ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014

Η νέα στολή της ομάδας μπάσκετ Βατανιακός - Σάρισα


Στον τελευταίο της αγώνα η ομάδα του Βατανιακ
ού – Σάρισα εγκαινίασε τις καινούριες στολές και warm up των καλαθοσφαιριστών της, συνδυάζοντας την εμφάνιση με νίκη επί της ομάδας του Κιλκίς,.
ΟΙ νέες ριγέ στολές που φέρουν τα παραδοσιακά χρώματα του Συλλόγου προκάλεσαν ιδιαίτερη εντύπωση στους φίλους της ομάδας.
Η διοίκηση της Αθλητικής Ένωσης Κατερίνης του Βατανιακού – Σάρισα ευχαριστεί θερμά τους υποστηρικτές – χορηγούς της στολής της ομάδας μας:
Caldera all day bar
Γκάζι Bar

Νίκο Φελεκίδη 

AΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ

ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ  ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Συνάδελφε εργαζόμενε στις κατασκευές, άνεργοι του κλάδου, καμιά ανοχή στην πολιτική φτωχοποίησης και εξαθλίωσης μας . Η πολιτική αυτή είτε με μνημόνια, είτε χωρίς μνημόνια θα συνεχιστεί αμείωτα στα πλαίσια της στρατηγικής του κεφαλαίου, της πολιτικής της Ε.Ε.
Στοχεύουν στην κατεδάφιση όλων των δικαιωμάτων μας, των κατακτήσεων μας. Γιατί αποτελούν εμπόδια για την αναπαραγωγή των κερδών του κεφαλαίου που σε περίοδο οικονομικής κρίσης  οξύνονται οι ανταγωνισμοί μεταξύ τους, για το ποιο τμήμα του κεφαλαίου θα χάσει περισσότερα, ποιο λιγότερα.
 Ονομάζουν τα δικαιώματα μας <<αγκυλώσεις>>, <<στρεβλώσεις>> για να αποπροσανατολίσουν, να μας κάνουν να αποδεχτούμε αυτά τα μέτρα, για να αποσπάσουν την μεγαλύτερη λαϊκή ανοχή, καλλιεργώντας παράλληλα την λογική του <<μικρότερου κακού>>.
Η πολιτική αυτή αποτελεί συνειδητή, ταξική επιλογή στα πλαίσια της στρατηγικής της Ε.Ε., είναι μονόδρομος για να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου και είτε με <<μνημόνια>>, είτε χωρίς <<μνημόνια>> προωθούν, εφαρμόζουν όλες εκείνες της αντεργατικές – αντιλαϊκές ρυθμίσεις που έχει ανάγκη το κεφάλαιο για να γίνει πάμφθηνη η τιμή της εργατικής δύναμης, δηλαδή δουλειά χωρίς δικαιώματα, χωρίς τίποτα.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΜΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΣ – ΜΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΣ Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

ΟΤΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΤΙΚΑΝ ΤΑ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΣΚΛΗΡΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΝΕ ΟΛΑ ?
             Συνάδελφε η <<ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ>> και το ΠΑΜΕ, σε καλούν σε αγωνιστική εγρήγορση, αγωνιστική ταξική συστράτευση, για την ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ
Οργανώνουμε τώρα τον αγώνα για να βάλουμε σοβαρά εμπόδια στην  εφαρμοζόμενη πολιτική, διεκδικούμε μέτρα προστασίας των ανέργων, αιτήματα που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες μας και παράλληλα ανοίγουμε την δρόμο της κοινωνικής προοπτικής για την εργατική τάξη, μαζί με τα λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου που υποφέρουν και αυτά από της ευρωενωσιακές πολιτικές του κεφαλαίου.
Ο αγώνας αυτός για το σήμερα και το αύριο δεν θα ναι ένα μονόπρακτο έργο, δεν θα ναι ένας περίπατος. Γνωρίζουμε της δυσκολίες, αλλά είναι μονόδρομος για την κοινωνική προοπτική των εργαζομένων, για να μην ζήσουν σαν δούλοι τον 21ο αιώνα αναπαράγοντας την καπιταλιστική βαρβαρότητα
ΜΕ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΟΒΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΧΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΠΟΜΟΝΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ-ΦΙΛΟΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΤΕΣ ΕΠΙΔΟΞΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ <<ΣΩΤΗΡΩΝ>>

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΣ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ:Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας και την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας θα πραγματοποιήσουν στις 23 Νοεμβρίου 2014 εκδήλωση με θέμα τον ΌλυμποΤιμήθηκε στην Κατερίνη η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη    

                                                                        e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
                                                                         
                                                                        Κατερίνη, 21 Νοεμβρίου 2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

      

Με κάθε επισημότητα τιμήθηκε στην πόλη της Κατερίνης, την Παρασκευή  21 Νοεμβρίου 2014, η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων. Στις 12 το μεσημέρι τελέστηκε επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως και ακολούθησε ομιλία για τη σημασία της εορτής από τον Επίλαρχο, κ. Γιώργο Καραμήτρο, της XXIV ΤΘΤ Λιτοχώρου.


Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της πλατείας Ελευθερίας από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης,  Γενικό Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Παναγιώτη Κοκκόρη,  τον εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτή  ΝΔ Πιερίας, κ. Δημήτρη Χριστογιάννη, το Διοικητή της XXIV Τ.Θ. Ταξιαρχίας, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, το Δήμαρχο Κατερίνης, τον Αστυνομικό Διευθυντή Πιερίας, το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και το Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνης. Επίσης στεφάνια κατέθεσαν η  Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Πιερίας, ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Πιερίας και  ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Πιερίας.


Στη συνέχεια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ανακρούστηκε ο Εθνικός  μας Ύμνος.
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΖΩΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21/11/2014
Από το Τμήμα Υγείας των Ζώων της  Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται στους κτηνοτρόφους τα εξής σχετικά με την απογραφή του ζωικού κεφαλαίου και την πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης του 2014 και σε συνέχεια του Δελτίου Τύπου που απέστειλε ο  Αναπληρωτής Υπουργός  Αγροτικής  Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Πάρις Κουκουλόπουλος :

1. Η απογραφή του ζωικού κεφαλαίου δεν θα επηρεασθεί από τις απώλειες που είχαν οι κτηνοτρόφοι από τον καταρροϊκό πυρετό. Ως βάση λαμβάνεται υπόψη το ζωικό κεφάλαιο που ήταν καταγεγραμμένο έως τον Μάιο του 2014.
2. Με στόχο τη διευκόλυνση των κτηνοτρόφων που είναι δικαιούχοι της εξισωτικής αποζημίωσης και των ποιοτικών παρακρατημάτων στα αιγοπρόβατα και τα βοοειδή, ελήφθη απόφαση από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ ότι η μη τήρηση της προβλεπόμενης υποχρεωτικής 5μηνης μετακίνησης των εκτροφών λόγω των προβλημάτων μετακινήσεων που δημιουργήθηκαν (λόγω καταρροϊκού πυρετού και καραντίνας) δεν θα αποτελέσει αιτία απόρριψης της αίτησης για την εξισωτική αποζημίωση του 2014.
3. Προκειμένου να είναι εφικτή η πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης έως τις 31.12.2014, η απογραφή θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 30.11.2014. Οποιαδήποτε αίτηση για παράταση της απογραφής είναι προφανές ότι θα οδηγήσει και σε καθυστέρηση της πληρωμής.
Ευχαριστούμε για τη συνεργασία

Γραφείο Τύπου

Σε απόγνωση Τρικαλινή που πουλά το νεφρό της για να καλύψει τα έξοδα κηδείας του γιού της…

απογνωση γυναίκα
Άσχημη τροπή έχει πάρει η υπόθεση με 54χρονη Τρικαλινή που θέλει να φτάσει σε ακραία ενέργεια.

Όπως αποκαλύπτει το trikalanews.gr η Ε.Τ. έχει απευθυνθεί εδώ και 5 μήνες περίπου στον Δήμο Τρικκαίων για μια οικονομική στήριξη ώστε να τακτοποιήσει το χρέος της απέναντι σε γραφείο τελετών που επιμελήθηκε τον θάνατο του γιού της…

Τόσο η προηγούμενη Δημοτική Αρχή με το αιτιολογικό της εξάντλησης του σχετικού κωδικού του Δήμου για τέτοιες περιπτώσεις, όσο και η νέα Δημοτική Αρχή, έχουν αναλωθεί σε …υποσχέσεις προς την 54χρονη για οικονομική στήριξη…

Απελπισμένη η 54χρονη από τις …υποσχέσεις αναζητεί το ποσό που οφείλει στο γραφείο τελετών, θέλοντας να πουλήσει το νεφρό της, αφού δεν έχει οικονομικούς πόρους…

«Γροθιά στο στομάχι» η υπόθεση για ένα Δημοτικό Συμβούλιο από το οποίο «παρελάζουν» ….εκατομμύρια ευρώ για διάφορα… έργα και δεν μπορεί να βρει ένα ποσό 1.000 ευρώ περίπου…

Ας κοιτάξουν λίγο και τι συμβαίνει γύρω τους και ας αντιληφθούν μέρες γιορτινές που έρχονται ότι δίπλα τους υπάρχουν κοινωνικά δράματα και να μην ασχολούνται μόνο με τα …λαμπιόνια.

Ίδια έκκληση και προς άλλους Φορείς της πόλης που θα μπορούσαν να δείξουν έμπρακτα την κοινωνική τους ευαισθησία…