ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Ποιο σημείο του γυναικείου σώματος ερεθίζει περισσότερο τους άνδρες;


a2a87239b8730af39cb9015665a92168 XL
Φαίνεται απίστευτο και όμως…. Δεν είναι οι γλουτοί, δεν είναι το στήθος τα σημεία του γυναικείου σώματος που…ερεθίζουν τους άνδρες!  


Σε νέα έρευνα που έγινε σε συνεργασία των πανεπιστημίων Bangor στην Ουαλία και Witwatersrand  στο Γιοχάνεσμπουργκ, οι ερευνητές ζήτησαν από 800 εθελοντές στη Βρετανία και άλλους τόσους στη Νότιο Αφρική να βαθμολογήσουν  41 τμήματα του σώματος με βάση τον ερωτισμό που αναδύουν.
Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες αναδεικνύουν το πλέον ερωτικό σημείο το στόμα και τα χείλη!
Συγκεκριμένα:
Οι άντρες θεωρούν πως τα πιο ερωτικά σημεία στη γυναίκα είναι:
1. Τα χείλη
2. Αυχένας και λαιμός
3. Στήθος
4. Γλουτοί
5. Γοφοί

Και ποια οι γυναίκες στους άντρες:
1. Στόμα και χείλη
2. Εσωτερικό τμήμα γοφών
3. Αυχένα και λαιμό
4. Θηλές
5. Κάτω μέρος πλάτης

«ΒΟΜΒΑ» της Μαρίνας Χρυσοβελώνη : «Εκβιάζουν βουλευτές με το ΣΔΟΕ - Εμένα μου το έστειλαν τρεις φορές»

Πυρά της Μ. Χρυσοβελώνη κατά Σαμαρά...

Έντονη αντιπαράθεση της κ. Χρυσοβελώνη με τον γ.γραμματέα Τύπου της Κυβέρνησης κ. Παναγιωτόπουλο

Η βουλευτίνα των ΑΝΕΛ καταγγέλει εκβιασμούς βουλευτών με την εκλογή του ΠτΔ στο κάδρο
Διαμηνύει ότι «δεν εκβιάζομαι,δεν απειλούμαι, δεν γονατίζω»

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε η Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Η βουλευτίνα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι αντί για «κούρεμα» ή διαγραφή του χρέους συζητά επιμήκυνση «δηλαδή...να πάμε μερικά χρόνια παραπέρα» και ότι κοροιδεύει τον ελληνικό λαό. Η ίδια όπως και οι ΑΝΕΛ τάχθηκαν κατά των 19 δημάρχων που δε δέχονται να ελεγχθούν ενώ προβλέπει ότι «Ο Σαμαράς προσπαθεί να αποφύγει τα νέα σκληρά μέτρα που έρχονται μιας και εκλογές θα γίνουν το αργότερο μέχρι Μάρτιο ή Απρίλιο.»
Όταν η Μαρίνα Χρυσοβελώνη απεκάλεσε ικέτη τον Αντώνη Σαμαρά ο κ. Παναγιωτόπουλος ξεσηκώθηκε από τη θέση του λέγοντας «Να σέβεστε τον πρωθυπουργό». Στη συνέχεια της κουβέντας : 

Παναγιωτόπουλος : Λέτε ψέματα στον ελληνικό λαό
Παναγιωτόπουλος : Το 2016 θα έχουμε Ανάπτυξη
Χρυσοβελώνη : Θα έχει πεθάνει ο μισός ελληνικός πληθυσμός μέχρι τότε.

Τούρκος υπουργός: Ο χριστιανισμός δεν είναι θρησκεία

Ο Ερντογάν Μπαϊρακτάρ που διετέλεσε Τούρκος Υπουργός Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας μέχρι... τον Δεκέμβρη του έτους 2013, έκανε δηλώσεις κατά την διάρκεια μιας συνέντευξης του κυβερνητικού κόμματος.

Ο Μπαϊρακτάρ είπε: "Οι τρεις μεγαλύτερες χώρες του κόσμου δεν είναι μουσουλμανικές. Η Κίνα, η Ινδία και η Αμερική που μόνο αυτή είναι μονοθεϊστική. Η πνευματικότητα και τα θρησκευτικά συναισθήματα είναι σε αποδυνάμωση. Υπάρχουν 2,5 δισεκατομμύρια χριστιανοί σε όλον τον κόσμο. Ο χριστιανισμός δεν είναι θρησκεία. Ο χριστιανισμός είναι απλώς ένα είδος πνευματικής καλλιέργειας. Και αυτό δεν μοιάζει σε αυτό που λέμε θρησκεία. Μια θρησκεία διδάσκει. Μια θρησκεία είναι ένας τρόπος ζωής που δίνει ευτυχία και ειρήνη."

Πηγή

Αυτές είναι οι ανδρικές κολόνιες που τραβάνε περισσότερο τις γυναίκες

Ενας από τους κυριότερους λόγους που οι άνδρες φοράνε κολόνια, είναι για να προσελκύσουν το αντίθετο φύλο. Ωστόσο δεν μπορούμε να ξέρουμε τι επίδραση έχει το κάθε άρωμα στις γυναίκες, αν δε ρωτήσουμε 
τις ίδιες.Το Business Insider, επέλεξε τις δημοφιλέστερες ανδρικές κολόνιες και στη συνέχεια τις έδωσε στην κριτική επιτροπή. 
Οι κριτές ήταν η Fashion director Κάρολαϊν Ισα από το περιοδικό London Tank Magazine, το μοντέλο της Victoria’s Secret Σανίνα Σάικ και η κωμικός Νίκι Γκλέισερ.
Ακολουθούν οι κολόνιες που ανέδειξαν:

