ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Λ. Κανέλλη: Η Ελλάδα μετατρέπεται σε χώρα διαλογής φτηνών εργατικών χεριών

ΖΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ! Ο Σταθάκης ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ το έγκλημα με τις τράπεζες... Ο μαλάκας Έλληνας πληρώνει τη νύφη, αυτός στ' @ρχίδι@ του!

Στην ομολογία ότι οι παλαιοί ιδιώτες μέτοχοι αλλά και το Δημόσιο υπέστησαν ζημία από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών προχώρησε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, με τη δικαιολογία  όμως ότι δεν υπήρχε άλλη δυνατότητα για να πραγματοποιηθεί η διαδικασία.
«Όντως το σύνολο των... ιδιωτών παλιών μετόχων και το Δημόσιο υπέστησαν ζημιά. Αυτό είναι γεγονός» είπε ο υπουργός Οικονομίας αποδεχόμενος τη σχετική κριτική. Ο κ. Σταθάκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση είχε σκεφτεί το ενδεχόμενο να θέσει κατώτατη τιμή για τις μετοχές αλλά αυτό δεν αποφασίστηκε τελικά γιατί δεν θα γινόταν η ανακεφαλαιοποίηση. «Το μελετήσαμε, το σκεφθήκαμε, το φτάσαμε διεξοδικά στο απόλυτο συμπέρασμα και καταλήξαμε σε ένα πολύ απλό δεδομένο: Αν βάζαμε κατώτατη τιμή, δεν θα γινόταν η ανακεφαλαιοποίηση. Τόσο απλά» είπε ο κ. Σταθάκης τοποθετούμενος στη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2016.

Ο κ. Σταθάκης υποστήριξε, όμως, ότι η ανακεφαλαιοποίηση πέτυχε και διασφαλίστηκαν οι καταθέσεις. «Η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών ολοκληρώνεται ομαλά, διασφαλίζονται οι καταθέσεις και από 1/1/2016 το ελληνικό τραπεζικό σύστημα βρίσκεται σε πλήρεις συνθήκες σταθερότητας εντός του ευρωπαϊκού συστήματος» δήλωσε ο κ. Σταθάκης.

Ο υπουργός Οικονομίας αντέκρουσε, όμως, και τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί «σκανδάλου» υπενθυμίζοντας ότι επί κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ άλλαξε ο νόμος που προστάτευε την τιμή κτήσης των τραπεζικών μετοχών με αποτέλεσμα μια συγκεκριμένη τράπεζα να εγγράψει σημαντική ζημία για το Δημόσιο μέσω της ανακεφαλαιοποίησης. «Η ιδέα ότι η προηγούμενη ανακεφαλαιοποίηση διασφάλιζε τις τιμές κτήσης είναι παραπλανητική. Η τελευταία αποτίμηση το Δεκέμβρη του 2014 για την αξία των μετοχών των τραπεζών, πριν έρθει ο κακός ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση της χώρας, μιλούσε για απώλεια της αξίας των μετοχών της τάξης του 60% σε σχέση με την τιμή κτήσης» είπε και καταλόγισε στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι εκείνοι δημιούργησαν αυτό το δεδομένο με βάση τις πραγματικές εξελίξεις της οικονομίας.

Παιδεία: Σταθερά στα χέρια του Σόρος... (EΞAIPETIKO)

 
Του Θύμιου Παπανικολάου
Περιοδικό "Ρεσάλτο"

Τα Μνημόνια είναι οι κώδικες του 4ου Ράιχ που, εκτός από την καταλήστευση του ελληνικού λαού και τη διάλυση της ελληνικής κοινωνίας, επιβάλλουν και τον εφιάλτη της ομογενοποίησης της σκέψης, την ομοιομορφία της ισοπέδωσης…
Με την άνοδο της «αριστερής» κυβέρνησης γίνεται πλέον ξεκάθαρο ότι κάθε κυβέρνηση αποτελεί τη συνέχεια της προηγούμενης: Εκτελεστές των «συμβολαίων θανάτου» του 4ου Ράιχ…
Κάθε κυβέρνηση (κατοχική πλέον) συνεχίζει τα εγκλήματα και τη φρίκη της προηγούμενης, που σημαίνει ότι τα εγκλήματα και η φρίκη συσσωρεύονται προσθετικά και διογκώνονται πολλαπλασιαστικά…
Η κυβερνητική αυτή …συνέχεια γίνεται, ιδιαίτερα και δραματικά ορατή, στο νευραλγικό και ευαίσθητο τομέα της ΠΑΔΕΙΑΣ.
Προσέξτε: Από την εποχή του σημιτικού «εκσυγχρονισμού», πιο ορατό από την εποχή του Κώστα Καραμανλή, το υπουργείο Παιδείας είναι στα χέρια των ιδεολογικών υπαλλήλων της Νέας Τάξης και των επιδοτούμενων του Σόρος.
Αυτή η... σύμπτωση να παραμένει το υπουργείο Παιδείας στους επιδοτούμενους του Σόρος δεν είναι τυχαία. Το υπουργείο αυτό είναι το πιο κατάλληλο για να «μολύνει» και να «διαπλάσει» τα μυαλά της νέας γενιάς, σύμφωνα με τα στερεότυπα των ειδώλων της αγοράς και της ιμπεριαλιστικής κακουργίας.

