ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Οι αγαπημένες στάσεις των Ελλήνων εραστών: Με ποια ξετρελαίνονται; (PHOTO)

Οι αγαπημένες στάσεις των Ελλήνων εραστών: Με ποια ξετρελαίνονται; (PHOTO)


Μία έρευνα του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας αποτυπώνει τις προτιμήσεις μας στο σεξ.
 Ας δούμε τα αποτελέσματα αναφορικά με τις αγαπημένες στάσεις των ανδρών.Στην έρευνα συμμετείχαν συνολικά 1.036 άτομα, με αναλογία 33% άνδρες και 67% γυναίκες.

Συμπίπτουν οι εικασίες των γυναικών με τις ανδρικές προτιμήσεις;


pl2


pl5


pl5

Ο ΟΓΑ έκοψε το βοηθητικό επίδομα της Ασπας Μπόγρη με 99% αναπηρία!!!

Ο ΟΓΑ έκοψε το βοηθητικό επίδομα της Ασπας Μπόγρη με 99% αναπηρία!!!
Η Άσπα Μπόγρη δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Η τραγική της ιστορία την έκανε γνωστή στο πανελλήνιο. Όπως και η δύναμή της κι ο αγώνας της να κρατηθεί στη ζωή και να βγει νικήτρια.
Μία ζωή που διακόπηκε με βίαιο τρόπο μόλις στα 17 της χρόνια όταν δέχθηκε δολοφονική επίθεση από τον ίδιο της τον πατέρα.
Την πυροβόλησε εξ επαφής μετά τη μεσημεριανή τους έξοδο για φαγητό στα Φιλαράκια, στην πλατεία Λαϊκής Αγοράς του Άργους. Τα οικονομικά προβλήματα αλλά και το γεγονός ότι η σύζυγός του τον εγκατέλειψε ήταν οι λόγος που όπλισαν το χέρι του και τον έστρεψαν εναντίον του παιδιού του.
Η άτυχη κοπέλα μεταφέρθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΚΑΤ , ενώ εδώ κι αρκετούς μήνες το κορίτσι με τα ξανθά μαλλιά, βρίσκεται στη Λάρισα στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Animus.
Δεν δίνουν τα επιδόματα

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΒΑΘΟΣ 30ΕΤΙΑΣ! Χαρίζουν 2 δις ευρώ στις Τράπεζες από την ανακεφαλαιοποίηση και κανείς (γιατί άραγε;) δεν μιλά...

Από το "PRESS-GR"
Γράφει ο Τραπεζικός.
Την απόσυρση του άρθρου 9 του πολυνομοσχεδίου, που τροποποιούσε τις ρυθμίσεις για τον αναβαλλόμενο φόρο, ανακοίνωσε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Συγκεκριμένα το άρθρο 9 προέβλεπε ότι οι τράπεζες μπορούν να...αναγνωρίσουν το σύνολο του αναβαλλόμενου φόρου έως τις 31/12/2014, ενώ το ισχύον πλαίσιο έδινε τη δυνατότητα αυτή έως και τις 30 Ιουνίου 2015.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για ένα μέτρο φορολογικής βοήθειας (ο αναβαλλόμενος φόρος) που έχει δοθεί στις τράπεζες ως αντιστάθμισμα για τις ζημιές που υπέστησαν από το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων PSI, όπως και ζημίες από πιστωτικό κίνδυνο, με βάση το οποίο οι τράπεζες έχουν τη δυνατότητα να συμψηφίσουν κάποιες από τις απώλειες αυτές με φόρο που θα έπρεπε να καταβάλουν στο μέλλον.

Το πρώτο σκάνδαλο είναι ότι αυτό έχει ξεκινήσει από το 2012. Κι ενώ μια επιχείρηση έχει τη δυνατότητα στην περίπτωση που μία ή περισσότερες χρονιές εμφανίσει ζημίες να τις συμψηφίσει με κερδοφόρες χρήσεις, καταβάλλοντας μικρότερο φόρο από αυτόν που της αναλογεί και η δυνατότητα συμψηφισμού ισχύει για πέντε χρήσεις, οι τράπεζες έχουν ειδική μεταχείριση. Συγκεκριμένα έχει επεκταθεί η δυνατότητα συμψηφισμού για τις τράπεζες που μετείχαν στο PSI, για 30 χρόνια!

Καθώς λοιπόν οι ζημιές μπορούν να αναπληρώνονται αργότερα από κέρδη, το τμήμα αυτό δεν θα φορολογείται σε βάθος 30ετίας!

Το δεύτερο ζήτημα είναι ότι η ψήφιση της εν λόγω τροπολογία θα άνοιγε μία επιπλέον “τρύπα” στις τράπεζες κατά 2 δισ. ευρώλόγω της διαφοράς των στοιχείων την 31η Δεκεμβρίου 2014 με εκείνη στις 30 Ιουνίου 2015. Για το διάστημα του α΄ εξαμήνου που μεσολάβησε, οι τράπεζες σχημάτισαν πρόσθετο αναβαλλόμενο φόρο από νέες ζημιές πιστωτικού κινδύνου (προβλέψεις και διαγραφές δανείων).

Την ενέργεια αυτή μάλιστα ενέκριναν και οι ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές και οι ορκωτοί λογιστές που κρίνοντας ότι οι ζημιές αυτές μπορεί να ανακτηθούν από τη μελλοντική κερδοφορία "νομιμοποιούν" το συνεχιζόμενο σκάνδαλο.
Σε αυτή τη φάση, λοιπόν, οι τράπεζες με αυτό το λογιστικό-νομοθετικό κόλπο γλιτώνουν ως ...μπόνους  άλλα 2 δισ ευρώ που θα χρειάζονταν για την ανακεφαλαιοποίηση ενώ αντίθετα στην περίπτωση που οι τράπεζες δεν εμφανίσουν κέρδη μεγαλώνει το ρίσκο για το Δημόσιο αφού αυτό τελικά θα απαιτηθεί να καταβάλει το ποσό που έχει αναγνωριστεί ως αναβαλλόμενος φόρος...

Ενώ όμως το θέμα είναι μεγάλο, λόγω των τραπεζών είτε υποβαθμίζεται είτε εξωραΐζεται για προφανείς (ε;) λόγους...

