ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Απόφαση έκπληξη των τραπεζών: 10.000 ακίνητα βγαίνουν τώρα σε πλειστηριασμό

Περί τις 10 χιλιάδες ακίνητα που ανήκουν σε στρατηγικούς κακοπληρωτές έχουν έτοιμα προς εκπλειστηρίαση οι τράπεζες αν οι ιδιοκτήτες τους δεν δείξουν εμπράκτως την πρόθεση να συμμορφωθούν με τις υποχρεώσεις τους. Πρόκειται για μια πρώτη «φουρνιά» ακινήτων που μπορούν να χαρακτηριστούν φιλέτα και για τα οποία έχει νόημα ο πλειστηριασμός. Οι τράπεζες έχουν πλέον την ευχέρεια να πιέσουν τουςstrategic defaulters, οι οποίοι κρύβονταν επί σειρά ετών πίσω από την απαγόρευση των πλειστηριασμών ενώ ακόμη και αν οι δανειολήπτες αυτοί δεν «πειστούν» να αρχίσουν να

……….

εξυπηρετούν τα δάνειά τους, υπάρχει η προσδοκία το εκπλειστηρίασμα να είναι ικανοποιητικό.

Παρότι η αγορά ακινήτων κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ακίνητα μεγάλης αξίας θα μπορούσαν να συγκεντρώσουν αγοραστικό ενδιαφέρον, εκτιμούν οι τραπεζίτες.

Τα συγκεκριμένα ακίνητα είναι μέρος μιας πρώτης λίστας κακοπληρωτών ενώ το σαφάρι συνεχίζεται. Οι στρατηγικοί κακοπληρωτές υπολογίζεται ότι έχουν δάνεια της τάξης των 20 δισ. ευρώ, το 20% του συνόλου των επισφαλειών και εύλογα είναι προτεραιότητα για τις τράπεζες να τους κυνηγήσουν ειδικά τώρα που ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας δίνει περισσότερες ευχέρειες και περιορίζει σημαντικά το τραγικά μεγάλο διάστημα που απαιτούνταν για μια διαδικασία πλειστηριασμού.
Από τους 30 με 36 μήνες ο χρόνος περιορίστηκε σε 12 με 18 μήνες λύνοντας τα χέρια των τραπεζιτών. Αλλά και ο Κώδικας Δεοντολογίας λειτουργεί προς την ίδια κατεύθυνση αφού επισημοποιεί όσους δεν είναι συνεργάσιμοι και επιτρέπει την επιβολή κυρώσεων που φθάνουν ως τον κίνδυνο πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας.
Επί του παρόντος, η επιτυχία εφαρμογής του είναι μικρή αφού από τις περίπου 800 χιλιάδες επιστολές/ειδοποιητήρια που έστειλαν οι τράπεζες στα τέλη του 2015, «απαντήθηκαν» λιγότερες από 24 χιλιάδες, δηλαδή τόσοι ήταν οι δανειολήπτες που προσήλθαν στις τράπεζες για να δώσουν λεπτομερή οικονομικά στοιχεία και να συζητήσουν τους τρόπους διευθέτησης των οφειλών τους.
Μια δεύτερη επιστολή θα ταχυδρομηθεί τις επόμενες ημέρες και θα διατυπώνει πιο αυστηρά τις κυρώσεις που απειλούν όσους την αγνοήσουν και πάλι.
Υπό την πίεση της Τράπεζας της Ελλάδος και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αλλά και του επενδυτικού στόρυ που έχουν «πουλήσει» στους επενδυτές, οι τράπεζες θα προχωρήσουν με πιο ριζικές κινήσεις αναδιάρθωσης των δανείων, χρησιμοποιώντας ρυθμίσεις αλλά και ρευστοποίηση όπου κρίνεται ότι δεν υπάρχει δυνατότητα «θεραπείας».
Ακόμη και το «κούρεμα» μέρους της οφειλής παίζει δυνατά στις περιπτώσεις πραγματικής αδυναμίας αποπληρωμής και όπου δεν υπάρχει εξασφάλιση για το δάνειο, κυρίως δε σε οφειλές από καταναλωτικά δάνεια μικρού ύψους. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η πληρωμή μέρους του δανείου απαλλάσσει τον οφειλέτη αλλά και την τράπεζα από το βάρος ενός μη εξυπηρετούμενου δανείου.

Tης πουτάνας με τις άδειες των καναλιών!

ΕΡΓΑΤΙΑ-ΑΓΡΟΤΙΑ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ! Μπορούμε να τους σταματήσουμε!



Προχωράει με βήμα γοργό η προοδευτική Ε.Ε.! Το δικαίωμα να υιοθετούν παιδιά απέκτησαν οι γκέι και λεσβίες!


