ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Δημιουργήθηκε εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας στην Αυστραλία!


Αυστραλοί επιστήμονες ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι το εμβόλιο καταπολέμησης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, το οποίο βρισκόταν σε πειραματικό στάδιο, παρουσίασε εντυπωσιακά αποτελέσματα.
Να σημειωθεί ότι ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι ο δεύτερος συχνότερος μετά το καρκίνο του μαστού ιδιαίτερα στις νέες γυναίκες και αφορά όλους τους ανθρώπους που έχουν σεξουαλικές δραστηριότητες αφού το 80% των γυναικών που έχουν σεξουαλική ζωή, κάποια στιγμή έρχεται σε επαφή με ιούς που προκαλούν το καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και αυτό το καινούργιο εμβόλιο προστατεύει τις γυναίκες από αυτούς τους ιούς.
Δημιουργήθηκε εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας στην Αυστραλία!
Δημιουργήθηκε εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας στην Αυστραλία!

End of the World

Οι καύσεις των τζακιών δημιουργούν αναπνευστικά προβλήματα στους κατοίκους των μεγάλων αστικών κέντρων


Το γεγονός ότι το πετρέλαιο θέρμανσης έφτασε σε εξωφρενικές τιμές σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, έχει στρέψει πολύ κόσμο να χρησιμοποιεί ξυλόσομπες και τζάκια για να ζεσταθεί. Στις μεγάλες πόλεις όμως, και κυρίως στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, οι τεραστίων διαστάσεων ποσότητες ξύλου που καίγονται προκαλούν νέφος με επιπτώσεις στην υγεία κυρίως ανθρώπων που έχουν αναπνευστικά προβλήματα αφού μπορούν να δημιουργηθούν βλάβες στο καρδιοαναπνευστικό τους σύστημα επειδή οι ενώσεις άνθρακα που απελευθερώνονται από τη καύση του ξύλου παγιδεύονται μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες σε υψόμετρο 500 με 1.000 μέτρων από την επιφάνεια του εδάφους εξαιτίας του φαινομένου της θερμοκρασιακής αναστροφής στην ατμόσφαιρα, κατά το οποίο στρώματα αέρα με διαφορετική θερμοκρασία δημιουργούν ένα τείχος που εμποδίζει τους ρύπους να διαφύγουν.
Οι καύσεις των τζακιών δημιουργούν αναπνευστικά προβλήματα στους κατοίκους των μεγάλων αστικών κέντρων
Οι καύσεις των τζακιών δημιουργούν αναπνευστικά προβλήματα στους κατοίκους των μεγάλων αστικών κέντρων Και επειδή η πλειοψηφία του κόσμου πλέον ζεσταίνεται με τη μέθοδο της καύσης των ξύλων επειδή είναι και η πιο φτηνή, και ειδικά τις περιόδους το χειμώνα που έχει πολύ κρύο με απουσία ανέμων, αυτό είναι ότι χειρότερο αφού και μεγάλες ποσότητες ξύλου χρησιμοποιούνται για θέρμανση και το νέφος δε διαφεύγει καθόλου. Πάντως το συγκεκριμένο γεγονός απασχολεί πάρα πολύ τους επιστήμονες και σχεδιάζεται μία μεγάλη έρευνα για αυτό το θέμα. Φαίνεται πάντως ότι η οικονομική κρίση εκτός από τα οικονομικά προβλήματα που προκαλεί, έχει σοβαρές επιπτώσεις και στο περιβάλλον.

Celine Dion - Happy Christmas (War Is Over)

Παιδική Χορωδία του Δημήτρη Τυπάλδου - Το έλατο

Η Συνταγή της Ημέρας!


Σουφλέ Σοκολάτας

Συνταγή για 12 άτομα

Από το: xs-recipes.com

Υλικά:
250γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια
250γρ. βούτυρο
5 αυγά
150γρ. ζάχαρη
100γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι

Για το σερβίρισμα:
Φρέσκα κρέμα
Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:

Τελικά πόσο σεξ θέλει μία γυναίκα;



Η έρευνα του Πανεπιστημίου Queens στον Καναδά δημοσιεύτηκε στους New York Times αλλά και στο healthierworld.gr, και τα αποτελέσματα δεν μπορούσαν να αμφισβητηθούν.


Αντρες και γυναίκες, straight ή gay, ξάπλωσαν σε αναπαυτικούς καναπέδες μιας ευρύχωρης άιθουσας του πανεπιστημίου και δέχτηκαν να συνδέσουν τα γεννητικά τους όργανα με ειδικούς μετρητές σεξουαλικού ερεθσιμού (στους άντρες μετρητές στύσης, στις γυναίκες ειδικά φωτόμετρα εντός του κόλπου που μετρούν την ανάκλαση του φωτός λόγω έκκρισης υγρών).

Κατόπιν, παρακολούθησαν μικρά video clip με ερωτικό περιεχόμενο, ενώ παράλληλα, είχαν στη διάθεσή τους κι ένα joystick σαν εκείνα των τηλεπαιχνιδιών – πατώντας το κουμπί επιβεβαίωναν τον ερεθισμό τους.

Τα video clip είχαν για θέμα σεξ μεταξύ ετερόφυλων ή ομοφυλόφιλων ζευγαριών, άντρες που περπατούσαν γυμνοί, γυναίκες που έκαναν γυμναστικές ασκήσεις ολόγυμνες και ένα ζευγάρι …πιθήκων που έβγαζαν τα μάτια τους on camera. Τα συμπεράσματα όσον αφορά στις γυναίκες επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά το λαϊκό άσμα «άλλα μου λεν τα μάτια σου, και άλλα η καρδιά σου».

Σχεδόν στην πλειοψηφία τους οι άντρες αποδείχτηκαν …ειλικρινείς. Οι straight άντρες φούντωναν βλέποντας ετερόφυλα ή λεσβιακά ζευγάρια , ή γυναίκες γυμνές σε ασκήσεις, ενώ αδιαφορούσαν στις gay αντρικές σκηνές. Παράλληλα, η θέα των δυο πιθήκων να το παίζουν πορνοστάρ δεν ξύπνησε μέσα τους κανένα πρωτόγονο ένστικτο. Οι διαθέσεις τους επιβεβαιώθηκαν και με το πάτημα των πλήκτρων στα joypad.

Αν περιμένατε οι γυναίκες να δείξουν τόσο απλοϊκή συμπεριφορά, τότε μάλλον δεν τις ξέρετε καλά. Η λίμπιντό τους χτύπησε κόκινο στο πορνό με ζευγάρια οποιουδήποτε συνδιασμού, ενώ …καλοείδαν τις γυμνές γυναίκες περισσότερο από τους γυμνούς άντρες.

Το καλύτερο: Οι δυο πίθηκοι-πορνοσταρ ξύπνησαν μέσα τους το ζώο περισσότερο από τους άντρες. Αυτά βέβαια σε ό,τι αφορά στις μετρήσεις του ειδικού οργάνου, γιατί οι ίδιες μέσω του joypad τις επιβεβαίωσαν ελάχιστα ή και καθόλου. Στις λεσβιακές σκηνές οι straight γυναίκες δήλωσαν αδιαφορία (αν και τα όργανα εντός του κόλπου έγραψαν νούμερα), ενώ φυσικά απέσυραν την ψήφο τους στην πιθηκο-τσόντα (πάλι αντίθετα με τις μετρήσεις).

