ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου συγκαλεί για αύριο ο Πρωθυπουργός


Έκτακτη ευρεία σύσκεψη συγκάλεσε για αύριο το πρωί, στις 11, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου συγκαλεί για αύριο ο Πρωθυπουργός
Στη σύσκεψη θα μετέχουν όλοι οι υπουργοί που εμπλέκονται στις προαπαιτούμενες δράσεις που έχει ζητήσει η Τρόικα, προκειμένου να εκταμιευτεί η επόμενη δόση.

Μνημόνιο 3, γιατί;


Ενώ ο κυβερνητικός σχηματισμός κυριολεκτικά τρίζει, με τη ΔΗ.ΜΑΡ, να κρατάει αποστάσεις επιβίωσης, από το πακέτο των μέτρων ύψους 13, 9 δισ. ευρώ τελικά, ήδη στον διεθνή περίγυρο έχει αρχίσει η συζήτηση και η ανταλλαγή πυρών, για την αναγκαία επιμήκυνση στο ελληνικό πρόγραμμα.

Μνημόνιο 3, γιατί;
Η αρχική προσέγγιση σχετικά ήταν να υπάρξει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, μέσα από την επαναγορά ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά, των ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ και οι κεντρικές τράπεζες της Ευρώπης. Τα ομόλογα αυτά έχουν αγορασθεί σε τιμές πολύ χαμηλότερες, από την ονομαστική τους αξία και σήμερα ή πολύ περισσότερο χθες, διαπραγματεύονταν κάτω από το 25% της αξίας τους στην δευτερογενή αγορά. Σύμφωνα με εκτίμηση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών με 10 δισ. ευρώ, η Ελλάδα θα μπορούσε να εξαγοράσει 40 δισ. ευρώ χρέος, ούτως ώστε με το μικρότερο κόστος, το χρέος της όχι μόνον να γίνει βιώσιμο αλλά και απολύτως αντιμετωπίσιμο.

Το πόκερ, ο συμβιβασμός και το ατύχημα



Tου Σταυρου Λυγερου
Αν και η διαφωνία για τα εργασιακά είχε στοιχεία επικοινωνιακού τεχνάσματος, η πραγματικότητα είναι πιο σύνθετη. Οι Βενιζέλος και Κουβέλης αντιμετωπίζουν σοβαρά εσωκομματικά προβλήματα ως αποτέλεσμα της πολιτικο-εκλογικής αποδόμησης των κομμάτων τους. Ως εκ τούτου, έχουν ζωτική ανάγκη από μία διαπραγματευτική «νίκη», την οποία να μπορούν να «πουλήσουν» στους ψηφοφόρους.

Μήπως η Μέρκελ ψάχνει για παραδουλεύτρες;



Του Γιώργου Χαρβαλία*
Τελικά μάλλον είχε δίκιο ο αλησμόνητος Γιωργάκης. Έπρεπε να είχε γίνει δημοψήφισμα. Αλλά όχι με διακύβευμα «ευρώ ή δραχμή». Το ερώτημα έπρεπε να είναι :  «Επιθυμείτε να γίνετε παραδουλεύτρες των Γερμανών»;  Και έτσι θα αποτύπωνε πολύ πιο ρεαλιστικά το εκβιαστικό δίλημμα με το οποίο βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη η ελληνική κοινωνία.

Πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης


 Πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
Tην πρόσληψη 41 αναπληρωτών εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχολικού έτους 2012-2013 ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.
Η Aνακοίνωση:
Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2012-2013 προσλαμβάνονται 41 εκπαιδευτικοί, κλάδων ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04.01, ΠΕ04.02 και ΠΕ04.04, ως αναπληρωτές πλήρους ωραρίου για τα σχολεία Γενικής Παιδείας και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, για να καλύψουν τα κενά εκπαιδευτικών που

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ


ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ
(Ανακοίνωση ΚΟΧ 5.205/1/2012)

Το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ ανακοινώνει ότι σήμερα Παρασκευή 26/10/2012 αναρτήθηκαν οι πίνακες κατάταξης της υπ' αριθμ. ΚΟΧ 5.205/1/2012 ανακοίνωσης σύναψης συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου για την υλοποίηση της πράξης «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας-Περιφερειακή Ενότητα (Νομός) Πιερίας» στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού».

