ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Νέα παράταση για τους υποψήφιους οδηγούς

Νέα παράταση ισχύος, έως τις 31 Ιουλίου 2019, στα Δελτία Εκπαίδευσης Εξέτασης (Δ.Ε.Ε.) των υποψηφίων οδηγών δίνει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, προκειμένου να διευκολύνει τη ροή των προγραμματιζόμενων εξετάσεων που εκκρεμούν μέχρι τώρα.
Η εν λόγω παράταση δίδεται με εγκύκλιο του υπουργείου «στο πλαίσιο διασφάλισης, κατά το δυνατόν, της εξυπηρέτησης των υποψήφιων οδηγών και οδηγών και της ομαλής υλοποίησης της διαδικασίας διενέργειας δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς ανά την επικράτεια, δεδομένης και της συσσώρευσης σημαντικού αριθμού φακέλων στην πλειονότητα των υπηρεσιών μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, λόγω της μέχρι πρότινος αδυναμίας διενέργειας δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς».
Όπως αναφέρεται στη σχετική εγκύκλιο οι υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Π.Ε. της χώρας δύνανται να εξετάσουν κατά περίπτωση παράταση ισχύος των ∆.Ε.Ε. που έληξαν, για την αντιμετώπιση του θέματος και την εξυπηρέτηση των πολιτών, αφού λάβουν υπόψη τις διατάξεις της παραγράφου 6 του άρθρου 10 του ν.2690/1999 (Α΄45) «Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας» όπως ισχύει. Αυτό αφορά στους υποψήφιους για τους οποίους είχαν προγραμματιστεί εξετάσεις που δεν πραγματοποιήθηκαν και στους υποψηφίους που είχαν αιτηθεί και για τους οποίους δεν προγραμματίστηκαν εξετάσεις για τον προαναφερθέντα λόγο.

Οι μικροί και μεγάλοι ψεύτες του ζωδιακού!

Κανείς μας δεν θέλει να φαίνεται ψεύτης, αλλά δυστυχώς, και να θέλαμε, δεν γίνεται να λέμε πάντα αλήθεια. Διαφέρει όμως ο σκοπός. Άλλοι το κάνουν από ανασφάλεια, άλλοι για προσωπικό όφελος και άλλοι… για πλάκα. Σύμφωνα με την αστρολογία, ορισμένα ζώδια έχουν μεγαλύτερη έφεση στην παραποίηση της αλήθειας και άλλα μικρότερη.
Ποια ζώδια λένε τα περισσότερα ψέματα;

Επίδομα παιδιού 2019 – ΟΠΕΚΑ: Ανακοινώθηκε η πληρωμή της β’ δόσης – Κλείνει η Α21

Επίδομα παιδιού 2019: Την ερχόμενη Παρασκευή 17 Μαΐου, στις 23:59, η ηλεκτρονική πλατφόρμα των αιτήσεων Α21 για το επίδομα παιδιού θα απενεργοποιηθεί για λίγα 24ωρα, ενόψει της εκκαθάρισης και της καταβολής της Β΄ δόσης του 2019, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).
Δυνητικοί δικαιούχοι που δεν έχουν υποβάλει εφέτος αιτήσεις Α21, καλούνται να το πράξουν έως τις 17 Μαΐου, προκειμένου να συμπεριληφθούν στην καταβολή της Β΄ δόσης. Υπενθυμίζεται πως η αίτηση Α21 υποβάλλεται άπαξ, ετησίως, οπότε, όσοι έχουν ήδη ολοκληρώσει την αίτησή τους, δεν χρειάζεται να επανέλθουν.

Φακές με κινόα και μπαχαρικά

Υλικά
300 γρ. φακές
1 ξερό κρεμμύδι, χοντροτριμμένο
3 σκελίδες σκόρδου, σε λεπτές φέτες
2 φύλλα δάφνης
1-2 πατάτες καθαρισμένες, σε κυβάκια
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα, τριμμένη
2 κουτ. σούπας ξίδι
1 κουτ. γλυκού κόλιανδρος, σε σκόνη
1/2 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
50-60 γρ. κινόα, μουλιασμένο για 15 λεπτά σε κρύο νερό και στραγγισμένο
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Βράζουμε τις φακές σε άφθονο νερό, για 7-8 λεπτά. Τις στραγγίζουμε, τις ξαναρίχνουμε στην (άδεια) κατσαρόλα και προσθέτουμε το λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις δάφνες, τις πατάτες, την ντομάτα, το ξίδι, τα μπαχαρικά και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε ζεστό νερό τόσο ώστε να καλύψει τα υλικά κατά 2-3 εκ. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Ρίχνουμε το κινόα στις φακές, όταν ολοκληρωθεί το 15λεπτο μαγείρεμά τους, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι.
Στο ποτήρι μας ένα φρέσκο Αγιωργίτικο.

