ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Παραίτηση Χατζηπουργάνη από την Ακαδημία του Πιερικού.. Μια ήμερα μετα την απομάκρυνση του Μπατσαρα .( Ο τελευταίος ας κλείσει την πόρτα )

 


Κατατέθηκε ο φάκελος υποψηφιότητας του Ολύμπου στην UNESCO για τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς

 Κατατέθηκε στην αρμόδια Επιτροπή της UNESCO ο φάκελος υποψηφιότητας του Ολύμπου για την ένταξή του στον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς, έπειτα από τη συνεργασία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, τον Οκτώβριο του προηγούμενου έτους υποβλήθηκε ο προκαταρκτικός φάκελος υποψηφιότητας, ο οποίος αξιολογήθηκε από την επιτροπή της UNESCO. Τα δύο υπουργεία και ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) συνεργάστηκαν το τελευταίο τρίμηνο και αφού έλαβαν υπόψη όλες τις παρατηρήσεις της επιτροπής, ολοκλήρωσαν το τελικό περιεχόμενο του φακέλου.

Θρήνος για την 40χρονη μητέρα που αυτοκτόνησε


Ανείπωτη είναι η θλίψη για την 40χρονη μητέρα νεογέννητου και δημοτική υπάλληλο που έβαλε τέλος στη ζωή της 
πέφτοντας από τον πέμπτο όροφο πολυκατοικίας στην περιοχή του ΟΣΕ στη Λάρισα, στην οδό Μπασδέκη. Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτυλίχθηκε η τραγωδία ερευνά η αστυνομία.

Την υπάλληλο του Δήμου Τεμπών, Μαρία Τσινίδου, αποχαιρέτησε – με συλληπτήριο μήνυμά του – ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης.

«Η Μαρία Τσινίδου ξεχώριζε για πολλά χαρακτηριστικά, όπως για την εργατικότητά της, τη φιλοτιμία της, γιατί ήταν πρόσχαρη, ευγενική και είχε κερδίσει το σεβασμό και την εκτίμηση αιρετών και συναδέλφων. Μας λύπησε όλους το απονενοημένο διάβημα που προέβη» σημειώνεται – μεταξύ άλλων – στο μήνυμα του δημάρχου.

Οι πληροφορίες του onlarissa ανέφεραν από την αρχή πως πρόκειται για αυτοκτονία. Ωστόσο τα κίνητρα παραμένουν ακόμη άγνωστα.

Το συλλυπητήριο μήνυμα του δημάρχου Τεμπών:

.Ο καιρός σήμερα

 Την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου αναμένεται αίθριος γενικά καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τοπικές νεφώσεις. Τοπικές βροχές αναμένονται στις Σποράδες, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και πιθανώς στην Ανατολική Στερεά. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και ημιορεινά της Εύβοιας και πιθανώς της Ανατολικής Στερεάς, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν και στα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα μετά τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται να εξασθενήσουν. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός κυρίως στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -9 έως 5 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -9 έως 11, στην Ήπειρο από -8 έως 10 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -8 έως 9, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -7 έως 11, στα Επτάνησα από 0 έως 11 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από -1 έως 9 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα και στην Κρήτη από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο και στο Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες/βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ.

Ο καιρός στην Αττική

Στην Αττική περιμένουμε αρχικά τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και βόρεια του νομού με πιθανότητα τοπικών βροχών στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Τις πρώτες πρωινές ώρες υπάρχει μικρή πιθανότητα να εκδηλωθούν πρόσκαιρα ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο (άνω των 300 μέτρων) στα βόρεια του νομού. Στο υπόλοιπο της ημέρας αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί αρχικά με εντάσεις εώς 4-5 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση στα 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι τοπικά έως 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αίθριο γενικά καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 8 βαθμούς.

