ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2014

Καλήν ημέρα άρχοντες.

Να δεις τι σου χουν παρακάτω ραγιά μου….

Βρήκαν άλλους 8″βουλευτές» οι «έλληνες»της κυβέρνησης….Τώρα τι θα τους κάνουν? Υπουργούς κι αυτούς?

Τι δουλειά του βρήκαν, οι περίεργοι τύποι που κάνουν τους Έλληνες κυβερνητικούς, 
του κυρ-Σταύρου…..
Πέρασαν σε 2..3 νύχτες καμιά κατοσταριά και πάνω ντροπολογίες που βολεύει του καθενός τους το σόι και παρατρεχάμενους κάθε λογής….
Τι μας λέει όλη αυτή η βρωμιά και ο εμετός που ρέει από καθε βρωμότρυπα της …βουλής των «Ελλήνων»???………
……...Μας λέει αγαπητοί μου συμπατριώτες ότι ήρθε η ώρα των ελικοπτέρων που θα τους πάρει και θα τους σηκώσει από τον άγιο τούτο τόπο…
Μια χαρά ξέρουν ότι έχει τελειώσει το ξεπούλημα της ίδιας τους της μάνας…
Και κάνουν τα κουμάντα τους….
Εμείς πάλι ελπίζουμε ότι θα κάνουν τους καστανάδες στα προαύλια φυλακών….

Αν κάνουν βέβαια σωστά τη δουλειά τους οι Έλληνες ψηφοφόροι και οι επόμενοι που θα κληθούν να αναλάβουν τις ζωές μας.

Υπουργεία μοιράζει ο πρωθυπουργός για να επιβιώσει

ΔΕΛΑΣΤΙΚ Γ.

