, σχετικά με τη διάδοση στην εκπαιδευτική κοινότητα της θαλάσσιας ρομποτικής.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Η εμφάνιση του υποβρύχιου τηλεκατευθυνόμενου ρομπότ θα γίνει σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στο ιχθυοτροφικό πάρκο ΤΗΘΥΣ, στους Νέους Πόρους Δ.Δίου-Ολύμπου, από τις 11.00 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι, με δωρεάν είσοδο για όλους.
Θα συμμετέχουν μαθήτριες και μαθητές, μαζί με εκπαιδευτικούς τους, από το Λύκειο Λεπτοκαρυάς, από το 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου καθώς επίσης και από το 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου-Κορδελιού.
Η όλη εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Δίου-Ολύμπου και του Γραφείου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «HYDROBOT»

Στόχος του προγράμματος «Hydrobot» για το πάρκο «ΤΗΘΥΣ» είναι: Με τη χρήση της «Αλκυώνης», οι επισκέπτες και κυρίως οι μαθήτριες και μαθητές να διδάσκονται επιστημονικές αρχές και τεχνολογικές εφαρμογές που σχετίζονται με το υδάτινο στοιχείο, αλλά και να υποβοηθούνται στην κατανόηση και την έρευνα για τη μελέτη και παρακολούθηση του νερού.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Για περισσότερα στοιχεία σχετικά με το πρόγραμμα ή σχετικά με την εκδήλωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ιχθυοτροφικού πάρκου «ΤΗΘΥΣ» (www.tethys.gr) ή να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 2310 327 067 και 6974 65 89 86 (Επιστημονικός Υπεύθυνος: Κώστας Κουκάρας). 

Σήμερα Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014 επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στους χώρους και στα εκθέματα του Ναυτικού Μουσείου Λιτοχώρου οι μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους. Εκεί ξεναγήθηκαν από τον Πρόεδρο του Ναυτικού Μουσείου κύριο Νίκο Βλαχόπουλο και από μέλος του Δ.Σ. κύριο Φελώνη Χρήστο












Ένας χρόνος μετά από εκείνη την ημέρα .

Εχθές συμπλήρωσε ένας χρόνος από εκείνην την ημέρα που τα ΜΑΤ με εντολή "άνωθεν" επιτέθηκαν με χημικά και δακρυγόνα εναντίον απλών κατοίκων που διαδήλωναν ειρηνικά για την μη λειτουργία του σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο Πιερίας . 

Καλό είναι να δούμε και να ξαναδούμε το βίντεο από πέρυσι για να θυμηθούν μερικοί μερικοί από τους τοπικούς άρχοντες τι λέγανε και τι κάνανε τότε και πού είναι τώρα .

Επίσης καλά θα κάνουν και κάποια μέλη επιτροπών ευτυχώς "όχι όλα" να μας πουν που είναι κριμένοι εδώ και 6 και πλέων μήνες ; 

Θα ήθελα πραγματικά σε όλους αυτούς και στους παρατρεχάμενους τους τώρα που μυρίζουν εκλογές και  θα έρθουν να σας σας ζητήσουν την ψήφο σας εν όψι των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών να τους δώσετε την απάντηση που τους αξίζει .

Και επειδή δεν μου αρέσει να εξαιρώ και τον εαυτό μου από τις ευθύνες και την απουσία μου από ένα σημείο και μετά εγώ τις αναλαμβάνω μακάρι να κάνουν το ίδιο όλοι αυτοί .


Υ.Γ  Αυτό το βίντεο το αφιερώνω με πολύ σεβασμό σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που ακόμα και σήμερα κάθε μέρα ανελλιπώς δίνουν ακούραστα το παρών εκεί στις παράγκες των διοδίων ! ! !


ΑΛΧΑΖΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

http://youtu.be/2T2b3lSMIuk

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Μ.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

            
----------------------------------------------------------
Ταχ. Δ/νση:  Βασ. Όλγας  198   
Τ.Κ.: 546 55
Πληροφορίες: Μίνα Κουρνούτου
Τηλέφωνο: 2313 – 319663
Fax: 2313 – 319763
E_mail: antiperiferiarxis-thess@pkm.gov.gr



              
             

  

  





    Θεσσαλονίκη, 29/01/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
           


Ο Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Γεώργιος Τσαμασλής σας προσκαλεί στην παρουσίαση του στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης της περιοχής Θερμαϊκού.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 19.30μ.μ. στο ξενοδοχείο «Ξενία - Ήλιος» (Περαία).











Ευχαριστούμε για τη συνεργασία
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Μ.Ε. Θεσσαλονίκης

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας Ε.Ο.Σ. Λιτοχώρου (με μια μικρή προσθήκη).

Σας ενημερώνουμε πως η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας θα γίνει την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στην Πετρόστρουγκα (χρόνος ανάβασης 3 ώρες). Θα συμμετάσχει και ο Olympus Marathon. Σε περίπτωση κακοκαιρίας θα υπάρξει ανακοίνωση την προηγούμενη ημέρα. 

Ώρα συνάντησης: 8.00 π.μ.
Μέρος συνάντησης: Γκορτσιά

--
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ
Μέλος στις * Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας και Αναρρίχησης * Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας * Γενική Γραμματεία Αθλητισμού
Είσοδος Χαράδρας Ενιππέα, Λιτόχωρο Πιερίας, Τ.Θ. 45, Τ.Κ. 60200
τηλ. & φαξ: 23520 82444,  email: eos.litohorou@gmail.com, blog eoslitohorou.blogspot.com
Skype: eos.litohorou
---
ALPINE CLUB OF LITOHORO
Member of: Hellenic Federation of Mountaineering & Climbing * General Secretariat for Civil Protection * General Secretariat for Sports
Entrance of Enipeas Gorge, Litohoro, P.O. 45, P.C. 60200
​, 
Pieria
​, Greece​
tel. & fax +30 23520 82444, email: eos.litohorou@gmail.com
Skype: eos.litohorou

Δίον Όλυμπος | Συνδυασμός Ευθύνης, Υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος ΦΑΡΜΑΚΗΣ



