ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 3 Απριλίου 2023

Πέντε ταινίες εξίσου σέξι, αν όχι περισσότερο, από το Fifty Shades of Grey

Το Fifty Shades of Grey και όλες οι ταινίες της τριλογίας συγκαταλέγονται δικαίως στις πιο ερωτικές και σέξι παραγωγές. Δεν είναι, όμως, οι μοναδικές. Παρακάτω συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε ταινίες που φτάνουν (και ίσως ξεπερνούν) σε sexiness τις περιπέτειες του Christian Grey και της Ana Steele.

Βασικό Ένστικτο

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη σκηνή με την Sharon Stone στην ανακριτική καρέκλα; Αυτή, φυσικά, δεν είναι η μοναδική σκηνή που κάνει το φιλμ σέξι. Η ταινία είναι γεμάτη μυστήριο, ίντριγκα, δράμα και -σωστά καταλάβατε- σεξ!

Μια Επικίνδυνη Μέθοδος

Στις αρχές του 20ού αιώνα, ο ανήσυχος Ελβετός ψυχαναλυτής Carl Jung (Michael Fassbender), σαγηνευμένος από την πρόκληση μιας δύσκολης περίπτωσης, αναλαμβάνει ως ασθενή του την ψυχασθενή, αλλά γοητευτική Sabina Spielrein (Keira Knightley). Ο ψυχαναλυτής παραδίδεται στον πόθο για την ασθενή του και μια παθιασμένη σχέση ξεκινά…

Η ζωή της Αντέλ

Ο θρυλικός αγώνας των 250 χιλιομέτρων σε 6 ημέρες στην έρημο – Οσο ένας μαραθώνιος την ημέρα

Ενας αγώνας πέρα από κάθε όριο: Οι συμμετέχοντες έχουν να αναμετρηθούν με την απέραντη άμμο και την αφόρητη ζέστη, διανύοντας 250 χιλιόμετρα.

Αριθμοί: 162 χιλιάδες μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού, 6 χιλιάδες αναλγητικά χάπια, 6,5 χιλιόμετρα χάνζαπλαστ, 19 χιλιάδες κομπρέσες… Στον επικό αγώνα Marathon des Sables που οργανώνεται κάθε Απρίλιο στο Μαρόκο, οι αριθμοί αφηγούνται ιστορίες που περιέχουν εξάντληση, υπομονή, επιμονή και απίστευτη γενναιότητα. Οι συμμετέχοντες καλύπτουν το ισοδύναμο έξι μαραθωνίων κατά τη διάρκεια έξι ημερών στην έρημο Σαχάρα, σε μια διοργάνωση που χαρακτηρίζεται ως ο «σκληρότερος αγώνας στη Γη».

Η ιστορία
Iδρυτής του αγώνα είναι ο Γάλλος Patrick Bauer, o oποίος το 1984, σε ηλικία 28 ετών, διέσχισε μια απόσταση 350 χιλιομέτρων σε ένα ακατοίκητο κομμάτι της ερήμου, χωρίς χωριά και οάσεις, μεταφέροντας στην πλάτη του ένα σακίδιο 35 κιλών που περιείχε όλα όσα χρειαζόταν για να επιβιώσει. Το δύσκολο, θαρραλέο ταξίδι του διήρκεσε δώδεκα ημέρες και, δύο χρόνια αργότερα, έγινε ο πρώτος αγώνας Marathon des Sables. Στην εκκίνηση στάθηκαν 23 πρωτοπόροι που δεν φαντάζονταν ποτέ ότι τα ίχνη τους θα σηματοδοτούσαν την έναρξη ενός θρυλικού γεγονότος. Σήμερα, ο ΜDS προσελκύει πάνω από 1.000 άτομα από όλο τον κόσμο, που ταξιδεύουν στο νότιο Μαρόκο για να συμμετέχουν σε μια πεζοπορία – άθλο στο άνυδρο, αφιλόξενο και συγκλονιστικό τοπίο της ερήμου.

Οι συνθήκες

Διέρρευσε το εξώφυλλο του Playboy με την υπουργό του Μακρόν

Γεύση από το τεύχος του Playboy που θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα στη Γαλλία, με την υφυπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρλέν Σιαπά να ποζάρει στο εξώφυλλο, έδωσε το Paris Match, σηκώνοντας ακόμα περισσότερη σκόνη και προκαλώντας αντιδράσεις, σε μια περίοδο που η χώρα μαστίζεται από δια
δηλώσεις διαμαρτυρίας και απεργίες για το συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο.