ΖΕΤΑ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ Τόπλες... λίγο πριν τα Χριστούγεννα!




Πόσο τόπλες αντέχεις να δεις; Αν είναι από την παρουσιάστρια Ζέτα Θεοδωροπούλου, όχι και πολύ, γιατί σύντομα θα βρεθείς στην εντατική χωρίς να το έχεις καταλάβει! Όσες όμως κι αν είναι οι απανωτές σου προτάσεις, τσάμπα θα τις κάνεις, γιατί το κορίτσι ανήκει σε άλλον.



Η Ζέτα φωτογραφήθηκε για γνωστή εταιρία γυναικείων παντελονιών και τόπλες.




Δείτε όλη τη φωτογράφιση!

Αφιερωμα στην Πάολα (19 pic + 1 vid)


Δεν ξέρουμε αν πρέπει να της βγάζουν ανέκδοτα ή όχι.. Πάντως η Πάολα το σίγουρο είναι οτι έχει και κορμάρα και φωνάρα. Ας πάρουμε μία γεύση με φωτογραφικές αποκαλυπτικές στιγμές της και με ένα μεγάλο βίντεο με συρραφή πολλών στιγμιότυπων.

Πάγκαλος, δεκατεσσάρων λέξεων και η ...Ιατρική Γνωμάτευση...!


Ο Πάγκαλος ρωτάει (στο Twitter): 
"Τι κοινό έχει ο Γ. Παπαδόπουλος, με τον Τσίπρα;"
Κι απαντάει ...μόνος του, με μια φράση 14 λέξεων.
Πόσες μ@λ@κί€ς ή ασυναρτησίες ή και ...αλήθειες, νομίζετε ότι μπορεί να πει κάποιος -έστω Πάγκαλος- σε μια φράση 14 λέξεων;;;
ΔΕΙΤΕ την απάντηση, μαζί με τις ...ιατρικές γνωματεύσεις:...

1.Παραλληλίζει τον Τσίπρα με τον ...Γεώργιο Παπαδόπουλο  !!! 
Αυτό, εντάξει. Πάγκαλος είναι, ότι θέλει λέει, γιατρέ...
ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ: (απλό Ακαταλόγιστο)

2.Αναφέρει, τον δικτάτορα χουντικό Παπαδόπουλο ως "μετά τη μεταπολίτευση ... πρωθυπουργό" !!!

Πως λέμε, "η Χούντα δεν τελείωσε, το '73"; ε αυτό, γιατρέ !!! 
ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ: (Πίνω και μεθώ ή "οι βλαβερές συνέπειες του ποτού, στα γεράματα")

Σαμαράς: «Θα καταργηθεί το χαράτσι», ο Πινόκιο και άλλα παραμύθια...



Ο Αντώνης Σαμαράς πέντε μόλις μήνες πριν δεσμεύτηκε να καταργήσει το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. 

Ήταν προεκλογική περίοδος, όταν, κατά την παρουσίαση του Οικονομικού Προγράμματος της ΝΔ στο Ζάππειο, ο σημερινός πρωθυπουργός της τρόικας εσωτερικού μοίραζε υποσχέσεις τις οποίες, όπως ήταν αναμενόμενο για έναν μνημονιακό πολιτικό δεν τηρεί.

Στο βίντεο που ακολουθεί ο σημερινός πρωθυπουργός κατηγορεί για το χαράτσι τον τωρινό του σύμμαχο, Ευάγγελο Βενιζέλο, που το εμπνεύστηκε, και συνδέει τις «ζημιές και τις χασούρες» της ΔΕΗ με την είσπραξη...
του τέλους από τους λογαριασμούς ρεύματος!


Αυτός παρέδιδε μαθήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας...


Η Εφημερίδα των Συντακτών καρφώνει άγρια τον Αιμίλιο... 

Τον περιποιείται με δύο σχόλια, το ένα στα "Τηλεοπτικά" και το άλλο στα πολιτικά "Παρασκήνια" . 

Θυμίζει τη συγνώμη για συκοφαντικό δημοσίευμα της εφημερίδας "Παρασκευή + 13" -της οποίας ήταν εκδότης- σε βάρος του Πάνου Καμμένου και σημειώνει ειρωνικά:...
μόλις τον Οκτώβριο, με αφορμή το κόψιμο εκπομπής στην ΕΡΤ, ο κ. Λιάτσος παρέδιδε μαθήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Τι λένε για όλα αυτά οι πολιτικοί του προϊστάμενοι (στη Δημόσια τηλεόραση) ; ... 

Η γυμνή πρέσβειρα του τουρισμού μας Γιάννα Νταρίλη, έφαγε τον Νίκο Καραχάλιο. Τα νεύρα της Όλγας!


Τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ κ. Νίκο Καραχάλιο απέπεμψε από τη θέση του η υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη ύστερα από έντονο διαπληκτισμό που σημειώθηκε στο γραφείο της, αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες.

Ήδη η κ. Κεφαλογιάννη βρίσκεται σε τηλεφωνική επικοινωνία με συνεργάτες του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να βρεθεί το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον κ. Νίκο Καραχάλιο στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού. Αφορμή για τον καυγά αποτέλεσε η πρόθεση...
του απεπεμφθέντος γενικού γραμματέα να καλέσει από τις ΗΠΑ με έξοδα του ΕΟΤ τη γυμνάστρια κ. Γιάννα Νταρίλη προκειμένου να εγκαινιάσει έκθεση. Η πληροφορία δημοσιεύθηκε σε κυριακάτικη εφημερίδα και λέγεται πως ενόχλησε την υπουργό.

Ωστόσο, οι ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη καταλογίζει τον κ. Καραχάλιο τον αρνητικό θόρυβο που προκάλεσε το αμφιλεγόμενο  (και πανάκριβο) “Flash Mob” για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού. Φημολογείται μάλιστα ότι οι σχέσεις των δύο πρώην συνεργατών έχουν επιδεινωθεί περισσότερο ύστερα από δημοσιεύματα που εμφανίζουν την υπουργό να απομακρύνεται από τη θέση που κατέχει σήμερα εάν γίνει ανασχηματισμός.

Γιατί η Deutsche Bank «ψάχνει» για ελληνικό πετρέλαιο και αέριο


  • Deutsche Bank: η Ελλάδα διαθέτει τη μεγάλη υφαλοκρηπίδα στη Μεσόγειο
  • Στα χέρια του Πρωθυπουργού έκθεση για υδρογονάνθρακες σε Ιόνιο-Κρήτη
  • Χορός 600 δισ. κάτω από τη θάλασσα
  • Ακρα σιωπή από την κυβέρνηση για τον υποθαλάσσιο πλούτο
Eπανέρχεται με νέα έκθεση η γερμανική τράπεζα Deutsche Bank για την ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Ελλάδα αξίας άνω των 600 δισ. δολαρίων, όπως υπογραμμίζει, ενώ παράλληλα αναφέρει...
13 ακραία γεγονότα που μπορούν να εκπλήξουν τις αγορές το 2013.

