ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Ποδοσφαιρικό άρωμα γυναίκας στην Πιερία μέσα στον χειμώνα! Η Κατερίνη φιλοξενεί την Εθνική Ομάδα Γυναικών!

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δίνει δύο σημαντικούς αγώνες για τα 
προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2017. Πρώτα με τη Ρουμανία την 
Παρασκευή 27 Νοεμβρίου στις 15:00 το απόγευμα και στη συνέχεια με τη 
Γαλλία την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου στις 19:45 το βράδυ στο Α' ΔΑΚ Κατερίνης.

Τα κορίτσια μας θέλουν δίπλα τους το πάντα θερμό και φιλόξενο φίλαθλο 
κοινό της Κατερίνης.

Η είσοδος όλων των φιλάθλων θα είναι δωρεάν και στους δύο αγώνες.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας
Σοφία Μαυρίδου

Κάτι ήξερε ο πιτσιρίκος όταν έγραφε αυτό το άρθρο τις 5 Ιούνη .........Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ραντεβού με την Ιστορία

Alexis Tsipras

Η Ελλάδα δεν πλήρωσε τη σημερινή δόση προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αν και έχει τα χρήματα, και αν και ο Αλέξης Τσίπρας είπε προχτές στις Βρυξέλλες πως οι δόσεις θα πληρωθούν.
Ο Αλέξης Τσίπρας ζητάει αλλαγές στους όρους των «εταίρων», ώστε να υπάρξει συμφωνία και να αποφευχθεί στάση πληρωμών.
Αν όλα αυτά δεν είναι ένα επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης και των «εταίρων» -ώστε να παρουσιάσουν όλοι την συμφωνία που έχουν ήδη κάνει ως επιτυχία στα κόμματα και στους ψηφοφόρους τους-, η κυβέρνηση δεν έχει και πολλές επιλογές.
Αν η κυβέρνηση ψηφίσει ένα νέο Μνημόνιο, η τύχη της Ελλάδας και των Ελλήνων για τα επόμενα χρόνια είναι γνωστή: η χώρα θα διαλύεται μέρα με την μέρα, και όλο και μεγαλύτερο τμήμα των πολιτών θα εξαθλιώνονται.
Είναι θέμα μερικών μηνών η κυβέρνηση να πέσει και οι λέξεις «ΣΥΡΙΖΑ» και «Αριστερά» να ταυτιστούν με την απάτη. Η ελπίδα που έγινε κατάρα.
Η γερμανική κυβέρνηση θα έχει επιτύχει την ανατροπή της ελληνικής κυβέρνησης -που τόσο επιθυμεί- και θα γελάει με την ψυχή της, με την αφέλεια των Συριζαίων.
Η κυβέρνηση δεν έχει άλλη επιλογή από την ρήξη.
Ρήξη και στάση πληρωμών.
Με αυτό τον τρόπο, γίνεται εξαιρετικά αβέβαιο το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της γερμανικής κυβέρνησης.
Αν η Ελλάδα κάνει στάση πληρωμών, η Ευρωζώνη θα αναστενάξει. Καιρός είναι να αναστενάξει και κάποιος άλλος εκτός από τους Έλληνες.
Αντί να ανατραπεί η ελληνική κυβέρνηση, θα ανατραπεί η γερμανική κυβέρνηση.
Ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει απόψε στη Βουλή.
Δεν ξέρω αν το έχει αντιληφθεί αλλά έχει το δικό του ραντεβού με την Ιστορία.
Σε αυτά τα ραντεβού, καλό είναι να πηγαίνεις και να στέκεσαι στο ύψος των περιστάσεων.
Η Ιστορία είναι σαν γκόμενα.
Αν η Ιστορία σε βρει λίγο, ψάχνει για άλλον.

Απίστευτο: Κουκουλώνουν το σκάνδαλο του αιώνα για 90.000 ευρώ!


Για να κάνουν όμως εκλογές και να φύγουν "τα βαρίδια" όπως αποκαλούσαν τους βουλευτές του ΟΧΙ είχαν λεφτα. Για το μεγαλύτερο σκάνδαλο όμως μετα την μεταπολίτευση δεν έχουν. Αλλα βέβαια, τωρα ο ειναι νέος κολλητός του Τσιπρα, αφού γευμάτισαν κιόλας τωρα με τον κο Στουρνάρα πρέπει να το κουκουλώσει το σκάνδαλο.