Lacoste L!VE
Μυρίζει: Λάιμ και άρωμα καπνισμένου ξύλου. Θυμίζει ποτό τζιν.
Τι είπαν: Τα αρώματα της Lacoste ήταν ανέκαθεν παγίδα γι τις γυναίκες. «Θα ακολουθούσα παντού έναν άνδρα που φόραγε αυτό το άρωμα» δήλωσε η Ισα, ενώ η Σάικ είπε ότι «της φέρνει στο μυαλό άνδρες με κοστούμι Hugo Boss»


Pharrell Williams Girl – Comme Des Garcons
Μυρίζει: Λουλούδια και κέδρο
Τι είπαν: Τα κορίτσια συμφώνησαν ότι θυμίζει αποσμητικό σε λόμπι ακριβού ξενοδοχείου, αν και δεν ξετρελάθηκαν με τη μυρωδιά του


Masculin Pluriel – Maison Francis Kurkdjian
Μυρίζει: πικάντικο άρωμα
Τι είπαν: Στην Γκλέιζερ θυμίζει «επιτηδευμένο μπαμπά», στην Σάικ «καλοκαίρι στην ταράτσα» και στην Ισα «γοητευτικό Γάλλο»


Michael Kors For Men
Μυρίζει: Περγαμόντο και μόσχο
Τι είπαν: Η Ισα παρατήρησε ένα γλυκό άρωμα που θύμιζε γρανίτα, η Σάικ ένα «aftershave για άνδρα της δεκαετίας του 1960» και στην Γκλέισερ θύμισε «ένα ακριβό μωρό»



Luna Rossa Extreme – Prada
Μυρίζει: γλυκό και πικάντικο άρωμα με περγαμόντο, τζιν και δέρμα
Τι είπαν: «Θυμίζει τροπικό αποσμητικό» κατά την Γκλέισερ, στην Ισα θυμίζει άνδρα «κοσμογυρισμένο» ενώ η Σάικ είδε «έναν σέξι άνδρα σε παραλία του Μαιάμι»



Invictus – Paco Rabanne
Μυρίζει: Ελαφριά και αθλητική μυρωδιά με πατσουλί και γκρέιπφρουτ
Τι είπαν: Στην Ισα μύρισε «ζαχαρωτό», στην Γκλέισερ «φρέσκα σεντόνια» ενώ η Σάικ δήλωσε ότι είναι αδιαμφισβήτητα το αγαπημένο της απ’ όσα μύρισε.




Στο Διαδίκτυο και άλλες γυμνές φωτογραφίες σταρ

Δεν έχει τέλος από ό,τι φαίνεται ο χαμός που έχει προκληθεί από τη διαρροή γυμνών φωτογραφιών των celebrities του Hollywood στο Διαδίκτυο. Μετά το χάος που έγινε με τις δεκάδες φωτογραφίες της 
Jennifer Lawrence, της Kate Upton και άλλων σταρ, που είδαν τις πιο ιδιωτικές τους στιγμές να δημοσιεύονται αρχικά στο 4Chan και το Reddit και στη συνέχεια σε χιλιάδες ιστοσελίδες παγκοσμίως, ήρθε η σειρά πολλών ακόμα διασήμων που έπεσαν θύματα χάκερς. 

Αυτή τη φορά, εκτός από το νέο «διασυρμό» για την Jennifer Lawrence η Scarlett Johansson, η Rihanna, η Emily Ratajkowski και η Amber Heard, αρραβωνιαστικιά του Jonny Depp, είναι μεταξύ των σταρ που «έχασαν» από τα κινητά τους τις προσωπικές αυτές, γυμνές, αισθησιακές και προκλητικές φωτογραφίες. 

Για την Scarlett Johansson, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, καθώς μια σειρά γυμνών φωτογραφιών της είχε δημοσιευθεί το 2011. Όπως αναφέρουν όμως οι «φανατικοί» θαυμαστές της, φαίνεται πως τώρα ήρθε η ώρα για «όλο το πακέτο» από τις δεκάδες φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει. 

Για την σταρ της ποπ Rihanna, που πολλές φορές με τις δημόσιες εμφανίσεις της έχει προκαλέσει χιλιάδες σχόλια, η διαρροή αφορά σε τουλάχιστον δύο νέες φωτογραφίες. Αν και η εκκεντρική τραγουδίστρια έχει δει πολλές γυμνές της φωτογραφίες να δημοσιεύονται παρά τη θέλησή της, οι χάκερ κατάφεραν να πάρουν από το προσωπικό της τηλέφωνο κάποιες από τις προσωπικές της στιγμές. Η ίδια δεν έχει προς το παρόν σχολιάσει το γεγονός, καθώς οι εκπρόσωποί της δεν απαντούν στις ερωτήσεις του Τύπου. 

Η Amber Heard είναι πιθανότατα το μεγαλύτερο θύμα της δεύτερης αυτής «φάσης» της διαρροής καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι περισσότερες από 50 οι γυμνές της φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει, ενώ ανάμεσα στο... πλούσιο υλικό υπάρχουν και βίντεο. Η 28χρονη Τεξανή, που είναι αρραβωνιασμένη με τον ηθοποιό Jonny Depp φέρεται μάλιστα να συμμετέχει και σε τρίο, ενώ καπνίζει ναρκωτικά, όπως μεταδίδει η εφημερίδα «New York Daily News». 

Ακόμα ένα από τα διασημότερα θύματα των χάκερ, η Emily Ratajkowski, διάσημο μοντέλο που επίσης είδε τις πιο προσωπικές της στιγμές δημοσιευμένες στο Διαδίκτυο



 

11 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνετε όταν έχετε νεύρα

Τα αρνητικά συναισθήματα και η κακή διάθεση δεν είναι οι μοναδικές επιπτώσεις ενός καβγά. Τα νεύρα και ο θυμός, που βιώνουμε, επηρεάζουν την ικανότητά μας να λειτουργήσουμε και να φέρουμε εις πέρας συγεκριμένες εργασίες, που υπό ήρεμες συνθήκες δεν έχουμε πρόβλημα να κάνουμε.
Ακόμα όμως και αν δεν πρόκειται
για αδυναμία, υπάρχουν πολλά πράγματα που απλά δεν πρέπει να κάνουμε με νεύρα, αφού ο παρορμητισμός δεν έλυσε ποτέ καμία διαφορά και δεν προώθησε ποτέ θετικά αποτελέσματα.