Η πλευρά της Σιαπά επιχείρησε να αιτιολογήσει την απόφαση της έμπιστης τόσο του Μακρόν, όσο και της συζύγου του, Μπριζίτ, αναφέροντας πως «έκανε το εξώφυλλο στο πλαίσιο μιας μεγάλης συνέντευξης, 12 σελίδων, που αφορά κυρίως την ελευθερία των γυναικών, τον φεμινισμό, την πολιτική και την λογοτεχνία».

Άγρια συμπλοκή με μαχαιρώματα

 
Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ αραβόφωνων νεαρών σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Ολύμπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, στη συμπλοκή πήραν μέρος περισσότερα από 20 άτομα. Κάποιοι από αυτούς κρατούσαν ρόπαλα.

Αυτός είναι ο «Σάνι» - Ο εγκέφαλος του τρομοκρατικού δικτύου που έδινε 15.000 για κάθε νεκρό στην Ελλάδα

 Το φως της δημοσιότητας είδαν οι φωτογραφίες του «Σάνι» που φέρεται να είναι ο εγκέφαλος και καθοδηγητής του τρομοκρατικού δικτύου με τους δύο Πακιστανούς που σχεδίαζε την επίθεση στη συναγωγή - εστιατόριο στου Ψυρρή και πλήρωνε 15.000 για κάθε θύμα (νεκρό ή τραυματία).

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μόλις έφτασαν στην ΕΥΠ λεπτομέρειες για τη δράση του «Σάνι» αμέσως σήμανε κόκκινος συναγερμός που είχε ως αποτέλεσμα την αναβάθμιση της συγκεκριμένης υπόθεσης σε εξαιρετικά σοβαρή. Ο 30χρονος «Σάνι» διαμένει στην Τεχεράνη, όπως μετέδωσε ο Alpha. Μάλιστα έφτασε στην ιρανική πρωτεύουσα και ενώ πρωτύτερα είχε διαφύγει από το Πακιστάν. Ο λόγος της διαφυγής του ήταν το «βαρύ» του παρελθόν. 

Πρόκειται για τον Sayed Fakhar Abbas που έχει καταγωγή από το ίδιο χωριό που είναι ο 27χρονος Πακιστανός που διέμενε στη Ζάκυνθο. Πρόκειται για ένα άτομο με δραστηριότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης - έχει παρουσία μέσα από βίντεο - χωρίς όμως να κινεί τις υποψίες καθώς το προφίλ του παραπέμπει σε έναν απλό άνθρωπο της καθημερινότητας.

Μάλιστα υπάρχει και βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να κάνει γυμναστική. Σε άλλο βίντεο, φαίνεται να βρίσκεται μαζί με κάποιους που κρατούν στρατιωτικό όπλο, σε χώρο προσευχής μουσουλμάνων.
Η εικονική δολοφονία στην Ελλάδα

Και 15χρονη μαθήτρια στην ομάδα των ανηλίκων που έδεσαν με σχοινί τον λαιμό του συμμαθητή τους στο ιδιωτικό σχολείο

 Στο άγριο επεισόδιο που οδήγησε τον 15χρονο μαθητή στην καταγγελία στην Αστυνομία και τη σύλληψη των τεσσάρων εκ των έξι της ομάδας που έκανε συστηματικά bullying στον μαθητή του ιδιωτικού σχολείου συμμετείχε και μια μαθήτρια.

Ένα σκηνικό, ωμής βίας που ξεκίνησε απο λεκτική παρενόχληση για να καταλήξει η ομάδα των έξι να έχει δέσει με σχοινί τον συμμαθητή τους και να τον ξυλοκοπούν. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, χειρίζονται με προσοχή την υπόθεση ενώ αυτό που περιμένουν είναι να εντοπιστούν και οι άλλοι δυο 15χρονοι μαθητές για να δώσουν εξηγήσεις για το άγριο συμβάν που στήθηκε στις 31 Μαρτίου στο ιδιωτικό σχολείο.

Η κορύφωση του δράματος που βίωνε ο μαθητής σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στους χώρους του ιδιωτικού σχολείου, όταν οι έξι 15χρονοι ανάμεσα τους και μια μαθήτρια, εξύβρισαν, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν τον συνομήλικό τους. Όπως είπε το παιδί, οι συμμαθητές του τον έδεσαν με σχοινί, οι πληροφορίες λένε πως είπε ότι του το πέρασαν απο τον λαιμό και στη συνεχεια τον έδειραν.