Διανέμοντας υπουργικά χαρτοφυλάκια προσπαθεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να προσελκύσει βουλευτές της αντιπολίτευσης να ψηφίσουν υπέρ του υποψηφίου που έχει ο ίδιος προτείνει για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Δίνει έτσι την ύστατη απεγνωσμένη μάχη να υπερβεί τα κατά τα φαινόμενα ανυπέρβλητα εμπόδια που συναντά για να συσπειρώσει τους 180 βουλευτές που θα εξασφαλίσουν τη δική του παραμονή στην εξουσία για ακόμη έναν χρόνο. Με εμφανή δυσθυμία ο πρωθυπουργός δέχτηκε να περιορίσει την παράταση της πρωθυπουργίας του από ενάμιση χρόνο σε έναν, κάνοντας λόγο για εκλογές στο τέλος του 2015 αντί για τον Ιούνιο του 2016 που λήγει η τετραετία. Αρνήθηκε πάντως να προσδιορίσει τον χρόνο των εκλογών στα τέλη του 2015, αναφέροντας έστω τον μήνα. Ισως να ελπίζει ότι ……….
……….
κάτι μπορεί να συμβεί και να το αξιοποιήσει δίνοντας παράταση στην πρωθυπουργία του και πηγαίνοντάς την πιο κοντά στον Ιούνιο του 2016! Εν πάση περιπτώσει, μέχρι στιγμής οι προσπάθειες του πρωθυπουργού δεν έχουν ευοδωθεί – και σίγουρα αυτό δεν πρόκειται να γίνει σήμερα που έτσι κι αλλιώς απαιτούνται 200 βουλευτές για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Ηταν εκ προοιμίου γνωστό ότι και η σημερινή ψηφοφορία θα παρέλθει άπρακτη, χωρίς να σημαίνει αυτό τίποτα για την έκβαση της τρίτης και καθοριστικής ψηφοφορίας τη Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου. Τελούμε εν γνώσει από τον Σεπτέμβριο των ισχυρισμών παραγόντων του κυβερνητικού στρατοπέδου ότι η μέγιστη δυνατότητα προσέλκυσης βουλευτών που θα ψηφίσουν υπέρ του κυβερνητικού υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας, ανεξαρτήτως προσώπου, βρίσκεται στις 172-173 ψήφους.
Σίγουρα ο αριθμός αυτός δεν αναμένεται να εμφανιστεί σήμερα, σε μια ψηφοφορία χωρίς ουσιαστικό νόημα, πέραν της ανάγκης της κυβέρνησης να εμφανίσει κάπως αυξημένες τις ψήφους υπέρ του Σταύρου Δήμα, μετά το αρχικό σοκ του ναδίρ των 160 ψήφων. Τα… «κολασμένα Χριστούγεννα» από τις προσφορές υπουργικών θώκων και κρατικών αξιωμάτων υψηλά αμειβομένων σε μισθούς ή σε… ψήφους θα λάβουν χώρα από σήμερα έως και τη Δευτέρα πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας! Είναι αδαής περί την πολιτική ή τραγικά αφελής όποιος νομίζει ότι έχουν ήδη κριθεί τα πάντα και στην τρίτη ψηφοφορία επειδή η ΔΗΜΑΡ επαναβεβαίωσε με σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ότι δεν πρόκειται κατά κανέναν τρόπο να συναινέσει στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, παρατείνοντας έτσι την παραμονή του Αντώνη Σαμαρά στην πρωθυπουργία επί ακόμη έναν χρόνο. Οσο και αν η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ βγήκε μετά την πρόταση Σαμαρά για διανομή υπουργικών θώκων, έχει πολύ περισσότερο αμυντικό παρά διακηρυκτικό χαρακτήρα, ανεξαρτήτως της φρασεολογίας που χρησιμοποιεί. Το βέβαιο είναι ότι οι διαστάσεις που προσέλαβε η υπόθεση Χαϊκάλη δυσχεραίνει τα μέγιστα την απόσπαση βουλευτών από τους 12 που έχουν απομείνει στους ΑΝΕΛ. Αυτό αντανακλάστηκε στο διάγγελμα του Αντώνη Σαμαρά, με τη σφοδρότητα της επίθεσης του πρωθυπουργού εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου, η οποία συνιστά κατ’ ουσίαν ανοιχτή κήρυξη πολέμου. Ετσι όμως «μπετονάρονται» οι 12 βουλευτές των ΑΝΕΛ. Δεν θα υποστηρίξουμε ότι καθίσταται αδύνατη η μεταπήδησή τους στο κυβερνητικό στρατόπεδο, αλλά σίγουρα είναι πλέον εξαιρετικά δύσκολη.
Μοναδική ελπίδα του πρωθυπουργού πλέον απέμεινε η λεηλασία των βουλευτών τής υπό διάλυση μνημονιακής Αριστεράς του κόμματος της ΔΗΜΑΡ, το οποίο αποκλείεται να μπει στη Βουλή ως αυτοτελές κόμμα, όποια γραμμή και αν ακολουθήσει. Λογικά, πάντως, οι περισσότεροι από τους 10 βουλευτές που έχουν απομείνει στη ΔΗΜΑΡ από τους 17 που εξέλεξε, μάλλον θα προτιμήσουν να πάνε με τον ΣΥΡΙΖΑ προσδοκώντας ανταμοιβή από τη νέα κατάσταση. Αυτό όμως μένει να αποδειχτεί στην πράξη τη Δευτέρα, όχι σήμερα που είναι βέβαιο ότι οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ θα τηρήσουν… «χαρακτήρα». Ούτως ή άλλως οι καιροσκόποι μνημονιακοί βουλευτές της αποκαλούμενης «Αριστεράς της προσκολλήσεως» σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, τώρα θα έχουν το πλεονέκτημα ότι θα επιχειρήσουν να προσκολληθούν σε μια υποτιθέμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Μια κυβέρνηση δηλαδή που προέρχεται από την ίδια πολιτική μήτρα με τη ΔΗΜΑΡ, η οποία αποσπάστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ για να μπει στη μνημονιακή κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Οπως είδαμε άλλωστε, μόλις η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ διαπίστωσε ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου ήταν καταδικασμένη σε εκλογική καταβύθιση στα Τάρταρα, δεν είχε κανέναν δισταγμό να φύγει από την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για να προετοιμαστεί να μπει σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αφού «ξεπλυθεί» λιγάκι μέσω της αναμονής της στην αντιπολίτευση! Οταν όμως έχουμε να κάνουμε με βουλευτές τέτοιου πολιτικού ήθους, είμαστε τουλάχιστον υποχρεωμένοι πρώτα να δούμε τη στάση τους στην τρίτη ψηφοφορία και κατόπιν να βγάλουμε συμπεράσματα.
ΕΘΝΟΣ

ΟΛΟΨΥΧΑ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ…. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!

ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΖΙΝΟΒΙΤΣ ΣΤΗΝ 11ΑΔΑ Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΣΤΟ K20: ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1-2

Ενα απο τα παιδιά του Εθνικού Ν.Κεραμιδίου ο Δημήτρης Τζίνοβιτς διαπρέπει με τα χρώματα του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ Κ20 στο αντίστοιχο πρωτάθλημα.... 
Αυτός ο Ατρόμητος έχει βαλθεί να τρελάνει κόσμο. Το "τρένο" του Γιώργου Κορακάκη δεν σταμάτησε ούτε στην Αργυρούπολη, καθώς επικράτησε του Πανιώνιου με 2-1 χάρη στα γκολ των Τσατσόπουλου και Ρεγκάκου.
Την 11η (σε 12 παιχνίδια), νίκη της σημείωσε η ομάδα Κ20 του Ατρόμητου κόντρα στον Πανιώνιο και σε συνδυασμό με την ισοπαλία στον αγώνα Καλλονή –Ολυμπιακός 1-1, ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μαζί με τους ερυθρόλευκους.
 
Το 0-1 για τους ''περιστεριώτες'' έκανε ο Τσατσόπουλος στο 7’ με σουτ πλασέ και στο 25’ από ατομική ενέργεια του Λημνιού, ο Ρεγκάκος έκανε το 0-2.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μείωσαν με τον Παναγιωτόπουλο σε 2-1, αλλά δεν κατάφεραν κάτι περισσότερο παρόλο που ο Ατρόμητος αγωνίστηκε από το 60’ με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Λημνιού με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Ατρόμητος: Θεοδωράκης (48’ Κυρίτσης), Τζιτζικαλάκης, Γιαταγαννάκης (55’ Βλάχος), Τζίνοβιτς, Κρουσέλ, Παπασπύρος, Λημνιός, Νάτσος, Ρεγκάκος (70΄Ζούκας), Μπαστακός, Τσατσόπουλος.
Πανιώνιος: Αστράς, Μέξης, Γιαλαμίδης, Καλύβας, Ρόπας, Πινιώτης, Παπανικολάου, Αρώνης, Πρέντι, Ντουρμισάι, Ντάγκρας. Έπαιξαν και οι: Παναγιωτόπουλος, Φερεντίνος, Πολυχρονιάδης.
(ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΑΠΟ http://www.sports-academies.gr)

ΝΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΝΙΚΟ ΜΕΛΙΚΙΑΝ Η Κ17 ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ

Αλλο ένα παιδί του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου διαπρέπει σε ομάδα σούπερ λίγκ.ο Νίκος Μελικιάν αγωνίζεται στην 11άδα της Κ17 του Ατρομήτου Αθηνών..
και μας κάνει υπερήφανους.

Στο χθεσινό παιγνίδι, η Κ17 του Ατρομήτου, άν και βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 2-0, εν τούτοις  γνώρισε  την ήττα από τον Πανιώνιο με σκορ 3-2 για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Το παιχνίδι έγινε σήμερα το μεσημέρι στο γήπεδο της Χωράφας.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Κ17: ΜΕΛΙΚΙΑΝ, ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ, ΧΑΤΖΟΒΑΣΙΛΑΚΗΣ, ΧΑΡΑΛΠΑΜΠΟΥΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, ΚΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ, ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΝΤΕΣΗΣ, ΚΟΥΤΡΟΥΛΗΣ, ΣΙΑΝΟΣ.

ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ο.Α.Ε.Ε. Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ   ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Ο.Α.Ε.Ε.  Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

Γ. Ολυμπίου 1,   60100 Κατερίνη
Τηλέφωνο & Fax :    2351078736Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας,
εύχεται στα μέλη του και σε όλους του συνταξιούχους του Νομού μας,
Καλά Χριστούγεννα,
ευτυχισμένο, ειρηνικό και γεμάτο υγεία το Νέο Έτος.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο
   Ο Πρόεδρος                                                                            Ο Γενικός Γραμματέας


Κουτσής Δημήτριος                                                                                  Τσαλός Αθανάσιος


Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 3,5%

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 3,5 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου και 4 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί..
των εγκύρων, έναντι της ΝΔ δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse RC για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού «Action 24».
Συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28,5% (27,5% στην προηγούμενη δημοσκόπηση) και η ΝΔ 25% (24%). Τρίτο κόμμα εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατική Παράταξη με 6,5% (7%). Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,5% (6%), «Το Ποτάμι» με 5,5% (5,5%) επίσης, το ΚΚΕ με 5% (5%) και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,5% (3,5%). «Άλλο κόμμα» επιλέγει το 5,5% (6%) των ερωτηθέντων. Το Λευκό/Άκυρο/Αποχή εμφανίζει ποσοστό 6,5% (7,5%), ενώ 8,5% (8%) του δείγματος δήλωσαν αναποφάσιστοι ή δεν απάντησαν.
 

