ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Τρέμουν αίμα στους δρόμους, σχεδιάζουν Οικουμενική!

b7ys8i

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ

Το ραντεβού στη βίλα του μεγαλοεπιχειρηματία στο Παλαιό Ψυχικό, μερικές δεκάδες μέτρα από τις κατοικίες του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και του πρώην υπουργού Δημήτρη Ρέππα ήταν μονοθεματικό: Το πως θα γλιτώσουν την φυλακή μέσα από την δημιουργία Οικουμενικής κυβέρνησης!
Κορυφαία πολιτικά πρόσωπα που υπηρέτησαν και υπηρετούν σε πόστα κλειδιά φέρουν πλέον ποινικές ευθύνες για όλα όσα βιώνουμε. Ακόμη και το σχεδιαζόμενο μακελειό του Ασφαλιστικού έχει τις ρίζες του στην φαύλη διαχείριση των πολιτικών προισταμένων. Οσο για τους επιχειρηματίες των media και όχι μόνο που συμμετείχαν στο ραντεβού του Παλαιού Ψυχικού τρέμουν στην ιδέα των ανοιχτών θαλασσοδανείων τα οποία θα μπορούσαν να τους οδηγήσουν έγκλειστους και μάλιστα με πολυετείς καθείρξεις.
Η μόνη τους ελπίδα είναι η δημιουργία μιας Οικουμενικής κυβέρνησης που θα αποτελέσει την ιδανική απόδραση για παραγραφή των ποινικών ευθυνών της προηγούμενης περιόδου. Στην ουσία με Οικουμενική κυβέρνηση θα κάνει κουμάντο η λεγόμενη διαπλοκή-τα αγχωμένα και θαλασσοδανεισμένα παραδοσιακά τζάκια αλλά και οι πιο νέοι “ναπολιτάνοι” μαφιόζοι που απολαμβάνουν ειδική μεταχείριση από την Δικαιοσύνη η οποία δεν τους βλέπει!
Στην πραγματικότητα όσοι σχεδίαζαν την συγκυβέρνηση Τσίπρα-Μειμαράκη επιστρέφουν με τον σχεδιασμό για Οικουμενική κυβέρνηση. Στο μεταξύ το Ασφαλιστικό όπως όλα δείχνουν θα λυθεί μόνο με αίμα διαδηλωτών στους δρόμους. Πρόκειται για ένα χυδαίο και φαύλο νομοσχέδιο που κάθε μέρα μάς αποκαλύπτει τις νέες φονικές παγίδες του. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου η αναλυτική εγκύκλιος του ΟΑΕΕ που εστάλη στα υποκαταστήματα του οργανισμού προβλέπει αύξηση ορίων ηλικίας έως 2 έτη για ασφαλισμένους με 35ετία και έως 7 έτη για μητέρες ανηλίκων (οδηγοί ταξί ,ναυτικοί πράκτορες)  και γονείς αναπήρων παιδιών.
Με την εγκύκλιο τα όρια ηλικίας για όσους δεν έχουν θεμελιωμένο δικαίωμα μέχρι τις 18/8/2015 αυξάνονται κατά περίπτωση κατά 3 μήνες ως και 12 έτη.
Οι κατηγορίες ασφαλισμένων και οι αλλαγές που επέρχονται στα όρια ηλικίας και τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΟΑΕΕ είναι οι εξής:
1. Συνταξιοδότηση με 35 έτη. Οι ασφαλισμένοι οι οποίοι ως και τις 18/8/2015 είχαν συμπληρώσει και την ηλικία των 60 ετών αλλά και τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης των ετών 2010 (35 έτη) ή 2011 (36 έτη) ή 2012 (37 έτη) δεν επηρεάζονται από την αύξηση του ορίου ηλικίας. Η ηλικία των 60 ετών νοείται συμπληρωμένη ως και τις 18/8/2015 για όσους έχουν γεννηθεί ως και τις 19/8/1955. Οσοι είχαν συμπληρώσει μέχρι 18/8/2015 μόνο το χρόνο ασφάλισης και συμπληρώνουν το 60ό έτος μετά τις 19/8/2015 θα έχουν σταδιακή αύξηση του ορίου ηλικίας.
2. Οι ασφαλισμένοι οι οποίοι δεν είχαν συμπληρώσει 35ετή συντάξιμο χρόνο το αργότερο ως και τις 31/12/2012 θα συνταξιοδοτηθούν με τη συμπλήρωση του 62oυ έτους και συντάξιμο χρόνο 40 ετών.
Παράδειγμα
• Ασφαλισμένος με 35ετία το 2012 και συνολικά 37 έτη συμπληρώνει το 60ό το 2022 και θα συνταξιοδοτηθεί στα 62.
• Ασφαλισμένος που συμπλήρωσε το 60ό τον 5/2015, αλλά δεν είχε συμπληρώσει την 35ετία ως 31/12/2012, θα θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα στα 62 με συντάξιμο χρόνο 40 ετών.
3. Πλήρης σύνταξη λόγω γήρατος με 15ετία. Για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους, απαιτούνται η συμπλήρωση του 67ου έτους και 15 χρόνια ασφάλισης.
4. Μειωμένη σύνταξη. Για νέους ασφαλισμένους και μόνον, απαιτούνται συμπλήρωση του 62ου έτους και 15 χρόνια ασφάλισης από τα οποία τα 2,5 χρόνια μέσα στην τελευταία 5ετία πριν από την υποβολή της αίτησης.
5. Συνταξιοδότηση γονέων – συζύγων – αδελφών αναπήρων. Για όσους δεν είχαν 25ετία ως τις 18/8/2015 καθιερώνεται ηλικιακό όριο που αρχίζει από το 55ο με σταδιακή αύξησή του ως τη συμπλήρωση του 62ου έτους.
Παράδειγμα:
* Ασφαλισμένος με ανάπηρο/η σύζυγο που συμπληρώνει 25ετή συντάξιμο χρόνο το 2022 θα συνταξιοδοτηθεί στα 62.
6. Γυναίκες ασφαλισμένες του πρώην ΤΣΑ καθώς και του Ταμείου Ναυτικών Πρακτόρων θα έχουν σταδιακή αύξηση του ορίου ηλικίας, με καταληκτικό όριο το 67ο.
 Η σχετική εγκύκλιος των φαύλων γραφειοκρατών της εξουσίας καταλήγει ως εξής: Ενέργειες υπηρεσιών Παρακαλούμε καταρχήν για την πλήρη ενημέρωση όλων των αρμοδίων υπαλλήλων, για την ορθή εφαρμογή των παραπάνω. Επισημαίνουμε ότι για τα συνταξιοδοτικά αιτήματα για τα οποία διαπιστώνεται μεν η θεμελίωση, πλην όμως εμπίπτουν στον υπολογισμό ν. 3863/2010, θα χορηγείται προσωρινή σύνταξη, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις, σε αναμονή οδηγιών σχετικών με τον τρόπο υπολογισμού της οριστικής σύνταξης .

