ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Συνεχίζεται το αλαλούμ με την αναδιάρθρωση των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων


Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ αποφάσισε μεν αναδιάρθρωση, αλλά από τη μεθεπόμενη σεζόν – Όλα θα ξεκαθαρίσουν σε ραντεβού με τον Γιώργο Βασιλειάδη

Το αλαλούμ στο ελληνικό ποδόσφαιρο συνεχίζεται. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ στη σημερινή της συνεδρίαση αποφάσισε μεν να ισχύσει κανονικά η απόφαση για αναδιάρθρωση στη Super League, αλλά να παραμείνουν 16 οι ομάδες για τη νέα σεζόν (2019/20) και να μειωθούν σε 14 τη μεθεπόμενη (2020/21).
Αυτό σημαίνει πως το τρέχον πλάνο της ΕΠΟ προβλέπει πως θα υποβιβαστούν από την τρέχουσα Super League δύο ομάδες και θα ανέβουν από τη Football League ισάριθμες, χωρίς να υπάρξει μπαράζ.
Πάντως ενέκριναν το σχέδιο για την ίδρυση της Super League 2 από την προσεχή σεζόν, κάτι που όμως έχει ως απαραίτητη προϋπόθεση να είναι εγγυημένη η χρηματοδότησή της και αυτό είναι αμφίβολο από τη στιγμή που δεν θα μειωθούν οι ομάδες.
Ασφαλώς όλα τα παραπάνω είναι υπό την αίρεση του Γιώργου Βασιλειάδη, ο οποίος κατ’ επανάληψη έχει τονίσει πως θα πρέπει να προχωρήσει από την προσεχή σεζόν η αναδιάρθρωση, ειδάλλως οι ΠΑΕ θα πρέπει να ξεχάσουν τις οικονομικές συμφωνίες που είχε εγγυηθεί η κυβέρνηση. Πιθανότατα την Πέμπτη θα υπάρξει συνάντηση της ΕΠΟ με τον ίδιο τον υφυπουργό, όπου θα ξεκαθαρίσει οριστικά το ζήτημα.

Στο «κόλπο» των streaming υπηρεσιών και η Apple: Θέλει να «χτυπήσει» το Netflix!


Τι παρουσίασαν οι άνθρωποι της Apple σε ειδική εκδήλωση στο Κουπερτίνο – Τα σχέδια για την Apple TV και οι νέες υπηρεσίες Arcade, News + και Card – «All star» παρουσίαση με Τζένιφερ Άνιστον, Ρις Γουίδερσπουν και Στίβεν Σπίλμπεργκ επί σκηνής

Είναι γεγονός: η Apple κάνει δυναμική είσοδο στο «παιχνίδι» των streaming υπηρεσιών. Η υπηρεσία θα ξεκινήσει το φθινόπωρο σε περισσότερες από 100 χώρες και όλα τα προγράμματα θα έχουν τη δυνατότητα downloading, χωρίς εξαιρέσεις.

Πάρτι στο Twitter για τις προσλήψεις Μπόλαρη: «Μάρκο είσαι Θεός. Και σταρ Ελλάς ρε θηρίο;»

Φωτιά έχει πάρει τα τελευταία 24ωρα το Διαδίκτυο και ο λόγος είναι οι προσλήψεις που έχει κάνει στο πολιτικό του γραφείο ο Μάρκος Μπόλαρης. Ο υφυπουργός Εξωτερικών (προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ) φαίνεται πως έχει αδυναμία στο ωραίο φύλο καθώς είχε προσλάβει στο πολιτικό του γραφείο δύο αιθέριες υπάρξεις.
Μετά λοιπόν το σάλο που ξέσπασε με την πρόσληψη της Θωμαρίτας Καλδάρα αποκαλύφθηκε χθες πως ο κ. Μπόλαρης εκτός από την personal trainer είχε πάρει στο πολιτικό του γραφείο και την πρώην Σταρ Ελλάς Λένα Χρυσηί Παπαρρηγοπούλου, της οποίας την πρόσληψη είχε υπογράψει ο τότε υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Σαλάτα με πίτα, μαρούλι και ντομάτα