Είναι η δεύτερη φορά σε ένα μήνα που η γερμανική τράπεζα εκδηλώνει το ενδιαφέρον της για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Ελλάδα και μάλιστα πααρουσιάζει εκθέσεις οι οποίες εκτινάσσουν την αξία αυτών των κοιτασμάτων σε αστρονομικά ύψη και καλλιεργούν εντυπώσεις αλλά και προσδοκίες στη χώρα μας.

Από την πλευρά της κυβέρνησης δεν έχουν επιβεβαιωθεί ούτε αμφισβητηθεί αυτά τα συμπεράσματα ενώ ο Πρωθυπουργός αποφεύγει συστηματικά να αναφερθεί σε υποθαλάσσιο πλούτο στις δημόσιες παρεμβάσεις του.

Ελλάδα, μεγαλύτερη υφαλοκρηπίδα στη Μεσόγειο!

Συγκεκριμένα, η Deutsche Bank προ ημερών είχε παρουσιάσει μία μελέτη σύμφωνα με την οποία εκτιμούσε πως τα υποθαλάσσια κοιτάσματα φυσικού αερίου νότια στην Κρήτη έφθασαν το ποσό των 427 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ έκανε λόγο για καθαρό όφελος για το ελληνικό δημόσιο της τάξεως των 214 δισ. δολαρίων που ουσιαστικά είναι το 107% του ΑΕΠ.

Στη νέα λοιπόν χθεσινή έκθεση οι αναλυτές της γερμανικής τράπεζας επανέρχονται και αναφέρουν πως η Ελλάδα διαθέτει τη μεγάλη υφαλοκρηπίδα στη Μεσόγειο και μερικές χώρες έχουν ήδη ανακαλύψει και εκμεταλλεύονται τους υποθαλάσσιους φυσικούς πόρους, με κυριότερο το πεδίο φυσικού αερίου Levantine μεταξύ του Ισραήλ και της Κύπρου. Χαρακτηριστικά αναφέρει η γερμανική τράπεζα:

«Η Ελλάδα διαθέτει μεγάλη υφαλοκρηπίδα στη Μεσόγειο και μερικές χώρες της Μεσογείου έχουν ήδη ανακαλύψει και εκμεταλλεύονται τους υποθαλάσσιους φυσικούς πόρους, με κυριότερο το πεδίο φυσικού αερίου Levantine μεταξύ του Ισραήλ και της Κύπρου. Ένας αριθμός μελετών οι οποίες έχουν εξετάσει ανάλογα κοιτάσματα στη Μεσόγειο ως βάση σύγκρισης τοποθετούν το πιθανό ύψος της αξίας του φυσικού αερίου νότια της Κρήτης έως τα 600 δισ. δολάρια.»

Η εγκυρότητα της γερμανικής τράπεζας είναι αναμφισβήτητη αν και δεν γίνεται αναφορά σε ποιές εκθέσεις και μελέτες βασίζει τα συμπεράσματά της τα οποία φέρουν την Ελλάδα να διαθέτει τη μεγαλύτερη υφαλοκρηπίδα της Μεσογείου!

600 δισ. δολάρια ο πλούτος

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΜΕ ΚΕΝΑ ΕΔΡΑΝΑ!!! Η ΒΟΥΛΗ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ ΩΣ ΧΟΙΡΟΣΤΑΣΙΟ



ΜΠΟΥΟΥΟΥΜΜΜΜ!!!! Ο ΣΚΑΙ ΚΑΡΦΩΣΕ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΔΟΤΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!!! ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΗΔΗ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΣΕ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΗ ΤΙΜΗ



Αυτήν την αποκάλυψη - καταγγελία έκανε πριν απο λίγο στην εκπομπή Ευαγγελάτου η δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ κυρία Ακριβοπούλου!!! Μάλιστα η κ. Ακριβοπούλου με πολύ νόημα προκάλεσε όλους τους έλληνες να μπουν στο δια;δίκτυο και να διαβάσουν την πράξη νομοθετικού περιεχομένου της 12-12-12 η οποία ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΟΝ ΌΠΟΙΟ Ελληνικό πλούτο στους δανειστές!!!

ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ. Η ΔΕΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ!



ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ. Η ΔΕΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ!

Ψέματα σας λένε ότι κέρδισε ο Στουρνάρας. Ο Αρειος Πάγος του έτριψε στη μούρη τον εκβιασμό του. Τα μεγάλα κανάλια έπαιξαν παραποιημένη την είδηση!

Ζούμε στην απόλυτη χούντα. Θα το διαπιστώσετε αμέσως. Σήμερα προφανώς θα ακούσατε ότι βγήκε η απόφαση του Αρείου Πάγου για την αίτηση αναίρεσης που έκανε ο Στουρνάρας αναφορικά με το χαράτσι της ΔΕΗ. Ερώτηση: Τι καταλάβατε; Μπορούμε να μην πληρώσουμε το χαράτσι της ΔΕΗ ή θα μας κόψουν το ρεύμα;

(Αυτό ζητούσε ο Στουρνάρας. Να συνεχιστεί ο εκβιασμός μέσω της διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος. Να μην μπορούμε να μην πληρώσουμε το χαράτσι, όταν μας έρθει ο λογαριασμός, γιατί η ΔΕΗ θα μας κόψει το ρεύμα). 


Σας ξαναρωτάμε: Εσείς τι καταλάβατε;  


Και τώρα διαβάστε την αλήθεια.
ΟΧΙ, Η ΔΕΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ! 
Αυτή είναι η αλήθεια.
 

Το καλυτερο σχόλιο που εγινε ποτε σε αναρτηση Blog. Διαβαστε το. Εγινε πριν λίγο


Εχουμε διαβασει και εχουμε διαβασει αλλα αυτο.... Το θεμα ηταν για τον αστεγο που κοιμάται στον Ταφο της Αλίκης Βουγιουκλάκη.

Ο ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ αναγνωστης μας εγραψε..... 

Τον εχω δει να χέζει καθε βραδυ στον τάφο του Ανδρέα.... 

Είναι η ανάπτυξη ανόητε.


 Ο κ. Σαμαράς ανήλθε στην εξουσία με το σύνθημα «επαναδιαπραγμάτευση». Πράγματι έκανε επαναδιαπραγμάτευση η οποία κατέληξε στο πιο κάτω κείμενο που πέρασε πριν λίγες ημέρες νύχτα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και την οποία πράξη συνυπέγραψε και ο ΠτΔ. Το κείμενο έχει ως εξής:  «Οι δανειακές συμβάσεις διέπονται από το αγγλικό δίκαιο και στο πλαίσιο αυτό:
η Ελλάδα, η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας παραιτούνται απαρέγκλιτα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας που ήδη έχουν ή μπορεί να δικαιούνται σε σχέση με τους ίδιους και τα περιουσιακά στοιχεία τους έναντι δικαστικών ενεργειών σχετικά με την παρούσα σύμβαση τροποποίησης, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, κάθε δικαιώματος ασυλίας έναντι άσκησης αγωγής, έκδοσης δικαστικής απόδοσης ή άλλης διάταξης, κατάσχεσης, εκτέλεσης ή ασφαλιστικού μέτρου και έναντι κάθε εκτέλεσης ή αναγκαστικού μέτρου σε βάρος των περιουσιακών τους στοιχείων, στο μέτρο που τα παραπάνω δεν απαγορεύονται από αναγκαστικό νόμο».