Ας συνοψίσουμε αυτήν την κραυγαλέα και προκλητική πολιτική συνέχεια:

Γαμπρέ του Μπακατσέλου... δεν τα φάγαμε μαζί!


PRESS-GR. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αυτή είναι ολόκληρη η ΓΡΑΠΤΗ πρόταση Κατρούγκαλου με τα 8 σημεία για τη ΣΦΑΓΗ των συντάξεων!

To Press-gr φέρνει στο φως, ΚΑΤ' ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ το πλήρες κείμενο του υπουργείου Εργασίας που παραδόθηκε στην ΟΚΕ για το Ασφαλιστικό. 
Το κείμενο παρέδωσε ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ. Κατρούγκαλος κατά τη συνάντηση που είχε με το... Προεδρείο της Ο.Κ.Ε., στα γραφεία της χθες Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, προκειμένου να διατυπωθούν θέσεις στο πλαίσιο του "κοινωνικού διαλόγου".
Στην πραγματικότητα, το κείμενο περιγράφει τις 8 βασικές αρχές πάνω στις οποίες θα στηριχτεί η "σφαγή" των συντάξεων: Δηλαδή, το πώς θα υπολογίζονται οι συντάξεις, ποια θα είναι η Εθνική Σύνταξη, το ποσοστό αναπλήρωσης, ποιοι θα είναι οι φορείς επικουρικής ασφάλισης, πώς θα ενοποιηθούν τα Ταμεία, τι θα γίνει με ΟΓΑ και ΝΑΤ, γιατί προτείνεται ο "κανόνας βιωσιμότητας" κλπ... 

Η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (Ο.Κ.Ε.) είναι ο συνταγματικά θεσμοθετημένος χώρος κοινωνικού διαλόγου και αποστολή της είναι η διεξαγωγή του κοινωνικού διαλόγου καθώς και η διατύπωση γνώμης επί των νομοσχεδίων και προτάσεων νόμων που παραπέμπονται σε αυτήν. Στηρίζεται στον τριμερή διαχωρισμό των εκπροσωπούμενων συμφερόντων, διαχωρισμό δηλαδή σε τρεις Ομάδες, μία των εργοδοτών - επιχειρηματιών, μία των εργαζομένων - στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, και μία των λοιπών κατηγοριών στην οποία εκπροσωπούνται οι αγρότες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι καταναλωτές, οι οργανώσεις προστασίας του περιβάλλοντος, ατόμων με αναπηρία και ισότητας των δύο φύλων και η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Πρόεδρός της είναι ο Γιώργος Βερνίκος και μέλη της Ολομέλειας της είναι οι
Α) Μπίτσιος Κωνσταντίνος, Κυριαζής Χάρης (Κυριακού Γιάννης), κα Μπαρδάνη Ρένα, Δεληγιάννης Φωκίων, Καββαθάς Γεώργιος, Βάρδας Ιωάννης, Παπαργύρης Ιωάννης, Κουράσης Γεώργιος, Κορκίδης Βασίλειος, κα Ζούλοβιτς Μαργαρίτα, Καρανίκας Γεώργιος, Χαντζαρίδης Κωνσταντίνος, Αμβράζης Γεώργιος, Μπρεντάνος Κωνσταντίνος (Πετρόπουλος Ξενοφών), Σακέλλης Μιχάλης Τσατήρης Γεώργιος (Ραδαίος Κωνσταντίνος), Γιαννημάρας Γεώργιος, Αλέπης Μιχάλης, Καψιμάλης Δημήτριος,
Β) Πούπκος Ιωάννης, Αρβανιτοζήσης Δημήτρης, Χριστόπουλος Γεώργιος, κα Λαναρά Ζωή, Δημούδης Ευάγγελος, Στοϊμενίδης Ανδρέας (Σκουτέλας Στέργιος), Συριόπουλος Παναγιώτης, Κολεβέντης Φώτιος, Πεπόνης Εμμανουήλ, Ζούμπος Μιχαήλ, Ριζεάκος Ιωάννης, Ιωαννίδης Γεώργιος, Κυριακούλιας Παναγιώτης, Τραχανατζής Ευστάθιος, Κουτσιουμπέλης Σταύρος, Κάκκος Ιωάννης, Πάιδας Ιωάννης, Κασσές Ερμόλαος, Πετρόπουλος Γιώργος, Ευθυμίου Χριστόδουλος,
Γ) Γωνιωτάκης Γεώργιος, Λύτης Βασίλειος, Σκιαδάς Κωνσταντίνος, Ανέστης Γεώργιος, Σταμόπουλος Ιωάννης, Παπακωνσταντίνου Θεόδωρος, κα Κατσίνα Σοφία, Βαρνάβας Δημήτριος, Μίχαλος Κωνσταντίνος (Αγνιάδης Παναγιώτης), Στασινός Γεώργιος, Κόλλιας Κωνσταντίνος (κα Καραγιάννη Ευφροσύνη), Μπέσης Κωνσταντίνος, Τσεμπερλίδης Νικόλαος, Πετρόγιαννης Γεώργιος, Βαρδακαστάνης Ιωάννης (Λυμβαίος Ιωάννης), κα Μπέκου Έφη, Μουράτογλου Ιωάννης (Τζιαχρήστας Δημήτριος) Τσιάμης Ιωάννης, Φιλίππου Πέτρος, Μαραβέλιας Δημήτρης, Θεοτοκάτος Βασίλειος, Χρυσόγελος Εμμανουήλ.

