ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

ΓΙΑΤΊ Η ΕΛΛΆΔΑ ΦΟΒΆΤΑΙ ΤΟΝ ΤΆΦΟ ΤΟΥ ΜΕΓΆΛΟΥ ΑΛΕΞΆΝΔΡΟΥ;




Την ώρα που μας χτυπάνε από παντού -ακόμα και από «μέσα»- με δηλώσεις του στυλ... «… η Ελλάδα τετέλεσται…» δείχνουμε να θέλουμε και οι ίδιοι να βγάλουμε τα μάτια μας.

«Η Ελλάδα είναι το λίκνο του πολιτισμού» είχε πει ο μεγάλος Πάουλο Κοέλιο… Φαίνεται όμως πως αυτοί που διαχειρίζονται τις τύχες αυτού του λαού, ή δεν γνωρίζουν τι σημαίνει αυτή η λέξη, ή δεν έχουν διαβάσει ποτέ τους ιστορία…

Τι εννοούμε;

Αρχαιολόγοι στην Αμφίπολη εκφράζουν την πεποίθησή τους ότι βρίσκονται κοντά σε μια από τις μεγαλύτερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις.

Πιστεύουν ότι βρίσκονται πολύ κοντά στην ανεύρεση της τελευταίας κατοικίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Και αν προλάβατε να πείτε «α, καλά,… μία από τα ίδια…», διαβάστε:

Πρόκειται για έναν αρχαίο τάφο 498 μέτρων ο οποίος παραπέμπει σε δημιούργημα που θα κατασκευαζόταν μόνο για βασιλιά.

Ο τάφος, έχει επενδυθεί εξωτερικά με άριστης ποιότητας μάρμαρο, έχει πυραμιδωτό σχήμα, ενώ στην κορυφή του φαίνεται πως είχε τοποθετηθεί ένα λιοντάρι, το οποίο είναι και το χαρακτηριστικότερο σύμβολο του Μακεδονικού Βασιλείου.

Αν και είναι νωρίς ακόμη για συμπεράσματα καθώς δεν έχει ανακαλυφθεί μέχρι στιγμής η είσοδος του ταφικού συγκροτήματος, εντούτοις υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι πρόκειται για την τελευταία κατοικία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ή της γυναίκας του Ρωξάνης με τον γιο του.

Όπως προανέφερα ο τάφος έχει περίμετρο 498 μέτρα(!) και είναι σχεδόν δέκα φορές μεγαλύτερος από τον τάφο του Βασιλιά Φιλίππου στη Βεργίνα…


Καταλαβαίνετε λοιπόν…



Εξωτερικά έχει επενδυθεί με μάρμαρο αρίστης ποιότητας, λαξευμένο με τέτοιο τρόπο που ακόμα και σήμερα προκαλεί δέος, τόσο η αρμονία όσο και η τελειότητα της εργασίας, με δεδομένα μάλιστα τα εργαλεία που είχαν στη διάθεσή τους εκείνη την εποχή.

Ο τάφος έχει θολωτό – πυραμιδωτό σχήμα, στη δε κορυφή του ήταν τοποθετημένο κατά μία προσέγγιση ο γνωστός σε όλους «Λέων της Αμφίπολης», ο οποίος είχε ανευρεθεί από Έλληνες στρατιώτες το 1912 και οι Άγγλοι (ποιοί άλλοι;) είχαν αποπειραθεί να το μεταφέρουν -κλέβοντάς το- στην Αγγλία το 1916. Άλλωστε το λιοντάρι είναι το χαρακτηριστικότερο σύμβολο του Μακεδονικού Βασιλείου.

Το μεγάλο ερώτημα είναι το εξής:

Γιατί το υπουργείο Πολιτισμού, μπροστά σε μία τέτοια ανακάλυψη όχι μόνο σφυρίζει αδιάφορα, αλλά χρηματοδοτεί την εξέλιξη των εργασιών με το σταγονόμετρο, με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να μην έχει ανακαλυφθεί καν η είσοδος για το ταφικό αυτό συγκρότημα;

Αμφιβάλλει κάποιος ότι σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου, εάν οι αρχαιολόγοι βρισκόταν μπροστά σε μία τέτοια σημαντική ανακάλυψη, οι κυβερνητικοί αρμόδιοι θα έκαναν το παν για να φέρουν στο φως τα όποια ευρήματα;

Πόσο μάλλον εάν μιλάμε (ενδεχομένως) για το μέρος που έχει ταφεί ο ίδιος ο Μέγας Αλέξανδρος, και όχι (μόνο) η Ρωξάνη όπως πιστευόταν αρχικά…;

Του Σταύρου Ζαγκανά

ΠΗΓΗΠηγή
ΠΗΓΗ

Αποκαλυπτική έρευνα για το σεξ και την… «πίσω πόρτα»!




Τέλος στο ταμπού της πίσω πόρτας… φαίνεται πως μπαίνει χρόνο με το χρόνο. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sexual Medicine σχετικά με το πρωκτικό σεξ και τους νέους παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς φαίνεται πως όχι μόνο οι γυναίκες αλλά και οι άντρες προτιμούν την «πίσω πόρτα».

Σύμφωνα με την έρευνα το 20% των γυναικών ηλικίας 18-20 έχουν δοκιμάσει το πρωκτικό σεξ τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους. Ποσοστό που διπλασιάζεται στις ηλικίες 20 έως 24 ετών καθώς φτάνει το 40%. Το 20% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν πως το αγόρι τους τις έπεισε να δοκιμάσουν «από πίσω» τουλάχιστον μία φορά μέσα στο τελευταίο εξάμηνο.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ποσοστά των αντρών που δοκίμασαν το πρωκτικό σεξ καθώς φτάνει το 11% στις ηλικίες 20-24. Πολλοί από αυτούς μάλιστα δηλώνουν τόσο ικανοποιημένοι που το συνιστούν σε όλους τους κολλητούς τους. Σε αντίστοιχη έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 1992 τα ποσοστά ήταν 10 και 20 φορές μικρότερα. Σύμφωνα με τους ψυχολόγους και τους σεξολόγους η αύξηση των ποσοστών οφείλεται στην αύξηση πρόσβασης σε πορνογραφικό υλικό και της μείωσης των ταμπού στις οικογένειες των νέων.

ΠΟΥΤΙΝ: “Θα πεινάσετε και θα ψοφήσετε στο κρύο”. Σκληρή προειδοποίηση στα κράτη της Ε.Ε. – Δουλική απάντηση Βενιζέλου: “Εμείς κάνουμε ότι μας λέει η Ευρώπη

ΟιΡώσοι αγριεύουν το παιχνίδι απέναντι στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ σε ότι έχει να κάνει με το εμπάργκο,αλλά φαίνεται πως δεν είναι μόνο ο Πούτιν που είναι θιασώτης αυτή της αντεπίθεσης.

Η CEO ρώσικη εταιρία εισαγωγής κρέατος δήλωσε στους Finacial Times: «Ο χειμώνας έρχεται και θα δούμε τότε ποιος θα γελάσει τελευταίος. Θα το πληρώσει η Ευρώπη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Είναι μία ευκαιρία για την Ρωσία να απαντήσει στις κυρώσεις της Δύσης, ακόμα και αν η εταιρεία της θα δεχθεί ισχυρό πλήγμα από αυτές τις κυρώσεις” είπε χαρακτηριστικά...
η Ρωσίδα διευθύνουσα σύμβουλος.

Όπως σημείωσε προς τις Αμερικανίδες δημοσιογράφους, η Ρωσία ελέγχει τις προμήθειες φυσικού αερίου για πολλές χώρες της Ευρώπης, έτσι όταν κάποιος δέχεται συνεχή χτυπήματα (όπως τώρα οι Ρωσία) δεν μπορεί να κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια. Σύμφωνα με την ίδια, οι κυρώσεις στις εισαγωγές είναι μόνο η αρχή.