Οι αυτοαποκαλούμενοι διώκτες της διαπλοκής Τσίπρας και Καμμένος θα επιτρέψουν να κουκουλωθεί το σκάνδαλο της Siemens με το πρόσχημα ότι δεν υπάρχουν 90.000 ευρώ για τη μετάφραση της δικογραφίας από τα ελληνικά στα γερμανικά; 
Η κοροϊδία δεν έχει όρια. Με πρόσχημα τις 90.000 ευρώ που κοστίζει η μετάφραση των εγγράφων της δικογραφίας από τα ελληνικά στα γερμανικά, το υπουργείο Δικαιοσύνης θα πετάξει στο... καλάθι των αχρήστων το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών, την υπόθεση τηςSiemens.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχει χρήματα για να μεταφράσει τα βασικά έγγραφα της δικογραφίας, αφού ας μην ξεχνάμε ότι στην υπόθεση εμπλέκονται 15 Γερμανοί κατηγορούμενοι. 
Το θέμα αποκάλυψε πρώτο το capital.gr και μέχρι στιγμής δεν έχει ταρακουνηθεί κανένας.
Η κυβέρνηση Τσίπρα και Καμμένου που ως αντιπολίτευση κατηγορούσε τον Στουρνάρα για το συμβιβασμό με την Siemens, τώρα δεν δίνει το ποσό που χρειάζεται για να γίνει η δίκη της Siemens.
Απύθμενη υποκρισία και απίστευτη ξεφτίλα που ξεσκεπάζει ακόμα περισσότερο το ρόλο τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και των ΑΝ.ΕΛ. καθώς επίσης και τις υπόγειες διαδρομές τους με το Βερολίνο. 
Όπως αναφέρει το capital η δίκη για το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης, αναμένεται να ξεκινήσει με καθυστέρηση 10 ετών την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, αλλά τα προβλήματα οδηγούν μαθηματικά σε διακοπή της.
Διαβάστε λοιπόν τους λόγους για τους οποίους η διαδικασία κινδυνεύει να εξελιχθεί σε φιάσκο:
- Η αίθουσα είναι πολύ μικρή για να χωρέσουν οι 64 κατηγορούμενοι, οι συνήγοροι κλπ
- Τα βασικά έγγραφα της τεράστιας δικογραφίας δεν έχουν μεταφραστεί στη γερμανική γλώσσα που ομιλούν οι 15 κατηγορούμενοι γεγονός που συνιστά σύμφωνα με το σύνολο του νομικού κόσμου "καραμπινάτη" ακυρότητα της διαδικασίας για δυο λόγους:
α) Διότι σύμφωνα με οδηγία της ΕΕ που έχει ενσωματωθεί στο εσωτερικό δίκαιο, απαραίτητα θα πρέπει να μεταφράζονται τα βασικά έγγραφα στη γλώσσα του κατηγορουμένου
β) Διότι σύμφωνα με την νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου συνιστά αυτοτελή λόγο αναίρεσης ή μη μετάφραση αυτών των εγγράφων στη γλώσσα του κατηγορουμένου.