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! ΠΛΗΡΩΝΕ ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ! Πάνω από 20 εκατομμύρια σε μισθούς εισέπραξαν 30 στελέχη τραπεζών...

Μισθοί άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ καταβλήθηκαν σε περίπου τριάντα μεγαλοστελέχη ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσαν οι ίδιες οι τράπεζες στα... ενημερωτικά τους δελτία. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν το ανώτερο και ανώτατο στελεχιακό δυναμικό αμοίβονταν μέχρι και το τέλος του 2014 με μισθούς οι οποίοι ξεπερνούσαν καθαρά τα 16.000 ευρώ μηνιαίως, φθάνοντας μάλιστα το ποσό των 20.512 ευρώ στην περίπτωση ανώτατου στελέχους της Εurobank.
Οι αμοιβές αυτές καταβλήθηκαν παρά τους περιορισμούς που έθετε ο νόμος ο οποίος προσδιορίζει ως πλαφόν τις αμοιβές του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Υπενθυμίζεται ότι ο προηγούμενος διοικητής της ΤτΕ, Γ. Προβόπουλος είχε ανακοινώσει την οικειοθελή μείωση του μισθού του στα επίπεδα των 7.500 ευρω το μήνα.
Πάνω από 20 εκατομμύρια σε μισθούς εισέπραξαν 30 στελέχη τραπεζώνΩστόσο οι μηνιαίες απολαβές μελών της διοίκησης και ορισμένων ανώτατων στελεχών των τραπεζών ήταν προκλητικά υψηλότερες. Οι τέσσερεις συστημικές τράπεζες δαπάνησαν το 2014 περίπου 20 εκατ.ευρω για τις αμοιβές των στελεχών αυτών. Το ποσό αυτό αφορά τις μεικτές αποδοχές, όπερ σημαίνει ότι περιλαμβάνει και τον φόρο που έχει παρακρατηθεί. Επίσης περιέχονται και οι εργοδοτικές εισφορές ύψους περίπου 1,9 εκατ.ευρω.
"Πρωταθλήτρια" στην κούρσα των αμοιβών αναδεικνύεται η Εθνική καθώς η τράπεζα εμφανίζεται να έχει διαθέσει περίπου 7,622 εκατ.ευρώ. Ωστόσο ο χαρακτηρισμός μάλλον αδικεί την Τράπεζα καθώς στον κατάλογο των αμοιβών που δημοσιεύει η Εθνική έχει συμπεριλάβει, σε αντιθέση με τις άλλες τρεις τράπεζες, και πλήθος άλλων στελεχών χαμηλότερου επίπεδου (ως του βαθμού του βοηθού γενικού διευθυντή. Συνολικά οι αμοιβές των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας για τη συμμετοχή τους σε αυτό έφθασαν τα 492.450 ευρώ. Το σύνολο των εργοδοτικών εισφορών που κατέβαλε στα ασφαλιστικά ταμεία η Εθνική για τα στελέχη αυτά ξεπέρασε ελαφρώς το 1,4 εκατ.ευρω.
Η πιο "κακοπληρωμένη" αναδεικνύεται σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ίδια η τράπεζα, η διοίκηση της Πειραιώς. Το σχετικό κονδύλι έφθασε τα 1,719 εκατ.ευρω μεικτά. Αμέσως λίγοτερο συντηρητική ήταν η Αlpha Bank η οποία διέθεσε για την ανώτατη διοίκηση της 2,566 εκατ.ευρώ και άλλα 670.000 ευρώ για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου της τραπέζης. Η Alpha πλήρωσε επιπροσθέτως περίπου 13.316 ευρω για τα κινητά τους τηλέφωνα. Σαφώς πιο γενναιόδωρη ήταν στις αμοιβές της διοίκησης η Εurobank διαθέτοντας για το σκοπό αυτό περίπου 4,8 εκατ.ευρω και άλλα 714.000 ευρω για τη συμμετοχή των μελών στις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου.