O ΣΥΡΙΖΑ αποχωρεί από όλες τις ψηφοφορίες στην Βουλή

 Τη διάλυση της Βουλής και την διενέργεια εκλογών σε τρεις εβδομάδες ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ανακοίνωσε ότι το κόμμα του αποχωρεί από όλες τις ψηφοφορίες στο Κοινοβούλιο πλην αυτής που αφορά το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη. 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά «ο ελληνικός λαός να είναι αυτός που θα απαντήσει άμεσα, και όχι οι πιθανώς εκβιαζόμενοι βουλευτές της ΝΔ, στο κρίσιμο, στο υπαρξιακό ερώτημα που ετέθη προχθές στο κοινοβούλιο: Με τη δημοκρατία ή την εκτροπή». Παράλληλα ανακοίνωσε ότι «όσο ο κ. Μητσοτάκης θα αρνείται να πράξει το αυτονόητο, να προσφύγει στη κρίση του ελληνικού λαού για όσα εναντίον της δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου διέπραξε, ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα νομιμοποιεί το νομοθετικό έργο μιας κυβέρνησης της εκτροπής» και ότι, συνεπώς, «από εδώ και στο εξής, με εξαίρεση τη συμμετοχή μας για ευνόητους λόγους στην αντιμετώπιση της προσπάθειας να επανέλθει στο προσκήνιο η εγκληματική συμμορία των νεοναζί, -με εξαίρεση τη συμμετοχή μας σε αυτή τη διαδικασία αν υπάρξει νομοθετική διαδικασία για αυτό-, θα απέχουμε από κάθε ψηφοφορία στη Βουλή».Ειδικότερα,

Αποζημιώσεις για βλάβες από τα εμβόλια - Covid στη Γερμανία

 Στις αποζημιώσεις που έχουν εγκριθεί για τις βλάβες στην υγεία μετά τον εμβολιασμό κατά του Covid-19, αναφέρεται δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel.

«Μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί 253 αιτήσεις αποζημίωσης λόγω σοβαρών ανεπιθύμητων παρενεργειών του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, όπως για παράδειγμα μυοκαρδίτιδα, φλεβική θρόμβωση και σύνδρομο Guillain-Barré», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα. 


Αναλογικά με τον αριθμό των χορηγούμενων δόσεων, οι αιτήσεις για την αναγνώριση της βλάβης του εμβολίου είναι σπάνιες, σημειώνει το περιοδικό. «Οι περισσότερες αιτήσεις εγκρίθηκαν στα πολυπληθέστερα ομοσπονδιακά κρατίδια της Βαυαρίας (61) και της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας (38)».

Τέλος ο Μπατσαράς από την Ακαδημία του Πιερικού

 

.................

Σε διαβούλευση το νέο νομοσχέδιο για τον αθλητισμό

 Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση τέθηκε το σχέδιο νόμου με τίτλο «Διατάξεις για τη θωράκιση του θεσμικού πλαισίου του αθλητισμού και τον εξορθολογισμό της αθλητικής νομοθεσίας».

Σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο, οι διατάξεις του νομοσχεδίου αποσκοπούν:

α) στη θωράκιση του θεσμικού πλαισίου του αθλητισμού,

β) στην εμπέδωση ασφάλειας δικαίου και την αντιμετώπιση δυσλειτουργιών και ερμηνευτικών ζητημάτων που ανέκυψαν κατά την εφαρμογή της αθλητικής νομοθεσίας,

γ) στη θεσμική ενίσχυση του Μητρώου Αθλητικών Φορέων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού,

δ) στη θεσμοθέτηση συστήματος αξιολόγησης αθλητικών ομοσπονδιών,

ε) στην αναγνώριση των αγωνιστικών διακρίσεων αθλητών ειδικά για το έτος 2022 και

στ) στη μείωση του κόστους θέρμανσης των κολυμβητικών δεξαμενών των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δημοσίου, των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου που εποπτεύονται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Προστασία καταναλωτών: Πρακτικές online χειραγώγησης σε 148 από τα 399 eshops στα οποία έγινε έλεγχος

Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι εθνικές αρχές για την προστασία των καταναλωτών από τα 23 κράτη μέλη, τη Νορβηγία και την Ισλανδία (δίκτυο CPC), δημοσίευσαν τα αποτελέσματα ελέγχου («σάρωσης») που πραγματοποιήθηκε σε ιστοτόπους λιανικής πώλησης. Ο έλεγχος αυτός συμπεριέλαβε 399 διαδικτυακά καταστήματα εμπόρων λιανικής πώλησης πολλών και διαφορετικών ειδών προϊόντων, από κλωστοϋφαντουργικά έως ηλεκτρονικά.Επικεντρώθηκε επίσης σε τρεις συγκεκριμένους τύπους πρακτικών χειραγώγησης οι οποίες είναι γνωστό ότι πολλές φορές ωθούν τους καταναλωτές να κάνουν αντίθετες προς το συμφέρον τους επιλογές, τα λεγόμενα «παραπλανητικά μοτίβα».Μεταξύ αυτών είναι: τα ψεύτικα χρονόμετρα