Οι Έλληνες και Γερμανοί συνήγοροι των κατηγορουμένων έχουν ήδη υποβάλλει σχετικό αίτημα στην Εισαγγελία Εφετών, το οποίο απορρίφθηκε με το σκεπτικό ότι ο Άρειος Πάγος θεωρεί πως αν το βούλευμα δοθεί στον Έλληνα συνήγορο εκείνος μπορεί να εξηγήσει προφορικά την κατηγορία στον αλλοδαπό εντολέα του. Το αίτημα έχει υποβληθεί και στον πρόεδρο του Δικαστηρίου, ο οποίος θα πρέπει να δώσει μια απάντηση πριν ξεκινήσει η διαδικασία.
Κράτος - μπανανία, δεν έχει ούτε μεταφραστική υπηρεσία 
Πίσω βέβαια από αυτή την "μπακαλίστικη" λογική, που δεν στέκει προφανώς σε κανένα ευρωπαϊκό δικαστήριο και κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα μια ιστορική δίκη για τη χώρα, υπάρχει μια άλλη απάντηση, της Ελλάδας της κρίσης. Μόνο το παραπεμπτικό βούλευμα αριθμεί 4.592 σελίδες και το κόστος μετάφρασης αγγίζει τις 90.000 ευρώ τα οποία –προφανώς- δεν μπορεί να διαθέσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Γι αυτό άλλωστε πολλοί ήταν αυτοί που φώναζαν –εδώ και χρόνια- πως το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα έπρεπε να έχει δημιουργήσει δικό του μεταφραστικό τμήμα , στο οποίο πέραν των εγγράφων θα υπάρχουν και διερμηνείς για τις επ ακροατηρίω διαδικασίες.
Θα βγουν όλοι... λάδι
Πέραν του γεγονότος ότι στο σκάνδαλο δεν υπάρχει ούτε ένας κατηγορούμενος πολιτικός, στην ουσία της υπόθεσης και κυρίως σχετικά με τα μαύρα ταμεία εμφανίζονται επίσης σοβαρά προβλήματα:
- Το κύριο έχει να κάνει με την ζημία που υπέστη το Δημόσιο διότι το πόρισμα που συνέταξε ο ΟΤΕ και πληρώθηκε αδρά δεν καταλήγει σε κανένα συμπέρασμα. Και χωρίς ζημία δεν υπάρχει καμία κατηγορία.
- Το δεύτερο έχει να κάνει με τον Θόδωρο Τσουκάτο και το 1 εκατ. μάρκα που ο ίδιος λέει ότι πήγαν στο ταμείο του κόμματος. Το ζήτημα είναι ότι μπορεί το επίσημο ΠΑΣΟΚ να τον αποκήρυξε, πλην όμως και οι δυο ταμίες του κόμματος που κατέθεσαν στη δικαιοσύνη είπαν απερίφραστα πως ο τότε στρατηγός του ΠΑΣΟΚ πήγε χρήματα στο κόμμα. Σε κάθε περίπτωση αν κατά την κατηγορία η πληρωμή αυτή συνδέεται με την σύμβαση του ΟΤΕ, τότε πρέπει να απαντηθεί το πώς η σύμβαση υπογράφηκε το 1997 και η πληρωμή έγινε το 2000.
Πηγή: Με πληροφορίες από capital.gr 