Τι οικουμενικές αλχημείες και κουραφέξαλα; Να φύγουν όλοι!!!!!!!!!


«Τα πάντα ρει»…. Κι αυτό το απίθανο «παλιόπαιδο», που προέκυψε μέσα από τον συστημικό σωλήνα, ως άλλος Φρανκεστάιν «λίγο από όλα» (ως γόνος διαπλεγμένων καπιταλιστών, της «αναρχικής» νεολαίας, της κομμουνιστικής αερολογίας, της κουλτουριάρικης «σριστεράς» και του πασοκικού χαμαιλεοντισμού), που είχε το απύθμενο θράσος, λόγω της νοσηρής-συμπλεγματικής εξουσιομανίας του, να κοροϊδεύει απροκάλυπτα 10.000.000 Έλληνες και Ελληνίδες και να διασύρει τη χώρα, θα αποτελεί σύντομα παρελθόν, ως το τραγικότερη πρόσωπο στην ιστορία της Ελλάδας!!!
Απόδειξη αυτής της εξέλιξης αποτελεί η εφημερίδα «Αυγή», η οποία πιστή στο ……….

κυβερνητικό κονγκλάβιο βαφτίζει το κρέας ψάρι και ως κορυφαίο δείγμα κιτρινισμού και παραπληροφόρησης μοστράρει το πρωτοσέλιδο με τίτλο «Κωδικός Σταθερότητα» και υπότιτλο: «Ενίσχυση της κοινωνικής απήχησης προσδοκά η κυβέρνηση όσο πλησιάζει η έξοδος από την κρίση». Και βέβαια ως Σταθερότητα εννοείται η οικουμενική (με υπουργό «Άμυνας» και όχι «Εθνικής Άμυνας», όπως την μετονόμασαν οι υπηρέτες της ν.τ.π., τον «υπερπατριώτη» Λεβέντη), τουτέστιν η πάση θυσία επιβίωση της κυβερνητικής καταστρεπτικς χούντας.
Περισσεύει η ανηθικότητα, η αναλγησία και η κολάσιμη προδοσία, απέναντι σ ένα καθημαγμένο αξιοπρεπή Λαό, με τη θεσμοθέτηση της Ελλάδας ως τυπικό πλέον προτεκτοράτο, με την εγκατάσταση παντού γκάουλάιτερ, με την ολοκλήρωση του ξεπουλήματος και με μόνη αποδεδειγμένη «ανάπτυξη» τον «τουρισμό», με την άφιξη εκατοντάδων χιλιάδων «τουριστών» (λαθρομεταναστών).
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Η δωσίλογη κυβέρνηση με τη σημερινή της σύνθεση έφτασε στο τέλος της. Τα αδιέξοδα είναι ασφυκτικά, εκρηκτικά! Η εξαπατημένη κοινωνία καραδοκεί, εξαντλεί τις τελευταίες ανοχές της, βρίσκεται απέναντι, έτοιμη να αντιδράσει μαζικά -και πανεθνικά αυτή τη φορά- με το Αργεντίνικο σύνθημα : «Να φύγουν όλοι»! (*)
Ο ρόλος του λαοπλάνου Τσίπρα και των συνενόχων του στο έγκλημα τελειώνει. Επιτέλους!
Αθανάσιος Καρανάσιος
(*) Ως «Αργεντινάσο», χαρακτηρίζεται η εξέγερση των Αργεντίνων εξαθλιωμένων και νεόπτωχων, που ξεκίνησε το πρωί της 19ης Δεκέμβρη 2001.Σπάνια πλέον γίνονται τέτοιες μαζικές διαδηλώσεις, όπως τις μέρες της εξέγερσης που συγκλόνισε την Αργεντινή. Ομως η κληρονομιά παραμένει… Εκείνη τη μέρα, εκατοντάδες σούπερ μάρκετ βρίσκονται υπό πολιορκία σε όλη τη χώρα. Την ίδια στιγμή, στην αρχή, μερικές χιλιάδες διαδήλωναν, κυρίως οι πικετέρος – οι άνεργοι – στην κεντρική Πλάσα δε Μάγιο (πλατεία Μάη), μπροστά στο κυβερνητικό μέγαρο, στην Κάσα Ροσάδα… Μέσα σε 40 λεπτά η είδηση είχε εξαπλωθεί και περισσότεροι από 100 χιλιάδες πλημμύρισαν το κέντρο της πρωτεύουσας. Για πρώτη φορά η ιαχή «Να φύγουν όλοι!» δονεί το Μπουένος Αϊρες, με τις άδειες κατσαρόλες να κρατούν το ρυθμό, γεγονός που έμεινε γνωστό ως «κασερολάσο». Η συνέχεια στα σχετικά βιβλία και επί της οθόνης …