Πίσω του, 600 ξαναμμένοι πίθηκοι μαλακίζονται μανιωδώς...


Ο διδάκτωρ Γραφικότητας και Αναλφαβητισμού Αρης Πορτοσάλτε αποφαίνεται πως τεχνικά υπάρχει χώρος για 300 κανάλια.
Πίσω του, 600 ξαναμμένοι πίθηκοι μαλακίζονται μανιωδώς.

ΓΣΕΕ-TOURS: Ταξίδια μακριά (…από τους εργαζόμενους)


Δεν θα τον βρείτε ποτέ στους αγώνες των εργαζομένων…
Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ αποφάσισε να οργανώσει το επικείμενο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της οργάνωσης (Μάρτης 2016) στη Ρόδο. Και το ερώτημα είναι γιατί στη Ρόδο και όχι στο Καστελόριζο… ή ας πούμε στη Γαύδο; Οι προορισμοί αυτοί δεν παρέχουν τις ανέσεις που είναι μαθημένοι οι καρεκλοκένταυροι του...
εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού…

Εικόνα 1: Αλεξανδρούπολη, πρωί της 23/3/2013. Η αίθουσα που διεξάγεται το 35ο συνέδριο της ΓΣΕΕ, την ώρα των εργασιών…

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εργατοπατέρες με τη στάση τους προκαλούν  τους εργαζόμενους. Από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τη Ρόδο συνεχίζονται τα ταξιδάκια αναψυχής για τους τουρίστες «αντιπροσώπους» του συμβιβασμού και της συναλλαγής. «Εργατικά» συνέδρια μακριά από τα προβλήματα και τις ανάγκες των εργαζομένων, που υποτίθεται  ότι εκπροσωπούν, μακριά από εκεί που καίει η φωτιά των μαζικών κινητοποιήσεων, σε αίθουσες γεμάτες άδειες καρέκλες, δεν είναι παρά βούτυρο στο ψωμί της εργοδοσίας και της κυβέρνησης. 
Εικόνα 2: Μάης 2013. Η αίθουσα διεξαγωγής του 28ου Συνεδρίου του ΕΚΑ, μετά την αποχώρηση των ταξικών δυνάμεων καταγγέλλοντας τον πλήρη εκφυλισμό των διαδικασιών…

Την ώρα που η εργατική τάξη της χώρας μας παλεύει να σταθεί όρθια και να αντιμετωπίσει τη βαρβαρότητα της πολιτικής της κυβέρνησης-ΕΕ-πλουτοκρατίας, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ σχεδιάζει διακοπές… Αφού δούλεψαν σκληρά τόσα χρόνια για να αποπροσανατολίζουν τους εργάτες, ξερνάνε για μια ακόμα φορά την περιφρόνησή τους για ότι έχει σχέση με τους ταξικούς αγώνες, για ό,τι ενώνει τους εργάτες ως τάξη απέναντι στην τάξη των καπιταλιστών. 
Δεν θα τον βρείτε ποτέ στους αγώνες των εργαζομένων…

Οι εργάτες είναι αυτοί που μπορούν να πετάξουν από πάνω τους τις βδέλλες του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού. Οι εργάτες, συσπειρωμένοι με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, μπορούν να βάλουν στην άκρη τους εργατοπατέρες που τους κρατάνε καθηλωμένους στην απογοήτευση, τη μοιρολατρία και την υποταγή. Να τους πληρώσουν με το ίδιο νόμισμα: την περιφρόνηση.

Πέμπτη 11 Φλεβάρη 2016.

Σύνταγμα... Λαϊκός ξεσηκωμός και παντού ο Μαρίνος Αντύπας!


ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Διαδηλώνουν στην Αθήνα για την επιβίωσή τους

Kάτι άκουσα ότι είπε ο Τόμσεν για περισσότερα μέτρα ύψους 9 δις!! .. ω ρε γλεντια


Kάτι άκουσα ότι είπε ο Τόμσεν για περισσότερα μέτρα ύψους 9 δις!! .. ω ρε γλεντια
[ ΑΕΛ ΤΡΑΚΤΕR & Love is in the Air ]

Δασκάλεψα τα μάτια μου, ψέματα να σου λένε, μπροστά σου να χαμογελούν και οπίσω σου να κλαίνε...

Xοιρινό με... ντομάτα

12 Φλεβάρη 1945... 12 Φλεβάρη 2016...

Ο υπόνομος των κατεργαρέων του ΔΝΤ – απατεώνες, βιαστές και αγύρτες!

