ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Δυστυχώς, είναι γεγονός: Ξεκίνησαν οι χρεώσεις στο Facebook


Αυτό που όλοι φοβούνταν έγινε πραγματικότητα: Ξεκίνησαν οι χρεώσεις στο Facebook. Ήδη οι χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου στη Μεγάλη Βρετανία καλούνται να πληρώσουν... έως 11 λίρες, στην περίπτωση που θελήσουν να στείλουν μήνυμα σε κάποιο διάσημο, που δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των φίλων του.

Σύμφωνα με το Wired, η επί πληρωμή επικοινωνία με τους διάσημους μέσω Facebook γίνεται δοκιμαστικά και πιθανότατα θα υπάρχουν αλλαγές, ειδικά ως προς το ύψος του αντιτίμου που θα καλείται να πληρώσει όποιος επιθυμεί να επικοινωνήσει με κάποιον σελέμπριτι.

Οπως αναφέρει η ίδια πηγή πιθανότατα το αντίτιμο που θα καλείται να καταβάλει ο χρήστης του Facebook, θα εξαρτάται από το πλήθος των θαυμαστών που συγκεκριμένου σελέμπριτι.

Πηγή του Facebook μιλώντας στο Wired αναφέρει πως το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο προχωρά στην κίνηση αυτή προκειμένου να προστατευθούν οι διάσημοι από την ανεπιθύμητη αλληλογραφία. Ωστόσο, όπως σημειώνει, η επί πληρωμή επικοινωνία που προωθείται λαμβάνει υπόψη ότι ίσως τα δημόσια πρόσωπα αυτά θα ήθελαν να έρθουν σε επικοινωνία με άτομα που δεν βρίσκονται στο στενό κύκλο των φίλων τους.
iefimerida.gr

Τρόποι για να δεις πιο θετικά τη ζωή


Είσαι στις μαύρες σου ή φύσει απαισιόδοξος; Μήπως λόγω της δύσκολης κατάστασης οι σκέψεις σου έχουν γίνει ακόμα πιο μαύρες;
Μάλλον θα πρέπει να αλλάξεις τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα για να περνάς καλά ακόμα και αν η περίοδος δεν στο επιτρέπει.

Το βιβλίο “Τhe World Book Of Happiness” από τον Leo Bormans προτείνει μερικούς τρόπους για να δεις τη ζωή πιο θετικά.

Αποδέξου αυτά που έχεις

Έρευνες έχουν δείξει πως οι χαρούμενοι άνθρωποι έχουν χαμηλά επίπεδα προσδοκιών και φιλοδοξιών ενώ οι δυστυχισμένοι δείχνουν να μην παίρνουν ποτέ αυτό που θέλουν. Ξέρουν επίσης πώς να αποφεύγουν τις απογοητεύσεις και πώς να κάνουν ευχάριστες εκπλήξεις. Αυτό συμβαίνει επειδή θέτουν εφικτούς στόχους και είναι πολύ χαρούμενοι όταν τους πετυχαίνουν. Επίσης αποδέχονται τις καταστάσεις όπως έρχονται.

Σκέψου (επιτέλους) θετικά

Τα κακά συναισθήματα δημιουργούν ψυχολογική και σωματική δυσφορία. Ένα μότο που μπορείς να έχεις είναι είτε εσύ θα απαλλαγείς από αυτό ή εκείνο θα σε ξεφορτωθεί. Αν είσαι απαισιόδοξος προσπάθησε να αναπτύξεις μια πιο θετική οπτική γωνία των πραγμάτων. Προσπάθησε να κοιτάς τη θετική πλευρά των πραγμάτων.

Ζήσε το σήμερα

Μην κολλάς στο παρελθόν και σε πράγματα που πήγαν στραβά. Μην ονειρεύεσαι ένα τέλειο μέλλον που δεν μπορεί να υπάρξει ή να ανησυχείς για πράγματα που δεν έχουν συμβεί. Όσοι είναι χαρούμενοι ζουν το σήμερα και κάνουν θετικές σκέψεις. Αν σήμερα δεν μπορείς να είσαι χαρούμενος τι σε κάνει να σκεφτείς πώς αύριο αυτό θα αλλάξει;

Να είσαι πολυάσχολος

Αν θες να είσαι χαρούμενος προσπάθησε να είσαι εξωστρεφής, κοινωνικός, να δέχεσαι προτάσεις αλλά και να ενταχθείς σε κάποια ομάδα. Η μεγαλύτερη ικανοποίηση έρχεται όταν είσαι με παρέα. Προσπάθησε να χτίσεις μια πλούσια κοινωνική ζωή σκεπτόμενος ότι έχει πλάκα και νόημα.

Απόλαυσε αυτό που κάνεις

Χαρούμενοι είναι οι άνθρωποι που κάνουν αυτό που αγαπούν και όχι για τα λεφτά ή τη δόξα. Πολλοί σπαταλούν τα καλύτερα χρόνια της ζωής τους προσπαθώντας να βγάλουν πολλά λεφτά αφήνοντας πίσω την υγεία και την οικογένειά τους. Αυτό συχνά έχει ως αποτέλεσμα τα λεφτά που έχουν βγάλει να τα δίνουν για την αποκατάσταση της υγείας τους.

Επέλεξε τη χαρά

Μη φοβάσαι να πας πίσω και να επαναπροσδιορίσεις τους στόχους σου. Σκέψου πως η ζωή σου είναι μια ιστορία την οποία μπορείς να διορθώσεις όσο προχωράς. Η ευέλικτη προσέγγιση των καταστάσεων βοηθά στο να σκέφτεσαι θετικά και να είσαι ανοιχτόμυαλος.

Πάψε να ανησυχείς

Σταμάτα να παίρνεις τόσο στα σοβαρά τα πάντα. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι πιστεύουν πως το 90% των ανησυχιών τους ποτέ δε θα βγουν αληθινοί.

Μη συγκρίνεσαι

Μην κάνεις αυτό το λάθος. Η φιλοδοξία είναι υγιής αλλά ο φθόνος μας κάνει δυστυχισμένους. Η σύγκριση με τους άλλους χρησιμεύει μόνο όταν έχουμε να μάθουμε κάποια πράγματα.

Να είσαι ο εαυτός σου

Τι πιο όμορφο από το να είσαι ο εαυτός σου; Αν πάψεις να συγκρίνεσαι με τους άλλους τότε θα σταματήσει να σε νοιάζει τι σκέφτονται οι άλλοι για σένα. Και θα είσαι ο εαυτός σου.

Σχέσεις

Χαρά και υποστήριξη παίρνουμε από τους άλλους. Έρευνες έχουν δείξει πως οι παντρεμένοι είναι πιο χαρούμενοι από τους εργένηδες.

Οργανώσου

Ok έχουν την ομορφιά τους οι αποφάσεις τις τελευταίας στιγμής αλλά μην το παρακάνεις. Οι χαρούμενοι άνθρωποι σχεδιάζουν και οργανώνουν, έχουν στόχους και σκοπούς.

Έχε ως αξία την ευτυχία

Η ευτυχία μαθαίνεται αλλά για να φτάσεις εκεί θα πρέπει να είναι ανάλογο το νόημα και ο σκοπός που έχεις για τη ζωή. Οι χαρούμενοι άνθρωποι συνειδητοποιούν πως τα θετικά συναισθήματα προσθέτουν χρόνια στη ζωή τους.
planitikos.com

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΤΡΕΛΟΣ 1

Πλήρωσε για να σώσει το παιδί από τη λευχαιμία και τον κυνηγά η ΔΟΥ!!!... 

(ΓΙ’  ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΔΕΚΑΡΑ Η…. ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ???… ΞΕΡΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ…)
«Θυσιάστηκε» για να σώσει έναν μαθητή που πάσχει από λευχαιμία και τώρα η εφορία καραδοκεί…
Ένας μαθητής έχει λευχαιμία και ήδη νοσηλεύεται σε Νοσοκομείο των Αθηνών έχοντας κάνει μεταμόσχευση. Στο πλευρό του η μητέρα του αλλά και οι συμμαθητές του. Η ιστορία ξεκινά από την ημέρα που συμμαθητής του παιδιού επέστρεψε σπίτι του με δάκρυα στα μάτια.
Τον είδε ο πατέρας του, ένας από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες της πόλης, τον ρώτησε τι συμβαίνει και τότε ο μικρός του εξιστόρησε τι απασχολούσε όχι μόνο τον ίδιον αλλά όλους τους συμμαθητές του. Ο πατέρας συγκινήθηκε και αποφάσισε να βοηθήσει. Ήρθε σε συνεννόηση με τον συνέταιρό του στις επιχειρήσεις και... 