Ποιοι ευνοούνται και ποιοι χάνουν

Σε αυτή την τεταμένη κατάσταση κάποιοι χάνουν και κάποιοι κερδίζουν. Οι Φινλανδοί, επί παραδείγματι, ζητούν αποζημιώσεις και οι Νορβηγοί βλέπουν τις μετοχές των ιχθυοτροφείων να βουλιάζουν.

Η απαγόρευση που επέβαλε η Μόσχα στις εισαγωγές τροφίμων από τη Δύση δημιουργεί ένα σοβαρό πρόβλημα στην Ε.Ε., αν και οι Ευρωπαίοι χοιροτρόφοι έχουν ήδη δείξει ότι ένας μεγάλος κλάδος μπορεί σύντομα να «απεξαρτηθεί» από τη Ρωσία.

Οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων στη Ρωσία τον προηγούμενο χρόνο άγγιξαν τα 11,9 δισ. ευρώ. Το ποσό αντιστοιχεί στο 42% των τροφίμων που εισήγαγε η Ρωσία αυτήν τη χρονιά. Οι βασικές εξαγωγές της Ευρώπης προς τη Ρωσία είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα και το χοιρινό. Η Ρωσία, όμως, απορρόφησε επίσης το 46% από τις ευρωπαϊκές εξαγωγές μήλων και ροδάκινων.

Για τις ΗΠΑ, το διακύβευμα είναι μικρότερο. Το 2013, οι ΗΠΑ εξήγαγαν αγροτικά προϊόντα στη Ρωσία αξίας 1,2 δισ. δολ., που αντιστοιχεί σε ποσοστό μικρότερο από 1% των συνολικών αγροτικών εξαγωγών, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης των ΗΠΑ. Ο David Cohen, ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, δήλωσε πως τα νέα μέτρα της Ρωσίας θα έχουν ασήμαντο αντίκτυπο στην αμερικανική οικονομία.

Οι νικητές πιθανότατα θα είναι χώρες όπως η Βραζιλία, η Αργεντινή, η Ουρουγουάη, το Ιράν και η Τουρκία που θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευθούν το κενό που δημιουργείται.

Η Ε.Ε. είναι έτοιμη να στηρίξει τους αγρότες της, που ήδη είναι από τους πιο προστατευμένους στον κόσμο.

Ο Dacian Ciolos, επίτροπος αρμόδιος για θέματα γεωργίας, θα έχει συναντήσεις την επόμενη εβδομάδα για να εξακριβώσει ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να στηριχθούν οι Ευρωπαίοι αγρότες ώστε να βρουν άλλη λύση από τη ρωσική αγορά. Βάσει της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, η Ε.Ε. έχει αποθέματα 420 εκατ. ευρώ που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν.

Η Ρωσία έχει απαγορεύσει τις εισαγωγές ευρωπαϊκού χοιρινού από τις αρχές του έτους, κάνοντας λόγο για κίνδυνο γρίπης των χοίρων. Αυτό το εμπάργκο, όμως, απέδειξε πόσο γρήγορα μπορούν οι Ευρωπαίοι παραγωγοί να βρουν νέες αγορές. Σύμφωνα με τον Roger Waite, τον εκπρόσωπο του επιτρόπου Ciolos, συνολικά «ο αντίκτυπος ήταν σχετικά μικρός».

Ο γαλακτοκομικός κλάδος είναι πιο ευαίσθητος και η Sieta van Keimpema, αντιπρόεδρος του European Milk Board, δήλωσε πως οι περισσότερες επιχειρήσεις ήδη κινούνται σε πολύ στενά περιθώρια. Κατά συνέπεια είναι πολύ ευάλωτες σε ενδεχόμενη πλεονάζουσα προσφορά που θα οδηγούσε ακόμη χαμηλότερα τις τιμές. Δήλωσε επίσης ότι το ρωσικό εμπάργκο θα πλήξει κυρίως τις ολλανδικές γαλακτοβιομηχανίες που είχαν στοχεύσει στις αναδυόμενες αγορές τυριού της Κίνας και της Ρωσίας. Εκτίμησε, ωστόσο, ότι ορισμένες μεγάλες ευρωπαϊκές γαλακτοβιομηχανίες θα προσπαθήσουν να παρακάμψουν το εμπάργκο μεταφέροντας τα προϊόντα τους μέσω Ελβετίας.

Η Φινλανδία, που επίσης έχει σημαντικές γαλακτοκομικές εξαγωγές στη Ρωσία, υποστήριξε πως η Ε.Ε. θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο αποζημίωσης για το κόστος των κυρώσεων.

Ειδικότερα στη Σκανδιναβία, η αντίδραση ήταν έντονη για το ρωσικό εμπάργκο στις εισαγωγές τροφίμων. Οι μετοχές των ιχθυοτρόφων της Νορβηγίας δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα, καθώς η Ρωσία είναι μία από τις μεγαλύτερες αγορές για τα προϊόντα τους.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

Την άμεση λειτουργία των μηχανισμών που θα αναπληρώνουν τις τυχόν απώλειες των Ελλήνων παραγωγών και την καταβολή αποζημιώσεων, εάν παρά τις προσπάθειες υπάρξουν απώλειες, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με το εμπάργκο εισαγωγών νωπών αγροτικών προϊόντων στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Το Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση αναφορικά με το εμπάργκο εισαγωγών νωπών αγροτικών προϊόντων προερχόμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσική Ομοσπονδία:

«Το Υπουργείο Εξωτερικών σε στενή συνεχή συνεργασία με τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Ανάπτυξης και σε άμεση συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό προβαίνει σε όλες τις ενέργειες που είναι αναγκαίες ώστε:

Πρώτον, η επίπτωση του ρωσικού εμπάργκο (το περιεχόμενο του οποίου δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί) για τα ελληνικά νωπά αγροτικά προϊόντα, να είναι η μικρότερη δυνατή, σε συνέχεια επαφών που είχαν γίνει και πριν την αναγγελία του.

Δεύτερον, να λειτουργήσουν άμεσα μηχανισμοί που θα αναπληρώνουν τις τυχόν απώλειες Ελλήνων παραγωγών μέσω της διάθεσης των προϊόντων στην εσωτερική κατανάλωση ή σε άλλους εξαγωγικούς προορισμούς.

Τρίτον, εάν παρά τις προηγούμενες προσπάθειες υπάρξουν απώλειες, να καταβληθούν σχετικές αποζημιώσεις. Οι έλληνες παραγωγοί θα έχουν την πλήρη συμπαράσταση της πολιτείας.

Η ρωσική αγορά είναι ένας πολύ σημαντικός προορισμός για τα ελληνικά νωπά αγροτικά προϊόντα, αλλά ο σχετικός κύκλος εργασιών σε απόλυτους αριθμούς είναι περιορισμένος και αντιμετωπίσιμος, σε εθνικό, και κατά μείζονα λόγο, σε κοινοτικό επίπεδο.

Η χώρα μας ως κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμμετέχει στη διαμόρφωση και εφαρμογή των συλλογικών ευρωπαϊκών αποφάσεων συνεκτιμώντας πλήθος παραμέτρων με μόνο κριτήριο τη συνολική και μακροπρόθεσμη προστασία των εθνικών συμφερόντων, οικονομικών και διεθνοπολιτικών. Δεν βοηθούν, συνεπώς, τη διεθνή θέση της χώρας και τα στρατηγικά εθνικά συμφέροντα, από το Κυπριακό μέχρι την οριστική έξοδο από την οικονομική κρίση, αποσπασματικές, νευρικές και δημοκοπικές αντιδράσεις, χωρίς πλαίσιο αναφοράς και χωρίς δυνατότητα απάντησης σε κανένα απλό ερώτημα για τις επιπτώσεις και το επόμενο βήμα.