NTOKOYMENTO: Πώς μοιράστηκαν οι θέσεις Διοικητών Νοσοκομείων από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ το 2012...

Από το "PRESS-GR"
Ένα ντοκουμέντο από την περίοδο του 2012 για το πώς έγινε η κατανομή των θέσεων στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων ανά την Ελλάδα είδε το φως της δημοσιότητας. Η δημοσίευση έγινε από...

Κατάλαβες, ηλίθιε Τσίπρα;

ΚΙ ΑΛΛΟ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ! Ο κολαούζος των ΓAΠ-Βενιζέλου, σήμερα "αριστερός ριζοσπάστης" υπουργός... αύξησε (στα μουλωχτά) τις καρτών στα ΜΜΜ της Αθήνας! Καλοφάγωτα, μαζί με τα διόδια... Έτσι δεν είναι Δραγασάκη;

Από το "PRESS-GR"
Nana Vrioni
Την ώρα που εμείς παρακολουθούσαμε Βουλή, ο Υπουργός κ. Σπίρτζης, ξέρετε αυτός που με πόνο ψυχής έβαλε την υπογραφή του για το ξεπούλημα των αεροδρομίων, ΑΥΞΗΣΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΣΤΑ ΜΜΜ ....
ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ...
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!!! Προεκλογική ''δέσμευση'' και αυτή;;; 
--------------------------
Αν και τον περασμένο Οκτώβριο ο αρμόδιος Υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης διαβεβαίωνε πως δεν θα αυξηθεί η τιμή της μηνιαίας κάρτας στις συγκοινωνίες της Αθήνας, προφανώς έλεγε τη μισή αλήθεια. Κι αυτό γιατί ενώ η τιμή της απλής μηνιαίας κάρτας των 30 ευρώ παραμένει σταθερή, αυξήθηκαν σημαντικά οι τιμές στις περισσότερες κατηγορίες μηνιαίων, τριμηνιαίων, εξαμηνιαίων και ετήσιων καρτών.

Η αύξηση των τιμών έγινε χωρίς κάποια επίσημη ανακοίνωση ή δελτίο τύπου από τον ΟΑΣΑ αλλά με απλή ενημέρωση των τιμών στην ιστοσελίδα του οργανισμού. Έτσι, πολλοί από αυτούς που θα πάνε στα εκδοτήρια για να ανανεώσουν τις κάρτες τους θα χρειαστεί να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις (από 8,6% έως 9,2%) σημειώθηκαν στις κάρτες που περιλαμβάνουν μετακινήσεις προς το αεροδρόμιο της Αθήνας. Έτσι, η ετήσια κάρτα για το αεροδρόμιο αυξάνεται από τα 450 ευρώ στα 490 (από 225 σε 245 η μειωμένη) ενώ η μηνιαία κάρτα αυξάνεται στα 49 ευρώ από 45 που είναι σήμερα (η μειωμένη αυξάνεται στα 25 ευρώ από 23).