Και για να μην ξεχνιόμαστε....σε όλα ΝΑΙ ....Κυκλοφορούν ανάμεσα μας..... θέλω να δω μέχρι πότε έτσι ελεύθερα...Κάποια στιγμή θα λογοδοτήσετε στην Πιερία για όλα...Κοιτάξτε να μην είναι αργά τότε.....


Καλοφάγωτα! Κι όταν γυρίσει ο τροχός, θα σας γαμήσει ο λαός!

Στην Βουλή δικογραφία για το «πόθεν έσχες» του εργολάβου δημοσίων έργων, υπουργού Φλαμπουράρη

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ - ΕΚΤΑΚΤΗ Ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών!

Να μην καεί κανένα σπίτι και ζημιωθούν οι τράπεζες...
Μέχρι... να βρεθεί ο πρώτος που αντί ν' αυτοκτονήσει, αρχίσει να πυροβολάει κατακούτελα...

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Ο Στουρνάρας τραπέζωσε τον Τσίπρα και τον Δραγασάκη για να τους ευχαριστήσει που τον αφήνουν στο απυρόβλητο για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει

Ακόμα κι αν είσαι απο εκείνους που ...ενοχλούνται απο την πολιτική διαδρομή και δράση της τέως προέδρου της βουλής , θα αντιληφθείς ότι τα χθεσινά της tweets όχι μόνο ήταν δικαιολογημένα αλλά και επιβεβλημένα. 
 Όποιος λοιπόν διάβασε την χθεσινή είδηση, που αφορούσε στο "γεύμα εργασίας" το οποίο παρέθεσε ο γνωστός και καθόλου εξαιρετέος πρόεδρος της ΤΤΕ κ. Στουρνάρας στον πρόεδρο και στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, θα αναρωτηθεί τι συνέβη και ο σερβιτόρος του Ντράγκι έγινε τόσο ...φιλόξενος ώστε να τραπεζώνει δυο "αριστερούς",  που λίγους μήνες πρίν του έσερναν τα...
εξ αμάξης. 
 Θα μου πεί κάποιος:ρε αδερφέ είναι "θεσμικός τραπεζικός παράγων" της χώρας και αφού οι "αριστεροί" υπέγραψαν ένα μνημόνιο - δάνειο που θα προικοδοτεί ακόμα μια φορά (ανακεφαλαιοποίηση το είπαν) τις κατ΄όνομα ελληνικές τράπεζες, δεν έπρεπε να τους καλέσει για να τους κεράσει έστω ένα σοκολατάκι; 
  Δε λέω,  αλλά αυτό το "σοκολατάκι"  θα το πληρώσει ο  λαός  με κάμποσα δισεκατομμύρια ευρώ φόρους, και σίγουρα  δεν θα μπορέσει να γλυκάνει ούτε κατ΄ ελάχιστο τους δίκαια πικραμένους απο την απάτη του Τσίπρα αριστερούς (χωρίς εισαγωγικά). 
  Να θυμίσω, σε όσους έχουν αντικαταστήσει την πολιτική σκέψη με τον πολιτικό κοσμοπολιτισμό , ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου όταν τον περασμένο Ιούνιο απο τη θέση της προέδρου του ελληνικού κοινοβουλίου πολεμούσε με όλους τους ντόπιους και ξένους δαίμονες της ...real politik, προκειμένου να αποκαλυφθεί η σαπίλα της διακομματικής και διαχρονικής προδοσίας του ελληνικού λαού και η εξ αυτής καταδίκη του σε αργό μνημονιακό θάνατο, είχε καλέσει μεταξύ των άλλων στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής (ΔΕΚΟ και Θεσμών και διαφάνειας) και τον κ. Στουρνάρα για να δώσει εξηγήσεις για μερικά "ζητηματάκια",  όπως αυτά που αφορούν στην δημοσιοποίηση της ενδιάμεσης έκθεσης Νομισματικής Πολιτικής, της σκανδαλώδους υπογραφής "εξωδίκου συμφωνίας ελληνικού κράτους - siemens" (βλ. κουκούλωμα του μεγαλυτέρου σκανδάλου της τελευταίας 40ετίας) κ.α. 
 Φυσικά ο εκπρόσωπος της ευρωατλαντικής αρμοστείας περιφρόνησε επιδεικτικά αυτήν την κλήση γράφοντας στα παλιά του υποδήματα το Σύνταγμα, τους νόμους, το κοινοβούλιο και φυσικά τον ίδιο τον λαό για χάρη του οποίου υπάρχει έστω στα χαρτιά το πολίτευμα της κοινοβουλευτικής προεδρευομένης δημοκρατίας. ,
 Ήταν λοιπόν φυσικό ,και για πολλούς επιβεβλημένο, να αντιδράσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία σχολιάζοντας στην σελίδα της στο twitter το χθεσινό τραπέζωμα έγραψε τα εξής:
  «Ο υπογράψας τον άκυρο συμβιβασμό με Siemens Γ. Στουρνάρας, διοικητής ΤτΕ, τραπέζωσε σήμερα τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον... αντιπρόεδρο Γιάννη Δραγασάκη. Προφανώς για να τους ευχαριστήσει που τον αφήνουν στο απυρόβλητο για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει σε βάρος του Δημοσίου συμφέροντος. Και, βέβαια, για να τους επαινέσει για την πιστή εφαρμογή του πιο σκληρού Μνημονίου, τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και την ανακεφαλαιοποίηση»...«Στο επόμενο γεύμα, να προσκαλέσει και τον Αλέκο Φλαμπουράρη, να συζητήσουν πώς την ώρα που η κοινωνία αφαιμάσσεται, το φαγοπότι συνεχίζεται»
"klassikoperiptosi"

Οι πραγματικές μεταρρυθμίσεις των δανειστών: Ξεπούλημα και Φτωχοποίηση .