Έρχεται υβριδική Ferrari με 1000 PS

Η Ferrari ετοιμάζει ένα νέο μοντέλο με υβριδικό σύστημα κίνησης συνολικής απόδοσης 1000 PS (735 kw) το οποίο θα παρουσιαστεί στις 31 Μαΐου.
Η πληροφορία ήρθε από μια πρόσκληση της εκδήλωσης που διέρρευσε στο Ferrari Chat. Το κεντρομήχανο υπεραυτοκίνητο με κωδική ονομασία F173 και ψευδώνυμο “Big Brother” θα τοποθετηθεί στη γκάμα της Ferrari πάνω από την 812 Superfast ως η νέα ναυαρχίδα του Maranello.
Αντίστοιχες θα είναι και οι επιδόσεις που θα φτάνουν στα επίπεδα της απόλυτης La Ferrari. Φήμες κάνουν λόγο για τον twin-turbo V8 κινητήρα 3,9 λίτρων της Ferrari Pista ο οποίος θα συνδυάζεται με έναν, δύο ή τρεις ηλεκτροκινητήρες.
Όπως δήλωσε ο CEO της Ferrari, Louis Camilleri κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου για τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου: «Θα είναι μια υβριδική ναυαρχίδα με επιδόσεις υπεραυτοκινήτου και αληθινή ομορφιά». Περισσότερες πληροφορίες μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Στηρίζει τόν ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ο Ποινικολόγος ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΟΥΛΕΖΑΣ. "Αξίζει τήν μεγάλη κατηγορία ο ΠΑΣ"