Πλειστηριασμοί: Ο κ.Τσίπρας το “τερμάτισε”…


 


Ο ΣΥΡΙΖΑ
, προεκλογικά, έλεγε...
αυτά:

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος
Ο κ.Τσίπρας, προεκλογικά, έλεγε αυτά:
 

Αλλά μετά απ’ αυτά, ο κ.Τσίπρας, εκείνος που δεν θα επέτρεπε «ποτέ» στα «κοράκια» να ξεσπιτώσουν τους ανθρώπους του λαού, εκείνος που δεν θα επέτρεπε «ποτέ» να βγουν λαϊκά σπίτια στο σφυρί, προχώρησε σε κάτι που ούτε οι κυβερνήσεις των Σαμαρά – Βενιζέλου δεν είχαν διανοηθεί να διαπράξουν:
    Παρέδωσε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά στα νύχια των περίφημων «funds».
    Κατάργησε , στην ουσία, κάθε προστασία ακόμα και της πρώτης κατοικίας για εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες που τα προηγούμενα χρόνια ρημάχτηκαν από τις πολιτικές των Μνημονίων και που σήμερα τις αναγκάζει να έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο αντιμέτωπες με το φάσμα του ξεσπιτωμού.  
    Τα ψέματα της κυβέρνησης για την συμφωνία της με την τρόικα – μια συμφωνία που «επετεύχθη» ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου - είναι ανάξια κάθε σχολιασμού.
    Η αθλιότητά της, από τη μια να βαφτίζει «επώδυνη συμφωνία» και από την άλλη να αποκαλεί «προστασία των αδύναμων» το τερατούργημα που ετοιμάζεται να νομοθετήσει στο άψε – σβήσε αύριο κιόλας, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την κατάντια να υπογράφουν Μνημόνια εκείνοι που υποτίθεται ότι θα τα καταργούσαν «σε ένα νόμο με ένα άρθρο».
    Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.
    Ο κ.Τσίπρας – προσωπικά – και ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνουν μεγάλη ευθύνη. Όχι μόνο για τον εξευτελισμό της έννοιας της συνέπειας, της αξιοπιστίας, της φερεγγυότητας και, τελικά, της ίδιας της έννοιας «πολιτική».
    Το λιγότερο, πια, δεδομένου ότι πλέον όλοι έχουν καταλάβει την συγκεκριμένη αγυρτεία, είναι ότι με την τακτική τους και με την συμπεριφορά τους λερώνουν την λέξη «Αριστερά» κάθε φορά που την πιάνουν στο στόμα τους.  
    Ο κ.Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, και αυτό είναι το κύριο, αναλαμβάνουν τεράστια ευθύνη καθώς με την πολιτική τους, πάνω στα κοινωνικά ερείπια, έρχονται να σπείρουν το κοινωνικό χάος.
    Ο κ.Τσίπρας έχει πάρει από καιρό θέση. Μαζί με την τρόικα, τους ευρωεταίρους του, το ΔΝΤ, τους εγχώριους μνημονιακούς και την πλουτοκρατία που παριστάνει ότι την… αντιμάχεται, κινείται χωρίς ντροπή και χωρίς καμία συστολή στον δρόμο που κοινωνικού ξεκληρίσματος που άνοιξαν οι προκάτοχοί του.
    Στην άλλη όχθη βρίσκονται οι φτωχοποιημένοι, οι φορογδαρμένοι, οι άνεργοι και σε λίγο οι ξεσπιτωμένοι.
   Το «όλοι για έναν και ένας για όλους» δεν έπαψε ποτέ να αποτελεί πυξίδα σωτηρίας και τώρα πλέον αναδεικνύεται στο μοναδικό μονοπάτι απόδρασης από την φρίκη και τον κοινωνικό δαρβινισμό.
    Οι πλειστηριασμοί σπιτιών για να γίνουν δεν αρκούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης και της τρόικας. Πρέπει να το επιτρέψουν και οι γείτονες. Πρέπει να το επιτρέψουν και οι φίλοι. Πρέπει να το επιτρέψουν και οι λαϊκές επιτροπές στήριξης των αδύναμων που ήρθε η ώρα να γεννηθούν και να αναγεννηθούν σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό σε κάθε γειτονιά.
    Οι γείτονες ας έχουν το νου τους, λοιπόν. Για να μη μείνει κανένας μόνος του, αβοήθητος, έρμαιο στις ορέξεις των εκποιητών. Για να μην επιτραπεί κανένας πλειστηριασμός, καμιάς λαϊκής κατοικίας, πουθενά στην Ελλάδα.  
    Το κανένα σπίτι στα χέρια των «κορακιών» μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να το μετέτρεψε σε σύνθημα εξαπάτησης. Αποτελεί, όμως, σύνθημα αξιοπρέπειας, αποτελεί, χωρίς υπερβολή, ζήτημα ζωής και θανάτου για τα μικρομεσαία στρώματα του λαού.
    Ο κ.Τσίπρας, με την απόφαση της κυβέρνησής του για τους πλειστηριασμούς, είναι αλήθεια ότι το «τερμάτισε». Που σημαίνει:
    Όταν η αγριότητα ορθώνεται μπροστά μας σαν νόμος, τότε ο δρόμος της αντίστασης, της αντίδρασης και της κοινωνικής αλληλεγγύης, δίπλα σε όποιον υφίσταται την απειλή της εξόντωσης, μετατρέπεται σε καθήκον.

Με το αίμα της ψυχής μας αν χρειαστεί... εδω ειναι οι δικες μας κοκκινες γραμμες κ θα δουμε ποιος θ αντεξει


Από το "PRESS-GR
Μαρία Ιωάννης Αφοξενίδου-Αλεξανδράκη
 Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Σακελλαρίδη
Την παραίτηση είχε ζητήσει λίγο νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρώην υπουργό. Αυτό είχε γίνει γνωστό από το... Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, όπου αναφέρονταν ότι τις τελευταίες ώρες υπήρχαν διαρροές στον Τύπο πως ο τέως κυβερνητικός εκπρόσωπος προτίθεται να μην παραστεί στη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα.Πηγές της κυβέρνησης ανέφεραν για τη στάση του κ. Σακελλαρίδη και την απόφαση του πρωθυπουργού να ζητήσει την παραίτησή του πρώην υπουργού από το βουλευτικό αξίωμα, ότι «το περιεχόμενο της συμφωνίας ήταν γνωστό σε όσους κατήλθαν υποψήφιοι στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου και άρα η στάση αυτή δεν δικαιολογείται»(real.gr)
Υ.Γ...εχει πεσει στενο μαρκαρισμα απο τον Τσιπρα κ τα τσιρακια της κυβερνησης στους βουλευτες ...η ΚΟ εβγαζε κραυγες φοβου κ αγωνιας κ πλεον η ελευθερη πτωση αρχισε.....ετοιμαστειτε απο Δευτερα αρχιζουν πλειστηριασμοι κ θα φανε καλα στην κυβερνηση ...ας πανε να ελεγξουν ό,τι θ ακολουθησει...εδω ειναι οι δικες μας κοκκινες γραμμες κ θα δουμε ποιος θ αντεξει...τον ορισμο της Αριστερας θα τον δωσουμε στους δρομους με το αιμα της ψυχης μας αν χρειαστει...τελεια κ παυλα...

Kι ενώ οι δημοσιογραφικές πόρνες θάβουν το σκάνδαλο... Σάλος μετά την αποκάλυψη (του YgeiaPress.gr) για το διαγνωστικό κέντρο κυβερνητικού στελέχους στην Αρτα...

