ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Ο ελέφαντας που λατρεύει το κολύμπι!

Ο Rajan είναι ένας ασιατικός ελέφαντας που ήταν εκπαιδευμένος να κολυμπά για να μεταφέρει κορμούς δέντρων στα σκάφη, ανοιχτά των Καναρίων.Όταν η πρακτική αυτή απαγορεύτηκε και ο ίδιος… συνταξιοδοτήθηκε, κολυμπά πλέον για το κέφι του, όντας ο μοναδικός ελέφαντας στον κόσμο που του αρέσει να κάνει βουτιές στον κόλπο της Βεγγάλης. Ο φωτογράφος Wolfgang Zwicknagl από την Αυστρία κολύμπησε μαζί του, λαμβάνοντας απίθανες φωτογραφίες στα βαθιά. Αν και ο Rajan είναι πια 64 ετών, η ηλικία του δεν τον πτοεί να βουτήξει, παίρνοντας πρώτα βαθιές ανάσες στην παραλία. «Ο Rajan είναι συνταξιούχος και απολαμβάνει πλέον τη συνταξιοδότησή του στα νησιά Ανταμάν κολυμπώντας στον ωκεανό! Εξαντλήθηκε λιγότερο από εμάς στο βυθό και δεν έλεγε να βγει», λέει ο φωτογράφος.


Στο μέλλον θα μεταφράζεται η «ομιλία» των ζώων!

«Συζήτηση» με τα κατοικίδιά τους θα μπορούν σε λίγα χρόνια να κάνουν οι απανταχού ζωόφιλοι, χάρη σε μια νέα τεχνολογία που αναπτύσσει ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου της Βόρειας Αριζόνας και ειδικός στην επικοινωνία των ζώων δρ Κον Σλομπόντσικοφ.
Η τεχνολογία που αναπτύσσει ο επιστήμονας για την ώρα επιτρέπει τη μετάφραση των κραυγών ενός είδους τρωκτικών (prairie dog). Στοχεύει ωστόσο στη μελλοντική επέκταση του συστήματός του ώστε να καλύπτει μεγαλύτερη γκάμα «ξένων» γλωσσών και να είναι εφικτή η μετάφραση του γαβγίσματος του σκύλου, του νιαουρίσματος της γάτας ή ακόμη και του… βρυχηθμού του λιονταριού. Μέσα στα σχέδιά του περιλαμβάνεται επίσης η δυνατότητα μετάφρασης και της ανθρώπινης ομιλίας στη γλώσσα των ζώων. Οπως εξηγεί ο δρ Σλομπόντσικοφ, η τεχνολογία της επικοινωνίας με το ζωικό βασίλειο βασίζεται σε ένα λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης (AI) το οποίο επιτρέπει την ηχογράφηση των κραυγών των τρωκτικών, την ανάλυσή τους και τέλος τη μετάφρασή τους στην αγγλική γλώσσα.

Μετά την τριακονταετή μελέτη της επικοινωνίας των ζώων, ο ειδικός διαπίστωσε ότι τα συγκεκριμένα τρωκτικά τείνουν να προειδοποιούν με κραυγές τα υπόλοιπα μέλη της αγέλης τους όταν υπάρχει κάποιος κίνδυνος ή πλησιάζει κάποιος εχθρός, οι οποίες σύμφωνα με τον ίδιο είναι άκρως περιγραφικές. «Πιστεύω ότι σήμερα διαθέτουμε τις τεχνολογίες οι οποίες επιτρέπουν την ανάπτυξη συσκευών με μέγεθος κινητού τηλεφώνου, οι οποίες θα μας επιτρέπουν να επικοινωνούμε σε μια κοινή γλώσσα με τον σκύλο ή τη γάτα μας» υποστηρίζει ο δρ Σλομπόντσικοφ. «Οπότε, όταν ο σκύλος μας θα λέει «γαβ», η συσκευή θα μεταφράζει για παράδειγμα «θέλω να φάω κοτόπουλο απόψε». Ή όταν η γάτα θα λέει «νιάου» ενδεχομένως να εννοεί, «δεν καθάρισες καλά την τουαλέτα μου»».

