ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Δες τι έλεγε το γερμανοτσογλάνι, ο Αρχιδωσίλογος πουσταράς... και τότε επέτρεψέ του να σε κοροϊδέψει ακόμη μια φορά!

Άντε γεια θρασίμι... γερμανοτσογλάνι, γαμπρέ του Μπακατσέλου!


Άτιμο πράμα το αρχείο!


Είναι δυνατό να δεχόμαστε να μας δουλεύει έτσι, χυδαία, ένα τσογλανι, ένας υπάλληλος των νταβατζήδων δημοσίων έργων;

Η αυριανή αντιμνημονιακή κυβέρνηση θα ζητήσει την άρση ασυλίας του από την ευρωβουλή; Το σόι του δεν έχει ασυλία... Θα δημευτεί η "περιουσία" του; Για να δούμε... γιατί νέα Βάρκιζα δεν θα ανεχτεί ο κυρίαρχος Λαός!



Άραγε ετοιμάζει τα μπογαλάκια του ο νεοφασίστας που 'χει το σόι του στη λίστα Λαγκάρντ;

Συνεχίζει τις παρενοχλήσεις ο αληταρας! Θεοχάρη πουσταρά, έκλεψες τα προσωπικά δεδομένα ΟΛΩΝ των Ελλήνων φορολογούμενων κι επειδή σε καλύπτουν οι ξεφτιλισμένοι δικαστές, νομίζεις ότι είσαι μάγκας;


Μονή λύση να γίνει μαύρος στο ξύλο ο αληταράς!
Δεν είμαι σε μασονική στοά (συνεπώς ούτε σ' αυτή που είναι μέλος μαζί με τον Μόσιαλο) κι έχω τηλέφωνο απόρρητο, συνεπώς η συνεχής παρενόχληση από τον αληταρά οφείλετε στην κλοπή των προσωπικών δεδομένων και αν δεν δικαστεί -όχι από τους δικαστές-Φιλιππινέζες, όπως τους χαρακτήρισε ο Λαζόπουλος-, μπορεί ν' αντιμετωπιστεί μόνν με ένα χέρι βρωμόξύλο!
Που θα πάει... δεν θα σε πετύχω πουσταρά!

Το ζήτημα είναι να μην δραπετεύσουν από τη χώρα... να δικαστούν (όχι από τις Φιλιππινέζες-δικαστές, όπως τους λέει ο Λαζόπουλος) και να πληρώσουν ακριβά για ΟΛΑ!

Ο άνθρωπος που μείωσε συντάξεις, μισθούς, που εξαθλίωσε τον ελληνικό λαό, που έβαλε την Ελλάδα σε αμερικανογερμανική κατοχή και χάρισε δισεκατομμύρια στον Λάτση, ζητάει την...


...ψήφο μας!
Και... ομολογεί ότι το 2010 έδρασε αντισυνταγματικά, και πέρασε το πρώτο Μνημόνιο με 151 βουλευτές και όχι με 180, που όριζε το Σύνταγμα, αφού παραχωρούνταν με αυτό η Εθνική Κυριαρχία!
Του απανταμε: Δεν είμαστε πατροκτόνοι και ραγιάδες!

Προειδοποίησε τις πόρνες του μεγάλου καναλιού (ποιος είπε ότι οι πολιτικές και δημοσιογραφικές πόρνες δεν έχουν αλληλεγγύη): «Τρέξτε να αγοράσετε χαρτιά υγείας γιατί αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπάρχουν ούτε κι αυτά»!!!


"ΡΕΣΑΛΤΟ"
Βούλτεψη: Από τους σημαιοφόρους των καταγέλαστων...


Γράφαμε για τις ακροδεξιές γκριμάτσες των καταγέλαστων της κυβερνητικής συμμορίας (Σαμαράς, Βορίδης, Άδωνις), αλλά εφόρμησε και παρεμβλήθηκε η Βούλτεψη… 
Προειδοποίησε τις πόρνες του μεγάλου καναλιού (ποιος είπε ότι οι πολιτικές και δημοσιογραφικές πόρνες δεν έχουν αλληλεγγύη): 
«Τρέξτε να αγοράσετε χαρτιά υγείας γιατί αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπάρχουν ούτε κι αυτά»!!!
 
Βρε που οδηγεί ο υστερικός πανικός: σε κορυφώσεις χυδαιότητας και ανοησίας… 
 
Ένα καυστικό σχόλιο και το...
βίντεο εδώ: 
http://www.klassikoperiptosi.blogspot.gr/2015/01/video_23.html

Βεβαίως είναι γνωστές οι κοτσάνες, η χυδαιότητα και ο κυνισμός της Βούλτεψη από το πόσο του επαγγελματία ψεύτη (κυβερνητικού εκπροσώπου).

Κάποιες που …έγραψαν ιστορία:

«Με τις καθαρίστριες θα ασχολούμαστε»!!! 
 
«Και που έχετε ακίνητο; Πουλήστε το για να μην σας το φορολογούμε..» 
 