Αμέσως έδωσαν 28.000 ευρώ από το ταμείο της εταιρείας προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα έξοδα για την αποκατάσταση της υγείας του συμμαθητή του γιου του.
Η μητέρα του μικρού ασθενή ένιωσε πως είχε μία σημαντική βοήθεια στον Γολγοθά που ανέβαινε μαζί με το παιδί της. Μέχρι εκείνη τη στιγμή το κράτος αδυνατούσε να την βοηθήσει, και ήρθε ένας επιχειρηματίας να της προσφέρει αυτό που περίμενε.
Όπως ήταν φυσικό ο λογιστής της εταιρείας απευθύνθηκε τις επόμενες ημέρες στην αρμόδια ΔΟΥ προκειμένου να δηλώσει τη δωρεά και να δικαιολογήσει το έλλειμμα στο ταμείο.
Και τότε… έπεσε από τα σύννεφα! Σύμφωνα με δημοσίευμα πατρινής εφημερίδας, ο εφοριακός τον ενημέρωσε πως για τις 28.000 ευρώ της δωρεάς θα έπρεπε να πληρώσει και φόρο πάνω από 30% δηλαδή 10.500 ευρώ!
Δηλαδή στην Ελλάδα κάποιος που υποκαθιστά το κράτος σε αυτά που δεν μπορεί να παρέχει θα πρέπει να το «χρυσώνει» επειδή έκανε το αυτονόητο;
Βοήθησε ένα παιδί στο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει κύριοι… Έκανε αυτό που θεώρησε καθήκον του!
ΣΧΟΛΙΟ Τ.Ν.: Ουαι υμιν γραμματεις και φαρισαιοι υποκριται….ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΦΑΡΙΣΑΙΕ ΥΠΟΚΡΙΤΑ…


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2PybgYgBp

Το παράξενο κατάλευκο μαυροπούλι


Μπορεί να λέγεται μαυροπούλι ή κοινώς… κότσυφας και να είναι γνωστός για το... κατάμαυρο φτέρωμά του (το αρσενικό, ενώ το θηλυκό είναι συνήθως καφετί) όμως τα φτερά του στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι κατάλευκα!

Κι αυτό βέβαια δεν είναι αποτέλεσμα αλμπινισμού (γενετική κατάσταση που εμποδίζει την παραγωγή μελανίνης στο σώμα) αλλά μιας άλλης γενετικής μετάλλαξης που ονομάζεται leucistic και αποτρέπει τις χρωστικές ουσίες από το να εναποτίθενται κανονικά στα φτερά του.

Ο σπάνιος αυτός κότσυφας εθεάθη σε πάρκο της Βρετανίας, όπου αποτελεί πλέον τη «μασκότ» της περιοχής. Αν και τα περισσότερα μαυροπούλια που πάσχουν από αυτή την ασθένεια έχουν κηλίδες μαύρου χρώματος στα φτερά τους, το συγκεκριμένο είναι ολόλευκο και για το λόγο αυτό πιο επιρεπές στα αρπακτικά.
perierga.gr

Tους χάλασε τη…”δημοκρατική λογοκρισία” o κ. Τράγκας!




“Επίθεση” του ΠΑΣΟΚ στον ΣΚΑΪ, λόγω Χρυσής Αυγής!

Και μετά το …”παίζουν” δημοκράτες!!! Τους καίει το 18-20% της Χ.Α (που η λογοκρισία το κάνει 10-12)
-Το πρωΐ ξυπνάνε “Χίτες”, Κουκουέ το μεσημέρι και το βράδυ στο κρεβάτι, κάνουνε το δημοκράτη…-

Διαβάστε ανακοίνωση…”δημοκρατικού κόμματος”:
 «Χθες ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ έκανε την επιλογή να μεταδώσει εκπομπή προβολής της Χρυσής Αυγής και των πρακτικών της, με εμψυχωτή τον Γ. Τράγκα.
Δεν επρόκειτο για εκπομπή πολιτικού διαλόγου χωρίς αποκλεισμούς, ούτε για συνέντευξη με δημοσιογραφική αντίκρουση, αλλά για τηλεοπτικό «στήσιμο» σε βάρος της δημοκρατικής νομιμότητας, για πράξη ουσιαστικού εγκωμιασμού της ναζιστικής βίας.
Δεν περιμέναμε ότι η συνεχής διολίσθηση στον λαϊκισμό, τη δημαγωγία και τη μονομέρεια πολλών εκπομπών του ΣΚΑΪ θα έφτανε στο σημείο αυτό.
Δημοκρατική ευθύνη δεν έχουν μόνο οι πολιτειακοί θεσμοί και τα όργανα του κράτους, αλλά και η κοινωνία των πολιτών, πρωτίστως δε τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης που λειτουργούν στο πλαίσιο του άρθρου 15 του Συντάγματος»

_____________
Ομιλούν και για το…Σύνταγμα που το έχουν καταργήσει προ πολλού! Το θράσος τους δεν έχει όρια.
Με τη συμπεριφορά τους, το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να συσπειρώνουν όλο και περισσότερο κόσμο στις τάξεις της Χρυσής Αυγής, γιατί ο Ελληνικός Λαός δεν ανέχεται πλέον τα ψέματά τους, ούτε τους ίδιους, ούτε αυτό που εκπροσωπούν και πολύ περισσότερο τη φίμωση του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος της Χώρας.
Ας μην υποτιμούν τη νοημοσύνη αυτού του λαού και την ανεκτικότητα και υπομονή του, ας μην την εκλαμβάνουν σαν αδυναμία, γιατί ”πίσω έχει η αχλάδα την ουρά”….

* Αυτό που υποστηρίζει η Efenpress, είναι η ελευθερία του λόγου και η ίση μεταχείριση των νομίμως λειτουργούντων κομμάτων (ΟΛΩΝ), καθώς και η τήρηση του Συντάγματος.

http://www.efenpress.gr/


Ο Σημίτης «πάγωσε» την έρευνα για τα πετρέλαια!