Ο επιστήμονας εκτιμά ότι για την τελειοποίηση μιας τέτοιας συσκευής απαιτείται εντατική μελέτη διάρκειας πέντε ως 10 ετών. Αν ένας ηλεκτρονικός μεταφραστής ζώων γινόταν πραγματικότητα, υποστηρίζει, τότε κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αλλάξει τον κόσμο. «Σκεφτείτε για παράδειγμα ότι το 40% των Αμερικανών είναι ιδιοκτήτες τουλάχιστον ενός σκύλου και το 33% τουλάχιστον μιας γάτας. Και σκεφτείτε ότι περίπου τέσσερα εκατομμύρια σκύλοι οδηγούνται στην ευθανασία κάθε χρόνο λόγω προβληματικής συμπεριφοράς. Η αλήθεια είναι όμως, ότι τα περισσότερα προβλήματα πηγάζουν από την έλλειψη επικοινωνίας ανθρώπου – ζώου. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να περάσει στο ζώο αυτά που θέλει και το ζώο δεν μπορεί με τη σειρά του να εκφράσει τι ακριβώς βιώνει» λέει ο καθηγητής και προσθέτει: «Αν είχαμε τη δυνατότητα επικοινωνίας σε μια κοινή γλώσσα τότε ο σκύλος θα μπορούσε για παράδειγμα να πει «με φοβίζεις». Και ο άνθρωπος αντίστοιχα θα μπορούσε να πει «με συγχωρείς, δεν είχα αντιληφθεί ότι σε φοβίζω. Θα σου δώσω περισσότερο χώρο». Αυτό που ελπίζω μέσα από όλο αυτό, είναι να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε συνεργασίες ανθρώπων – ζώων και όχι σχέσεις εκμετάλλευσης».

Ο δρ Σλομπόντσικοφ είναι της άποψης ότι τα περισσότερα άτομα φοβούνται τα ζώα ή δεν θέλουν να έχουν σχέση μαζί τους επειδή πιστεύουν ότι τα ζώα δεν προσφέρουν τίποτε στη ζωή τους. «Προσωπικά πιστεύω ότι μόλις ο κόσμος φτάσει στο επίπεδο να επικοινωνεί πραγματικά με τα ζώα θα συνειδητοποιήσει ότι πρόκειται για σκεπτόμενους οργανισμούς, που έχουν πάρα πολλά να προσφέρουν στην ανθρώπινη ύπαρξη» συμπληρώνει. Παρόμοια απόπειρα ενός «έξυπνου» μεταφραστή είχε γίνει με τη συσκευή BowLingual της ιαπωνικής εταιρείας Takara, ικανή να μεταφράζει το γάβγισμα σκύλων από διάφορες ράτσες, συμπεριλαμβανομένων και των ημίαιμων σκύλων. Την ίδια χρονιά, η συσκευή είχε λάβει τη διάκριση «Καλύτερη Εφεύρεση 2002» του αμερικανικού εβδομαδιαίου περιοδικού «Time».

tovima.gr

Έρευνα συνδέει τη δισφαινόλη Α με την παιδική παχυσαρκία

Νεότερα στοιχεία συσχετίζουν την χημική ουσία δισφαινόλη Α που χρησιμοποιείται στην παρασκευή πλαστικών με την παιδική παχυσαρκία.

Σε μια νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε online στο ανοιχτής πρόσβασης περιοδικό PloS ONE οι ερευνητές μέτρησαν τα επίπεδα της δισφαινόλης Α (BPA) στα ούρα περισσότερων από 1.300 παιδιών στην Κίνα και τα σύγκριναν με το σωματικό τους βάρος.

Επίσης τα παιδιά ρωτήθηκαν για τις διατροφικές τους συνήθειες, το κατά πόσο κατανάλωναν πρόχειρο φαγητό, φρούτα και λαχανικά καθώς και πόσο γυμνάζονταν.