Στις κάρτες που δεν περιλαμβάνουν μετακινήσεις προς το αεροδρόμιο, η αύξηση είναι της τάξης του 3% περίπου. Η τιμή της ετήσιας κάρτας αυξάνεται στα 330 ευρώ από 320 που είναι σήμερα (η μειωμένη αυξάνεται στα 165 από 160), ενώ η εξαμηνιαία κάρτα αυξάνεται στα 170 ευρώ από 165 (και η μειωμένη στα 85 ευρώ από 83).

Σταθερή παραμένει μόνο η τιμή των μηνιαίων και τριμηνιαίων καρτών που δεν περιλαμβάνουν μετακινήσεις προς το αεροδρόμιο.

Την ίδια ώρα αυξάνεται από την 1η Φεβρουαρίου, η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες, από 1,20 σε 1,40 ευρώ, ενώ σταθερή, στα 60 λεπτά, παραμένει η τιμή του μειωμένου εισιτηρίου.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Ιωάννης Σκουμπούρης, η νέα τιμολογιακή πολιτική στις συγκοινωνίες Αθηνών θα ισχύει από την ερχόμενη Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου. «Όλα είναι έτοιμα, αναμένεται η δημοσίευση στο ΦΕΚ της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των αρμοδίων υπουργών (Οικονομικών και Μεταφορών) για να ισχύει η νέα τιμή στα εισιτήρια», ανέφερε ο κ. Σκουμπούρης και διευκρίνισε πως η τιμή του μειωμένου εισιτηρίου θα παραμείνει στα 60 λεπτά, ενώ αυξάνεται η χρονική διάρκεια από 70 λεπτά που είναι σήμερα σε μιάμιση ώρα.

Υπενθυμίζεται ότι η αύξηση της τιμής επέρχεται λόγω της αύξησης του ΦΠΑ.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Τι έπιναν και τι κάπνιζαν οι βουλευτές στο ασφαλιστικό... Στ' αρχίδια τους, ή τις κωλάρες τους... τα "αρρωστημένα μυαλά", όπως αποκαλούν ΣΗΜΕΡΑ τους αγρότες!


Από το "PRESS-GR
Nicos Hassapopoulos
Το Johnnie Walker, οι ξηροί καρποί, τα τσιπς και τα τσιγάρα Camel είχαν την τιμητική τους στη συζήτηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό...

Πού φτάσαμε... Kατάντια, αλλά τα ήθελε το κωλαράκι μας... τον πιστέψαμε!

Πού φτάσαμε... -Του Δημήτρη Δημαρέλου
Μέσω "PRESS-GR"

ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΜΕ κι αυτό από την "αριστερή" ΕΡΤ, της "αριστερής" κυβέρνησης που δεν θα έκανε πλειστηριασμούς: "Δεν θα γίνει κανένας πλειστηριασμός αύριο γιατί..."


Από το "PRESS-GR
Η ευχάριστη είδηση της ημέρας από την ΕΡΤ:
Κανένας πλειστηριασμός αύριο γιατί απεργούν οι συμβολαιογράφοι
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα δυτικά και τα νότια σήμερα Πέμπτη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως στα κεντρικά και τα νότια.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:
  • Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -1 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
  • Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 3 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα νότια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις στα βόρεια 3 με 4 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
  • Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στις νότιες Κυκλάδες και την Κρήτη.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία από το μεσημέρι στα νότια 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
  • Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες.
Άνεμοι: Στα βόρεια νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
  • Θεσσαλονίκη
Καιρός: Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις και βαθμιαία γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Καρέ-καρέ τα νεύρα του Τσίπρα με τις φαρμακερές αλήθειες του Μητσοτάκη [εικόνες]

Καρέ-καρέ τα νεύρα του Τσίπρα με τις φαρμακερές αλήθειες του Μητσοτάκη [εικόνες]
Από τα ντολμαδάκια της Μαρίκας, τα άσχημα ελληνικά του Τσακαλώτου, τις χάντρες των ιθαγενών, έως το «it's the IMF Euclid» και τα «βουτυρόπαιδα επαναστάτες με τη Mercedes του μπαμπά», η χθεσινοβραδινή συζήτηση στη Βουλή για το Ασφαλιστικό τα είχε όλα.
Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στον πρωθυπουργό και σημείο προς σημείο αποδόμησε τη σχεδιαζόμενη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Κατέθεσε τις δικές του προτάσεις για μια πραγματική μεταρρύθμιση, δεν παρέλειψε να επικρίνει τα λάθη των κυβερνήσεων του παρελθόντος και αποδόμησε τον 1 χρόνο ΣΥΡΙΖΑ (κλείσιμο τραπεζών, υπογραφή Μνημονίου).
Ο Τσίπρας επανέφερε δίλημμα για τη... Δεξιά

Νέες αποκαλύψεις Γ.Βαρουφάκη….