«Ας μη μας ψήφιζαν» 
 
Και πολλά άλλα… 

Διαβάστε πιο αναλυτικά εδώ: 
http://resaltomag.blogspot.gr/2014/09/blog-post_13.html

Η Βούλτεψη και η Σπυράκη αποτελούν τα πιο ταιριαστά …αποτυπώματα της ανήμπορης λύσσας και βλακείας της κυβέρνησης: Δύο ύαινες που βιώνουν τις τελευταίες ημέρες του Σαμαρά και καταγράφουν τους επιθανάτιους σπασμούς της δωσίλογης κυβέρνησης… 
 
Η μακάβρια ανοησία τους, όπως και το υστερικό τους ψεύδος θα μείνουν στην ιστορία…
 Διαβάστε και εδώ: 
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=9575

Ιερό χρέος και καθήκον κάθε Έλληνα... της αυριανής αντιμνημονιακής κυβέρνησης... να πληρώσουν ακριβά, για ΟΛΑ!

Από φιάσκο σε φιάσκο οι συγκεντρώσεις της ΝΔ... Πάντως υπάρχει δικαιοσύνη. Στην ΝΔ κάνουν τις συγκεντρώσεις που τους αξίζουν!

Γράφει ο mitsos175.

"...και γράφουν τ' ανακοινωθέντα:
φταίει ο κακός μας ο καιρός..." (Από το Κορόιδο Μουσολίνι)

Πού να τολμήσει να κάνει ανοιχτή συγκέντρωση ο Σαμαράς. Δεν τον παίρνει. Αντίθετα μια χαρά χώρεσαν τα γίδια στο κλειστό γυμναστήριο του Φαλήρου. Είχαν και άπλα. Είπαν ότι τάχα έφταιγε ο καιρός και δεν βγήκαν έξω. Καιρό λέμε τώρα τη νίλα στις εκλογές; Ούτε η βροχή δε σώζει τη ΝΔ.
Αν είχε κόσμο, θα έκανε ανοιχτή συγκέντρωση, όπως έκανε στο...
παρελθόν αμέτρητες φορές, δεν θα κρύβονταν από τη ντροπή τους.
Ήταν κατάλληλη επιλογή το Ταε Κβο Ντο. Με τόσο "ξύλο" που θα πέσει στις εκλογές... Κρίμα όμως, θα είχε πλάκα να έκανε συγκέντρωση στο Σύνταγμα που είναι 361 Χ 242 μ. μόνο η πλατεία χωρίς τους δρόμους. Πάνω από 20 φορές μεγαλύτερο από το χώρο της γαλάζιας συγκέντρωσης. Είναι σίγουρο ότι θα βγει δεύτερη η ΝΔ; Γιατί το ΚΚΕ είχε πολλαπλάσιους χθες. Λέτε;
Καλά καταλαβαίνω το κλίμα, αλλά να κάνουμε και μερικές συγκρίσεις. Γιατί τα γήπεδα έχουν ακριβώς τις θέσεις και μπορείς να υπολογίσεις. Χωρητικότητα: 3.836! Μόνο. Θα χωρούσε περισσότερους, αν κρατούσαν το πάνω διάζωμα των κερκίδων, που είχε τοποθετηθεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αλλά είδα μόνο ένα διάζωμα άρα 3.836 θέσεις. Μόνο που ακόμα και κάποιες από αυτές ήταν αδειανές! Γιατί ο Σαμαράς μιλούσε και έκρυβε το ένα τέταρτο από τις εντελώς άδειες καρέκλες που ήταν ΠΙΣΩ από την εξέδρα του! Έχουμε λοιπόν 3.836 Χ 3/4 = 2.877!!! Κι ότι είχε στο γήπεδο. Που το μισό ήταν η εξέδρα κι ο κενός χώρος μπροστά. Ούτε 3.000 σε όλη την Αττική! Μοναξιές...
Σε ρωτώ τώρα: Τι να κάνει ο έρμος ο δεξιός ο σκηνοθέτης, τι να δείξει; Εδώ χρειάζονταν τα ειδικά εφέ: Να βάλει κούκλες, καθρέπτες, κάνα Photoshop, να φανεί, ότι μπαίνει τουλάχιστο στη βουλή. Είχαν μερικά κόλπα, αλλά ήταν τα γνωστά: Η κάμερα στο πλάι να δείχνει το μέτρο χιλιόμετρο, τα γίδια από μισή ντουζίνα σημαίες το καθένα να κουνάνε μη φανεί το απέραντο κενό, αλλά τι τα θες; Το μαγαζί δεν τραβάει. Αν ήταν επιχείρηση θα είχε κηρύξει πτώχευση, όπως κήρυξε η χώρα με δαύτους.
Εντάξει γαλάζιοι χαχόλοι, τον χαιρετήσατε τον μακαρίτη; Του είπατε το στερνό αντίο; Άντε τώρα σπίτια σας μην κρυώσει κανείς σας και χάσει η ΝΔ το διψήφιο ποσοστό. Από φιάσκο σε φιάσκο πάτε. Μια χαρά (για την αντιπολίτευση).
Πάντως υπάρχει δικαιοσύνη. Στην ΝΔ κάνουν τις συγκεντρώσεις που τους αξίζουν. 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ διαφημιστικό σποτ Νέας Δημοκρατίας

Ελπίδα!