Τα ρεμάλια της Φωκίωνος Νέγρη..


Ο κρεμανταλάς τούτος μαζί με καμιά δεκαριά ακόμη παρόμοιου συμφύρματος,
..μπορούν να λογίζονται ως τα μνημονιακότερα αποβράσματα της παρούσας συγκυβέρνησης.
Ο κρεμανταλάς αυτός ήταν μνημονιακός πριν καν γίνουν κυβέρνηση. Και ήταν ένας απ’ τους
πρωτεργάτες της μνημονιακής μεταστροφής του κόμματός του.
Έκρυψε για λίγο τα αντιλαϊκά και φιλοτοκογλυφικά του αισθήματα, πίσω από βερμπαλιστικές ακροβασίες, τύπου »ναι μεν αλλά», και τώρα στον μεταλλαγμένο νεο-μνημονιακόΤΣΙΡΙΖΑ έχει ξεφαντώσει για τα καλά.
Ρητορεύει με τόση άνεση και ειρωνία ο κύριος καθηγητής της πεντάρας, που………


παρ’ όλα τα πτυχία του, διατείνεται πως τούτη η τελευταία ανακεφαλαιοποίηση-κλοπή των ελληνικών συστημικών τραπεζών είναι η πιό επιτυχημένη που έγινε ποτέ.
Τούτο το ρεμάλι-καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου επιμένει πως η αγορά των τραπεζών με τιμές των μετοχών τους πενταροδεκάρες (τ’ ακούς Φίδη; Αυτές είναι πενταροδεκάρες, όχι οι δικές σου!), αποτελεί ξένη »επένδυση».
Βαφτίζει το ρεμάλι-υπουργός την ληστεία επένδυση
..και ρωτά ειρωνικά και με υφάκι »υπεράνω» από βήματος της Βουλής την αντιπολίτευση, αν συμφωνεί με τους »στρατηγικούς στόχους» της κυβέρνησης.
Ποιούς ρωτά; Αυτούς που προηγήθηκαν απ’ αυτόν στην καταστροφή απ’ το ίδιο βήμα της Βουλής.
Και ποιούς »στρατηγικούς στόχους» εννοεί
     Την δέσμευση για χρέη προς το δημόσιο των μερικών κατοστάρικων που μπορεί να εχει ο μέσος πολίτης στην τράπεζα;
     Και αυτά τα »χρέη» πώς δημιουργήθηκαν; Αυξήθηκε το εισόδημα του κοσμάκη και άρα αυξήθηκε και η φοροδοτική του ικανότητα, κι αυτός δεν πληρώνει, είναι μπαταξής; Ή τουεπιβλήθηκαν αυθαίρετοι φόροι και αντισυνταγματικά χαράτσια, αντίθετα προς κάθε έννοια δικαιοσύνης και ισονομίας;
     Μήπως εννοεί την στην πράξη αναίρεση του νόμου για τις 100 δόσεις; Μέγας στρατηγικός στόχος.
Μήπως την μη προστασία της πρώτης κατοικίας απ’ τις ανακεφαλαιοποιημένες και ξανα-μανα ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες με λεφτά που χρεώθηκαν στο δημόσιο, δηλαδή στον λαό;
     Τί θελει να πεί το ρεμάλι-ποιητής;
     Μήπως εννοεί σαν στρατηγικό στόχο την καρεκλίτσα του και τα εκατομμυριάκια του; 
     Το ρήμαγμα του λαού και της χώρας, για να μπορέσουν να υπερπλουτίσουν πιό εύκολα και χωρίς αντίδραση, ο ίδιος, οι εργολάβοι-καναλάρχες, η παλαιοκομματική-παλαιοσταλινική νομενκλατούρα του κυβερνώντος κόμματος,
..και των κολλητηριών των Εξαρτημένων Ελλήνων που συγκυβερνούν;
     ( για τούτο το από-κομμα των Εξαρτημένων Ελλήνων, ένα κόμμα χωρίς πρόεδρο αλλά μεεπικεφαλής έναν υπουργό ενός πρωθυπουργού άλλου κόμματος, θα ασχοληθούμε εκτενέστερα σε άλλο σχόλιο)
     Αυτοί είναι οι »στρατηγικοί» στόχοι της κυβέρνησης και των πραιτωριανών-ρεμαλιών της;
     Για τον λαό, στρατηγικός στόχος είναι να επιβιώσει, και να διώξει κάθε λογής ρεμάλι πουεπιβουλεύεται την πατρίδα προς χάρη των τοκογλύφων »εταίρων».
Καλό θα ήταν εκεί στην κυβέρνηση να αναθεωρήσουν τους στρατηγικούς τους στόχους σε κάτιπιό χρήσιμο γι αυτούς.
     Όπως, ας πούμε,
     ..αν θα χωρέσουν όλοι στο ελικόπτερο!..