Το ΔΝΤ είναι ο κορυφαίος διεθνής νομισματικός οργανισμός του οποίου δημόσιος σκοπός είναι η διατήρηση της σταθερότητας του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος μέσω δανείων που αφορούν προτάσεις σχεδιασμένες για την ενίσχυση της ανάπτυξης και της οικονομικής ανάκαμψης.
Του James Petras
Στην πραγματικότητα, το ΔΝΤ τελεί υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ και των Δυτικών Ευρωπαϊκών κρατών και οι πολιτικές του έχουν σχεδιαστεί για να προωθούν την επέκταση, την κυριαρχία και τα κέρδη των ηγετικών πολυεθνικών εταιρειών και των χρηματοπιστωτικών οργανισμών τους.
Οι ΗΠΑ και τα Ευρωπαϊκά κράτη εφαρμόζουν μία κατανομή αρμοδιοτήτων: Οι διευθύνοντες σύμβουλοι του ΔΝΤ είναι Ευρωπαίοι· οι ομόλογοί τους στην Παγκόσμια Τράπεζα (ΠΤ) είναι από τις ΗΠΑ.
Οι διευθύνοντες σύμβουλοι του ΔΝΤ και της ΠΤ λειτουργούν σε στενή συνεργασία με τις κυβερνήσεις τους και ιδιαίτερα με τα Υπουργεία Οικονομικών, αποφασίζοντας τις προτεραιότητες, το ποιες χώρες……….
θα λάβουν δάνεια, υπό ποιους όρους και τα ποσά.
Τα δάνεια και οι όροι που θέτει το ΔΝΤ συντονίζονται στενά με το ιδιωτικό τραπεζικό σύστημα. Μόλις το ΔΝΤ υπογράφει μια συμφωνία με μια χώρα οφειλέτη, δίνεται σήμα στις μεγάλες ιδιωτικές τράπεζες να δανείζουν, να επενδύουν και να ενεργούν με μια σειρά πολλαπλών ευνοϊκών οικονομικών συναλλαγών. >Από τα ανωτέρω συνάγεται ότι το ΔΝΤ διαδραματίζει τον ρόλο του γενικού εντολέα για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Το ΔΝΤ θέτει τις βάσεις για την κατάκτηση των χρηματοπιστωτικών συστημάτων των ευάλωτων κρατών του κόσμου από τις μεγάλες τράπεζες.
Το ΔΝΤ παρεμβαίνοντας, αναλαμβάνει το βάρος να κάνει όλη τη βρώμικη δουλειά. Αυτή περιλαμβάνει τον σφετερισμό της εθνικής κυριαρχίας, την απαίτηση για ιδιωτικοποιήσεις, για μείωση των κοινωνικών δαπανών, των μισθών και των συντάξεων, καθώς και τη διασφάλιση της προτεραιότητας των πληρωμών του χρέους. Το ΔΝΤ ενεργεί ως «γρίλλια» για τις μεγάλες τράπεζες, εκτρέποντας τους πολιτικούς επικριτές και την κοινωνική αναταραχή.
Διευθύνοντες Σύμβουλοι – Άνθρωποι Τσεκούρια
Τί είδους άτομα υποστηρίζουν οι τράπεζες για διευθύνοντες συμβούλους του ΔΝΤ; Σε ποιούς εμπιστεύονται το καθήκον της παραβίασης των κυριαρχικών δικαιωμάτων μίας χώρας, την εξαθλίωση του λαού της και τη διάβρωση των δημοκρατικών της θεσμών;
Έχουν συμπεριλάβει έναν καταδικασμένο οικονομικό απατεώνα· η σημερινή διευθύντρια αντιμετωπίζει ποινική διώξη για κακή διαχείριση των δημοσίων κονδυλίων ως υπουργός Οικονομικών· έναν βιαστή· έναν υπέρμαχο της διπλωματίας των κανονιοφόρων και τον προαγωγό της μεγαλύτερης οικονομικής κατάρρευσης στην ιστορία μιας χώρας.
Οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι του ΔΝΤ σε Δίκη
Η τωρινή διευθύνων σύμβουλος του ΔΝΤ (Ιούλιος 2011 – 2015) Κριστίν Λαγκάρντ [Christine Lagarde] δικάζεται στη Γαλλία για υπεξαίρεση 400 εκατομμυρίων δολαρίων, πληρωμή στον μεγιστάνα Μπερνάρντ Ταπί, όταν ήταν Υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση του Προέδρου Σαρκοζί.
Ο προηγούμενος διευθύνων σύμβουλος (Νοέμβριος 2007 – Μάιος 2011), Ντομινίκ Στρος Καν [Dominique Strauss-Kahn], αναγκάστηκε να παραιτηθεί όταν κατηγορήθηκε για το βιασμό μιας καμαριέρας σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης και αργότερα συνελήφθη και δικάστηκε για μαστροπεία στην πόλη Λιλ της Γαλλίας.
Ο προκάτοχός του Ροντρίγκο Ράτο [Rodrigo Rato] (Ιούνιος 2004 – Οκτώβριος 2007), ήταν ένας Ισπανός τραπεζίτης ο οποίος συνελήφθη και κατηγορήθηκε για φοροδιαφυγή -απέκρυψε 27 εκατομύρρια ευρώ σε εβδομήντα τράπεζες του εξωτερικού- και εξαπάτηση χιλιάδων μικροεπενδυτών τους οποίους έπεισε να τοποθετήσουν τα χρήματά τους σε μία Ισπανική τράπεζα, την Bankia, που χρεοκόπησε.
Ο προκάτοχός του ένας Γερμανός, ο Χορστ Κέλερ [Horst Kohler], παραιτήθηκε όταν είπε μία αδιανόητη αλήθεια – ότι η εξωτερική στρατιωτική επέμβαση ήταν αναγκαία για να υπερασπιστεί τα Γερμανικά οικονομικά συμφέροντα, όπως τις διαδρομές του ελεύθερου εμπορίου. Είναι ένα πράγμα για το ΔΝΤ να λειτουργεί ως εργαλείο των ηγεμονικών συμφερόντων· είναι άλλο για έναν διευθύνων σύμβουλο του ΔΝΤ να ομιλεί για αυτό δημοσίως!