Η εικόνα ίσως περιέχει: τον Vassilios Noulezas, κοντινό Ï€Î»Î¬Î½Î¿Ο γνωστός Δικηγόρος- Ποινικολόγος Βασίλης Νουλέζας δηλώνει ότι συντάσσεται με τήν ομάδα τού ιστορικού σωματείου ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και τόν στηρίζει δημόσια ,που έχει προσφύγει στό Δικαιτητικό Δικαστήριο τής ΕΠΟ κατά τής διοργανώτριας αρχής του ελληνικού ποδοσφαίρου , ζητώντας να μήν επικυρωθεί η βαθμολογία τής σαιζόν 2018/19και τήν ακύρωση τής απόφασης του υποβιβασμού του στήν κατώτερη Football Leage 2 και ότι θεωρεί καταχρηστικό εντελώς εσφαλμένο ώς πολιτική πρωτοβουλία η πολιτεία να νομοθετεί υστερόβουλα ,επιδιώκοντας να παραβιάσει και ουσιαστικά να καταργήσει τόν θεμελιώδη ΚΑΠ που υπερισχύει.
Δηλώνει ότι αντιτίθεται κατηγορηματικά στήν απόφαση αυξομείωσης τών ομάδων για τήν περίοδο 2019/2020και ότι Δέν κατανοεί τήν συλλογιστική τού αρμόδιου Υφυπουργού κ Βασιλειάδη.
Πιστεύει ότι τό ασκηθέν ένδικο μέσο έχει ισχυρές πιθανότητες ευδοκίμησης.
Κρίνει παράνομο τόν υποβιβασμό τριών(3) ομάδων στήν νέα κατώτερη κατηγορία ποδοσφαίρου.
Όπως άλλωστε επισημαίνουν η UEFAκαι ηFIFA που απειλούν με κυρώσεις για τήν νομοθετική πρωτοβουλία τής Κυβέρνησης.
Ενώ διευκρίνισε τάσσεται υπέρ ενός πρωταθλήματος 18 ισοδύναμων ομάδων , διότι έτσι και αλλιώς έχει καταστεί πρωτάθλημα αναξιόπιστο υποβαθμισμένο και πολλών ανισοτήτων.
Τέλος συμπληρώνει ότι ο ΠΑΣ δικαιούται να παραμείνει και να αγωνίζεται στήν μεγάλη εθνική κατηγορία.
Το κείμενο τής Προσφυγής τής ομάδας τής Ηπείρου που προσέφυγε κατα τής SuperLeage κα τής ΕΠΟ για τήν αναδιάρθρωση έχει ως εξής
ΠΡΟΣΦΥΓΗ.
Τής Εταιρείας με την επωνυμία «ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966»
κατά
του Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης με την επωνυμία «ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ», με την οποία ζητείται:
«Να ακυρωθεί και να εξαφανιστεί η από 9/05/2019 απόφαση της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του καθ' ου Συνεταιρισμού της Super League Ελλάδος, που αφορά στην επικύρωση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος της Α΄ Εθνικής Κατηγορίας ποδοσφαίρου Super League 2018-2019, κατά το σκέλος που επικυρώνει συγκεκριμένα τον απευθείας υποβιβασμό τριών ομάδων και άρα τον υποβιβασμό της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 στην κατώτερη νέα κατηγορία πρωταθλήματος και τον απευθείας προβιβασμό μίας ομάδας, αυξομειώνοντας τοιουτοτρόπως τον αριθμό των ομάδων που θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα του κατά την επερχόμενη σεζόν.
Να αναγνωρισθεί ρητά ότι ο καθ' ου Συνεταιρισμός μη νόμιμα αποφάσισε τον υποβιβασμό της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 στην κατώτερη κατηγορία πρωταθλήματος και δη της Super League 2, εφαρμόζοντας την ανίσχυρη διάταξη του άρθρου 10 της Προκήρυξης του πρωταθλήματος, που προβλέπει την αυξομείωση των ομάδων και την μεταβολή των κατηγοριών του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου από την αμέσως επόμενη αγωνιστική σεζόν του 2019-2020.
Να υποχρεωθεί να επικυρώσει τον τελικό βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος της Super League της περιόδου του 2018-2019, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 131 του ν. 2725/1999 ,τους κανονισμούς της ΕΠΟ και στην Προκήρυξη της προηγούμενης Αγωνιστικής περιόδου, αποφασίζοντας μέσα στα πλαίσια της αρχής της ασφάλειας του Κράτους Δικαίου και της σταθερότητας των έννομων σχέσεων, τον υποβιβασμό των δύο μόνο τελευταίων ομάδων της κατάταξης του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος».

Προεκλογική ομιλία του συνδυασμού ΣΥΝΘΕΣΗ στη Σκοτίνα Βαγγέλης Γερολιόλιος Υποψήφιος Δήμαρχος για το Δήμο Δίου-Ολύμπου




Βαγγέλης Γερολιόλιος, από τη Σκοτίνα:
«Έχουμε την εμπειρία, τη γνώση και κυρίως τη θέληση να αλλάξουμε τον τόπο μας!»