Λαμβάνοντας υπόψη όλους αυτούς τους παράγοντες οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα κορίτσια ηλικίας 9-12 ετών που είχαν υψηλότερα από το μέσο όρο επίπεδα δισφαινόλης Α στα ούρα τους είχαν και τις διπλάσιες πιθανότητες να είναι παχύσαρκα συγκριτικά με εκείνα που είχαν τις χαμηλότερες τιμές δισφαινόλης Α στα ούρα τους.

Ωστόσο δεν παρατήρησαν παρόμοιο συσχετισμό στα αγόρια της έρευνας.

Οι ερευνητές εικάζουν ότι τα κορίτσια που μπαίνουν στην εφηβεία ίσως είναι πιο ευάλωτα στην δράση της εν λόγω χημικής ουσίας η οποία θεωρείται ότι δρα ως ενδοκρινικός διαταράκτης. Συγκεκριμένα θεωρείται ότι «μιμείται» τη δράση των οιστρογόνων στον οργανισμό.
vita.gr

Όλοι θέλουμε δυνατούς και σφριγηλούς κοιλιακούς!

Όλοι θέλουμε δυνατούς και σφριγηλούς κοιλιακούς!
Όσο ισχυρότεροι είναι, τόσο πιο ισχυροί θα είστε και εσείς. Οι δυνατοί κοιλιακοί θα σας βοηθήσουν να σηκώνεστε, να λυγίζετε, ακόμη και να στρίβετε ευκολότερα, θα βοηθήσουν στην ισορροπία σας, στο συντονισμό και γενικότερα σε όλες τις κινήσεις σας. Μπορούν να δανείζουν ακόμη και στη σπονδυλική στήλη σας πρόσθετη υποστήριξη και ενίσχυση της στάση σας. Για να πάρετε μαλακά και ήπια αυτούς τους μυς του στομάχου, δοκιμάστε αυτή την ρουτίνα της κοιλιάς: Βήμα 1: Ξαπλώστε ανάσκελα. Λυγίστε τα πόδια σας και σηκώστε τα πόδια σας σε μια γωνία 90 μοιρών. Εκτείνετε τον κορμό προς τα δάχτυλα των ποδιών σας και κρατήστε το πηγούνι σας επάνω.
Βήμα 2: Αναπνεύστε σταθερά προσπαθώντας να φτάσετε προς τα δάχτυλα των ποδιών σας και κρατηθείτε στη θέση αυτή για 10 δευτερόλεπτα.
Βήμα 3: Κρατήθείτε για ακόμη 2 δευτερόλεπτα στο μέγιστο σημείο έντασης.
Βήμα 4: Χαμηλώστε τον εαυτό σας πίσω στην αρχική θέση, κρατώντας τις ωμοπλάτες σας από την επαφή με το έδαφος, μέσα σε χρόνο 10 δευτερολέπτων.
Βήμα 5: Επαναλάβετε τρεις φορές χωρίς ανάπαυση.
Personal trainer