Διαστάσεις παίρνει το θέμα των καταγγελιών της ΠΟΕΔΗΝ που πρώτο ανέδειξε το YgeiaPress.gr για το Νοσοκομείο της Αρτας και το κυβερνητικό στέλεχος στην περιοχή...
Ιδιοκτησίας κυβερνητικού στελέχους είναι το ακτινοδιαγνωστικό κέντρο στην Άρτα, όπου προωθούνται οι ασθενείς από το δημόσιο νοσοκομείο για αξονικές και... μαγνητικές τομογραφίες, κατήγγειλε στον Αlpha 989 ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.
«Ο Υπουργός Υγείας μας είπε πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να...

Να πάρει θέση εδώ και τώρα η κ. Γεροβασίλη... Eίναι ή δεν είναι δικό της το Διαγνωστικό Κέντρο;

Ύστερα από τις διαστάσεις που παίρνει το θέμα με το Διαγνωστικό Κέντρο κυβερνητικού στελέχους στην Αρτα, κατά τις καταγγελίες του ΠΟΕΔΗΝ, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, που...

-----------

Ήταν και τότε... "Γαλλικός Πολιτισμός"!

Η φωτογραφία είναι από την ΣΕΡΒΙΑ ΤΟ 1999, όπου τα Δημοκρατικά, Ειρηνικά, Γαλλικά, Πολεμικά, Αεροπλάνα βομβάρδιζαν και σκότωναν τον άμαχο πληθυσμό!
Όχι μωρέ αυτό δεν ήταν δολοφονία και τρομοκρατία! Ήταν Γαλλικός Πολιτισμός
-

Ο Σακελλαρίδης παραιτήθηκε διευκολύνοντας τη συνέχιση της πολιτικής που υποτίθεται ότι διαφωνεί...

@neosklavos
Ο Σακελλαρίδης; Όλοι οι μνημονιακοί βουλευτές έχουν παραιτηθεί από τη δημοκρατία τους αποδεχόμενοι να ακολουθούν εντολές της τρόικα. Εδώ και 5 χρόνια έχουμε παραιτήσει την κοινοβουλευτική δημοκρατία. Ο Σακελλαρίδης ένας ακόμα κομπάρσος που απλά δεν είναι πια στη...
σκηνή. Ο Σακελλαρίδης παραιτήθηκε διευκολύνοντας τη συνέχιση της πολιτικής που υποτίθεται ότι διαφωνεί. Ο Σακελλαρίδης παραιτήθηκε του πολιτικού του δικαιώματος να καταψηφίσει νόμους που λέει ότι διαφωνεί.

Ξεφτιλες αγρότες κόβεται τον δρόμο στα αριστερα υπερήφανα ματ. Ντροπη σας ρε, δεν φτάνει που σας έκαναν μασαζ με γκλομπ και σας ψεκάζουν με υαλουρονικο τους φέρεστε ετσι;

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ, ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΘΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΣΙΔΕΡΙΚΑ

Μεγάλη αύξηση της τιμής του εισιτηρίου στις συγκοινωνίες σε 1,40 ευρώ


Το υπουργείο Μεταφορών υποστηρίζει πως «συνεχίζει τις προσπάθειες ώστε να παραμείνουν ίδιες οι τιμές για τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών» - Αύξηση της τάξης του 16% 

Μεγάλη αύξηση της τιμής του εισιτηρίου στις συγκοινωνίες σε 1,40 ευρώ

Σε αύξησης της τάξης του 16% στις τιμές των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς προχωρά το επόμενο διάστημα το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.Πιο αναλυτικά, από 1,20 που είναι σήμερα, η τιμή του εισιτηρίου θα αυξηθεί σε 1,40 ευρώ από την 1η Ιανουαρίου 2016.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, η τιμή του 1,40 ευρώ ενσωματώνει και το ΦΠΑ, ενώ όπως υπογραμμίζει ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να παραμείνουν ίδιες οι τιμές για τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών.

Ακόμη, σύμφωνα με το υπουργείο, η χρήση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα ξεκινήσει από την 1η Ιανουαρίου 2017.


Οργή στην Κύπρο για τις δηλώσεις Τσίπρα που κόπηκαν από το Μαξίμου

Οργή στην Κύπρο για τις δηλώσεις Τσίπρα που κόπηκαν από το Μαξίμου


Για έλλειψη γνώσης σημαντικών πτυχών του Κυπριακού κατηγορούν τον κ.Τσίπρα στη Λευκωσία - Η προσπάθεια της Αθήνας να μαζέψει την γκάφα Τσίπρα για το άνοιγμα κεφαλαίων της διαπραγμάτευσης Τουρκίας-ΕΕ και η «κοπτοραπτική» του Μαξίμου που έσβησε τις επίμαχες δηλώσεις από το επίσημο απομαγνητοφωνημένο κείμενο

Με απίστευτο ερασιτεχνισμό και ελαφρότητα, αντιμετώπισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τις επαφές που είχε στην Άγκυρα με τον Τούρκο ομόλογο του Αχμέτ Νταβούτογλου. 



Όπως αναφέρουν πολιτικοί κύκλοι στη Λευκωσία, ο κ. Τσίπρας «πήγε απροετοίμαστος και δεν απέφυγε τα λάθη, που ουσιαστικά ακυρώνουν τη κοινή στρατηγική Αθηνών Λευκωσίας στο θέμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την ΕΕ». 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση Τουρκάλας δημοσιογράφου σε σχέση με τα «παγωμένα» κεφάλαια στις διαπραγματεύσεις Τουρκίας-ΕΕ είπε: «Είμαστε θετικοί στην έναρξη των διαδικασιών, για τα κεφάλαια 23 και 24», αλλά «δεν θέλουμε τα κεφάλαια αυτά να κλείσουν εύκολα ή στο πόδι, αλλά πρέπει να συζητηθούν και να εκπληρωθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις». 

Δήλωσε επίσης αρωγός στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, καθώς και οι δυο χώρες έχουν να κερδίσουν από αυτή την πορεία. Όπου υπάρχει βούληση υπάρχει και τρόπος, είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνουν αμοιβαία βήματα.
 
Λευκωσία: Μας άδειασε...