Οι ελληνορωσικές οικονομικές σχέσεις, ιδίως οι τομείς του τουρισμού και της ενέργειας, αλλά και γενικότερα οι εμπορικές συναλλαγές, εξελίσσονται με πολύ ικανοποιητικό τρόπο.

Πολιτικά, όλη η διεθνής κοινότητα αντιλαμβάνεται πολύ καλά ότι η Ελλάδα ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωατλαντικής συμμαχίας είναι πάντα ένας αξιόπιστος Ευρωπαίος εταίρος που αξιοποιεί, όμως, όλες τις ειδικότερες περιφερειακές του ταυτότητες (βαλκανική, μεσογειακή, παρευξείνια) και όλες τις παραδοσιακές του σχέσεις, όχι μόνο σε διμερές επίπεδο αλλά και για να διασφαλισθεί η θετική εξέλιξη της συλλογικής Ευρωπαϊκής και ευρωατλαντικής πολιτικής σε όλα τα μεγάλα διεθνή μέτωπα. Πάντα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και με στόχο την ειρήνη και την σταθερότητα.

Η ΕΕ και οι ευρωατλαντικοί εταίροι οφείλουν, επίσης, να αντιληφθούν τάχιστα ότι δεν είναι δυνατό να υπάρχουν υποψήφιες προς ένταξη στην ΕΕ χώρες που είναι μάλιστα μέλη της Συμμαχίας, οι οποίες μετέχουν a la carte στην ευρωπαϊκή πολιτική και επωφελούνται από το κόστος που καταβάλλουν τα Κ-Μ.

Η θέση της χώρας σε όλα αυτά τα θέματα διαμορφώνεται στο πλαίσιο της πάγιας εθνικής στρατηγικής και εκφράζεται με ταυτόσημους όρους από τον Πρωθυπουργό στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και στις επαφές με τους άλλους Αρχηγούς κρατών ή Κυβερνήσεων, από τον Αντιπρόεδρο και Υπουργό Εξωτερικών στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων και στις επαφές με τους ομολόγους τους και από όλους τους Υπουργούς στις αντίστοιχες συνθέσεις του Συμβουλίου (Υπουργών) της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ.ο.κ. Αυτό ισχύει στην κρίση στην Ουκρανία και σε όλα τα άλλα – πολλά δυστυχώς – μέτωπα της διεθνούς πολιτικής, ιδίως στη ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και Β. Αφρικής».

Ο προκλητικός Τούρκος

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας Mehmet Simsek εκμεταλλεύεται την ευκαιρία δηλώνοντας πως το εμπάργκο μπορεί να δώσει ώθηση στον τουρκικό αγροτικό κλάδο. Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti μεταδίδει πως η Μόσχα θα συζητήσει την αύξηση των εισαγωγών φρούτων και λαχανικών από την Τουρκία την Παρασκευή. Ο κ. Simsek με μήνυμά του στο Twitter σχολίασε το άρθρο της RIA Novosti λέγοντας: «Γεωπολιτικά: να μια καλή είδηση».

Παρ’ όλα αυτά, ο Abdolreza Abbassian, κορυφαίος οικονομολόγος του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ, δήλωσε πως το πλήγμα από το εμπάργκο θα είναι πιο άμεσο για τους Ρώσους καταναλωτές καθώς θα υπάρξει αύξηση στις τιμές των τροφίμων στη Ρωσία. Προσέθεσε ότι οι ενέργειες της Μόσχας «θέτουν πλέον τα τρόφιμα στο επίκεντρο των εντάσεων».

Ο Jeroen van Ijzerloo, αναλυτής της Rabobank, δήλωσε πως η ρωσική κυβέρνηση θα πρέπει τώρα να επικεντρώσει την προσοχή της στο πώς θα αντιμετωπίσει τον αντίκτυπο για την εγχώρια οικονομία. «Εάν ο κόσμος αρχίσει να υποφέρει λόγω των κυρώσεων, τότε η κυβέρνηση ενδεχομένως να χρειαστεί να του παράσχει κάποιου είδους επιδότηση ή να κάνει κάτι για αυτό» δήλωσε.

Ο Christian Schmidt, ο Γερμανός υπουργός Γεωργίας, προέβλεψε πως τα μέτρα θα πλήξουν σοβαρά τους Ρώσους καταναλωτές, ενώ ο αντίκτυπος για τους Ευρωπαίους αγρότες παραμένει αβέβαιος.

Το π⓪υτ@ν@κι της δύσης


Οιπρόσφατες ειδήσεις από Ρωσία μεριά ήταν ιδιαίτερα δυσάρεστες για τον περιούσιο ελληνικό λαό. Αυτό δεν χωνεύεται με τίποτα, σκέφτηκε (;) σε γενικές γραμμές ο πολυμήχανος απόγονος του Αριστοτέλη και ένθερμος ψηφοφόρος του Μπέου με το μονοψήφιο δείκτη νοημοσύνης.

Και καλά να μας πολεμάνε οι Γερμανοί, οι Αμερικάνοι, οι Εβραίοι, οι Φιλανδοί, οι Κινέζοι, οι Τούρκοι, οι Περουβιανοί, οι Αλβανοί και καμιά 173 ακόμα εθνότητες σε όλο τον πλανήτη γιατί ζηλεύουν τον παγωμένο φραπέ, τα λεπτεπίλεπτα αυθαίρετα μπροστά στην παραλία, τον Πάγκαλο και τον Κεδίκογλου, αλλά να μας γυρίσουν...
την πλάτη και οι Ρώσοι, το ορθόδοξο ξανθό γένος που θα σταθεί στο πλευρό μας όταν χρειαστεί να πάρουμε την Πόλη και τα Περίχωρα Της; 

Μέχρι στιγμής ξέραμε ότι ο ελληνικός λαός έχει πάρει διαζύγιο με τη λογική. Τώρα, γίνεται πασιφανές ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν έχει ιδέα ούτε από πολιτική. Μαύρα μεσάνυκτα λέμε. Δεν μπορεί να καταλάβει ότι οι χώρες δεν έχουν αισθήματα, αλλά μόνο συμφέροντα. Νομίζει ότι οι διεθνείς συμφωνίες ανάμεσα στα κράτη είναι ένας συνδυασμός από greek καμάκι της δεκαετίας του 80 και ατάκες του στυλ «φαίνεσαι ωραίος τύπος, θέλεις να κάνουμε παρέα;»

Το κερασάκι στην τούρτα, το ακλόνητο επιχείρημα που φανερώνει την ολική έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα, είναι ότι, ακόμα και σήμερα, δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι η χώρα χρεοκόπησε εδώ και 4 χρόνια. Ψηφίζουν κόμματα που λένε ότι έσωσαν τη χώρα, την ίδια ώρα που η χώρα έχει χάσει το 25% του συνολικού ΑΕΠ της. Για τέτοια φωτεινά μυαλά μιλάμε.  

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ήρθε η ώρα που θα πληρωθεί ο λογαριασμός. Οι κάτοικοι της Ελλάδας θα πληρώσουν για όλες τις μαλακίες που κάνανε. Μία προς μία, εδώ και τώρα. Αναγνώριση της νεοναζιστικής κυβέρνησης της Ουκρανίας ήθελες; Πολύ ωραία, απλά βρες και λίγο χώρο στον πάτο σου για να χωρέσουνε τα φρούτα που περισσεύουν. Δηλώνεις περήφανο μέλος της Ευρώπης και δεν μπορείς (ούτε να διανοηθείς) να διαφοροποιήσεις τη θέση σου σε σχέση με τη Ρωσία; Έξοχα, απλά παρακάλα να μην αρχίσουν τα παιχνίδια με την ενέργεια γιατί τότε η τιμή του πετρελαίου θα φτάσει στα ουράνια.