«η περίεργη περίπτωση της ελληνικής διάσωσης: Πιστωτές που δε θέλουν πίσω τα χρήματά τους»!!!!
Σε νέες αποκαλύψεις προέβη ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης για το σχέδιο της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να στριμώξει τους δανειστές και να οδηγηθούν οι δύο πλευρές σε μία “έντιμη συμφωνία”. “Αν εφαρμόζονταν, τότε η Άνγκελα Μέρκελ και ο Μάριο Ντράγκι θα αναγκάζονταν να κάνουν άλλη συμφωνία”, επισήμανε ο κ. Βαρουφάκης αφήνοντας να εννοηθεί πώς ο Αλέξης Τσίπρας …
υπέκυψε στους εκβιασμούς και υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο.
Με διάλεξη που πραγματοποίησε το βράδυ χθες στο King’s College του Λονδίνου ο πρώην υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε πώς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έκανε αυθαιρεσίες όσον αφορά στους στόχους και στη δομή του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας που πρότεινε, γνωρίζοντας εκ των προτέρων πώς αυτοί δεν επρόκειτο να βγούν και να αναγκάσει σε νέα πιο σκληρά μέτρα.
Όπως σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης στη διάλεξη του με τίτλο «η περίεργη περίπτωση της ελληνικής διάσωσης: Πιστωτές που δε θέλουν πίσω τα χρήματά τους», όταν έθετε τις παρατηρήσεις περί αυθαίρετων στόχων στο ΔΝΤ η απάντηση ήταν πως είχε δίκιο και ότι ήταν αναγκαία μία γενναία αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, την οποία όμως δεν αποδέχονταν οι Ευρωπαίοι.
Είναι προφανές που στόχευαν οι δανειστές. Στο να οδηγήσουν τους Έλληνες στην εξαθλίωση, να βάλουν τη δημόσια περιουσία στο “χέρι” και να χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως παράδειγμα προς αποφυγής. “Οι εταίροι ήθελαν να παραδειγματίσουν χώρες όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία εμφανίζοντας την Ελλάδα ως παράπλευρη απώλεια” δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης.
Διαβλέποντας εξ αρχής την κατάσταση αυτή, όπως είπε στην ομιλία του στο King’s College του Λονδίνου ο πρώην υπουργός Οικονομικών η πρώτη κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στόχευσε στη δημιουργία ενός παράλληλου συστήματος πληρωμών με βάση το ευρώ. “Αν τα σχέδια αυτά υλοποιούνταν ο Ντράγκι και η Μέρκελ θα έρχονταν σε εμάς με μια έντιμη και βιώσιμη συμφωνία”, σημείωσε.
Για το παράλληλο εξωτραπεζικό σύστημα ο κ. Βαρουφάκης μίλησε και πρόσφατα στη συνέντευξη που έδωσε στον ΣΚΑΙ, προσθέτοντας επίσης πώς θα μπορούσαν να κουρευτούν ταυτόχρονα τα 27 δις της ΕΚΤ και να αρχίσει να ρέει το χρήμα από την Κίνα, με την οποία η Ελλάδα είχε έρθει σε συμφωνία αλλά την “γκρέμισε” το Βερολίνο με ένα τηλεφώνημα.
Αναλύοντας το εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από την κρίση αντί την υπογραφής ενός νέου μνημονίου που πρότειναν οι δανειστές ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ότι περιλάμβανε την ανταλλαγή χρέους (debtswaps) που θα μείωνε το βάρος της αποπληρωμής χωρίς κούρεμα, τη σύσταση μίας κακής τράπεζας που θα απάλλασσε τις συστημικές τράπεζες από τοξικά δάνεια και μίας αναπτυξιακή τράπεζα ώστε να αποτρεπόταν ένα «ανόητο ξεπούλημα» περιουσίας του δημοσίου, καθώς και βαθιές μεταρρυθμίσεις κυρίως στη δημόσια διοίκηση και στη φορολογία που θα αγκάλιαζαν οι Έλληνες πολίτες.
Η αντίδραση των εταίρων στις προτάσεις του ως υπουργού Οικονομικών για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης ήταν «ανυπόφορη σιωπή και τοξική προπαγάνδα», όπως είπε ο ίδιος. Είχαν φαίνεται αντιληφθεί πώς η κυβέρνηση θα κάνει πίσω, όπως και έκανε υπογράφοντας ένα ακόμη μνημόνιο.
Σε ό,τι αφορά τα προγράμματα διάσωσης, ανέφερε ότι το 91% των χρημάτων που έχει δανειστεί η Ελλάδα από τον επίσημο τομέα έχουν πάει στις τράπεζες και ότι στην πραγματικότητα ο όρος «αλληλεγγύη προς την Ελλάδα» ήταν το όνομα που δόθηκε στη δεύτερη διάσωση των γερμανικών τραπεζών.
Όπως δήλωσε και πρόσφατα αυτό διαφάνηκε όταν ο Αλέξης Τσίπρας προκήρυξε το δημοψήφισμα. Τότε είχαν όλα τελειώσει παρά το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός με ένα συντριπτικό “ΟΧΙ” καταδίκασε τη μνημονιακή πολιτική.