shmithsΗ κα Γεωργοπούλου στέλνει στο σκαμνί τον άνθρωπο που πρόδωσε ένα ολόκληρο έθνος…
Στο μακρινό 1995
Το γαλλικό ερευνητικό σκάφος «Αταλάντη» πραγματοποιεί γεωφυσικές έρευνες για τον εντοπισµό δοµών που µπορεί να φιλοξενούν ενεργειακά κοιτάσματα εντός της ελληνικής ΑΟΖ.
Η έρευνα που πραγµατοποιεί είναι επίσηµη και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση µέσω του προγράμματος MΑSTII. Ωστόσο, στο γαλλικό πλοίο δεν είναι όλοι οι ερευνητές ξένοι, εκπροσωπείται και η χώρα µας…
Σε αυτή τη σηµαντική έρευνα (από το γαλλικό πανεπιστήμιο Εκίλ Νορµάλ), η οποία ουσιαστικά χαρτογράφησε το υπέδαφος του βυθού στην ελληνική ΑΟΖ τόσο στο Ιόνιο όσο και νότια της Κρήτης, η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε µε την κ. Παναγιώτα Γεωργοπούλου γεωφυσικό, που εκπονούσε ήδη τη διδακτορική της διατριβή στο θέµα αυτό. Σηµαντικό δε τµήµα των αποτελεσμάτων αυτών το επεξεργάστηκε η ίδια.
«Το νοτιότερα τµήµα των ερευνών που καλύφθηκε από σεισµικές έρευνες, είναι εκείνο που οριοθετείται βόρεια του κόλπου της Σύρτης (Λιβύη) από τα δυτικά και συνεχίζει προς ανατολάς µέχρι τη λεκάνη του Ηροδότου, η οποία βρίσκεται νοτιοδυτικά της Κύπρου» αναφέρει η κ. Γεωργοπούλου σε κυριακάτικη εφημερίδα σχετικά µε το χώρο των ερευνών, ο οποίος και συμπίπτει ουσιαστικά µε το χώρο που πρόσφατα ερεύνησε η PGS.
Τα αποτελέσματα των ερευνών
Σύμφωνα με την κυρία Γεωργοπούλου έρευνες πραγματοποιούνταν από το 1974. Έρευνες που όπως επισημαίνει οδήγησαν σε εξαιρετικές ανακαλύψεις.
1) Την κάλυψη του πυθμένα ολόκληρου του Ιονίου με άλατα της Μεσσήνιας περιόδου.
2) Την ύπαρξη εβαποριτών το πάχος των οποίων υπολογίστηκε άνω των 8 χλμ.
3) Την ύπαρξη ασβεστολίθων της Κρητιδικής περιόδου μέσα στους οποίους αναμένονται οι υδρογονάνθρακες.
4) Την ανακάλυψη πληθώρας λασποηφαιστείων.
5) Χαρακτηριστικές ανακαλύψεις ήταν και οι υποθαλάσσιες χαρτογραφήσεις των λιμνών αλμυρότητας.
Τόσο ενθαρρυντικά ευρήματα για την παρουσία μεγάλων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου θα προκαλούσαν το τεράστιο ενδιαφέρον οποιασδήποτε κυβέρνησης.
Ωστόσο η κυβέρνηση Σημίτη έθαψε το θέμα σε μία νύχτα.
Όπως δηλώνει ο καθηγητής Γεωλογίας του ΑΠΘ κ. Τσόκας, ο Σημίτης απαξίωσε το ερευνητικό τμήμα των ΕΛΠΕ. Η έρευνα για πετρέλαιο στην Ελλάδα σταμάτησε πριν καν αρχίσει.
Η νορβηγική PGS
Παρόλα αυτά έστω και με τεράστια καθυστέρηση πριν από λίγους μήνες η συγκεκριμένη εταιρία ολοκλήρωσε τις έρευνές της στην περιοχή.
Η κυρία Γεωργοπούλου υπογράμμισε πως η συγκεκριμένη έρευνα θα αποκαλύψει την ύπαρξη μεγάλων ενεργειακών κοιτασμάτων.
Τέλος, αξίζει να επισημάνουμε πως οι χώρες που παράγουν πετρέλαιο δεν μπήκαν στο ευρώ.
Τα συμπεράσματα δικά σας.





newsbomb.gr


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2PyaEXWDK

MAΥΡΟΝΕΡΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: "ΜΑΥΡΗ" ΔΙΑΔΡΟΜΗ, ΜΑΥΡΗ ΚΑΙ ΑΡΑΧΝΗ Η ΜΟΙΡΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ.......

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ "ΕΝΟΛΥΜΠΩ" ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ.








BOYΛΕΥΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ........ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ;




Ο Βουλευτής Πιερίας Κουκοδήμος απολαμβάνει τον καφέ και την παρέα του, σε καρέκλες και stand που είναι εμφανώς εκτός του παραχωρημένου χώρου (εξέδρα) και προφανώς παράνομα, εκτός αν  η επιχείρηση έχει άδεια να τοποθετεί καθίσματα από τον Πέλεκα μέχρι τον....Κουραδά!!!!
Το θέμα δεν είναι μόνο ο Κουκοδήμος, άλλωστε και ο Δήμαρχος και αντιδήμαρχοι κάθονται σε παράνομα καθίσματα και άλλωστε οικογένειες αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων έχουν καφετερίες και σουβλατζίδικα με παράνομες κατασκευές.....
Το θέμα είναι γιατί ο επιχειρηματίας και ο κάθε πολίτης να εφαρμόσει τον οποιονδήποτε νόμο όταν οι "πατέρες του Έθνους" και γενικά οι αιρετοί τον παραβιάζουν ανερυθρίαστα και χωρίς να σκέπτονται αν θα θίξει την εικόνα τους.......Αυτή είναι η κοινωνία μας και όσα χρόνια και αν κρατήσει η κρίση δεν θα αλλάξει τίποτε.......

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ "ΕΝΟΛΥΜΠΩ" ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ.

387 κάτοικοι της Βροντούς πίνουν νερο από αμιαντοσωλήνα εν έτει 2012;



ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ
Για 310 μέτρα αγωγό αμιντοσωλήνες υδρεύονται 387 άτομα. Αν αυτό ανταποκρίνεται στο σημερινό σύστημα υγιεινής , καλά κάνουν οι υπεύθυνοι καιδεν αλλάζουν τον αγωγό που υδρεύονται συγκεκριμένα άτομα. Θα θέλαμε όμως κύριε Δήμαρχε , να δείτε το θέμα σοβαρά και να ανταποκριθεί τε σε αυτό , όπως αυτό πρέπει . Οι κάτοικοι της οδού Γεωργάκη Ολυμπίου της δημοτικής κοινότητας Βροντούς του Δήμου Δίου- Ολύμπου , περιμένουν την πρέπουσα απάντηση. Ξέρουμε ότι τα οικονομικά του δήμου δεν είναι τα καλύτερα αλλά πάντα προέχει η ανθρώπινη υγεία .



Στη Κατερίνη όταν ο δήμαρχος δε φυτεύει αναλαμβάνει η ιδιωτική πρωτοβουλία και οι καταστηματάρχες



Tα συγχαρητήριά μας στους συν-πολίτες της Κατερίνης, που παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους.....


Πολλές φορές βλέπουμε δελτία τύπου του Δήμου Κατερίνης για τις παρεμβάσεις φύτευσης πρασίνου, λουλουδιών κλπ που με περισσή προθυμία δημοσιεύουν τα Πιερικά ΜΜΕ......
Όταν, όμως,  φύγουν οι φωτογραφικές SLR και οι αιρετοί λάβουν τα 30 δεύτερα δημοσιότητας που τους αναλογούν για τον μήνα, τα παρτέρια, οι ζαρτινιέρες, τα πάρκα κλπ χρειάζονται συντήρηση, αναφύτευση, πότισμα.....
Κάποιοι συμπολίτες μας δεν αρκούνται στο να σχολιάσουν τη ανεπάρκεια των υπηρεσιών του Δήμου μας περνώντας δίπλα από ένα μαραμένο πλέον παρτέρι......
Αγοράζουν λουλούδια και τα φυτεύουν....... 
Καλή η γκρίνια και η κριτική, λοιπόν, αλλά πολύ καλύτερη η δράση.
Ευχαριστούμε συν-πολίτες για ένα καλό μάθημα και μια ευπρόσδεκτη δόση αισιοδοξίας στην αρχή της άνοιξης.....

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2013 Optimist & Laser 4.7 Κατερίνη 7-11 Μαΐου 2013






        

Κατερίνη 10 Απριλίου 2013



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Ανακοινώθηκε σήμερα η σύνθεση της Επί Τιμή Οργανωτικής Επιτροπής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος 2013 για σκάφη τύπου Optimist & Laser 4.7, που θα πραγματοποιηθεί στον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης στο διάστημα 4 έως 11 Μαΐου 2013 και συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, τον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης, την Π.Ε.Πιερίας και τον Δήμο Κατερίνης. Στην επιτροπή μετέχουν :

  • Απόστολος Τζιτζικώστας – Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας
  • Σοφία Μαυρίδου - Αντιπεριφερειάρχης  Π.Ε. Πιερίας
  • Σάββας Χιονίδης – Δήμαρχος Κατερίνης
  • Γεώργιος Παπαθανασίου – Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου
  • Ευάγγελος Πολύζος – Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού
  • Ηλίας Χατζηχριστοδούλου – Πρόεδρος Επιμελητηρίου Πιερίας
  • Αντώνης Δημητρακόπουλος – Πρόεδρος Ε.Ι.Ο.

Η συμμετοχή στην επί τιμή Οργανωτική Επιτροπή τόσο του Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, όσο και του Προέδρου της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, προβάλλει την σημαντικότητα της Διοργάνωσης για την προώθηση του Αθλητικού Πνεύματος στην Βόρεια Ελλάδα. Άλλωστε η συμμετοχή σε αυτήν της Ηγεσίας της Π.Ε. Πιερίας, των τριών Δημάρχων της Πιερίας, αλλά και του προέδρου του Ε.Β.Ε.Π. ως εκπροσώπου των Παραγωγικών Δυνάμεων, αποδεικνύει την κοινή προσπάθεια που συντελείται στην Πιερία για μια διοργάνωση αντάξια ενός Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, προβάλλοντας ταυτόχρονα τις παραδόσεις, τον πολιτισμό και την φιλοξενία των κατοίκων αυτού του τόπου.