Kαι τώρα; Ποιος θα διαπραγματεύεται;


Η φωτογραφία των εκλογών! Όλα τα λεφτά!!!

Δελαστίκ:»Η Αριστερά της ΕΕ ποντάρει τα πάντα σε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ»

Από το ΕΘΝΟΣ
Σε επίπεδο δεξιών και σοδιαλδημοκρατικών κομμάτων, η Ελλάδα είναι του κλώτσου και του μπάτσου σε όλη την Ευρώπη. Σε επίπεδο Αριστεράς όμως, εν όψει της αναμενόμενης νίκης του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή και την πρωθυπουργοποίηση του Αλέξη Τσίπρα, η Ελλάδα βρίσκεται στον έβδομο ουρανό, σε πραγματική αποθέωση!
Οι ηγέτες όλων των αριστερών και πολλών κομμουνιστικών κομμάτων της ΕΕ προσπαθούν να εισπράξουν κάτι από την αίγλη του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα! Δεκάδες ηγετικές…..
……..
προσωπικότητες κομμάτων της Αριστεράς συνέρρευσαν χθες στην Αθήνα μόνο και μόνο για να παρευρεθούν στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην Ομόνοια! Λαχταρούν να δουν μάζες αριστερών Ελλήνων που προετοιμάζονται να αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας μέσω εκλογών. Απιαστο όνειρο είναι για όλα αυτά τα κόμματα κάποια ανάλογη εξέλιξη στη δική τους χώρα. Γάλλοι κομμουνιστές και αριστεροί, Ιταλοί, Ισπανοί, Βέλγοι, Ιρλανδοί και από τόσες άλλες χώρες προσβλέπουν στην Ελλάδα για την ανατολή του ήλιου της Αριστεράς στην Ευρώπη. Εσχατοι των τελευταίων είναι οι Ελληνες στη δεξιά κλίμακα ιεράρχησης. Πρώτοι των πρώτων στην αριστερή κλίμακα!Περιφρόνηση εισπράττουμε ως Ελληνας από τους ευρω-δεξιούς. Σεβασμό και θαυμασμό από τους ευρω-αριστερούς. Δύο διαφορετικοί κόσμοι, δύο διαφορετικά συστήματα αξιών. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ νικήσει και αρχίσει να κυβερνά με πολιτική αξιοπρέπεια, υλοποιώντας σταδιακά τις σημαντικότερες από τις υποσχέσεις του, όλα τα βλέμματα θα στραφούν προς τις βουλευτικές εκλογές της Ισπανίας, τον Νοέμβριο.
Αν και εκεί νικήσει το προπορευόμενο στις δημοσκοπήσεις κίνημα Ποδέμος, που προήλθε από τις πλατείες με τις μάζες των Ισπανών αγανακτισμένων, οι πολιτικές συνέπειες θα είναι σοβαρότατες. Θα γεννηθεί ένας ισχυρότατος αριστερός πόλος στην Ευρωζώνη, ικανός να κερδίζει βουλευτικές εκλογές και να αναρριχάται στην εξουσία! Δεν θα είναι πλέον μονοπώλιο της σκληρής Δεξιάς -όπως στη Γαλλία, την Αγγλία, την Ιταλία, την Ολλανδία κ.α.- η οργάνωση της αντίστασης στη γερμανική πολιτική της λιτότητας, μέσω της οποίας το Βερολίνο ισοπεδώνει όλους τους λαούς της Ευρώπης, με κύριο όπλο το ενιαίο νόμισμα.
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ νικήσει και το Ποδέμος κατορθώσει να συμμετάσχει σε «αντιμνημονιακό» κυβερνητικό σχήμα στην Ισπανία, τότε οι πολιτικές κατά της λιτότητας και οι δυνάμεις που τις εκπροσωπούν σε πολιτικό επίπεδο θα βρεθούν ενώπιον της μέγιστης πρόκλησης. Θα κληθούν οι Γάλλοι αριστεροί πάσης φύσεως να αποδείξουν ότι είναι σε θέση να ηγηθούν της αντιγερμανικής αντίστασης μέσα στην καρδιά του θηρίου! Μόνο ο κλονισμός της Γαλλίας, η απειλή ότι η Γαλλία μπορεί να φύγει από το ευρώ ή και από την ΕΕ, θα υποχρεώσει σίγουρα τη Γερμανία να υποχωρήσει και να αλλάξει πολιτική. Ολοι οι Ευρωπαίοι γνωρίζουν ότι χωρίς τη Γαλλία δεν υπάρχει ούτε ευρώ ούτε ΕΕ. Υπάρχει μόνο το Τέταρτο Ράιχ της Γερμανίας και κάποιες ανατολικές ή βόρειες επαρχίες του. Αυτό το γνωρίζει άριστα η κυβέρνηση της Μέρκελ, η οποία θα κάνει τα πάντα για να το αποτρέψει. Πέρα από τα δικά μας, μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ έχει πρωτίστως πανευρωπαϊκή σημασία. Αν, φυσικά, μια κυβέρνηση με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μετατραπεί σε πιόνι του Βερολίνου! Ιδωμεν.

