ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Σύλλογος τριτέκνων Πιερίας "ΟΛΥΜΠΟΣ" : Επείγον μήνυμα για τους τρίτεκνους



     Αγαπητοί τρίτεκνοι σας ενημερώνουμε ότι οι οδηγίες για την κινητικότητα υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα έχουν αναρτηθεί στην διεύθυνση triteknipierias.blogspot.gr Η καταλυτική ημερομηνία για την υποβολή των συνημμένων δικαιολογητικών είναι έως την 28/5/2014
To Δ.Σ του συλλόγου τριτέκνων Πιερίας "ΟΛΥΜΠΟΣ".

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ

    Με τον συνδυασμό του Χρήστου Γιαννούλη "Άλλος Δρόμος" για το δήμο Κατερίνης εκλέγονται δημοτικοί σύμβουλοι με σειρά κατάταξης βάσει των ψήφων που έλαβαν, οι εξής:


  ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ:

  1) ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ
 2) ΜΙΓΚΟΣ
 3) ΝΤΑΡΛΑΓΙΑΝΝΗ

 4) ΛΙΑΝΟΣ
 5) ΧΑΪΛΑΤΖΙΔΟΥ

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ : 

  ΠΕΤΡΑ
6) ΑΡΒΑΝΙΤΗ 

 ΠΑΡΑΛΙΑ 
7) ΦΑΚΑΣ

ΚΟΡΙΝΟΣ
8) ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΜΑΚΡΙΔΗ

 Με τον συνδυασμό "Νέα Εποχή" για το δήμο Κατερίνης του Νίκου Μακρίδη εκλέγονται δημοτικοί σύμβουλοι οι εξής :

ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ :

ΚΟΚΑΒΙΔΗΣ
ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ

ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ : 

ΚΟΡΙΝΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

ΕΛΑΦΙΝΑ
ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ

Προσκεκλημένος της Γερμανικής ομάδας ποδοσφαίρου Karlsruhe ο Coach Μυστακίδης Ιωάννης


Την Δευτέρα 26-5-2014 αναχωρεί για Γερμάνια ο Coach Mistakidis Ioannis,προσκεκλημένος της   karlsruhe  ώστε να συμμετέχει  και να παρακολούθηση προπονήσεις K17 K20 από της ακαδημίες της Γερμανικής ομάδας για μια εβδομάδα .Η πρόσκληση έγινε μέσο της εταιρίας SPORTAGENTUR LOKURLU και του συνεργάτη της Αναστάσιου Μαραγκοζίδη , η οποία έχει αναλάβει και όλα τα έξοδα της συμμετοχής  και επιμόρφωσης του συνεργάτη της στην Ελλάδα Σκάουτερ Coach Ιωάννη Μυστακίδη 

 



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ακολουθήσαμε έναν συγκεκριμένο τρόπο επικοινωνίας με τους συνδημότες μας.

Επικοινωνήσαμε με τους κατοίκους του Δήμου Δίου – Ολύμπου και διοργανώσαμε ανοικτές ομιλίες σε κάθε δημοτική και τοπική κοινότητα του δήμου μας. Περάσαμε από κάθε χωριό μία και δύο και τρεις φορές. Αυτό βέβαια συνέβη γιατί πολύ απλά εμείς είμαστε καθημερινά και αδιάκοπα εδώ και όχι αλλού.

Σε αντίθεση με εμάς, ο κύριος Δημόπουλος – λόγω της μόνιμης και συνεχούς απουσίας του - επέλεξε να επικοινωνήσει με τους κατοίκους της περιοχής μιλώντας μόνο στις τέσσερις δημοτικές (και όχι τοπικές) κοινότητες του Δήμου Δίου – Ολύμπου.

Τώρα και μετά το εκλογικό αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, θυμήθηκε να ζητήσει δημόσιο διάλογο για τα προβλήματα του τόπου αποφεύγοντας να κάνει ανοικτή ομιλία και να έρθει σε επαφή με τον κόσμο. Θέλει να κλειστεί σε ένα τηλεοπτικό στούντιο. Επιλογή του είναι. Τον αφήνουμε να κάνει ότι θέλει.

Δράσεις και συμπεριφορές καιροσκοπικές και κινήσεις εντυπωσιασμού μας αφήνουν παγερά αδιάφορους. Εξάλλου, εάν πραγματικά επιθυμούσε να ασχοληθεί με τα προβλήματα του τόπου θα το είχε κάνει ήδη. Θα μπορούσε να είχε απαντήσει θετικά στις δύο προσκλήσεις για debate που έγιναν από την TV-100 σε όλους τους επικεφαλής και λόγω της δικής του άρνησης αναβλήθηκαν, καθώς θα μπορούσε να παρευρίσκεται στα δημοτικά συμβούλια του δήμου μας τα προηγούμενα 3,5 χρόνια και όχι να απουσιάζει στο 1/3 αυτών επειδή δεν ζει εδώ αλλά είναι αλλού.

Ο δικός μας προγραμματισμός, για την τρέχουσα εβδομάδα, προβλέπει συναντήσεις με συμβούλους και υποστηρικτές του «Συνδυασμού Ευθύνης». Ο προεκλογικός αγώνας ολοκληρώνεται με την ανοικτή ομιλία του επικεφαλής Γιώργου Φαρμάκη στην Κεντρική Πλατεία Λιτοχώρου (Πλατεία Ελευθερίας και όχι βέβαια Πλατεία Αγίου Νικολάου όπως νομίζει ο κύριος Δημόπουλος ότι λέγεται) την Παρασκευή, 23 Μαΐου.



Βαρουφάκης στους New York Times: Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να σώσει την Ελλάδα