Σε αναμονή της ανακοίνωσης από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία των καταστάσεων των Αθλητών που θα συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2013, από την Οργανωτική Επιτροπή ανακοινώθηκε η τοποθέτηση του Ταμία του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης Κου Δημήτρη Λάμπρου στην θέση του Εφόρου Σωστικών και Πλωτών Μέσων του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.


Το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
του Πανελληνίου Πρωταθλήματος 2013

E_mail : optimistlaser2013@gmail.com

ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ



       Σε πολλούς χώρους δουλειάς, σε εργατικές-λαϊκές συνοικίες, γειτονιές, στέκια εργαζομένων-καφενεία συζητείται πολλές φορές το εξής ερώτημα: Έγιναν τόσοι εργατικοί-λαϊκοί αγώνες τα τελευταία 3 χρόνια, άλλαξε τίποτα;  Αξίζει να αγωνιζόμαστε;
      Το ερώτημα είναι αποδεκτό όταν γίνεται από αυτούς που πραγματικά ανησυχούν και βιώνουν με τον πιο βίαιο τρόπο τις συνέπειες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Τις συνέπειες της αστικής πολιτικής διαχείρισης της κρίσης που συνεχίζει η τρικομματική κυβέρνηση του κεφαλαίου (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), πολιτικές που αξιώνουν όλα τα τμήματα του κεφαλαίου, Ε.Ε., ΔΝΤ, για να πληρώσει ο εργαζόμενος λαός τα σπασμένα της κρίσης για την οποία δεν ευθύνεται.
       Το ερώτημα αυτό μπαίνει και εκ του πονηρού, από ταγούς του αστικού πολιτικού συστήματος, θεματοφύλακες της κυρίαρχης αστικής πολιτικής, για να απογοητεύσουν τους εργαζόμενους, να αποδεχτούν αδιαμαρτύρητα τα βάρβαρα αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα που τους φτωχαίνουν και τους δημιουργούν ψυχολογία ηττοπάθειας, μοιρολατρίας, μιζέριας.
      Σε  αυτό συμβάλουν αστικά ΜΜΕ (ΣΚΑΪ,MEGA,ANT1,ALPHA κ.α.), αστοί δημοσιολόγοι σε διατεταγμένοι υπηρεσία (Πορτοσάλτε, Πρεντεντέρης, Παπαδημητρίου, Τρέμη κ.α.) αλλά και κολαούζοι του αστικού πολιτικού προσωπικού, που ξημεροβραδιάζονται καθημερινά σε τηλεοπτικά, ειδησεογραφικά πάνελ και παράθυρα προπαγανδίζοντας την κυρίαρχη αντιδραστική-αντιλαϊκή πολιτική.
     Σε αυτήν την κατεύθυνση σιγοντάρουν και οι ξεπουλημένες-φιλοεργοδοτικές-φιλοκυβερνητικές ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος με κύρια ευθύνη των δυνάμεων της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ με την ανοχή των δυνάμεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και δυνάμεων αριστερίστικων αποχρώσεων που αφήνουν τους εργατικούς-λαϊκούς αγώνες στην τύχη τους. Δεν τους οργανώνουν, δεν παίρνουν κανένα μέτρο για την επιτυχία τους, δεν δρομολογούν μαζικές διαδικασίες όπως Γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις, περιοδείες στους χώρους δουλειάς, περιφρουρήσεις των εργατικών κινητοποιήσεων. Αυτό έχει αποτέλεσμα να απαξιωθεί συλήβδιν ο συνδικαλισμός στα μάτια των εργαζομένων, να απαξιωθεί το συνδικαλιστικό κίνημα, να απομακρυνθούν εργαζόμενοι από αυτό.
      Για να επανέλθουμε στο ερώτημα αν οι εργατικοί-λαϊκοί αγώνες βοηθάνε στην επίλυση των λαϊκών προβλημάτων και αξίζει να αγωνιστείς σήμερα, από οποιαδήποτε σκοπιά κι αν γίνεται το ερώτημα αυτό, αν δεν απαντηθεί στην ουσία του, από την ταξική σκοπιά, τότε μπορεί να δημιουργήσει συγχύσεις, απογοητεύσεις.
     Σε περίοδο παρατεταμένης καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την εργατική λαϊκή οικογένεια, αυτό που πρέπει να κατανοηθεί είναι: Άλλη διέξοδος από την οικονομική κρίση για τους καπιταλιστές, τους μονοπωλιακούς ομίλους, άλλη η διέξοδος για τον εργαζόμενο λαό.
      Την καπιταλιστική οικονομική κρίση δεν την δημιούργησε ο εργαζόμενος λαός, αλλά η ακόρεστη δίψα των κεφαλαιοκρατών για περισσότερο κέρδος, η όξυνση των ενδοκαπιταλιστικών ανταγωνισμών που αποτελούν δομικά συστατικά του συστήματος και έχουν νομοτελειακό χαρακτήρα.
       Τα μέτρα που παίρνονται σήμερα, είναι μέτρα από την σκοπιά της αστικής διαχείρισης ,μέτρα στρατηγικού χαρακτήρα προς όφελος της πολιτικής της Ε.Ε. , του κεφαλαίου που στοχεύουν στην μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, στο ξεθεμελίωμα κάθε εργατικής-λαϊκής κατάκτησης και δικαιώματος που αποκτηθήκαν με σκληρούς, αιματηρούς, ταξικούς αγώνες. Η διέξοδος από την οικονομική κρίση για το κεφάλαιο και τα μονοπώλια βρίσκεται στο να καταστραφούν σύγχρονες παραγωγικές δυνάμεις με πρώτη και καλύτερη την εργατική τάξη (απολύσεις, διάλυση εργασιακών μισθολογικών σχέσεων, ανεργία κ.α.) όπως και ένα τμήμα του κεφαλαίου πρέπει να καταστραφεί, ουσιαστικά να θυσιαστεί για τα γενικότερα συμφέροντα του κεφαλαίου, για την μακροημέρευση του καπιταλιστικού συστήματος.
      Με βάση τις οικονομικό-πολιτικές εξελίξεις στην χώρα μας και διεθνώς, η εργατική τάξη τα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου πρέπει να μπουν δραστήρια στο στίβο της ταξικής πάλης. Να προτάξουν την ποιο πλατιά μαχητική λαϊκή συμμαχία, που όχι μόνο πρέπει να βάλουν σοβαρά εμπόδια στις αντεργατικές-αντιλαϊκές πολιτικές μέσα στους χώρους δουλειάς αλλά με την πολιτικοποίηση του αγώνα, με αντικαπιταλιστική-αντιμονοπωλιακή συσπείρωση να ανοίξουν τον δρόμο της εργατικής-λαϊκής προοπτικής που είναι σε αντιδιαστολή με το καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης ενός συστήματος που είναι ιστορικά ξεπερασμένο.
      Αυτή η γραμμή πάλης μέσα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να δυναμώσει ώστε να δώσει ώθηση στους εργατικούς λαϊκούς αγώνες για να είναι κίνημα προοπτικής και νίκης σε επίπεδο οικονομίας και εξουσίας.
      Βασική προϋπόθεση είναι να γυρίσει ο κόσμος στα σωματεία, να οργανωθούν νέες δυνάμεις που είναι εκτός εργατικής-συνδικαλιστικής ταξικής οργάνωσης, να οξυνθεί η εργατική πάλη ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία μέσα στους χώρους δουλειάς, να αναπτυχθεί η ταξική αλληλεγγύη μεταξύ των εργατών, να προωθηθεί η λαϊκή συμμαχία. Εκεί θα βρεθεί η αστείρευτη εργατική-λαϊκή δύναμη που στο όνομα της αναγκαιότητας και ιστορικής επιταγής για την κοινωνική εξέλιξη και πρόοδο, ο εργαζόμενος λαός θα αντεπιτεθεί και με όρους πολιτικής ρήξης και ταξικής σύγκρουσης και ανατροπής θα ανοίξει τον δρόμο της εργατικής-λαϊκής προοπτικής.
      Ο αγώνας αυτός δεν θα είναι ένα μονόπρακτο έργο, δεν θα είναι μια ευθεία γραμμή, θα έχει σκαμπανεβάσματα, «ζιγκ-ζαγκ», αλλά θα ξεπερνάει κάθε δυσκολία και κάθε εμπόδιο μέσα από την συσσώρευση της εργατικής-λαϊκής πείρας και εμπειρίας, μέσα από την γνώση και την ταξική ανάλυση των εργατικών-λαϊκών προβλημάτων και μέσα από την ωρίμανση των εργατικών-λαϊκών συνειδήσεων που θα ωριμάζουν, από τους καθημερινούς μικρούς και μεγάλους αγώνες,
      Τα ρυάκια της λαϊκής συμμαχίας έχουν δημιουργηθεί. Αυτό που χρειάζεται είναι να συνενωθούν και να δημιουργήσουν έναν ορμητικό χείμαρρο που στο πέρασμα του θα σαρώσει το παλιό και αντιδραστικό, τους σφετεριστές του κοινωνικού πλούτου, τα παράσιτα, τους καπιταλιστές, συνολικό το σύστημα της ταξικής εκμετάλλευσης που δημιουργεί σήμερα, διεθνώς και στην χώρα μας, σύγχρονες γαλέρες δουλείας, μαύρο και αβέβαιο μέλλον για τον εργαζόμενο λαό.
      Το σύστημα αυτό δεν φτιασιδώνεται, δεν διορθώνεται, όσα «make up» και του κάνουν διάφοροι καλοθελητές και κυρίως αριστεροί διαχειριστές του συστήματος  τύπου ΣΥΡΙΖΑ. Το σύστημα αυτό μόνο ανατρέπεται και θα ανατραπεί. Σε αυτήν την κατεύθυνση οι κομμουνιστές δουλεύουν καθημερινά με όρους αυταπάρνησης, ανιδιοτέλειας και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους με στόχο την εργατική-λαϊκή εξουσία, που για τους κομμουνιστές σημαίνει η πάλη για τον σοσιαλισμό-κομμουνισμό.