Η Ρωσία κάλεσε το ΔΝΤ και τους G20 να «σβήσουν» τα χρέη αλλιώς

Russia's Prime Minister and President-elect Vladimir Putin addresses the parliament at the Russian State Duma in Moscow, April 11, 2012. Putin, who will be inaugurated as president next month, called on Wednesday for all political forces to work together for the sake of the country.  REUTERS/Maxim Shemetov  (RUSSIA - Tags: POLITICS)

Είναι η δεύτερη φορά σε σύνοδο κορυφής στην οποία η ρωσική αντιπροσωπεία ΕΠΙΜΕΝΕΙ στην διαγραφή των εθνικών χρεών αλλιώς , …θα οδηγηθούμε σε παγκόσμια οικονομική κρίση και παγκόσμιο πόλεμο. Η πρώτη ήταν το 2012.
Το ευχάριστο είναι ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος και η Κριστίν Λαγκάρντ υιοθέτησαν την ρωσική πρόταση και θα ετοιμάσουν ένα ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ για όλες τις χώρες.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οι χώρες που απαρτίζουν τους G20 θα πρέπει να αναπτύξουν κοινούς κανόνες όσον αφορά τη χρηματοδότηση, σύμφωνα με την Μόσχα, αναφέρει ο ρωσικός τύπος .
«Η Ρωσία προτείνει την δημιουργία μιας μοναδικής νομικής προσέγγισης για την αναδιάρθρωση του παγκόσμιου  χρέους.
Ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν κάλεσε το ΔΝΤ και όλες τις μεγάλες χώρες να ακολουθήσουν μια νέα προσέγγιση με περισσότερη «ευελιξία» και να εργαστούν για την εξεύρεση κοινής αποδεκτής λύσης . Την ίδια στιγμή είναι αναγκαία η ύπαρξη κοινών κανόνων για την επίλυση τέτοιων καταστάσεων », δήλωσε ο Σβετλάνα Λούκατς σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.
Μετά την ομιλία του Β. Πούτιν στην Αττάλεια της Τουρκίας, κατά την διάρκεια της Διάσκεψη Κορυφής των χωρών των G20, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα συμφώνησαν για την ανάγκη αυτού του ΣΧΕΔΙΟΥ , το οποίο  θα ήταν «ένα σημαντικό επίτευγμα», πρόσθεσε η Lukash .!!
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr,τόσο οι ΗΠΑ όσο και το ΔΝΤ σε αντίθεση με τους Γερμανούς μιλούν για κούρεμα των χρεών  και ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΧΕΔΙΟ για το παγκόσμιο χρέος.
Το πράγμα είναι πολύ απλό για όλους τους παγκόσμιους παίκτες. Οι χώρες πρέπει να αγοράζουν κυρίως αλλά και να πωλούν  διάφορα προιόντα , τώρα η οικονομική κρίση έχει κτυπήσει όλον τον πλανήτη.
Που θα πουλήσουν  π.χ.   Ρωσία και  ΗΠΑ τα πανάκριβα αμυντικά επιτεύγματα της πολεμικής  βιομηχανίας τους , τα οποία κινούν τις οικονομίες τους ;
Πρέπει πάση θυσία να γίνει μια επανεκκίνηση της παγκόσμιας οικονομίας με ένα «σβήσιμο» των εθνικών χρεών , το θέμα όμως είναι τι είδους ανταλλάγματα θα «ζητήσουν» για αυτό;
Όσο για τους Γερμανούς και την χώρα μας , είναι γνωστό ότι το Βερολίνο  γνωρίζει αυτό το σχέδιο εδώ και πολύ καιρό, για αυτό  και μας πιέζουν «ποικιλοτρόπως» για να αποσπάσουν όσα περισσότερα ανταλλάγματα μπορούν.Το Βερολίνο θέλει να αγοράσει στην Ελλάδα τα πάντα από ενέργεια έως κατοικίες, κοινώς  ότι προλάβουν..θα προφτάσουν όμως;


ΣΚΕΨΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ: «ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΟΠΟΙΟΣ ΚΡΑΤΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ»


«Ο κ. Νικολόπουλος εξελέγη γνωρίζοντας τα προαπαιτούμενα», δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, προειδοποιώντας τον βουλευτή του κόμματος, για επικείμενη παράδοση της έδρας του, σε περίπτωση που δεν θα υπερψηφίσει το πολυνομοσχέδιο, στη Βουλή, την Πέμπτη.
Η δήλωση του Πάνου Καμμένου:………

«Ο κ. Νίκος Νικολόπουλος εξελέγη στις τελευταίες εκλογές με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ γνωρίζοντας τα προαπαιτούμενα.
Ελπίζω να μην εξαπατήσει στην αποψινή ψηφοφορία τον ελληνικό λαό. Διαφορετικά οφείλει να παραδώσει την έδρα του».
Υπενθυμίζεται, πως σε δηλώσεις του στον ANT1, ο κ. Νικολόπουλος είπε: «Κάποιοι από εμάς είμαστε στη βουλή εκπροσωπώντας μία μερίδα της κοινωνίας που πίστεψε ότι θα υπερασπιστούμε τις κόκκινες γραμμές μας, αλλά για άλλη μία φορά κάποιοι προσπαθούν να βάλουν κάτω από το χαλί την προστασία της πρώτης κατοικίας».
Όπως δήλωσε διαφωνεί με τις διατάξεις για τους πλειστηριασμούς ακινήτων προσθέτοντας ότι την ίδια στάση θα κρατήσει και για το Ασφαλιστικό.
«Το πολύ ένας στους δέκα δανειολήπτες θα καλυφθεί από το νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, εμείς όμως δεν υποσχεθήκαμε αυτό όταν λέγαμε κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Όταν κάποιος μιλάει για απόλυτη διαγραφή χρεών και σεισάχθεια, θα πρέπει να αισθάνεται υπόλογος εάν ψηφίσει αυτό το νομοσχέδιο», συνέχισε.
«Πρέπει να σοβαρευτούν κάποιοι όταν διαπραγματεύονται και θα πρέπει να ξανασκεφτούν τις δεσμεύσεις τους προς τον λαό. Εγώ όμως επειδή ακριβώς το ίδιο έκανα όταν πρώτος άνοιξα τον χορό στην κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου, είναι το ελάχιστο που μπορώ να ξανακάνω», σημείωσε

Το μεγάλο σκάνδαλο της 3ης ανακεφαλαιοποίησης.