Μην κοιμάστε με νεύρα
 Όταν πέφτετε στο κρεβάτι ήδη νευριασμένοι, ο ύπνος θα ενισχύσει ή έστω θα διατηρήσει τα αρνητικά σας συναισθήματα. Κατά τη διάρκεια του ύπνου, επεξεργαζόμαστε και παγιώνουμε τις πληροφορίες που λαμβάνουμε μέσα στην ημέρα και δεδομένου ότι αυτή η διαδικασία αφορά κυρίως τις συναισθηματικές πληροφορίες, είναι αντιληπτό ότι τα αρνητικά συναισθήματα του θυμού «κάθονται» καλύτερα μέσα μας, κατά τη διάρκεια του ύπνου, από το αν παραμένατε ξύπνιοι, που θα είχατε το πλεονέκτημα της λογικής και ψύχραιμης ματιάς να λύσετε την αιτία του θυμού σας.

Μην οδηγείτε με νεύρα
Η οδήγηση θέλει ήρεμη συμπεριφορά και ψυχραιμία και κάθε φορά που κάθεστε στη θέση του οδηγού με νεύρα, είναι πολύ πιθανό κάτι να μην πάει καλά. Όταν έχουμε νεύρα, ανεβαίνει η επιθετικότητά μας, ενώ ο θυμός μειώνει την περιφερειακή όραση που είναι βασική για ασφαλή οδήγηση απέναντι σε εμάς τους ίδιους, αλλά και τους άλλους.


 
Μην ξεσπάτε
Το να ξεσπάτε το θυμό σας θεωρείται γενικά προτιμητέο από το να κρατάτε μέσα σας τα νεύρα, αλλά η αλήθεια είναι ότι μάλλον κάνει τα πράγματα χειρότερα. Όταν εσείς ξεσπάτε, κάποιος άλλος εκνευρίζεται ακόμα περισσότερο, ενώ όταν ακόμα ξεσπάτε σε κάτι άψυχο, όπως είναι τα μαξιλάρια, τότε, όχι μόνο ενισχύετε -εν αγνοία- σας τα νεύρα, αλλά και τη μελλοντικές επιθετικές συμπεριφορές.

Μην τρώτε με νεύρα
Κάθε φορά που «πνίγετε» το θυμό σας στο φαγητό, έχετε την τάση να επιλέγετε κάτι μάλλον ανθυγιεινό και γεμάτο ζάχαρη. Αν από την άλλη επιλέγατε μπρόκολο για να ηρεμήσετε, τότε δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα στη σχέση φαγητού-θυμού, αλλά το θέμα είναι ότι δεν το επιλέγετε.
Επιπλέον, κάθε φορά που νιώθουμε ότι δεχόμαστε επίθεση, είτε εμείς επιτιθέμεθα, το σώμα μας μπαίνει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, βάζοντας σε υπολειτουργία τις χωνευτικές διαδικασίες, κάτι που οδηγεί σε προβλήματα στο γαστρεντερικό όπως η διάρροια και η δυσκοιλιότητα.


 
Μην συνεχίζετε τον καβγά
Όταν είστε θυμωμένος και συνεχίζετε τον καβγά, το μόνο που καταφέρνετε είναι να διατηρείτε το αίσθημα του θυμού, ενώ αυξάνετε τις πιθανότητες να πείτε ή να κάνετε κάτι που αργότερα θα μετανιώσετε. Κάντε ένα διάλειμμα από τον καβγά και υποσχεθείτε να επανέλθετε σε αυτόν, για να βρεθεί η λύση του προβλήματος αργότερα, ώστε να είστε πιο ήρεμοι να βρείτε τη λύση χωρίς αγενείς χαρακτηρισμούς και κακεντρέχειες.

Μην κοινοποιείτε τα νεύρα σας
Η κοινοποίηση στα κοινωνικά δίκτυα είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείται για συναισθήματα και δηλώσεις αγάπης, παρά για να μάθει όλος ο κόσμος πόσο νευριασμένοι και εξοργισμένοι είστε με κάποιον ή κάτι. Μην ξεχνάτε πως τα γραπτά μένουν και όταν δηλώνετε κάτι δημοσίως, δεν μπορείτε εύκολα να το αναιρέσετε.

Μην στέλνετε email όταν έχετε νεύρα
Η ίδια αρχή που απαγορεύει την κοινοποίηση του θυμού σας στο facebook, ισχύει και στη σύνταξη και αποστολή email. Αφού πατήσετε το κουμπί αποστολής, γνωρίζετε πως δεν υπάρχει γυρισμός, ενώ αν σας βοηθάει να καταγράφετε τα συναισθήματά σας, κάντε το χωρίς μετά να το στείλετε σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Γράψτε σε ένα αρχείο εκτός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ξαναδιαβάστε το και αφού αφαιρέσετε όλα όσα θα σας ζημιώσουν αργότερα, στείλτε το.


Μην πίνετε με νεύρα Μπορεί εσείς να καταφεύγετε στο ποτό για να ηρεμήσετε από τα νεύρα, αλλά δεν λειτουργεί έτσι το αλκοόλ στο σώμα. Το αλκοόλ δημιουργεί το έδαφος για να αντιδράσετε περισσότερο παρορμητικά, απ’ όσο απαιτούν οι συνθήκες όταν είστε νευριασμένοι και τέτοιες συμπεριφορές σπάνια έχουν καλά αποτελέσματα. Η ζάλη του αλκοόλ, μας οδηγεί σε συμπεριφορές που την επόμενη μέρα μάλλον θα μετανιώσουμε και δεν βοηθάει σε καμία περίπτωση να διαχειριστούμε την οργή μας.