Σαββίδης Παναγιώτης
Μέλος του ΚΚΕ της Κ.Ο. Πιερίας

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Οικονομικών



Θέμα: Να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος των κατοίκων της  Π.Ε. Πιερίας που αντιδρούν στα χαράτσια των διοδίων.


Η κυβέρνηση κλιμακώνει τις διώξεις σε βάρος των κατοίκων διαφόρων περιοχών της χώρας που αντιδρούν στα χαράτσια των διοδίων. Στα πλαίσια αυτά εντείνει την προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης του αγώνα των κατοίκων της  Π.Ε. Πιερίας που, με συντονιστή την Επιτροπή Αγώνα Δήμου Πύδνας – Κολινδρού, κινητοποιούνται ενάντια στο χαράτσωμα του λαού με τη λειτουργία ενός νέου ιδιωτικού σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο.
Μετά την επίθεση των δυνάμεων καταστολής, στις κινητοποιήσεις τους, τους τραυματισμούς και τις συλλήψεις, σειρά παίρνουν οι κλήσεις σε απολογία στα πλαίσια προανακριτικών εξετάσεων. Μέχρι σήμερα έχουν καλεστεί ήδη 26 κάτοικοι, ενώ ακολουθούν δεκάδες άλλοι.
Η παραπάνω τακτική εντάσσεται στη γενικότερη επιχείρηση της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, για την τρομοκράτηση του λαού για να καμφθούν οι αγώνες των εργαζομένων, ώστε να περάσουν χωρίς αντίσταση τα νέα βάρβαρα αντιλαϊκά αντεργατικά μέτρα.
Είναι βέβαια γνωστό ότι το ΚΚΕ έχει ταχθεί κατά των διοδίων και του «χαρατσώματος» του Ελληνικού λαού. Τη δημιουργία των οδικών αξόνων την έχει πληρώσει ο λαός μέσω της άγριας φορολογίας και πρέπει ελεύθερα να τους χρησιμοποιεί.
 Επειδή ο αγώνας για την κατάργηση όλων των διοδίων, των κάθε είδους χαρατσιών και την ανατροπή συνολικά της βάρβαρης πολιτικής κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, μεγάλου κεφαλαίου, θα δυναμώσει γιατί αποτελεί κοινωνική αναγκαιότητα,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε:
·        Να  σταματήσουν κάθε είδους διώξεις των κατοίκων της Π.Ε. Πιερίας και ολόκληρης της χώρας που αγωνίζονται ενάντια στα χαράτσια των διοδίων.
·        Να σταματήσει κάθε λειτουργία διοδίων στην περιοχή.   


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ ............ΕΞΩΔΙΚΟ ΕΦΟΡΙΑΣ !!!!!


Με το κάτωθι εξώδικο το οποίο καταθέτουμε στο πρωτόκολλο της εφορίας ζητάμε από τους εφοριακούς υπαλλήλους να μην εφαρμόσουν τις παράνομες και αντισυνταγματικές εντολές που παίρνουν από την κυβέρνηση σε βάρος μας λόγω μη πληρωμής του φόρου που μας έχει καταλογιστεί .
Τους ζητάμε να μην προχωρήσουν σε κατάσχεση και πλειστηριασμό των περιουσιακών μας στοιχείων μέχρι τον τερματισμό της κατοχής που έχουμε σήμερα .
Μπορούν να καταχωρίσουν ότι φόρο τους λένε να καταχωρίσουν, αλλά να μην προχωρήσουν στην αναγκαστική είσπραξη από εμάς , έως ότου τερματιστεί η κατοχή .
Τότε θα καταχωρηθούν οι πραγματικοί φόροι που πρέπει να πληρώσουμε και τότε θα τους πληρώσουμε, διότι τα λεφτά θα μείνουν στην πατρίδα μας , δηλαδή σε εμάς και δεν θα τα πάρουν οι παράνομοι τοκογλύφοι .
Ζητάμε απλά να εφαρμόσουν τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα που ρυθμίζει τα δικαιώματα αλλά και τις υποχρεώσεις που έχουν για να εργάζονται στο δημόσιο, καθορίζονται από τον νόμο 3528 / 2007 και οι ίδιοι τον έχουν αποδεχθεί για να προσληφθούν .
Η εκτέλεση σε βάρος μας από αυτούς, των παράνομων εντολών που παίρνουν από την κυβέρνηση, τους καθιστά συνεργούς και συμμέτοχους σε Εσχάτη Προδοσία κατά της Πατρίδος μας , αλλά και οι ίδιοι έχουν Αστική Ευθύνη και είναι υπόλογοι σε εμάς , με την προσωπική τους περιουσία για οποιαδήποτε ζημιά πάθουμε , επειδή αυτοί θα πράξουν παράνομα σε βάρος μας .
 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΞΩΔΙΚΟΥ
 
Έχουμε δυο αντίγραφα του εξωδίκου .
Πάμε στο πρωτόκολλο της εφορίας καταθέτουμε το ένα και ζητάμε τον αριθμό πρωτοκόλλου να τον γράψει στο δεύτερο εξώδικο που θα κρατήσουμε εμείς και να σφραγίσει όλες τις σελίδες .
Αν αρνηθεί να το παραλάβει η μας στείλει στον διευθυντή και εκείνος αρνηθεί να το παραλάβει , τότε τους ζητάμε να μας δείξουν τον νόμο που λέει ότι απαγορεύεται η εφορία να παραλάβει οποιαδήποτε έγγραφη δήλωση φορολογούμενου πολίτη.
Το εξώδικο είναι μια απλή έγγραφη δήλωση και δεν υπάρχει νόμος η διαταγή που να απαγορεύει στους υπαλλήλους της εφορίας να παραλαμβάνουν έγγραφες δηλώσεις από τους φορολογούμενους .
Στην περίπτωση που ο έφορος αρνείται να το παραλάβει του λέμε ότι αν δεν μας δείξει τον νόμο η την έγγραφη εντολή που του επιτρέπει να μην το παραλάβει, θα καλέσουμε την αστυνομία και θα πάμε όλοι μαζί αυτόφωρο για παράβαση καθήκοντος ( κατάχρηση εξουσίας ) εκ μέρους του.
Εμείς είμαστε οι εργοδότες του και δεν ζητάμε να ενεργήσει παράνομα αλλά να πράξει το καθήκον του.
Όπως η εφορία μας καλεί εγγράφως να πάμε να ρυθμίσουμε τις εκκρεμείς υποθέσεις μας , έτσι και εμείς εγγράφως τους καλούμε να πράξουν το καθήκον τους .