Φίλες και φίλοι

Αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε τη διοίκηση του Δήμου Δίου Ολύμπου με έναν συνδυασμό πλαισιωμένο από άξιους και εργατικούς δημότες, από κάθε γεωγραφική ενότητα, επαγγελματική και κοινωνική ομάδα, πολλούς από τους οποίους ήδη τους γνωρίζετε από την έως τώρα συμμετοχή τους.
Υπάρχουν όμως και αρκετοί νέοι και σε ηλικία και σε επίπεδο συμμετοχής στα κοινά, καταξιωμένοι ο καθένας στο χώρο του.  Έχουμε και το μεράκι και τη διάθεση να προσφέρουμε, όλοι μαζί, στον τόπο μας.
Επιλέξαμε το όνομα Συνδυασμός Ευθύνης για να σηματοδοτήσουμε την υπεύθυνη πολιτική που ακολουθούμε για την προκοπή του τόπου που έχουμε επιλέξει να κατοικούμε και να εργαζόμαστε μαζί με τις οικογένειες μας.
Έχουμε ευθύνη πρώτα απέναντι σε όλους τους Δημότες να ξεπεράσουμε τις προσδοκίες τους και να συμβάλλουμε αποφασιστικά στη βελτίωση της καθημερινότητας.
Έχουμε ευθύνη απέναντι στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να αντιπαρέλθουμε όλα τα εμπόδια από όπου κι αν προέρχονται.
Έχουμε ευθύνη απέναντι στους εαυτούς μας, να ξεπεράσουμε τις όποιες αδυναμίες μας και όλοι μαζί να αγωνιστούμε για το κοινό όραμα με πίστη και αφοσίωση στις αδιαπραγμάτευτες αρχές μας που είναι διαφάνεια στη διαχείριση των πόρων, ισονομία και αλληλεγγύη.
Οι εκλογές του 2014 έχουν πολλές ιδιαιτερότητες.
Διεξάγονται μέσα σ’ ένα κλίμα απαξίωσης της συμμετοχής στα κοινά για δύο κυρίως αιτίες.
Η μια αιτία είναι η βεβαρυμμένη καθημερινότητα του καθενός μας, με πολλά προβλήματα, λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί την τελευταία εξαετία από την Κεντρική Διοίκηση.
Η άλλη τα διάφορα γεγονότα αδιαφάνειας και κατασπατάλησης των Δημοσίων Πόρων από επιτηδείους χωρίς καμία πολιτική και κοινωνική συνείδηση.
Και οι δύο αυτές αιτίες όπως και πολλές άλλες αποτρέπουν τον ενεργό πολίτη από το να συμμετάσχει.
Εμείς, ο Συνδυασμός Ευθύνης απαντάμε με τους στόχους μας:
Να ξεπεράσουμε τη συνήθεια χρόνων που είχαν μετατρέψει τις τοπικές διαδικασίες σε πεδίο κομματικών αντιπαραθέσεων. Το ζητούμενο σήμερα δεν είναι η κομματική αξιοποίηση των εκλογών. Δεν υπάρχει πια τέτοιο περιθώριο.
Το ζητούμενο είναι να παραμερίσουμε, όλοι μας, τις αγκυλώσεις, τις ιδεοληψίες και τις προσωπικές φιλοδοξίες και να μιλήσουμε πρακτικά, για την αξιοποίηση των δυνάμεων της τοπικής κοινωνίας. Όλοι έχουμε την ιδεολογική μας προέλευση και ασφαλώς υπάρχουν -και πρέπει να υπάρχουν-  διαφορετικές προσεγγίσεις. Τώρα όμως είναι η ώρα, να βρούμε τον κοινό παρανομαστή και τα σημεία προσέγγισης που οδηγούν στην ταχεία αντιμετώπιση των προβλημάτων και στην πρόοδο σε όλους τους τομείς.
Να αξιοποιήσουμε κάθε δημιουργική δύναμη του τόπου μας που αποδέχεται τις βασικές αρχές μας που επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά είναι διαφάνεια στη διαχείριση των πόρων, ισονομία και αλληλεγγύη,  με στόχο την προκοπή του τόπου μας με σεβασμό στο περιβάλλον, την ιστορία, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις.
Να τολμήσουμε να αξιοποιήσουμε τις εμπειρίες μας και να συζητήσουμε επί της ουσίας. Να προτείνουμε εφαρμόσιμες και αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα που απασχολούν τον κάτοικο, τον επαγγελματία, τον αγρότη, τον εργαζόμενο, τον άνεργο της περιοχής.
Έχουμε θέσει στέρεες βάσεις με την οικονομική εξυγίανση που επιτεύχθηκε. Το γεγονός αυτό μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία της ανάπτυξης του Δήμου μας, κόντρα σε κάθε δυσκολία. Γνωρίζουμε τα προβλήματα, δουλεύουμε για τη λύση τους.
Να προτάξουμε το κοινό συμφέρον και να αντιμετωπίσουμε, επιτέλους, την αυτοδιοίκηση όπως της αξίζει: Δηλαδή ως μοχλό ανάπτυξης και ως εργαλείο παρέμβασης με σημαντικές δυνατότητες.
Δεν αρκεί να συζητάμε μόνο για τα καθημερινά, όπως τα σκουπίδια, η καθαριότητα, οι λακκούβες στους δρόμους και τα σπασμένα πεζοδρόμια. Αυτά, πια, είναι αυτονόητα.
Τώρα οφείλουμε να σχεδιάσουμε ένα εντελώς νέο τοπικό αναπτυξιακό μοντέλο που θα βασίζεται σε όλες τις παραγωγικές δυνατότητες του τόπου.
Να αξιοποιήσουμε τα σύγχρονα επιχειρηματικά εργαλεία του Μάρκετινγκ και της Επικοινωνίας και να στραφούμε στην εξωστρέφεια και με την προσέλκυση τουριστών από το εξωτερικό και εξάγοντας τα προϊόντα του τόπου μας στις διεθνείς αγορές.
Ήδη επεξεργαζόμαστε τις θέσεις μας, που θα υποβληθούν στην Κεντρική Διοίκηση και από εκεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για τα νέα Ευρωπαϊκά προγράμματα που για πρώτη φορά μετά από τέσσερα πλαίσια στήριξης αλλάζουν μορφή και ξεκινούν να δομούνται με επίκεντρο τις επιχειρήσεις και τις προοπτικές αξιοποίησης του ακαδημαϊκού δυναμικού.
Δρομολογούμε ευρωπαϊκά προγράμματα με στόχο έργα που προσφέρουν νέες θέσεις εργασίας.
Η αυτοδιοίκηση λειτουργεί πλέον στην πράξη ως μοχλός ανάπτυξης, και προσελκύει επενδύσεις, δημιουργεί ευκαιρίες. Οι επιχειρήσεις και οι πολίτες συμμετέχουν στο σχεδιασμό και προγραμματισμό της περιοχής, και το γεγονός αυτό οδηγεί σε αξιοποίηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους.
Αυτή τη συζήτηση κάνουμε. Αντιμετωπίζουμε την αυτοδιοίκηση όπως της αρμόζει, βάζοντάς την μπροστά στη μάχη της ανάπτυξης και δεν της επιτρέπουμε να γίνει πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης.
Θυμηθείτε εξάλλου,
Πότε οι υποσχέσεις, οι κραυγές και οι κομματικές κορώνες δημιούργησαν ανάπτυξη, θέσεις εργασίας και πρόοδο;
Είναι κυριολεκτικά στο χέρι όλων μας να αλλάξουμε νοοτροπία και να πετύχουμε.
Σας ευχαριστώ 