Γράφει ο Δημήτριος Κ. Φίλιππας
Σίγουρα οι περισσότεροι από εσάς έχετε ακούσει για την «ληστεία του αιώνα». Για παράδειγμα στην Μεγάλη Βρετανία έτσι ονομάζουν το ριφιφί που έγινε σε θυρίδες και κλάπηκαν διαμάντια άγνωστης αξίας. Ή την αφαίρεση 20 εκατομμυρίων στερλινών από τραπεζικούς λογαριασμούς από χάκερς. Στην Ελλάδα έτσι ονόμασαν την ληστεία στις θυρίδες της Τραπέζης Εργασίας όπου με την μέθοδο του ριφιφί άνοιξαν 301 θυρίδες αφού έσκαψαν πρώτα τούνελ 20 μέτρων!
Σήμερα εμείς θα σας παρουσιάσουμε την ΛΗΣΤΕΙΑ όχι του αιώνα αλλά της σύγχρονης παγκόσμιας ιστορίας, που είναι το ξεπούλημα των Ελληνικών συστημικών τραπεζών σε ξένα funds!
Αρχικά πρέπει να ομολογήσουμε ότι είναι άριστα σχεδιασμένη!!! Και μπράβο σε αυτά τα κοράκια που εμπνεύστηκαν το σχέδιο όπως πολλά μπράβο αξίζουν στους…….
ξένους και ντόπιους αξιωματούχους που με θρησκευτική ευλάβεια το εφαρμόζουν. Όπως σε κάθε ληστεία, η σπείρα πρέπει να έχει έτοιμο έναν αντιπερισπασμό για να μην την πιάσουν στα πράσα κατά το κοινώς λεγόμενο. Ο αντιπερισπασμός εδώ ονομάζεται φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού!!! Το δε σχέδιο της ληστείας φέρει την κωδική ονομασία μεταρρυθμίσεις!!!
Για να γίνει λοιπόν η ληστεία, συγγνώμη, οι μεταρρυθμίσεις θέλαμε να γράψουμε, πρέπει να φτωχοποιηθεί ο Έλληνας για να μην τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο πέρα από την καθημερινή του επιβίωση. Πως θα τα βγάλει πέρα. Πως δεν θα του κόψουν το νερό, το ηλεκτρικό, το τηλέφωνο, πως θα φάει, πως θα ταΐσει την οικογένεια του, πως θα κάνει τα εμβόλια στα παιδιά του μια που είναι ανασφάλιστος, άνεργος και όλα τα παρόμοια. Γιατί αν σε απασχολούν όλα αυτά, σιγά μην πάει το μυαλό κανενός στην ληστεία που γίνεται σε βάρος της δημόσιας περιουσίας, που είναι η περιουσία του Ελληνικού λαού. Και αν πάει το μυαλό σου, όταν αντιμετωπίζει κάποιος αυτά τα προβλήματα, έχει διάθεση να κατέβει στους δρόμους να διαμαρτυρηθεί ή να ασχοληθεί τι γίνεται με τις τράπεζες, με τον ορυκτό πλούτο κλπ; Φυσικά και όχι!
Τις τελευταίες αυτές ημέρες παίχτηκε το «μαϊμού» έργο «ή σας κουρεύουμε τις καταθέσεις ή σας παίρνουμε τις τράπεζες τζάμπα»!!! Για το δικό μας δε καλό έπρεπε το έργο αυτό να παιχτεί πολύ σύντομα, για λίγες παραστάσεις, μέχρι το τέλος του έτους το ανώτερο… Με βάση λοιπόν το σενάριο του έργου που έγινε και πραγματικότητα όπως διαβάσουμε στο ρεπορτάζ πουλήθηκαν οι Ελληνικές συστημικές τράπεζες σε ξένα funds με αντίτιμο καθρεπτάκια για τους ιθαγενείς!!! Πρώτα από όλα χάθηκαν, εξαϋλώθηκαν όπως διαβάζουμε 40 ΔΙΣΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ευρώ (ας είναι και λιγότερα, 20, 30, 10 αυτά που χάσαμε, μιλάμε όμως για δις!!!) τα οποία δανείστηκε ο Ελληνικός λαός για να σώσει τις Τράπεζες με το Μνημόνιο Β(ου). Σε λίγο, από αυτά που γράφουμε θα καταλάβετε ότι δεν είναι τυχαίο που το Μνημόνιο που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλοι πρόθυμοι, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ, είναι το Γ(άμα)!