Αν δεν μπορείτε να το κατεβάσετε στείλτε email να σας στείλουμε το αρχείο:
 
 
 
 
ΕΔΩ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ:
 
 
 

Γιατί η τρόικα σιωπά για την ασυλία που έδωσαν στους τραπεζίτες για τα θαλασσοδάνεια ύψους 272 εκ. ευρώ που μοίρασαν στα κόμματα;



Αναρωτιόνται οι δανειολήπτες της Βορείου Ελλάδας.

Απάντηση Ολυμπία: Γιατί απλούστατα οι καλοί συνεργάτες πρέπει να ανταμοίβονται.

Καλημέρα σας. Σας παραθέτουμε την αντίδραση του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος στην επαίσχυντη τροπολογία που πέρασε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ την τελευταία στιγμή με την οποία ουσιαστικά χορηγείται ασυλία στα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των τραπεζών που μοίρασαν θαλασσοδάνεια ύψους άνω των 272 εκατ. Ευρώ στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κατά κύριο λόγο και στο ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ (μικρότερα ποσά). 
Ελπίζουμε ότι δεν θα παραλείψετε το emailμας και ότι θα το προωθήσετε με τον τρόπο που εσείς γνωρίζετε για το καλό όλων μας. 

Μπορεί η τρόικα να αποφασίζει για τα πάντα στην Ελλάδα, ακόμη και για το διορισμό ενός νοσοκομειακού γιατρού σε κάποιο νησί, όπως τουλάχιστον μας λένε οι κυβερνώντες, αλλά όταν πρόκειται για τους τραπεζίτες κάνει τα στραβά μάτια και επιτρέπει στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να περνάνε τροπολογίες την τελευταία στιγμή, με τις οποίες σώζουν από το σάπισμα στη φυλακή τους φίλους τους, τα golden boys των τραπεζών σε αντάλλαγμα για τα θαλασσοδάνεια που χάρισαν ύψους σχεδόν 273 εκατ. ευρώ στα κόμματα.
Ακούστε την ηχογραφημένη εκπομπή εδώ
Για ποιο λόγο η τρόικα συμμετέχει στη συγκάλυψη του εγκλήματος, στο να μη θεωρείται δηλαδή η οικονομική απιστία έγκλημα στην Ελλάδα;
Ο δικηγόρος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, Αθανάσιος Ν.Χατζηαθανασίου εξηγεί σχετικά πώς τρεις βουλευτές της ΝΔ -ανάξιο να σπαταλήσουμε μελάνι για να γράψουμε τα ονόματά τους- εισηγήθηκαν μια τροπολογία, ίσως γραμμένη από τους ίδιους τους δράστες του τεράστιου εγκλήματος σε βάρος του ελληνικού λαού, πολιτικούς και τραπεζίτες, με την οποία κατοχυρώνεται η ασυλία των τραπεζιτών για το τεράστιο αυτό ποσό που έδωσαν στα κόμματα και με τη σειρά τους τα κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κυρίως και σε μικρότερο βαθμό ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ) αντί να εξοφλήσουν τα δάνεια, τα αφήνουν ανεξόφλητα και ουσιαστικά την επισφάλεια την πληρώνει από την τσέπη του κάθε συνεπής φορολογούμενος μέσω των αναρίθμητων πλέον ανακεφαλαιοποιήσεων των τραπεζών.
Η σχετική παρέμβαση έγινε στη διάρκεια εκπομπής στον ιντερνετικό ραδιοφωνικό σταθμό του Συλλόγου μας.
«Με νόμο του κράτους, βγάζουν απέξω τους οικονομικούς εισαγγελείς και ήταν έτοιμοι να προχωρήσουν σε διώξεις σε βάρος τραπεζιτών και πολιτικών για θαλασσοδάνεια που χορηγήθηκαν από τράπεζες σε κόμματα. Δεν είναι κάτι αστείο και αφελές. Ηταν προγραμματισμένο να απαλλαγούν αυτοί που εξυπηρέτησαν στο παρελθόν τον συστημικό φορέα που λέγεται πολιτική εξουσία. Αυτοί οι άνθρωποι σήμερα πρέπει να πληρωθούν και η αμοιβή τους είναι η απαλλαγή τους από την ποινική δίωξη και τη φυλάκιση.
Η κυβέρνηση δωρίζει τα εκατομμύρια ευρώ των δανείων που δόθηκαν στους υμέτερους, τα θαλασσοδάνεια μέσα από κομματικές παρεμβάσεις, σε συγκεκριμένα πρόσωπα και σε συγκεκριμένους φορείς που εκπροσωπούνται από πρόσωπα δημόσια και μη που βύθισαν την Ελλάδα στη χρεοκοπία, και αναγκάζει τον ελληνικό λαό να πληρώσει το χρέος. Ηθελαν να προλάβουν τους οικονομικούς εισαγγελείς που κάνουν μια θαυμάσια δουλειά. Πριν προλάβουν να αρχίσουν οι παραπομπές, οι προανακριτικές και τα λοιπά βγάλαν απέξω τους οικονομικούς εισαγγελείς με μια εν κρυπτώ διάταξη που πέρασε σε ένα λεπτό. Πρόκειται για μια διάταξη, με την οποία συγκεκριμένοι τραπεζίτες απαλλάσσονται μέσω της τροποποίησης των άρθρων 256 και 390 του Ποινικού Κώδικα από απιστία και κακουργηματική πράξη τα συγκεκριμένα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των τραπεζών που έδωσαν τα δάνεια. Στην προκειμένη περίπτωση γίνεται κακούργημα. Στο Κοινοβούλιο μετατρέπεται ένα άρθρο και από απιστία δεν γίνεται απιστία. Η απιστία είναι διεθνές έγκλημα σε όλες τις χώρες στην Ελλάδα λοιπόν με βάση την απιστία θα διωχθούν και οι υπουργοί και σε λίγο θα αρχίσουν και οι μηνύσεις εναντίον τους. Στην προκειμένη περίπτωση αλλοιώνεται για μια συγκεκριμένη κατηγορία τραπεζικών οργάνων το θέμα και το έγκλημα της απιστίας και αφαιρείται από τον ποινικό κώδικα το θέμα της απιστίας για συγκεκριμένα ποινικά πρόσωπα. Αυτό δεν είναι χαριστική διάταξη; Δεν είναι προσβολή δημοσίου συμφέροντος, δεν είναι ανήθικο αυτό, δεν είναι απάτη, ψέμα; Αν αυτό δεν είναι απαλλαγή, ολιγαρχία κοινοβουλευτική, απάτη κοινοβουλευτική, τί είναι;» δηλώνει σχετικά ο κ. Χατζηαθανασίου.
«Οι άνθρωποι αυτοί βγαίνουν έξω περπατάνε και λένε ότι είναι νόμος αυτό κι ας είναι σε βάρος της ισονομίας των πολιτών της ισότητας. Δύο μέτρα και δύο σταθμά χρησιμοποιεί η κυβέρνηση λοιπόν: ένας πολίτης διώκεται για το παραμικρό και βαδίζει προς τη φυλακή για χρέη των 5.000 ευρώ αλλά τα golden boys του τραπεζικού τομέα, τα οποία κατασπατάλησαν το δημόσιο χρήμα απαλλάσσονται με μία διάταξη η οποία ψηφίστηκε μέσα σε ένα λεπτό», τονίζει ο κ. Χατζηαθανασίου.
«Τώρα θα βρίσκονταν στις φυλακές Κορυδαλλού»