Tρεις νέες δημοσκοπήσεις: Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ από 4,4% μέχρι 9,9%

kalpiΤρεις μέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές και ισάριθμες δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά από 4,4% μέχρι 9,9%.
Πρόκειται για έρευνες των εταιρειών  Metron Analysis, Rass και Palmos Analysis, για τις εφημερίδες Παραπολιτικά και Επένδυση, και τον ενημερωτικό ιστότοπο TVXS, αντίστοιχα……
…….
Metron Analysis | Παραπολιτικά
Σύμφωνα με την Metron Analysis για την εφημερίδα Παραπολιτικά  η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ ανέρχεται στις 4,4 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου και 5,3 ποσοστιαίες μονάδες στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων.
Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 29,6% και η ΝΔ 25,2%. Τρίτο κόμμα εμφανίζεται «Το Ποτάμι» με 5,9% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 4,4%, το ΚΚΕ με 4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,5%, το ΠΑΣΟΚ με 3,3%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 1,4% και ο ΛΑΟΣ με 1%.
Άλλο κόμμα δηλώνει το 3,9% των ερωτηθέντων, Λευκό ή Άκυρο 2,6%, Αποχή 6,1% και Αναποφάσιστοι 8,1%. Δεν απάντησε το 1% του δείγματος.
Στην εκτίμηση ψήφου μετά την αναγωγή επί των εγκύρων η διαφορά μεγαλώνει στις 5,3 ποσοστιαίες μονάδες. Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 36% και η ΝΔ 30,7%. Τρίτο κόμμα «Το Ποτάμι» με 7,2%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,4%, το ΚΚΕ με 4,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,2%, το ΠΑΣΟΚ με 4%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 1,6% και ο ΛΑΟΣ με 1,2%. Άλλο κόμμα 4,8%. Η δημοσκόπηση είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 19-21 Ιανουαρίου 2015.
Rass | Επένδυση
Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, με 4,8 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου έναντι της ΝΔ δείχνει η δημοσκόπηση της Rass, η οποία θα δημοσιευτεί αύριο, Παρασκευή 23 Ιανουαρίου, στην εφημερίδα «Επένδυση».
Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 31,3% και η ΝΔ 26,5%. Τρίτο κόμμα εμφανίζεται «Το Ποτάμι» με 6,4%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,4%, η Χρυσή Αυγή με 5,1%, το ΠΑΣΟΚ με 4,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,8% και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,5%.
Άλλο κόμμα 5,5%. Λευκό ή άκυρο 1%, ενώ αδιευκρίνιστη είναι η ψήφος του 8,2% του δείγματος. Η δημοσκόπηση είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 20-21 Ιανουαρίου 2015.
Palmos Analysis | TVXS
Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 9,9 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου εμφανίζει η δημοσκόπηση της Palmos Analysis για λογαριασμό της ιστοσελίδας tvxs.gr.
Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «αν είχαμε σήμερα εθνικές (βουλευτικές) εκλογές ποιο από τα παρακάτω κόμματα θα ψηφίζατε;» τον ΣΥΡΙΖΑ επιλεγεί το 30,2% και τη ΝΔ το 20,3% των ερωτηθέντων (τα ποσοστά των δύο ήταν 28,7% και 21,8%, αντίστοιχα, στη δημοσκόπηση που είχε παρουσιάσει η ίδια εταιρεία το διάστημα 12 -15 Ιανουαρίου 2015).
Στην τρίτη θέση εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 6,8%. Ακολουθούν «Το Ποτάμι» με 5,1%, το ΚΚΕ με 4,3%, το ΠΑΣΟΚ με 3,4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,2%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 1,7% και το ΛΑ.Ο.Σ με 1,3%.
Άλλο κόμμα επέλεξε το 4,5% του δείγματος, ενώ ένα 15,2% δήλωσαν ότι δεν έχουν αποφασίσει. Λευκό/Άκυρο 1,8%. Αποχή 2,7%. Δεν απάντησε το 0,6% των ερωτηθέντων.
Στο ερώτημα «μεταξύ του κ. Σαμαρά και του κ. Τσίπρα, ποιος θεωρείτε ότι είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός», τον κ. Σαμαρά επιλέγει το 35% και τον κ. Τσίπρα το 32%. Κανένας από τους δύο απάντησε (αυθόρμητα) το 27%. Δεν απάντησε ένα 6% του δείγματος.
Στο ερώτημα για την παράσταση νίκης («ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα εσείς ψηφίζετε, ποιο κόμμα θεωρείτε ότι θα έρθει πρώτο στις επόμενες βουλευτικές εκλογές») το 77% απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ και το 11% απάντησε η ΝΔ. Άλλο 1%. Δεν απάντησε το 11% των ερωτηθέντων. Η δημοσκόπηση είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε την περίοδο 19-22 Ιανουαρίου 2015.