Δεν είναι άδικο για την Ελλάδα;



Είναι αναμφίβολα άδικο να θεωρούνται οι Έλληνες υπανάπτυκτοι. Είναι όμως έτσι; Αν δούμε την έννοια σε σύγκριση με τα σύγχρονα κράτη και τις σύγχρονες ανάγκες, η απάντηση είναι ναι και πάλι ναι. Κι ανεξάρτητα από την επιφανειακή εικόνα της Ελλάδας των τελευταίων 15 περίπου χρόνων, πρίν την εξαθλιωμένη σημερινή της κατάσταση, που υπήρχε ένας επίπλαστος ρυθμός ανάπτυξης, χωρίς να έχουν εκσυγχρονιστεί ποτέ οι δομές της. Αν, βέβαια, συγκρίνουμε τη χώρα με μερικά κράτη της Ασίας και της Αφρικής, τότε και με τη τωρινή της κατάντια είναι υπερανάπτυκτη.

Του Στέλιου Συρμόγλου*

Πόσο άδικο όμως είναι αυτό; Υπάρχει παραγματικά περίφημο λαϊκό υλικό….Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Υπάρχει ένας περσικός μύθος που χαρακτηρίζει γραφικά την έννοια της υπανάπτυξης. Αναφέρει ο μύθος ότι κάποτε, σε μια χώρα των χιλίων και μιας νυχτών, υπήρχε ένα βασίλειο, όπου ο πολιτισμός είχε φτάσει στο απόγειο της ανθρώπινης τελειότητας. Ο βασιλιάς ήταν δίκαιος. Οι αξιωματούχοι ακέραιοι, οι στρατηγοί ποιητές, οι σοφοί μεγαλοφυείς, οι ιερείς άγιοι, οι έμποροι θεμιτά πλούσιοι, οι γυναίκες ωραίες και ενάρετες. Ο λαός, τέλος, ευτυχισμένος. Μια μέρα, όμως, ο βασιλιάς έδιωξε έαν δερβίση που ήθελε να του προφητεύσει το μέλλον. Και τούτο γιατί ήταν καμπούρης, άσχημος και με την παρουσία του χαλούσε την αισθητική αρμονία του παλατιού. Ο δερβίσης θύμωσε και τον καταράστηκε: “Το βασίλειό σου επί δύο αιώνες θα στερηθεί του μέλλοντος”, του είπε…

Η προφητεία δεν έγινε αμέσως αντιληπτή. Εντούτοις, επαληθεύτηκε. Ο δερβίσης από το ύψος του Αραράτ έκτισε γύρω από την Περσία ένα αόρατο τείχος, που άφηνε μεν τους ανθρώπους να περνούν, εμπόδιζε ωστόσο να μπούν οι ιδέες, οι επιστήμες και η πρόοδος. Έτσι, πέρασαν δύο αιώνες. Και το 1925 ο Σάχης Ριζά Παχλεβή ο Μέγας, γκρέμισε το τείχος. Μα πως να καλυφθεί το κενό των διακοσίων χρόνων αμέσως;

Κλοπή μυστήριο με στοιχεία - σοκ της Siemens!


Γράφει ο Στέφανος Χίος 

Kλοπή μυστήριο έντεκα μέρες πριν από τις εκλογές του Ιουνίου του 2012 -η οποία επιδέχεται πολλές ερμηνείες- στο αυτοκίνητο του διευθυντή μηχανογράφησης της αμαρτωλής εταιρίας Siemens, το όνομα του οποίου είχε ακουστεί στις ταραχώδεις εξελίξεις επί των ημερών του κάποτε ισχυρού αφεντικού του γερμανικού κολοσσού στην Ελλάδα Μιχάλη Χριστοφοράκου, αποκαλύπτει η «δημοκρατία». Οι άγνωστοι και ασύλληπτοι δράστες άρπαξαν μέσα από το αυτοκίνητο του στελέχους της γερμανικής εταιρίας ένα λάπτοπ, κατά διαβολική σύμπτωση πανομοιότυπο με εκείνο που είχαν παραδώσει στο Μόναχο ως δώρο, στις 23 Φεβρουαρίου 2005, στην τότε δήμαρχο Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη ο Μιχάλης Χριστοφοράκος και ο Κλάους Κλάινφελντ. Το θύμα της ληστρικής επίθεσης (κατά δεύτερη σατανική σύμπτωση) είναι ο Σπύρος Κλάδης, πρόσωπο της απόλυτης εμπιστοσύνης του κάποτε κραταιού Χριστοφοράκου και δεξί χέρι του σημερινού προέδρου Πάνου Ξυνή. Για τον κ. Κλάδη πριν από μερικούς μήνες είχαν γίνει περίεργα και ασαφή σχόλια (μάλλον από συναδέλφους του μέσα στη Siemens) ότι «κατόπιν εντολών της νέας διοίκησης κατέβασε τον σκληρό δίσκο του Χριστοφοράκου με όλα τα προσωπικά δεδομένα, παρότι υπήρχε έγγραφη απαγόρευση». 

Ολα τα παραπάνω μαζί με το γεγονός ότι ο διευθυντής μηχανογράφησης είχε κληθεί να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής την επίμαχη περίοδο που η Ελλάδα κλυδωνιζόταν με το σκάνδαλο των μετασεισμών της εξαγοράς του μισού πολιτικού κόσμου της χώρας, συσκοτίζουν το περιστατικό, που μόνον τυχαίο δεν είναι.

Η επόμενη Χιροσίμα είναι θέμα χρόνου...


Οι Αμερικανοί είναι πιο πολύ οπλισμένοι απ’ τους Αφγανούς, οι οποίοι στο κάτω - κάτω βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση (τώρα και με τους Αμερικανούς) επί τριάντα χρόνια περίπου. Τώρα ποια απ’τις δύο χώρες είναι του «τρίτου κόσμου» περισσότερο, είναι ένα ερώτημα· πάντως, μακράν χώρα του «κάτω κόσμου» είναι οι ΗΠΑ! Οχι μόνον για τα αλλεπάλληλα μακελειά στο εσωτερικό τους, αλλά κυρίως για τους διαρκείς πολέμους στο εξωτερικό τους.

Αν ποτέ καταμετρηθούν οι νεκροί, μάχιμοι και άμαχοι, που έχουν στο ενεργητικό τους οι ΗΠΑ μετά το 1945, με τους πολέμους, τις επεμβάσεις, τους βομβαρδισμούς και τα πραξικοπήματα που έχουν προκαλέσει, η ανθρωπότης θα μείνει με ανοιχτό το στόμα.