Με τον τίτλο "Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να σώσει την Ελλάδα", ο Γιάννης Βαρουφάκης και ο συνάδελφος του καθηγητής Τζέιμς Γκάλμπρειθ συνυπογράφουν άρθρο, στο οποίο εκφράζουν την πίστη τους στον Αλέξη Τσίπρα.
«Η κρίση θα μπορούσε να φέρει την αριστερή αντιπολίτευση στην εξουσία, κάτι που δεν θα είναι κακό για την Ευρώπη ή τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μια ελληνική κυβέρνηση που απορρίπτει την αυτοκαταστροφική ευρωπαϊκή πολιτική περισσότερο θα βοηθήσει παρά θα κάνει κακό.
Ο Αλέξης Τσίπρας τρέχει τώρα μια εκστρατεία για την αποκατάσταση της ΕΡΤ ως δυνητικά ανεξάρτητο ραδιοτηλεοπτικό φορέα.
Τώρα, η κυβέρνηση μπαίνει σε μια σκοτεινή συζήτηση για τη λιτότητα, την εμπιστοσύνη των πιστωτικών αγορών σε μια ανοιχτή μάχη για τη δημοκρατία και την εθνική ανεξαρτησία. Σε αυτή τη μάχη, ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται ως η εναλλακτική λύση, και ο Τσίπρας έχει τώρα την ευκαιρία να γίνει πρωθυπουργός.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προτίθεται να εγκαταλείψει το ΝΑΤΟ ή τις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις. Φυσικά, η αμερικανική συνενοχή στην ελληνική δικτατορία του 1967-1974 δεν έχει ξεχαστεί, όπως ισχύει και το ότι πως κάθε ελληνική κυβέρνηση θα διαφωνήσει με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ως ένα βαθμό, σχετικά με τη Μέση Ανατολή. Αλλά το γεγονός είναι, σήμερα, ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η Ευρώπη.
Το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό τομέα θα έβλεπε με τρόμο μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι τράπεζες και τα hedge funds γνωρίζουν ότι το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους αφορά τους ευρωπαίους φορολογούμενους και αυτό που περιμένει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι να τα «αρπάξει» από τους επενδυτές.
Πράγματι, αυτή τη στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι η καλύτερη ελπίδα της Ευρώπης. Οι Ελληνες δεν θέλουν να εγκαταλείψουν το ευρώ ούτε να δουν την ευρωζώνη να διαλύεται. Γνωρίζουν επίσης ότι η προσέγγιση της Ευρώπης στην κρίση, με την όλο και πιο σκληρή λιτότητα και μεγαλύτερα δάνεια, έχει αποτύχει παταγωδώς.
Εάν αυτές οι πολιτικές δεν αλλάξουν, η συνολική κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας είναι δεδομένη. Οι βασικές απαιτήσεις για τη μεταρρύθμιση θα μπορούσαν να επιτευχθούν στο πλαίσιο των υφιστάμενων ευρωπαϊκών συνθηκών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει να καταπολεμήσει την πείνα και το ξενοφοβικό νεο-ναζιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή. Μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει αυτές τις μεταρρυθμίσεις και τη σωτηρία του ευρωπαϊκού σχεδίου. Και αυτό μπορεί να είναι μόνο καλό για τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Απάντηση Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στη δήλωση του υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με το συνδυασμό «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ», κ. Δημητρίου Χριστογιάννη, αναφορικά με την εκλογική διαδικασία

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη      e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
                                                                    ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr

                                                                   Κατερίνη, 22 Μαΐου  2014



              Σε απάντηση δημοσιεύματος, αναφορικά με την δήλωση του υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχη με τον συνδυασμό «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ», κου Δημητρίου Χριστογιάννη, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε κάποια ζητήματα που αφορούν στην συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στην εκλογική διαδικασία.
  Ο ρόλος της Π.Ε. στην εκλογική διαδικασία πάντοτε ήταν αυτός του τοπικού συντονισμού της διαδικασίας των εκλογών σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, τους κατά τόπους Δήμους και το Πρωτοδικείο. Ειδικότερα κατά τη βραδιά των εκλογών, ο ρόλος μας ήταν και είναι αυτός της αξιόπιστης συγκέντρωσης και μετάδοσης των αποτελεσμάτων στο Υπουργείο Εσωτερικών (σχετική και υπ’αρ. 27 και με αρ.πρωτ. 19223/12 Μαΐου 2014 Εγκύκλιος της Διεύθυνσης Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών).
Επαναλαμβάνουμε και πάλι, για να καταστεί σαφές πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι σκοπός μας ήταν και είναι η αξιόπιστη παροχή πληροφόρησης από τα εκλογικά τμήματα, προς το Υπουργείο Εσωτερικών. Από το σχεδιασμό μας, φροντίσαμε να την διασφαλίσουμε, προσφέροντας με τον κόπο και το φιλότιμο του προσωπικού της Περιφερειακής Ενότητας. Παρά δε τη μείωση του προσωπικού μας, προσπαθήσαμε να παράσχουμε ενημέρωση, πέραν οποιασδήποτε τυπικής μας υποχρέωσης.
Το Πρωτοδικείο ήταν και είναι καθ΄ύλην αρμόδιο για την έκδοση των αποτελεσμάτων της εκλογικής διαδικασίας  σύμφωνα με τις διατάξεις  του Π.Δ. /τος 26/12 (άρθρο 98) «Νομοθεσία για την εκλογή Βουλευτών» και τις διατάξεις  του άρθρου 42  του Ν.3852/10 «Πρόγραμμα Καλλικράτης» Η διαδικασία αυτή, πάλι κατά το Νόμο, είναι ανεξάρτητη των δραστηριοτήτων της Περιφέρειας στα πλαίσια της Εκλογικής Διαδικασίας. Με απλά λόγια, το Πρωτοδικείο δεν κάνει κάτι που θα έπρεπε να είχε γίνει από εμάς. Και σίγουρα, δεν είναι μόνο οι υπάλληλοι του Πρωτοδικείου που εργάστηκαν και εργάζονται πυρετωδώς, αλλά και οι υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας.
Τέτοιες εκφράσεις θεωρούμε ότι προσβάλλουν τόσο το πρόσωπο της Αντιπεριφερειάρχη, όσο  και το προσωπικό της Περιφερειακής Ενότητας το οποίο υπερέβαλλε εαυτόν.


Η   ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ                                ΟΙ  ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΚΛΟΓΩΝ

      ΣΟΦΙΑ   ΜΑΥΡΙΔΟΥ                                           Χρηστίνα Καλαϊτζίδου
                                                                                        Βασιλική Κουτλουμπάση

    

8ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (20 – 26 ΜΑΙΟΥ 2014)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22/5/2014


                        To H΄Διεθνές Μουσικοθεατρικό Φεστιβάλ «KVN», που διοργανώνεται από το Κέντρο Υποστήριξης Νεολαίας «ΑΙΓΑΙΟ»  Θεσσαλονίκης και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, πραγματοποιείται από τις 20 έως 26 Μαΐου 2014 στο ξενοδοχείο Grand Platon στην Παραλία Κατερίνης.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται σε  συνεργασία και με τη υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη, του Δήμου Θεσσαλονίκης, του οργανισμού «Θεσσαλονίκη - Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα νεολαίας 2014», του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και της εταιρίας Active Mice Mouzenidis Group.