Είναι κοινό μυστικό ότι η Ελλάδα δεν θα υπήρχε ποτέ σαν ανεξάρτητο κράτος αν δεν το θέλανε οι Ρώσοι, οι Άγγλοι και οι Γάλλοι.  Αυτοί καθάρισαν την μπουγάδα στη ναυμαχία του Ναυαρίνου το 1827, όταν ο Ιμπραήμ έκανε ότι ήθελε χωρίς να συναντήσει την παραμικρή ελληνική αντίσταση. Τα πρώτα κόμματα στις εκλογές ήταν το ρωσικό, το αγγλικό και το γαλλικό. Επιπλέον, στη διάρκεια των δύο παγκοσμίων πολέμων η Ελλάδα ήταν δορυφόρος των μεγάλων δυτικών συμμάχων.

Από το 1947 γίνεται επισήμως ένα αμερικάνικο προτεκτοράτο που σε τακτά χρονικά διαστήματα παρακαλάει τον θείο Σαμ να της δώσει λεφτά. Οι Αμερικάνοι κάνουν κυριολεκτικά ότι θέλουν, βάζουν τις στρατιωτικές βάσεις τους όπου θέλουν, διορίζουν τις κυβερνήσεις/χούντες που θέλουν κτλ. Στις αρχές του 2000 τα πράγματα αλλάζουν οριστικά και η εγχώρια οικονομική ελίτ, με μπροστάρη τον Σημίτη, προσφέρουν τη χώρα τυλιγμένη σε συσκευασία δώρου στην Ευρωζώνη, δηλαδή την γερμανοκρατούμενη Ευρώπη. 

Έκτοτε, οτιδήποτε καινούριο θέλει να δοκιμάσει η Ευρώπη σε οικονομικό ή διπλωματικό επίπεδο, μπορεί να το τεστάρει άφοβα πάνω στην Ελλάδα. Πολιτικές ακραίας λιτότητας, κούρεμα ομολόγων, στυγνοί εκβιασμοί και φυτευτοί πρωθυπουργοί είναι μόνο η αρχή. Η Ελλάδα είναι το πιο πιστό πουτανάκι της Δύσης. Δεν θα πει ποτέ όχι, δεν έχει τους πολιτικούς που μπορούν να πουν όχι και φυσικά δεν έχει τους πολίτες που θα αναδείξουν τους πολιτικούς που μπορούν να πουν όχι. 

Αυτό δεν περνάει απαρατήρητο από κανένα. Όσο και αν μισείς τον αντίπαλο σου έχεις κάποιον σεβασμό για αυτόν. Για τις μαριονέτες του αντιπάλου όμως δεν έχεις και δεν πρέπει να έχεις κανένα σεβασμό. Είναι γλοιώδεις, άχρηστοι και τιποτένιοι σαν τους έλληνες και τους πολιτικούς τους.

Η Ρωσία, και η κάθε Ρωσία, μπορεί να αγοράσει φρούτα από την Αφρική και κρέας από την Αργεντινή. Και μπορεί πανεύκολα να προτρέψει τους Ρώσους να κάνουν τα μπάνια τους στις πανέμορφες παραλίες της Τουρκίας. Γιατί, καλώς ή κακώς, έτσι παίζεται το παιχνίδι της πολιτικής: Με αμοιβαίες συμφωνίες, κοινά οφέλη και ανταποδοτικότητα. Το κατάλαβες απόγονε του Αριστοτέλη ή σκοπεύεις να στείλεις και τον Λιακόπουλο στη Βουλή για να σιγουρέψεις την επικράτηση των ελοχίμ;

Από Imf fu©k off

Λάρα Κροφτ και Ιντιάνα Τζόουνς έρχονται στον τάφο της Αρχαίας Αμφίπολης

Στο αεροπλάνο για την Αρχαία Ααμφίπολη έχουν μπει η Αντζελίνα Τζολί και ο Χάρισον Φορντ. Προορισμός τους ο μακεδονικός τάφος που ανακαλύφθηκε πριν από λίγες ημέρες, ο οποίος πιστεύεται ότι ανήκει στην οικογένεια του Μεγάλου Αλεξαλνδρου, ίσως και στον ίδιο.

“Παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την προσπάθειά σας εκεί στην Ελλάδα να δείξετε σε όλο τον κόσμο ότι παρά τα προβλήματα σας έχετε έναν πρωθυπουργό ο οποίος προβάλλεται περισσότερο...
από μια πιθανή ιστορική αρχαιολογική ανακάλυψη”, έγραψαν σε κοινή τους ανακοίνωση ο κινηματογραφικός Ιντιάνα Τζόουνς και η Λάρα Κροφτ της καρδιάς μας.

Ο τάφος στην Αμφίπολη έφερε την είδηση που όλα τα μέσα ενημέρωσης αναζητούν αυτές τις μέρες μιας και δεν συμβαίνει τίποτε αξιοπερίεργο στον κόσμο – βασικά γίνεται της πουτάνας στον υπόλοιπο πλανήτη, όμως βαρεθήκαμε να ασχολούμαστε με ποταπά πράγματα τώρα που γιορτάζει η Παναγιά η Τυροκαυτερή.

“Τόσες κάμερες δεν είχα ούτε στα γυρίσματα της Χαμένης Κιβωτού” σχολίασε ο Χάρισον Φορντ αναφερόμενος στα κανάλια και τους φωτογράφους που ακολούθησαν τον Έλληνα πρωθυπουργό στο σημείο της ανασκαφής, ενώ η Αντζελίνα Τζολί στάθηκε στην παλιότερη ταινία της γνωστής αρχαιολόγου που γυρίστηκε και στη Σαντορίνη λέγοντας “ελπίζω να μην πουλήσετε τον τάφο όπως κάνετε με τις παραλίες σας, αλλά να τον κρατήσετε δημόσιο για να τον βλέπουν όλοι”.

Η Αντζελίνα Τζολί είναι ντυμένη με το γνωστό σέξι μαύρο συνολάκι ενώ ο Χάρισον Φορντ κρατά το μαστίγιο του και το καπέλο που ποτέ δεν το έχασε σε καμιά ταινία ακόμη κι αν γύρω του γινόταν της π⓪υτάν@ς. Τα όπλα τους τα παρέδωσαν στο τελωνείο γιατί θεωρήθηκαν λαθραία και δεν βρήκαν να λαδώσουν κανέναν υπάλληλο γιατί βρίσκονται όλοι σε διαθεσιμότητα.

Στην είδηση της επίσκεψης των μεγαλύτερων αρχαιολόγων της μεγάλης οθόνης η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογίαννη εξέφρασε την επιθυμία να συναντηθεί μαζί τους για να τραβήξουν σέλφι και να χορέψουν flash mob με φόντο τις σφήκες του τάφου της Αμφίπολης.

Σύμφωνα με τους ατζέντηδες των δύο σταρ του Χόλιγουντ, το αίτημα της Ελληνίδας υπουργού απορρίφθηκε, καθώς δεν υπήρχαν τα κατάλληλα σκηνικά τα οποία θα συνδύαζαν το τοπίο ενός αρχαίου τάφου με τον ποταμό Τάμεση, υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να βρει κι άλλους τρόπους για να προωθήσει των τουρισμό της χώρας εκτός από τον Ζορμπά και το υπουργικό της συμβούλιο σε καλοκαιρινές εξορμήσεις.