Μην αγνοείτε την πίεσή σας
Το ρίσκο εμφράγματος και εγκεφαλικού επεισοδίου αυξάνει για δυο ώρες μετά που σας έχουν πιάσει τα νεύρα σας. Πιο συγκεκριμένα οι πιθανότητες εμφράγματος αυξάνονται πέντε φορές, ενώ του εγκεφαλικού τριπλασιάζονται. Γι’ αυτό το λόγο και ακόμα περισσότερο αν έχετε ιστορικό, κάθε φορά που συγχύζεστε ελέγχετε την πίεση σας, ώστε αν τη δείτε να ανεβαίνει επικίνδυνα να προσπαθήσετε διπλά να ηρεμήσετε προστατεύοντας τον εαυτό σας από τα χειρότερα.

Μην εμμένετε στο θυμό σας
Το να αναμοχλεύετε την αιτία και τον ίδιο τον καβγά που σας αδίκησε και εξόργισε δεν βοηθάει σε καμία περίπτωση. Εάν δε, είστε εσείς ο λόγος που κάποιος άλλος έχει φτάσει στα όρια του, μην πυροδοτείτε την κατάσταση, αλλά δοκιμάστε να ηρεμήσετε τον άλλο, παραμένοντας εσείς ήρεμοι και σταθεροί στο λόγο και τη συναισθηματική σας κατάσταση.

Που μένουν οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι στον κόσμο; Σε… τραγική θέση η Ελλάδα!


Secrets-Healthy-People
Οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι στον πλανήτη είναι οι κάτοικοι του Παναμά, ενώ εκείνοι στη Συρία και το Αφγανιστάν οι πιο δυστυχισμένοι, σύμφωνα με μία νέα έρευνα σε 135 χώρες του κόσμου.

Που βρίσκεται η χώρα μας; Σε πολύ άσχημη θέση… ο ελληνικός λαός είναι δυστυχισμένος και βρίσκεται στην 100η θέση στην παγκόσμια κατάταξη της ευτυχίας, μαζί με μαζί με την Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Αίγυπτο, τη Λετονία, το Μαυροβούνιο, τη Νιγηρία, το Νίγηρα, την Παλαιστίνη και την Σερβία.
Την έρευνα που τιτλοφορείται «Well-BeingIndex» πραγματοποίησε το 2013 ο οργανισμός Gallup-Healthways, ερευνητές του οποίου πήραν συνεντεύξεις από περισσότερους από 133.000 κατοίκους των 135 χωρών.
Ανάμεσα στα στοιχεία που μελέτησε η έρευνα, η οικονομική ασφάλεια των πολιτών, η κοινωνική ευεξία, η κοινοτική ευεξία η υγεία και η ύπαρξη σκοπού και στόχων στη ζωή. Οι επιστήμονες κατέταξαν τις χώρες με βάση το ποσοστό των πολιτών τους που δήλωσαν ευτυχισμένοι για τουλάχιστον τρεις από τους πέντε παράγοντες.
Τα αποτελέσματα ανέδειξαν πρωταθλητές τον Παναμά και την Κόστα Ρίκα. Μάλιστα ο Παναμάς είχε το υψηλότερο ποσοστό ικανοποίησης σε τέσσερα από τα πέντε κριτήρια. Μόνο στην οικονομική ασφάλεια τον ξεπέρασε η Σουηδία, με το 72% των κατοίκων της να δηλώνουν πως είναι σε άριστη οικονομική κατάσταση, όμως στα άλλα κριτήρια ήταν πολύ χαμηλότερα.
Από τους Έλληνες που συμμετείχαν, μόνο το 10% δήλωσε ευτυχισμένο σε τουλάχιστον τρία από τα κριτήρια.
Τις λιγότερες πιθανότητες ευτυχίας έχουν οι κάτοικοι σε Συρία και Αφγανιστάν, όπου μόνο το 1% δήλωσαν ευτυχισμένοι.

Το θαύμα της ζωής: Το συγκλονιστικότερο βίντεο που έχετε δει μέχρι σήμερα!

Εκατομμύρια σπερματοζωάρια καλπάζουν προς ένα ωάριο. Ένα μόνο τυχερό από αυτά καταφέρνει να διεισδύσει και να φτάσει στο ωάριο. Το θαύμα της ζωής έχει ξεκινήσει και απομένουν λιγότερο από 9 μήνες για να πάρει τη μορφή ενός φανταστικού μωρού!

Στο παρακάτω βίντεο θα παρακολουθήσετε σε λίγα μόνο λεπτά πώς πραγματοποιείται η διαδικασία της γονιμοποίησης, πώς ένα γονιμοποιημένο ωάριο βρίσκει την θέση του στη μήτρα, πώς σταδιακά μεταμορφώνεται σε έμβρυο και πώς αυτό γίνεται ένα νέο, ολοκληρωμένο μωρό, έτοιμο να γνωρίσει έναν νέο κόσμο!
Δείτε παρακάτω το συγκλονιστικό video:

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας
ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 18:00  ΑΠΟΓΕΥΜΑ


Ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας στην προσπάθειά του να συμβάλλει στην ενημέρωση των μελών του, αλλά και ευρύτερα των υπαλλήλων του Δημοσίου σχετικά με τις αλλαγές για το συνταξιοδοτικό, όπως αυτές διαμορφώθηκαν μετά την εφαρμογή των μνημονίων, οργανώνει Ημερίδα  με τίτλο:

«Οι αλλαγές στο συνταξιοδοτικό των δημοσίων υπαλλήλων - Τι ισχύει για τους υπαλλήλους των ΟΤΑ και ευρύτερα του δημόσιου τομέα;»
Οι εισηγήσεις (και οι απαντήσεις σε διευκρινιστικά ζητήματα που θα τεθούν), θα γίνουν από κλιμάκιο διευθυντών του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους και ειδικότερα από τους: Χριστοδούλου Νικ. & Κοντοκώστα Κων/νο.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης («ΕΚΑΒΗ»)
Ώρα 18:00