Συγχαρητήριο μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας



Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον επιτυχημένο Πιεριέα επιχειρηματία, κ. Βασίλη Λάμπρου,  για τη θέση του  Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Σέρβικης Δημοκρατίας Republica Srpska στη Θεσσαλονίκη.

Εύχομαι ολόψυχα υγεία και  δύναμη στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει και εκφράζω τη βεβαιότητά μου για την επιτυχημένη πορεία που θα διαγράψει, προκειμένου η ελληνική οικονομία και ειδικότερα η τοπική μας οικονομία να ανακάμψει και η Πιερία να εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης μέσα από την εξωστρέφεια και το επιχειρείν καθώς και τη δημιουργία ισχυρών διμερών σχέσεων σε  τουριστικό, επιχειρηματικό και εμπορικό επίπεδο για εξαγωγές, εισαγωγές  και επενδύσεις.



Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας


Σοφία Μαυρίδου

Στα επίσημα εγκαίνια του γραφείου της Αντιπροσωπείας της Σερβικής Δημοκρατίας (Republica Srpska) στη Θεσσαλονίκη η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

«Επισφράγιση των διμερών σχέσεων σε πολιτικό, πολιτισμικό, επιχειρηματικό και εμπορικό επίπεδο μεταξύ των δύο λαών» το μήνυμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προς τη Σερβική Δημοκρατία


Την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ.  Απόστολο Τζιτζικώστα, εκπροσώπησε η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Παιδεία, Πολιτισμού και  Αθλητισμού της ΠΚΜ  και Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ.  Σοφία Μαυρίδου, στα επίσημα εγκαίνια του γραφείου της Αντιπροσωπείας της Σερβικής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, παρουσία της  πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της Σερβικής Δημοκρατίας (Republica Srpska), εκπροσώπων  επιχειρηματικών φορέων των δύο λαών και πλήθος Πιεριέων.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας στο χαιρετισμό που απηύθυνε, ανέφερε ότι είναι ιδιαίτερη τιμή για την Κεντρική Μακεδονία, που η Σερβική Δημοκρατία (Republica Srpska )επέλεξε να εγκαινιάσει τα γραφεία της αντιπροσωπίας της στην Ελλάδα,  δίνοντας το ύπατο αξίωμα της αντιπροσωπίας της, σε έναν διακεκριμένο και επιτυχημένο Πιερία επιχειρηματία.