Από polyfimoss

«Κλοπή» στα ακίνητα - Θα πληρώνουμε μέχρι το 2017 υπέρογκους φόρους που υπολογίζονται σε πλασματικές αντικειμενικές αξίες (δείτε πίνακα)

«Κλοπή» στα ακίνητα - Θα πληρώνουμε μέχρι το 2017 υπέρογκους φόρους που υπολογίζονται σε πλασματικές αντικειμενικές αξίες (δείτε πίνακα)

«Βόμβα» φόρων για ακόμη δύο χρόνια τουλάχιστον περιμένει εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ, δημοτικά τέλη, φόρους μεταβίβασης, ΦΠΑ στην οικοδομή και πλήθος άλλων επιβαρύνσεων με πλαστές αντικειμενικές αξίες.
Το οικονομικό επιτελείο δρομολογεί την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών οι οποίες θα ισχύσουν ωστόσο από το 2016 ή το 2017. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι φόροι που συνδέονται με την ακίνητη περιουσία θα συνεχίσουν να υπολογίζονται στις πλαστές αξίες που αποδέχεται η εφορία και οι οποίες είναι τις περισσότερες φορές πολύ πάνω από τις εμπορικές τιμές.
Σύμφωνα με την απόφαση του υπ. Οικονομικών, Γκ. Χαρδούβελη, συστήνεται επιτροπή που θα αναλάβει:
1. Εως τα τέλη Αυγούστου την εκπόνηση σχετικού προγράμματος δράσης για την ευθυγράμμιση αντικειμενικών και εμπορικών τιμών.
«Κλοπή» στα ακίνητα - Θα πληρώνουμε μέχρι το 2017 υπέρογκους φόρους που υπολογίζονται σε πλασματικές αντικειμενικές αξίες (δείτε πίνακα)
2. Μέχρι τον Ιανουάριο του 2015, τον καθορισμό μεθοδολογίας εκτίμησης αξιών ακινήτων ανά κατηγορία, και συλλογή στοιχείων για την αναθεώρηση του τρόπου υπολογισμού των διοικητικών αξιών των ακινήτων ανά γεωγραφικές ζώνες, ώστε να αντανακλούν όσο ακριβέστερα γίνεται τις συνθήκες στην αγορά.
3. Εως τον Σεπτέμβριο του 2015 πρέπει να είναι έτοιμο το σύστημα καθορισμού διοικητικών αξιών ακινήτων.
  1. Μέχρι τον Ιανουάριο του 2016 θα πρέπει να έχουν καταρτιστεί οι σχετικοί Δείκτες Τιμών Ακινήτων.
Μέχρι τότε, ωστόσο, θα ισχύει μια μεγάλη φορολογική αδικία αφού οι υπάρχουσες αντικειμενικές αξίες είναι υψηλότερες των ζητούμενων τιμών από 3% έως 33% ανάλογα με την περιοχή, ενώ στα παλαιά διαμερίσματα το ποσοστό κυμαίνεται από 20% έως 70% ανάλογα με την περιοχή.
Παράγοντες της αγοράς κάνουν λόγο για μια εκτεταμένη φοροκλοπή σε βάρος χιλιάδων ιδιοκτητών ακινήτων. Τα παραδείγματα από την αγορά, που δείχνουν ότι οι αντικειμενικές είναι πολύ πάνω από τις εμπορικές αξίες, έχουν αρχίσει να πολλαπλασιάζονται. Συγκεκριμένα:
  • Πολυτελής βίλα στο Λαγονήσι, δίπλα στη θάλασσα, επιφάνειας 700 τ.μ. σε οικόπεδο 6 στρεμμάτων πουλήθηκε πρόσφατα έναντι 5 εκατ. ευρώ όταν η αρχική τιμή ήταν 12 εκατ. ευρώ.
  • Aκίνητο στην Kηφισιά πουλήθηκε 4 εκατ. ευρώ, ενώ η αρχική τιμή του ήταν 6-7 εκατ. ευρώ.
  • Στο καλύτερο σημείο του Kαστριού, επί της οδού Pόδων και Kαστριού, πουλήθηκε πρόσφατα οικόπεδο με μοναδικής αρχιτεκτονικής κτίσμα. H αντικειμενική του αξία ήταν 9-10 εκατ. αλλά ο νέος ιδιοκτήτης, πρώην φαρμακοβιομήχανος, έδωσε 7 εκατ. ευρώ.
  • Διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη πουλήθηκε 250.000 ευρώ αλλά έχει αντικειμενική 600.000 ευρώ.
  • Διαμέρισμα 43 τ.μ. στο Νέο Κόσμο με αντικειμενική αξία 47.000 ευρώ πωλείται 25 χιλ. ευρώ
  • Στοιχεία που παραθέτει η Ενωση Μεσιτών Ακινήτων Πιστοποιημένων Πραγματογνωμόνων Ελλάδας (ΕΠΠΑ), δείχνουν ότι με βάση τα επίσημα νούμερα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και της Τράπεζας της Ελλάδος, το διάστημα 2007- 2013, οι τιμές των ακινήτων υποτιμήθηκαν στο 69,9% της τιμής που είχαν το 2007.
    Ως αποτέλεσμα, τα περισσότερα από τα διαμερίσματα που είχαν αγορασθεί με δάνειο την προ κρίσης περίοδο, του 2007, με χρηματοδότηση κατά 100% από στεγαστικό δάνειο σήμερα το υπόλοιπο του δανείου είναι σημαντικά υψηλότερο σε σχέση με την πραγματική αξία του ακινήτου. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα σπίτι που αποκτήθηκε το 2007 με 100 χιλ. ευρώ με ένα δάνειο επίσης στα 100 χιλ. ευρώ στο τέλος του 2013 το υπόλοιπο του δανείου ήταν στα 88 χιλ. ευρώ, όταν η τιμή του ίδιου ακινήτου σήμερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας αντιστοιχεί στα 70 χιλ. ευρώ. Δηλαδή μέσα σε 7 χρόνια ο ιδιοκτήτης - δανειολήπτης ζημιώθηκε 18.000 ευρώ ως προς τη σχέση της πραγματικής τιμής και της υποθήκης του ακινήτου. Και στο ποσό αυτό δεν υπολογίζεται η εύλογη υποτίμηση της αξίας του ως μεταχειρισμένο.
Πάντως, η κυβέρνηση ενδεχομένως να βρεθεί μπροστά σε ένα μπαράζ προσφυγών στα δικαστήρια από «αδικημένους» ιδιοκτήτες ακινήτων.
Ιδιοκτήτες επιδιώκουν να καταπέσουν ως αντισυνταγματικές οι διογκωμένες αντικειμενικές αξίες (σε σύγκριση με τις αγοραίες) αξίες ακινήτων σε όλη τη χώρα. Ταυτόχρονα με άλλες προσφυγές επιδιώκεται να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η υπέρμετρη φορολόγηση ακινήτων τα τελευταία χρόνια (στο μέτρο που στηρίχθηκε στις «φουσκωμένες» αντικειμενικές αξίες) ενώ παράλληλα ζητείται να κριθεί αντισυνταγματικός και ο νέος Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) με τη φορολόγηση της υπεραξίας. Πολλές από τις προσφυγές των ιδιοκτητών ασκούνται με αφορμή αρνητικές απαντήσεις του υπουργείου Οικονομικών σε αιτήματα ομαδικά για δραστική μείωση των αντικειμενικών αξιών, όπου αποφεύγονται οι αναλυτικές εξηγήσεις για τη δυσανάλογη φορολόγηση με την επισήμανση ότι τέτοιου είδους αλλαγές δεν γίνονται μεμονωμένα, αλλά για το σύνολο της χώρας, κάτι που μπορεί να εξεταστεί μελλοντικά. Κοινός γεωμετρικός τόπος στις προσφυγές αυτές (που συνήθως υποβάλλονται ομαδικά με συνυπογραφή πάνω από 100 κατοίκους ανά περιοχή) είναι το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης οι αντικειμενικές αξίες είναι πλέον πολύ μεγαλύτερες από τις αγοραίες. Δικαστικοί κύκλοι επικαλούμενοι τη νομολογία του ΣτΕ, αφήνουν να εννοηθεί ότι οι προσφυγές αυτές έχουν πολύ σοβαρές πιθανότητες να γίνουν δεκτές, εφόσον αποδεικνύουν με στοιχεία τη δυσαναλογία αυτή και το Δημόσιο δεν μπορεί αντίστοιχα να αποδείξει -όπως έχει διαπιστωθεί αρκετές φορές δικαστικά- ότι υπήρξαν αγοραπωλησίες ακινήτων στην ίδια περιοχή, στο ύψος των τιμών που εκείνο προσδιόρισε ως αντικειμενική αξία.
Στις προσφυγές υπογραμμίζεται ότι η άρνηση της πολιτείας να μειώσει τις αντικειμενικές αξίες, αποσκοπεί αποκλειστικά στην εξασφάλιση κρατικών εσόδων με ένα σύστημα που οδηγεί σε υπέρμετρη φορολόγηση και οικονομική επιβάρυνση των πολιτών οδηγώντας σε μεγάλο περιορισμό που αγγίζει ακόμα και τη δήμευση της περιουσίας τους κατά παράβαση θεμελιωδών διατάξεων του Συντάγματος και διεθνών συνθηκών που προστατεύουν την ιδιοκτησία και τα περιουσιακά δικαιώματα και κατοχυρώνουν τη φορολογική ισότητα ανάλογα με τις δυνάμεις καθώς την αναλογικότητα κ.λπ.