Ο Μισέλ Καμντέσους [Michel Camdessus] (Ιανουάριος 1987 – Φεβρουάριος 2000) ήταν ο συγγραφέας του «Συναίνεση της Ουάσινγκτον», το δόγμα που υποστήριξε την παγκόσμια νεοφιλελεύθερη αντεπανάσταση. Στη θητεία του τον είδαμε να εναγκαλίζεται και να χρηματοδοτεί ορισμένους από τους χειρότερους δικτάτορες της εποχής, καθώς και να φωτογραφίζεται με τον ισχυρό Ινδονήσιο και μαζικό δολοφόνο αρχιστράτηγο Σουχάρτο.
Στη θητεία του Καμντέσους το ΔΝΤ συνεργάστηκε με τον Πρόεδρο της Αργεντινής Κάρλος Μένεμ για την απελευθέρωση της οικονομίας, την απορρύθμιση των χρηματοπιστωτικών αγορών και την ιδιωτικοποίηση πάνω από χιλίων επιχειρήσεων. Οι κρίσεις που ακολούθησαν οδήγησαν στη χειρότερη ύφεση στην ιστορία της Αργεντινής· πάνω από 20.000 πτωχεύσεις, 25% ανεργία και τα ποσοστά φτώχειας να υπερβαίνοουν το 50% στις περιοχές της εργατικής τάξης. . . Ο Καμντέσους αργότερα μετάνοιωσε για «τα λάθη της πολιτικής του» σε σχέση με την κατάρρευση της Αργεντινής. Δεν συνελήφθη ή κατηγορήθηκε ποτέ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Συμπέρασμα
Η εγκληματική συμπεριφορά των διευθυντών του ΔΝΤ δεν αποτελεί ανωμαλία ή εμπόδιο για την επιλογή τους. Αντιθέτως, επελέγησαν ακριβώς επειδή αντανακλούν τις αξίες, τα ενδιαφέροντα και τη συμπεριφορά της παγκόσμιας οικονομικής ελίτ: απάτες, φοροδιαφυγή, δωροδοκία, τεράστιες μεταβιβάσεις του δημοσίου πλούτου σε ιδιωτικούς λογαριασμούς, είναι ο κανόνας για το οικονομικό κατεστημένο. Αυτές οι ιδιότητες ταιριάζουν στις ανάγκες των τραπεζιτών, οι οποίοι εμπιστεύονται να κάνουν τις συναλλαγές τους με ομολόγους «είδωλά» τους στο ΔΝΤ.
Η διεθνής οικονομική ελίτ χρειάζεται διευθυντές στο ΔΝΤ που δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να χρησιμοποιήσουν δύο μέτρα και δύο σταθμά και να παραβλέψουν τις κατάφωρες παραβιάσεις των τυπικών διαδικασιών. Για παράδειγμα, η τωρινή διευθύνων σύμβουλος Κριστίν Λαγκάρντ δανείζει 30 δις δολάρια στο καθεστώς μαριονέτα της Ουκρανίας παρότι ο οικονομικός Τύπος περιγράφει με μεγάλη λεπτομέρεια πώς η διεφθαρμένη ολιγαρχία έχει κλέψει δισεκατομμύρια με τη συνέργεια της πολιτικής τάξης (Financial Times, 12/21/15, σελ. 7). Η ίδια Λαγκάρντ αλλάζει τους κανόνες αποπληρωμής του χρέους, επιτρέποντας στην Ουκρανία να μην καταβάλει την πληρωμή του δημοσίου χρέους της προς τη Ρωσσία. Η ίδια Λαγκάρντ επιμένει ότι η κεντροδεξιά* Ελληνική κυβέρνηση πρέπει να μειώσει περαιτέρω τις συντάξεις στην Ελλάδα, κάτω από το όριο της φτώχειας, προκαλώντας την κατά τα άλλα βολική κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα να καλέσει το ΔΝΤ να μείνει εκτός του επομένου προγράμματος διάσωσης (Financial Times, 12/21/15, Σελ. 1).
Είναι σαφές ότι η άγρια υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου, την οποία οι διευθυντές του ΔΝΤ θεσπίζουν παντού, δεν είναι ασύνδετη με το εγκληματικό προσωπικό τους παρελθόν. Βιαστές, απατεώνες, μιλιταριστές, είναι ακριβώς οι κατάλληλοι άνθρωποι για να διευθύνουν ένα ίδρυμα όταν αυτό φτωχαίνει το 99% και πλουτίζει το 1% των υπερ-πλουσίων.
Πηγή: petras.lahaine.org
Μετάφραση Φαίη/Αβέρωφ
* [..η κεντροδεξιά* Ελληνική κυβέρνηση..] 
ΣΣ. Όσο ένας αριστερός δεν αναγνωρίζει την «δεύτερη φορά αριστερά» κυβέρνηση του Τσίπρα ως αριστερή κυβέρνηση επειδή υπέκυψε στους τραπεζίτες (μπορεί να την αναγνωρίσει ως αριστερή κυβέρνηση για άλλα πράγματα), άλλο τόσο και ένας δεξιός δεν μπορεί να την αναγνωρίσει ως δεξιά κυβέρνηση. Δεξιά επειδή κατήργησε τα σύνορα -λαθρομετανάστευση- και ξεπούλησε εθνικούς πόρους; (Πατρίς) Επειδή περιγέλασε την Λιτανία των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας, πασχίζει να κατεβάσει τις εικόνες από τα δημόσια κτήρια και να καταργήσει το μάθημα των θρησκευτικών; (Θρησκεία) Ή μήπως επειδή έφερε το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφύλων; (Οικογένεια) Ο κ. James Petras, καλός αναλυτής, ως αριστερός βλέπει μόνο αριστερά, κέντρο, δεξιά (κάτι παρόμοιο θα έκανε και ένας δεξιός). Η αστοχία όμως αυτής της προσέγγισης (κατηγοριοποίηση τύπου μεζούρας) ως προς την αποτύπωση της πραγματικότητας θα πρέπει να μας προβληματίσει.