Λίγο κοκτέιλ, λίγο θάλασσα και το αγόρι/ κορίτσι σου

Καλοκαίρι, ώρα για νέα ποτά (© Drake & Morgan)
Το Calimocho είναι ίσως το πιο δημοφιλές από τα ποτά της σεζόν, και είναι και από τα πιο απλά. Κόκκινο κρασί με κόλα. Μπορεί να σας ρίξουν παράξενες ματιές όταν το παραγγείλετε αλλά θα σας αρέσει τόσο, που δεν θα σας νοιάξει για πολύ. Αποτελεί αγαπημένο ποτό των Ισπανών και συχνά είναι ο τρόπος για να «εξευγενίσουν» το φτηνό κρασί. Σερβίρετε με πολύ πάγο και μπορείτε να προσθέσετε ούζο ή άλλο λικέρ με γλυκάνισο. 
Καλοκαίρι, ώρα για νέα ποτά (© Drake & Morgan)
Τον παγωμένο καφέ το καλοκαίρι τον τιμάμε ιδιαιτέρως. Ειδικά στην Ελλάδα, που κάθε σπίτι σχεδόν ξυπνάει με έναν φραπέ. Αν όμως σας αρέσει εξίσου ένα παγωμένο freddo espresso δοκιμάστε αυτό το κοκτέιλ το καλοκάιρι.
Κάντο μόνος σου:
1 δόση espresso (να έχει κρυώσει)
Baileys με γεύση μπισκότο
35ml γάλα
Γέμισε ένα ποτήρι με πάγο και πρόσθεσε το Baileys και το γάλα. Ρίξε τον καφέ αργά ώστε να μείνει πάνω ο αφρός
Καλοκαίρι, ώρα για νέα ποτά (© Drake & Morgan)
Η ελεύθερη μετάφραση είναι «Ένα τελευταίο για τον δρόμο» και το υλικό –που κερδίζει έδαφος στα κοκτέιλ φέτος- είναι η μπύρα. Η συμβουλή μας να δοκιμάσετε το συγκεκριμένο πριν από οποιοδήποτε άλλο και θα γίνετε φανς! Ανακατέψτε gin, μούρα, ένα bitter της αρεσκείας σας, φρέσκο χυμό λεμόνι και φρέσκα φύλλα βασιλικού.

ΠΡΌΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΉΛΩΣΗ ΤΗ Σ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΠΥΔΝΑΣ


ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ




6 βασικά ρούχα για το καλοκαίρι στο γραφείο!

Το καλοκαιρινό dress code στο γραφείο προστάζει λεπτά υφάσματα, μοντέρνα ρούχα και «κλασσικά» κομμάτια. Πολλές γυναίκες κάνουν το λάθος να φορέσουν κοντά σορτς και φούστες ιδιαίτερα προκλητικές, με αποτέλεσμα να...
μετατραπούν στο «στόχο» των συναδέλφων τους. Μπορεί η ζέστη να απαιτεί ανάλαφρα ρούχα, αλλά η υπερβολή στο γραφείο φέρνει αντίθετα αποτελέσματα. Τα παρακάτω 6 ρούχα καλό είναι να βρίσκονται στην ντουλάπα σας, ειδικά το καλοκαίρι, ώστε να σας προσφέρουν άνεση και στυλ…

Μαύρο φόρεμα μέχρι το γόνατο

Ένα μαύρο φόρεμα με τιράντες, μανίκια ή χωρίς αποτελεί την εύκολη λύση του καλοκαιριού. Μπορείτε να αγοράσετε ένα φόρεμα σε γκρι, μπεζ ή άλλα «ανοιχτά» χρώματα που να σας κολακεύουν, με την προϋπόθεση ότι θα προσέξετε το μήκος να μην ξεπερνά τα γόνατα. Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα μοιάζετε τόσο με επαγγελματία! Έτσι, έχετε την ευκαιρία απλά να αλλάξετε τα αξεσουάρ και τα παπούτσια και να μετατρέψετε την εμφάνιση σας από πρωινή… σε εκρηκτική για το βράδυ.

Σακάκι του ναυτικού

Ένα μαύρο ή ένα σακάκι σε καλοκαιρινές αποχρώσεις θεωρείται μια όμορφη και δοκιμασμένη πρόταση. Ένα σακάκι, όμως, στα χρώματα του ναυτικού μπλε κολακεύει κάθε μοντέρνα και δυναμική γυναίκα. Συνδυάστε το με ένα τζιν (χωρίς σκισίματα) ή με ένα υφασμάτινο παντελόνι και αποκτήστε μια απόλυτα επαγγελματική εμφάνιση. Προσέξτε μέσα στις «καυτές» ημέρες, να αγοράσετε ένα blazer με λεπτό ύφασμα, το οποίο θα δώσει ένταση στο ντύσιμο σας.