Μόνο τις πουτάνες τους δεν έχουν διορίσει…


Αν και για αυτό υπάρχουν κάποιες… «αντιρρήσεις».
Δεν  είναι μόνο ο Παπάκης που όταν δεν καπνίζει πουράκια… κάνει διορισμούς… και μάλιστα όχι των «παιδιών του» (της παράταξης του) αλλά των πολιτικών αντιπάλων…. (αν υπήρξαν ποτέ αντίπαλοι..)
Διαβάζουμε… στην εφημερίδα της κυβέρνησης με ημερομηνία 28 Μαΐου 2015 (υπ’ αριθ. Φ.1607/1315/12−05−2015)
«…προσλαμβάνεται στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ως Επιστημονική………..

Συνεργάτης, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, από 12 Μαΐου 2015, η Αικατερίνη Κακλαμάνη του Αποστόλου..» Καληνύχτα.
Πρόκειται για την κοράκλα του ΓΝΩΣΤΟΥ  Πασοκτζή «αδιάφθορου πατριώτη» ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ.
Όπως φαίνεται, και η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, παραδειγματίστηκε από τους συναδέλφους της και φρόντισε από την πρώτη στιγμή να «τακτοποιήσει» τα δύο ανίψια της σε υπουργεία. Σε αυτές τις περιπτώσεις υπερισχύει συνήθως η δύναμη του αίματος… αφού πρόκειται για τα παιδιά της αδελφής της, τα οποία βρήκαν «καταφύγιο» στα γραφεία των υπουργείων Παιδείας και Δικαιοσύνης.
Συγκεκριμένα, μόλις τρεις ημέρες μετά την εκλογή της κ. Αναγνωστοπούλου, στις 25 Ιανουαρίου, για πρώτη φορά ως βουλευτή Αχαΐας, αποφασίστηκε ο διορισμός της νεαρής ανιψιάς της, Ελισάβετ Σίσκου, στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου. Σχεδόν έξι μήνες αργότερα, η θέση της στο κόμμα ισχυροποιήθηκε, καθώς στις 17 Ιουλίου, κατά τον ανασχηματισμό που πραγματοποιήθηκε, ορίστηκε αναπληρώτρια υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ενώ οι εκλογές του Σεπτεμβρίου την «καλωσόρισαν» ως αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας. Και αυτή τη φορά, πάνω στο τριήμερο, η ίδια πλέον ζήτησε στις 23 Σεπτεμβρίου τον διορισμό του ανιψιού της και αδελφού της Ελισάβετ, Στέφανου Σίσκου, σε θέση διοικητικού μετακλητού υπαλλήλου στο υπουργείο Παιδείας.
 Ξαδέρφια, ανίψια, σύντροφοι, συγγενείς κάθε βαθμού και, φυσικά, κομματικοί φίλοι έχουν ήδη βρει τη θέση τους σε κρατικά πόστα.
ιχνος

Σένγκεν σημαίνει Frontex

Η Ελλάδα δεν είναι πλέον ευρωπαϊκό σύνορο – Χτίζουν το Γκουαντάναμο της Ε.Ε
Σήμερα όπως διαβάζουμε στο επίσημο site της Frontex η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε η ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή που είναι αλληλένδετη με την Συμφωνία Σένγκεν  να επεκτείνει τις δραστηριότητες της στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια. Μπορεί οι υπουργοί της Ελλάδας να μιλάνε περί ικανότητας της ελληνικής πλευρά να φυλάξει τα σύνορά της αλλά αυτή η εξέλιξη σηματοδοτεί ότι τελικά η κυβέρνηση δεν μπορεί να φυλάξει τα εσωτερικά σύνορά της, πόσο μάλλον τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε.
Μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να μην θέλει να παραδεχθεί ότι ξένοι φυλάνε τα σύνορα της χώρας αλλά τα στοιχεία που δίνει η Frontex δείχνουν ότι όλο τον έλεγχο ταυτοποίησης και οργάνωσης τον έχει αναλάβει το ευρωπαϊκό όργανο με 600 ευρωσυνοριοφύλακες που έχουν ήδη εγκατασταθεί στην Ελλάδα και ………