Βασίλειο της κοινωνικής αδικίας η Ελλάδα!

Κόλαφος για τα Μνημόνια και την πολιτική της λιτότητας στην Ελλάδα είναι η έκθεση «Κοινωνική δικαιοσύνη στην ΕΕ», που εκδόθηκε από το Ίδρυμα Bertelsmann, καθώς η χώρα μας είναι η τελευταία -πιο κάτω ακόμη κι από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία- στους δείκτες κοινωνικής δικαιοσύνης! Η έκθεση δημοσιεύεται κάθε χρόνο και διεξάγεται μεταξύ των 28 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Του Λεωνίδα Βατικιώτη………………
«Η Ελλάδα αξιολογείται ως η χώρα με τις χειρότερες επιδόσεις σε όρους κοινωνικής δικαιοσύνης. Η χώρα βρίσκεται μεταξύ των πέντε τελευταίων και στις έξι διαστάσεις που αποτελούν τον δείκτη, ενώ είναι τελευταία στις τρεις απ” αυτές τις διαστάσεις (πρόσβαση στην αγορά εργασίας κοινωνική συνοχή και μη διάκριση και διαγενεακή δικαιοσύνη)», παρατηρεί η Εκθεση και συνεχίζει: «Η κρίση είχε ένα καταστρεπτικό αποτέλεσμα στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Τα μέτρα των πακέτων διάσωσης έχουν επιδεινώσει τα υπάρχοντα κοινωνικά προβλήματα. Το τμήμα των ανθρώπων που απειλούνται από τη φτώχεια ή τον κοινωνικό αποκλεισμό έχει αυξηθεί για μια ακόμη φορά σε σχέση με την έρευνα του προηγούμενου χρόνου: 36% του συνολικού πληθυσμού είναι τώρα σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού. Το ποσοστό για τα παιδιά είναι στο 36,7% και για τους μεγαλύτερους ανθρώπους στο 23%. Το κενό μεταξύ νέων και ηλικιωμένων σε όρους φτώχειας έχει αυξηθεί έντονα τα τελευταία χρόνια με τους νέους ανθρώπους να χτυπιούνται προνομιακά από τη φτώχεια και το. Κοινωνικό αποκλεισμό. Επιπλέον, το κομμάτι των παιδιών που ζουν υπό συνθήκες σοβαρής στέρησης έχει υπερδιπλασιαστεί από 9,7% το 2007 σε 23,8%. Οι περικοπές επίσης έχουν επιδεινώσει τις υπηρεσίες υγείας».
Η έκθεση του Ιδρύματος Bertelsmann παρατηρεί σε άλλο σημείο ότι «η συνολική ανεργία της χώρας, 26,7% το 2014, ήταν η υψηλότερη στην ΕΕ. Ο αριθμός των ανέργων είναι περίπου 19 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερος απ” ό,τι ήταν το 2008 και πολύ πιο πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ, που είναι 17,8%. Το ποσοστό της ανεργίας στην ηλικιακή ομάδα 15-24 ετών έχει υπερδιπλασιαστεί από το 2008, φτάνοντας το 52,4% (ξανά, μακράν ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στην ΕΕ). Επιπλέον, πολλοί από τους εργαζόμενους απασχολούνται σε προσωρινές θέσεις εργασίας. Επίσης, το 86,3% των Ελλήνων σε προσωρινές θέσεις εργασίας δεν μπορούσε να βρει μόνιμη θέση εργασίας». Με άλλα λόγια, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης δεν αποτελούν επιλογή, αλλά ανάγκη.
Ωρολογιακή βόμβα
Θλιβερές είναι οι επιδόσεις της Ελλάδας και στο ζήτημα των ΝΕΕΤ, όπως αποκαλείται το τμήμα της νεολαίας που βρίσκεται εκτός εργασίας, εκπαίδευσης και κατάρτισης (Not Employment Education Training). Η Ελλάδα, με το 28,4% των νέων μεταξύ 20 και 24 ετών να εντάσσεται σε αυτή την κατηγορία (όταν το 2008 ήταν «μόνο» 15,8%), έχει το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό ΝΕΕΤ στην ΕΕ.