Λευκό ή απαλό ροζ πουκάμισο

Σίγουρα δεν πρόκειται για την πιο πρωτότυπη λύση, αλλά για μια ουδέτερη που συνδυάζεται εύκολα με μια τολμηρή φούστα ή ένα μοντέρνο παντελόνι. Ένα λευκό, γαλάζιο ή απαλό ροζ πουκάμισο μαζί με ένα ιδιαίτερο κολιέ ή μια καλοκαιρινή τσάντα μπορεί να αναδείξει το χαρακτήρα σας. Άλλωστε, είτε είναι κολλητό και με κοψίματα, είτε λίγο πιο φαρδύ αποτελεί την απόλυτη πρόταση για μια εργάσιμη ημέρα στο γραφείο. Προσοχή! Προσέξτε να φορέσετε εσώρουχα στο χρώμα του δέρματος.

Φούστα pencil

Οι φούστες pencil βρίσκονται στο κέντρο της μόδας! Είναι κομψές και στέλνουν το μήνυμα: «Είμαι ισχυρή!». Πρόκειται για μια σίγουρη πρόταση για όσες γυναίκες έχουν καμπύλες, δηλαδή σώμα τύπου «κλεψύδρα». Η συγκεκριμένη φούστα θα κολακέψει τις ατέλειες σας και θα καταφέρει να «τραβήξει» τα βλέμματα. Μπορεί να μοιάζει με ένα «κλασσικό» κομμάτι, αλλά στην πράξη μπορεί να απογειώσει την εικόνα σας.

Σανδάλια και peep-toe χαμηλές γόβες

Σίγουρα, τα καθημερινά σανδάλια δεν είναι ιδανικά για το γραφείο! Αντ’ αυτού φορέστε ένα πιο «καλό» ζευγάρι σανδάλια ή ένα ζευγάρι peep toe γόβες με μικρό τακούνι. Τα παπούτσια είναι ικανά από μόνα τους να αλλάξουν το casual look σας, βοηθώντας παράλληλα τα πόδια σας να αναπνεύσουν μέσα στη ζεστή άσφαλτο. Σίγουρα, πάντως, πρέπει να αποφύγετε τα στρας και τα prints!

Κουστούμι με ανάλαφρο στυλ

Εφόσον δουλεύετε σε ένα γραφείο, πρέπει να έχετε ένα καλοκαιρινό κουστούμι στη ντουλάπα σας για τις πιο επίσημες περιστάσεις. Άλλωστε, ένα κουστούμι «σπάει» στα δύο, παντελόνι και σακάκι, με αποτέλεσμα να μην σας δεσμεύει. Μέσα στο καλοκαίρι, επιλέξτε ανάλαφρα υφάσματα σε πιο ανοιχτά χρώματα και όχι σε μαύρες αποχρώσεις! Το «ανοιχτό» γκρι και μπεζ φαντάζουν τέλεια…

flowmagazine.gr

Κράξιμο, αυγά, πέτρες και μετά;