«Η παρουσία της εξοχότητας του Προέδρου της Δημοκρατίας κου Μίλοραντ Ντόντικ και της Πρωθυπουργού κας Ζέλικα Τσβιγάνοβιτς της Σερβικής Δημοκρατίας (Republica Srpska), προσδίδουν ιδιαίτερη βαρύτητα στη σημερινή τελετή, επισφραγίζοντας τις διμερείς σχέσεις σε πολιτικό, πολιτισμικό, επιχειρηματικό και εμπορικό επίπεδο» υπογράμμισε η κ. Σοφία Μαυρίδου.

Άλλωστε, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας επεσήμανε  κοινά στοιχεία των δυο λαών,  σημειώνοντας ότι οι Σέρβοι έχουν ιδιαίτερη σχέση με τον Ελληνισμό αλλά και με την Πιερία, όπου επί δεκαετίες αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς τους προορισμούς.

«Με τα εγκαίνια του γραφείου της Αντιπροσωπείας της Σερβικής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη εγκαινιάζεται και η αμοιβαία θέληση για δημιουργία ισχυρών δεσμών στους τομείς της παιδείας,του πολιτισμού και της επιχειρηματικής εξωστρέφειας» είπε χαρακτηριστικά  η κ. Σοφία Μαυρίδου.


Η  Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Πολιτισμού, και Αθλητισμού της ΠΚΜ  απηύθυνε πρόσκληση σε Έλληνες εκπροσώπους φορέων, οργανισμών και διπλωματικών αντιπροσωπειών από τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρειο Ελλάδα αλλά και από  Σέρβους να αγκαλιάσουν με εμπιστοσύνη και σιγουριά  την προσπάθεια σύσφιξης και  ανάπτυξης των διμερών σχέσεων.

«Η επιλογή του κ. Βασίλειου Λάμπρου ως επικεφαλής του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Σερβικής Δημοκρατίας (Republica Srpska) στη Θεσσαλονίκη -πέρα από την τιμή που γίνεται στο πρόσωπό του αναγνωρίζοντας  την πολυετή και επιτυχημένη επιχειρηματική του δραστηριότητα- είναι ιδιαίτερη τιμή και για την Πιερία, μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας,  στη φίλη χώρα.


Τέλος, η κ. Σοφία Μαυρίδου ευχαρίστησε τόσο τον Προέδρο της Δημοκρατίας κ. Μίλοραντ Ντόντικ όσο και την Πρωθυπουργό της Σερβικής Δημοκρατίας κα. Ζέλικα Τσβιγάνοβιτς , που –όπως ανέφερε -με την παρουσία τους αποδεικνύουν έμπρακτα την απόφασή τους να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια διασύνδεσης των δύο χωρών με έργα και όχι μόνο με λόγια.

Ο Δρόμος του κρασιού περνά από το πανέμορφο Ελατοχώρι στης 8 & 9 Φεβρουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ


Προώθηση των Τοπικών Οίνων της Πιερίας και προβολή του Ελατοχωρίου από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τον Σύλλογο Επαγγελματιών  Ελατοχωρίου

Σ.Μαυρίδου: Με τις συλλογικές δράσεις μας δυναμώνουμε το ενδιαφέρον των επισκεπτών για την Πιερία

Δ.Ρουκάς: Με εστιασμένες προϊοντικές ενέργειες προώθησης προβάλουμε και αναδεικνύουμε με το καλύτερο τρόπο την Πιερία

Διοργάνωση εκδηλώσεων με επίκεντρο τους Πιερικούς Οίνους -στο ωραίο Ελατοχώρι στο μπαλκόνι των Μυθικών Πιερίων- σε μια ακόμη συλλογική προσπάθεια της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας με τους Πιεριείς Οινοποιούς αλλά και με το Σύλλογο Επαγγελματιών Ελατοχωρίου με στόχο την προώθηση των Τοπικών Οίνων της Πιερίας  (ΠΓΕ) και την ανάδειξη του χειμερινού τουρισμού της Πιερίας,  με σύμμαχο την ισχυρή τουριστική ταυτότητα του Ελατοχωρίου.