Συγκεκριμένα, αναρτήθηκαν:


-        Αλφαβητικός πίνακας αποκλειόμενων με αναγραφή του λόγου αποκλεισμού.
-        Πίνακας κατάταξης κατά αύξουσα σειρά ΑΜΚΑ, με αναγραφή της μοριοδότησης που αντιστοιχεί σε καθένα βαθμολογούμενο κριτήριο.
-        Πίνακας Κατάταξης κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας, με αναγραφή της μοριοδότησης που αντιστοιχεί σε καθένα βαθμολογούμενο κριτήριο.
-        Πίνακας προσληπτέων κατ’ αλφαβητική σειρά με αναγραφή του κωδικού θέσης πρόσληψης

Τα αποτελέσματα βρίσκονται αναρτημένα :

   στα  γραφεία του ΙΝΕ ΓΣΕΕ – Σ. Πέτρουλα 5, Βέροια
   στην  ιστοσελίδα του ΙΝ.Ε Γ.Σ.Ε.Ε   – www.inegsee.gr
   στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ – www.asep.gr
   στην ιστοσελίδα της Ε.Υ.Δ.Ε.Π. Ανάπτυξη Ανθρώπινου  Δυναμικού» www.epanad.gov.gr

Οι προσληπτέοι οφείλουν εντός δέκα (10) ημερών από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, δηλαδή έως τις 5/11/2012, να αποστείλουν με συστημένη ταχυδρομική επιστολή στη διεύθυνση:


ΙΝ.Ε/Γ.Σ.Ε.Ε ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
(για την ΠΕ Πιερίας)
Σ. Πέτρουλα 5, 59100 Βέροια
(Υπ’ όψιν: κας Σ. Μπαρμπαρούση)


·         Το έντυπο αποδοχής θέσης (Υπόδειγμα 1),  με το οποίο  αποδέχονται εγγράφως τη θέση εργασίας.
·         Την υπεύθυνη Δήλωση αποδοχής της θέσης  (Υπόδειγμα 2),  σύμφωνα με το οποίο δηλώνουν υπεύθυνα ότι δεν εργάζονται , ότι δεν συμμετέχουν σε κανένα άλλο πρόγραμμα και η κάρτα ανεργίας τους είναι σε ισχύ
·         Μία φωτοτυπία οποιουδήποτε εγγράφου που αναγράφεται ο Αριθμός Μητρώου ΙΚΑ  (βιβλιάριο ασθενείας, βεβαίωση ΙΚΑ κλπ)
·         Μία φωτοτυπία της πρώτης σελίδας βιβλιαρίου τραπεζικού λογαριασμού της Εμπορικής Τράπεζας (οι προσληπτέοι, εάν δεν έχουν, θα πρέπει να ανοίξουν τραπεζικό λογαριασμό στην Εμπορική Τράπεζα)

Στον δε πίνακα των απορριπτέων βρίσκονται: α) όσοι απορρίφθηκαν από το διαγωνισμό λόγω π.χ μη  προσκόμισης έγκυρης κάρτας ανεργίας ή βεβαίωσης από τον ΟΑΕΔ και β) όσοι απορρίφθηκαν για θέσεις εργασίας για τις οποίες δεν πληρούσαν τα κριτήρια σύμφωνα με την πρόσκληση. Για όσες θέσεις εργασίας διέθεταν τα απαραίτητα προσόντα συμμετείχαν κανονικά στον διαγωνισμό.

 

Η αποκλειστική προθεσμία υποβολής ενστάσεων κατά των πινάκων κατάταξης είναι τρεις εργάσιμες ημέρες και ξεκινά από Δευτέρα 29/10/2012 έως και Τετάρτη 31/10/2012.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ:  Οι ενστάσεις κατατίθενται ή αποστέλλονται με συστημένη αποστολή απευθείας στο Α.Σ.Ε.Π. (Πουλιού 6, Αθήνα, Τ.Θ. 14307, Τ.Κ. 11510) και όχι στα γραφεία του ΙΝΕ ΓΣΕΕ.


Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα  23310 71890 & 24424  (Χριστοδούλου Ζωή) 



Για το ΙΝΕ ΓΣΕΕ Κ. Μακεδονίας


Ο πρόεδρος
Δημήτρης Ταχματζίδης