Μισθός κάτω από 730 ευρώ για τους περισσότερους εργαζόμενους


Μισθός κάτω από 730 ευρώ για τους περισσότερους εργαζόμενους
Με λιγότερα από 730 ευρώ το μήνα αμοίβεται σχεδόν ένας στους δύο μισθωτούς, ενώ ένας στους τρεις αμοίβεται χαμηλότερα από τις προβλεπόμενες αποδοχές του ανειδίκευτου εργάτη, προκύπτει από τα στοιχεία που δήλωσαν οι εργοδότες στο ΙΚΑ για τον περασμένο Δεκέμβριο, με τις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις.
Η μεγαλύτερη ομάδα, 372.808 άτομα ή 23,2%, αποτελείται από όσους λαμβάνουν μηνιαίο μισθό ως 500 ευρώ και αφορά μεγάλο τμήμα των μερικώς ή εκ περιτροπής απασχολούμενων. Η καθ΄ εαυτώ μερική απασχόληση έχει διεισδύσει σημαντικά στην αγορά εργασίας, καθώς μερικώς απασχολούμενος είναι περίπου ένας στους τέσσερις ή πάνω από 400.000 εργαζόμενοι.
Ακολουθούν οι αμοιβόμενοι με μισθό από 1.000 ως 1.500 ευρώ, με 367.836 άτομα ή 22,9%, ενώ στη συνέχεια κυριαρχούν οι χαμηλόμισθοι: από 501 ως 750 ευρώ παίρνουν 257.087 ή 16% και μεταξύ 751 και 1.000 ευρώ λαμβάνουν 232.012 ή το 14,5%.
Αθροίζοντας τα παραπάνω, με αμοιβές ως 1.000 ευρώ μικτά αμείβονται 861.907 μισθωτοί ή το 53,7%. Στον αντίποδα, υπάρχει μία ομάδα 47.656 μισθωτών με αμοιβές άνω των 4.000 ευρώ.
Η χαμηλότερη ομάδα των αμοιβών ως 500 ευρώ είδε το μερίδιό της στην απασχόληση να διπλασιάζεται σε δύο χρόνια, από 12% σε 23,2%, ενώ σχεδόν το ίδιο ισχύει και για την επόμενη ομάδα ως 750 ευρώ, με 16% από 9%. Μεγάλη μείωση σημειώθηκε και σε όσους παίρνουν 1.000-1.500 ευρώ, καθώς περιορίστηκαν στο 22,9% από 34%. Αντίθετα, οι παχυλά αμοιβόμενοι είδαν τα ποσοστά τους να μένουν ουσιαστικά αμετάβλητα.
Από την επεξεργασία των «Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων» (Α.Π.Δ.) που υποβλήθηκαν για τον Δεκέμβριο του 2013 και από τις εγγραφές οι οποίες έχουν ελεγχθεί κατά το χρόνο επεξεργασίας, προέκυψαν μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα:
  • δηλώθηκαν 1.621.259 εργαζόμενοι
  • η μέση ηλικία είναι 38,77 έτη (ανδρών 39,52 και γυναικών 37,71)
  • νέοι ως 29 ετών είναι το 22,19%
  • ηλικίας ως 39 ετών είναι το 56,78% των ασφαλισμένων
  • το 75,88% των ασφαλισμένων είναι ηλικίας 25 έως 49 ετών
  • άνω των 50 και ως 65 είναι 15,31% των ασφαλισμένων
  • για πλήρη απασχόληση, το μέσο ημερομίσθιο είναι 54,66€ και ο μέσος μισθός 1.265,08€
  • για μερική απασχόληση ανέρχονται το μέσο ημερομίσθιο είναι 25,07€ και ο μέσος μισθός 445,33€
  • για τις γυναίκες το μέσο ημερομίσθιο πλήρους απασχόλησης είναι το 84,40% του μέσου ανδρικού, ενώ στη μερική απασχόληση το 95,42%. Ο μέσος μισθός αντιστοιχεί στο 73,40% του μισθού των ανδρών.
ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ

Υπουργείο Παιδείας: Τα κριτήρια των συγχωνεύσεων των σχολείων,η εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων, η αναλογία μαθητών ανά δάσκαλο και η στελέχωση της Ειδικής Αγωγής



Η Απάντηση του Υπουργείου Παιδείας στη Βουλή για τις συγχωνεύσεις στα σχολεία, την Τράπεζα Θεμάτων, το νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή και την ατέλεια για όλους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ)

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ (αναλυτικά σε μορφή pdf)  ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε  (αναλυτικά σε μορφή pdf) ΕΔΩ


Δείτε 13 κολασμένα SMS που θα τον στείλουν!



Πιάσε το κινητό σου, γράψε όποιο μήνυμα σε εκφράζει περισσότερο... και μας ευχαριστείς όποτε θες! Αποτελέσματα εγγυημένα!


1. "Κάνει κρύο απόψε; Σκέψου ότι είμαι σκεπασμένη με το σεντόνι και ακόμα κρυώνω. Λες να βάλω καμιά μπλούζα;"

2. "Έβλεπα ένα σέξι video με έναν τύπο που σου μοιάζει πολύ". Στείλε ένα video με κάποιον που του μοιάζει... (έστω και λίγο)!

3. "Μπορείς να μαντέψεις τι χρώμα εσωρούχα φοράω";

4. "Αγόρασα το πιο σέξι σετ εσωρούχων. Ανυπομονώ να το δεις πάνω μου".

5. "Αν ήσουν εδώ πού θα ήθελες να σε αγγίξω";

6. "Βλέπω πορνό στο laptop". (η απάντησή σου στη δική του ερώτησή τι κάνεις;)

7. "Τα χέρια μου ήταν απασχολημένα. Αλλά έκαναν ένα διάλλειμα για να σου γράψω. (η απαντησή σου στην ίδια ερώτηση!)