Τα εξαιρετικής ποιότητας κρασιά των τοπικών οινοπαραγωγών, που ενσωματώνουν όλα τα χαρίσματα της Πιερίκης Γης,  θα έχουν την τύχη να δοκιμάσουν όσοι βρεθούν στο Ελατοχώρι το Σάββατο και την Κυριακή 8 και 9 Φεβρουαρίου 2014 στο πλαίσιο της εκδήλωσης με θέμα  τους Τοπικούς Οίνους.

Η Ανιπεριφερειάρχης Πιερίας,  κ. Σοφία Μαυρίδου,  ανέφερε πως «η εκδήλωση εντάσσεται  στην προσπάθεια που καταβάλει η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας,  ώστε να δημιουργήσουμε την απαραίτητη κουλτούρα του κρασιού στον επισκέπτη της Πιερίας, ενός τόπου παραγωγής εξαιρετικών βραβευομένων κρασιών με Προστατευμένη Γεωγραφική Ένδειξη  αλλά και στη δημιουργία μιας ολιστικής αντίληψης συνεργασίας των παραγωγικών οικονομικών κλάδων με βάση τη συνεργασία των επιχειρήσεων για τη  δημιουργία ενός συνολικού επισκέψιμου τουριστικού προϊόντος της Πιερίας. Η  προβολή των τοπικό μας οίνων μέσου της εκδήλωσης οινογνωσίας,  αποτελεί μια συλλογική δράση ¨τουριστικής εμπειρίας¨  προκειμένου να αναδειχθούν οι τουριστικές περιοχές μας και να δυναμώνουμε το ενδιαφέρον των επισκεπτών για την Πιερία».

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο για την  ανάδειξη  και  προώθηση των τοπικών οίνων καθώς και για την προβολή της περιοχής του Ελατοχωρίου ως προορισμού αναψυχής όλο το χρόνο, μέσου ενός οινογευστικού ταξιδιού με τη φιλοξενία των Πιεριέων οινοπαραγωγών, ένα απολαυστικό ταξίδι στην απαράμιλλη γεύση των Πιερικών Οίνων.

Για τον καλύτερο συντονισμό των συνδιοργανωτών και την πιο άρτια προετοιμασία της εκδήλωσης, ήδη έχει πραγματοποιηθεί σύσκεψη με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας,  στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν, ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Π.Ε. Πιερίας, κ. Δημήτρης Ρουκάς, ο γεωπόνος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Μίλτος Νικολάου, από το Σύλλογο επαγγελματιών  Ελατοχωρίου, η Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Βανέσσα Μαρία Βέντσελ, η κ. Κυριακή Δαγκαλίδου,  Γραμματέας του Συλλόγου και υπεύθυνη για την εκδήλωση, όπως και η κ. Έλλη Πασχαλίδου, καθώς και οι οινοποιοί της Πιερίας: Αδάμος Γεώργιος, Γ. Γαρυπίδης Μονοπρόσωπη ΕΠΕ,  Κούρτης Απόστολος, Ξηρομερίτη Χριστίνα, Παπαγιαννούλης Κωνσταντίνος και Χρυσοστόμου Νικόλαος

Η συμμετοχή στη  γιορτή κρασιού στο Ελατοχώρι αποτελεί μια ιδανική επιλογή, που απευθύνεται στους ντόπιους αλλά και στους  επισκέπτες της Πιερίας, προσφέροντας μια ευκαιρία στον κόσμο να δοκιμάσει διαφορετικά τοπικά κρασιά από  μικρά οινοποιεία της Πιερίας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014.  οι οινοπαραγωγοί θα έχουν την ευκαιρία σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους των ξενοδοχείων του Ελατοχωρίου μετά τις 7:00 μ.μ, να παρουσιάσουν τα κρασιά τους στον κόσμο και ο κόσμος αντίστοιχα να δοκιμάσει τα κρασιά τους σε συγκεκριμένα για τη διαδικασία αυτή ποτήρια κρασιού.

Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014, στην είσοδο του Παλαιού Ελατοχωρίου θα προσφέρεται  δωρεάν στους επισκέπτες της εκδήλωσης ως καλωσόρισμα ζεστό κρασί με μέλι και με Τσάι Ολύμπου. Στην πλατεία του Παλαιού Ελατοχωρίου θα υπάρχουν διαμορφωμένα σημεία πώλησης για να μπορούν οι επισκέπτες να προμηθευτούν τα κρασιά που επιθυμούν. Οι επισκέπτες επίσης θα μπορούν με μία πολύ συμβολική τιμή να προμηθεύονται ποτήρια για  να δοκιμάζουν το κρασί που θέλουν. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 12:00 μ.μ και θα κρατήσει έως τις 16:00 μ.μ. Άλλωστε,  στο χώρο θα υπάρχει  DJ και ζωντανή μουσική. Από το υπεραστικό ΚΤΕΛ Πιερίας θα υπάρξει τακτική συγκοινωνία από την Κατερίνη  για Ελατοχώρι στις 11 το πρωί και επιστροφή στην Κατερίνη στις 16:00 μ.μ.

Η Πρόεδρος του συλλόγου,  κ. Βανέσσα Μαρία Βέντσελ, ευχαρίστησε τόσο την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας όσο και τους οινοπαραγωγούς για τη συνεργασία αυτή που έχει ως στόχο την ανάδειξη των τουριστικών υποδομών αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Ελατοχωρίου καθώς και των τοπικών προϊόντων της περιοχής μας και ειδικά των κρασιών της Πιερίας.

Η σύγχρονη οικονομική πραγματικότητα επιβάλει να βρεθούν τρόποι διείσδυσης και ενσωμάτωσης  των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της Πιερίας στη σημερινή τουριστική  αγορά και η εκδήλωση με επίκεντρο τους τοπικούς οίνους συμβάλει  στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.


Ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Π.Ε. Πιερίας,  κ. Δημήτρης Ρουκάς,  ανέφερε πως η ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού μπορεί να συνδυαστεί και με άλλα είδη τουρισμού όπως του οινοτουρισμού. «Με εστιασμένες προϊοντικές ενέργειες προώθησης στη βάση ενός πλάνου προώθησης συγκεκριμένων προϊόντων, όπως αυτή του κρασιού σε συνδυασμό με το εξαιρετικό τουριστικό προϊόν που προσφέρει το Ελατοχώρι,  μπορούμε να προβάλουμε και να αναδείξουμε με τον καλύτερο τρόπο την Πιερία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρουκάς.

ECOMOBILITY OIKOΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Ε.Π.Σ.ΠΙΕΡΙΑΣ Την Τρίτη 04/02/2014 και ώρα 16:30 (15:30 προσέλευση) καλούνται να προσέλθουν οι παρακάτω ποδοσφαιριστές για την προπόνηση της ομάδας ΝΕΩΝ Ηλικίες 1999-2000

  1. ΛΑΜΠΙΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ  Π./Δ.
  2. ΜΑΝΟΣ ΚΩΣΤΑΣ  Π/Δ
  3. ΚΑΡΑΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ  Π/Α
  4. ΠΙΑΤΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ  Π/.Δ.
  5. ΦΩΚΑΙΔΗΣ ΘΑΝΟΣ  Π./Δ.
  6. ΜΕΛΙΚΙΑΝ ΝΙΚΟΣ  Π.Δ.
  7. ΚΑΛΑΙΤΖΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ  Π/.Δ.
  8. ΠΑΓΩΝΗΣ ΜΑΝΟΣ
  9. ΣΤΟΥΜΠΟΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ  
  10. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ   Π/Δ
  11. ΤΣΙΜΠΟΥΚΑΣ ΘΩΜΑΣ Π/Δ
  12. ΡΟΥΜΠΙΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  13. ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
  14. ΞΑΦΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
  15. ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
  16. ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
  17. ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
  18. ΧΑΝΔΟΛΙΑΣ ΝΙΚΟΣ
  19. ΓΟΥΛΙΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
  20. ΡΟΓΚΑΣ  ΑΛΕΞΗΣ
  21. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
  22. ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
  23. ΚΑΤΣΑΜΑΓΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
  24. ΚΟΥΛΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ
. Σε περίπτωση απουσίας για οποιονδήποτε λόγο να ενημερώσετε τηλεφωνικός μια μέρα νωρίτερα τον προπονητή Κο Ιωάννη Μυστακίδη στο τηλέφωνο 6947627333.