Πάνε τα 40 δις, και αν δεν πήγαν τώρα όλα μαζί θα πάνε στην επόμενη φάση, που όμως εμείς τα χρεωθήκαμε και ως κιμπάρηδες και γαλαντόμοι που είμαστε θα τα πληρώσουμε και δεν θα ζητήσουμε και ευθύνες για εκείνους που τα διαχειρίστηκαν κατά τον πλέον ανέντιμο, αντιεπαγγελματικό και δεν ξέρουμε να πούμε τι άλλο τρόπο! Οι ξένοι με 5 δις ευρώ αγόρασαν τράπεζες με περιουσία 345 δις ευρώ. Το ΤΧΣ που έδωσε τα 40 δις του λαού μας είχε το 56% των μετοχών των τραπεζών και τώρα θα βρεθεί στο 21%!!! Δείτε εδώ τα ποσοστά που είχε το ΤΧΣ πριν και μετά την αύξηση των μετοχικών κεφαλαίων. Στην ΕΘΝΙΚΗ το 57,2% γίνεται 41%, στην Πειραιώς το 66,9% γίνεται 29%, στην Eurobank το 35,4% γίνεται 3% – 4% και τέλος ο μεγάλος «νικητής» η Alpha Bank όπου το 66,2% γίνεται μόλις 11%!!!
Τι είπατε; Τίποτα… Καλά κάνετε. Χρεωθήκαμε με άλλα 40 δις ευρώ ως λαός και θα μιλήσουμε κιόλας; Σάμπως εμείς θα τα πληρώσουμε; Τι εμείς θα τα πληρώσουμε και αυτά… Τότε είναι σοβαρό το θέμα. Για ρίξτε στο λαό μια «μεταρρύθμιση»!!! Ασφαλιστικό, για παράδειγμα…
Το ασφαλιστικό καταρρέει… και πράγματι. Τόσοι και τόσοι ασέλγησαν πάνω σε αυτό. Ξέρετε πότε έγινε η αρχή; Επί Κωνσταντίνου Καραμανλή όταν εκείνος μαζί με τον Παπαληγούρα εξ αιτίας προσωπικού μίσους του πρώτου εναντίον του αείμνηστου καθηγητή Στρατή Ανδρέαδη, έγινε νόμος με το οποίο υποχρεώθηκαν τα ασφαλιστικά ταμεία με μεγάλο ποσοστό του αποθεματικού τους να αγοράσουν μετοχές της Εμπορικής Τράπεζας! Και τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις; Με τον ιδιώτη η μετοχή είναι συνήθως στα ύψη, όταν όμως μέτοχος είναι το κράτος η μετοχή πατώνει… Πάει το πρώτο μέρος του αποθεματικού των ασφαλιστικών ταμείων. Μετά ήρθε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Να, πήρε τα αποθεματικά σε συνάλλαγμα του ΝΑΤ, να έβαλε όλους τους κομμουνιστές από το εξωτερικό και πήραν σύνταξη χωρίς να έχουν συνεισφέρει ούτε ένα ευρώ στο ταμείο, να οι μαϊμού τυφλοί, κουφοί, ανάπηροι κλπ, να μετά τα παιχνίδια με τα ομόλογα των διοικήσεων των ταμείων για προσωπική κονόμα, να μετά το κούρεμα, να μετά το 1,5 εκατομμύριο άνεργοι, η μαύρη εργασία κλπ… Πάνε και τα ταμεία…