Σε ισχύ οι νέοι κανόνες της ΕΕ σχετικά με τον ειδικό εναέριο χώρο για drones

Σε ισχύ τέθηκαν οι κανόνες της ΕΕ για τη δημιουργία ειδικού εναέριου χώρου για τα drone, γνωστού ως U-space, οι οποίοι θα επιτρέπουν στους φορείς εκμετάλλευσης να παρέχουν ευρύτερο φάσμα υπηρεσιών.Ο χώρος U-space δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες ώστε τόσο οι δρόνοι όσο και τα επανδρωμένα αεροσκάφη να επιχειρούν με ασφάλεια, και θα επιτρέψει στον κλάδο να συνεχίσει να διευρύνει την αγορά για τη βιομηχανία και τις υπηρεσίες drone.Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νέοι κανόνες θα βοηθήσουν στην εκτέλεση πιο πολύπλοκων επιχειρήσεων σε μεγαλύτερες αποστάσεις, ιδίως σε χαμηλό ύψος και σε εναέριο χώρο με υψηλή κίνηση, καθώς και σε αποστάσεις εκτός οπτικής επαφής με τον χειριστή.Οι επιχειρήσεις αυτές μπορούν να καλύπτουν ζωτικής σημασίας υπηρεσίες, για παράδειγμα τη μεταφορά ιατρικών δειγμάτων, την παροχή βοήθειας σε διασώστες σε σημεία περιστατικών έκτακτης ανάγκης, αλλά και τις εξ αποστάσεως επιθεωρήσεις υποδομών.Τον Απρίλιο του 2021 η Επιτροπή ενέκρινε το νομικό πλαίσιο για αυτό το σύστημα διαχείρισης κυκλοφορίας μη

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, στον Βόλο, το 1ο Πανελλαδικό συνέδριο γραμματειών των Τοπικών Κοινοτήτων του Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος ΝΙΚΗ.

 Η αθρόα συμμετοχή των γραμματειών απ’ όλη την ελληνική επικράτεια, έδειξε τον ενθουσιασμό

των μελών, την διάθεσή τους και την πίστη στον σκοπό του Κινήματος.

Στις εισηγήσεις των στελεχών της ΝΙΚΗΣ, εκτός των θεμάτων που αναπτύχθηκαν, τονίστηκε το

ενωτικό και θυσιαστικό πνεύμα που διακατέχει τα μέλη της.

Πριν από τις εισηγήσεις, ο πρόεδρος του Κινήματος, Δ. Νατσιός, ανακοίνωσε επίσημα την κάθοδο

της ΝΙΚΗΣ στις ερχόμενες εθνικές εκλογές, η οποία προήλθε μετά από μια περίοδο ανάπτυξης και

πυρετώδους προετοιμασίας. Παράλληλα ανακοίνωσε και τα πρώτα ονόματα υποψηφίων, τα οποία

επικυρώθηκαν από την ολομέλεια των γραμματειών.

Στην ομιλία του ο κ. Νατσιός ανέφερε ότι η ΝΙΚΗ επιλέγει ως υποψηφίους, ανθρώπους που ζουν

έμπρακτα τις αξίες της και γι’ αυτό αποτελεί τιμή η συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια του Κινήματος.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Οι υποψήφιοι, όπως και όλα τα στελέχη μας, γνωρίζουν ότι δεν

μοιράζουμε έδρες αλλά ακάνθινα στεφάνια αγώνα και προσφοράς. Οι υποψήφιοι που

ανακοινώνουμε σήμερα καθώς και αυτοί που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα, διακρίνονται

για την ειλικρίνεια, την σοβαρότητα, την

ομοψυχία, το πνεύμα συνεργασίας και πέρασαν από συγκεκριμένη διαδικασία επιλογής από τα

όργανα του Κινήματος. Αποτελούν εκλεκτά μέλη στις τοπικές τους κοινωνίες και ως εκ τούτου,

κοσμούν τα ψηφοδέλτιά μας».