Εντολή δανειστών: ΞΕΠΟΥΛΗΣΤΕ ΤΟ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ


unnamed (3).jpg

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΙΔΑ στην ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ είσαι ΕΣΥ κ. υπουργέ Β. Αποστόλου…

ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΙΔΑ στην ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ είσαι ΕΣΥ κ. υπουργέ Β. Αποστόλου…


sibilla

Αφού η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα, ποιοι είναι αυτοί έξω από τη Βουλή.

Ένα από τα πιο σημαντικά επιχειρήματα του καθεστώτος για την επιβολή των Μνημονίων μετά την χρεοκοπία της χώρας, ήταν πως η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα. Αφού η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα, ποιοι είναι όλοι αυτοί που έχουν μαζευτεί έξω από τη Βουλή; Μήπως είναι Έλληνες του εξωτερικού; Μήπως είναι εξωγήινοι; Μήπως είναι Αρειανοί;
Είναι πολύ βολικό να είσαι αραχτός στο πάνελ του Χατζηνικολάου και του Πρετεντέρη, και να λες με περισπούδαστο ύφος «η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα».
Είναι πολύ βολικό να είσαι ο σαχλαμάρας αστός που δεν μπορεί να ξεχωρίσει την κατσίκα από το γαϊδούρι και να πίνεις τον καφέ σου στο Θλιβερό πια Κολωνάκι, λέγοντας ………….
«μα παιδιά, η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα. Γκαρσόν, φέρε έναν εσπρέσο ακόμα, να πνίξω τον πόνο μου που η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα».
Και ξαφνικά, αυτοί που παράγουν εμφανίζονται στο κέντρο της Αθήνας.
Κοκομπλόκο οι περισπούδαστοι αστοί που συνειδητοποιούν ξαφνικά πως αυτοί είναι που δεν παράγουν απολύτως τίποτα.
«Έλα μωρέ, δεν είναι παραγωγή οι ελιές και τα ροδάκινα».
Αχ, δεν το ήξεραν να σου φτιάξουν τίποτα αεροπλάνα, για να πειστείς πως η Ελλάδα παράγει.
Αν δεν υπάρχει πρωτογενής τομέας -σε αυτόν ανήκουν οι αγρότες-, δεν μπορεί να υπάρξει δευτερογενής και τριτογενής.
Συνήθως, αυτό το μαθαίνουν οι πρωτοετείς φοιτητές των οικονομικών πανεπιστημίων αλλά οι περισσότεροι Έλληνες δεν τα πάνε καλά με αυτά τα θέματα. Ξέρουν πια τα capital controls αλλά δεν έμαθαν ακόμα την πρωτογενή παραγωγή.
Παλιότερα, όταν έβλεπα την Αθήνα από το αεροπλάνο, σκεφτόμουν «τι παράγουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι;».
Αποδείχτηκε πως αυτοί οι άνθρωποι δεν παράγουν και πολλά πράγματα.
Αυτοί που παράγουν -και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό γιατί το βλέπετε κάθε μέρα στο τραπέζι σας- είναι οι αγρότες.
Και οι αγρότες είναι πια στο Σύνταγμα.
Πάω κι εγώ εκεί. Με τις όποιες αντιρρήσεις μου.
Και κάτσε εσύ να λες πως η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα και πως οι αγρότες είναι βάρβαροι και χρυσαυγίτες.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΞΕΠΟΥΛΑ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ

image002 (2).jpgΕίδηση βόμβα. Ζητείται η παρέμβαση της Δικαιοσύνης.
Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
O ΣΥΡΙΖΑ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (για τις οποίες ΠΝΠ κατηγορούσε την προηγούμενη κυβέρνηση) εκποιεί τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Χανίων, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, Ρόδου, Κω, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σάμου, Σαντορίνης, Σκιάθου, Ακτίου και Καβάλας (ΦΕΚ 138 – 3 Νοεμβρίου 2015)…
Τι έλεγαν στο ΣΥΡΙΖΑ για τα αεροδρόμια.
Ο Υπουργός Επικρατείας της κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, Αλέκος Φλαμπουράρης σε τηλεοπτικό κανάλι, τον Φεβρουάριο του 2015 διασαφήνιζε πως:…………..
Η σύμβαση για τα 14 αεροδρόμια της χώρας δεν έχει υπογραφεί ακόμη, είναι στη διαδικασία επικύρωσης και ζητήσαμε να σταματήσει, Για εμάς τα αεροδρόμια δεν είναι ένα πακέτο…”.  Από την άλλη μεριά, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωνε πομπωδώς: “Τα αεροδρόμια είναι μέρος της τουριστικής μας βιομηχανίας. Έτσι η Ελλάδα βγάζει τα προς το ζην της. Είναι κάτι που πρέπει να επανεξετάσουμε”.
Παρά ταύτα, η κυβέρνηση της “αριστεράς” με ολίγη “δεξιά”, αρκετούς μήνες μετά επικύρωσε την εκποίηση – ιδιωτικοποίηση των 14 αεροδρομίων στη Γερμανική Fraport AG, αντίθετα από τις πολλές αντιδράσεις βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι οποίες δημιούργησαν πολλά μποφόρ στο εσωτερικό του.   
Αστράφτει και βροντά ο Αλεβιζόπουλος.
Άλλωστε, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) Βασίλης Αλεβιζόπουλος έχει ρίξει βόμβες για αυτή την εκποίηση των 14 αεροδρομίων, ισχυριζόμενος πως: “Οι Γερμανοί δεν είναι επενδυτές, αλλά κατακτητές”.
Και πως είναι δυνατόν να μην είναι κατακτητές οι Γερμανοί της Fraport AG, όταν εκτιμήσεις αναφέρουν πως το όφελός τους θα είναι περί τα 22 δις ευρώ σε αντίθεση με το ελληνικό δημόσιο που θα ωφεληθεί περίπου 3,85 δις ευρώ. Τα οποία εξανεμίζονται – όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ – από ποσά που θα προκύψουν από την καταγγελία της σύμβασης (32 χρόνια) και την απομάκρυνση των αφορολόγητων, από την επιστροφή χρημάτων ΕΣΠΑ, όταν αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται μέσω του προγράμματος έργα στα περιφερειακά αεροδρόμια κ.α.
Επίσης, ο κ. Αλεβιζόπουλος έχει δηλώσει πως, τα αεροδρόμια επί πολλές δεκαετίες παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης με ισχνή την φροντίδα συντήρησής τους – έχουν ευθύνη όλες οι κυβερνήσεις – και γι΄ αυτό θα απαιτηθούν για να λειτουργήσουν ως σύγχρονα αεροδρόμια, τουλάχιστον 300 εκατομμύρια ευρώ για απαλλοτριώσεις και 700 εκατομμύρια ευρώ για έργα ανακατασκευής!!  
Πως προστατεύεται το ελληνικό συμφέρον;
Όλα αυτά μας βάζουν σε μαύρες σκέψεις  και από δικής μας πλευράς θα θέσουμε τους δικούς μας προβληματισμούς:
  • Υπάρχει μελέτη του ελληνικού δημοσίου που να αποφαίνεται για όλα τα παραπάνω που καταγγέλλει ο Πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ;
  • Προβλέπεται τι έργα θα γίνουν και ποιος θα τα επιβλέπει αφού θα πιστοποιηθεί η καλή εκτέλεση των έργων; Γιατί, από τη στιγμή που τα αεροδρόμια ενοικιάζονται για 42 χρόνια, θα πρέπει την επίβλεψη των έργων να την αναλάβει Κρατική Αρχή!
  • Υπάρχουν εγγυητικές επιστολές καλής εκτέλεσης των εργασιών, και εάν ναι από ποια Τράπεζα (βεβαίως όχι της Γερμανίας) και με ποιο ακριβώς ποσό;
  • Ισχύει πως στη Σύμβαση του ελληνικού δημοσίου με τη Fraport AG προβλέπεται η λήξη των συμβάσεων με όλους τους ιδιώτες του χώρου των αεροδρομίων και ότι η αποζημίωσή τους θα καλυφθεί από το ελληνικό δημόσιο;
  • Προβλέπεται καταβολή ΦΠΑ στο ελληνικό δημόσιο ή θα έχουμε περίπτωση μη καταβολής ΦΠΑ, όπως ακριβώς στην περίπτωση της Hochtief στο αεροδρόμιο των Αθηνών;  