Το «KVN» είναι μουσικό-θεατρικό φεστιβάλ φοιτητικών  θεατρικών ομάδων όπου φοιτητές από διάφορα πανεπιστήμια διαγωνίζονται για το ποιος είναι ο πιο κωμικός, ο πιο ετοιμόλογος και ο πιο ευρηματικός. Το φεστιβάλ, που ξεκίνησε στη Ρωσία πριν από 50 χρονιά, έχει καθιερωθεί πλέον ως θεσμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο και έχει ως στόχο να συμβάλλει στην ενδυνάμωση των σχέσεων των νέων όλης της Ευρώπης.
            Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν πάνω από 100 νέοι και νέες από διάφορες χώρες (Ελλάδα, Ρωσία, Γερμανία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Φινλανδία, Σλοβακία,  Ουκρανία,  Λετονία, Λιθουανία και Τσεχίας). Κατά τη διάρκεια του φεστιβά θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια με θέματα «Καλλιτεχνική (υποκριτική) ικανότητα» και «Το σχολειό του KVN», καθώς και ξεναγήσεις στα αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης και της  Κεντρικής Μακεδονίας.
Την Κυριακή 25 Μαΐου 2014, στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί η κεντρική παράσταση και συναυλία με συμμετοχή όλων των ομάδων στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.

 

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία


Γραφείο Τύπου

Η μέθοδος της «κωλοτούμπας» από τον Α.Τζιτζικώστα

ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΥΠ. ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
«ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ»
-----
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
-----
Τηλ. 23510 79 820-1 Φαξ 23510 77 935
Ιστοσελίδα: christogiannisd.blogspot.gr
E-mail: christogiannisd@yahoo.gr


Κατερίνη, 22/5/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι υπ.περιφερειάρχες Κ.Μακεδονίας κ. Γιάννης Ιωαννίδης, με το συνδυασμό «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια», και Α.Τζιτζικώστας, με το συνδυασμό «Αλληλεγγύη», είχαν δημόσιο διάλογο (debate) στο Ρ/Σ Alpha 96.5 Θεσσαλονίκης.
Ο υπ.περιφερειάρχης με το συνδυασμό «Αλληλεγγύη», απέδωσε στο υπ.αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πιερίας άποψη, την οποία ο κ. Δημήτρης Χριστογιάννης ποτέ δεν ενστερνίστηκε. Αντίθετα ξεχνάει, ότι πριν από ένα χρόνο περίπου, ο ίδιος ζήτησε, σε δημόσια δήλωσή του, από τον κ. Δημήτρη Χριστογιάννη «να μην αποκλείει την επιστροφή του στην τοπική αυτοδιοίκηση, γιατί ο τόπος και η Πιερία τον χρειάζονται να υπηρετεί κοντά τους πολίτες».
Είναι σύνηθες ο Α.Τζιζικώστας να εφαρμόζει την μέθοδο της «κωλοτούμπας», να αλλάζει γνώμες και απόψεις και να έχει επιλεκτική μνήμη.
Σας παραθέτουμε τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο για το βίντεο.
http://www.youtube.com/watch?v=VaxFXuMYQZw&feature=youtu.be


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ- ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΤΗΣ ΠΚΜ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΒΟΗΘΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22/5/2014




Από το Τμήμα Φαρμάκων- Φαρμακείων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις για την απόκτηση βεβαίωσης επιτυχίας βοηθού φαρμακείου της εξεταστικής περιόδου Ιουνίου 2014, θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014 και ώρες 9:00-15:00 για προφορική και  γραπτή εξέταση στην «Αίθουσα Σεμιναρίων Νικολάου Οικονόμου Πέτροβιτς» του κτιρίου των Τμημάτων Βιολογίας/Φαρμακευτικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Η υποβολή δικαιολογητικών για τη συμμετοχή στις εξετάσεις είναι από 20 Μαΐου 2014 ως 5 Ιουνίου 2014 και θα γίνεται στις κατά τόπους Διευθύνσεις Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων και θα διαβιβάζονται στην Γενική Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης στο τμήμα Φαρμάκων-Φαρμακείων, στην οδό Μοναστηρίου 15 (τηλ.2313330846).