Οσο για το εύλογο ερώτημα για ποιο λόγο η τρόικα δεν αντιδρά στο χάρισμα θαλασσοδανείων προς τα κόμματα ύψους 272 εκατομμυρίων ευρώ και στην απαλλαγή των τραπεζιτών από κάθε ποινική ευθύνη για το έγκλημα της απιστίας που διέπραξαν η απάντηση είναι πολύ απλή. «Για το παραμικρό ακόμη και για οφειλές έναντι του Δημοσίου που δήθεν η κυβέρνηση διαπραγματευόταν ότι θα καταβάλλονταν με 36 και 48 δόσεις, αλλά σήμερα μαθαίνουμε ότι θα γίνονται οι διακανονισμοί θα συνοδεύονται με… υποθήκη ακινήτου του οφειλέτη και για οποιαδήποτε ρύθμιση των δανείων των οφειλετών ιδιωτικού τομέα, των λεγόμενων καταναλωτών, πρέπει να δοθεί έγκριση από την τρόικα. Ομως, ένα τόσο σημαντικό θέμα, μια τροπολογία που χαρίζει οφειλές δεν ρυθμίζει οφειλές, δεν θέλει την έγκριση της τρόικας. Για οτιδήποτε όπως ένα επίδομα ανεργίας ακόμη και για το διορισμό ενός γιατρού σε νοσοκομείο σε ένα νησί θέλει έγκριση της τρόικας ή των φερέφωνων εδώ στην Ελλάδα, αλλά στην προκειμένη περίπτωση που τροποποιούν τα άρθρα 256 και 390 του Ποινικού Κώδικα που αφορά την παράβαση καθήκοντος, την απιστία δηλαδή,σε βαθμό κακουργήματος δεν χρειάζεται καμία απολύτως έγκριση από την τρόικα. Εδώ είναι συστημικό το όφελος: πρέπει να σωθούν οι τράπεζες, πρέπει απροκάλυπτα ο τραπεζικός τομέας να δουλέψει για να εξαγοραστεί από ξένες τράπεζες.
Ολα συγχωρούνται σε οτιδήποτε αφορά στον τραπεζικό τομέα. Αυτό το σκάνδαλο αφορά τον χρηματοπιστωτικό τομέα κι εφόσον τον αφορά κι επειδή ελέγχει τα πάντα στην πολιτική σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο εδώ συγχωρεί κάθε λάθος που έχει γίνει στο παρελθόν. Αν αφορούσε κάποιον άλλο τομέα, όπως είναι ο ιδιωτικός τομέας, απλά πρόσωπα δηλαδή, σίγουρα αυτοί οι άνθρωποι θα βαδίζαν προς τις φυλακές Κορυδαλλού», δηλώνει σχετικά ο δικηγόρος του Συλλόγου μας.
Βουλή, ο υπηρέτης της πλουτοκρατίας
«Το ελληνικό Κοινοβούλιο με τον τρόπο που λειτουργεί ως και τον χαρακτήρα του πολιτεύματος πρωθυπουργόκεντρικό δεν αφήνει περιθώρια αμφισβητησης τόσο σημαντικών νομοσχεδίων όπως αυτό που είναι μια πρωθυπουργική απόφαση για να λειτουργήσει η δημοκρατία να ακουστούν οι προτάσεις να τροποποιηθεί και τα λοιπά. Για αυτό και έχουν καταργηθεί και οι νόμοι και έχουν περάσει όλ τα επίμαχα μέτρα σε βάρος του λαού και υπέρ υμετέρων των κυβερνώντων με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Δεν δίνεται δυνατότητα επεξεργασίας με αντιρρήσεις με προτάσεις με δευτερολογίες στους βουλευτές ούτως ώστε αποκρύπτουν την αλήθεια αποκρύπτουν το περιεχόμενο. Σκοπός είναι εν κρυπτώ να περνούν αυτά. Και το επιτυγχάνουν με αυτό τον τρόπο», δήλωσε σχετικά ο κ. Χατζηαθανασίου.
«Το Κοινοβούλιο εδώ και δεκαετίες λειτουργεί χάριν της πλουτοκρατίας και της ολιγαρχίας στην Ελλάδα. Κάποτε όταν έρχονταν καίρια θέματα, τα κόμματα έλεγαν ας κερδίσουμε τις εκλογές και θα το συζητήσουμε. Οποτε δημιουργούνταν δημοκρατικές αντιρρήσεις για οτιδήποτε το αφήνανε για αργότερα. Αυτός ο σκοπός που αγιάζει τα μέσα χάριν της πλουτοκρατίας εφαρμόζεται μέχρι σήμερα στην Ελλάδα. Σήμερα που οι πολίτες υποφέρουν με τα δάνεια να είναι στα… κόκκινα στο σύνολό τους σχεδόν με τεράστια προβλήματα, με έναν νόμο Κατσέλη που προσπαθεί η δικαστική εξουσία όσο μπορεί να βοηθήσει, αλλά όταν έχεις ένα εκατομμύριο αγωγές για ένα τέτοιο θέμα, είναι αδιανόητο πρακτικά να συζητηθούν αυτά. Ολοι οι πολίτες περιμένουν μια συγκεκριμένη βοήθεια από τη δικαστική εξουσία. Η διοικητική εξουσία, η τρικομματική κυβέρνηση, δεν προσφέρει απολύτως τίποτα. Ολοι αυτοί οι συστημικοί προφυλάσσουν το τραπεζικό σύστημα εξ ου και η ανακεφαλαιοποίηση που πρόκειται να γίνει για να σωθεί ο φορέας που τους καλύπτει και τους εκπροσωπεί. Κι αυτό συμβαίνει διότι τα κόμματα και οι πολιτικοί πληρώνονται από τον χώρο των τραπεζών, τον διεθνή τραπεζικό χώρο και εξυπηρετούν αυτά τα συμφέροντα. Δεν θα εξυπηρετήσουν τον ελληνικό λαό σε καμία περίπτωση», πρόσθεσε.
Ενοχοποιούν τον λαό
«Ο ελληνικός λαός έβαλε τους λύκους να φυλάνε τα πρόβατα. Αυτοί που έφεραν την καταστροφή εκλέχθηκαν να επαναφέρουν τη σωτηρία στη χώρα. Τώρα,θα έρθουν και θα πούν ότι είναι αιρετοί. Οτι τους ψήφισε ο ελληνικός λαός. Νομιμοποιήθηκαν με τις τελευταίες ελληνικές εκλογές. Νομιμοποιήθηκαν από τον ελληνικό λαό να διαπράττουν τέτοια κακουργήματα από τη στιγμή που έγιναν οι εκλογές. Κάποτε τρώγανε νερά, γιαούρτια και παπούτσια. Κι επειδή αυτή η καραμέλα θα κυκλοφορεί για την αυτοενοχοποίηση του λαού, ο λαός φταίει για όλα γιατί ο λαός ψήφισε κλπ. κλπ. έχουν στα χέρια τους τα ΜΜΕ, τα μέσα της προπαγάνδας, για να μπορέσουν να αποενοχοποιήσουν το τραπεζικό σύστημα μαζί με το πολιτικό σύστημα, αυτά τα δύο πάνε μαζί και συμβαδίζουν μαζί, για την καινούρια απάτη σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος. στο ύψος των 272 εκατομμυρίων ευρώ τη στιγμή που δεν υπάρχουν τα αντίστοιχα χρήματα για να χρηματοδοτήσουν μέτρα για τη μείωση της ανεργίας, έστω και για ένα χρόνο. Υπάρχουν οικογένειες που δεν έχουν ούτε έναν εργαζόμενο κι έχουν πρόβλημα και δεν παίρνουν το επίδομα ανεργίας. Για αυτό το θέμα, δεν υπάρχουν τα κονδύλια, αλλά χαρίζονται στις τράπεζες και στα κόμματα 272 εκατομμύρια ευρώ!» εξηγεί ο δικηγόρος του Συλλόγου μας. Κι αυτό για ποιο λόγο;
«Το homo economous επικρατεί στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Ο άνθρωπος ενδιαφέρεται για το χρήμα, έχει γίνει χρηματικός, τον ενδιαφέρει τι έχει στην τσέπη, αν έχει να επιβιώσει, να πληρώσει, να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις τους κλπ. δεν ενδιαφέρεται ποιοτικά αν θέλετε για το θέμα της δημοκρατίας στη χώρα. Αν ενδιαφερόταν κι είχε τέτοιες αξίες θα αντιδρούσε. Ο Ελληνας δεν αντιδρά παρά μόνο ωφελιμιστικά, αν δηλαδή του δώσουν κάτι θα σωπάσει. Είναι ένα τραπεζικό σύστημα που φροντίζει να έχει στην κυβέρνηση τόσα συγκεκριμένα άτομα που το εξυπηρετούν ώστε να λειτουργεί αυτό το ολιγαρχικό «δημοκρατικό» πολίτευμα. Εξ ου και ο Στουρνάρας. Ποιος σήμερα κάνει κουμάντο σε αυτή την τρικομματική. Ο Στουρνάρας. Η τρόικα δια του εκπροσώπου της. Μιλάμε για ένα διεθνές τραπεζικό στέλεχος, αποκατεστημένος αυτός και τα παιδιά του. Ετσι εξυπηρετούνται τα συμφέροντα. Αυτός θα τραβήξει όλο το κάρο της κυβέρνησης στα τραπεζικά συμφέροντα ξένα και εγχώρια. Εκεί πηγαίνουνε και δεσμεύουν το λαό και από εκεί και πέρα του πετάνε και κάτι για να σωπάσει. Αυτή η πολιτική εφαρμόζεται στη χώρα εδώ και πάρα πολλά χρόνια και είναι πετυχημένη.