Παρουσιάζουμε τους πρώτους 12 υποψήφιους του Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος ΝΙΚΗ:

 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΟΥΝΤΑΣ | ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ «ΝΙΚΗΣ» ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ / ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

 ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΓΚΛΑΒΑΣ| ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΣ /Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 ΖΩΗΣ ΖΑΡΤΑΛΟΥΔΗΣ| ΔΡ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ/ ΓΕΩΠΟΝΟΣ /ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΛΙΝΤΕΡΗΣ| ΔΡ ΦΥΣΙΚΗΣ / ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΕΜΕΝΤΣΕΤΣΙΔΗΣ | ΠΟΛ.ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ / ΚΙΛΚΙΣ

 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΛΙΑΚΑΣ | ΓΕΩΛΟΓΟΣ /ΚΟΖΑΝΗΣ

 ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ| ΙΑΤΡΟΣ/ ΔΡ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ /

Β΄ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΡΗΓΙΝΙΩΤΗΣ| ΘΕΟΛΟΓΟΣ /ΡΕΘΥΜΝΟΥ

 ΜΑΡΙΝΑ ΣΕΝΗ| ΘΕΟΛΟΓΟΣ / Α΄ ΠΕΙΡΑΙΑ

 ΑΛΕΞΙΑ ΤΑΝΤΣΗ| ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΣΣΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ / ΦΛΩΡΙΝΑΣ

 ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΣΟΥΓΑΝΑΤΟΣ| ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Ε.Α /ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΙΩΤΑΚΑΚΟΣ| ΔΡ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ / ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ

ΑΤΤΙΚΗΣ

Η ΝΙΚΗ, επέλεξε να ανακοινώσει επίσημα την κάθοδό της στις εκλογές και τους πρώτους

υποψηφίους της, την ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, αφενός για να τονίσει τη σημασία

που δίνει το Κίνημα στην Παιδεία, κάτι που πιστοποιείται και από το γεγονός ότι ο πρόεδρος του

Κινήματος είναι μάχιμος δάσκαλος, αφετέρου για να καταδείξει την κατάντια της ελληνικής

Πολιτείας που κατήργησε την επίσημη σχολική αργία της σημερινής ημέρας.

Το κακό θριαμβεύει μόνον όσο το καλό μένει άπραγο.

Στο προσκλητήρι των καιρών φωνάζουμε παρών!

Ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλόν αγώνα σε όλους τους υποψηφίους μας.

Γραφείο Τύπου

Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα «ΝΙΚΗ»

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε στο Press@NIKH.gr

Ο Νίκος Μπαμπανίκας υποψήφιος τοπικός σύμβουλος Αγίου Σπυρίδωνα στο πλευρό του Βαγγέλη Γερολιόλιου

 ΣΥΝθεση: Ο Νίκος Μπαμπανίκας υποψήφιος τοπικός σύμβουλος Αγίου Σπυρίδωνα στο πλευρό του Βαγγέλη Γερολιόλιου

Γνωρίζοντας τους υποψηφίους. Ο Νίκος Μπαμπανίκας από τον Άγιο Σπυρίδωνα είναι το νέο μέλος της οικογένειας της ΣΥΝθεσης.


Υποδεχόμαστε στη ΣΥΝθεση το Νίκο Μπαμπανίκα. Πρώην δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος του Δήμου Δίου-Ολύμπου, με αντικείμενο απασχόλησης, μεταξύ άλλων, ζητήματα που αφορούν στους αγρότες, όπως το μεγάλο θέμα της άρδευσης, επιθυμεί με την υποψηφιότητά του να προσφέρει στην κοινότητά του και στον Δήμο, με βάση την πολύτιμη εμπειρία του.

Δυναμικός και δραστήριος, άριστος γνώστης του τρόπου λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα κοινά, ο Νίκος Μπαμπανίκας θα είναι υποψήφιος τοπικός σύμβουλος στην κοινότητα του Αγίου Σπυρίδωνα, στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές με τη ΣΥΝθεση.

Του ευχόμαστε από καρδιάς δύναμη και επιτυχία.

--

Ξενάγηση δημοσιογράφων από Ελλάδα και εξωτερικό στο Λιτόχωρο, στο πλαίσιο press trip στην Κεντρική Μακεδονία

 Δήμος Δίου-Ολύμπου: Ξενάγηση δημοσιογράφων από Ελλάδα και εξωτερικό στο φυσικό και γαστρονομικό πλούτο του Δήμου, στο πλαίσιο press trip 


Εκπρόσωποι μέσων ενημέρωσης από Θεσσαλονίκη, Αθήνα και το εξωτερικό επισκέφτηκαν τον Δήμο Δίου-Ολύμπου το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023 στο πλαίσιο Press Trip που διοργάνωσε το τμήμα Αγροδιατροφής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε Πιερία και Ημαθία.