Πολίτες ακύρωσαν ομιλία Βορίδη

RWGΝα ακυρώσει προγραμματισμένη ομιλία του στην Παλλήνη αναγκάστηκε ο  απερχόμενος υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, όταν ομάδα πολιτών με πρωτοβουλία  της συλλογικότητας «Ρωγμές στα Ανατολικά» και μελών της Νεολαίας της ANT.AΡ.ΣΥ.Α.συγκεντρώθηκε στην περιοχή.
Οι συγεντρωμένοι φώναζαν απλώς συνθήματα όπως «Και τώρα και πάντα όπως το 40’, την φτώχεια και τον φασισμό θα ……
……..πολεμούμε πάντα» και «Βορίδης – Μπαλτάκος και Χρυσή Αυγή, όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί».
Οι διοργανωτές της ομιλίας ενημέρωσαν τον πρώην αρχηγό της νεολαίας της χουντικής ΕΠΕΝ, ο οποίος προτίμησε να ακυρώσει την ομιλία του.
Η κινητοποιήση πραγματοποιείται λίγες ημέρες μετά τις απειλές του Βορίδη ότι δεν θα επιτρέψει το σχηματισμό κυβέρνησης της Αριστεράς «ό,τι και αν είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε».
info-war

Μα που θα βρει τα λεφτά ο ΣΥΡΙΖΑ….??? Λεφτά Υπάρχουν…ΔΕΣ ραγιά μου

Ρίξε και παρακάτω μια ματιά να δεις τι παίζει…..

FT: «Ναι» σε κούρεμα του ελληνικού χρέους από 18 οικονομολόγους

Υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και της χορήγησης αναπτυξιακών κονδυλίων στην Ελλάδα τάσσονται, με επιστολή τους στους Financial Times, 18 διεθνούς φήμης οικονομολόγοι. Όπως υποστηρίζουν, η μείωση του χρέους είναι αναγκαία για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, ενώ σημειώνουν πως με αυτόν τον τρόπο επωφελείται ολόκληρη η Ευρώπη.
Συγκεκριμένα, οι οικονομολόγοι προτείνουν, ………..
………..
την υπό όρους παράταση της περιόδου χάριτος για την Ελλάδα μέχρι να επιτύχει ανάπτυξη 3% και πάνω και να ανακτήσει το 50% του ΑΕΠ που έχει χάσει από το 2008 (ρήτρα ανάπτυξης). Δεύτερον, την μείωση μέρους του επίσημου χρέους για να υπάρξει περισσότερος δημοσιονομικός χώρος διαθέσιμος και τρίτον, την χορήγηση περισσότερων επενδυτικών κεφαλαίων από το πακέτο Juncker. Τέλος, υπογραμμίζουν πως αυτά δεν είναι επαρκή για την διασφάλιση της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας αν η χώρα δεν συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, είναι σημαντικό να ξεχωρίσουμε την λιτότητα από τις μεταρρυθμίσεις, σημειώνουν.
Τις παραπάνω προτάσεις συνυπογράφουν οι:
Prof Joseph Stiglitz
Columbia University, Nobel Prize winner of Economics
Prof Chris Pissarides
London School of Economics, Nobel Prize winner of Economics
Prof Charles Goodhart
London School of Economics
Prof Marcus Miller
Warwick University
Michael Burke
Economists Against Austerity
Prof Panicos Demetriadis
University of Leicester
Prof Stephany Griffith-Jones
IPD Columbia University
Prof Gustav A Horn
Macroeconomic Policy Institute (IMK)
Prof Mary Kaldor
London School of Economics
Neil MacKinnon
VTB Capital
Prof Jose Antonio Ocampo
Columbia University
Avinash Persaud
Peterson Institute for International Economics
Helmut Reisen
Shifting Wealth Consult
Robert Skidelsky
Emeritus Professor, University of Warwick
Prof Frances Stewart
University of Oxford
Prof Robert Wade
London School of Economics
Hilary Wainwright
Transnational Institute, Amsterdam
Prof Simon Wren-Lewis
Merton College Oxford

ΣΤΑ 73,7 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΟΙ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

euro-03495rjfΝέα αύξηση κατά 1,268 δισ. ευρώ σημείωσαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών προς το Δημόσιο τον Δεκέμβριο, με αποτέλεσμα το σύνολο των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο να ανέλθει στα 73,7 δισ. ευρώ.
Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που δόθηκαν την Παρασκευή στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με αυτά, το ύψος των νέων ληξιπρόθεσμων χρεών που …..
……..δημιουργήθηκαν στο διάστημα Ιανουαρίου- Δεκεμβρίου 2014 ανήλθε σε 13,7 δισ. ευρώ, από 12,5 δισ. ευρώ στο 11μηνο 2014.
Αν προστεθούν και οι παλαιές οφειλές (έως και το 2013) ύψους 60,02 δισ. ευρώ, το σύνολο των ληξιπρόθεσμων χρεών ανέρχεται σε 73,7 δισ. ευρώ.
Στο 12μηνο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2014 το Δημόσιο εισέπραξε από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές (παλιές και νέες) συνολικά έσοδα 3,635 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τον στόχο του Μνημονίου, το Δημόσιο θα έπρεπε να εισπράξει 2 δισ. ευρώ από παλαιές οφειλές μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2014, ενώ εισέπραξε 1,561 δισ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά τις νέες οφειλές θα έπρεπε να εισπράξει το 25% των νέων οφειλών και εισέπραξε το 15,3%.
πηγή: tanea.gr

