ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Το τιμόνι των ακαδημιών του Απόλλωνα Λιτοχώρου στο Γιάννη Μυστακίδη

 Ο Γιάννης Μυστακίδης είναι ο «εκλεκτός» του Απόλλωνα Λιτοχώρου για την αναδιοργάνωση και αναβάθμιση των ακαδημιών ποδοσφαίρου.
Ο καταξιωμένος τεχνικός συμφώνησε και αναλαμβάνει άμεσα τα νέα του καθήκοντα, από τη θέση του Τεχνικού Διευθυντή της Ακαδημίας του Απόλλωνα.
Ο Γιάννης Μυστακίδης είναι 50 ετών. Μετά την επαγγελματική ποδοσφαιρική καριέρα του, ακολούθησε την προπονητική και από το 2004 είναι κάτοχος διπλώματος UEFA B’.
Έχει συνεργαστεί με ομάδες όλων των εθνικών κατηγοριών στο κομμάτι της ανάπτυξης, κατευθύνοντας ομάδες υποδομής  όλων των βαθμίδων (Σχολή Ολυμπιακού, Πιερικός, Αιγινιακός, Βατανιακός), αλλά και με τα κλιμάκια των εθνικών ομάδων, μέσω των «μικτών» της ΕΠΣ Πιερίας.
Παρακολουθεί τα τελευταία χρόνια επιμορφωτικά σεμινάρια οργάνωσης και λειτουργίας ακαδημιών ποδοσφαίρου στη Γερμανία (Καρλσρούη και Στουτγάρδη), ενώ συνεργάζεται και ως σκάουτερ στην Ελλάδα, με γερμανικά γραφεία αντιπροσώπευσης ποδοσφαιριστών.
Είναι μέλος του συνδέσμου προπονητών Πιερίας και καθηγητής Προπονητών Αθλημάτων στην ειδικότητα του ποδοσφαίρου στο ΔΙΕΚ Σίνδου.

Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.