ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

Γεωργιάδης- θριαμβευτικά: «Eμείς θα επιτρέψουμε στους δικαιούχους αναπηρικής σύνταξης να εργάζονται».

 


Δείτε κι άλλη αριστεία του Μητσοτάκη με τον ΒΟΑΚ και μπράβο στον κ. @Mamoulakis που τους ξεμπροστιαζει..

 


Πόσο γελοίος και ξεφτιλισμένος είναι ένας ΠΘ όταν ρωτάει: «πήρατε το τελευταίο μάρκετ pass??»

 


Πόσο «πράσινο» είναι το εργαστηριακό κρέας που σύντομα θα είναι στα πιάτα μας…;

 Εργαστηριακό κρέας: Bill Gates, Jeff Bezos και κολοσσοί της βιομηχανίας κρέατος όπως η Tyson foods, η JBS, η Cargill, η Nestlé και η Maple Leaf Foods βρίσκονται πίσω από την ώθηση για αυτή τη νέα αγορά όπου οι επενδύσεις έχουν φτάσει πλέον τα 2,78 δισεκατομμύρια δολάρια . Τα συνθετικά τρόφιμα και τα τρόφιμα που καλλιεργούνται στο εργαστήριο γίνονται γρήγορα το επόμενο μέσο για την εδραίωση ακόμη μεγαλύτερης ισχύος και κέρδους στα χέρια λίγων γιγάντων τροφίμων χωρίς να λογοδοτούν για τις συνέπειες του συστήματος που διαιωνίζουν…

Πηγή: Navdanya International

Πολάκης σε Άδωνη: «Αδιευκρίνιστε» έχεις ανησυχίες; Ξεκίνα προσευχές


 Στην αντεπίθεση κατά του Άδωνη Γεωργιάδη πέρασε ο Παύλος Πολάκης, με αφορμή ανάρτηση του υπουργού Εργασίας για τη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη στις εκλογές για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γεωργιάδης έσπευσε να σχολιάσει τις εξελίξεις μέσω Twitter αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Τώρα που η εκλογή του νέου Προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε και αφού ευχηθώ «καλή επιτυχία» στο νέο του Πρόεδρο Στέφναο Κασσελάκη, θα μου επιτρέψετε ένα πρώτο σχόλιο για τους ψηφοφόρους της Αριστεράς και μάλιστα (τρομάρα τους) της Ριζοσπαστικής Αριστεράς… επί χρόνια τους άκουγα να με κατηγορούν ότι είμαι δημιούργημα των media, ότι βγαίνω συνεχώς στην τηλεόραση κλπ και ότι αυτοί είναι άνθρωποι της ποιότητας, των κοινωνικών αγώνων, της λαϊκής πάλης και ότι μόνον σε μας τους αστούς μετράει η τηλεόραση και η επικοινωνία κλπ Να ο ένας να ανεβάζει κάδρα του Βελουχιώτη, ο άλλος σε κάθε ευκαιρία να μιλά για κάποιους από τους αγωνιστές της Αριστεράς του παρελθόντος, που είχαν άπαντες ως πρότυπο κλπ. Εμείς οι αστοί παρασυρόμασταν από τις εύκολες διαφημιστικές εκστρατείες διότι δεν είχαμε περιεχόμενο, μας κέρδιζε πάντα η εικόνα ενώ αυτοί ήταν οι «ψαγμένοι», οι «άνθρωποι της ποιότητας κλπ»…και σήμερα τελικά εξέλεξαν για αρχηγό τους έναν άνθρωπο που δεν έχει συμμετάσχει σε κανέναν απολύτως αγώνα της Αριστεράς, που δεν ήταν μαζί τους σε καμμία πορεία, δεν ξέρει κανέναν απολύτως από τους ήρωες τους, δεν έχει δώσει καμμία απολύτως μάχη για τις ιδέες τους.

Κινδύνεψαν εκατομμύρια ζωές όλα αυτά τα χρόνια αλλά στη χώρα που «από τύχη ζούμε» αυτά είναι κανονικότητα

 Γιατί μας κάνει εντύπωση η υπόθεση με το στέγαστρο «Καλατράβα»; Ζουμε σε μία χώρα που δεν λειτουργεί τίποτα. Όλα πάνε στον αυτόματο και με το «φιλότιμο» των λίγων.

Ο Σεπτέμβριος άφησε το καλύτερο για το τέλος. Λίγο πριν φύγει ο μήνας και μας επισκεφτεί ο Οκτώβριος, μία είδηση μάς έφερε αντιμέτωπους με τον χειρότερο εφιάλτη μας. Το στέγαστρο Καλατράβα στο ΟΑΚΑ, εκεί όπου έχουν φιλοξενηθεί εκατοντάδες αγώνες και συναυλίες τα τελευταία -σχεδόν- 20 χρόνια δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφάλειας. Καλά πήγε αυτό.

Ο Σεπτέμβριος άφησε το καλύτερο για το τέλος. Λίγο πριν φύγει ο μήνας και μας επισκεφτεί ο Οκτώβριος, μία είδηση μάς έφερε αντιμέτωπους με τον χειρότερο εφιάλτη μας. Το στέγαστρο Καλατράβα στο ΟΑΚΑ, εκεί όπου έχουν φιλοξενηθεί εκατοντάδες αγώνες και συναυλίες τα τελευταία -σχεδόν- 20 χρόνια δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφάλειας. Καλά πήγε αυτό.