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων (χωρίς άκυρο, λευκό και αποχή) ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 30,5% (30%) και η ΝΔ 26,5% (26%). Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατική Παράταξη με 7% (7,5%), η Χρυσή Αυγή με 6% (6,5%), όπως και «Το Ποτάμι» με 6% (6%), το ΚΚΕ με 5,5% (5,5%) και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,5% (3,5%). «'Αλλο κόμμα» με 6% (6,5%) των ερωτηθέντων, ενώ 9% (8,5%) του δείγματος συγκεντρώνει η κατηγορία «Αναποφάσιστοι/Δεν απάντησαν».
Στην ερώτηση «ποιόν από τους επόμενους δύο, θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό;», τον Αντώνη Σαμαρά επιλέγει το 36% και τον Αλέξη Τσίπρα το 29%, ενώ το 32% απαντάει «κανέναν από τους δύο». Ένα 3% δεν απάντησε.
Σε ερώτημα για την παράσταση νίκης («αν την επόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές, ανεξάρτητα από το τι θα ψηφίσετε, ποιό κόμμα πιστεύετε ότι θα έβγαινε πρώτο») το 61% απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ, το 27% η ΝΔ, και 4% άλλο κόμμα. Ένα 8% του δείγματος δεν απάντησε.
Η γεωγραφική κάλυψη της έρευνας είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 19 - 21 Δεκεμβρίου 2014.
http://www.real.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ
Οι καθαρίστριες που εργάζονται με συμβάσεις ανάθεσης έργου στα σχολεία του Δήμου Δίου-Ολύμπου και κρατούν καθημερινά τα σχολεία των παιδιών μας καθαρά,  παραμένουν απλήρωτες εδώ και τέσσερις μήνες.  
Την πρώτη ευθύνη γι’ αυτήν την κυριολεκτικά απαράδεκτη πολιτική απέναντι στις εργαζόμενες καθαρίστριες των σχολείων, που από τη μια τις κρατούν σε εργασιακή ομηρία και από την άλλη τις αφήνουν απλήρωτες για πολλούς μήνες, έχει η συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Σοβαρότατες όμως είναι και οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής Δίου-Ολύμπου, που ως Πόντιος Πιλάτος ρίχνει την ευθύνη γενικά και αόριστα στην κεντρική εξουσία και τον "Καλλικράτη" και αδιαμαρτύρητα διαχειρίζεται την αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Δίου-Ολύμπου τονίζει για ακόμη μία φορά ότι η μεταφορά αρμοδιοτήτων στους  Δήμους χωρίς το αναγκαίο προσωπικό και σε συνδυασμό με την απαγόρευση των προσλήψεων ένα στόχο έχει: τα εκατοντάδες κονδύλια της καθαριότητας να περάσουν στα χέρια των εργολάβων και οι σημερινές καθαρίστριες να είναι αύριο οι εργάτριες στο ιδιωτικό συνεργείο. Το πιθανότερο ανασφάλιστες, με ατέλειωτες ώρες δουλειάς και φυσικά ακόμη πιο μικρό από το σημερινό τους μεροκάματο.
Το πρόβλημα του καθαρού σχολείου είναι αδιάσπαστα συνδεδεμένο με την υγεία των μαθητών και εκπαιδευτικών. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει πρόβλημα ακόμη και στην αγορά καθαριστικών και απολυμαντικών. Η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των καθαριστριών, η εγκατάλειψη κάθε έννοιας μόνιμης σταθερής εργασίας, η προώθηση της δουλειάς με το κομμάτι (αίθουσες), η εντατικοποίηση και οι εξευτελιστικές αμοιβές αποτελούν στοιχείο της υποβάθμισης της ίδιας της σχολικής υγείας.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Δίου-Ολύμπου:
·         Καταγγέλλει την απαράδεκτη αυτή κατάσταση, καλεί κυβέρνηση και δήμο ΑΜΕΣΑ να πληρώσουν τα δεδουλευμένα στις καθαρίστριες των σχολείων.