Στη Σκοτίνα συνέχισε το πρόγραμμα των ομιλιών του, χθες Τρίτη, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΣΥΝΘΕΣΗ, Βαγγέλης Γερολιόλιος, που έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους κατοίκους της περιοχής.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Δίου Ολύμπου αναφέρθηκε στην εγκατάλειψη που ένιωσε η Σκοτίνα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ήταν για την περιοχή η χειρότερη τετραετία των τελευταίων 30 χρόνων.
Συμπλήρωσε πως κανένα έργο μικρό ή μεγάλο δεν προγραμματίσθηκε και δεν υλοποιήθηκε σε Σκοτίνα - Παραλία Σκοτίνας - Άνω Σκοτίνα, λέγοντας πως η στάση του δήμου απέναντι στους κατοίκους της περιοχής χαρακτηρίζεται μόνο από αδιαφορία και απαξίωση. Γι’ αυτό λοιπόν η επόμενη τετραετία είναι πολύ κρίσιμη για τη πρόοδο του χωριού.
Θέτοντας τους βασικούς στόχους και τις άμεσες προτεραιότητες του συνδυασμού για την Σκοτίνα ο Βαγγέλης Γερολιόλιος είπε, ότι άμεσα θα ξεκινήσει η καταγραφή των προβλημάτων της περιοχής, όπως η αντιπλημμυρική θωράκιση με έργα στα ρέματα «Αγίου Γεωργίου» και «Αγίου Νικολάου», η επισκευή της γέφυρας στο ρέμα «Παππά», ο καθαρισμός των υπόλοιπων ρεμάτων της περιοχής, η κατασκευή τάφρου που θα δώσει οριστική λύση, η αξιοποίηση για άρδευση της πηγής «Γιαταγάνα», η αντικατάσταση του δικτύου άρδευσης, η ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου, η εφαρμογή του σχεδίου πόλεως στη Σκοτίνα, η ένταξη εντός σχεδίου πόλεως της περιοχής Φέσσα, μια νέα γεώτρηση ύδρευσης για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες τη θερινή περίοδο, εργασίες αποκατάστασης στο αγροτικό οδικό δίκτυο αλλά και στο εσωτερικό δίκτυο δρόμων.
Αναφερόμενος στο κάμπινγκ της Σκοτίνας ο Βαγγέλης Γερολιόλιος τόνισε ότι δυστυχώς παραμένει κλειστό και αναξιοποίητο για πάνω από 20 χρόνια και χρήζει διερεύνησης η κατάσταση αυτή. Η λειτουργία του κάμπινγκ θα μπορούσε να αποτελέσει κύριο μοχλό ανάπτυξη της περιοχής.
Σε ό,τι αφορά την Παραλία Σκοτίνας στις προγραμματικές θέσεις της ΣΥΝΘΕΣΗΣ, όπως ανέφερε ο Βαγγέλης Γερολιόλιος περιλαμβάνονται : Η ένταξη του υπόλοιπου οικισμού στο Σχέδιο Παραθεριστικής Κατοικίας, η ύδρευση, η πεζοδρόμηση του κεντρικού δρόμου και η αξιοποίηση των κοινόχρηστων δημοτικών χώρων, δημιουργία χώρου στάθμευσης,
Τέλος, για τον παραδοσιακό οικισμό της Άνω Σκοτίνας ανέφερε ότι θα ενισχυθούν οι υποδομές, η συντήρηση, η προστασία, η αξιοποίηση και η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.
« Έχουμε την εμπειρία, έχουμε την γνώση, αλλά πάνω από όλα έχουμε την θέληση να το κάνουμε. Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα, με άμεσες μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες δράσεις. Το αξίζουμε όλοι μας, αλλά περισσότερο το αξίζουν και το οφείλουμε στους νέους, στα παιδιά μας, είπε κλείνοντας ο υποψήφιος δήμαρχος Δίου Ολύμπου χειροκροτούμενος από τους συγκεντρωμένους κατοίκους.
Ακολούθησε η παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του Δήμου καθώς και των τοπικών συμβούλων Κοινότητας Σκοτίνας.


Αναβίωση της μάχης τού Ρούπελ με συμμετοχή τού Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Πιερίας.


  Την Κυριακή 12 Μαΐου ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Πιερίας πραγματοποίησε εκδρομή στο οχυρό Ρούπελ με σκοπό την παρακολούθηση των ετήσιων εκδηλώσεων αναβίωσης της μάχης των οχυρών.
Στην εκδρομή συμμετείχε το Διοικητικό Συμβούλιο (Φαργκάνης Μ., Πόδας Δ., Ευκαρπίδης Κ., Ζαννιάς Β., Καραβίδας Γ.) και πολλά μέλη και φίλοι του συνδέσμου καθώς και οι πρόεδροι (Μπογιατζής Τ. και Αδαμόπουλος Δ. αντίστοιχα) και μέλη του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας και του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Πιερίας.
Οι εκδρομείς, αφού ξεναγήθηκαν από μέλη του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Σερρών ,στους εκθεσιακούς χώρους του οχυρού (για την περίσταση εκτίθενται οχήματα εποχής , στολές, αντικείμενα και φωτογραφίες), παρακολούθησαν την εντυπωσιακή αναβίωση της μάχης των οχυρών.
Το μεσημέρι, μετά τη λήξη των εκδηλώσεων συναντήθηκαν στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Σερρών με τον Πρόεδρο Κατιρτζόγλου Β. και μέλη του ΔΣ του αντίστοιχου Συνδέσμου Σερρών, γευμάτισαν μαζί, συζήτησαν, αντάλλαξαν αναμνηστικές πλακέτες και κατόπιν ξεναγήθηκαν στο κέντρο της πολύ όμορφης πόλης των Σερρών.
Γεμάτοι δυνατές αλλά και όμορφες εικόνες επέστρεψαν το βράδυ στην Κατερίνη , έχοντας πρώτη φορά τόσο άμεση εμπειρία των συγκλονιστικών γεγονότων της άνοιξης του 1941. (φωτογράφος της εκδρομής: Νίκος Φαργκάνης).