Ευχαριστούμε για τη συνεργασία

Γραφείο Τύπου

Μνημονιακή υποχρέωση η καταστροφή των αιγιαλών, λέει η Κομισιόν


Το νομοσχέδιο που θα καταστρέψει για πάντα την ελληνική ακτογραμμή αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση, την οποία η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να εφαρμόσει άμεσα. Αυτό απαντά ο Επίτροπος Οικονομικών της Κομισιόν Siim Kallas, αντικαταστάτης του Όλι Ρεν, σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή και εκ νέου υποψηφίου με τον ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή.
Ο Νίκος Χουντής, στην ερώτησή του, με βάση πληροφορίες από τα «ψιλά» των εφημερίδων, ότι, «κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα συζητήθηκαν θέματα χωροταξίας, πολεοδομίας, περιβάλλοντος, καθώς και θέματα που αφορούν στους υδάτινους πόρους», ζητούσε να μάθει από την Κομισιόν «ποια ήταν τα συγκεκριμένα θέματα που συζητήθηκαν για κάθε μία από αυτές τις κατηγορίες και τι τελικά συμφωνήθηκε».
Στην απάντησή του, ο επίτροπος Kallas, χωρίς να κρύβει τα λόγια του, ομολογεί ότι αποτελεί μνημονιακή δέσμευση της Ελλάδας να θεσπίσει ταχέως νομοθεσία για τις παράκτιες ζώνες, τονίζοντας μάλιστα ότι το νομοσχέδιο αυτό θα πρέπει να έχει ως στόχο, μεταξύ άλλων, «τη διευκόλυνση των “στρατηγικών επενδύσεων” και τις “ιδιωτικοποιήσεις”».
Στη συνέχεια της απάντησής του, ο Kallas ενημερώνει ότι, «οι αρχές θα θεσπίσουν επίσης ένα νέο νόμο περί δασοκομίας για να αποσαφηνίσουν  τον ορισμό των δασών και των δασικών γαιών».
 «Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι τα μνημόνια δεν διαλύουν μόνο τις ανθρώπινες ζωές αλλά καταστρέφουν και το περιβάλλον. Οι κυβερνητικοί εταίροι, υπό την άμεση καθοδήγηση της τρόικα, παραδίδουν τον φυσικό και αισθητικό πλούτο της χώρας, παραδίδουν κυριολεκτικά ‘’γη και ύδωρ’’ στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, σαν να πρόκειται για δική τους περιουσία και όχι του ελληνικού λαού», αναφέρει σε δήλωσή του, σχετικά με το θέμα, ο Νίκος Χουντής
Η περίπτωση της Ελαφονήσου
Eν τω μεταξύ μετά από έντονες αντιδράσεις τον κατοίκων της περιοχής της Ελαφονήσου για πρώτη φόρα το ΤΑΙΠΕΔ όπως αναφέρουν και οι ίδιοι, κάνει λόγο σε ανακοίνωση που εξέδωσε για δημόσια διαβούλευση και ανοικτό διάλογο.
Οι αντιδράσεις προέκυψαν όταν το ΤΑΙΠΕΔ περιέλαβε την  δίδυμη παραλία Σίμου και Σαρακίνικου στην Ελαφόνησο, στην λίστα με τα ακίνητα του Δημοσίου προς «αξιοποίηση».
Όπως αναφέρει στο koutipandoras.gr ο κ. Δεληγιάννης επιστημονικός συνεργάτης του δήμου Ελαφονήσου  το σημείο που έχει «σκιαγραφήσει» το ΤΑΙΠΕΔ  είναι 100% κεδροδάσος και προστατευόμενη περιοχή Natura 2000.
Να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο οι δύο παραλίες λαμβάνουν σημαντικές διακρίσεις από τα διεθνή μέσα και τα κοινωνικά δίκτυα. Ο «Guardian» μάλιστα το 2013 την ενέταξε στην πρώτη θέση με τις δέκα ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας, ενώ οι χρήστες του TripAdvisor την κατέταξαν στην πρώτη θέση.
Οι συγκεκριμένες  παραλίες, έκτασης 175 στρεμμάτων, έχουν μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ και έχουν δημοσιοποιηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα του Ταμείου - μαζί με άλλα 109 ακίνητα του Δημοσίου ανά τη χώρα και ορισμένες από τις καλύτερες παραλίες - προς πώληση σε ιδιώτες με το δικαίωμα της αποκλειστικής χρήσης αιγιαλού και παραλίας για το χρονικό διάστημα των 50 ετών.
Απάντηση του ΤΑΙΠΕΔ
Έπειτα από τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί και την επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε ο απερχόμενος δήμαρχος Π. Ψαρομμάτης προς τον πρόεδρο του Ταμείου και τον υπουργό Οικονομικών, το ΤΑΙΠΕΔ με ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα 19 Μαΐου διευκρινίζει πως «αφενός η συγκεκριμένη έκταση δεν έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα αξιοποίησης, αφετέρου το όποιο μελλοντικό σχέδιο αξιοποίησής της θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και ανοικτό διάλογο με τις τοπικές και περιφερειακές αρχές με γνώμονα τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος».
«Εξάλλου οι χρήσεις που αναφέρονται στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ είναι μόνο ενδεικτικές και σε κάθε περίπτωση αφορούν ιδιαίτερα ήπια και οικολογική ανάπτυξη, με ειδική μέριμνα για την προστασία των ευαίσθητων περιβαλλοντικά ή και προστατευόμενων δημοσίων ακινήτων. Επιπλέον η όποια αξιοποίηση παραθαλάσσιων εκτάσεων προβλέπει ρητά την ελεύθερη πρόσβαση των λουομένων στις παραλίες».

Το Χάλι της Παραλίας η Θερινή Τουριστική περίοδος ξεκίνησε!!!Στού κουφού την Πόρτα όσο θέλεις βρώντα!Αίσχος!!!Περιμένουμε και Τουρισμό!!! (ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ)

Τι είδους σεξ προτιμούν 9 στις 10 γυναίκες


Σίγουρα εάν στο ερώτημα του τίτλου κληθούν να απαντήσουν μόνο άνδρες, τότε στους 100 άνδρες, ή θα έχουμε 
100 διαφορετικές απαντήσεις και ο καθένας θα περιγράφει τις προσωπικές του εμπειρίες με το αντίθετο φύλλο, είτε οι απαντήσεις σε συντριπτική πλειοψηφία θα απέχουν απ τν πραγματικότητα, αφού οι περισσότεροι άνδρες φαντασιώνονται μάλλον παρά γνωρίζουν, ότι η γυναίκα δν θέλει μόνο “άγριο σεξ” όπως πιστεύουν, αλλά και συναίσθημα. Πολύ συναίσθημα. 

Δείτε τι έδειξε σχετική έρευνα για το είδος του σεξ που προτιμάει η γυναίκα. Το θέλει άγριο ή επιδιώκει να κάνει σεξ με κάποιον που είναι δεμένη συναισθηματικά. Προσοχή το ένα δεν αποκλείει το άλλο...

Σε έρευνα που έγινε λοιπόν και στην οποία συμμετείχαν 2000 άνδρες αλλά κ γυναίκες γι το είδος του σεξ που προτιμούν και ευχαριστιούνται, τα συμπεράσματα ήταν ότι ναι μεν οι γυναίκες επιδιώκουν περισσότερο την περιπέτεια στη σεξουαλική τους ζωή, αλλά τόνισαν πως το συναισθηματικό δέσιμο είναι πολύ σημαντικός παράγοντας γι το σεξ, στη γυναίκα.

Το 87% των γυναικών που απάντησαν υποστήριξαν ότι το καλύτερο σεξ το έκαναν με κάποιον που γνώριζαν, τον εμπιστεύονταν ενώ ένα μεγάλο ποσοστό είπε ότι το καλύτερο σεξ το έκανε με κάποιον που κατά το παρελθόν είχε μακροχρόνια σχέση (άρα πληρούσε τις προϋποθέσεις της ασφάλειας, της εμπιστοσύνης και φυσικά του συναισθήματος).

Αλλά μην νομίζετε ότι και οι άνδρες δεν θέλουν συναίσθημα. Η εικόνα που έχουν πλάσει πολλοί για τον εαυτό τους, απέχει αρκετά από αυτό που κρύβουν μέσα τους. Δηλαδή, η εικόνα του “μάτσο” άνδρα κυνηγού που το μόνο που τον νοιάζει είναι να “χτυπήσει” κάθε μέρα και διαφορετική γυναίκα και να έχει μια πλούσια συλλογή, δεν ισχύει. Η έρευνα έδειξε ότι οι άνδρες σε ποσοστό 96% θέλουν να έχουν και εκείνοι κάποιο συναισθηματικό δεσμό με την γυναίκα που θα κάνουν σεξ.