Αίτηση ακύρωσης της απόφασης από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Έντονη υπήρξε η αντίδραση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου για αυτή την εκποίηση εκχώρηση των 14 αεροδρομίων, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και 3 αεροδρόμια της Περιφέρειάς του (Κέρκυρας, Κεφαλονιάς και Ζακύνθου). Έτσι, κατέθεσε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά αυτής της ιδιωτικοποιήσεως των αεροδρομίων για 42 χρόνια με δυνατότητα παράτασης για άλλα 10 χρόνια. Σε αυτή την πολυσέλιδη προσφυγή συνοψίζονται τα παρακάτω:
Αναρμοδιότητα του οργάνου (για μια από τις εκδοθείσες πράξεις). Συνεπώς τίθεται ζήτημα παραδεκτού της εκδόσεως, αναρμοδιότητας του οργάνου, άκυρου και ανυπόστατου της πράξεως αυτής.
Προσβολή του δημοσίου συμφέροντος, όπως αυτό προστατεύεται από το Σύνταγμα, το ευρωενωσιακό δίκαιο και το διεθνές δίκαιο. Γιατί:
Α) Η παραχώρηση της διαχείρισης και εκμετάλλευση των περιφερειακών αεροδρομίων για 42 χρόνια στην κοινοπραξία Fraport – Slentel παραβιάζει την συνταγματική προστασία των δημοσίων ιδιοχρήστων πραγμάτων, τα οποία βρίσκονται εντός των αερολιμένων, επί των οποίων η μεταβίβαση κυριότητας αλλά και η μακροχρόνια παραχώρηση δικαιωμάτων διαχείρισης και εκμετάλλευσης είναι ανεπίτρεπτη.
Β) Το ίδιο ισχύει και για τους αερολιμένες συνολικά ως συστήματα δημοσίων ιδιοχρήστων πραγμάτων.
Γ) Η, για 42 χρόνια, παραχώρηση στον επενδυτή – και μάλιστα σε μια μόνο κοινοπραξία – της διαχείρισης και εκμετάλλευσης των περιφερειακών αεροδρομίων συνιστά υποβάθμιση, αλλοίωση και άρση του δημοσίου σκοπού και της δημόσιας περιουσίας της αερομεταφοράς εμπορευμάτων και επιβατών, έναντι του καθαρά κερδοσκοπικού χαρακτήρα που θα αποκτήσει η αερομεταφορά. Επιπλέον οι συμβάσεις παραχώρησης, δεν περιέχουν όρους ελέγχου από το Δημόσιο επί του επενδυτή για τη παροχή της δημόσιας υπηρεσίας.
Παραβίαση του ενωσιακού δικαίου του ανταγωνισμού και ειδικότερα:
Α) Η συμπερίληψη της εταιρείας Lufthansa στο μετοχικό κεφάλαιο της επιλεχθείσας κοινοπραξίας Fraport-Slentel είναι ασύμβατη, σύμφωνα με τους ευρωενωσιακούς και διεθνείς κανόνες περί διαφάνειας, αμεροληψίας και ελεύθερου ανταγωνισμού, με τη λειτουργία της Lufthansa ως επενδυτικού συμβούλου του ελληνικού Δημοσίου στην υπόθεση της ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων.
Β) Οι προσβαλλόμενες πράξεις παραβιάζουν γενικότερα το δίκαιο του ανταγωνισμού. Τέλος με την αίτηση ακυρώσεως τίθεται και ζήτημα ενδεχόμενης παραπομπής της παρούσας υπόθεσης στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Βόμβα! Δεν υπάρχει πουθενά η Σύμβαση.