8. "Κοιτάω για sex toys σε ένα καινούριο οnline store" (η ερώτηση παραμένει η ίδια!).

9. "Δεν μπορώ να κοιμηθώ. Δεν μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι όλα αυτό που θα μπορούσες να μου κάνεις αν ήσουν εδώ".

10. "Μπορείς να φανταστείς αν ήμασταν μαζί αυτή τη στιγμή στο κρεβάτι μου τί θα σου έκανα;"

11. "Χτες το βράδυ είδα το πιο πονηρό όνειρο στη ζωή μου. Ήσουν και εσύ... αλλά δεν σου λέω".

12. "Τι θα ήθελες να κάνουμε αύριο μετά το ραντεβού μας";

13. "Δεν ξέρω πού είσαι, αλλά ξέρω τί θα ήθελα να μου κάνεις".

Ποια ώρα της ημέρας είναι ιδανική για σεξ;



Οι επιστήμονες όμως μελέτησαν την συμπεριφορά του ανθρώπινου οργανισμού κατά τη διάρκεια του σεξ, ώρα με την ώρα για να καταλήξουν στο ότι όλες οι ώρες είναι καλές, μια όμως ώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι η καλύτερη. Η ιδανική...


Οι επιστήμονες λοιπόν έχουν διαπιστώσει ότι οι πρωινές ώρες και συγκεκριμένα η στιγμή που ξυπνάμε είναι η καλύτερη και η πλέον ιδανική για σεξ. Και μάλιστα όπως κάποιοι είπαν χαριτολογώντας ακόμη και μισοξυπνημένοι να κάνετε σεξ αυτό είναι ιδανικό.

Η επιστημονική εξήγηση που έδωσαν είναι πως το πρωί αμέσως μετά το ξύπνημα, με το σεξ απελευθερώνεται από τον εγκέφαλο η ουσία οξυτοκίνη , η περίφημη “ορμόνη της αγάπης”. Αυτό σημαίνει ότι το πρωινό σεξ σας δένει περισσότερο συναισθηματικά με τον ή την σύντροφο σας.

Επίσης οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όταν κάποιος κάνει σεξ μόλις ξυπνήσει ο οργανισμός του βρίσκεται σε ένα “νιρβάνα” και απελευθερώνει σημαντικές ποσότητες μιας άλλης ουσίας της Ανοσοσφαιρίνης Α (IgA), η οποία προστατεύει από τις ιώσεις.

Τέλος να σας αναφέρουμε ότι κατά τη διάρκεια του πρωινού σεξ, τα οιστρογόνα στις γυναίκες “χτυπάνε κόκκινο” και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να βελτιώνεται η όψη του δέρματος αλλά και των μαλλιών...

Η σέξι χορεύτρια που άφησε τα Χανιά με ανοιχτό… το στόμα! (Φωτογραφίες)

    Η σέξι χορεύτρια που άφησε τα Χανιά με ανοιχτό… το στόμα! (Φωτογραφίες)
    Ήρθε και τάραξε τα νερά και τους… Χανιώτες! Ο λόγος για την Αθηνά Νάγια που έβαλε φωτιά στο Summer Theatro στην Αγία Μαρίνα.
Η Αθηνά ασχολείται τα τελευταία χρόνια επαγγελματικά με τον χορό και ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή με την εντυπωσιακή παρουσία και τις sexy πόζες της που παίρνουν αμέτρητα like στο facebook!
Την σέξι χορεύτρια που βάζει… φωτιά στα club, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι Χανιώτες από κοντά, σε μία εμφάνιση που έκανε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Summer Theatro. Μάλιστα στην επίσκεψή της αυτή συνδύασε και τις βουτιές της στην παραλία και έφυγε αφήνοντας πίσω της τον ανδρικό πληθυσμό με ανοικτό το στόμα…
 

Οι δόσεις φέρνουν ανατροπή στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Οι δόσεις φέρνουν ανατροπή στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Ανατροπή δεδομένων για τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ φέρνει η πρόσθεση της κυβέρνησης να επεκτείνει την αποπληρωμή του φόρου ακινήτων σε 6 ως 7 δόσεις, μετά το «πράσινο φως» από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Την ίδια στιγμή, κυβερνητικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η επέκταση της πληρωμής ως και τον Μάρτιο ενδέχεται να προκαλέσει ενστάσεις από την πλευρά της τρόικας σε μια φάση που το οικονομικό επιτελείο επείγεται να «κλειδώσει» άλλα θέματα, όπως η μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Εκ των πραγμάτων όλα τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ που εκδόθηκαν στο τέλος Ιουλίου και τα οποία προέβλεπαν την αποπληρωμή σε πέντε δόσεις (από τον Αύγουστο ως τον Δεκέμβριο του 2014) πρέπει να τροποποιηθούν, καθώς η κατανομή του ποσού σε δόσεις είναι λανθασμένη.

Ετσι, ακόμη και σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει λάθος υπολογισμός, η χρήση των έτοιμων εκκαθαριστικών του Ιουλίου για την πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου τον Σεπτέμβριο, όπως διαβεβαίωναν την προηγούμενη εβδομάδα κυβερνητικά στελέχη, καθίσταται προβληματική.

Την ίδια στιγμή το μεγάλο στοίχημα είναι η διόρθωση εντός του Σεπτεμβρίου των «τρελών» εκκαθαριστικών που προκάλεσαν ζάλη σε περίπου 1 εκατ. φορολογουμένους, ιδιοκτήτες ακινήτων στους 4.000 οικισμούς 457 περιοχών της χώρας όπου έγινε λάθος υπολογισμός.

Η κυβέρνηση έχει στη διάθεσή της μόλις μια εβδομάδα γα να ετοιμάσει τη νομοθετική ρύθμιση που θα καταθέσει στη Βουλή στις 26 Αυγούστου, ημέρα που ανοίγει το τρίτο Θερινό Τμήμα. 

Σε συνέντευξή του, το πρωί της Τρίτης στον ραδιοφωνικό σταθμό BHMA FM, ο Χρ. Πρωτόπαππας σημείωσε μεταξύ άλλων ότι θα υπάρξουν περισσότερες δόσεις στην αποπληρωμή του ΕΝΦΙΑ.

Φοβού την τρόικα

Πίσω από την ανησυχία που μεταδίδουν κυβερνητικά στελέχη για «να μην ξεχειλώσει επικίνδυνα η εισπραξιμότητα του φόρου» κρύβεται ο φόβος ότι η 7η δόση, αυτή του Μαρτίου θα προσθέσει ένα ακόμη θέμα στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, το οποίο είναι ήδη γεμάτο.

Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο για τον ΕΝΦΙΑ, ο φόρος πρέπει να εξοφλείται σε 6 μηνιαίες δόσεις.  

Βέβαια ο προγραμματισμός έχει ήδη ανατραπεί, καθώς η πρώτη δόση σύμφωνα με τη δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Βαγγέλη Βενιζέλου θα πρέπει να καταβληθεί ως το τέλος Σεπτεμβρίου αντί του Ιουλίου που όριζε η διάταξη και του Αυγούστου που προέβλεπαν τα αρχικά εκκαθαριστικά...