Η έκθεση του γερμανικού ιδρύματος προχωρά, μάλιστα, και σε μια παρατήρηση ξεχωριστής βαρύτητας για το πρόβλημα των ΝΕΕΤ, όπως πλέον χαρακτηρίζεται αυτή η κατηγορία του πληθυσμού: «Αν παραμείνει άλυτο, αυτό το υψηλό ποσοστό ανενεργών νέων απειλεί μακροπρόθεσμα να αποσταθεροποιήσει σοβαρά τη χώρα». Θα δούμε, εν ολίγοις, επί ευρωπαϊκού εδάφους ό,τι έχουμε παρατηρήσει να συμβαίνει και σε άλλες χώρες, τις αποκαλούμενες αναπτυσσόμενες: αυτή την κοινωνική κατηγορία, που είναι από τις πλέον δυναμικές, καθώς θέλει να εργαστεί και να δημιουργήσει, αλλά δεν μπορεί λόγω της ανεργίας και της φτώχειας, να μετατρέπεται σε θρυαλλίδα πολιτικών και κοινωνικών εξελίξειων.
«Κάντε κάτι πριν να είναι αργά», προειδοποιούν οι αναλυτές του γερμανικού .ιδρύματος.
Πρέπει, ωστόσο να αναφερθεί πως, παρότι καμιά άλλη χώρα της Ευρώπης δεν έχει τα χάλια της Ελλάδας η κοινωνική κατάσταση που επικρατεί και στην υπόλοιπη ήπειρο μόνο αισιοδοξία δεν εμπνέει. Καταρχάς, το σημαντικότερο: η Ευρώπη -για την ακρίβεια η κοινωνική Ευρώπη-ακόμη δεν έχει ανακάμψει από την κρίση. Μπορεί το έσχατο σημείο να ήταν το 2012 και έκτοτε σε πολλούς δείκτες να σημειώνεται βελτίωση, οι μέσοι όροι, ωστόσο, δεν έχουν επιστρέφει στα επίπεδα που ήταν προ του 2008. Αυτό σημαίνει ότι οι λύσεις υπέρβασης της χρηματοπιστωτικής κρίσης που ξέσπασε στην αμερικανική αγορά ενυπόθηκων δανείων το 2007 και μεταφέρθηκε στην Ευρώπη είχαν θύματα τις κοινωνικές παροχές και το επίπεδο διαβίωσης της πλειοψηφίας!
Αναφέρει η έκθεση από τις πρώτες κιόλας σελίδες της: «Οι κοινωνικές συνθήκες και οι ευκαιρίες συμμετοχής για τον κόσμο στις περισσότερες χώρες της ΕΕ παραμένουν σημαντικά χειρότερες από την περίοδο πριν από την κρίση. Σε περισσότερες από 11 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ισπανία και η Πορτογαλία, τα πράγματα έχουν επιδεινωθεί σε σύγκριση ακόμη και με την έρευνα του προηγούμενου έτους».
Βόρειοι και Νότιοι
Η έκθεση τονίζει επίσης κατ” επανάληψη τον οριζόντιο διχασμό που έχει επέλθει στην Ευρώπη μεταξύ Βόρειων και Νότιων. «Το κενό μεταξύ των βορειοευρωπαϊκών χωρών και των χωρών της Νότιας Ευρώπης που επλήγησαν από την κρίση παραμένει σοβαρό. Σε Ισπανία, Πορτογαλία και Ελλάδα το τμήμα του πληθυσμού που απειλείται από τη φτώχεια ή τον κοινωνικό αποκλεισμό αυξήθηκε για μια ακόμη φορά σε σχέση σε τον προηγούμενο χρόνο». Δεν βυθίζεται μόνη της επομένως η Ελλάδα στις στατιστικές. Την ίδια καθοδική πορεία ακολουθούν και οι άλλες χώρες που δέχτηκαν το μαρτύριο των Μνημονίων.
Ανάλογος διχασμός παρατηρείται και στο και στο ακανθώδες πρόβλημα των ΝΕΕΤ, που σε πανευρωπαϊκό επίπεδο αγγίζει το 18,6% των νέων μεταξύ 18 και 24 ετών. «Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δραματική στις χώρες της Νότιας Ευρώπης: Ιταλία, Ελλάδα, Κροατία, Κύπρος και Ισπανία… Σε αντίθεση με τις νοτιοευρωπαϊκές χώρες, τα χαμηλότερα ποσοστά ΝΕΕΤ παρατηρούνται στην Ολλανδία (7,8%), τη Δανία (8,4%) και τη Γερμανία (9,5%). Η Γερμανία είναι η μοναδική χώρα που εμφανίζει ουσιαστική βελτίωση σε σχέση με το 2008», επισημαίνει η έκθεση.
Η εικόνα, ωστόσο, και στο αντίπερα στρατόπεδο, των «Βορείων», δεν είναι τόσο ειδυλλιακή όσο φαίνεται με μια πρώτη ματιά. Με βάση το κριτήριο της απασχόλησης, για παράδειγμα, η Γερμανία επιδεικνύει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά γενικής και νεανικής ανεργίας. Φαίνεται όμως ότι η τάση προς την πλήρη απασχόληση υλοποιείται σε βάρος των μισθών. Αρκεί στη χαμηλή ανεργία να αντιπαραβάλουμε την υψηλή κατάταξη της Γερμανίας μεταξύ εκείνων των χωρών που απασχολούν χαμηλά αμειβόμενους εργαζόμενους. «Ωστόσο», σημειώνεται στην έκθεση, «παρατηρείται μια επιδείνωση του δείκτη «εργαζόμενοι φτωχοί», που δείχνει ότι συνεχίζεται η τάση προς μια δυαδική αγορά εργασίας. Είναι μια ένδειξη ότι πρέπει να επιταχυνθεί η μετάβαση από τις άτυπες μορφές απασχόλησης στις κανονικές εργασιακές σχέσεις».
Το συμπέρασμα που εξάγεται από την έκθεση του γερμανικού ιδρύματος είναι σαφές: οι περικοπές των Μνημονίων επιδείνωσαν μια ήδη βεβαρημένη κατάσταση, λόγω της χρόνιας υποχρηματοδότησης των κοινωνικών υπηρεσιών στην Ελλάδα. Ως αποτέλεσμα, η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα στην κατάταξη κοινωνικής δικαιοσύνης και οι κάτοικοί της δεν είναι παρά τα θύματα της μεγαλύτερης κοινωνικής αδικίας στην Ευρώπη.
Τούτου δοθέντος, μπορούμε εύκολα να προβλέψουμε πού θα οδηγηθεί η κατάσταση όταν θα εφαρμοστούν τα μέτρα του Μνημονίου που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ το καλοκαίρι του 2015. Τότε η κατάσταση στην Ελλάδα πιο πολύ θα θυμίζει αφρικανική χώρα παρά ευρωπαϊκή! Γι’ αυτό τον λόγο η κυβέρνηση δεν πρέπει να δεχτεί κανένα νέο αντιλαϊκό μέτρο στο πλαίσιο της νέας αξιολόγησης…
Περιοδικό Επίκαιρα