·         Καλεί, επίσης,  τις εργαζόμενες να βγάλουν τα δικά τους πολιτικά συμπεράσματα. Απέναντι στη σημερινή κατάσταση χρειάζεται και οι ίδιες να ξεμπερδεύουν με πολιτικές και κόμματα που τους οδηγούν στην εξαθλίωση, να ξεμπερδεύουν με συμβιβασμένες συνδικαλιστικές και δημοτικές παρατάξεις που αδιαμαρτύρητα διαχειρίζονται αυτές τις αντιλαϊκές-αντεργατικές πολιτικές κυβέρνησης και Ε.Ε.

·         Απαιτεί την  άμεση  πρόσληψη εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας στα σχολεία με πλήρη εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα μια που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες καθώς και τη μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας.
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δίου-Ολύμπου
Κατερίνα Κουρίτα, Δημοτική Σύμβουλος

23-12-2014

Συγχαρητήριο μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφίας Μαυρίδου, στην ομάδα του 5ου ΓΕΛ Κατερίνης που πρώτευσε στον «Πανελλήνιο Διαγωνισμό για τη συμμετοχή στη 13η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών»

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη    

                                                                        e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
                                                                        ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr
                                                                        τηλ.: 2351351208

                                                                        Κατερίνη, 23  Δεκεμβρίου 2014

Από καρδιάς εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια  στους μαθητές του 5ου ΓΕΛ Κατερίνης, Παναγιώτα Γεροντίδου, Πολύμνια  Γώττα και Ευστράτιο
Ντόβα και στο Χημικό και υπεύθυνο Εργαστηρίου του 5ου ΓΕΛ Κατερίνης, Γεώργιο Κωνσταντινίδη, για την πρωτιά που κατέκτησαν στην πρώτη φάση του Μαθητικού διαγωνισμού E.U.S.O. 2015  «Πανελλήνιος Διαγωνισμός για τη συμμετοχή στη 13η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών».

Η εν λόγω διάκριση επιβραβεύει τους κόπους και τις προσπάθειες των παιδιών αποδεικνύοντας ότι ένας στόχος επιτυγχάνεται-  με  κοινό όραμα,  καλή συλλογική εργασία, οργάνωση και μεθοδικότητα- αποτελώντας   πρότυπο για τους νέους, που χρειάζονται να έχουν ελπίδα, όνειρα και φιλοδοξίες. Άλλωστε, η βράβευσή τους μας χαροποιεί, μας γεμίζει υπερηφάνεια και προβάλει με τον καλύτερο τρόπο την Πιερία.


Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και εγώ προσωπικά από τη θέση της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία και δράση που προάγει τη γνώση και τη δημιουργικότητα των παιδιών και εύχομαι  ολόψυχα στους μαθητές  υγεία, καλή πρόοδο και καλή επιτυχία στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

Σοφία Μαυρίδου
Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Βραβείο και στον ιστορικό τέχνης Νικόλαο Γραίκο

