ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Δεν πειράζει, θα δώσει άλλο ένα pass για μακαρόνια και θα τα ξεχάσουν όλα.

 


Το παλληκάρι εδώ τα μάζεψε και τα έβαλε όλα σε μια σειρά. Δουλειά που θα έπρεπε να είχε ήδη γίνει από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

 


Τι ψηφισατε ρε χαλβαδες;

 


Έλληνες αν αντέχετε ακούστε αυτά τα 5 λεπτά. Γιατί, όλοι μπήκαμε σε αυτό το τρένο. Όλοι θα μπορούσαμε να είμαστε νεκροί....

 


Δεν σταματάμε ...#Τεμπη_δικαιωση

 


Η έλλειψη αλατιού μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή

 Αρκετοί ειδικού μας επισημαίνουν διαρκώς τους κινδύνους από την υπερβολική κατανάλωση αλατιού. Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι μπορεί εν αγνοία τους να έχουν έλλειψη αλατιού ενώ ταυτόχρονα προσπαθούν να μειώσουν την πρόσληψη αλατιού – κάτι που θα μπορούσε να είναι τόσο επιβλαβές όσο και η υπερκατανάλωση του.

Η σημασία του αλατιού

Το αλάτι χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα για τη συντήρηση και το καρύκευμα των τροφίμων. Οι αρχαίοι άνθρωποι έπαιρναν αλάτι βράζοντας νερό πηγής πλούσιο σε μέταλλα. Στην πραγματικότητα, μερικά από τα παλαιότερα γνωστά αλατωρυχεία στον κόσμο μπορούν να εντοπιστούν γύρω στο 6.000 π.Χ.

Ο όρος «μισθός» (στα αγγλικά salary), προέρχεται από τη λατινική λέξη «salarium», η οποία αναφερόταν στο επίδομα που δινόταν στους Ρωμαίους στρατιώτες για να αγοράζουν αλάτι, αντανακλώντας τη σημασία του αλατιού στην καθημερινή ζωή. Σε όλη την ανθρώπινη ιστορία, ορισμένοι πόλεμοι και η άνοδος και η πτώση των πόλεων έχουν συνδεθεί στενά με το αλάτι.

Ωστόσο, όσον αφορά το αλάτι, οι άμεσες σκέψεις μας είναι συχνά: «Δεν πρέπει να καταναλώνω πολύ», «Προκαλεί υψηλή αρτηριακή πίεση» ή «Είναι κακό για την καρδιά μου». Στην πραγματικότητα, το αλάτι είναι απαραίτητο για τις λειτουργίες της ζωής μας.

Η επιστημονική ονομασία για το επιτραπέζιο αλάτι είναι χλωριούχο νάτριο, η κύρια πηγή νατρίου στη διατροφή.

Μαρία Καρυστιανού από Ευρωκοινοβούλιο: «Η φωνή μας ενώθηκε μαζί με αυτήν 1,3 εκατ. Ελλήνων – Είμαστε βέβαιοι για τη συγκάλυψη, γι’ αυτό είμαστε εδώ»

 Όρθια, μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Μαρία Καρυστιανού περιέγραψε με αξιοπρέπεια και σοβαρότητα την οδύνη των συγγενών των θυμάτων στα Τέμπη, αλλά και τις προσπάθειες συγκάλυψης των ευθυνών.

Οι λέξεις «έλλειψη κράτους Δικαίου», «ασφάλεια συγκοινωνιών» και «απόδοση ευθυνών» ήχησαν δυνατά στα αυτιά των ευρωβουλευτών της Επιτροπής PETI που δέχθηκαν τον κατεπείγοντα χαρακτήρα της συζήτησης. Και όταν Μαρία Καρυστιανού ολοκλήρωσε την ομιλία της, η αίθουσα ξέσπασε σε δυνατά χειροκροτήματα.

«Η διαδικασία ανάκρισης στην Ελλάδα μας δίνει τη βεβαιότητα ότι η αλήθεια δε θα λάμψει για ακόμα μια φορά. Αλλά αν όχι, όμως, θα γίνει ξανά το κακό», τόνισε η Μαρία Καρυστιανού. «Δεν σας ζητάμε να γίνετε λαϊκό δικαστήριο. Έχουμε τρία αιτήματα: να προστατεύσετε το κράτος Δικαίου, να φροντίσετε για την προστασία της ζωής και της ακεραιότητας των συγκοινωνιών», ζήτησε.

«Φέρω το βάρος μιας τεράστιας ευθύνης, που εύχομαι κανείς ποτέ να μην χρειαστεί να αναλάβει. Είμαι εδώ όχι μόνο ως μάνα, αλλά και ως πρόεδρος της επιτροπής των συγγενών. Έχω πάνω μου και την ευθύνη που γιγαντώθηκε με τις 1,330,000 των Ελλήνων που έχουν συνυπογράψει το δίκαιο αίτημά μας. Ευχαριστώ όλους τους Έλληνες, αλλά και εκείνους που η ψυχή τους είναι μαζί μας», είπε η Μαρία Καρυστιανού.

Ραγδαίες εξελίξεις στα Τέμπη: Ο ανακριτής ζητά διώξεις υπουργών!

 Ένα βήμα πριν από την αποστολή της δικογραφίας για τα Τέμπη στη Βουλή, βρίσκεται ο ειδικός εφέτης – ανακριτής Σωτήρης Μπακαΐμης, ο οποίος -κατά πληροφορίες – ενδέχεται να ενεργοποιήσει το νόμο περί ευθύνης υπουργών αμέσως μετά τις απολογίες δύο πρώην διευθυντικών στελεχών του Υπουργείου Μεταφορών, επί Υπουργίας Κώστα Αχ. Καραμανλή!

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πορεία της ανάκρισης φέρεται να έχουν προκύψει στοιχεία για το πολύνεκρο έγκλημα των Τεμπών που αφορούν δύο πρώην Υπουργούς, για τις τραγικές ελλείψεις στους σιδηροδρόμους, από τη μη ολοκλήρωση της Σύμβασης 717 με το σύστημα ETCS σε λειτουργία. Έτσι, με βάση το άρθρο 86 του Συντάγματος, που ορίζει ότι, «αν στο πλαίσιο άλλης ανάκρισης, προανάκρισης, προκαταρκτικής εξέτασης ή διοικητικής εξέτασης προκύψουν στοιχεία, τα οποία σχετίζονται με τα πρόσωπα και τα αδικήματα της προηγούμενης παραγράφου, αυτά διαβιβάζονται αμελλητί στη Βουλή από αυτόν που ενεργεί την ανάκριση, προανάκριση ή εξέταση», ο εφέτης ανακριτής κ. Μπακαΐμης αναμένεται να στείλει τη δικογραφία στη Βουλή.