Η έρευνα περιελάμβανε άτομα άνω των 25 ετών, τα οποία έχουν κατασταλάξει στο τι ζητάνε από τη σχέση τους με το άλλο φύλο. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, και τα δύο φύλα θέλουν σαφέστατα κάτι βαθύτερο από το πέρασμα μίας βραδιάς με έναν άγνωστο.

Την έρευνα κλήθηκε να σχολιάσει μια γυναίκα η Χάννα Ρόσσιν, δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου «Το τέλος των ανδρών», (Τhe end of men 2012) που είπε ότι οι γυναίκες μπορεί να κάνουν σεξ της μιας βραδιάς (one night stand) με κάποιον άγνωστο, αλλά αυτού του είδους οι εμπειρίες δεν θα τις καθορίζουν. Είναι σαν απλά σαν φωτογραφίες που απλά θα επανέλθουν στη μνήμη τους. Αντιθέτως, τις σχέσεις ουσίας θα τις θυμούνται για πολύ καιρό.

Συναίσθημα λοιπόν και πάλι συναίσθημα και όπως απάντησαν οι περισσότεροι το σεξ είναι κατά πολύ καλύτερο, γνωρίζεις τον άλλο, ξέρεις τα θέλω του και τι τον ικανοποιεί, αλλά ξέρει και τα δικά σου θέλω και τι σε ικανοποιεί. Και όπως πολλές γυναίκες δήλωσαν με νόημα μετά το τέλος της έρευνας: “το συναίσθημα στο σεξ δεν σημαίνει απαραίτητα τρυφερότητα, πεταλουδίτσες και λουλουδάκια. Μπορεί να είναι και πολύ άγριες καταστάσεις στις οποίες όμως υπάρχει ασφάλεια και εμπιστοσύνη με έναν δικό σου άνθρωπο” 

Το tattoo της Κλέλιας Πανταζή αφιερωμένο στη μνήμη της Άννας Πολλάτου

Ένα τατουάζ με συμβολική αξία είναι αυτό που...έγραψε στο χέρι της η χάλκινη ολυμπιονίκης, Κλέλια Πανταζή, στη μνήμη της φίλης της Άννας Πολλάτου που έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα το Σάββατο, πηγαίνοντας στην Κεφαλονιά για να ψηφίσει. Η πρωταθλήτρια έκανε το tattoο την Τετάρτη σε γνωστό μαγαζί της Γλυφάδας, αφιερώνοντας το στην αδικοχαμένη φίλη της και συναθλήτρια.
«Anna», γράφει, λοιπόν, το χέρι της Κλέλιας. Με έναν φτερωτό άγγελο να συνοδεύει το όνομα της αγαπημένης της συναθλήτριας.Το tattoo της Κλέλιας Πανταζή αφιερωμένο στη μνήμη της Άννας Πολλάτου

Τελευταίο κουδούνι στα Λύκεια - Στην τελική ευθεία για τις Πανελλαδικές που αρχίζουν στις 28 Μαΐου



Τελείωσαν χθες τα μαθήματα του σχολικού έτους στα γυμνάσια και τα λύκεια όλης της χώρας και οι μαθητές βρίσκονται στην τελική ευθεία για τις Πανελλαδικές, Απολυτήριες και Προαγωγικές....
Εξετάσεις που αρχίζουν λίγες ημέρες μετά τις διπλές εκλογές.

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β') θα αρχίσουν την Τετάρτη 28 Μαΐου με Νεοελληνική Γλώσσα (Γενικής Παιδείας), ενώ οι Πανελλαδικές Εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ - ΟΜΑΔΑ Α') θα αρχίσουν την Πέμπτη 29 Μαΐου, με το ίδιο μάθημα.

Η ώρα έναρξης της εξέτασης ορίστηκε στις 8.30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 8 το πρωί. Για τα βασικά μαθήματα των Γενικών Λυκείων οι εξετάσεις ολοκληρώνονται στις 12 Ιουνίου με Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Το Σάββατο 21 Ιουνίου θα αρχίσουν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων. Έτσι, η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί από τις 23 Ιουνίου έως και τις 4 Ιουλίου. Τέλος, οι επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις των Γενικών Λυκείων θα αρχίσουν την Πέμπτη 19 Ιουνίου.

Οι Απολυτήριες Εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για την Γ' τάξη των ημερήσιων και τη Δ' τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων θα αρχίσουν την Παρασκευή 13 Ιουνίου για όσους θα έχουν συμμετάσχει στις Πανελλαδικές με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά. Σημειώνεται ότι οι Απολυτήριες και Πτυχιακές Εξετάσεις ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α' και Β') σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα αρχίσουν στις 20 Ιουνίου.

Στα μέσα Ιουνίου όλοι οι υποψήφιοι (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ) θα πρέπει να πάνε στο λύκειο στο οποίο υπέβαλαν την Αίτηση - Δήλωση του Φεβρουαρίου, προκειμένου να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) για να τον χρησιμοποιήσουν κατά την ηλεκτρονική υποβολή του Μηχανογραφικού τους Δελτίου.

Οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση) θα μπορούν να αποκτούν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) σε όποιο λύκειο τους εξυπηρετεί.

Όσοι από τους μαθητές της τελευταίας τάξης εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων πασχόντων από σοβαρές παθήσεις (για εισαγωγή στο 5% των θέσεων εισακτέων), έχουν πιστοποιηθεί ήδη από συγκεκριμένα νοσοκομεία για την πάθησή τους.

Οι υποψήφιοι αυτοί εφόσον δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις θα αποκτήσουν ενδοσχολικό απολυτήριο (εκτός αν είναι ήδη απόφοιτοι) και θα υποβάλουν ειδικό Μηχανογραφικό Δελτίο στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ειδικό ενδιαφέρον θα έχουν φέτος οι εξετάσεις της Α' Λυκείου, καθώς θα είναι μεν ενδοσχολικές αλλά το 50% των ερωτήσεων θα αντληθεί από τη νεοσύστατη Τράπεζα Θεμάτων. Για πρώτη φορά ο βαθμός της τάξης θα συνυπολογιστεί, σε μικρό ποσοστό, για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Περισσότεροι από 20 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας συγκεντρώθηκαν από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης ν. Πιερίας Από τη συμμετοχή των πολλών ...μικρών


Μόλις μέσα σε 18 ώρες συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 20 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας, η οποία αύριο, Πέμπτη 21 Μαΐου 2014 θα φορτωθεί σε δύο φορτηγά αυτοκίνητα, τα οποία θα συνοδεύονται...
από μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των «Γιατρών του Κόσμου» για να παραδοθούν ιδιόχειρα στους πολίτες της γειτονικής Σερβίας.