Τα τρενάκια του Άδωνι


«Ο αλαλάζων αυτός κλόουν του ψυχωτικού αμοραλισμού και της φασιστικής κακοήθειας ΔΕΝ δίνει απλώς το γελοιογραφικό στίγμα μιας κυβέρνησης που αποσυντίθεται και καταρρέει, αλλά και το στίγμα ΓΕΝΙΚΑ της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ και του ΛΟΓΟΥ: Το στίγμα ολόκληρου του πολιτικού και δημοσιογραφικού κόσμου και ΟΧΙ μόνο της κυβερνητικής συμμορίας…
……….Και μόνο ότι υπάρχει ο Άδωνις και τέτοιου είδους κλόουν στην πολιτική δείχνει το κατάντημα της Πολιτικής…
Εάν είναι δυνατόν μια τέτοια μοχθηρή γκριμάτσα ανοησίας και γελοιότητας να αποτελεί τον κυρίαρχο «παράγοντα» της Πολιτικής και του Λόγου…»
Απόσπασμα από το άρθρο:
ΑΔΩΝΙΣ, οι …ψυχώσεις του και η «αριστερά»…
http://resaltomag.blogspot.gr/2014/09/blog-post_26.html
Για να γελάσετε με τα αστεία κινδυνολογικά τρενάκια του Άδωνι ανοίξτε εδώ:
http://greki-gr.blogspot.gr/2015/01/video_51.html
ρεσαλτο

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Πώς θα διαπραγματευτούμε το αναπόφευκτο κούρεμα χρέους…