Το γιόρτασε ο Παναθηναϊκός

 
Παρέα με τους φίλους του ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε, στη γιορτή που στήθηκε στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, την κατάκτηση του νταμπλ για το 2013!
Οι φίλοι του Παναθηναϊκού έδωσαν βροντερό παρών στο ΟΑΚΑ για να πανηγυρίσουν μαζί με τη ομάδα, τη διοίκηση και το τεχνικό επιτελείο την κατάκτηση του νταμπλ για τη φετινή σεζόν, αλλά και να αποχαιρετήσουν έναν παίκτη σημαία για τους «πράσινους», τον Κώστα Τσαρτσαρή.
Το γήπεδο είχε φορέσει τα καλά του. Η ομάδα παρουσιάστηκε όπως της άρμοζε με τον κόσμο να την αποθεώνει και τους Διαμαντίδη, Πεδουλάκη και Αλβέρτη να κερδίζουν την μερίδα του λέοντος στο χειροκρότημα, ενώ ακολούθησε δεκάλεπτο οικογενειακό διπλό.
Από τη μία οι… άσπροι Σχορτσανίτης, Μπράμος, Διαμαντιδης, Γκιστ, Γκουίν, Ξανθοπουλος και Χαραλαμποπουλος και από την άλλη οι… πράσινοι Κάρι, Ματσιούλις, Διαμαντάκος, Ούκιτς, Λάσμε, Τσαρτσαρής, Γιαννόπουλος και Σκορδίλης. Διαιτητές οι συνεργάτες του Αργύρη Πεδουλάκη στον πάγκο του «τριφυλλιού». Άμυνες… δεν υπήρχαν, υπήρχε όμως πολύ θέαμα με τους Λάσμε και Σόφο να σκοράρουν από τα 6.75, τον Τσαρτσαρή να αναλαμβάνει ρόλο πλέι μέικερ, τους… κοντούς να καρφώνουν και τους ψηλούς να οργανώνουν και να σουτάρουν κατά βούληση!
Η βράβευση του Τσαρτσαρή
Και μετά το παιχνίδι, όπου δεν υπήρξε νικητής, έγινε η βράβευση του Κώστα Τσαρτσαρή, που αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του. Αρχικά προβλήθηκε video με τις καλύτερες στιγμές του Έλληνα φόργουορντ στο «τριφύλλι», με τον ίδιο να το παρακολουθεί με συγκίνηση και τον κόσμο να τον αποθεώνει.
Τη βράβευση έκανε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος. «Εδώ είναι σήμερα η μέρα του Κώστα. Ένα μεγάλο χειροκρότημα, αυτό τα λέει όλα», είπε ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ, ενώ ο Τσαρτσαρής ανέφερε: «Ευχαριστώ για αυτά τα 11 καταπληκτικά χρόνια στην ομάδα. Ζήσαμε πολλές χάρες, λιγότερες λύπες. Ευχαριστώ για την στήριξη, όχι μόνο προς το πρόσωπό μου, αλλά και γενικά σε όλη την ομάδα. Το τμήμα αποτελεί το καμάρι του Παναθηναϊκού. Για πάντα θα είστε οικογένειά μου».
Η ώρα της απονομής
Έπειτα από μία ώρα… προθέρμανσης είχε έρθει η στιγμή για την απονομή του πρωταθλήματος. Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης, παρέδωσε τα μετάλλια στους παίκτες και το τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού και στη συνέχεια το τρόπαιο στον αρχηγό της ομάδας, Δημήτρη Διαμαντίδη ο οποίος το σήκωσε ψηλά μαζί με τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ, Δημήτρη Γιαννακόπουλο! Όλοι οι «πράσινοι» πανηγύρισαν με την κούπα, με τον κόσμο να τους αποθεώνει υπό τους ήχους του «We are the champions».
• Στα επίσημα βρέθηκαν από νωρίς τόσο ο Παύλος όσο και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος. Ο τελευταίος μάλιστα πήρε το μικρόφωνο πριν ξεκινήσει η φιέστα για να μιλήσει στους φίλους της ομάδας.
• Το γλέντι για τους παίκτες πάντως δεν τελείωσε στο ΟΑΚΑ καθώς το βράδυ θα το γιορτάσουν όπως συνηθίζεται στα μπουζούκια.
Πηγή: sport-fm.gr

ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ!!!ΠΕΦΤΟΥΝ ΑΠΟ ΣΤΙΓΜΗ ΣΕ ΣΤΙΓΜΗ! ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΚΑΡΦΩΣΟΥΝ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ


Τα ραντεβού του σαββατόβραδου, οι σαμαρικοί θεωρούν τον Παπούλια, Αρχιερέα της Εκτροπής!