Η συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων στον Καπνικό Σταθμό της Κατερίνης συνεχίστηκε και χθες καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, όπου εκατοντάδες συμπολίτες μας ασταμάτητα έφταναν στην αυλή του καπνικού σταθμού για να παραδώσουν τρόφιμα, ρούχα και φάρμακα για τους πλημμυροπαθείς της Σερβίας και της Βοσνίας.
Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν βοήθεια, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης ν. Πιερίας καλεί να προτιμήσουν το πόσιμο νερό, τις παιδικές τροφές, τα είδη καθαρισμού και τις κονσέρβες, ενώ ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός ακόμα και γι' αυτούς που ενδιαφέρονται να βοηθήσουν στη συσκευασία των προϊόντων.

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Η ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ ΤΟΥ Ν.Ο.ΚΑΤ.


Με αμείωτη ένταση συνεχίζει να προπονείται με την Εθνική μας Ομάδα η πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης  Κατερίνα Νικολαΐδου που έχει πια μπει στην τελική ευθεία της προετοιμασίας της για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Ανδρών-Γυναικών που θα διεξαχθεί στο Βελιγράδι, από 30 Μαΐου ως 1 Ιουνίου.

Παρά τις πρόσφατες πλημμύρες που πλήττουν τη γειτονική χώρα, ο κωπηλατικός στίβος που θα φιλοξενήσει το Ευρωπαΐκό Πρωτάθλημα στην τεχνητή λίμνη του ποταμού Σάβα, που διασχίζει το Βελιγράδι, δεν έχει επηρεαστεί και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Παγκόσμιας Κωπηλατικής Ομοσπονδίας (FISA), οι αγώνες θα διεξαχθούν κανονικά.

Η Κατερινιώτισσα πρωταθλήτρια θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο αγώνισμα σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών. Η Νικολαΐδου που κατέχει τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ευρώπης 2013 στο αγώνισμα αυτό, έχει προετοιμαστεί σκληρά στη διάρκεια της χρονιάς με στόχο να διατηρήσει τον τίτλο και να χαρίσει στη χώρα μας ένα ακόμη μετάλλιο στη σημαντική αυτή διοργάνωση. Κυριότερες αντιπάλους στην προσπάθειά της αυτή θα έχει τις αθλήτριες από την Ολλανδία, τη Γερμανία, την Αγγλία και την Ιταλία.
 
Η Ελληνική αποστολή θα αναχωρήσει για το Βελιγράδι την Τρίτη 27 Μαΐου.

Ο έφορος κωπηλασίας του Ν.Ο.ΚΑΤ.
Νικολαΐδης Γιάννης








Το Σάββατο 24 Μαΐου 2014, στις 7.30 το βράδυ στην εκπομπή«ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ» της ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ με τον Γιάννη Τσιμπονίδη Θέμα: «Διεπαγγελματική Κρέατος και τα προβλήματα της κτηνοτροφίας μας»





Η  εκπομπή «Κοντά στους Αγρότες», με τον Γιάννη Τσιμπονίδη, που μεταδίδεται το Σάββατο  24 Μαΐου   2014, στις 7.30  το βράδυ, στην ΔΙΟΝ Τηλεόραση Κεντρικής Μακεδονίας(diontv.gr),  θέμα της έχει:«Διεπαγγελματική Κρέατος και τα προβλήματα της κτηνοτροφίας μας»


Όνομα   προσκεκλημένου:

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΓΙΤΣΑΣ
Πρόεδρος Διεπαγγελματικής Κρέατος
Αντιπρόεδρος Σ.Ε.Κ.


ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ – ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ



            Η Κ.Ο. Λιτοχώρου χαιρετίζει όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ, συμπορεύτηκαν μαζί του, στήριξαν το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" ψήφισαν το συνδυασμό στο δήμο  Δίου-Ολύμπου και στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης συγκέντρωσε συνολικά στο δήμο 1300 ψήφους και ποσοστό 7,19%, αυξημένο σε σχέση με τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές και ιδιαίτερα αυξημένο από το ποσοστό του ΚΚΕ σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 2012. Αντίστοιχα ήταν και τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών.
Καλούμε το λαό και όσους στήριξαν Λαϊκή Συσπείρωση να σταθούν στο β΄ γύρο με κριτήριο την καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, των κομμάτων του Eυρωμονόδρομου και των υποψηφίων τους. Ούτε «ανεξάρτητοι» ούτε «υπερκομματικοί» είναι. Η καταδίκη της αντιλαϊκής συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ να εκφραστεί με την καταψήφιση και των δύο υποψηφίων και ταυτόχρονα με την απόρριψη της λογικής του "μικρότερου κακού" που στο τέλος αποδεικνύεται είτε το ίδιο, είτε χειρότερο κακό. Είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.  Επιπρόσθετα ο λαός δεν μπορεί να σύρεται στις κάλπες με βάση αποπροσανατολιστικά διλήμματα, εκβιασμούς, την τρομοκρατία και λόγω εκλογικού νόμου για τους δύο γύρους, ο οποίος πρέπει να καταργηθεί.
Καλούμε το λαό την επόμενη Κυριακή να ενισχύσει τη θετική τάση του αποτελέσματος του πρώτου γύρου ενισχύοντας αποφασιστικά το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές. Οι Ευρωεκλογές αποτελούν σημαντική πολιτική μάχη για το μέλλον του λαού και της χώρας μας. Είναι ώρα επιλογής και ευθύνης για όλους. Όποιος και όποια δυσανασχετεί, αντιτάσσεται στα μέτρα της ΕΕ και των κομμάτων που τη στηρίζουν, προσβλέπει σε πολιτική προς όφελος του λαού, ανεξάρτητα από την επιλογή του στον α’ γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, είναι ανάγκη να δώσει δύναμη στο ΚΚΕ. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που αντιπαλεύει καθημερινά όλα τα αντιλαϊκά μέτρα της ΕΕ, των κυβερνήσεων και των τοπικών και περιφερειακών οργάνων που την στηρίζουν. Όλες οι άλλες δυνάμεις πολεμούν, με κάθε μέσο, τη δυνατότητα ο λαός να επιλέξει το δρόμο που υπηρετεί τα δικά του συμφέροντα. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που δίνει προοπτική να απαλλαγεί η χώρα και ο λαός από τα δεσμά της λυκοσυμμαχίας και όλο το χρέος, ανατρέποντας τους ιδιοκτήτες του συσσωρευμένου πλούτου.
Τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, οι υποψήφιοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», οι εκλεγμένοι στο δημοτικό και τα τοπικά συμβούλια θα δώσουν το καλύτερο τους εαυτό μέσα και έξω από αυτά  για την οργάνωση της πάλης του λαού ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση που δέχεται. Δεν δεχόμαστε το μαύρο μέλλον που μας έχουν ετοιμάσει, δεν δεχόμαστε μια ζωή βάσανο, δεν δεχόμαστε τα παιδιά μας να ζήσουν σαν σκλάβοι τον 21ο αιώνα. Οι αγώνες συνεχίζονται. Παλεύουμε για την ανατροπή αυτού του σάπιου συστήματος, για να επιστρέψει ο πλούτος στα χέρια των παραγωγών του.
Κομματική Οργάνωση Λιτοχώρου του ΚΚΕ