Ένας χρόνος Αριστερά: Συνωστισμός για λίγα φρούτα και λαχανικά! (Εικόνες-σοκ στην Αθήνα)

a4Στον Κολωνό, στη συμβολή των οδών Λένορμαν και Επιδαύρου, παραγωγοί και πωλητές των λαϊκών έστησαν πάγκους και μοίρασαν λαχανικά και φρούτα δωρεάν στον κόσμο.
Πλήθος κόσμου έσπευσε στο σημείο προκειμένου να προμηθευτεί τα προϊόντα, θυμίζοντας εικόνες κατοχής και επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά τη δυστυχία και τη φτώχεια που βιώνουν χιλιάδες συνάνθρωποί μας.
Σημειώνεται πως, παραγωγοί των λαϊκών αγορών από Ναύπλιο, Θήβα, Λαμία, Κρήτη και άλλες περιοχές προχωρούν σε κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στα «μέτρα εξόντωσης του λαού και της ………….

αγροτιάς».
«Κάνουμε την κίνηση σε ένδειξη συμπαράστασης των συναδέλφων μας στα μπλόκα. Σήμερα δεν λειτουργεί κανένας πάγκος παραγωγών», δήλωσε ο ταμίας της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, Παναγιώτης Δωρής.
a7
a3
a6
a5a2a1
lykavitos

Αυτό θέλει η νέα τάξη πραγμάτων, ακόμα να το καταλάβεις;;;

1339183153_1338611872_737478246_28b385a845_zΗ νέα τάξη πραγμάτων αυτό θέλει το κλείσιμο όλων επιχειρήσεων. Την διάλυση της πραγματικής μεσαίας τάξης.. και όπως λέει ο κύριος στο βίντεο «υπάρχει και άλλη επιλογή στους επαγγελματίες …..να γίνουν υπάλληλοι»
Η νέα τάξη αυτό θέλει! Μας θέλει όλους υπαλλήλους! Γκρι λαό… όλοι υπό… όλοι δούλοι!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:…….

N.Τσόμσκι: «Οι Ευρωπαίοι σαδιστές τιμωρούν και καταστρέφουν την Ελλάδα»