Αφού λοιπόν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ οι έχοντες το μαχαίρι και το καρπούζι μας οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση, τώρα οι ίδιοι θα δώσουν και την λύση. Και φυσικά για να μην ασχολούμαστε με τις τράπεζες σου λένε, τράβα τους μια μείωση 10,20, 30%, εξαφάνισε τις επικουρικές, σύνταξη μετά το θάνατο του εργαζόμενου για 2-3 χρόνια και τώρα πηγαίνετε να ζήσετε τομάρια Έλληνες που έχετε και απαιτήσεις… Θέλετε να φάτε κιόλας συνταξιούχοι; Να δώσετε και ένα ψίχουλο στα εγγονάκια σας; Να στηρίξετε τα άνεργα παιδιά σας; Πριτς που θα σας αφήσουμε να το κάνετε με τα δικά «μας» τα λεφτά… Το «μας» έχει να κάνει με τα λεφτά των δανειστών φυσικά!
Θα σας απογοητεύσουμε αλλά το έργο αυτό που βλέπουμε εδώ και έξη χρόνια είναι μόνον η αρχή!!! Ναι γιατί έχει και συνέχεια… Δυστυχώς! Κουράστηκαν λίγο οι δανειστές να μας πάρουν τις τράπεζες αλλά το πέτυχαν. Όμως δόξα τω Θεώ η Ελλάδα είναι πλούσια χώρα!!! Τώρα σειρά έχουν τα υπόλοιπα. Σπίτια, επιχειρήσεις, οικόπεδα, δρόμοι, αεροδρόμια, συγγνώμη αυτά τα πήραν ήδη, και πάνω από όλα ο ορυκτός πλούτος.
Σκεφθείτε τι θα γίνει με τον ορυκτό πλούτο. Αν οι Τράπεζες που η περιουσία τους υπολογίζεται με ακρίβεια άλλαξαν χέρια με αξία κινέζικης φακής, ο ορυκτός πλούτος που η αποτίμηση του είναι και θεωρητική, με συν πλην, πόσο θα πουληθεί; Έλα ντε; Πάντως φακές αποκλείεται να μας ξαναδώσουν… Μπορεί φασόλια μαυρομάτικα, μικρά φασόλια, ούτε καν γίγαντες, αλλά φακή μην περιμένετε!!!
Και θέλατε εσείς οι Έλληνες «πρώτη και δεύτερη φορά αριστερά» ε; Μπράβο λουστείτε την… Πιστεύετε έστω και κατ΄ ελάχιστον ότι θα αναστηθεί η Νέα Δημοκρατία, ότι θα βρεθεί ένας έντιμος άνθρωπος μαζί με άλλους να σηκώσουν το ανάστημα τους και να σταματήσει ο κατήφορος; Για αυτό πάρτε μια γελοιοποίηση και της Νέας Δημοκρατίας να έχετε να παίζεται… Ελληνικέ λαέ, διάγγελμα των δανειστών, ελπίδα δεν έχεις… Τα έχουμε προβλέψει όλα!!! Και για την κυβέρνηση, και για την αντιπολίτευση και τα πάντα. Σκάσε λοιπόν και κολύμπα τώρα και εσύ ελληνικέ λαέ όπως κολυμπούν οι πρόσφυγες για να έρθουν στην Ελλάδα!!! Να γιατί αισθανόμαστε τόσο κοντά τους πρόσφυγες… Γιατί είμαστε στην ίδια μοίρα με αυτούς!!!
Και τώρα τι γίνεται αδέλφια;
Από το υπάρχον πολιτικό προσωπικό τι να περιμένουμε; Φως; Άσε καλύτερα… Αυτή την στιγμή οι μόνοι που μπορούν να κάνουν την διαφορά και άμεσα είναι οι δικαστικές αρχές!!! Δεν μπορεί, είμαστε σίγουροι, ότι υπάρχουν ακόμη σε αυτές Έντιμοι, Ηθικοί και με Ανάστημα εισαγγελείς που μπορούν αν κάνουν την διαφορά… Θα την κάνουν όμως ή θα κουρνιάσουν βλέποντας την σαπίλα, την γάγγραινα των πάσης φύσεως απατεώνων, να τρώνε την σάρκα της χώρας μας μέχρι αυτή να αφήσει την τελευταία της πνοή;
Μπροστά στο δίκαιο να μη βάζεις σ’ ανώτερη μοίρα, ούτε τα παιδιά σου, ούτε τη ζωή σου, ούτε τίποτε άλλο.(Πλάτων)
Κανένας δεν αντιστέκεται, όταν ηξεύρη πως θε να λάβη το δίκαιόν του με την συνδρομήν του Νόμου.(Ρήγας Φεραίος)
Δημήτριος Κ. Φίλιππας κατά κόσμον Διογένης ο Κυνικός

ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΔΕΣ ΤΙ ΣΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΤΡΥΦΩΝΑΣ. ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥ ΟΣΟ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ. Η “ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ” ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ !!!

Την κατάσχεση του διαβατηρίου των Αμερικανών πολιτών που καθυστερούν να καταβάλουν τους φόρους τους προβλέπει πρόταση που προωθεί η κυβέρνηση στο Κογκρέσο. Η κυβέρνηση Ομπάμα πιστεύει ότι το αμερικανικό κράτος μπορεί να εισπράξει έως και 400 εκατ. δολάρια χάρη σ’ αυτό το μέτρο που καλούνται να εγκρίνουν τα δύο νομοθετικά σώματα στις ΗΠΑ, η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία.

Πρόκειται, όπως είναι φυσικό, για ένα μέτρο που έχει ξεσηκώσει ήδη ζωηρές συζητήσεις στις ΗΠΑ λόγω ασφαλώς της πρωτοφανούς ………….

διοικητικής ρύθμισης που προβλέπει για τους κακοπληρωτές του αμερικανικού Δημοσίου και επιπλέον επειδή προωθείται την ώρα που φουντώνει η προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων στις προκριματικές εκλογές που ξεκινούν τον προσεχή Φεβρουάριο στην Αϊόβα και το Νιού Χαμσάιρ.

Σύμφωνα με τη «Wall Street Journal», εφ’ όσον εγκριθεί η πρόταση, από τις αρχές του Ιανουαρίου 2016 οι αμερικανικές αρχές θα μπορούν να κατάσχουν τα διαβατήρια όσων δεν έχουν καταβάλει τους βεβαιωμένους φόρους που τους έχουν καταλογιστεί. Συγκεκριμένα, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών θα έχει τη δυνατότητα να κρίνει ως «σοβαρά παραβατική» τη συμπεριφορά όσων χρωστούν άνω των 50.000 δολαρίων στο ομοσπονδιακό κράτος.

Ασφαλώς η νομοθετική ρύθμιση προβλέπει εξαιρέσεις και να χορηγεί διαβατήριο σε κάποιον φορολογικά απείθαρχο που πρέπει, όμως, να ταξιδέψει για κάποιο επείγοντα λόγο. Οι εγείροντες ενστάσεις στη ρύθμιση θεωρούν ότι αυτή θα πλήξει κυρίως τους Αμερικανούς πολίτες που ζουν στο εξωτερικό και ως εκ τούτου θα καθηλωθούν στη χώρα στην οποία βρίσκονται. Υποστηρίζουν εξάλλου ότι τα 398 εκατ. δολάρια που οι εμπνευστές του μέτρου πιστεύουν ότι θα εισπράξει το αμερικανικό κράτος σε μια δεκαετία δεν είναι ένα άξιο λόγου ποσό.

Υπάρχει βέβαια και η αντίθετη άποψη, ότι το μέτρο μπορεί να αποδειχθεί ανέλπιστα αποδοτικό. Ο ειδικευμένος σε θέματα φορολογικών αδικημάτων δικηγόρος Ντένις Μπρέιγκερ θεωρεί, για παράδειγμα, ότι θα αυξήσει θεαματικά τις πληρωμές φόρων από τα φυσικά πρόσωπα.

Ο Μπρέιγκερ είχε μελετήσει από το 2011 την ιδέα της κατάσχεσης των διαβατηρίων όσων επιδίδονται συστηματικά στην φοροαποφυγή και είχε διαπιστώσει ότι το 2008 το 1% των Αμερικανών που πήρε διαβατήριο (περίπου 224.000 πολίτες) χρωστούσε στο αμερικανικό κράτος περισσότερα από 5,8 δισ. δολάρια!

Η ρύθμιση περιλαμβάνεται σε σχέδιο νόμου για τη χρηματοδότηση ενός αυτοκινητόδρομου, που θα συζητηθεί το Δεκέμβριο στα δύο σώματα του Κογκρέσου.

vima
via by lobbystas