ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Εκτός από τον κώλο σας, τι άλλο θα προσφέρετε στον Σουλτάνο; Τσίπρας: Καλωσορίζουμε την πρόταση κοινής ακτοφυλακής και συνοριοφυλακής! Ρε μήπως είστε η "σοβαρή χρυσή αυγή" και φοράτε φερετζε με στριγκάκια;



Με απόφαση του ΥΠΕΞ Κοτζιά , διορίσθηκε η καλοπληρωμένη με απευθείας αναθέσεις "μελετών"(κάτι 18χίλιαρα ευρώ) σύμβουλος του προκατόχου του Βενιζέλου...


Mέσω "klassikoperiptosi"
Και με τον Κοτζιά "το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ πληρωμένο δυνατό"
Με απόφαση του ΥΠΕΞ  Κοτζιά , διορίσθηκε  η καλοπληρωμένη  με  απευθείας  αναθέσεις "μελετών" (κάτι 18χίλιαρα ευρώ)  σύμβουλος  του  προκατόχου του Βενιζέλου.
(Ενημέρωση απο  τη...
σελίδα  του Πάνου Λελιάτσου στο F/B )

Αν δεν πολεμάς...

NAI! Έχεσε!!!

...ο κόσμος μπερδεύεται με τους ρόλους μας

Αναλύσεις του ΚΩΛΟΥ_


@GreekAnalyst.
Αναλύσεις του ΚΩΛΟΥ_

Καλή Κυριακή στον "προοδευτικό" μαύρο πρόεδρο και τους ερωτευμένους...


...μαζί του, στην αποικία Ελλάδα

Ευχές από τον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης


Ευχετήρια Χριστουγεννιάτικη Κάρτα_Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου

 Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο,
του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου,
Σας εύχονται Καλά Χριστούγεννα
και ένα Νέο Έτος με υγεία, αγάπη
και ευημερία για όλους μας.

«Δεν αντέχω να βλέπω το παιδί μου να τρώει από τα σκουπίδια». Ξυπόλητο πηγαίνει στο σχολείο…


 Της Κωνσταντίνας Παλαιολόγου.
Ανοιχτές καρδιές βρήκε η κραυγή αγωνίας μίας απελπισμένης μητέρας των Πατρών για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης της ίδιας και του 14χρονου γιου της, που τρώει από τους κάδους, μη χορταίνοντας από την τυρόπιτα που σε καθημερινή βάση του εξασφαλίζουν οι καθηγητές του στο Γυμνάσιο που φοιτά, αν και δεν πηγαίνει συνέχεια, αφού ντρέπεται τους συμμαθητές του, γιατί δεν έχει παπούτσια!
Αμέσως το patrastimes.gr, που διαθέτει όλα τα στοιχεία της ταλαιπωρημένης μονογονεικής οικογένειας, αφού ο πατέρας χάθηκε πρόωρα αφήνοντας τους ένα επίδομα μόλις 80 ευρώ, επικοινώνησε με το Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητρόπολης Πατρών, τον πατέρα Ερμόλαο Μασσαρά του Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας και τον……….
πρόεδρο του Κοινωνικού τομέα του Δήμου. Χωρίς χάσιμο χρόνου, αφού η μητέρα δήλωσε ότι δεν αντέχει άλλο την φτώχια του παιδιού της και  σκέφτεται να βάλει τέλος στη ζωή της, αντέδρασε ο Κοινωνικός τομέας του Δήμου, που ενέταξε από σήμερα κιόλας την οικογένεια στο πρόγραμμα σίτισης κατοίκον και κοινωνικοί λειτουργοί θα αναλάβουν την ψυχολογική και όχι μόνο στήριξη μητέρας και παιδιού, δίνοντας βαρύτητα στον 14χρονο, με την χορήγηση των απαραίτητων ειδών ένδυσης και υπόδυσης, ώστε να επιστρέψει στην σχολική αίθουσα και να συνεχίσει απερίσπαστος τα μαθήματά του, με παράλληλη διευθέτηση των εγγράφων για να λάβουν το προνοιακό επίδομα απορίας. «Δεν ζητώ χρήματα, ζητώ την αξιοπρέπεια του 14χρονου αγοριού μου που τρώει από τους κάδους, τόνισε η κα Σοφία, εκφράζοντας την θλίψη της που απευθυνόμενη στην ενορία της σε γνωστή συνοικία της πόλης, όπου ενημέρωσε για την τραγική της κατάσταση της έδωσαν προ ημερών δύο πακέτα μακαρόνια και της ευχήθηκαν Καλά Χριστούγεννα»….. Από την Μητρόπολη υπήρξε άμεση ευαισθητοποίηση να επιληφθούν, ενώ και το Φωτεινό Αστέρι μας γνωστοποίησε ότι θα μεριμνήσει να μην ξαναπεινάσει το παιδί.
patrastimes.gr