Επίσκεψη του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα στην πόλη της Βέροιας και σε περιοχές της Ημαθίας



Την πόλη της Βέροιας, καθώς και επιχειρήσεις της περιοχής επισκέφτηκε σήμερα ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης στην Ημαθία, επισκέφτηκε αρχικά το χώρο των Βιομηχανικών Σφαγείων της Βέροιας, όπου είχε συνάντηση με εκπροσώπους των βοοτρόφων. Οι βοοτρόφοι επισήμαναν τη μεγάλη πρόοδο που έχουν σημειώσει οι κτηνοτροφικές μονάδες τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να αποτελούν πρότυπο για όλη τη χώρα. Σε ένα νομό με εξαιρετικά αναπτυγμένη την κτηνοτροφία, οι εκπρόσωποι των βοοτρόφων συζήτησαν με τον κ. Τζιτζικώστα τους τρόπους με τους οποίους η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μπορεί να συνδράμει την αντιμετώπιση των ζητημάτων τους, μεταξύ των οποίων η θεσμική θωράκιση των προϊόντων, δηλαδή του κρέατος, η προστασία της εγχώριας παραγωγής, των ζώων και της ποιότητας των προϊόντων και τα κίνητρα για να αναπτυχθεί περαιτέρω ο πρωτογενής τομέας (ασφαλιστικό, φορολογία αγροτών, ΦΠΑ, ενισχύσεις, αποζημιώσεις κτλ.).

Στη συνέχεια, ο κ. Τζιτζικώστας εγκαινίασε τη νέα σημαντική δομή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στην πόλη της Βέροιας, το παράρτημα Ημαθίας του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Στόχος είναι η παροχή υψηλού επιπέδου κατάρτιση σε νέους, ως επί το πλείστον ανέργους, αλλά και εργαζόμενους, σε αντικείμενα σύγχρονα και εξειδικευμένα, με σύντομα, ευέλικτα και άμεσα εξελισσόμενα προγράμματα κατάρτισης. Στόχος είναι οι καταρτιζόμενοι να αποκτήσουν τα καλύτερα εφόδια, τόσο για την εξεύρεση εργασίας, όσο και για τη συνεχή εξέλιξή τους. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται σε πληθυσμιακές ομάδες, που αντιμετωπίζουν τον κοινωνικό αποκλεισμό, με προγράμματα συμβουλευτικής και προώθησης στην απασχόληση.

Ο κ. Τζιτζικώστας ακολούθως επισκέφτηκε την αγορά της Βέροιας, όπου συνομίλησε με πολίτες, εμπόρους, επαγγελματίες, καταστηματάρχες, εργαζόμενους και παραγωγούς για την καθημερινότητά τους και τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ συμμετείχε και στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων της Ημαθίας για τη φετινή αντιπυρική περίοδο, στο Δημαρχείο Βέροιας.