Η Ευρώπη δρα με μεγάλη επιτυχία στο να εφαρμόσει σκληρά μέτρα λιτότητας που καταστρέφουν τις πιο φτωχές χώρες, προς όφελος των τραπεζών της Βόρειας Ευρώπης, υποστηρίζει ο Νοαμ Τσόμσκι σε συνέντευξή του στο truthout.org και τονίζει ότι η Ευρώπη κατέρρευσε σχεδόν ολοκληρωτικά στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση του προσφυγικού ζητήματος.
Ο διεθνούς φήμης διανοητής, στην συνέντευξή του επισημαίνει ότι το προσφυγικό κύμα, οφείλεται και στα διαχρονικά εγκλήματα των Ευρωπαίων στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Η Ευρώπη είπε ο Τσόμσκι, προσπαθεί να αφήσει τους πρόσφυγες μακριά από………..
τα σύνορά της, όπως κάνουν και οι ΗΠΑ, οι οποίες θέλουν να μένουν στο Μεξικό τα θύματα των εγκλημάτων που έχει διαπράξει στη Λατινκή Αμερική.
Μιλώντας για την Ελλάδα ο Τσόμσκι είπε ότι οι όροι που έχουν επιβληθεί στη χώρα την έχουν οδηγήσει στην καταστροφή. Στόχος ήταν να μειωθεί το χρέος, αλλά συνέβη το αντίθετο με τα μέτρα που επιβλήθηκαν.
Όταν οι Έλληνες ρωτήθηκαν δημοκρατικά για να αποφασίσουν για τη μοίρα τους με το δημοψήφισμα στη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία, οι Ευρωκράτες αντέδρασαν με σαδισμό και επέβαλαν ακόμη σκληρότερους όρους στην Αθήνα. Στόχος των σαδιστών δεν είναι η Ελλάδα, αλλά ο καθένας ο οποίος θα τολμήσει να φανταστεί ότι οι πολίτες έχουν δικαιώματα, είπε ο Τσόμσκι. Πολύ γενικά, μπορεί να πει κανείς ότι τα μέτρα λιτότητας κατά τη διάρκεια της ύφεσης δεν έβγαζαν οικονομικό νόημα, όπως αναγνωρίζεται ακόμη και από τους οικονομολόγους του ΔΝΤ (αν και όχι από τους πολιτικούς παράγοντες του Ταμείου). Αυτή η κατάσταση είναι δύσκολο να θεωρηθεί ως οτιδήποτε άλλο, εκτός από ταξικός πόλεμος, ο οποίος σκοπεύει να ανατρέψει τις κοινωνικές δημοκρατικές κατακτήσεις, που έχουν υπάρξει μία από τις σημαντικότερες συνεισφορές της Ευρώπης στον σύγχρονο πολιτισμό.
Απαντώντας για την κρίση στην Ευρώπη με αφορμή το προσφυγικό ζήτημα, υποστηρίζει ότι η συνθήκη Σένγκεν ήταν ένα επίτευγμα σε μία Ήπειρο που έχει γνωρίσει αμοιβαίες σφαγές και τονίζει ότι θα ήταν κρίμα να καταρρεύσει κάτω από τις ροές των προσφύγων που αντιμετωπίζονται ως απειλή.
Ο Νόαμ Τσόμσκι τοποθετείται όμως και για το επιχείρημα που όλο και πιο συχνά ακούγεται από επίσημα ευρωπαϊκά χείλη και λέει ότι «είναι απλά αδύνατο να δεχτεί η Ευρώπη τόσους μετανάστες και πρόσφυγες». «Η Γερμανία έχει απορροφήσει σχεδόν 1 εκατ. πρόσφυγες, όντας μια πολύ πλούσια χώρα, με πληθυσμό άνω των 80 εκατ. πολιτών. Κάντε τη σύγκριση με τον Λίβανο, μια φτωχή χώρα με σοβαρά εσωτερικά προβλήματα. Το 25% του πληθυσμού του Λιβάνου αποτελείται από μη Λιβανέζους. Όπως πολύ σωστά έχει παρατηρήσει ο επικεφαλής του Human Rights Watch, Kenneth Roth. «Αυτό το κύμα ανθρώπων μοιάζει σαν σταγόνα, αν αναλογιστεί κανείς την πισίνα που καλείται να το απορροφήσει. Λαμβάνοντας υπόψη τον πλούτο της ΕΕ και την προηγμένη της οικονομία, είναι δύσκολο να υποστηρίξει κανείς ότι η Ευρώπη δεν διαθέτει τα μέσα για να απορροφήσει αυτούς τους νεοφερμένους, ιδιαίτερα οι χώρες που χρειάζονται τους μετανάστες για την οικονομική τους ευρωστία».

Ο ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΑ ΨΕΥΤΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ «ΕΙΔΕ» ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑ 1,17 ΔΙΣ ΤΟ ΜΗΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ Η ΕΦΟΡΙΑ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων στο 12μηνο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2015 τα νέα χρέη προς την εφορία ξεπέρασαν συνολικά τα 13,4 δισ. ευρώ. Δηλαδή κατά μέσο όρο 1,17 δισεκατομμύρια ευρώ το μήνα.
Συνολικά τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία έφτασαν
περί τα 85 δισεκατομμύρια ευρώ. Περίπου δηλαδή το………….
1/3 του συνολικού δημοσίου χρέους της Ελλάδας.
Αν νομίζει λοιπόν κάποιος ότι και το 2016 δεν θα συμβεί το ίδιο και ίσως και χειρότερα, τότε ζει στο κόσμο του.
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Σημαίνουν ότι έχουμε μπει σε ένα σπιράλ θανάτου και η μαύρη τρύπα συνεχώς θα αυξάνεται, φέροντας νέα και νέα μνημόνια, μέχρι της τελικής πτώσεως.
Αν προλάβουμε και βγούμε από το ευρώ, ίσως ακόμα υπάρχουν ελπίδες να σωθούμε. Εννοείται φυσικά ότι θα πρέπει ταυτόχρονα να απεγκλωβιστεί η πολιτική εξουσία από την οικονομική ολιγαρχία, με το πέρασμα θεσμικά της πολιτικής εξουσία στην ελληνική κοινωνία.