άγνωστος ακόμη είναι ο αριθμός που θα φτάσει στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια για να αναλάβει δράση.
Όταν υπέγραφαν παρέδιδαν εθνικά σύνορα
Με την Συνθήκη Σέγκεν όλα τα μέλη-κράτη (εξαιρουμένης της Μ.Βρετανίας και Ιρλανδίας οι οποίες διατήρησαν το δικαίωμά για συνοριακούς ελέγχους)  που υπέγραψαν την ελεύθερη μετακίνηση πολιτών, εμπορευμάτων και πληροφοριών «ρίχνοντας» με αυτό τον τρόπο τα εσωτερικά σύνορα των κρατών της Ε.Ε παράλληλα συμφώνησαν ότι τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε θα φυλάσσονται, όπου η Ε.Ε θεωρεί ότι υπάρχει έκτακτη ανάγκη για την δημόσια ασφάλειά της, από την Frontex. Από το 2004 η Frontex είναι το όργανο φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. Είναι ήδη Ευρωπαϊκη Ακτοφυλακή και Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή κι ας κάνουν όλοι οι κομματικοί αρχηγοί της Ελλάδας ότι τώρα πρέπει να δημιουργηθεί λόγω του προσφυγικού.
Τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε είναι τα Σκόπια;
Το ερώτημα που προκύπτει με την εγκατάσταση της Frontex στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια είναι αν τελικά τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε είναι τα Σκόπια και όχι και η Ελλάδα, αφού η Frontex δεν επεμβαίνει στα εσωτερικά σύνορα των κρατών-μελών με κράτη που δεν είναι ακόμη μέλη της Ε.Ε. Το θέμα που προκύπτει με την συναίνεση της ελληνικής κυβέρνησης για την φύλαξη των συνόρων της με τα Σκόπια από ξένο ένστολο όργανο είναι τεράστιο. Μεγαλύτερο και από το θέμα αν η φύλαξη του Αιγαίου θα γινόταν από κοινού με την τουρκική ακτοφυλακή. Το σύνορο της Ε.Ε τελικά είναι τα Σκόπια ή η Ελλάδα διότι αν είναι η Ελλάδα τότε η ελληνική κυβέρνηση βγήκε από την Ε.Ε με το να δεχθεί την φύλαξη των εσωτερικών συνόρων της από ξένη δύναμη ακόμη κι αυτή είναι ευρωπαϊκή.
Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι Ευρώπη δεν είναι οι φράκτες αλλά αυτό θα έπρεπε να το προβλέψουν όταν συμφωνούσαν με την Σένγκεν διότι στο τέλος της Συμφωνίας υπάρχει η Ρήτρα Διασφάλισης που λέει ξεκάθαρα:  «Σε περίπτωση σοβαρού κινδύνου για τη δημόσια πολιτική ή τη δημόσια ασφάλεια προβλέπεται ρήτρα διασφάλισης με την οποία εξουσιοδοτείται κάθε κράτος μέλος να αποκαταστήσει προσωρινά τους ελέγχους στα σύνορά του εντός της Ευρωπαϊκής Κοινότητας«. Αυτή η λεπτομέρεια νομιμοποιεί την Γερμανία να σηκώσει φράκτη στα σύνορα με την Αυστρία και από εκεί και πέρα έγινε η περιφρούρηση με φράκτες σχεδόν σε όλες τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης και των ανατολικών Βαλκανίων.
Οι Συμφωνίες εγκλώβισαν την Ελλάδα
Όταν οι ελληνικές κυβερνήσεις υπέγραφαν ΝΑΙ σε ό,τι χαρτί τους πάσαρε η Ε.Ε δεν υπολόγιζαν ότι η Ελλάδα είναι χώρα που συνορεύει με την Ασία και την Αφρική και ότι το μεταναστευτικό κύμα ή το προσφυγικό κύμα αυτών των ηπείρων αναγκαστικά θα το σήκωνε στις πλάτες της εκτός αν άνοιγε πυρ εναντίον ανθρώπων που ζητούν άσυλο στα εδάφη της.