Εισηγήσεις και απαντήσεις σε ζητήματα που αφορούν αποκλειστικά υπαλλήλους των ΟΤΑ (αίθουσα ισογείου)
Ώρα 18:00

Εισηγήσεις και απαντήσεις σε ζητήματα που αφορούν όλους τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα (πλην  ΟΤΑ & Ενστόλων) - (αίθουσα 1ου ορόφου).
Επίσης στις 17:30 θα γίνει ενημέρωση από το δικηγόρο κ. Τσιόλη Γεώργιο σχετικά με τα 176 Ε                                


                                                  Για το Δ.Σ. 
       Ο Πρόεδρος                   Η Γ. Γραμματέας

Χρήστος Κομπατσιάρης                                             Δήμητρα Καζακλάρη   

Πηγή: http://kolindrinamaslatia.blogspot.com/2014/09/blog-post_332.html#ixzz3ECvEFUpU

Δίωξη κατά του κουνιάδου του Βενιζέλου για δάνειο από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο


Δίωξη κατά του επιχειρηματία Δημήτρη Μπακατσέλου, κουνιάδου του Ευάγγελου Βενιζέλου άσκησε η εισαγγελέας διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου, για δάνειο ύψους 1 εκατ. ευρώ που έχει λάβει η εταιρία του «ΥΙΟΙ Δ. ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΥ ΑΕ» από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ενώ βρισκόταν σε εξαιρετικά δεινή οικονομική θέση, που την οδήγησε λίγο μετά σε αίτηση πτώχευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες του koutipandoras.gr η δίωξη κατά του Δημήτρη Μπακατσέλου συσχετίστηκε με την υπόθεση των «κόκκινων» δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, στην οποία εμπλέκονται και άλλα γνωστά πρόσωπα.
Όπως είχε αποκαλύψει το Hot Doc στο τεύχος 45 της 30ης Ιανουαρίου 2014, το ομολογιακό δάνειο που έδωσε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο τέλος του 2011, όταν οι τραπεζικές στρόφιγγες δεν άνοιγαν για κανέναν, πήρε η εταιρία του Μπακατσέλου, του κουνιάδου δηλαδή του Βενιζέλου που την περίοδο εκείνη ήταν υπουργός Οικονομικών.
Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, δηλαδή, την ώρα που όλα τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αναζητούσαν εναγωνίως κεφάλαια για να καλύψουν τις δανειακές επισφάλειές τους και να θωρακιστούν ενόψει του επερχόμενου PSI κι ενώ βρισκόταν υπό κρατικό έλεγχο, παρείχε, επί προεδρίας Κλέωνα Παπαδόπουλου, το επίμαχο δάνειο του 1 εκατομμυρίου.
Το δάνειο αυτό εγκρίθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 2011, εκταμιεύτηκε την ίδια ακριβώς ημέρα στον λογαριασμό της εταιρίας τού κουνιάδου του Ευάγγελου Βενιζέλου, «ΥΙΟΙ Δ. ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΥ ΑΕ - ΕΙΔΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ - ΣΙΔΕΡΑ – ΜΠΕΤΟΝ – ΤΣΙΜΕΝΤΑ», με επιτόκιο 7,6%, ενώ πέρα από την εκταμίευση καθαυτή, η οποία έγινε αυθημερόν, πράγμα αρκετά ασυνήθιστο, ποικίλα ερωτήματα προκύπτουν από τα οικονομικά στοιχεία της εταιρίας, καθώς, όπως φαίνεται και από τους ισολογισμούς της, είχε παρουσιάσει σημαντικές μειώσεις στους κύκλους εργασιών της που άγγιζαν το 30%, ενώ την ίδια ώρα αυξάνονταν οι δανειακές της υποχρεώσεις.
Το δάνειο, όπως είχε γράψει το avantipopolo.gr, αφού εκταμιεύτηκε από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, έσπασε σε επιμέρους τραπεζικές επιταγές και εκταμιεύτηκε εκ νέου, αυτή τη φορά από την εταιρία ΥΙΟΙ Δ. ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΥ ΑΕ. Μόλις λίγους μήνες μετά την εξασφάλιση του δανείου, τον Ιούλιο του 2012, η εταιρία τού κουνιάδου του Ευαγ. Βενιζέλου, μη μπορώντας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, προχώρησε σε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99, η οποία απορρίφθηκε, ενώ δύο μήνες αργότερα και συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο υπέβαλε και δεύτερο αίτημα, το οποίο απέσυρε στις 10/12/12.
Το εν λόγω ομολογιακό δάνειο, σύμφωνα με την επίσημη απάντηση της εταιρίας στο Hot Doc, δεν ανήκει στα μη εξυπηρετούμενα, ούτε έχει περιέλθει στην «κακή» τράπεζα. Ωστόσο τα ερωτήματα παραμένουν και είναι πολλά και σημαντικά, καθώς δεν αφορούν τόσο την ίδια την εταιρία που αιτήθηκε ένα δάνειο, όσο τον τρόπο που αυτό δόθηκε. Πώς γίνεται η διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου να εγκρίνει το επίμαχο δάνειο προς μια επιχείρηση, τα οικονομικά στοιχεία της οποίας έδειχναν ότι το καθιστά εξαιρετικά επισφαλές, πολλώ δε μάλλον σε μια περίοδο που το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο βρισκόταν υπό τη δαμόκλειο σπάθη της διάλυσης; 
daneio_mpakatselou.jpg
Δείτε τι είχε απαντήσει η «ΥΙΟΙ Δ. ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΥ ΑΕ» στο Hot Doc
Σε μια εποχή όπου ο κατασκευαστικός τομέας και ο χώρος της οικοδομής και των ακινήτων τείνει να εξαφανισθεί, όπου σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία έχει χαθεί πάνω από το 80% των εργασιών του κλάδου από το 2008, η επιχείρηση ΥΙΟΙ Δ.ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΥ ΑΕ, με μια ιστορία πάνω από 80 χρόνια είναι παρούσα και δίνει τον αγώνα παραμένοντας στις σημαντικότερες επιχειρήσεις του χώρου.
Το ομολογιακό δάνειο στο οποίο αναφέρεστε χρησιμοποιήθηκε για τον σκοπό για τον οποίο εδόθη και μετά την αναδιάρθρωση των δανείων της εταιρίας στις 15/12/2012, αποτελεί μέρος ενός ενυπόθηκου κοινού ομολογιακού δανείου στο οποίο μετέχουν όλες οι συνεργαζόμενες με την εταιρεία μας τράπεζες και το οποίο είναι απολύτως ενήμερο. Άρα το δάνειο που μας χορηγήθηκε από το Τ.Τ. χορηγήθηκε με τα ίδια κριτήρια και την ίδια πρακτική, που ακολούθησαν και ακολουθούν όλες οι ελληνικές τράπεζες. Είναι προφανές ότι το δάνειο αυτό δεν ανήκει στα μη εξυπηρετούμενα ούτε έχει περιέλθει στη λεγόμενη «κακή» τράπεζα.
Προς ενημέρωσή σας, η εταιρία ΥΙΟΙ Δ. ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΥ ΑΕ έχει αποσύρει την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99, στις 10/12/2012 και συνεχίζει να αγωνίζεται στις δύσκολες συν- θήκες που εσείς γνωρίζετε και περιγράφετε με τα κείμενά σας, δίνοντας δουλειά σε πάνω από 40 εργαζόμενους και όντας ενήμερη προς όλες τις υποχρεώσεις της στο κράτος και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς.