ΒαρουφάκηςΈνα μη βιώσιμο χρέος κουρεύεται. Τελεία και παύλα.
Όποιος αρνείται αυτή την απλή αλήθεια είτε ψεύδεται ηθελημένα είτε εθελοτυφλεί.
Την περίοδο 2010-2011, τρόικα και ελληνικό κατεστημένο επέμεναν ότι το χρέος δεν θα κουρευόταν και χαρακτήριζαν εθνοπροδότες όσους εξ ημών επιμέναμε ότι θα κουρευόταν.
Το 2012 αναγκάστηκαν να προβούν σε διπλό κούρεμα …
……..(PSI και «επαναγορά χρέους») για το οποίο μάλιστα, το άκρον άωτον του θράσους, μας ζήτησαν να το γιορτάσουμε.
Επειδή όμως είχαν καθυστερήσει, το κούρεμα εκείνο, αν και μεγάλο, δεν ήταν αρκετό.
Το αποτέλεσμα ήταν το μοναδικό στην ιστορία φαινόμενο μια χώρα να έχει χρεοκοπήσει επίσημα, να έχει κουρευτεί το χρέος της και, φευ, το εναπομείναν χρέος να παραμένει μη βιώσιμο.
Επική η αποτυχία!
Η εμπειρία αυτή μας διδάσκει ένα απλό μάθημα:
Το κούρεμα ενός μη βιώσιμου χρέους είναι αναπόφευκτο και όσο αργεί, όσο οι «αρχές» προσποιούνται ότι είναι βιώσιμο, το κούρεμα που απαιτείται (για να καταστεί το χρέος πραγματικά βιώσιμο) μεγαλώνει, η οικονομία υποφέρε,ι και το κούρεμα που έρχεται αποδεικνύεται μη θεραπευτικό.
Άρα, στόχος μας πρέπει να είναι να σχεδιάσουμε και να απαιτήσουμε ένα ικανό, θεραπευτικό, τελικό κούρεμα.
Ιδανικά, το κούρεμα θα έπρεπε να πάρει την μορφή του κουρέματος του γερμανικού χρέους στην Διάσκεψη του Λονδίνου το 1953 και να αφορά, πέραν του ελληνικού χρέους, τα χρέη πολλών άλλων κρατών-μελών της Ευρωζώνης. (Π.χ. στην βάση της 2ης Πολιτικής της Μετριοπαθούς μας Πρότασης – βλ. εδώ.)
Όμως, πρέπει να λάβουμε υπ’ όψη μας και τους πολιτικούς περιορισμούς των συνομιλητών μας, π.χ. του κ. Σόιμπλε ο οποίος αδυνατεί να προτείνει στους βουλευτές του ένα τέτοιο κούρεμα (καθώς για πέντε χρόνια τους παραπλανά ότι δεν θα γίνει κούρεμα).
Είναι απαραίτητο να του το παρουσιάσουμε, να το πακετάρουμε, με τρόπο που να το καθιστά «εύπεπτο» στην Bundestag.
Με άλλα λόγια, να προτείνουμε μια τεχνική μετατροπή του χρέους μας που να συνιστά, επί της ουσίας, ένα σημαντικό κούρεμα αλλά που θα επιτρέψει στον κ. Σόιμπλε να το ονομάσει κάπως αλλιώς. Ακολουθεί ένα παράδειγμα.
Το χρέος μας αποτελείται από τα εξής βασικά «κομμάτια»:
1. Χρέος μας προς την ΕΚΤ από τα ομόλογα που αγόρασε ο κ. Τρισέ την περίοδο 2010/1.
Ήταν ένα αποτυχημένο βήμα της ΕΚΤ που δεν ενέκρινε ποτέ το ελληνικό Κοινοβούλιο και για το οποίο ευθύνεται αποκλειστικά η ΕΚΤ.
Αν δεν είχε προβεί σε αυτές τις αγορές, από τις οποίες το ελληνικό κράτος δεν κέρδισε ούτε ένα ευρώ, τα ομόλογα εκείνα θα είχαν σήμερα κουρευτεί (λόγω PSI και «επαναγοράς χρέους») κατά 90%.
Είναι απαράδεκτο να δανείζεται το πτωχευμένο ελληνικό κράτος από τους εταίρους μας και την ΕΚΤ για να τα επιστρέφει στην ΕΚΤ πληρώνοντας με αίμα το λάθος του τ. Προέδρου της.
Τι πρέπει να προτείνουμε: Κατ’ αρχάς πρέπει να δηλώσουμε ότι δεν έχουμε, ως πτωχευμένο κράτος, το ηθικό δικαίωμα να δανειστούμε κι άλλα ποσά από τους εταίρους μας για να πληρώσουμε την… ΕΚΤ για λάθος της ΕΚΤ. Απλά, δεν θα το κάνουμε.
Από την άλλη, κατανοούμε ότι η διοίκηση της ΕΚΤ ανησυχεί επειδή το Καταστατικό της ΕΚΤ δεν της επιτρέπει να φανεί ότι χρηματοδοτεί κράτη-μέλη.
Αν απλά διαγραφούν αυτά τα χρέη του ελληνικού δημοσίου προς την ΕΚΤ η διοίκηση της ΕΚΤ μπορεί να αντιμετωπίσει νομικό πρόβλημα. Μια απλή λύση που να αποτελεί κούρεμα το οποίο όμως θα ονομαστεί κάτι διαφορετικό είναι η εξής.
Το ελληνικό δημόσιο εκδίδει νέα ομόλογα απεριόριστης διάρκειας με ένα πολύ μικρό επιτόκιο (0,1%) και ονομαστικής αξίας ίσης με τα παλαιά ελληνικά ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ.
Τα νέα αυτά ομόλογα τα ανταλλάσσει με τα παλαιά που διαθέτει η ΕΚΤ. Έτσι, η Ελλάδα δεν χρειάζεται να δανειστεί ούτε ένα ευρώ για να αποπληρώσει αυτό το χρέος της στην ΕΚΤ, το οποίο ουσιαστικά κουρεύεται, και η ΕΚΤ δεν χρειάζεται να παραδεχθεί ότι δέχθηκε κούρεμα κρατικών ομολόγων που είχε κάποτε αγοράσει
2. Διμερή δάνειά μας με τους εταίρους μας (από το 1ο Μνημόνιο) και δάνεια από το EFSF (από το 2ο Μνημόνιο)
Τα δάνεια που έχουμε λάβει από τους εταίρους μας αποτελούν το μεγαλύτερο πολιτικό αγκάθι καθώς είναι δύσκολο για 17 Κοινοβούλια να αποδεχθούν επίσημα το κούρεμα των χρεών μας σε αυτούς – όσο αναπόφευκτο, λογικό, ορθό και πρέπον να είναι αυτό το κούρεμα.
Τι πρέπει να προτείνουμε: Έκδοση νέων ομολόγων του ελληνικού δημοσίου ίσης ονομαστικής αξίας με το χρέος μας στους εταίρους και με χρονοδιάγραμα αποπληρωμής κατ’ αρχάς το ίδιο με το συμφωνηθέν. Με δύο διαφορές:
Πρώτον, οι ετήσιες συμφωνηθείσες αποπληρωμές να μειώνονται κατά τα 2/3 στις χρονιές που το ονομαστικό ΑΕΠ της χώρας δεν πετύχει ρυθμό μεγέθυνσης 6% και άνω και να αναστέλλονται εντελώς αν ο ρυθμός μεγέθυνσης του ονομαστικού μας ΑΕΠ είναι κάτω του 3%.
Δεύτερον, τα ομόλογα αυτά έχουν ημερομηνία λήξης, που θα αποτελέσει ζήτημα διαπραγμάτευσης (δική μας πρόταση προτείνω να είναι το 2030).
Έτσι, το κούρεμα είναι μεταβλητό και αντιστρόφως ανάλογο με την ανάκαμψη της χώρας. Όσο μεγαλύτερη είναι η ανάπτυξή μας τόσο μικρότερο το κούρεμα.
Μια τέτοια διευθέτηση δίνει στον κ. Σόιμπλε, και στους λοιπούς ομολόγους του, την δυνατότητα να την παρουσιάσει στην γερμανική Βουλή όχι ως κούρεμα αλλά ως έναν εξορθολογισμό του ελληνικού δημόσιου χρέους, ως μια συμφωνία που καθιστά την ΕΕ εταίρο στην ανάπτυξη της χώρας (αντί για ατζέντη της μιζέριας της χώρας μας).
3. Χρέος μας προς το ΔΝΤ
Η ΕΕ έχει μια υποχρέωση απέναντι στην χώρα μας, καθώς και σε όλες τις χειμαζόμενες χώρες της Ευρωζώνης, που το ΔΝΤ δεν έχει. Ελλάδα, Ιρλανδία και άλλες περιφερειακές χώρες πλήρωσαν το τίμημα της σαθρής διάρθρωσης της Ευρωζώνης και για αυτό Γερμανία και λοιποί πλεονασματικοί έχουν υποχρέωση να αποδεχθούν απώλειες στα δανεικά που μας επιβλήθησαν ώστε να διασωθούν οι τράπεζές τους.
Αντίθετα, η κυβέρνηση π.χ. της Μαλαισίας δεν μας χρωστά τίποτα. (Αυτό το αναφέρω επειδή τα χρήματα του ΔΝΤ που δανειστήκαμε τα λάβαμε ως επί το πλείστον από μη ευρωζωνικές χώρες όπως η Μαλαισία.) Άρα, δεν ζητάμε κούρεμα σε αυτά τα δάνεια του ΔΝΤ.
προτείνουμε: Στην προσπάθεια να καταστήσουμε το χρέος μας βιώσιμο πρέπει να αιτηθούμε την επιμήκυνση αυτών των δανείων έτσι ώστε να δοθεί περισσότερο «οξυγόνο» τα επόμενα χρόνια στην ελληνική κυβέρνηση.
Επίλογος
Το κούρεμα θα έρθει. Οι πιο πάνω προτάσεις περιγράφουν τις τεχνικές με τις οποίες θα προκύψει ώστε να ελαχιστοποιήσει την ζημία των εταίρων μας και να λειτουργήσει θεραπευτικά για την Ελλάδα.
Παράλληλα είναι σημαντικό προτέρημα των πιο πάνω προτάσεων ότι επιτρέπουν στην γερμανική κυβέρνηση να τις ενστερνιστεί χωρίς να τις χαρακτηρίσει κούρεμα, αλλά να της επικοινωνήσει στους πολίτες της ως «εξορθολογισμό».
koutipandoras.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΩΡΙΣ ΕΦΕ ΑΛΗΘΙΝΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΑΞΙΟΘΡΗΝΗΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ




Δείτε πλάνα από την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ.
Άχρωμη, άοσμη, χωρίς παλμό και χωρίς μουσική!
Μετρημένα 3500 άτομα… 10 τμήματα κερκίδας των 200 θέσεων έκαστο και 30×40 καρέκλες στο κέντρο του γηπέδου…
Δείτε την περιήγηση από το 1:40… περιμετρικά πάνω από τις  θέσεις ήταν παντελώς άδειο… ίσα ίσα κατάφεραν και γέμισαν το γήπεδο!
Μετρημένα 26 πούλμαν από επαρχεία… με 40 άτομα έκαστο (κατά μέσο όρο) συν κάποια αυτοκίνητα, τα άτομα από την επαρχεία  υπολογίζονται σε 1200.
Οι υποψήφιοι της ΝΔ στον Νομό Αττικής είναι:
Α΄ Αθήνας 18, Β΄ Αθήνας 48, Α΄ Πειραιά 8, Β΄ Πειραιά 11, Υπόλοιπο Αττικής 19… Συνολικά 104 υποψήφιοι.
Εάν υπολογίσουμε κατά μέσο όρο 10 άτομα (συγγενείς, προσωπικούς φίλους και γραμματείς) για τον κάθε υποψήφιο, προκύπτουν 1000 άτομα.
Πόσοι τελικά ήταν οι πολίτες της Αττικής?
Πόσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Αντώνη Σαμαρά?
3500 -1200 -1000 =1300 άτομα μόνο από ολόκληρη την Αττική!!!
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:………….

«Τέρμα πια με τα παπαγαλάκια»! Ολόκληρο το βιντεο με την επιθεση του Τέρενς…


Φιλικό στη Νέα Ζωή: ΠΑΕ Ποντίων-Κ20 Αιγινιακός 2-3

Η διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω των βουλευτικών εκλογών της ερχόμενης Κυριακής, έδωσε το δικαίωμα στην νεανική ομάδα Κ20 του Αιγινιακού να αγωνισθεί με την ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης.



Το παιχνίδι έγινε στο γήπεδο της Νέας Ζωής στην Κατερίνη, με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν με 3-2.
Έγινε ένας πολύ καλός αγώνας που εκτός των 5 τερμάτων που πέτυχαν οι ποδοσφαιριστές που χρησιμοποιήθηκαν, είχε και πολύ καλό ρυθμό, χαμένες ευκαιρίες και χρήσιμες εικόνες για τους προπονητές των δυο ομάδων.

Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Καραμανώλας, Μαγούδης και Χατζόπουλος ενώ για τους πόντιους σκόραραν οι Μπεκιάρης και Κυπαρίσσης.

Αιγινιακός (Γιάννης Μυστακίδης): Κανδυλάπτης, Μπαντής, Κατσιούλας, Φουρκιώτης, Στράντζαλης, Ίτσιος, Γκιάλης, Καραμανώλας, Χατζόπουλος,  Γκουδάρας, Μαγούδης.


Αγωνίσθηκαν ακόμη και οι  Τοπαλίδης, Συμεωνίδης. Αντωνιου, Μαλή