Πώς μεθοδεύουν και ποιοι ωφελούνται από τη χρηματιστηριακή κατρακύλα των τραπεζών
Του Παύλου Δερμενάκη
«…Η χοντρή εκκαθάριση, αφορά δύο κατηγορίες παραχωρήσεων που βρίσκονται στον σκληρό πυρήνα του μνημονιακού σχεδιασμού: [α) αφορούσε την τότε ασφαλιστική μεταρρύθμιση] και β) την εκχώρηση των συστημικών τραπεζών σε κερδοσκοπικά funds και ντόπια συμφέροντα, που θα σημάνει την απόκτηση του ………
ελέγχου στο σύνολο σχεδόν της ιδιωτικής περιουσία, συμπεριλαμβανομένης της κατοικίας.
Με δυο λόγια θα σημάνει την πλήρη εκχώρηση του ελέγχου της ελληνικής οικονομίας. Με τα λεφτά του δημοσίου που δόθηκαν στις τράπεζες και θα τα καταπιούν οριστικά τα κερδοσκοπικά συμφέροντα που θα τις ελέγχουν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με το λαό, θα γκρεμίσει το καθεστώς του μνημονίου, θα γκρεμίσουμε το καθεστώς της διαπλοκής και της ολιγαρχίας, ντόπιας και ξένης που υπηρετείτε.
»…Αυτό που κάνει (η κυβέρνηση) με τις τράπεζες, δεν έχει προηγούμενο. Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ και πουθενά στο κόσμο. Και στις ΗΠΑ και στην Ισπανία υπήρξε ανακεφαλαιοποίηση από το Δημόσιο. Στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ισπανία τα αντίστοιχα ταμεία πούλησαν με κέρδος.
»…Εμείς δεν πρόκειται, φυσικά, να αφήσουμε ούτε τις τράπεζες που έχει πληρώσει με το αίμα του ο ελληνικός λαός στα χέρια εκείνων που θέλουν να τον ελέγχουν στο διηνεκές με τα δικά του χρήματα. Αλλά ούτε και τους υπεύθυνους, απλώς στα χέρια της λαϊκής περιφρόνησης. Δηλώνουμε από τώρα ότι με κάθε ευθύνη, με σεβασμό στο Σύνταγμα, στους νόμους στην ελληνική Δικαιοσύνη, ότι ως κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας του ΣΥΡΙΖΑ, είμαστε αποφασισμένοι και ακλόνητοι. Οι υπεύθυνοι θα καθίσουν στο σκαμνί. Θα δώσουν λόγο για τις υπογραφές και την εμπλοκή τους εκείνοι που διαπράττουν αυτό το έγκλημα εις βάρος των Ελλήνων».
Αυτά έλεγε ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του στη Βουλή, στις 30 Μάρτη 2014, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, της εποχής εκείνης, που αφορούσε μεταξύ άλλων και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Με εκείνη τη 2η ανακεφαλαιοποίηση παραδόθηκαν οι τράπεζες μερικώς στους ιδιώτες, κύρια η Eurobank. Oι τιμές των μετοχών για την αύξηση του κεφαλαίου ήταν σημαντικά μικρότερες από εκείνες που είχε καταβάλει το ΤΧΣ1, δηλαδή ο ελληνικός λαός, ένα χρόνο πριν. Αποτέλεσμα η δραστική μείωση του ποσοστού του ΤΧΣ στις τράπεζες και η άμεση καταγραφή ζημιών τότε, της τάξης των 12 δισ. ευρώ.
Αν αυτή η υπόθεση ήταν σκάνδαλο για τον κ. Τσίπρα φανταστείτε πώς θα έπρεπε να θεωρεί την 3η ανακεφαλαιοποίηση, που πραγματοποιείται από τη δική του κυβέρνηση, αν ληφθούν μάλιστα υπ’ όψιν τα ακόλουθα δεδομένα που αποδεικνύουν ότι αυτή είναι πολύ χειρότερη από την προηγούμενη:
Οι ξένοι επενδυτές θα βάλουν στις αυξήσεις κεφαλαίου το ποσό των 4 δισ. ευρώ και θα αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο των τραπεζών. Μόνο τα δάνεια των τραπεζών ανέρχονται σε 200 δισ. ευρώ και το σύνολο του ενεργητικού τους σε 350 δισ. ευρώ (διπλάσιο του ετήσιου ΑΕΠ της χώρας). Βάζουν, δηλαδή, υπό τον πλήρη έλεγχό τους το σύνολο της ελληνικής οικονομίας.
Στην πράξη, θα ελέγχουν μέσω των εγγυήσεων για τα δάνεια ένα πολύ μεγάλο μέρος των ακινήτων (εγγυήσεις για στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια), των επιχειρήσεων (που βρίσκονται σε αδυναμία να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις) και της αγροτικής γης που ήταν όλη υποθηκευμένη στην Αγροτική Τράπεζα και τώρα έχει περάσει στα «χέρια» της Τράπεζας Πειραιώς.
Το Δημόσιο που μέσω του ΤΧΣ έδωσε 40,2 δισ. ευρώ το 2012 για την 1η ανακεφαλαιοποίηση, δεν πήρε ποτέ τον έλεγχο των τραπεζών. Τώρα θα δει τα ποσοστά συμμετοχής του να πέφτουν γύρω στο 33%, από περίπου 60% που είναι κατά μέσο όρο σήμερα, με μόλις 4-5 δισ. ευρώ που θα βάλουν οι επενδυτές (π.χ. στην Alpha από 66,2% σήμερα θα πέσει στο 20%, στη Eurobank από 35,4% σήμερα στο 6%, στην Εθνική από 52,7% στο 40% και στην Πειραιώς από 66,9% στο 25%).
Το Δημόσιο, μέσω του ΤΧΣ, έχει αναλάβει στην 3η ανακεφαλαιοποίηση να καταβάλει όλο το υπόλοιπο ποσό που δεν θα καλυφθεί από τους ιδιώτες μέχρι το ποσό των 14,4 δισ. ευρώ, που είναι το σύνολο της ανακεφαλαιοποίησης. Δηλαδή, και παραπάνω χρήματα θα βάλει ο λαός και ο έλεγχος θα ανήκει σε αυτούς που θα βάλουν πολύ λιγότερα. Το «τέχνασμα» είναι απλό. Οι ιδιώτες θα συμμετάσχουν με κοινές μετά ψήφου μετοχές, ενώ το ΤΧΣ θα συμμετάσχει μόνο κατά 25% με μετοχές. Το υπόλοιπο 75% θα είναι με ομολογίες με δυνατότητα να μετατραπούν σε μετοχές στο μέλλον…