Αναφερόμενος στο έργο που έχει ολοκληρώσει και υλοποιεί στη Βέροια η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε: «Στη Βέροια εγκαινιάσαμε σήμερα τη νέα δομή του παραρτήματος Ημαθίας του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, φροντίζοντας να παρέχουμε επιπλέον εφόδια στους άνεργους για να βρουν δουλειά και στους εργαζόμενους για να εξελιχθούν στην εργασία τους και να διεκδικήσουν όλοι ένα καλύτερο μέλλον. Στο Δήμο Βέροιας η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι παρούσα με το έργο της. Προωθούμε εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης. Με νέα συστήματα εκσυγχρονίζουμε το δίκτυο ύδρευσης και περιορίζουμε τις διαρροές. Ασφαλτοστρώνουμε και βελτιώνουμε τους αγροτικούς δρόμους σε όλο το δήμο και ήδη παρεμβαίνουμε στη δημοτική οδό προς την Κουμαριά. Υλοποιούμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων στην πόλη της Βέροιας, αποκαθιστούμε την παλιά Μητρόπολη και διαμορφώνουμε το χώρο «Γεώργιος Κουτσαντάς» στα Ριζώματα. Αναβαθμίζουμε το Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας, με παρεμβάσεις επέκτασης, αναδιαρρύθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας. Πολύ σημαντικό είναι το κοινωνικό μας έργο. Δημιουργούμε Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας. Υποστηρίζουμε την αναβάθμιση του Κέντρου Μέριμνας ΑμεΑ, το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιών σε Κίνδυνο και το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας, όπως και το Κέντρο Μέριμνας Ατόμων Ειδικών Δεξιοτήτων του Δήμου Βέροιας. Χρηματοδοτήσαμε τη δημιουργία και τη λειτουργία του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας και ενισχύουμε το Κέντρο Αναφοράς και Παροχής Συμβουλευτικής της πόλης, το Κέντρο Υποστήριξης Ενηλίκων με Ψυχικές Διαταραχές, αλλά και τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων. Στις μεγάλες μας πολιτιστικές παρεμβάσεις, με παγκόσμια ακτινοβολία για την περιοχή είναι το νέο Μουσείο της Βεργίνας, που ολοκληρώνεται και θα είναι εφάμιλλο του Μουσείου της Ακρόπολης, η ανάπλαση και ανάδειξη της Βασιλικής Νεκρόπολης και του Ανακτόρου των Αιγών, αλλά και η συντήρηση, αναβάθμιση και ανάδειξη του Βήματος του Αποστόλου Παύλου, που ήδη αρχίσαμε. Στην Παιδεία ολοκληρώσαμε την ανέγερση του 1ου Φιλίππειου Γυμνασίου και του 2ου ΓΕΛ στην περιοχή Γιοτζαλίκια. Δυνατή Βέροια, για μια δυνατή Μακεδονία, με λόγια λίγα και έργα πολλά».

Το μεσημέρι ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη» επισκέφτηκε δυο σημαντικές για την Ημαθία επιχειρήσεις, την Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη ΑΛ.Μ.ΜΕ. ΑΕ, στην Κουλούρα και την κονσερβοποιία κομπόστας Alexander, στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Βέροιας. Πρόκειται για δυο μεταποιητικές αγροδιατροφικές, εξωστρεφείς επιχειρήσεις, που αξιοποιούν τη μεγάλη παραγωγή φρούτων της Ημαθίας, αλλά και της Πέλλας, διοχετεύοντας μεγάλο μέρος της στις διεθνείς αγορές.

Μετά την επίσκεψή του στις επιχειρήσεις ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε: «Στη Βέροια επισκέφτηκα σήμερα το βιομηχανικό σφαγείο, όπου συναντήθηκα με τους εκπροσώπους των βοοτρόφων και συζητήσαμε για τα ζητήματα της κτηνοτροφίας, που είναι εξαιρετικά αναπτυγμένη στην Ημαθία, αλλά και σε άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία άλλωστε είναι η μεγαλύτερη κτηνοτροφική Περιφέρεια της χώρας. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επενδύει στον πρωτογενή τομέα, που αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξής της και στέκεται με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια στις αγωνίες και τους προβληματισμούς των παραγωγών. Δεν είναι τυχαία η Κεντρική Μακεδονία η πρώτη Περιφέρεια σε εξαγωγές αγροτικών προϊόντων και τροφίμων. Το αποδεικνύει και η αδιάλειπτη και διαρκώς ανοδική πορεία των εξαγωγικών επιχειρήσεων μεταποίησης φρούτων, που επίσης επισκέφτηκα σήμερα στην Κουλούρα και στο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Βέροιας. Επιχειρήσεις οι οποίες αξιοποιούν τη μεγάλη παραγωγή φρούτων σε όλη τη Μακεδονία και την κάνουν γνωστή σε όλο τον κόσμο».

Το απόγευμα ο κ. Τζιτζικώστας συνεχίζει την επίσκεψή του στην Ημαθία και συγκεκριμένα στην Μελίκη και την Αλεξάνδρεια.