Γίναμε πολίτες Β για να μείνουμε στο ευρω!


τελικά η Ελλάδα παρέμεινε στο ευρώ,
αλλά εκδιώχθηκε από την ΕΕ
Σοκαριστική ήταν η ομολογία της Κομισιόν, ότι στην Ελλάδα και στις χώρες του Μνημονίου δεν ισχύει ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ και το Δίκαιο της ΕΕ, σύμφωνα με απάντηση που έδωσε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, Γ. Κατάϊνεν, σε σχετική ερώτηση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα των Γ. Κατρούγκαλου, Δ. Παπαδημούλη, Κ. Κούνεβα, Μ. Γλέζου, Κ. Χρυσόγονου και της Σ. Σακοράφα.

Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην ερώτησή τους, αφού μνημόνευαν έκθεση του ειδικού εισηγητή...
του ΟΗΕ, Cephas Lumina, αναφορικά με τα «μέτρα λιτότητας που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, που υποβαθμίζουν την προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων που προστατεύονται από Διεθνείς Συμβάσεις των ΗΕ, αλλά και από τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ», ζητούσαν από την Κομισιόν τη θέση της, καθώς επίσης, συγκεκριμένα μέτρα για την παύση της «παραβίασης των δικαιωμάτων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της από τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων».

Στην απάντησή του ο αρμόδιος Επίτροπος, Γ. Κατάϊνεν, κάνει απόλυτα σαφές ότι στην Ελλάδα και στις χώρες του Μνημονίου, δεν χωρούν κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα, τονίζοντας ότι «Όσον αφορά… τα προγραμματικά έγγραφα (σ.σ. τα Μνημόνια), δεν πρόκειται για ενωσιακό δίκαιο, αλλά για μέσα που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της», για να ρίξει στη συνέχεια το «μπαλάκι των ευθυνών» στην ελληνική κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι «στην Ελλάδα εναπόκειται να εξασφαλίσει την τήρηση των υποχρεώσεών της όσον αφορά τα θεμελιώδη δικαιώματα».

Καταλήγοντας στην απάντησή του ο ευρωπαίος Επίτροπος, αντί να κάνει αυτοκριτική για τα αποτελέσματα που έχουν οι πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται στην Ελλάδα στους εργαζόμενους και την κοινωνία, δικαιολογεί τα μέτρα των Μνημονίων, λέγοντας ότι «κατά τον σχεδιασμό του προγράμματος λήφθηκε εναργώς υπόψη η ανάγκη να διασφαλιστεί ο δίκαιος χαρακτήρας της διαδικασίας προσαρμογής, μέσω της προστασίας των ομάδων χαμηλών εισοδημάτων».

Ακολουθούν η πλήρης ερώτηση και απάντηση όπως ανακοινώθηκαν στο Δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

 Ερώτηση προς την Επιτροπή
 Georgios Katrougalos (GUE/NGL), Dimitrios Papadimoulis (GUE/NGL), Kostadinka Kuneva (GUE/NGL), Emmanouil Glezos (GUE/NGL), Kostas Chrysogonos (GUE/NGL) και Sofia Sakorafa (GUE/NGL).

Θέμα: Έκθεση εμπειρογνώμονα των ΗΕ για την προσβολή ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα ως απόρροια της εφαρμογής μέτρων λιτότητας. 

Πρόσφατη έκθεση του ειδικού εισηγητή των ΗΕ Cephas Lumina (Report on the effects of foreign debt and other related international financial obligations of States on the full enjoyment of all human rights, particularly economic, social and cultural rights, Addendum, Mission to Greece, UN A/HRC/25/50/Add.1) διαπιστώνει ότι τα μέτρα λιτότητας που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής υποβαθμίζουν την προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων που προστατεύονται από Διεθνείς Συμβάσεις των ΗΕ, αλλά και από τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ.

Η Έκθεση συστήνει στους δανειστές (άρα και την ΕΕ), μεταξύ άλλων:
α) να μην παρέχουν βοήθεια υπό όρους άσκησης παρεμβατικών και ταπεινωτικών πολιτικών που υπονομεύουν την ανάπτυξη και τα ανθρώπινα δικαιώματα·
β) να συμπεριλάβουν τη μείωση της ανεργίας και της φτώχειας ως μετρήσιμους στόχους στο πρόγραμμα προσαρμογής·
γ) να διασφαλίσουν τη διαφάνεια στις διαπραγματεύσεις.