Ουδένα άλλο έθνος στην ιστορία της ανθρωπότητας υπήρξε διαρκώς σε εμπόλεμη κατάστασηκαθ’ όλην την διαδρομή του.

Στα διακόσια τόσα χρόνια της ύπαρξής τους οι ΗΠΑ έχουν εμπλακεί σε πάνω από εκατόν δέκαπολεμικές επιχειρήσεις παντός τύπου.

Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι τίθενται σε διαθεσιμότητα


 Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι τίθενται σε διαθεσιμότητα
 Με διευκρινιστική εγκύκλιο, που απέστειλε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθορίζει ποιοι υπάλληλοι τίθενται σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με τη διαδικασία πρόσληψής τους.
Η εγκύκλιος αφορά αυτούς που ανήκουν σε θέσεις κατηγορίας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ειδικοτήτων Διοικητικού (Διοικητικού – Λογιστικού, Διοικητικού – Οικονομικού και Διοικητικών Γραμματέων).
Οι υπάλληλοι που τίθενται σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με την εγκύκλιο, είναι:
α) όσοι προσελήφθησαν με διαγωνιστική διαδικασία, για ειδικότητες διαφορετικές από τις αναφερόμενες στη διάταξη της υποπαρ. Ζ4 της παρ. Ζ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 και στη συνέχεια μετατάχθηκαν στην ως άνω κατηγορία και ειδικότητες, ή προσελήφθησαν με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, που στη συνέχεια μετετράπη σε αορίστου χρόνου,
β) όσοι προσελήφθησαν πριν την εφαρμογή του ν. 2190/1994, μετά από δημόσια προκήρυξη, αλλά χωρίς γραπτό διαγωνισμό, ή με γραπτό διαγωνισμό, αλλά χωρίς δημόσια προκήρυξη,
γ) όσοι προσελήφθησαν μετά την εφαρμογή του ν. 2190/1994, εκτός διαγωνιστικής διαδικασίας του ΑΣΕΠ ή με διαδικασία κατά την οποία, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε συμμετοχή του, το ΑΣΕΠ δεν κατήρτισε τον οριστικό πίνακα διοριστέων, καταλαμβάνονται από τις διατάξεις της παρ. Ζ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 και τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Σε «ζωντανή» μετάδοση το… τέλος του κόσμου


image290 Σε «ζωντανή» μετάδοση το… τέλος του κόσμου
Με αφορμή τα σενάρια καταστροφής του πλανήτη την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012, η Slooh Space Camera, αποφάσισε να υλοποιήσει ένα πρότζεκτ που έχει να κάνει με τη «ζωντανή» μετάδοση του διαστήματος από σήμερα μέχρι την ημέρα της συντέλειας.
Τα δωρεάν webcasts, θα δώσουν την δυνατότητα στο καθένα να παρατηρήσει την οποιαδήποτε «ύποπτη» κίνηση αστεροειδών ή άλλων αντικειμένων που, σύμφωνα με την προφητεία των Maya, θα συγκρουστούν με τον πλανήτη μας.
Η NASA ωστόσο έχει διαψεύσει το συγκεκριμένο σενάριο και μάλιστα την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησε ένα βίντεο που εξηγεί γιατί ο κόσμος μας δεν καταστράφηκε. Η Slooh Space Camera όμως θέλει να δώσει στο καθένα τη δυνατότητα να δει με τα μάτια του τη διαστημική δραστηριότητα εκείνη την ημέρα.
Ο Bob Berman, αρθρογράφος του περιοδικού Astronomy, που θα συμμετάσχει στη διαδικασία δήλωσε πως «ενεργούμε ανεξάρτητα από οποιαδήποτε κυβέρνηση, και για να πείσουμε και αυτούς που νομίζουν ότι πρόκειται για μία παγκόσμια συγκάλυψη της επερχόμενης καταστροφής, δίνουμε τη δυνατότητα στον κάθε ένα να παρακολουθήσει τους άλλους πλανήτες και τις ελλειπτικές τροχιές για οτιδήποτε παράξενο».

Συνελήφθη ο Κούγιας!


synelifthi o kougias 1 315x236 300x224 Συνελήφθη ο Κούγιας!
Ο Αλέξης Κούγιας συνελήφθη στην διάρκεια του αγώνα της Παναχαϊκής με τον Ολυμπιακό στην Αγυιά για το Κύπελλο Ελλάδας, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές μετά από μήνυση του Μπέου.
Ο κ. Κούγιας που βρέθηκε στο γήπεδο για να δει τον αγώνα της Παναχαϊκής με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο κρατείται στο πρώτο αστυνομικό τμήμα της Πάτρας. Ο γνωστός δικηγόρος συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου, λόγω της μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμιση, που είχε κατατεθεί σε βάρος του από τον Αχιλλέα Μπέο.

Παραβίαση του δικαίου πολέμου οι δολοφονίες δημοσιογράφων

 Παραβίαση του δικαίου πολέμου οι δολοφονίες δημοσιογράφων
Για παραβιάσεις του διεθνούς νομικού πλαισίου που διέπει τις ένοπλες συρράξεις κάνει λόγο το Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Το Παρατηρητήριο κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό μετά τη δολοφονία δύο Παλαιστίνιων εικονοληπτών, που εργάζονταν για τον τηλεοπτικό σταθμό αλ Άκσα και σκοτώθηκαν από ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν την 20ή Νοεμβρίου.
Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν επίσης ένα πολυώροφο κτίριο στο οποίο στεγάζονται πολλά από τα τοπικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης, κάνοντας επιθέσεις που ο ισραηλινός στρατός ανέφερε τότε ότι είχαν στόχο την τηλεπικοινωνιακή υποδομή και προσωπικό των ένοπλων παλαιστινιακών παρατάξεων.
«Απλώς και μόνο επειδή το Ισραήλ λέει ότι ένας δημοσιογράφος ήταν μαχητής ή ότι ένας τηλεοπτικός σταθμός ήταν κέντρο διοίκησης, δεν σημαίνει ότι είναι έτσι», σημείωσε η Σάρα Λία Ουίτσον, διευθύντρια του τμήματος του Παρατηρητηρίου για την Μέση Ανατολή σε ανακοίνωση που εξέδωσε η οργάνωση, η οποία εδρεύει στη Νέα Υόρκη.
«Οι δημοσιογράφοι που εξυμνούν τη Χαμάς και οι τηλεοπτικοί σταθμοί οι οποίοι επικροτούν τις επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ μπορεί να κάνουν προπαγάνδα, αλλά αυτό δεν τους καθιστά θεμιτούς στόχους βάσει του δικαίου του πολέμου», πρόσθεσε η Ουίτσον.
Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, τουλάχιστον 10 εργαζόμενοι σε μέσα ενημέρωσης τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις σε τρία κτίρια όπου στεγάζονταν εγκαταστάσεις ΜΜΕ. Ένα αγόρι δύο ετών το οποίο ζούσε σε ένα σπίτι απέναντι από έναν από τους στόχους αυτούς σκοτώθηκε επίσης, σημείωσε η οργάνωση.