Για  την Τεχνική Επιτροπή Μικτών Ομάδων
Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Γκοτζαμανίδης



Χάος με τα ακίνητα- Μπλοκάρονται και οι γονικές παροχές για τους οφειλέτες του Δημοσίου

Χάος με τα ακίνητα - Μπλοκάρονται και οι γονικές παροχές για τους οφειλέτες του Δημοσίου
Αλαλούμ επικρατεί με τα ακίνητα μετά τους νέους δυσβάσταχτους όρους που θέτει η Εφορία σε όσους φορολογουμένους επιθυμούν να μεταβιβάσουν τα ακίνητά τους με γονικές παροχές.
Το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να δυσκολέψει τη ζωή των φορολογουμένων οι οποίοι έχουν χρέη στο κράτος με το σκεπτικό ότι μπορεί να κρύβεται πίσω από τη μεταβίβαση η αποφυγή αποπληρωμής του χρέους.
Συνεπώς βάζει φρένο σε μεταβιβάσεις ακινήτων με γονικές παροχές ή δωρεές όταν πρόκειται για φορολογούμενους με ληξιπρόθεσμες οφειλές. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα δημοσιεύει το vima.gr, ένας γονιός που χρωστά για να μεταβιβάσει το ακίνητό του στο παιδί του θα πρέπει να βάλει υποθήκη είτε το συγκεκριμένο ακίνητο είτε άλλο περιουσιακό στοιχείο.
Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Εσόδων, για να λάβει κάποιος οφειλέτης φορολογική ενημερότητα ώστε να μεταβιβάσει με γονική παροχή ή δωρεά κάποιο ακίνητο, θα πρέπει πρώτα να το υποθηκεύσει υπέρ του Δημοσίου.
Με αυτό τον τρόπο, με τη νέα διάταξη προβλέπεται ότι δεν θα χορηγείται αποδεικτικό ενημερότητας σε φορολογούμενο που θέλει να μεταβιβάσει ακίνητο με γονική παροχή ή δωρεά, εφόσον αυτός οφείλει στο Δημόσιο ληξιπρόθεσμο χρέος και δεν έχει προβεί στη διασφάλιση της οφειλής με εγγραφή υποθήκης, είτε επί του μεταβιβαζόμενου ακινήτου είτε επί οποιουδήποτε άλλου ακινήτου περιουσιακού στοιχείου του.
Αναλυτικά το άρθρο 3 της απόφασης του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη:
Σε περίπτωση γονικής παροχής ή δωρεάς ακινήτου, δεν θα χορηγείται αποδεικτικό ενημερότητας στον φορολογούμενο που θέλει να προχωρήσει στη μεταβίβαση, εφόσον αυτός οφείλει στο Δημόσιο ληξιπρόθεσμο χρέος και δεν έχει προβεί στη διασφάλιση της οφειλής με εγγραφή υποθήκης είτε επί του μεταβιβαζόμενου ακινήτου είτε επί οποιουδήποτε άλλου ακινήτου περιουσιακού στοιχείου του.
Μεταβίβαση ακινήτου με γονική παροχή ή δωρεά, καθώς και οποιαδήποτε άλλη μεταβίβαση (πώληση κ.λπ.) ακινήτου δεν είναι δυνατή αν προηγουμένως ο φορολογούμενος που επιθυμεί να την πραγματοποιήσει δεν έχει υποβάλει όλες τις φορολογικές δηλώσεις για τις οποίες ήταν υπόχρεος την τελευταία πενταετία. Η Εφορία, εφόσον διαπιστώνει τη μη υποβολή μίας ή περισσοτέρων φορολογικών δηλώσεων (εισοδήματος, ακινήτων, ΦΠΑ κ.λπ.), δεν θα εκδίδει το αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας, το οποίο είναι απαραίτητο για να προχωρήσει η διαδικασία της μεταβίβασης.