Βίντεο – Αποκλειστικά για χρήση από ιστοσελίδες:

Απόστολος Τζιτζικώστας | Επίσκεψη στη Βέροια | 15 Μαΐου 2019: https://www.youtube.com/watch?v=r_8F36xwUio

 
Πατήστε εδώ για τις φωτογραφίες

Ο Δήμος Πύδνας – Κολινδρού φροντίζει για τα αδέσποτα ζώα, αδιάλειπτα και με υπευθυνότητα Προς ενημέρωση φιλόζωων και φιλομαθών


Στην εποχή που ζούμε ο καθένας μπορεί με ευκολία να απομονώνει δημοσιεύματα και να επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις, χωρίς να φροντίζει να διασταυρώσει τα όποια στοιχεία. Προσφάτως γινόμαστε μάρτυρες πληθώρας τέτοιων περιστατικών που αφορούν ζητήματα του τόπου μας, με ένα από αυτά να αφορά την αντιμετώπιση του ζητήματος των αδέσποτων ζώων από τον Δήμο Πύδνας – Κολινδρού. Για όσους λοιπόν ενδιαφέρονται για την τύχη των ζώων, αλλά και για την αλήθεια, ακολουθούν αδιάψευστα στοιχεία επί του θέματος.
Ο Δήμος Πύδνας – Κολινδρού σταθερά ενημερώνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τις δράσεις του πάνω στο ζήτημα των αδέσποτων ζώων. Για το λόγο αυτό λαμβάνει αδιαλείπτως χρηματοδότηση για τους σκοπούς αυτούς. Το ότι βρισκόταν σε μια λίστα Δήμων που δεν ανταποκρίθηκαν, δεν οφειλόταν σε παραλείψεις του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού, και ήταν κάτι που διορθώθηκε από τους αρμόδιους, όταν αυτό τους καταδείχθηκε από τις υπηρεσίες του Δήμου μας.
Στον Δήμο Πύδνας –Κολινδρού υπάρχει συνεργείο περισυλλογής, συνεργασία με ιατρείο και κτηνίατρο, καθώς και 5μελής επιτροπή που χειρίζεται τα ζητήματα, με επικεφαλής την δημοτική σύμβουλο και πρώην αντιδήμαρχο Ρούλα Ασλανίδου. Έτσι, έχουν πραγματοποιηθεί στειρώσεις, αποπαρασιτώσεις και ηλεκτρονικές σημάνσεις σκύλων. Το ζήτημα παρακολούθησης του πληθυσμού τους, περισυλλογής και διαχείρισής τους, μπορεί να θεωρείται από κάποιους εύκολο για προεκλογική εκμετάλλευση, ωστόσο είναι σοβαρό και ως τέτοιο αντιμετωπίζεται από την δημοτική αρχή του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού.
Όσο για τις προτάσεις περί ίδρυσης δημοτικού κυνοκομείου, αποδεικνύουν την ελλιπή ενημέρωση των καταγγελλόντων. Πρόκειται για μια πρόταση που δεν θα μπορούσε να αντέξει οικονομικά ο Δήμος, με τους όρους που τίθενται για όσα παραμένουν εν λειτουργία, αλλά επιπλέον δεν προβλέπεται από τους νόμους η ίδρυση κυνοκομείου. Αυτό που επιτρέπεται και ισχύει είναι η περισυλλογή, ιατρική φροντίδα και επανατοποθέτηση των αδέσποτων στο φυσικό  τους περιβάλλον, κάτι που όποιος θέλει να ασχοληθεί με το ζήτημα θα μπορούσε να έχει πληροφορηθεί.
Συμπληρωματικά για  την ενημέρωση των ενδιαφερομένων επισυνάπτονται σχετικά έγγραφα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Π.Κ.Μ. Τμήματος Υγείας των Ζώων Κ.Α.Φ.Ε., της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Εκ του Γραφείου Τύπου

Σε debate στην TV100 ο Γιώργος Νταντάμης την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 12:45




Σε προεκλογικό τηλεοπτικό διάλογο (debate) στην τηλεόραση της TV100 με τη δημοσιογράφο κ.Βιβή Ανδρίτσου θα συμμετέχει ο Γιώργος Νταντάμης, υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης, την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 12:45. Ο επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού «Ανανέωση τώρα» κλήθηκε σε δημόσιο διάλογο μαζί με όλους τους υποψήφιους Δημάρχους Κατερίνης.
Γ.Νταντάμης: «Είμαι παρών σε κάθε δημόσιο διάλογο γιατί αυτό που ενδιαφέρει τους δημότες είναι να ενημερωθούν για τις θέσεις και τις προτάσεις μας για τον Δήμο Κατερίνης. Ευχαριστώ την TV100 και την κ.Βιβή Ανδρίτσου για την πρόσκληση.»