Ψαλίδι 40% τις διαγνωστικές εξετάσεις απαιτούν οι δανειστές!

Εμπλοκή στην εκταμίευση της υποδόσης του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ προς τη χώρα μας προκαλεί το θέμα της ανακοστολόγησης των διαγνωστικών εξετάσεων. Εως αργά χθες το βράδυ παρέμενε ως εκκρεμότητα η έκδοση από πλευράς υπουργείου Υγείας της σχετικής απόφασης, καθώς ήταν σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση των δύο πλευρών, κυβέρνησης και δανειστών, προκειμένου να καταλήξουν σε μία κοινά αποδεκτή θέση. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η διαπραγμάτευση αναμένεται να συνεχισθεί όλο το Σαββατοκύριακο εάν δεν προκύψει συμφωνία νωρίτερα, ενώ αναμενόταν η επιστροφή του πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες για να συζητηθεί το θέμα. Το αγκάθι στη σχετική διαπραγμάτευση ήταν –τουλάχιστον έως χθες το βράδυ– το ποσοστό της μείωσης των τιμών των διαγνωστικών εξετάσεων με τις οποίες αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ, με τους δανειστές να ζητούν πολύ μεγαλύτερο ……
«ψαλίδι» στις τιμές, από αυτό που περιγράφεται στην ελληνική πρόταση.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», οι δανειστές φαίνεται να ζητούν μείωση της τάξης του 40% στις σημερινές τιμές των διαγνωστικών εξετάσεων. Η πρόταση του υπουργείου Υγείας αφορά τη μείωση κατά 22,5% μεσοσταθμικά των τιμών των 51 πιο «κοστοβόρων» για τον ΕΟΠΥΥ εξετάσεων (αυτές αφορούν το 85% της συνολικής δαπάνης του ΕΟΠΥΥ για διαγνωστικές εξετάσεις), και κατά 5% οριζόντια μείωση τιμών των υπολοίπων. Ο στόχος της ανακοστολόγησης των διαγνωστικών εξετάσεων είναι να συγκρατηθεί εντός ορίων προϋπολογισμού η σχετική δαπάνη. Σημειωτέον ότι για το 2015, ο κλειστός προϋπολογισμός για διαγνωστικές εξετάσεις και πράξεις ανέρχεται στα 302 εκατ. ευρώ, ενώ οι απαιτήσεις των παρόχων εκτιμάται ότι θα φτάσουν τα 510 εκατ. ευρώ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι από την ελληνική πλευρά είχε σταλεί προ ημερών στους δανειστές επιστολή με αίτημα παράτασης έως τα μέσα Ιανουαρίου για την έκδοση της υπουργικής απόφασης, η οποία δεν έγινε δεκτή.
H υπουργική απόφαση για την ανακοστολόγηση προς τα κάτω των διαγνωστικών εξετάσεων είναι η μία από τις δύο εκκρεμότητες του υπουργείου Υγείας, όπως αυτές αποτυπώθηκαν στο Euroworking Group της Πέμπτης για την εκταμίευση του ενός δισ. ευρώ. Η άλλη, αφορά την έκδοση υπουργικής απόφασης για την εφαρμογή του claw back (μηχανισμός αυτόματης επιστροφής της υπέρβασης) στη νοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη. Η απόφαση υπεγράφη χθες, οπότε πήρε τον δρόμο για την έκδοσή της σε ΦΕΚ.
Η υπουργική απόφαση ορίζει τον τρόπο υπολογισμού του, με βάση το όριο της νοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης για τα επόμενα τρία χρόνια, στα φαρμακεία των νοσοκομείων και στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, όπως αυτό είχε οριστεί στο νομοσχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια και το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο. Σύμφωνα με τη διάταξη, το όριο δαπανών, πέραν του οποίου εφαρμόζεται claw back, ορίστηκε σε 570.000.000 ευρώ για το 2016, από τα οποία τα 510.000.000 ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία και τα 60 στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Για το 2017, το όριο είναι 550.000.000 ευρώ (492.000.000 και 57.900.000 ευρώ αντίστοιχα) και για το 2018 τα 530.000.000 ευρώ (474.200.000 και 55.800.000). Αντίθετοι με το νοσοκομειακό claw back είναι οι εκπρόσωποι της φαρμακοβιομηχανίας που δηλώνουν ότι θα προσφύγουν στο ΣτΕ για την ακύρωσή του.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΕΜΠΡΟΣ»: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ Η «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