Μήπως έβαλε ο Λάτσης κανένα ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση της Eurobank, έβαλε ο Σάλλας για την αγορά της Αγροτικής ή των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, όλα αυτά δεν είναι χαρίσματα, δεν είναι με χρήματα του ελληνικού λαού.
«Τέτοιο βαρύτατο σφάλμα δεν θα μπορούσε ούτε δικτατορία να διαπράξει»
«Αυτά τα αποκρύπτουν δεν γίνεται καμία συζήτηση για αυτά. Εγινε καμία συζήτηση στο ελληνικό Κοινοβούλιο για το πόσο στοίχισε η Αγροτική. Δημόσιο αγαθό ήτανε τη χαρίσανε στο Σάλλα έναντι ποίου τιμήματος , προφανώς αν υπάρχει τίμημα είναι εξευτελιστικό. Ετσι εξυπηρετούνται τα τραπεζικά συμφέροντα.
Αυτοί οι κρίκοι είναι δεμένοι, πολιτικοί και τραπεζικοί, σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας. Δεν ρυθμίζουν τα δάνεια των ανθρώπων μετά από μια τρομερή υποτίμηση των ακινήτων, μετά από απώλεια της εργασίας, μετά από απώλεια εισοδήματος, δεν ιδρώνει το αυτί τους για να γίνει διοικητικά μια ρύθμιση χρεών κι ας είναι στο διηνεκές, για να εξυπηρετηθούν δεν υπάρχουν εισοδήματα πλέον δεν υπάρχει ρευστό στην αγορά παρόλ’ αυτά μέσα σε ένα λεπτό διαπράττουν αυτά τα κακουργήματα και μη μου πείτε ότι δεν ξέρουν τι κάνουνε.
Τρεις βουλευτές το κατέθεσαν, οι υπόλοιποι που το ψήφισαν πρέπει να είναι ανήθικοι άνθρωποι, δεν μπορεί να μη γνωρίζουν τί είναι ηθικό, δίκαιο, τί κάνουνε. Δεν θα έπρεπε μέσα σε ένα λεπτό να ψηφίσουν απολύτως τίποτα. Επρεπε να πουν λόγω έλλειψης χρόνου, δεν ψηφίζεται τίποτα και παραπέμπεται σε επόμενη ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο. Δεν τους δικαιολογώ ότι δεν γνωρίζανε, έχουν πρόθεση.
Στο τέλος ήταν προσχεδιασμένο να περάσει με αυτό τον τρόπο, ήταν προσχεδιασμένο το έγκλημα σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος», επισημαίνει ο κ. Χατζηαθανασίου και εξηγεί: «Προέχουν για τρόικα-κυβέρνηση-τράπεζες τα τραπεζικά συμφέροντα. Τα τραπεζικά συμφέροντα είναι μετοχές, ο έλεγχος του χρήματος σε μια πόλη, σε μια χώρα, σε μια παγκόσμια κοινότητα κι ο παγκόσμιος έλεγχος γίνεται μέσα από το τραπεζικό σύστημα, όπου κανένας δεν θα μπορεί να συναλλαχθεί χωρίς την έγκριση του τραπεζικού συστήματος. Οι άνθρωποι που αποφασίζουν για την τύχη των λαών και την ελληνική κοινωνία είναι άνθρωποι που δεν ενδιαφέρονται για την κοινωνία και θέλουν να διαμορφώσουν το χώρο των συναλλαγών και το χώρο της ύπαρξης της ελληνικής κοινωνίας κατά τρόπο που να τον ελέγχουν απόλυτα και για να τον ελέγχουν απόλυτα πρέπει να οδηγηθούμε σε τέτοιους δρόμους, όπου όλα τα τραπεζικά στελέχη που έχουν το αλάθητο του Πάπα, θα είναι εκτός νόμου. Με ψήφισμα του ελληνικού Κοινοβουλίου δεν εφαρμόζεται ο ποινικός νόμος σε αυτά τα τραπεζικά στελέχη. Εκτός Συντάγματος, εκτός πραγματικότητας δικαιακής και νομικής. Τέτοιο βαρύτατο σφάλμα δεν θα μπορούσε ούτε μια δικτατορία να διαπράξει. Να είναι εκτός νόμου και στο απυρόβλητο τραπεζικά στελέχη όταν διώκονται μικροοφειλέτες με μικρομάγαζα με χρέος 5.000 ευρώ από την εφορία ακόμη και να προφυλακίζονται και αυτά τα golden boys τα οποία έχουν κατασπαταλήσει το δημόσιο χρήμα με νόμο του ελληνικού Κοινοβουλίου, όπως υφαρπάχθηκε βέβαια, να απαλλάσσονται πλήρως από κακουργηματικά αδικήματα. Αυτό κι αν είναι σκάνδαλο, αυτό κι αν είναι απάτη, αυτό κι αν είναι απιστία και ληστεία του δημοσίου χρήματος. Εχει καταργηθεί η ηθική. Εχουν καταργηθεί οι ηθικοί κανόνες. Δηλαδή, οι ψυχές αυτών των ανθρώπων δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και καμία σχέση με το δίκιο, δηλαδή αξίες που διαμορφώσαν τον ελληνικό πολιτισμό, την ελληνική κοινωνία αυτή τη στιγμή είναι αυτονόητο ότι έχουν καταργηθεί. Είναι αυτονόητο ότι οι Ελληνες πολιτικοί βγήκαν και λένε ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό. Δεν τους αγγίζει τίποτα, δεν έχουν καμία αξία μέσα τους, καμία αρετή παρά μόνο ένα, το χρήμα και για το χρήμα πουλάνε και τη μάνα τους».
Καταργούν το Κοινοβούλιο
«Με νόμο του κράτους βγάζουν απέξω τους οικονομικούς εισαγγελείς. Δεν είναι κάτι αστείο και αφελές. Ηταν προγραμματισμένο να απαλλαγούν αυτοί που εξυπηρέτησαν στο παρελθόν τον συστημικό φορέα που λέγεται τραπεζικός χώρος σήμερα πρέπει να πληρωθούν και η αμοιβή τους είναι η απαλλαγή τους από την ποινική δίωξη και τη φυλάκιση. Δεν επιτρέπουν στο ελληνικό Κοινοβούλιο να εργαστεί για την αποκάλυψη της αλήθειας», δήλωνει ο δικηγόρος του Συλλόγου μας.
«Εδώ συνταγματικά έχουμε πραξικόπημα, μια κατάργηση πλήρως του ελληνικού Κοινοβουλίου, η αλήθεια βρίσκεται μόνο μέσα από διάλογο, αντιπαράθεση απόψεων και μάλιστα μετά από την ενημέρωση των πολιτών. Εδώ δεν ακούστηκε τίποτα. Είναι μια αισχρή επαίσχυντη αιτιολογική έκθεση που μάλιστα δικαιολογεί και το λόγο για τον οποίο γίνεται. Για να στηρίξουν το τραπεζικό σύστημα το οποίο θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί την ανάπτυξη της χώρας χωρίς εμπόδια. Αυτή είναι η αιτιολογία του εγκλήματος που διαπράχθηκε στην ελληνική κοινωνία, αλλά δεν το γνωρίζει διότι δεν την πληροφορούν, διότι έχει αποκρυφτεί, διότι τα ΜΜΕ εξυπηρετούν τον τραπεζικό χώρο και όχι την ελληνική κοινωνία. Μιλάμε για εκατομμύρια Ελλήνων και Κυπρίων αδελφών. Ποιος ακούει για τα εγκλήματα στον τραπεζικό χώρο», καταλήγει.


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2Pya2nh1H