Επιτέλους λασπομαχία. Ενας βρώμικος πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες με επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα να έχουν ξεσαλώσει. Μιλάμε ότι η κολομβιάνικη μαφία ωχριά μπροστά στην ελληνική. Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές μια και αφορούν όλο το εγχώριο σύστημα διαπλοκής. Τυχόν ανατροπή του Σαμαρά θα προκαλέσει αναδιάταξη στο εκδοτικό και κυρίως στο τραπεζικό σύμπαν της χώρας. Ολοι ραδιουργούν με όλους!
Ακόμη και ο ΓΑΠ έχει επιστρέψει δυνατά στο πολιτικό παιγνίδι. Το βράδι του Σαββάτου έτρωγε με τα αδέλφια του στο Yellow της Χαριλάου Τρικούπη ενώ κάποια στιγμή μίλησε στο τηλέφωνο με τον Χρήστο Παπουτσή. 
Το ίδιο βράδι (Σάββατο) όπως αποκαλύπτει ο Lykavitosο Πάστορας Κουβέλης είχε κατέβει με τρίκυκλο (για ξεκάρφωμα) στη Γλυφάδα για να συναντήσει την Ντόρα.
Στο μεταξύ η απάντηση του Βενιζέλου, στην ομιλία του Σαμαρά στο Ναύπλιο, είναι πιο σκληρή από ποτέ. Τον κατηγορεί για τσαπατσουλιά. (Δημοσιεύουμεστη συνέχεια ολόκληρη την δήλωση του Βενιζέλο για να διαπιστώσετε σε τι σημείο έχουν φθάσει οι σχέσεις των 3 μπαρμπερηδων της συγκυβέρνησης.) Ο Πάγκαλος μέσα από το ΒΗΜΑ ξεχέζει πατόκορφα τον Βενιζέλο και Κουβέλη και υποστηρίζει πως ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δεν θα πάρουν ούτε 3% στις εκλογές. Μεγάλη κινητικότητα σε 4 σπίτια πολιτικών: Στου Καραμανλής στην Ραφήνα και σε εκείνα των Σημίτη, Αλέκου Παπαδόπουλου και Δημήτρη Αβραμόπουλου. Ο Κώστας Λαλιώτης τώρα μιλώντας με έτερο ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ εκτίμησε ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ μπορεί να δώσει αυτοδυναμία στον Σαμαρά! Στο μεταξύ οι σαμαρικοί ετοιμάζονται να βγάλουν σκάνδαλα του Κάρολου Παπούλια για τον οποίο εκτιμούν ότι είναι έτοιμος να συμμετάσχει στην ανατροπή του Σαμαρά. Στον ΟΠΑΠ ο Κόκκαλης αρνείται να εγακατελείψει την αγελάδα του Περιστερίου και με συμμάχους τους Εμίρη, Λουρόπουλο, Κολιοπάνο (ΔΗΜΑΡ) και πολλούς άλλους είναι έτοιμος να ανατινάξει την αποκρατικοποίηση μια και πολλοί υποστηρίζουν ότι κρατάει τον Σαμαρά από τον παρελθόν αλλά και από την Siemens-Καράβελα. ΟΙ παλιόφιλοι Ψυχάρης-Κουρής φλερτάρουν μα την δραχμή, ο Μπόμπολας έχει πολλά μέτωπα ανοιχτά και τον βολεύει η πολιτική αστάθεια και οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ετοιμάζονται να μπουκάρουν με κονσερβοκούτια στις τράπεζες, την ΕΡΤ, τους δημόσιους οργανισμούς, την Κηφισιά, την Πολιτεία, την Εκάλη και να βιάσουν τις αγνές γαλάζιες παρθένες που θα τους αντισταθούν. Της πουτάνας γίνεται. Η χαρά του παρακράτους. 
  Η δήλωση-απάντηση (του σκληρού που δεν χορεύει) Βενιζέλου στην ομιλία Σαμαρά στο Ναύπλιο. 




Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2WPNuyqem

«Πρωθυπουργός της εκτροπής ο Αντώνης Σαμαράς»