Με χρήματα που προέρχονται απευθείας από την τσέπη του αγρίως φορολογουμένου Έλλη­να πολίτη επιχορηγείται η μόνιμη εγκατά­σταση των λαθρομεταναστών στην χώρα μας!

Οι διάφορες ΜΚΟ που αλωνίζουν με τις πλάτες των κυβερνώντων, έχουν κατορ­θώσει μέσω των υπόγειων διασυνδέσεων που διαθέτουν στο περιβάλλον πολλών υπουργών, να χρηματοδοτείται η δράση τους με κονδύλια αποκλειστικά του Ελλη­νικού λαού!
Όπως για παράδειγμα, το πρόγραμμα «Στέγη», που ……….
αφορά την στέγαση των τριτοκοσμικών που αιτούνται πολιτικού ασύλου.
Οι πόροι του συγκεκριμένου προγράμ­ματος, εδώ και 11 μήνες, δεν προέρχονται όπως είναι νόμιμο από το ΕΙΠΑ, αλλά α­πό το υπουργείο Ανάπτυξης.
Σύμφωνα με καταγγελία που έφτασε στο «ΕΜΠΡΟΣ» από ανώτατο υπηρεσιακό στέλεχος, ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, μετά την εξάντληση του σχε­τικού κωδικού που υπήρχε για την «φιλο­ξενία» των αλλοδαπών, αποφάσισε μονομερώς να χρηματοδοτηθεί από το πρό­γραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Κάτι που είναι εντελώς παράνομο και σε κάθε περίπτωση έγινε χωρίς να ενημερω­θεί η Βουλή, αφού η εκταμίευση θα προέλθει από τον προϋπολογισμό εκτέλεσης με­γάλων έργων που στο σύνολό τους έχουν «παγώσει».
Σε απλά Ελληνικά, «λεφτά υπάρχουν» για τους λαθρομετανάστες.

Το παράδειγμα Σπίρτζη φαίνεται πως ακολουθούν αρκετοί συνάδελφοί του, που «ξύνουν τον πάτο» των αποθεμάτων τους, προκειμένου «να απλώσουν», όπως λένε, «κοινωνικό δίχτυ προστασίας για τους πρόσφυγες».
Είναι χαρακτηριστικό ότι στην τελευ­ταία συνάντηση που είχε ο υπουργός Οι­κονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον Ντέκλαν Κοστέλο της ομάδας των θεσμών (βλέπε τοκογλύφοι), συζητήθηκε «ένα μέ­ρος των εσόδων από την φορολογία να κατευθυνθεί προς την στήριξη δημιουρ­γίας θέσεων φιλοξενίας σε ξενοδοχεία, σπίτια για πάνω από 50.000 άτομα».
Σύμφωνα με την συγκεκριμένη πρότα­ση που παρουσίασε ο «τσάρος» της οικο­νομίας, «θα μπορούσαν αυτά τα χρήματα αντί να διατεθούν για την δημιουργία κα­ταυλισμών ή ειδικών εγκαταστάσεων στέγασης», που θα είναι άχρηστα σε μερικά χρόνια, «να δοθούν αντί ενοικίου».
Αυτό που απέφυγε να πει ο κ. Τσακαλώτος ήταν ότι τα συγκεκριμένα κεφά­λαια θα πάνε κατά κύριο λόγο στις τρά­πεζες που θα πάρουν τα σπίτια από τους Έλληνες οι οποίοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Πρόκειται για μια λύση που συμφέρει τόσο το χρηματοπιστωτικό σύστημα όσο και τα ξένα funds, τα οποία ήδη έχουν αγοράσει μεγάλο μέρος των «κόκκινων» στεγαστικών δανείων.
Κι αυτό γιατί ουσιαστικά με την εγγύ­ηση του Ελληνικού Δημοσίου θα έχουν εξασφαλίσει πως δεν θα χάσουν τα χρήμα­τα που «επένδυσαν», ενώ θα αποφύγουν μια νέα κρίση στην κτηματαγορά, λόγω μαζικών πλειστηριασμών, η οποία θα έπληττε και τα δικά τους χαρτοφυλάκια.
Στο πλαίσιο αυτό οι αγοραπωλησίες θα γίνουν με την εμφάνιση ιδιωτών που θα λειτουργούν ως «βιτρίνα» μεσιτικών γραφείων, δείχνοντας να ενδιαφέρονται για την στέγαση των ιδίων και της οικογένειάς τους.
Στην πραγματικότητα, όμως, θα παί­ζουν το παιχνίδι των «κορακιών». Έτσι, χιλιάδες σπίτια θα περιέλθουν, «χωρίς να ανοίξει μύτη», στα διάφορα επενδυτικά σχήματα και στην συνέχεια θα κατοικηθούν από αλλοδαπούς.
Το σχέδιο…