Οι δημοσιογράφοι και συντάκτες τουρισμού είχαν αρχικά την ευκαιρία να ζήσουν μία εικονική ανάβαση στον Όλυμπο στο Κέντρο Πληροφόρησης της Μονάδας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Ολύμπου. Την ξενάγηση στον χώρο του Κέντρου Πληροφόρησης έκανε ο ξεναγός φύσης και ορειβάτης κ. Δημήτρης Παπαζογλου. Ακολούθησε περίπατος στο μονοπάτι που διασχίζει ένα τμήμα από το φαράγγι του Ενιπέα, όπου οι επισκέπτες, με σύμμαχο τον καλό καιρό, είχαν την δυνατότητα να απολαύσουν το φυσικό περιβάλλον.

Απονομή βραβείων του μαθητικού διαγωνισμού δημιουργίας ψηφιακού βίντεο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους

 




Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, η

τελετή απονομής των βραβείων του μαθητικού διαγωνισμού δημιουργίας

ψηφιακού βίντεο για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου με θέμα «Μνήμη

μου σε λένε Μικρασία», που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους,

Κατερίνης και Πλαταμώνος με αφορμή την επέτειο 100 ετών  από την

Μικρασιατική Καταστροφή.

Δήμος Κατερίνης - Παρεμβάσεις για την ασφαλή διέλευση πεζών και οχημάτων

  Η διασφάλιση της ασφαλούς διέλευσης πεζών και οχημάτων αποτελεί προτεραιότητα για την Τεχνική

Υπηρεσία του Δήμου Κατερίνης.

Αυτή τη φορά, με την τοποθέτηση φωτιζόμενων πινακίδων “STOP” στη συμβολή των οδών Τυπάλδου

και Ναυαρίνου, ικανοποιείται ένα χρόνιο αίτημα των περιοίκων, οι οποίοι συχνά ήταν μάρτυρες σε

ατυχήματα.

«Με την τοποθεσία φωτεινής σήμανσης και της δημιουργίας διαβάσεων πεζών, καθιστούμε

ασφαλέστερη την κυκλοφορία για όλους. Στη συγκεκριμένη διασταύρωση, σύμφωνα με τους κατοίκους

της περιοχής, έχουν σημειωθεί πολλά ατυχήματα. Ο Δήμος Κατερίνης, σε συνεργασία με τις αρμόδιες

υπηρεσίες και τους δημότες, θα συνεχίσει να παρεμβαίνει για την ασφάλεια της κυκλοφορίας στην

πόλη», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρης Μορφακίδης.

Πιστοποίηση μελών της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας

Πιστοποίηση μελών της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας πάνω στην Αντιμετώπιση Τραύματος και Αιμορραγίας – Α.Τ.Κ.Α Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, μέλη της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας – ΔΟΠ, πιστοποιήθηκαν πάνω στην Αντιμετώπιση Τραύματος και Αιμορραγίας – Α.Τ.Κ.Α. Φορέας της πιστοποίησης το E.C.O.S.E.P- το Ευρωπαϊκό Κολλέγιο Αθλητιάτρων, με διευθυντή προγράμματος τον κ. Νικόλαο Γκούρτσα. Ο στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος Α.Τ.Κ.Α. είναι στο να εφοδιάσει, όλους όσους βρεθούν απέναντι σ’ έναν τραυματία, τόσο με τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις αλλά κυρίως με τις πρακτικές εκείνες δεξιότητες που θα τους κάνουν ικανούς να αντιμετωπίσουν άμεσα και αποτελεσματικά κάθε επείγουσα κατάσταση στον τόπο του συμβάντος. Άλλωστε βασική προϋπόθεση για έναν αξιόπιστο διασώστη,

εκτός από τον ο εθελοντισμό και την αγάπη του για τον συνάνθρωπο, είναι η ΓΝΩΣΗ. Είναι αυτή που κάθε διασώστης χρειάζεται να διαθέτει ώστε να μπορεί να έχει πολύ καλές αισθήσεις, γρήγορη αντίληψη, κριτική ικανότητα, αποφασιστικότητα και ευρηματικότητα. Αυτό επιτυγχάνεται με ώρες εκπαίδευσης και μελέτης, επαναλαμβανόμενα επιμορφωτικά σεμινάρια ώστε να γίνεται ανανέωση και αξιολόγηση των γνώσεων, καθώς και αναβάθμιση των δεξιοτήτων.   Οι Πρώτες Βοήθειες δεν προωθούν απλώς την ταχύτερη ανάρρωση, αλλά βοηθούν στη διάσωση ζωών «Γνους πράττε»: Να ενεργείς έχοντας γνώση Πιττακός ο Μυτιληναίος Διευθυντής προγράμματος: Νικόλαος Γκούρτσας Πιστοποιημένες εκπαιδεύτριες του ECOSEP: Αθηνά Γεραρίδου, Μαριάνθη Παπαδοπούλου

Αλκιβιάδης Στεφανής από την Κατερίνη: «Εάν θέλεις να επιβιώσεις, πρέπει να είσαι Ισχυρός. Εάν είσαι ισχυρός όλοι σε σέβονται».