ΕΥΧΑΡIΣΤΗΡΙΟ



Στην φωτογραφία, οι υπεύθυνοι του Katerini Tennis Club, κ.Μελιόπουλος Κώστας και
κ. Ζησόπουλος Βαγγέλης, παραδίνουν το σύστημα ακινητοποίησης στους Εθελοντές.


















   Ο Αθλητικός Όμιλος Αντισφαίρισης Κατερίνης, ο οποίος εδρεύει στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Katerini Tennis Club στο 2ο χλμ Κατερίνης - Γανόχωρας, διοργάνωσε στις  7 & 8  Ιουλίου 2012  το 4ο  Ενωσιακό   Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης  και κατά το χρονικό Διάστημα 14 έως 17 Σεπτεμβρίου 2012 το 7ο Πανελλαδικό Πρωτάθλημα Τένις Junior.
Την υγειονομική κάλυψη των αγώνων, παρείχε Εθελοντικά το Σώμα Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης με άρτια εκπαιδευμένους Εθελοντές Σαμαρείτες και εξοπλισμό.

Με το πέρας των αγώνων, οι υπεύθυνοι του συλλόγου, αναγνωρίζοντας την προσφορά των Εθελοντών, προσέφεραν ένα σύστημα ακινητοποίησης σπονδυλικής στήλης SED της εταιρείας Spencer, αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο την επιχειρησιακή ικανότητα του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και
Ναυαγοσωστών Κατερίνης.
Ο Αρχηγός και Υπαρχηγοί, εκ μέρους του Τμήματος, ευχαριστούν θερμότατα τους διοργανωτές, για την ευγενική τους χειρονο

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΧΟΡΟ ΑΠΟ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ



     Η Ποδηλατική Από-Δραση προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους της στο ετήσιο Χριστουγεννιάτικο Πάρτυ που διοργανώνεται την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου στοcafé-bar « Άστρα» στον πεζόδρομο Κατερίνης στις 21:00.
 
Σας περιμένουμε όλους εκεί για να γιορτάσουμε μαζί τα Χριστούγεννα και να αποχαιρετίσουμε τον χρόνο που σε λίγες μέρες μας αφήνει.
Χορός, κέφι, μουσική και κλήρωση με πολλά, πλούσια δώρα σας περιμένουν.
Να είστε όλοι εκεί για το 3ο Χριστουγεννιάτικο πάρτυ της Ποδηλατικής Από-Δρασης Πιερίας!!!!

Είσοδος Ελεύθερη
Εκ του Δ.Σ.

Προσφορά αγάπης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης


"ΣΤΕΡΟΥΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΕΡΙΤΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΡΗΘΟΥΝ Τ' ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ!"

     
   Οι μαθητές της Στ΄2 του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης πραγματοποίησαν επίσκεψη στην Τράπεζα Αγάπης-Εκκλησιαστικό Κατάστημα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας προσφέροντας τρόφιμα, παιχνίδια, βιβλία και ρούχα ώστε να αποδοθούν σε ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη.
    Η κίνηση αυτή έγινε μετά από δική τους πρωτοβουλία και στα πλάισια ευαισθητοποίησης τους εξαιτίας των συνθηκών που ζούμε. Τέτοιες ενέργειες αναδεικνύουν εκτός από τον παιδαγωγικό  και τον κοινωνικό ρόλο του σχολείου.
Ο Δ/ντής 
 Τσακιρίδης Βασίλειος

ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ - ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ : Πρόσκληση Συνεδριάσεως Δημοτικού Συμβουλίου



  Σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010, καλείστε όπως παραστείτε στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα Αιγινίου τη 21η του μηνός Δεκεμβρίου έτους 2012 ημέρα Παρασκευή και ώρα 06:30 μ.μ. για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα :


  1. Παράταση χρόνου παράδοσης της προμήθειας με τίτλο: Προμήθεια εξοπλισμού ειδικών τάξεων Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων Δήμου Πύδνας – Κολινδρού.(Εισήγηση Τεχνική Υπηρεσία).
  2. Επικαιροποίηση της με αριθμό 146/2007 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πύδνας.(Εισήγηση κ. Δήμαρχος – Τεχνική Υπηρεσία).
  3. Συζήτηση και λήψη απόφασης σε αιτήσεις δημοτών για θέματα ύδρευσης.(Εισήγηση κ. Γ. Κωστίκος).
  4. Έγκριση ή μη της με αριθμό 84/2012 απόφασης του Δ.Σ. του ΔΗ.ΦΟ.Π.Α.Π.Ο.Υ. , που αφορά την ψήφιση του κανονισμού λειτουργίας των υπηρεσιών του.(Εισήγηση κ. Γ. Καλύβας). 
  5. Έγκριση ή μη της με αριθμό 85/2012 απόφασης του Δ.Σ. του ΔΗ.ΦΟ.Π.Α.Π.Ο.Υ. , που αφορά την έγκριση του απολογισμού του για το οικονομικό έτος 2011.(Εισήγηση κ. Γ. Καλύβας).
  6. Έγκριση ή μη της με αριθμό 111/2012 απόφασης του Δ.Σ. του ΔΗ.ΦΟ.Π.Α.Π.Ο.Υ. , που αφορά την ψήφιση του προϋπολογισμού του για το οικονομικό έτος 2013.(Εισήγηση κ. Γ. Καλύβας).
  7. Προϋπολογισμός έτους 2013 της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Πύδνας – Κολινδρού.(Εισήγηση κ. Δ. Χλεμές).
  8. Συγκρότηση επιτροπής διενέργειας διαγωνισμών και αξιολόγησης αποτελεσμάτων διαγωνισμών για το έτος 2013. (Εισήγηση κ. Α. Πάππου).
  9. Ορισμός επιτροπής παραλαβής υλικών του άρθρου 28 της με αριθμό 11389/93 Υπουργικής Απόφασης (ΕΚΠΟΤΑ) για το έτος 2013. (Εισήγηση κ. Α. Πάππου).
  10. Ορισμός ενός Δημοτικού Συμβούλου ως τακτικό μέλος και ενός Δημοτικού Συμβούλου ως αναπληρωματικό μέλος για τη συγκρότηση επιτροπής παραλαβής εργασιών, παροχής υπηρεσιών του άρθ. 67 του Π. Δ. 28/80 για το οικονομικό έτος 2013. (Εισήγηση κ. Α. Πάππου).
  11. Ορισμός ενός Δημοτικού Συμβούλου ως τακτικό μέλος και ενός Δημοτικού Συμβούλου ως αναπληρωματικό μέλος για τη συγκρότηση επιτροπής παραλαβής έργων αξίας πάνω από 880,41 € και μέχρι 8.804,11 € (με ΦΠΑ) για το οικονομικό έτος 2013. (Εισήγηση κ. Α. Πάππου)
  12. Ορισμός μέλους επιτροπής παραλαβής έργων αξίας άνω των 8.804,11 € (με Φ.Π.Α.) για το έτος 2013. (Εισήγηση κ. Α. Πάππου)
  13. Ορισμός τριμελούς Επιτροπής επίλυσης φορολογικών διαφορών για το έτος 2013. (Εισήγηση κ. Α. Πάππου).
  14. Ορισμός τριμελούς Επιτροπής για τη διενέργεια διαγωνισμών για την εκμίσθωση ή εκποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου για το έτος 2013. (Εισήγηση κ. Α. Πάππου)
  15. Τροποποίηση του προϋπολογισμού έτους 2012 του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού.(Εισήγηση Οικονομική Υπηρεσία).
  16. Εορτασμός των Θεοφανείων στο Δήμο Πύδνας – Κολινδρού. (Εισήγηση κ. Α. Πάππου).
  17. Μετάβαση δύο δημοτικών υπαλλήλων στην Αθήνα για υπηρεσιακές ανάγκες.(Εισήγηση κ. Α. Πάππου).
Η Πρόεδρος του Δ. Σ.