Σε μια προσπάθεια να πειστούν κά­ποια κυβερνητικά στελέχη που αντιδρούν στο σχέδιο αυτό, επικαλούμενα τον κίν­δυνο εξέγερσης από τους νοικοκυραίους που θα απωλέσουν την στέγη τους, οι «ανθρωπιστές» συνάδελφοί τους προ­τάσσουν μια σειρά «πλεονεκτημάτων» που θα έχει η υιοθέτηση της πρότασής τους.
Μεταξύ των επιχειρημάτων αυτών εί­ναι ότι έτσι αποτρέπεται ο κίνδυνος γκε­τοποίησης ολόκληρων περιοχών, αφού τα σπίτια των συγκεκριμένων δανειολη­πτών δεν βρίσκονται όλα σε κάποιο δή­μο, αλλά κατανέμονται στον πολεοδομικό ιστό της χώρας.
Δηλαδή, θα διαχυθεί σε πανελλαδικό επίπεδο το πρόβλημα με τους τριτοκο­σμικούς που αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια οι γειτονιές του κέντρου της Αθή­νας.
Η δικαιολογία που θα προβληθεί ανά­μεσα στις άλλες είναι πως οι εποικιστές «είναι νόμιμοι πρόσφυγες που ανήκαν στην μεσαία οικονομική και κοινωνική τάξη των χωρών όπου ζούσαν προτού ξεσπάσουν οι πόλεμοι που τους ξερίζω­σαν», άρα μπορούν να συμβιώσουν με τους γηγενείς γειτόνους τους.
Κύκλοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέ­φεραν ότι συζητήθηκε πρόταση της Ελλη­νικής πλευράς να καλυφθούν με κοινοτι­κά κονδύλια τα έξοδα στέγασης μεταναστών που θα ταυτοποιηθούν, όπως και το ενδεχόμενο να δοθούν φοροεκπτώσεις και κίνητρα σε όσους ιδιώτες διαθέτουν τα ακίνητά τους σε πρόσφυγες (π.χ. ανα­στολή πληρωμής ΕΝΦΙΑ και χαμηλότερο συντελεστή στον φόρο εισοδήματος).
Προς το παρόν, από τις αρχές Μαρ­τίου, το κόστος «φιλοξενίας» των παρα­πάνω που υλοποιείται μέσω Μη Κυβερνη­τικών Οργανώσεων, όπως η «Praxis», καλύπτεται από τα χαράτσια που επι­βάλλονται κατά καιρούς στον Ελληνικό λαό.
Σχέσεις ΜΚΟ με ΜΙΤ