* Cry For Greece Argentina *


(τραγουδιστά, σαν σύνθημα):
"Δεν θα είσ' ελεύθερός ποτέεε,
ελληνάαα ουραγέεεε-ε-ε,
δεν θα είσ' ελεύθερός ποτέεεε"

* ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ" *


Και απορώ γιατί δεν την έχεις πουλήσει ακόμα. Και πώς και δεν έχεις πουλήσει και τα νεφρά σου ακόμα. Γιατί αυτά τα δισεκατομμύρια που διαβάζεις παραπάνω φιλαράκο δεν θα τα πάρουν από αυτούς που έχουν, γιατί αυτοί που έχουν είναι συμπτωματικά αυτοί που τους "χρωστάς" πανάθεμά σε, από εσένα θα τα πάρουν που δεν σου έχουν αφήσει φλέβα για φλέβα.
Και αν δεν μπορείς να καταλάβεις τα μεγέθη αυτών των ποσών ας σου δώσω ένα παράδειγμα: ΌΛΕΣ μαζί οι αποκρατικοποιήσεις που θέλουν να κάνουν σε βάθος 10ετίας (το 10ετές πλάνο προσδιορίζει μόνο το βάθος χρόνου, μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα πρέπει να ξεπουλήσουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ), Ο-Λ-Ε-Σ ανεξαιρέτως, ΑΝ πραγματοποιηθούν, θα αποφέρουν το ποσό των 20 διεκατομμυρίων, ποσό δηλαδή ικανό να αποπληρώσει τα χρέη ΜΟΝΟ μιας χρονιάς και ΜΟΝΟ για τα κρατικά ομόλογα!
Κοίτα και κάτι άλλο αν δεν έχεις ζαλιστεί σαν κοτόπουλο ακόμα. Έχουμε 2014. Η δόση για φέτος είναι διπλάσια από πέρυσι. Έτσι, γιατί μπορούνε. Όχι όμως μόνο γι' αυτό. Η δόση του 2015 ξαναπέφτει στα μισά (αν και παραπάνω από την δόση του 2013), σε μια χρονιά που θα έρχονται εκλογές και τα ποσά των δόσεων συνεχίζουν να πέφτουν για την επόμενη τετραετία . Η κλίκα των τραπεζών σε έχει μελετήσει πολύ καλά και ξέρει πόσο βραχυπρόθεσμο ορίζοντα σκέψης έχεις. Αφού σε έχει γονατίσει λοιπόν το 2014, το 2015 θα σου πει να ψηφίσεις πάλι σαμαροβενιζέλο γιατί κοίτα, ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ μια χαρά και μειώνουν με τις τιτάνιες προσπάθειές τους τις δόσεις! Και έτσι δεν διακινδυνεύεται μια επανάσταση από τον λαό και μια στάση πληρωμών προς τους δανειστές. Όποτε συνεχίζουν να σου ρουφάνε το μεδούλι (το αίμα έχει στερέψει προ πολλού) και εσύ νομίζεις ότι είσαι και μάγκας! Και μετά από μια 5ετία, τσάααακ, να σου ξανά η μεγάλη επίθεση. Ανελέητη και τεραστίων διαστάσεων, αντιστρόφως ανάλογη του μεγέθους της ικανότητάς σου να κατανοήσεις το δούλεμα που σου ρίχνουν.
Σταματάω προς το παρόν εδώ την ανάλυση γιατί, αν ξέρεις γράμματα και μπορείς και διαβάζεις τα παραπάνω έχεις πάθει ήδη τριπλό εγκεφαλικό. Όμως θα ξανάρθω για να σου πώ για τους όρους δανεισμού που περιγράφει παρακάτω το έγγραφο και το μη σταθερό επιτόκιο, ΚΥΜΑΙΝΟΜΕΝΟ δηλαδή, το οποίο καθορίζεται -μάντεψε-από-ποιούς- τους ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ!
Φόρα τσίγκινο βρακί φιλαράκι, αρχίζουν και γδύνονται κοιτώντας σε λάγνα.
Και να θυμάσαι, ανεμίζοντας εθνικά σημαιάκια το πολύ-πολύ να διώξεις τα κουνούπια. Οι βρυκόλακες όμως σου πίνουν το αίμα. See you later.

Υμνώντας τον Λαό.

beautiful-graffiti

Δεν χρειάζεται να προσπαθήσεις πολύ.
Αρκεί να ανοίξεις ένα βιβλίο Ιστορίας. Ένα βιβλίο Ιστορίας του οπουδήποτε Έθνους, Κράτους ή Φυλής.
Γεμάτο από δόξα, ηρωισμό αλλά και θάνατο.
Θα σου μείνει βαθιά τυπωμένο στον νου το όνομα του Ηγέτη αλλά όχι και αυτών που ηγείτο.
Στην Ιστορία δεν υπάρχει θέση για τον Λαό, και αυτό άσχετα με το πολιτικό-οικονομικό-θρησκευτικό σύστημα που κυριαρχεί.
Ο Ηγέτης είναι ο εκφραστής του Όλου. Είτε του συστήματος, είτε του Λαού.
Και όσο περισσότερο ο Ηγέτης επαινεί ή κολακεύει το πλήθος τόσο ανελεύθερο γίνεται το καθεστώς.
Τυφλή υπακοή με αντάλλαγμα την δόξα.
Και δεν έχει σημασία η ταμπέλα, το όνομα ή η φιλοσοφικο-οικονομική θεωρία πάνω στην οποία το σύστημα στηρίζεται.
Άσχετο αν μιλάμε για καπιταλισμό, κομμουνισμό, σαρία, φασισμό, αναρχία, σοσιαλισμό ή οτιδήποτε άλλο.
Κάποιος θα πρέπει να κάνει την βρώμικη δουλειά.
Παντού κάποιος πρέπει να μαζέψει τα σκουπίδια, να απομακρύνει τα περιττώματα, να πεθάνει.
Και κανένα σύστημα δεν σου λέει πως αυτός ο κάποιος θα είσαι εσύ.
Δεν γεννηθήκαμε όλοι Ηγέτες. Είναι τιμή μας να υπηρετούμε.
Έτσι οι “κάστες” στην Ινδία θεωρήθηκαν κάποια στιγμή αναχρονιστικές και δόθηκε σε ένα μεγάλο μέρος του πλανήτη η ψευδαίσθηση ότι όλοι έχουν μερίδιο στην Εξουσία, όλοι μπορούν να γίνουν μέλη της Άρχουσας Τάξης.
Κοινωνοί του μεγαλείου της Εξουσίας.
“Αταξική κοινωνία”, “η Εξουσία στον Λαό”, “η Εξουσία στους προλετάριους”, “η Εξουσία στον Κανέναν’, “η Εξουσία στον Θεό”, “στον Ηγέτη”, στον “Καλύτερο” στον “Αλάθητο”.
Όλοι και όλα στο όνομα του Λαού.
Όλοι και όλα υμνούν τον Λαό και εργάζονται σκληρά για την ευημερία του.
“Δεν φταίει η Ηγέτης φταίει το σύστημα”, “δεν φταίει το σύστημα ένοχος είναι ο Ηγέτης”.
Αλλάξαμε συστήματα, κρεμάσαμε Ηγέτες, υμνήσαμε συστήματα, υμνήσαμε και Ηγέτες.
Παραμείναμε όμως αναλώσιμοι.
Ο Παράδεισος επί της γης δεν ήλθε.
Κάποιοι από εμάς περιμένουν να τον ανακαλύψουν μετά θάνατον στους Ουρανούς.
Ίσως και να χρειαστεί να θυσιάσουν την ζωή τους στο βωμό του Μολώχ για να το πετύχουν.
Και ο Λαός υμνείται.
Υμνείται για την σοφία του, την υπακοή του, το σθένος του, τις θυσίες του, την υπομονή του, την καρτερικότητά του, την εργατικότητα του, την πίστη του.
Και ο Λαός πένεται, υποφέρει, πεθαίνει, σφαγιάζεται.
Όλα προς Δόξαν του συστήματος, όλα προς δόξαν του Ηγέτη.