Με Λεβάντε ο Ολυμπιακός



Η Λεβάντε του Νίκου Καράμπελα είναι ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στην φάση των «32» του Europa League.  Live από το gazzetta.gr η κλήρωση!


Στουτγκάρδη-Γκενκ
Νιούκαστλ-Μέταλιστ
Λεβερκούζεν-Μπενφίκα
Ντιναμό Κιέβου-Μπορντό
Ζενίτ-Λίβερπουλ
Λεβάντε-Ολυμπιακός
Ίντερ-Κλουζ
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ-Φενερμπαχτσέ

Χριστουγεννιάτικη απόδραση στην Πιερία



ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Χριστουγεννιάτικη απόδραση στην Πιερία



ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
                                                                                                                                  
28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη                          
e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr                   
Τηλ.: 2351 –351208           
Fax:  2351 - 351207                                                 Κατερίνη, 20   Δεκεμβρίου 2012




                                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                          
                        Χριστουγεννιάτικη απόδραση στην Πιερία


προτείνει η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας στους επισκέπτες της Ονειρούπολης Δράμας

Η  Κάτω Μηλιά ήταν ο  επόμενος σταθμός της τουριστικής προβολής από την Π.Ε.Πιερίας


Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον συνεχίζεται η τουριστική προβολή της Πιερίας, που προωθεί η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου. Επόμενος σταθμός  της περιήγησης ήταν η  πανέμορφη Κάτω Μηλιά, όπου προσκεκλημένοι της Π.Ε.Πιερίας ήταν ο δημοσιογράφος κ. Νίκος Κιοσές
και οι τεχνικοί του συνεργείου του τηλεοπτικού σταθμού STAR ΔΡΑΜΑΣ, ενώ
την επιμέλεια του συντονισμού των θεμάτων είχε ο δημοσιογράφος, κ.  Απόστολος  Λάγιος.



Στο όμορφο,  άνετο και ζεστό περιβάλλον του ξενοδοχείου Litochoro olympus resort villas & spa στην Πλάκα Λιτοχώρου, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, παραχώρησε συνέντευξη, απευθύνοντας πρόσκληση  στους τηλεθεατές του τηλεοπτικού  σταθμού  STAR ΔΡΑΜΑΣ,  να επισκεφτούν την όμορφη Πιερία όχι μόνο την  χειμερινή  εορταστική περίοδο αλλά και τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου.


«Η Πιερία είναι ένας 12μηνος ποιοτικός τουριστικός. Το μέλλον του πιερικού τουρισμού, είναι στα χέρια όλων μας και πρέπει να το διαχειριζόμαστε με αίσθημα βαθιάς  ευθύνης. Η  περιοχή μας διαθέτει πλούσια φυσική ομορφιά και συνδυάζει αρμονικά βουνό και θάλασσα. Στόχος μας είναι  η Πιερία να αποτελέσει  σημείο αναφοράς για τον ελληνικό τουρισμό», δήλωσε η κ. Σοφία Μαυρίδου. Παράλληλα,  εστίασε στην  έμφαση που δίνεται από την Π.Ε.Πιερίας  στην αγροτουριστική πολιτική,  όπου πρωταγωνιστές  είναι τα τοπικά ποιοτικά αγροτικά προϊόντα της Πιερίας. Τέλος, η κ. Σοφία Μαυρίδου, ευχήθηκε στους τηλεθεατές Καλά Χριστούγεννα, χαρούμενες γιορτές με υγεία  και οικογενειακή ευτυχία και το 2013 να χαρίσει  δύναμη, γαλήνη, προκοπή και ευημερία.


«Ο τουρισμός αποτελεί μια οικονομική δύναμη για την  Πιερία. Απαιτείται  , όμως,   ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού προκειμένου να διαφοροποιήσουμε  το τουριστικό μας  προϊόν»,  δήλωσε από την πλευρά του ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Π.Ε.Πιερίας, κ. Δημήτρης Ρουκάς, που συνόδευσε το τηλεοπτικό συνεργείο στο οδοιπορικό στην Πιερία.



Το ραντεβού με το συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού STAR ΔΡΑΜΑΣ για το χειμερινό οδοιπορικό δόθηκε  στο 13ο   χλμ.  του οδικού άξονα Αθηνών-Θεσσαλονίκης , της 13ης ΠΕΟ Κατερίνης – Ελασσόνα, ς στη  στροφή για το Χιονοδρομικό Κέντρο του Ελατοχωρίου, στο ‘Κτήμα Ηρακλή’, ένας χώρος πολλαπλών επιλογών αναψυχής, για όσους αναζητούν  στιγμές ηρεμίας κοντά στη φύση.




Το Χιονοδρομικό Κέντρο του Ελατοχωρίου   έχει ήδη  προετοιμαστεί να υποδεχτεί τους πρώτους χιονοδρόμους, μετά τις πρόσφατες χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν στην περιοχή.


Στο ‘Κτήμα Ηρακλής’ μια οργανωμένη Αγροιπποτουριστική μονάδα,  ο κ. Ηρακλής Τσίντζηρας,  μίλησε για την πραγματική έννοια του αγροτουρισμού , δίνοντας έμφαση στο νόημα και τη χαρά του εναλλακτικού τουρισμού και την εκτροφή των 100 άλογων της ελληνικής φυλής, τα οποία έχει τη δυνατότητα ο επισκέπτης να ιππεύσει,  πραγματοποιώντας κοντινούς περιπάτους στο ποτάμι, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το αγρόκτημα. Στο αναμμένο τζάκι του εστιατορίου που διαθέτει το κτήμα,  οι φιλοξενούμενοι της Αντιπεριφερειάρχη  Πιερίας, απόλαυσαν ένα πλούσιο και νόστιμο χριστουγεννιάτικο γεύμα φτιαγμένο από αγνά τοπικά υλικά, πίστη στην παράδοση και  πολύ μεράκι.