 
«Ο Πρωθυπουργός της εκτροπής και της ανεργίας κατάφερε για άλλη μία φορά να κάνει κουρελόχαρτο το Σύνταγμα και το δίκαιο της χώρας μας. Έχουμε συνεχή και συστηματική παραβίαση του Συντάγματος. Συνεχή και συστηματική απαξίωση της Βουλής», σχολίασε το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, για τους χειρισμούς της κυβέρνησης σχετικά με το κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον κ. Σαμαρά για αλαζονεία και αυταρχισμό τη στιγμή, όπως αναφέρει, «που αυτό-προσδιορίζεται ως ευρωπαϊστής και προσπαθεί να φτιάξει το “ευρωπαϊκό κόμμα”, κατόρθωσε με μία κίνηση να καταργήσει και το ευρωπαϊκό δίκαιο, να παραβιάσει όλη την Χάρτα Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξοργίζοντας ακόμα και τον κ. Σούλτς, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον πρόεδρο της ΕΒU,και τον διευθυντή του ΡΙΚ.
«Το σχέδιο Σαμαρά δεν είναι “μεταρρυθμίσεις” και “σωτηρία του τόπου”. Είναι πραξικόπημα, είναι κατάλυση της νομιμότητας, του κράτους δικαίου, της δημοκρατίας», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι «παγίδες» της καφεΐνης

Είναι γνωστό πως η καφεΐνη έχει πολλές θετικές επιδράσεις στη λειτουργία του οργανισμού μας, δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε πως... η υπερβολική της κατανάλωση μπορεί να έχει και αρνητικές συνέπειες στην υγεία μας.

Διαβάστε παρακάτω τι μπορεί να δημιουργήσει η υπερκατανάλωση της καφεΐνης...

Αϋπνία: Είναι γνωστό πως η καφεΐνη διεγείρει το νευρικό μας σύστημα, με αποτέλεσμα να έχουμε περισσότερη ενέργεια. Όμως, η υπερβολική της κατανάλωση μπορεί να σας προκαλέσει αϋπνία.

Αρρυθμία: Τα ποτά που περιέχουν καφεΐνη μπορεί να προκαλέσουν αρρυθμία, ειδικά σε ανθρώπους που έχουν προβλήματα με την καρδιά τους.

Πονοκέφαλοι: Έρευνες έχουν δείξει ότι η υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους σε νέους και παιδιά.

Αφυδάτωση: Λόγω του ότι η καφεΐνη είναι διουρητική, μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση στον οργανισμό.
medicalnews.gr

Συνταγή της Ημέρας!

Μπουτάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα με τεκίλα και μέλι
Συνταγή για 6 άτομα

Από το: xs-recipes.com

Υλικά:


1/2 φλιτζανι τεκίλα

1/4 φλιτζανιού σισαμέλαιο

1/2 φλιτζάνι μέλι

2 - 3 λάιμ (1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα από τη φλούδα και 1/4 του φλιτζανιού χυμό)

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες

1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη

2 φρέσκα κρεμμυδάκια περασμένα στο τρίφτη

12 μπουτάκια κοτόπουλου

Φέτες πορτοκαλιού ή και λάιμ

φρέσκο κόλιαντρο

Eκτέλεση:
Για τη μαρινάδα, χτυπούμε σε ένα μπολ ελαφρά τη τεκίλα και το σισαμέλαιο. Προσθέτουμε και χτυπάμε το μέλι, το χυμό από λάιμ, το ξύσμα, το αλάτι, το σκόρδο, το κύμινο και τα κρεμμύδια. Καλύπτουμε και βάζουμε τη μαρινάδα στο ψυγείο μέχρι και 2 ημέρες.

Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε μια καθαρή πλαστική σακούλα που έχει δυνατότητα σφραγίσματος. Προσθέτουμε τη μαρινάδα μέσα στη σακούλα και σφραγίζουμε ερμητικά. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 4 -8 ώρες, γυρίζοντας περιστασιακά. Στραγγίζουμε τη μαρινάδα και τη πετάμε λίγο πριν ψήσουμε το κοτόπουλο.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι γκριλ πάνω σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά. Ψήνουμε τα μπουτάκια για 50-60 λεπτά γυρίζοντας συχνά μέχρι έως ότου να είναι καλά ψημένα εσωτερικά και να ροδοκοκκινίσουν εξωτερικά.

Σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστά γαρνίροντας με φέτες πορτοκαλιού ή και λάιμ και πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο. Συνοδεύστε με μία παγωμένη μπύρα. Καλή Όρεξη!