 


Την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 η Σχολή Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης είχε την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να φιλοξενεί τον κ. Άγγελο Συρίγο Υφυπουργό Παιδείας και τον κ. Αλκιβιάδη Στεφανή Σύμβουλο Κυβέρνησης επι Ακριτικών Περιοχών πρ. Υφ. Άμυνας και Στρατηγό ε.α., σε μια εξαιρετική εκδήλωση ακριβώς εκατό χρόνια μετά την έναρξη των συνομιλίων για την Σύμβαση της Λωζάνης την 30η Ιανουαρίου 1923.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση του Τμήματος Κατερίνης «Ολύμπιος Ζεύς» της ΑΧΕΠΑ-ΕΛΛΑΣ.

Διαγωνισμός Δήμου Κατερίνης και Artelot Media Κληρώθηκε ο τυχερός του διαγωνισμού επαυξημένης πραγματικότητας

Ένα smartphone, κερδίζει ο τυχερός του διαγωνισμού της Artelot Media και του Δήμου Κατερίνης μέσω

της συμμετοχής του στην εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας, που είχε τεθεί σε λειτουργία κατά

την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Η ηλεκτρονική κλήρωση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης «δια χειρός» του Δημάρχου

Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου, παρουσία του εκπροσώπου της Artelot Media Παναγιώτη Μελιάδη και

Εορτή Αγίου Παρθενίου, Επισκόπου Λαμψάκου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης

 


Καλαμαριά – Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη»: Η Πολυτονική Ορχήστρα Κατερίνης ενθουσίασε στη συναυλία – αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή

 Aφιέρωμα στον συνθέτη Σταύρο Κουγιουμτζή, παρουσίασε το βράδυ της περασμένης

Κυριακής, στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη», το πλήρες

σχήμα της Πολυτονικής Ορχήστρας Κατερίνης. Η συναυλία-αφιέρωμα πραγματοποιήθηκε στο

πλαίσιο απόδοσης τιμής του Δήμου Καλαμαριάς στον συνθέτη που συνέδεσε τη ζωή του με

την περιοχή, ενώ πέρα από τη συναυλία, επικεντρώθηκε στη μετονομασία του θεάτρου «Οδού

Χηλής» σε θέατρο «Σταύρου Κουγιουμτζή».

Ευχαριστήριο Προέδρου & Διοικητικού Συμβουλίου Επιμελητηρίου Πιερίας στους χορηγούς της Κοπής Πίτας

 Ο Πρόεδρος Ηλίας Χατζηχριστοδούλου και το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου

Πιερίας ευχαριστούν θερμά τις επιχειρήσεις – χορηγούς της φετινής ετήσιας εκδήλωσης

κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Πιερίας, που πραγματοποιήθηκε το

Σάββατο 28 Ιανουαρίου, αποδεικνύοντας στην πράξη το πνεύμα σύμπνοιας και αλληλεγγύης

από το οποίο χαρακτηρίζεται ο παραγωγικός κόσμος του Νομού μας.

Ευχαριστούν θερμά τους μεγάλους χορηγούς:

Εργασίες συντήρησης στην 11η Επαρχιακή Οδό από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

 Εργασίες συντήρησης στην 11η Επαρχιακή Οδό από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας


Εργασίες συντήρησης στην 11η Επαρχιακή Οδό θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023 και με διάρκεια δύο (2) εβδομάδων περίπου.

Πιο αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν εργασίες καθαρισμού ερεισμάτων, διαμόρφωσης τάφρου και καθαίρεσης κρασπέδων για τη βελτίωση της απορροής των ομβρίων υδάτων επί της 11ης Επαρχιακής Οδού, πριν από την είσοδο του οικισμού Λαγκαδά.

Οι εργασίες προγραμματίζεται να ξεκινήσουν την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023 και να διαρκέσουν δύο (2) εβδομάδες περίπου. Θα πραγματοποιηθούν με αποκλεισμό μίας λωρίδας κυκλοφορίας και με ώρα έναρξης στις 07.00 π.μ., ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με το Τμήμα Τροχαίας Λητής, ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.