Εκεί το συνεργείο συνάντησε και το συνταξιούχο δάσκαλο,  κ. Γεώργιο Χανδόλια,  Πρόεδρο του Μορφωτικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Κάτω Μηλιάς Πιερίας «ΟΙ ΛΑΖΑΙΟΙ»,   για να τους ξεναγήσει στη  μοναδική λαογραφική συλλογή της περιοχή,  η οποία περιλαμβάνει εκθέματα της καθημερινής ζωής των κατοίκων από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι τη δεκαετία του 1960, που στεγάζονται στο ανακαινισμένο  παλιό Δημοτικό Σχολείο Κάτω Μηλιάς,  που έχει μετατραπεί σε Πολιτιστικό Κέντρο και το οποίο  επισκέπτονται κάθε χρόνο πολλοί μαθητές.


«Πρόκειται για ένα σύλλογο με πολλές πολιτιστικές δραστηριότητες, όπως έκδοση πολλών  βιβλίων  καθώς και δημιουργία ενός διπλού ψηφιακού δίσκου σαράντα τεσσάρων μηλιώτικων παραδοσιακών τραγουδιών», ενημέρωσε ο κ. Χανδόλιας.  Αυτά τα τραγούδια τραγούδησαν και οι πιο ηλικιωμένοι του συλλόγου- αλλά πάντα νέοι στην ψυχή-   στην κάμερα  του τηλεοπτικού σταθμού STAR ΔΡΑΜΑΣ.



Επόμενη στάση το ρακοκάζανο του κ. Γιώργου Μαλάμου, που είναι και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κάτω Μηλιάς. Το συνεργείο υποδέχτηκε μια υπέροχη παρέα έχοντας ετοιμάσει θαυμάσια ψητά κρέατα από χοιρινά , που εκτρέφονται στη  Βρύα,  ενώ το αρωματικό τσίπουρο έτρεχε πεντακάθαρο από τον ψύκτη του άμβυκα για να γεμίσει τα ποτήρια της παρέας.  “Το αίσθημα της καλής φιλοξενίας είναι ιδιαίτερα σημαντικό για να  μπορούμε να έχουμε κοντά μας τους ανθρώπους  και να αγαπήσουν τον  τόπο μας ” είπε κ. Γιώργος Μαλάμος. Στη συνέχεια η παρέα ακολούθησε το δρόμο για την Άνω Μηλιά,  μια θαυμάσια διαδρομή που περνά μέσα  από πανέμορφα περιβόλια με καστανιές. Πρόκειται για  καλλιέργειες παραδοσιακές και σύγχρονες , φτιαγμένες με πολύ μεράκι από Μηλιώτες αγρότες.



Σε 15 λεπτά από τη  διασταύρωση της Κάτω Μηλιάς, η ομάδα έφτασε  στο Ορειβατικό Καταφύγιο «Γιάννης Χασιώτης» , του ΕΟΣ Κατερίνης στα 1005 μ. υψόμετρο,  το ψηλότερο σημείο του οικισμού.  Από εκεί  βλέπεις απέναντι τον πανέμορφο Όλυμπο. Εκεί  μια παρέα νέων από τη  Θεσσαλονίκη που έκαναν Ορεινή Ποδηλασία,  εντυπωσιασμένοι από τη  διαδρομή μέσα στο χιονισμένο δάσος, κατέγραφαν  με την ειδικά  κάμερα προσαρμοσμένη στο κράνος τους,  την εξαιρετική διαδρομή που διένυαν.



Στην Άνω Μηλιά είναι ο ιστορικός Πύργος των Λαζαίων και ο παλιότερος νερόμυλος των Πιερίων,  με το υπέροχο πέτρινο τοξωτό τμήμα του αυλακιού που ακόμα αντιστέκεται στη φθορά του χρόνου Το συνεργείο επισκέφτηκε την πετρόκτιστη εκκλησία της Αγίας Παρασκευής,  με το υπέροχο καμπαναριό της, όπου στην αυλή της εκκλησίας, το 1763 έκανε κήρυγμα ο Κοσμάς ο Αιτωλός. Σύμφωνα με την παράδοση ο Κοσμάς ο Αιτωλός τέλεσε παράκληση και στερέωσε στη διχάλα ενός πεύκου ένα σιδερένιο σταυρό, στο ανατολικό μέρος του χωριού. Το πεύκο σώζεται  μέχρι και σήμερα,  όπως ήταν τότε, χωρίς να μεγαλώσει ή να ξεραθεί. Σε εκείνο το σημείο  βρίσκεται και το εκκλησάκι προς τιμήν  του με τη  μαγευτική θέα στον Όλυμπο,  στη Μεσαία και  Κάτω Μηλιά.



Το συνεργείο άφησε τα Πιέρια Όροι και κατευθύνθηκε προς του πρόποδες του Ολύμπου στο Δίον, στην ιερή πόλη των Μακεδόνων κάτω από το βλέμμα αρχαίων θεών.  Σε έναν παραδοσιακό ξενώνα συνάντησε την κ. Κατερίνα Σαφέτη  και  δοκίμασε  δικές της συνταγές από  αγνά υλικά της φύσης. Την ίδια ώρα,  η ομάδα ένιωσε την εμπειρία της δημιουργίας ενός υφαντού -στον αργαλειό - και ψηφιδωτού στο εργαστήριο που διαθέτει.


Ιδιαίτερα ζεστό ήταν το κλίμα στις πρόβες της Δημοτικής  Χορωδίας  Λιτοχώρου- Δήμου Δίου Ολύμπου "Ι. Σακελλαρίδης",  για την εκδήλωση που θα πραγματοποιήσουν την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012, στις 6 μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου υπό τη  διεύθυνση της Μαέστρου Μαρίκας Φωτοπούλου.  Η πρόεδρος της Δημοτικής Χορωδίας Λιτοχώρου- Δήμου Δίου Ολύμπου "Ι. Σακελλαρίδης" , κ. Νίκη
 Ζήση Παναγούλη,  πρόσφερε Χριστουγεννιάτικα κεράσματα και ένα ζεστό φλιτζάνι Τσάι Ολύμπου με τοπικό Μέλι,  κλείνοντας  με ωραίο τρόπο  το χριστουγεννιάτικο οδοιπορικό στην Πιερία.


Η κάμερα έκλεισε καταγράφοντας πεντέμισι ώρες γυρίσματος, η κούραση αρκετή,  όμως το ζεστό χαμόγελο της κ. Ευγενίας Λεμονοπούλου με το οποίο υποδέχτηκε στο Litochoro olympus resort villas & spa τους φιλοξενούμενους κατά την επιστροφή τους  και  η φιλική κουβέντα με τον κ. Πλάτωνα Λεμονόπουλο   με ένα ποτήρι τοπικό κόκκινο κρασί δίπλα στο τζάκι ήταν για την παρέα ότι καλύτερο.

Την πρόταση της Π.Ε. Πιερίας για μια χειμερινή απόδραση  στην πανέμορφη Πιερία θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν  την Παραμονή των Χριστουγέννων,  24 Δεκεμβρίου 2012,  οι κάτοικοι της Δράμας και οι  επισκέπτες της Ονειρούπολης Δράμας,  μέσω  του τηλεοπτικού σταθμού STAR ΔΡΑΜΑΣ.