            

Το φρούτο που σώζει από υπέρταση, καρδιακά και εγκεφαλικό

Το λένε και "πολύτιμο πετράδι της φύσης" και δεν έχουν άδικο. Ελάχιστες τροφές είναι τόσο πολύτιμες για την υγεία του ανθρώπου και τις βρίσκουμε σε τόση αφθονία στη φύση.

Τώρα κιόλας που πλησιάζει το καλοκαίρι και είναι η περίοδος που ευδοκιμεί, μην παραλείψετε να το βάλετε στην διατροφή σας.
Ο λόγος γίνεται για το ακτινίδιο. Την "μαγική" πηγή που έχει περισσότερη βιταμίνη C ανά γραμμάριο σχεδόν από κάθε άλλο φρούτο.
Τα οφέλη από το ακτινίδιο για τον οργανισμό σας είναι μοναδικά:
Ρίχνει την πίεση του αίματος: Εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητάς του σε κάλιο, το ακτινίδιο βοηθάει τον οργανισμό να "ακυρώσει" την επίδραση του νατρίου. Η χαμηλή πίεση μειώνει και τις πιθανότητες εγκεφαλικού επεισοδίου.
Προστατεύει την καρδιά: Εκτός από κάλιο περιέχει και πολλές φυτικές ίνες. Αυτά τα δύο μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών νοσημάτων. Έρευνα έχει δείξει ότι όσοι καταναλώνουν 4.069 mg καλίου ημερησίως είχαν 49% μικρότερη πιθανότητα θανάτου από ισχαιμικό καρδιακό επεισόδιο, σε σύγκριση με εκείνους που καταναλώνουν 1.000 mg την ημέρα.
Πιο όμορφη επιδερμίδα: Το κολλαγόνο, η ουσία που υποστηρίζει κυρίως το δέρμα, βασίζεται στην βιταμίνη C, η οποία λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό και μας προστατεύει από τις επιβλαβείς συνέπειες του ήλιου, της ατμοσφαιρικής μόλυνσης και του καπνίσματος.
Καλύτερος ύπνος: Έρευνες έδειξαν ότι το ακτινίδιο βοηθάει τον άνθρωπο να αποκοιμηθεί πιο γρήγορα από όταν ξαπλώσει, να κοιμηθεί περισσότερη ώρα και να κάνει γενικώς πιο ήρεμο και βαθύ ύπνο.
Ένα ακτινίδιο περιέχει:
42 θερμίδες
0,8 γραμμάρια πρωτεΐνης
0,4 γραμμάρια λίπαρών
2,1 γραμμάρια φυτικών ινών
64 mg βιταμίνης C
3 mg βιταμίνη Α
0,2 mg σιδήρου
252 mg καλίου
17 μικρογραμμάρια φολικού οξέος
onmed.gr

Δημοσκόπηση ΒΟΜΒΑ από τον καθηγητή Πανά για τις ευρωεκλογές!

Δείτε προσεκτικά τις προβλέψεις του πάντα έγκυρου και κυρίως ΜΗ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΥ καθηγητή Πανά! Τι προβλέπεις ενόψει ευρωεκλογών για ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία, Ελιά! Που φτάνει το ΕΠΑΜ!

Ο Επαμεινώνδας Πανάς, που δεν έχει πέσει έξω στις μετρήσεις, όπως έχει αποδειχθεί περίτρανα στο παρελθόν αλλά και χθες, όπου οι δημοσκόποι τα έκαναν... μαντάρα, έχει εκτιμήσει με δημοσκόπηση στο CRASH τον αριθμό των εδρών που θα πάρουν τα κόμματα στις Ευρωεκλογές.
Στις σημειώσεις του σημειώνει τα εξής:
• οι προβλέψεις – εκτιμήσεις για τις Ευρωεκλογές του 2014 δείχνουν μια τελείως διαφορετική εικόνα σε σχέση με τις Ευρωεκλογές του 2009. Τα πράγματα δεν είναι πλέον τα ίδια.
• Αναμένεται κάθετη άνοδος Ελλήνων Ευρωβουλευτών που θα εκφράζουν τον Ευρωσκεπτικισμό μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ακολουθεί ο πίνακας με τις προβλέψεις:

pinakas1panas19-5

Tα... τέρατα των δημοσκοπήσεων

Tα... τέρατα των δημοσκοπήσεων

Γελάνε ακόμη και τα "γαλάζια" στελέχη με τα... ευρήματα που θέλουν τη ΝΔ πρώτη και το ΠΑΣΟΚ να διασώζεται.
Πώς σχεδιάζουν να δικαιολογηθούν το βράδυ των εκλογών
Tα δύο σενάρια
Μη χάσετε Το ΧΩΝΙ - εκτάκτως αυτό το Σάββατο στα περίπτερα όλης της χώρας