Ο κ. Τσίπρας από την πλευρά του έκανε τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα για την Ελλάδα συμφωνώντας στην Σύνοδο Κορυφής Ε.Ε-Τουρκίας να δεχθεί η Ε.Ε 400,000 επιπλέον πρόσφυγες για να ελαφρύνει την Τουρκία από το επιδοτούμενο με 3 δις ευρώ «προσφυγικό βάρος». Από πού θα περάσουν οι 400,000 για να εγκατασταθούν στην Ευρώπη; Η λωρίδα των 10 μέτρων, όπως χαρακτηρίζει το Αιγαίο ο κ. Γιούνκερ είναι η πιο μικρή απόσταση και με την ισχύ της Συμφωνίας του Δουβλίνου η Ελλάδα είναι υποχρεώμενη αν τους υποδεχθεί να τους κρατήσειπριν πάρει απόφαση ο βοράς της Ε.Ε πόσους θα απορροφήσει στην δική της κοινωνία.
Οι 3,000 μετανάστες που θα στοιβαχτούν σε τρένο από την Ειδομένη για να μπουν σε στρατόπεδα φύλαξης στην Αθήνα δεν είναι πρόσφυγες αλλά μετανάστες διάφορων εθνικοτήτων. Ειδικά μετά τον θάνατο Μαροκινού μετανάστη στην Ειδομένη από ατύχημα τα πνεύματα των μεταναστών θα είναι σίγουρα οξυμένα. Οι Συμφωνίες της Ε.Ε για την μετανάστευση από τρίτες χώρες είναι σκληρές και θα πρέπει να μπουν σε ισχύ από την Ελλάδα που πρέπει να επαναπατρίσει Μαροκινούς, Αφγανούς, Κονγκολέζους, Ιρανούς και όσους στις χώρες τους μπορεί να κινδυνεύουν αλλά οι χώρες τους δεν είναι χαρακτηρισμένες από τον ΟΗΕ ως εμπόλεμες.
Το Ράιχ φτιάχνει το Γκουαντάναμο στην Ελλάδα
Η Συμφωνία Σένγκεν ήταν μία ύπουλη Συμφωνία που εξυπηρετούσε τις πρώτες χώρες που κατάργησαν μεταξύ τους τα σύνορα το 1985 δηλαδή τις Γερμανία, Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Γαλλία και Βέλγιο για την μεταξύ τους διακίνηση εμπορευμάτων,  την ενδυνάμωση των δικών τους οικονομιών και να στρώσουν τον δρόμο για την Κοινή Αγροτική Πολιτική που θέρισε την Ελλάδα από τα μέσα της δεκαετίας του ’80. Όταν η Ελλάδα το 1992 υπέγραψε όλους τους όρους της Συμφωνίας Σένγκεν απλά άνοιξε τον δρόμο των εισηγμένων προϊόντων από τον Βορρά προς τον Νότο χωρίς να έχει την δύναμη να ισοσκελίσει με τις ανάλογες εξαγωγές της με εθνικά προϊόντα τσιμπώντας το δόλωμα ότι οι Έλληνες θα μπορούν να πηγαίνουν για σπουδές και ταξίδια αναψυχής στην Ευρώπη χωρίς διαβατήριο!
Η Ε.Ε ισχυροποιείται με το προσφυγικό κύμα που η ίδια δημιούργησε με την κήρυξη πολέμων εναντίον τρίτων κρατών για την Αραβική Άνοιξη πατώντας πάνω σε Συμφωνίες που έγιναν σε ανύποπτο χρόνο. Το επόμενο στάδιο για την πλήρη ενδυνάμωσή της είναι η δημιουργία ηλεκτρονικής ταυτότητας Ευρωπαίων πολιτών που θα είναι προέκταση του Συστήματος Πληροφοριών Σένγκεν SIS. Στην Σύνοδο για την Κλιματική Αλλαγή όταν ο κ. Τσίπρας μιλούσε για τα καυσαέρια και φιλολογούσε για την αλληλεγγύη, τα κράτη Βρετανία, Γερμανία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ισπανία, Ιρλανδία και Σουηδία συζητούσαν για την ενίσχυση αυτού του φακελώματος που προβλέπει η Συμφωνία Σέγκεν και που είναι η αρχή της ευρωπαϊκής CIA  που επικαλέστηκε  ο Βέλγος, Σαρλ Μισέλ και που είχε προαναγγείλει ο κ. Γιούνκερ στην Ευρωβουλή στις 25 Νοεμβρίου.
Ολοταχώς η Ε.Ε γίνεται μία Ομοσπονδία κρατών αστυνομοφρουρούμενη αποκλειστικά από χώρες του Βορρά και η Ελλάδα θα καταλήξει ένα νέο Γκουαντάναμο που πρέπει να στοιβάζει μετανάστες, πρόσφυγες και εκατομμύρια Ελλήνων που σύντομα κυριολεκτικά θα βρίσκονται στον δρόμο από τις απαιτήσεις του αριστερού ευρωπαϊκού μνημονίου.