Σκάνδαλο 330 εκατ. ευρώ στην Singular Logic με απευθείας ανάθεση για τις εκλογές του 2023

 

Ποιος ο λόγος να δίνονται τόσα λεφτά; - Σχέσεις δεκαετιών διατηρεί η οικογένεια του πρωθυπουργού με τον Σπύρο Μανωλόπουλο, ιδιοκτήτη της Singular Logic...

Singular Logic: Οι τρεις εκλογικές διαδικασίες του 2023 αναμένεται να εκτινάξουν τις δαπάνες σε πάνω από 330 εκατ. ευρώ, το υψηλότερο ποσό που έχει δοθεί, ιστορικά, σε ένα έτος για τις κάλπες στην Ελλάδα. Οι απευθείας αναθέσεις «τρέχουν» και για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές, όπως συνέβη και στις δυο βουλευτικές αναμετρήσεις, έχοντας αγγίξει ήδη τα 11 εκατ. ευρώ μια εβδομάδα πριν από τον α’ γύρο της 8ης Οκτωβρίου.

Όμως, μια βασική αιτία της κατακόρυφης αύξησης των φετινών δαπανών αποτέλεσε η ειδική τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών, που κατατέθηκε στις 10 Απριλίου 2023.

Με τη συγκεκριμένη τροπολογία αυξήθηκαν τα ποσά της χορήγησης ειδικής εκλογικής αποζημίωσης για κάθε εκλογική διαδικασία από 60 εκατ. που ήταν το 2019 σε 77 εκατ. ευρώ. Τα ποσά αφορούν στο έμψυχο δυναμικό όλων των τομέων και φορέων του κρατικού μηχανισμού που ασχολούνται κάθε φορά με τις εκλογές.

Η πρώτη έρευνα των Data Journalists απέδειξε ότι στις βουλευτικές εκλογές του Μαϊου 2023 δαπανήθηκαν τουλάχιστον 94.169.610 ευρώ (Πόσο κοστίζουν οι κάλπες 2023). Τα ποσά αυτά προήλθαν από την «ειδική εκλογική αποζημίωση» για τους χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους και τις απευθείας αναθέσεις για σάκους, παραβάν, σφραγίδες, καρέκλες, την Singular για τη συγκέντρωση – μετάδοση των αποτελεσμάτων κ.α.

Η απόφαση απευθείας ανάθεσης για τα παραβάν στις 19 Σεπτεμβρίου 2023
Η απόφαση απευθείας ανάθεσης για τα παραβάν στις 19 Σεπτεμβρίου 2023

Στις εκλογές του Ιουνίου 2023 το ποσό ξεπέρασε τα 85 εκατ. (77 εκατ. για ειδικές αποζημιώσεις, συν τις ανελαστικές δαπάνες για την διεξαγωγή της διαδικασίας).

Αυλαία για τη 12 η ΕΒΕΠ-ΚΜ 2023 που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Πιερίας σε συνεργασία με την Π.Ε Πιερίας και το Δήμο Κατερίνης

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η 12 η ΕΒΕΠ-ΚΜ 2023, χάρη στις δεκάδες των εκθετών και τις

χιλιάδες των επισκεπτών που συμμετείχαν σε αυτή, διατηρώντας ζωντανό για ακόμη μια χρονιά τον

κορυφαίο επιχειρηματικό θεσμό της Πιερίας, τη μεγαλύτερη Περιφερειακή Εκθεσιακή

Δραστηριότητα της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ομιλίες του Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου σε Ράχη και Λόφο Σύνθημα νίκης!

 



Με δυο ομιλίες σε Ράχη και Λόφο ολοκλήρωσε το πρόγραμμα ομιλιών του την

Κυριακή ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, παρουσιάζοντας το έργο της

διοίκησης και τους άξονες του προγράμματός του για την επόμενη θητεία.

Τόσο στον οικισμό της Ράχης όσο και στην κοινότητα του Λόφου τον υποδέχθηκαν

με ενθουσιασμό οι κάτοικοι της περιοχής και ο ίδιος δεν έκρυψε τη συγκίνησή του

για την στήριξη των κατοίκων και την αγάπη που εισπράττει.

Πρόσκληση στην κεντρική ομιλία

 


Τα «Βουλιαχτάρια» έδρασαν και πάλι Καθάρισαν την … προίκα των βυθών από την ασυδοσία κάποιων

 


Το σχεδίασαν και το υλοποίησαν. Την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου

του 2023 η εθελοντική ομάδα δυτών «Τα Βουλιαχτάρια» προχώρησε στο

καθαρισμό του βυθού της νότιας Πιερίας, όπου η πρόσφατη πλημμύρα

μέσω της εκροής των ποταμών έστειλε την … προίκα της ανθρώπινης

ασυδοσίας.

Μεγάλη επισκεψιμότητα και ενδιαφέρον στο περίπτερο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους στην 12η Εμποροβιοτεχνική Εκθεσιακή Δραστηριότητα Πιερίας – Κεντρικής Μακεδονίας

 

Η 12η Εμποροβιοτεχνική Εκθεσιακή Δραστηριότητα Πιερίας-

Κεντρικής Μακεδονίας έκλεισε την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου τις πύλες

της και η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και

Πλαταμώνος συμμετείχε δυναμικά για ακόμη μια στη μεγαλύτερη

συνάντηση του επιχειρηματικού κόσμου της Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Έκθεση έλαβε χώρα από Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου έως και

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023, στις εγκαταστάσεις του Δήμου

Κατερίνης, στον Οικισμό Ανδρομάχης, με διοργανωτές το Επιμελητήριο

Πιερίας, την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και το Δήμο Κατερίνης.

mi za ling