Υλικά για 2-4 άτομα
2 πίτες για σουβλάκια κομμένες σε κύβους
5 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξίδι
1 κουταλιά λιωμένες λιαστές ντομάτες
50 γραμμάρια κουκουνάρι
1 ολόφρεσκο μαρούλι ψιλοκομμένο
2 ψιλοκομμένες ντομάτες
Φέτα κομμένη σε κύβους
2 αγγούρια κομμένα σε κύβους
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι βάζουμε τις πίτες και ψήνουμε για 4 λεπτά απ’ την κάθε πλευρά με λίγο λαδάκι.
Σ’ ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την πάστα λιαστής ντομάτας με το ξίδι και στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο.
Τοποθετούμε τη σάλτσα στο ψυγείο για μια ολόκληρη μέρα πριν το χρησιμοποιήσουμε.
Σε ξύλο κοπής ψιλοκόβουμε το μαρούλι.
Στη συνέχεια τη μεταφέρουμε σ’ ένα μεγάλο μπολ και βάζουμε τη ντομάτα με το αγγούρι.
Ρίχνουμε το κουκουνάρι ελαφρά καβουρδισμένο και τέλος τη σάλτσα, το οποίο ανακατεύουμε ελαφρώς πριν το περιχύνουμε.
Ανακατεύουμε πολύ καλά τη σαλάτα και σερβίρουμε, πασπαλίζοντας με τη φέτα και τις πίτες κομμένες σε κύβους.

ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΝΟΜΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΕΙΠΕ ΤΟ ΤΣΙΠΡΑΣ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ )

Μετά την ιδιωτικοποίησή του το 2015,  έρχεται για το αεροδρόμιο της Μακεδονίας ο αναβαπτισμός του, χάριν συμφωνημένης πράξης υποτέλειας και μηδενισμού του έθνους. Από το ασφαλές έδαφος της γείτονας χώρας και αποφεύγοντας τις διαμαρτυρίες που θα ακολουθούσαν, ο πρωθυπουργός αυθαίρετα το μετονόμασε σε αεροδρόμιο της «Μίκρας», ανακοινώνοντας έτσι άλλο ένα «δίκαιο» πρόταγμα της κυβέρνησής του.
Για πόσα «δίκαια» ακόμα έχει συμφωνήσει που θα τα δούμε να «γίνονται πράξη»; Πόσα ακόμα τετελεσμένα θα δεχθεί ο ελληνικός λαός όπως αυτά προκύπτουν από ένα έγγραφο εκχώρησης εθνικών κεκτημένων, που υπογράφτηκε μεταξύ εντεταλμένων και υπερψηφίστηκε από κίβδηλα εκλεγμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία;
Αν και ο χρόνος τελειώνει για τον κ. Τσίπρα, το κακό που κάνει όσο βρίσκεται ακόμα στην ηγεσία στοιχίζει στην χώρα. Όμως, ο σφετερισμός της Μακεδονίας μας εντυπώνεται όλο και πιο έντονα, από κάθε γράμμα που αφαιρείται από την Ιστορία, από κάθε αλλοεθνή που ονομάζει «μακεδονική» μια ακατάληπτη για τους αληθινούς Μακεδόνες γλώσσα, από κάθε τοπωνύμιο και επιγραφή που καλούνται να αναμετρηθούν άδικα με τα ληστρικά άρθρα της συμφωνίας.
Γνωρίζει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός πως η πολιτική του θα τον οδηγήσει να αναμετρηθεί με τον Νόμο και γι’ αυτό χθες κόμπιασε, σα να άκουγε την ετυμηγορία της Δικαιοσύνης.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

https://eposellas.gr/2019/04/to-aerodromio-makedonia-den-allazei/