Με αυτά τα δεδομένα, ερωτάται η Επιτροπή:
  1. Πώς σχολιάζει τις θέσεις της Έκθεσης ως προς την παραβίαση δικαιωμάτων και από όργανα της ΕΕ και τις ανωτέρω συστάσεις που απευθύνονται και σε αυτήν; 
  2. Τι προτίθεται να πράξει για να παύσει η παραβίαση των δικαιωμάτων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της από τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων; 
 Απάντηση του κ. Katainen εξ ονόματος της Επιτροπής 

Η Επιτροπή έχει δεσμευθεί να εξασφαλίσει ότι, κατά την εφαρμογή του δικαίου της ΕΕ, θα γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα που κατοχυρώνει ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ. Όσον αφορά, ωστόσο, τα προγραμματικά έγγραφα, δεν πρόκειται για ενωσιακό δίκαιο, αλλά για μέσα που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της: υπό την έννοια αυτή δεν μπορεί να γίνει επίκληση του Χάρτη, ενώ στην Ελλάδα εναπόκειται να εξασφαλίσει την τήρηση των υποχρεώσεών της όσον αφορά τα θεμελιώδη δικαιώματα. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου έχει αποφανθεί ότι τα μέτρα που ελήφθησαν από τις ελληνικές αρχές, δεν παραβιάζουν τη Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Η Επιτροπή έχει πλήρη επίγνωση της δύσκολης κοινωνικής κατάστασης στην Ελλάδα και το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην απασχόληση και τις κοινωνικές πολιτικές για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Κατά τον σχεδιασμό του προγράμματος λήφθηκε εναργώς υπόψη η ανάγκη να διασφαλιστεί ο δίκαιος χαρακτήρας της διαδικασίας προσαρμογής, μέσω της προστασίας των ομάδων χαμηλών εισοδημάτων. Το πρόγραμμα αποδίδει ιδιαίτερη έμφαση στις μεταρρυθμίσεις για τη δημιουργία βιώσιμης ανάπτυξης και απασχόλησης, ενώ περιλαμβάνει πολιτικές που αποσκοπούν στην αύξηση της αποτελεσματικότητας των δικτύων κοινωνικής ασφάλειας, τη διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής των παροχών ανεργίας για τους μακροχρόνια άνεργους, καθώς και την πρόσβαση των ανασφάλιστων στις υπηρεσίες υγείας. Επιπλέον, δρομολογείται πρόγραμμα ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, σε πιλοτική βάση. Το εν λόγω πρόγραμμα θα αρχίσει το 2015 και θα επεκταθεί σταδιακά σε ολόκληρη τη χώρα. Όσον αφορά την ανεργία, έχουν ήδη θεσπιστεί προγράμματα που χρηματοδοτούνται από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ για την πρόσληψη νέων και μακροχρόνια άνεργων.

Για βαζελίνη, ξεχάστε το!


Παλαιότερο στιγμιότυπο από συνάντηση
Μέρκελ-Σαμαρά, οπότε είχαν διαφανεί τα
πρώτα δείγματα θαυμασμού της Γερμανίδας
Καγκελαρίου προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό.
Καθαρή ζήλεια και φθονερά συναισθήματα της Άγκελα Μέρκελ για τον Αντώνη Σαμαρά και τις επιτυχίες του διαμορφώνουν, δυστυχώς, ένα εξαιρετικά αρνητικό κλίμα γύρω από την πολυδιαφημισμένη συνάντηση των δυο τους στο Βερολίνο. Και στην πραγματικότητα την προκαταλαμβάνουν.

Για να γίνω σαφέστερος, υπενθυμίζω ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός επισκέπτεται τη Γερμανίδα Καγκελάριο, με καμάρι στις αποσκευές του την θεαματική και αδιαμφισβήτητη επιστροφή της ελληνικής Οικονομίας στην ανάπτυξη, την ίδια ώρα που η δύσμοιρη Γερμανία βιώνει, πολύ προβληματισμένη και ανήσυχη, τη συρρίκνωση της δικής της Οικονομίας.

Έτσι, η προβολή της συνάντησης από τα Μ.Μ.Ε. θα καταστήσει προφανές στους Γερμανούς ψηφοφόρους και φορολογούμενους ότι η Άγκελα Μέρκελ ναι μεν πέτυχε να πυροδοτήσει...
την ελληνική Οικονομία, και μάλιστα αρκούμενη γι αυτό μόνο σε μια ελληνική κυβέρνηση μαριονέτα όλη κι όλη, αλλά, αντιθέτως, απέτυχε να κάνει το ίδιο και για τη δική της πατρίδα, και τούτο παρά το γεγονός ότι ήταν η ίδια αυτοπροσώπως παρούσα στο Βερολίνο και είχε πλήρη και καθαρή εικόνα της εκεί κατάστασης.

Θα της είναι, λοιπόν που λέτε, από δύσκολο έως αδύνατο να δώσει πειστικές εξηγήσεις στους συμπατριώτες της για τούτη την αντίφαση, και θα αναγκασθεί να παραδεχθεί, μέσα της, ίσως και δημόσια επιτέλους, τη μεγαλοφυΐα του Αντώνη Σαμαρά. Θέλει-δεν θέλει, μετά από τη δυσάρεστη τροπή που έχουν πάρει τα γερμανικά οικονομικά, θα ζητήσει μια δήλωση στήριξης από τον Αντώνη Σαμαρά. Όμως νομίζω ότι ο Έλληνα Πρωθυπουργός δεν έχει καμιά διάθεση να της κάνει ένα τόσο μεγάλο χατήρι. Ίσα-ίσα που φοβάμαι μήπως, αντί να της χαρίσει μια τέτοια δήλωση, της πάρει και το βρακί.