Αποσύρονται 50.000 είδη ρουχισμού λόγω καρκινογόνων ουσιών

Αποσύρονται 50.000 είδη ρουχισμού λόγω καρκινογόνων ουσιών
Καταστήματα ανακαλούν 50.000 είδη ρουχισμού και λευκά είδη.
Η αλυσίδα πολυκαταστημάτων Myer ανακοίνωσε την απόσυρση δύο σειρών παιδικών τζιν για αγόρια, μετά τον εντοπισμό στο ύφασμα καρκινογόνου βαφής.
Η αζωτούχος αυτή βαφή μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό καρκινογόνων χημικών ικανών να απορροφηθούν από το δέρμα, ενώ εκτιμάται πως ο κίνδυνος εντείνεται με την παρατεταμένη δερματική επαφή.
Η χρήση της βαφής σε υφάσματα είναι ήδη απαγορευμένη στην Ευρώπη και έχει περιορισμούς στις ΗΠΑ, όμως στην Αυστραλία παραμένει νόμιμη.
Ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του ομοσπονδιακού τμήματος για την υγεία, από την 1η Ιουνίου κατατάσσεται ως επικίνδυνο δηλητήριο, στην ίδια κατηγορία με το κυάνιο και το αρσενικό.
Ως εκ τούτου, η απόσυρση των επίμαχων προϊόντων από τους εμπόρους γίνεται μέχρι στιγμής οικειοθελώς. Η κίνηση της Myer, την περασμένη Τετάρτη να ανακαλέσει τα παιδικά τζιν για αγόρια, μάρκας Milkshake και Wayne Junior, είναι η πιο πρόσφατη στην αγορά.
Η εταιρεία προχώρησε στην απόσυρση, αφότου εντοπίστηκε η επικίνδυνη βαφή σε ραφές στις τσέπες των παντελονιών, και κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει ξεκάθαρη θέση στο ζήτημα.
«Η αυστραλιανή κυβέρνηση δεν έχει λάβει νομοθετική δράση σχετικά με την απαγόρευση των αζωτούχων βαφών και θα βοηθούσε τη βιομηχανία, εάν η κυβέρνηση ξεκαθάριζε τη θέση της» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.
newpost.gr

Ψεύτης, απατεώνας, χυδαίος αλήτης... ή τραπεζοϋπάλληλος, δωσίλογο γερμανοτσογλάνι;

Καλημέρα........και επειδή τα έχουμε ισοπεδώσει όλα δυστυχώς..............καλό θα ήταν να βάλουμε στόχο και να επαναφέρουμε τις αξίες ????? (Aνάρτηση F.B )

Ποιοί είναι οι μεγάλοι χαμένοι των εκλογών κατά Βαρουφάκη ("tweet")



Yanis Varoufakis 
 Οι μεγάλοι χαμένοι: Οι Δημοσκόποι - που μέχρι χτες έρριχναν (επί πληρωμή) τον ΣΥΡΙΖΑ κ προσπάθησαν να "εξιλεωθούν" με σαθρά exit polls...



Το δικό του αιχμηρό σχόλιο για τους δημοσκόπους έκανε, μέσω «twitter», ο Γιάνης Βαρουφάκης με αφορμή τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Διαβάστε το:








Καταγγελία συνάδελφων φαντάρων από το Δ'’ σώμα στρατού - Σε ποιούς απαγορεύτηκε να ψηφίσουν

Μηδαμινή συμμέτοχη των στρατιωτών που κατάγονται από μακρινές πόλεις -δεν πήραν εκλογική άδεια γιατί δεν είχαν να πληρώσουν τα...
εισιτήρια η κυβέρνηση γνώριζε το πρόβλημα-αδιαφόρησε και τους απέκλεισε από τις εκλογές φοβούμενη την καταδίκη της πολίτικης της εναντία στους φαντάρους.

Όπως μας καταγγέλλουν φαντάροι από το Δ’ Σώμα Στρατού, σημαντική μερίδα των στρατιωτών αποκλείστηκαν από την πρόσφατη εκλογική διαδικασία για τον απλούστατο λόγο ότι αφενός ο Στρατός δεν καταβάλλει το κόστος μετακίνησης τους, αφετέρου η οδυνηρή οικονομική τους θέση δεν τους επιτρέπει να πληρώσουν τα εισιτήρια. Οι μόνοι στρατιώτες που έκαναν χρήση της εκλογικής άδειας ήταν όσοι κατοικούσαν σε κοντινή απόσταση και το κόστος μετακίνησης δεν ήταν τόσο μεγάλο, είτε όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Άρα, καθώς στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές δεν υπάρχουν εναλλακτικοί εκλογικοί κατάλογοι, Στρατός και Υπουργείο Άμυνας ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ τους φαντάρους από την εκλογική διαδικασία, καθώς τους Αρνήθηκαν να Ψηφίσουν.

Ας δούμε συγκεκριμένα τι συνέβη. Σε  μονάδα, μέσα στο Δ΄ Σώμα:
Ø  40% Ξανθιώτες ψήφισαν,
Ø  20% από γειτονικές πόλεις (ως 100 χμ) πήραν άδεια και πήγαν,
Ø  40% από μακριά δεν ζήτησαν καν άδεια λόγω κόστους μετακίνησης
Λόγω κρίσης δεν έχουν λεφτά να φύγουν όσοι είναι από μακριά.
Όσοι υπηρετούν κοντά είναι:
 α) δικαιούχοι κατ' εξαίρεση μετάθεσης (καλό), β) 8μηνοι που δικαιούνται μετάθεση στον τόπο καταγωγής (καλό), γ) τυχεροί (;),
δ) βύσματα (κακό, έχουν χάρη να ξεπληρώσουν...)
Σε άλλες μονάδες στο Δ' Σώμα και αλλού κόπηκαν άδειες σε όσους δεν είχαν βύσμα....
Θυμίζουμε τις πρόσφατες καταγγελίες μας:

Όμως το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι γνωστό στον ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο και την στρατιωτική ηγεσία. Θυμίζουμε την σχετική μας ανάρτηση στις 29-4-2012, στις προηγούμενες δηλαδή εκλογές, για να μην μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι δεν το ήξερε.
«Δίνουν εκλογικές άδειες στους στρατιώτες για να ψηφίσουν, αλλά αυτοί δεν τις παίρνουν, γιατί δεν έχουν λεφτά ούτε για τα εισιτήρια! Τα τηλέφωνα του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων έχουν… σπάσει από γονείς και στρατιώτες που δείχνουν μ΄ αυτά που λένε ότι η οικονομική κρίση που έχει πλήξει κάθε ελληνική οικογένεια δεν αφήνει περιθώρια ούτε για… ψήφο! Το Δίκτυο ζητά με ανακοίνωσή του να καλυφθούν τα έξοδα από τις μονάδες, για να μπορέσει όποιος στρατιώτης επιθυμεί να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, αλλά αυτό αποκλείεται αφού ως γνωστόν… δεν υπάρχει μία! Σ΄ άλλες εποχές τα δυο μεγάλα κόμματα θα είχαν μοιράσει… εισιτήρια, αλλά σ΄ αυτές τις εκλογές μάλλον έχουν καταλάβει ότι οι νεαροί στρατιώτες καλύτερα να μείνουν στις μονάδες τους, γιατί αν ψηφίσουν… θα μαυρίσουν».

diktiospartakos.blogspot.gr