Δελτίο    Τύπου


      Η σημαντικότερη τιμητική διάκριση στην εξηντάχρονη διαδρομή της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών κοσμεί, αντανακλά, σηματοδοτεί και επιβραβεύει το καθόλα αξιοζήλευτο και παραγωγικό έργο του κορυφαίου πολιτιστικού φορέα της Πιερίας.
     Το βραβείο παρέλαβε στη διάρκεια της Πανηγυρικής Συνεδρίας του πρώτου στην ιεραρχία πνευματικού ιδρύματος της χώρας μας, ιδιαίτερα συγκινημένος ο πρόεδρος της Ε.Π.Μ. Κατερίνης  Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης  συνοδευόμενος από τον Γ.Γραμματέα  Αναστάσιο Πολυχρονίδη.
    Η απονομή πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών της Ακαδημίας Αθηνών το απόγευμα της Παρασκευής 19 Δεκεμβρίου 2014, παρουσία Ακαδημαϊκών, ανθρώπων του πνεύματος και εκπροσώπων της πολιτείας.
     Το βραβείο που απονεμήθηκε στην Ε.Π.Μ. Κατερίνης από τον Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών Επαμεινώνδα Σπηλιωτόπουλο, επιλέχθηκε και προτάθηκε από την ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΗΘΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ως αναγνώριση και επιβράβευση της Ε.Π. Μ.  Κατερίνης και με το σκεπτικό: « Απονέμεται βραβείο της Ακαδημίας στην Εταιρεία Πιερικών Μελετών – Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης (1954) για τη δράση της με την οποία αποκαλύπτεται ο πολιτισμός και η ιστορία της Πιερίας. Με μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις, εκθέσεις φωτογραφιών, λαογραφική έρευνα, εκδόσεις και συνέδρια, ο Σύλλογος συμβάλλει ισχυρώς στην εξύψωση της κοινωνικής ζωής.» 
     Η εκδήλωση άνοιξε με την ομιλία του προέδρου της Ακαδημίας κ. Σπηλιωτόπουλου με θέμα: «Η εξέλιξις της παροχής δικαστικής προστασίας από τα Διοικητικά Δικαστήρια », ενώ στη συνέχεια ο Γ. Γραμματέας Βασίλειος Πετράκος παρουσίασε την έκθεση για το έργο του Ιδρύματος κατά το έτος 2014.
     Όπως επισημάνθηκε η επιστήμη, η αφοσίωση, η συνέπεια, ο ανθρωπισμός και ο πολιτισμός ήταν οι άξονες στους οποίους κινήθηκαν οι αποφάσεις των Ακαδημαϊκών για τα βραβεία που απένειμαν.
ΟΙ  ΔΗΛΩΣΕΙΣ
     « Το βραβείο που παρέλαβα για λογαριασμό της Ε.Π.Μ. Κατερίνης είναι μια δικαίωση που αντικατοπτρίζει τις πνευματικές ευαισθησίες και τη δημιουργική δυναμική της Πιερίας » επισημαίνει ο Πρόεδρος της Εστίας Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, καταλήγοντας.
      « Αποτελεί ύψιστη τιμή για όλους μας. Παράλληλα καταδεικνύει την ευθύνη για τη συνέχεια η οποία πρέπει να είναι ακόμα παραγωγικότερη. Η αναγνώριση από τον Ακαδημαϊκό κόσμο της εξηντάχρονης πνευματικής διαδρομής της Εστίας, πέρα που έχει μεγάλη σημασία τιμά όλους και τον καθένα χωριστά για την συμβολή μας στο πολιτιστικό οικοδόμημα της Εταιρείας Πιερικών Μελετών. Ευχαριστώ τους Ακαδημαϊκούς για τη διάκριση και επιβράβευση. »
      Από την πλευρά του ο Γ.Γραμματέας της Ε.Π.Μ. Κατερίνης  Αναστάσιος  Πολυχρονίδης, τονίζει: « Αισθάνομαι ιδιαίτερα τυχερός που εκπροσωπώντας την Εστία μας παρέλαβα μαζί με τον Πρόεδρο  το ξεχωριστό και τιμητικό βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών. Ανήκει σε όλους που επί εξήντα χρόνια συνέβαλαν καθοριστικά ο καθένας από το δικό του μετερίζι (χορευτές-χορωδοί-φωτογράφοι-μουσικοί-διοικούντες και μέλη) στην καταξίωση του μεγάλου Πιερικού συλλόγου. Το βραβείο αυτό ας αποτελεί ένα ακόμα κίνητρο για να συνεχίσουμε και να αναδείξουμε ακόμα περισσότερο τον πνευματικό ορίζοντα της Πιερίας.»
Ο  ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ  ΤΕΧΝΗΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ  ΓΡΑΙΚΟΣ
    Η οικογένεια της Ε.Π.Μ. Κατερίνης νιώθει επιπρόσθετα διπλά περήφανη γιατί ένα ακόμα αξιόλογο μέλος της ο έφορος Λόγου Τέχνης και Συνεδρίων της Εστίας και ιστορικός τέχνης Νικόλαος Γραίκος τιμήθηκε επίσης από την Ακαδημία Αθηνών με το βραβείο «Μαρίας Θεοχάρη» αθλοθετούμενο από το Ίδρυμα «Περικλής Θεοχάρης» για τη μελέτη με θέμα  από τη Βυζαντινή και ματαβυζαντινή περίοδο «Ευλάβειας και ωραιότητος χάριν. Εκκλησιαστική τέχνη της Κύμης» βιβλίο που συνέγραψε με τον Γεώργιο Φουστέρη και προτάθηκε από την ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ.
    Δύο βραβεύσεις που σκιαγραφούν και αντικατοπτρίζουν την πνευματική δημιουργικότητα της Πιερίας, αξιοζήλευτες από κάθε πλευρά.

    Βραβεύσεις που σημαδεύουν το σήμερα και προδιαγράφουν το αύριο.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή του παιδικού σταθμού