Κατόπιν τούτων, όπως αντιλαμβάνεστε, ματαιοπονούν όσοι αγωνιούν για ελαφρύνσεις ή άλλης μορφής βελτιώσεις του προγράμματος. Για βαζελίνη ούτε λόγος να γίνεται. Λεπτομέρειες στα Δελτία των οκτώ.

by Sotos

ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ Ο ενφιΑΛΤΗΣ ΤΟΥΣ!


Νόμο για τα μπλογκ ζητάει η Μ. Σπυράκη! Ρε γερμανοτσογλάνι, που από τη θαλπωρή του Άκη βρέθηκες στη θαλπωρή του Αντωνάκη, αναρτήσεις μπορούν να γίνουν απ' οποιαδήποτε χώρα του πλανήτη! Που ζεις ζωντόβολο, που σε έκανε η Ν. ΠΑΣΟΚ δημοσιοκάφρο!

ΗΜαρία Σπυράκη ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου να βγει νόμος για τα ενημερωτικά μπλογκ. 
Το είπε η ίδια σε συνέντευξη που παραχώρησε ως ευρωβουλευτής πλέον στην «Ελευθερία». Όταν ο δημοσιογράφος τη ρώτησε για το μέλλον των ΜΜΕ, η Μ. Σπυράκη δήλωσε πως τα ελληνικά ΜΜΕ «πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ιδιωτικές επιχειρήσεις. 
Η νομοθεσία για την...
αδειοδότηση μπορεί να έχει καθυστερήσει, αλλά είναι σε σωστή κατεύθυνση, γιατί δεν μπορεί οποιοσδήποτε να ανοίγει ένα κανάλι ή ακόμη περισσότερο ένα μπλογκ και να μεταδίδει ειδήσεις».
Αποκαλύπτει, μάλιστα, πως έχει ήδη προτείνει στον Χ. Αθανασίου «να δει το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει στη γειτονική Ιταλία και το οποίο, χωρίς να περιορίζει στο ελάχιστο την ελευθερία του λόγου, προβλέπει ότι όλοι οι ιστότοποι που μεταδίδουν ειδήσεις έχουν υπεύθυνο κατά τον νόμο». 
Από typologies, μέσω "Το Γρέκι"

Σπυρίδων (το άδωνις προστέθηκε όταν ασπάστηκε το δωδεκάθεο) γεωργιάδης - "ελληνική" δικαιοσύνη σημειώσατε 1... ξεφτιλισμένοι δικαστές!*

Κι αν σκεφτούμε ότι είναι νεοφασίστας κι έχει το σόι του στη λίστα Λαγκάρντ... τότε πρόκειται για πανωλεθρία της λεγόμενης δικαιοσύνης, που με χυδαία υποκρισία "στο όνομα του ελλην ικού λαού" εκδίδει αποφάσεις λιμοκτονία για τον Ελληνικό λαό!

* Τους δικαστές ξεφτιλισμένους και χειρότερα ξεπουλημένους, χαρακτήρισε ο ίδιος ο ΓΓ της κυβέρνησης και δεξί χέρι του πρωθυπουργού (κι έκατσα;ν σαν κότες, χωρίς καν να του ασκήσουν τυπική δίωξη)!

Πλειστηριασμοί: Στο σφυρί με διαδικασίες εξπρές η περιουσία των οφειλετών - Μέσω διαδικτύου όλο το «παζάρι»


Πλειστηριασμοί: Στο σφυρί με διαδικασίες εξπρές η περιουσία των οφειλετών - Μέσω διαδικτύου όλο το «παζάρι»
Γρηγορότερα θα βγαίνουν στο σφυρί τα περιουσιακά στοιχεία οφειλετών με ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 300.000 ευρώ.
Με «όπλο» το διαδίκτυο η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων επισπεύδει τους πλειστηριασμούς κινητών και ακινήτων περιουσιακών στοιχείων των μεγαλοοφειλετών. Ειδικότερα με απόφαση της κυρίας Κατ. Σαββαϊδου που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και ισχύει από χθες, θα αναρτώνται στο δικτυακό τόπο www.publicreveneu.gr οι περιλήψεις προγραμμάτων πλειστηριασμού που επισπεύδονται από το Δημόσιο. Οι ενδιαφερόμενοι θα εισέρχονται στη σχετική ιστοσελίδα και θα πληροφορούνται τα χαρακτηριστικά του ακινήτου ή άλλου περιουσιακού στοιχείου που βγαίνει σε πλειστηριασμό, θα βλέπουν φωτογραφίες ενώ θα μαθαίνουν και άλλες λεπτομέρειες όπως την τιμή της πρώτης προσφοράς και τον τόπο και χρόνο διενέργειάς του πλειστηριασμού.
Σύμφωνα με την απόφαση:
  1. Περιλήψεις προγραμμάτων πλειστηριασμού που επισπεύδονται σε βάρος οφειλετών με συνολική ληξιπρόθεσμη οφειλή (συμπεριλαμβανομένων κάθε είδους επιβαρύνσεων) άνω των 300.000 ευρώ δύναται να αναρτώνται σε δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων εσόδων από την αρμόδια για την επιδίωξη της είσπραξης της οφειλής υπηρεσίας
  2. Στα στοιχεία της δημοσίευσης περιλαμβάνονται κατ΄ ελάχιστον τα ακόλουθα:
    - Τα στοιχεία της επισπεύδουσας αρμόδιας για την επιδίωξη είσπραξης της οφειλής υπηρεσίας καθώς και το ονοματεπώνυμο ή την επωνυμία του καθ΄ου η εκτέλεση.
    - συνοπτική περιγραφή του προς πλειστηριασμού περιουσιακού στοιχείου
    - φωτογραφίες του προς πλειστηριασμό περιουσιακού στοιχείου στοιχείου, εφόσον υφίσταται
    - η τιμή της πρώτης προσφοράς
    - το όνομα και η ακριβής διεύθυνση τους υπαλλήλου του πλειστηριασμού
    - ο τόπος, η ημέρα και η ώρα του πλειστηριασμού.