Ωστόσο, συνιστά βόμβα μεγατόνων πως, αυτή η αίτηση ακυρότητας προς το Συμβούλιο της Επικρατείας έγινε χωρίς η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων να έχει εις γνώση της τη Σύμβαση παραχώρησης και ζητά από το Συμβούλιο της Επικρατείας να μεριμνήσει. Αναφέρεται ξεκάθαρα στην 29σέλιδη αίτηση ακυρότητας, στο τέλος της 27ης σελίδας: “Επειδή δεν έχουμε εις χείρας μας το κρίσιμο αποδεικτικό έγγραφο του σχεδίου σύναψης σύμβασης παραχώρησης για τα αεροδρόμια της Ομάδας Α΄, του οποίου και ζητούμε να λάβουμε γνώση με μέριμνα του Δικαστηρίου σας”!!

Τεράστιες οι ευθύνες του ΤΑΙΠΕΔ

Ως εκ τούτου, καλείται άμεσα η Διοίκηση και ο Πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), να δώσουν αμέσως στη δημοσιότητα το άθλιο και εμετικό κείμενο που υπέγραψαν για την παραχώρηση των 14 αεροδρομίων της Πατρίδος μας – τα οποία αποτελούν περιουσία του ελληνικού λαού – στην κυβέρνηση της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, μέσω της κρατικής Fraport AG. Δεν είναι δυνατόν να αρνούνται να δώσουν τη Σύμβαση, από τη στιγμή που είναι δημόσιο έγγραφο.
Γι΄ αυτό εγκαλούνται και όλοι οι Βουλευτές του Κοινοβουλίου. Να απαιτήσουν να δουν αυτό το προδοτικό κείμενο της Σύμβασης, που παραδίδει την Πατρίδα εν κρυπτώ στο στόμα των Νεοναζί.
Έχουν όλοι ευθύνες και οσονούπω θα τους αποδοθούν!!!

Το συλλαλητήριο των αγροτών από …ψηλά

Εντυπωσιακές οι φωτογραφίες από το συλλαλητήριο των αγροτών στο Σύνταγμα.
Η μεγαλειώδης συγκέντρωση στο Σύνταγμα μπροστά στη Βουλή από τους αγρότες καταγράφεται σε εντυπωσιακές εικόνες από …ψηλά!……..
ΔΕΙΤΕ:……….
2467524 2467525 2467526 2467528 2467529 2467531 2467532

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ συνυπεύθυνος για την δολοφονία Ελλήνων παλικαριών, αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού μας.

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ? ..ΑΥΤΑ ΤΑ «ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ» ΝΑ ΤΟ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ?..


mat_gunaikes10.jpg
256321563256517258785.jpg
Κρητικοί αγρότες, ενώ ήταν συγκεντρωμένοι στο υπουργείο Ανάπτυξης αποφάσισαν να κινηθούν προς την πλατεία Καραϊσκάκη γιατί ενημερώθηκαν ότι εκεί έχει εγκλωβιστεί αυτοκίνητο με αγροτικά προϊόντα τα οποία είχαν σκοπό να διανείμουν σε πολίτες.
Όμως φτάνοντας στην πλατεία Καραϊσκάκη, οι αγρότες είδαν ότι μια διμοιρία ΜΑΤ εμπόδιζε το όχημα να περάσει και τότε έγινε το έλα να δεις. Οι Κρητικοί άρχισαν να κυνηγούν με τις μαγκούρες………….
Αγρότες κυνηγούν με τις μαγκούρες τους τα ΜΑΤ που τρέχουν να σωθούν (Videos) - Mediaτους αστυνομικούς οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή. Κυριολεκτικά το έβαλαν στα πόδια. Πέταξαν εναντίον τους και μπουκάλια χωρίς οι αστυνομικοί να αντιδράσουν.
Στη συνέχεια αφού οι δυνάμεις των ΜΑΤ ανασυνταχθήκαν μετά από «διαπραγμάτευση» αποφασίστηκε το όχημα να μην περάσει και οι Κρητικοί πήραν τα καφάσια με τα αγροτικά προϊόνται και τα μετέφεραν στο υπουργείο.

Όμως όταν οι αγρότες επέστρεψαν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, βρήκαντα ΜΑΤ παρατεταγμένα στην είσοδο. Και με τις ντομάτες που μάζεψαν νωρίτερα από την πλατεία Καραϊσκάκη, άρχισαν να τις πετούν στα παράθυρα του υπουργείου, ενώ άδειασαν και ένα καφάσι μπροστά στα πόδια των αστυνομικών!