Μέσα στο θολό αυτό πεδίο, ενδιαφέρον για την στέγαση ομοθρήσκων της δείχνει η αυτοχαρακτηριζόμενη φιλανθρωπική οργάνωση «ONE NATION», που όπως έχουμε αποκαλύψει σε προηγούμενο φύλλο μας, συνδέεται άμεσα με ακραίες ισλαμικές ομάδες.
Τα μέλη της, όπως και της «TEAM HUMANITARIAN», αποδεδειγμένα συνερ­γάζονται με την τουρκική ΜΚΟ «ΙΗΗ», η οποία σύμφωνα με τους Κούρδους της Συ­ρίας και ρωσικές πηγές, παρέχει οπλισμό στο «Ισλαμικό Κράτος».
Οι ίδιοι κύκλοι λένε πως ουσιαστικά εί­ναι ο «εμπορικός» βραχίονας της ΜΙΤ (τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών), αφού βρίσκεται πίσω από τις περισσότε­ρες υποθέσεις μεταφοράς λαθραίου πε­τρελαίου από τα διυλιστήρια που διατη­ρούν οι τζιχαντιστές στα εδάφη που ελέγ­χουν.
Ως αντάλλαγμα εφοδιάζει με όπλα και διάφορα υλικά, όπως τσιμέντο και σίδερα για την κατασκευή υπόγειων εγκαταστά­σεων των «μαχητών» του ISIS, που θα εί­ναι απρόσβλητες από τους βομβαρδισμούς των νατοϊκών και των ρωσικών πολεμι­κών αεροσκαφών.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι όλα τα πρόσφατα χτυπήματα αυτοκινητοπομπών που μετέφεραν δήθεν ανθρωπιστική βοή­θεια στις περιοχές όπου δρα το Χαλιφάτο, αφορούσαν οχήματα της συγκεκριμένης οργάνωσης.
Στο σημείο αυτό πρέπει να αναφερθεί και είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό για την χώρα μας, πως η «ΙΗΗ» έχει αναλάβει από κοινού με την «ΟNE NATION» την «περίθαλψη» των λαθρομεταναστών στα ελληνοσκοπιανά σύνορα και κυρίως στην περιοχή της Γευγελής.
Για την τελευταία οργάνωση, που στηρίζει επισήμως τους «αντικαθεστωτικούς» στην Συρία, όπως προκύπτει από το υλι­κό που η ίδια έχει αναρτήσει στην ιστοσε­λίδα της, υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες ότι κρύβεται πίσω από την στρατολόγηση εθελοντών στην Βοσνία και στο Κόσοβο για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους.
Προκειμένου δε να αναγνωρίσουν τους «δικούς τους» που φτάνουν από τα μικρασιατικά παράλια, τα μέλη της έ­χουν καθιερώσει ως συνθηματικό να δί­νουν νερό σε όσους «πρόσφυγες τεί­νουν με χαρακτηριστικό τρόπο το δεξί τους χέρι προκειμένου να πάρουν το μπουκάλι».
Το στοιχείο που μας ενδιαφέρει πιο πο­λύ έχει να κάνει με την αναζήτηση, μέσω κτηματομεσιτικών γραφείων, φτηνών διαμερισμάτων, για την εγκατάσταση των ομοθρήσκων τους, είτε πληρώνοντας το ενοίκιο για την διαμονή τους, είτε αγορά­ζοντας αυτά, αν η τιμή είναι προσιτή.
Μάλιστα, προκειμένου να μην αποκαλυ­φθεί η δράση τους, χρησιμοποιούν για τον σκοπό αυτό Βρετανούς πολίτες αρα­βικής ή πακιστανικής καταγωγής που συμμετέχουν σε προγράμματα όπως: «Βο­ήθεια για πρόσφυγες», και «Φαγητό για όλη την Μεγάλη Βρετανία» ή «Μείωση της φτώχειας και της πείνας».
Γ. ΦΡAΓΚΟΣ

Δείτε το 3ο και το 4ο μέρος του ντοκιμαντέρ #ThisIsACoup – Το ΟΧΙ

'#ThisIsACoup - Episode 3 -Στο 3ο μέρος του ντοκιμαντέρ #ThisIsACoup ο Paul Mason και η Theopi Skarlatos παρακολουθούν την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων του καλοκαιριού μέχρι και το δημοψήφισμα. Δείτε:…….

και στο 4ο μέρος   ο κ. Τσιπρας ξεπουλάει το ΟΧΙ για λίγους μήνες  εξουσίας.