Οι κερδοσκόποι έχουν κίνητρο για να αυξήσουν το ποσοστό τους (με αντίστοιχη μείωση του ΤΧΣ) να είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερη η τιμή αγοράς των νέων μετοχών. Έτσι, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τα στρες τεστ των τραπεζών και τον προσδιορισμό των αναγκών τους σε κεφάλαια την 31/10/2015, που ήταν αρκετά «καλύτερα» από αυτά που περίμενε η αγορά, οι τιμές των μετοχών αντί να ανεβούν, όπως θα ήταν το φυσιολογικό, αφού είχαν «καλύτερα» αποτελέσματα, ξεκίνησαν την κατρακύλα. Από τη Δευτέρα, 2/11/2015, έως και την Πέμπτη, 12/11/2015, οι τιμές των 4 συστημικών τραπεζών υποχώρησαν σε 8 συνεδριάσεις κατά 47,3%(!). Η συνολική αξία των 4 τραπεζών, σύμφωνα με το Χρηματιστήριο, στις 12/11/2015, ήταν μόλις 3 δισ. ευρώ.
Με αυτά τα νούμερα η αξία των μετοχών που έχει σήμερα το ΤΧΣ ανέρχεται σε 1,76 δισ. ευρώ. Έτσι, ενώ επένδυσε 40,2 δισ. ευρώ το 2013 στις τράπεζες, έχει χάσει σήμερα πάνω από το 95,6%(!) των χρημάτων του λαού.
Και ενώ αυτά συμβαίνουν στο Χρηματιστήριο, κανείς από τους αρμόδιους (κυβέρνηση, βουλευτές, δικαιοσύνη, επιτροπή κεφαλαιαγοράς, Τράπεζα της Ελλάδος) δεν κάνει καμία κουβέντα γι’ αυτό το σκάνδαλο που εκτυλίσσεται καθημερινά. Με δεδομένο ότι οι Έλληνες μικροεπενδυτές δεν έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στις αυξήσεις κεφαλαίου, λόγω των capital controls, οι πωλήσεις είναι προφανές ότι γίνονται από τα funds που ελέγχουν μεγάλα πακέτα μετοχών. Συνεπώς «παίζουν» μόνοι τους ελέγχοντας-χειραγωγώντας τις τιμές και τις σπρώχνουν όλο και πιο κάτω για να βγουν περισσότερο κερδισμένοι με τη νέα αύξηση κεφαλαίου που θα γίνει σε ελάχιστη τιμή. Δείτε ενδεικτικά τιμές στις 12/11/2015: Alpha 0,077 ευρώ, Πειραιώς 0,047 ευρώ, Eurobank 0,026 ευρώ και Εθνική 0,39 ευρώ.
Σημαντική υπηρεσία στο πολιτικό και οικονομικό σύστημα
Τα παραπάνω συμβαίνουν στην Ελλάδα, μετά από 5 χρόνια εφαρμογής μνημονίων. Κάθε κυβέρνηση που διαδέχεται την προηγούμενη αποδεικνύεται περισσότερο μνημονιακή και αντιλαϊκή -όσον αφορά τα μέτρα που λαμβάνει και την πολιτική που εφαρμόζει- από τους προκατόχους της. Σήμερα η κυβέρνηση Τσίπρα προσφέρει σημαντικό έργο στο πολιτικό και οικονομικό σύστημα-κατεστημένο. Υλοποιεί, με το μανδύα της Αριστεράς, αποφάσεις των δανειστών που κανείς άλλος από το σάπιο πολιτικό σύστημα δεν θα τολμούσε όχι να εφαρμόσει αλλά ούτε να τις εξαγγείλει. Με αυτά τα «έργα» η κυβέρνηση Τσίπρα και ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύουν: α) την κεντρο-αριστερή μνημονιακή τους μετάλλαξη, β) ότι αποτελούν, πλέον, οργανικό μέρος του σάπιου πολιτικού συστήματος και γ) ότι είναι απόλυτα αποδεκτοί από τους δανειστές-κατακτητές αφού «στο τέλος» (των «σκληρών διαπραγματεύσεων») εκτελούν τις εντολές τους. Έτσι, για να επιβεβαιωθεί και στην περίπτωση της Ελλάδας, με τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, η γνωστή «ατάκα» του Ιταλού μεγαλοβιομήχανου Τζιοβάνι Ανιέλι όταν, σχολιάζοντας τα πολιτικά πράγματα της Ιταλίας, πριν από δύο περίπου δεκαετίες, είχε πει: «Υπάρχει ένα είδος Αριστεράς που είναι πιο χρήσιμη από την Δεξιά. Πρόκειται για εκείνη την Αριστερά που μπορεί να κάνει όλα όσα δεν θα μπορούσε να κάνει η Δεξιά».
Αν αυτά είχαν συμβεί με άλλη κυβέρνηση, ο Τσίπρας και οι συν αυτώ θα «χάλαγαν τον κόσμο» για το σκάνδαλο και θα ζητούσαν ελέγχους για το πώς διαμορφώθηκαν τόσο χαμηλά οι τιμές… και πώς παραδίδεται η ελληνική οικονομία στους ξένους. Τώρα όμως που αυτοί είναι στη «Διοίκηση», προφανώς, όλα γίνονται σωστά και κυρίως «ενάρετα».
«Οι υπεύθυνοι θα κάτσουν στο σκαμνί»
Συνεπώς, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα τεράστιο σκάνδαλο που όμοιό του σε μέγεθος και ωμότητα δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν στη χώρα. Στην πράξη, με αντίτιμο 4 δισ. ευρώ παραδίδεται όλη η ελληνική οικονομία στους ξένους να τη διαχειριστούν κατά την κρίση τους.
Η απάντηση σε αυτή την κατάσταση δεν μπορεί να είναι άλλη από αυτή που είπε ο Τσίπρας στις 30/3/2014, όταν θα έρθει εκείνη η ώρα επειδή ο λαός δεν ξεχνά: «Οι υπεύθυνοι θα καθίσουν στο σκαμνί. Θα δώσουν λόγο για τις υπογραφές και την εμπλοκή τους εκείνοι που διαπράττουν αυτό το έγκλημα, εις βάρος των Ελλήνων».
(1) ΤΧΣ – Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Το ταμείο που ίδρυσε το κράτος με τα χρήματα των φορολογούμενων, για να συμμετάσχει στις αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών, χωρίς να έχει εξουσία επ” αυτού. Με το νέο νόμο Τσίπρα περί ανακεφαλαιοποίησης έχει περάσει στην πράξη στον ολοκληρωτικό έλεγχο των δανειστών.
* Ο Παύλος Δερμενάκης είναι M.Sc. οικονομολόγος-ερευνητής

Τέρμα τα δίφραγκα!

Όχι άλλα πλάνα με έναν λαό να αιμορραγεί και μία εξουσία να κάνει ό,τι θέλει. Η φωτογραφία με έναν νέο που ξέρει να αμύνεται εναντία σε όσους βγάζουν μεροκάματο εκτελώντας εντολές είναι μία εικόνα συμβόλου που σηκώνει λίγο το ηθικό μας. Διότι το ηθικό μας ήταν πεσμένο με τις προηγούμενες κυβερνήσεις σούργελα, που κατέστρεψαν έναν λαό με εντολές ξένων, αλλά από χθες που το κατάπτυστο πολυνομοσχέδιο μπήκε στην Βουλή για ψήφιση το ηθικό μας έχει κυλίσει στις σχάρες των υπονόμων της υπομονής.
Μάλλον είναι ελάχιστοι οι Έλληνες που κατάλαβαν τι περνάει η αριστερή …….
κυβέρνηση στο δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων. Λίγοι κατάλαβαν ότι άρθηκε γενικώς η προστασία της εστίας του Έλληνα. Μην γελούν χαιρέκακα κάποιοι που θα χάσουν το σπίτι τους 200,000 οικογένειες γιατί πήραν δάνειο κάποτε «κι ας πρόσεχαν». Μην νομίζουν ότι αυτό ήταν μία σκληρή απόφαση που έπρεπε να παρθεί και τέλος. Αυτή ήταν η πρώτη σκληρή απόφαση που είναι υπέρ ιδιωτικών συμφερόντων και έρχονται μυριάδες άλλες αφού άνοιξε ο δρόμος.
Η ελληνική πολιτεία πλέον δεν θα προστατεύει τον πολίτη έναντι οποιασδήποτε οικονομικής επίθεσης δέχεται από ιδιωτικό συμφέρον. Άφησαν τον πολίτη ανυπεράσπιστο και έχουν τα μούτρα να δίνουν εντολές να βαράνε διαδηλωτές αγρότες. Μέσα στο παλάτι οι πόρνες ψηφίζουν το τέλος της ελληνικής αγροτικής παραγωγής, την στήριξη Τραπεζικών καλλιεργειών, εταιρείες μαμούθ που θα έχουν όλο τον μόχθο των αγροτών στα χέρια τους, μετατροπή του αγρότη σε επιχειρηματία για να μπορεί ο επιχειρηματίας να κάνει τους αγρότες εργάτες γης, να δίνουν ψίχουλα και να παίρνουν δισεκατομμύρια, ενώ ο Έλληνας αγρότης έξω από τη Βουλη πρέπει να το παίζει «αγωνιστής της ΑΔΕΔΥ» με σημαιούλες και ηλίθια αγωνιστικά συνθηματάκια. Για άλλους ο πόλεμος έχει κηρυχθεί και για άλλους είναι αφορμή για κοπάνα από την υπηρεσία.
Υπάρχει μεγάλη μερίδα αυτού του λαού που ζει σε πόλεμο κανονικό. Πέφτουν οι βόμβες των νόμων στα κεφάλια τους και την επόμενη στιγμή μόνο το σκοινί για κρέμασμα τους έχει μείνει. Τη μια σε βάζουν υπό απειλές, σαν αυτές της πρώην υπουργού Βαλαβάνη, να μπεις στο καθεστώς των 100 δόσεων και την άλλη στιγμή η κυβέρνηση απαιτεί να μπαίνεις σε ρύθμιση πριν ακόμη σου έρθουν οι νέοι φόροι με επιτόκιο (λες και δανείστηκες από τράπεζα) για να μην χάσεις την προηγούμενη ρύθμιση.
Σου λένε με απλά λόγια ψηφίζω για να σε καταστρέψω και εσύ πρέπει να κάθεσαι με τα χέρια σταυρωμένα περιμένοντας την νέα βόμβα που θα σκάσει στο κεφάλι σου. Μην κουνηθείς καθόλου γιατί θα είσαι ένας ακροδεξιός παρακρατικός ή ένας ακροαριστερός ρέμπελος. Έτσι χαρακτήρισε την όποια φωνή ο πρωθυπουργός αιώνιος άεργος Τσίπρας από το βήμα της Βουλής ανήμερα της 17ης Νοεμβρίου. Η μετεμψύχωση του Γεωργίου Παπαδόπουλου σε όλο της το μεγαλείο κι από κάτω οι «αριστεροί» βαρούσαν παλαμάκια ειρωνευόμενοι την Μνήμη εξεγερμένων.
Σε μια χώρα που οι πολίτες είναι έξω από την Χάρτα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ευρώπης από την ώρα που υπογράφηκε η Μνημονιακή Σύμβαση Νο 1, η αριστερή κυβέρνηση χτυπάει ανελέητα τους πολίτες από όλες τις πλευρές. Έχει εξαπολύσει λυσσαλέα επίθεση εναντίον όλων και βάζει από την είσοδο της Βουλής ιδιώτες να διαχειρίζονται τα πάντα.
Δεν είναι τα «κόκκινα δάνεια» το τέλος αλλά η αρχή. Ο ιδιώτης-τράπεζα σε λίγο καιρό θα είναι ο ιδιώτης-ΔΕΗ, ο ιδιώτης-νερό, ο ιδιώτης-εθνική οδός, ο ιδιώτης-αιολική ενέργεια, ο ιδιώτης-ασφάλεια, ο ιδιώτης-νοσοκομείο, ο ιδιώτης-παιδεία και ο κατάλογος είναι τόσο μεγάλος όσο μεγάλο είναι το πλιάτσικο που ξεκινά με αρχή το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο. Όπου για τον ιδιώτη δεν είσαι χρήσιμος θα σου παίρνει το σπίτι, το χωράφι, τον αέρα, το νερό, την ζωή, ό,τι γουστάρει κι αν τολμήσεις να σηκώσεις χέρι θα σε μπουζουριάζει ο ιδιώτης-προστασία του Κράτους ως αντιδημοκράτη για να σε δικάζει ο δικαστής που θα πληρώνεται από τα ιδιωτικά συμφέροντα. Και όλα αυτά διότι οι τσόγλανοι της αριστεράς κάνοντας κολιγιά με τους τσόγλανους του σοσιαλισμού, της δεξιάς, της ακροδεξιάς και όλου του φιλοευρωπαϊκού τόξου σε χαρακτήρισαν τζιχαντιστή στην ίδια σου την χώρα που απειλείς την «ανάπτυξη» του Κράτους όταν αντιστέκεσαι.
Μία μαγκούρα στο χέρι και ένα σάλτο πισώπλατα εναντίον των σωματοφυλάκων αυτού του Κράτους. Ένα πλάνο που βλέπαμε μέχρι σήμερα στην Παλαιστίνη που ο δικαιωματικός πολίτης εκείνης της γης τα βάζει με τον εισβολέα ισραηλίτη.
Στο αύριο που έρχεται το οποίο θα βρει πιο ατσαλωμένη από ποτέ την εξουσία της Βουλής με όλα τα γιουσουφάκια κόμματα της Ευρώπης να δίνουν το κεφάλι του Έλληνα για μια συμμετοχή στο όργιο των Βρυξελλών ο Έλληνας θα είναι εντελώς μόνος του. Εκτός από τους μπέηδες θα έχει να αντιμετωπίσει κι έναν κρυφό στρατό ρουφιάνων που θα ταΐζονται για τον ρόλο της «μυστικής-φανερής» Αστυνομίας. Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας πρέπει να επιλέξει στρατόπεδο. Αν δεν επιλέξει του ρουφιάνου τότε πρέπει να μάθει να επιβιώνει με συνθήκες πολέμου και πρέπει να φυλάει τα νώτα αυτού που τολμά να κάνει σάλτο πισώπλατο ενάντια στον ιδιώτη-Κράτος.

153 «ναι» στο πολυνομοσχέδιο με δυο διαγραφές – Κλυδωνίζεται η κυβέρνηση

153 «ναι» στο πολυνομοσχέδιο με δυο διαγραφές - Κλυδωνίζεται η κυβέρνησηΣε συνεχή crash test υποβάλλεται η κυβέρνηση, όπου κατέγραψε νέες -αν και αναμενόμενες απώλειες – στην αποψινή ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, για το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων, μεταξύ των οποίων και το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.
Το νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ πέρασε με 153 «ναι» και 137 «όχι».
Βαριά η σκιά της παραίτησης Σακελλαρίδη από το βουλευτικό αξίωμα, και των δύο απωλειών  από τον ΣΥΡΙΖΑ του Στάθη Παναγούλη και του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκου Νικολόπουλου που καταψήφισε το πολυνοσχέδιο.
Οι διαγραφές:…….
Τσίπρας και Καμμένος διέγραψαν από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, τους Στάθη Παναγούλη και Νίκο Νικολόπουλο με τον πρώτο να απέχει από την ψηφοφορία, δηλώνοντας με ανακοίνωσή του ότι αρνείται να «οδηγήσει στον δρόμο βιοπαλαιστές δανειολήπτες» και τον βουλευτή Αχαϊας Νίκο Νικολόπουλο να καταψηφίζει το νομοσχέδιο κατά την ψηφοφορία, κάτι που είχε προαναγγείλει από το πρωί.
Η επόμενη δοκιμασία
Η προστασία της πρώτης κατοικίας και η διάταξη για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο κρασί, προκάλεσαν τριγμούς κατά τη συζήτηση με τα μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση με τους θεσμούς.  Επόμενη ισχυρή δοκιμασία  στη Βουλή το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, επί του οποίου σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα οι αποφάσεις θα ληφθουν την Τρίτη, στο ΚΥΣΟΙΠ, όπως ανακοίνωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος μετά τη δίωρη συνάντησή του με την Τρόικα.
Οι εξηγήσεις, οι επιθέσεις και οι αιφνιδιασμοί
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, απέρριψε τους ισχυρισμούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι μειώνεται δραματικά η προστασία της πρώτης κατοικίας, αντιτείνοντας ότι μετά από μια πολύ σκληρή διαπραγμάτευση, η κυβέρνηση κατάφερε να φέρει ένα νέο νόμο για τους πλειστηριασμούς που καλύπτει σχεδόν το 94% των δανειοληπτών με κόκκινα δάνεια.
«Μέχρι την προηγούμενη Κυριακή, η πρόταση του «κουαρτέτου» ήταν η προστασία της πρώτης κατοικίας θα αφορούσε το 25% των δανειοληπτών. Πριν τρεις μέρες η γραμμή του ήταν μια μέρα αν χάσεις κάποια φορολογική υποχρέωση χάνεις και τις 100 δόσεις και δεν έχεις δικαίωμα να μπεις σε άλλη ρύθμιση. Μετά από σκληρή, όμως, διαπραγμάτευση, αυτό δεν υπάρχει πλέον», επισήμανε ο κ. Τσακαλώτος.
Ο εισηγητής της ΝΔ Νίκος Δένδιας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι περιορίζει δραματικά την προστασία της πρώτης κατοικίας και προσέθεσε ότι «θα πρέπει να πει ευθέως την αλήθεια, ώστε να γίνει προσπάθεια από όλους να βρεθεί μια ρεαλιστική καλύτερη λύση, που θα βοηθήσει την κοινωνία, αυτούς που πράγματι αδυνατούν να πληρώσουν, και όχι τους μπαταξήδες».
Ο κ. Δένδιας έκανε λόγο για «χείριστο νομοθέτημα», υποστήριξε ότι 160.000 αιτήσεις δανειοληπτών είναι στον αέρα και δεν μπορούν να ενταχθούν στις ρυθμίσεις και προσέθεσε ότι «η γενική πολιτική της χώρας ασκείται από καθεστώς μείζονος ερασιτεχνισμού».
Ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης,  με νομοτεχνική βελτίωση που κατέθεσε στη Βουλή κάνει δυσχερέστερο το μέλλον για τους αδύναμους δανειολήπτες αφού σκληραίνει περισσότερο το πλαίσιο προστασίας των δανειοληπτών που αδυνατούν να πληρώσουν και επιλέγουν να ενταχθούν στο νόμο Κατσέλη.
Τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί, στο μισό σε σχέση με την αρχική διάταξη του νομοσχεδίου, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης από το βήμα της Βουλής. Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός, ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης θα μειωθεί από 40 λεπτά το λίτρο που προβλεπόταν αρχικά. στα 20 λεπτά το λίτρο. Η τροποποίηση αυτή, προσέθεσε, μειώνει στο μισό και την επιβάρυνση ανά φιάλη ( των 750 ml) στα 15 λεπτά από 30 λεπτά.
Ο Τρύφων Αλεξιάδης διευκρίνισε ότι ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης αφορά και τα εισαγόμενα κρασιά που καταναλώνονται στη χώρα, ενώ δεν θα αφορά τα εξαγόμενα ελληνικά κρασιά.

sofokleousin

Το κόμμα και τα σκυλιά..... Είναι γλυκιά η καρεκλά εεεε....Εγώ σας ψήφισα και σας λέω ότι είστε ψεύτες και απατεώνες. Με κοροϊδέψατε...άλλα.... !!!!

Μερκελιστή Τσίπρα… πες αλεύρι! Το KKE σηκώνει το γάντι! Το ΚΚΕ λέει «μολών λαβέ» σε περίπτωση πλειστηριασμού… Η επίθεση στο Ασφαλιστικό είναι αιτία πολέμου και θα γίνει κόλαση!

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τρομοκρατική επίθεση από την αδίστακτη τρομοκρατική ομάδα «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ».

Ο αρχηγός της Αλέξης Τσίπρας προειδοποίησε για την συνέχεια των μαζικών δολοφονικών επιθέσεων.
153 «έξυπνες» βόμβες εξαπολύθηκαν σε όλη την επικράτεια.
Η δοκιμασία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς ο αρχηγός της τρομοκρατικής…
οργάνωσης «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ», Αλέξης Τσίπρας και οι φανατικοί Τζιχαντοβουλευτές -οι οποίοι θεωρούν τους εαυτούς τους υπερτυχερούς του Τζόκερ και αφού δεν μπορούνε να πιάσουνε τον θείο πιάσανε τις βουλευτικές καρέκλες με τους παχυλούς μισθούς, τύφλα να έχει το Τζόκερ- κατάφεραν τα θύματα να αυτοπυροβοληθούν στην συνέχεια και να κουβαλήσουν οι ίδιοι τις «έξυπνες» βόμβες στα σπίτια τους· για όσο είναι ακόμα και για όσους έχουν ακόμα.

Εξαφάνιση ηλικιωμένης από την Κατερίνη



Πηγή: Ολύμπιο Βήμα
Τη βοήθεια όλων ζητούν οι οικείοι της Μαρίας Καλιού, η οποία αγνοείται από τις 12 χθες το μεσημέρι.
Η Μαρία Καλιού είναι 69 ετών, έχει υψος 1.55 και λευκόξανθα μακριά μαλλιά. Αγνοείται εδώ και 30 ώρες απ' την πόλη της Κατερίνης.
Όταν εξαφανίστηκε φορούσε μαύρα ρούχα και κρατούσε μια μαύρη τσάντα. Πάσχει απο μερική άνοια. 
Εξαφανίστηκε από την περιοχή των ΚΤΕΛ.
Αν κάποιος την δει μπορεί να ειδοποιήσει την Ασφάλεια Κατερίνης στο τηλ. 2351046633 ή το "100" ή να στείλει μήνυμα μέσω facebook στους οικείους της.
Ακολουθεί και σχετική ανάρτηση που έγινε νωρίτερα σήμερα μέσω facebook.