Τον «τελείωσε» με 2 λέξεις: Η Σοφία Αλιμπέρτη τα είπε όλα για τον Άδωνι Γεωργιάδη και όλοι την αποθέωσαν

 Η Σοφία Αλιμπέρτη για την τραγωδία στα Τέμπη

«Και αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι… Έχω την αίσθηση ότι νιώθουν ότι είμαστε χάπατα τελείως. Δηλαδή βγαίνουν και λένε τη μια βλακεία πίσω από την άλλη. Και θεωρούν για να το κάνουν αυτό καταλήγω στο συμπέρασμα ότι τους παίρνει. Θεωρούν ότι είμαστε γκάου, δεν ξέρω. Νιώθω ηλίθια. Παρόλα αυτά παιδιά ψάχνω να βρω…Προσπαθώ απεγνωσμένα να πιαστώ από κάπου. Απεγνωσμένα όμως κάνω μεγάλο αγώνα. Γιατί έχω την αίσθηση ότι όσο θυμώνουμε, όσο ζούμε κάτω από αυτό το φόβο, από αυτό το καθεστώς “τι να κάνουμε και μπορούμε να κάνουμε;” έχω την αίσθηση ότι το κακό δυναμώνει με κάποιο λόγο.

Μιλάω και με πιάνει ταχυπαλμία. Γιατί πιάνω τον εαυτό μου συνέχεια να είναι θυμωμένος, πιεσμένος, αγανακτισμένος, θυμωμένος, το είπα, το ξαναλέω ότι.

Σοφία Αλιμπέρτη κατά Άδωνι Γεωργιάδη

Έλληνας καθηγητής ογκολογίας δίνει μήνυμα ελπίδας: «Ο καρκίνος νικήθηκε, σε δέκα χρόνια θα είναι μία χρόνια νόσος»

 «Ο καρκίνος νικιέται, για να μην πω νικήθηκε. Στα επόμενα 10 χρόνια θα είναι μία χρόνια νόσος». Αυτό δήλωσε ο Γιάννης Σπηλιώτης, Πατρινός χειρουργός – ογκολόγος, διευθυντής Κλινικής Αντιμετώπισης Περιτοναϊκής Κακοήθειας και Χειρουργικής Ογκολογίας στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Αναλυτικότερα, ο Γιάννης Σπηλιώτης είναι γέννημα – θρέμμα Πατρινός και ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στην τοπική κοινωνία, με την οποία διατηρεί στενούς δεσμούς και επισκέπτεται συχνά. Μάλιστα, 2 από τους γιους του σπουδάζουν στην Ιατρική Σχολή της Πάτρας.

Ο κ. Σπηλιώτης γεννήθηκε στα 1959, στην περιοχή κοντά στο στάδιο της Παναχαϊκής, πήγε στο 26ο Δημοτικό Σχολείο στην περιοχή της Αγίας Σοφίας, στο 2ο Γυμνάσιο Αρρένων (ήταν εξατάξιο τότε) και τις δύο τελευταίες τάξεις φοίτησε στο 5ο Λύκειο Αθηνών στα Εξάρχεια.

Το 1977 εισήχθη στην Ιατρική Σχολή των Πατρών, μάλιστα υπήρξε ένας από τους 60 πρώτους φοιτητές της Σχολής, η οποία ιδρύθηκε εκείνη τη χρονιά. Αμέσως μετά την ειδικότητα που έλαβε στο νοσοκομείο του «Αγίου Ανδρέα» ο κ. Σπηλιώτης, εργάστηκε ως χειρουργός στο Ινστιτούτο Καρκίνου πανεπιστημίου Montpellier Γαλλίας, από όπου επέστρεψε στην Πάτρα, το 1992.

Το σκίτσο της ημέρας ..


 

Άνοιξε η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις

 Προθεσμία τριών μηνών έχουν οι φορολογούμενοι για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, στις οποίες θα περιλαμβάνονται τα εισοδήματα που εισέπραξαν μέσα στην προηγούμενη χρονιά, δηλαδή το 2022.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα άνοιξε την περασμένη Παρασκευή 31 Μαρτίου και σύμφωνα με την νομοθεσία, καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τα 9 εκατ. φορολογουμένους είναι η 30η Ιουνίου.

Ο επιπλέον φόρος, για όσους προκύπτει, θα πρέπει να εξοφληθεί σε οκτώ ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη να καταβάλλεται έως το τέλος Ιουλίου και η τελευταία έως τις 28 Φεβρουαρίου του 2024. Στην περίπτωση που κάποιος φορολογούμενος έχει την οικονομική δυνατότητα, αλλά και την θέληση να πληρώσει εφάπαξ το σύνολο του φόρου, τότε θα τύχει έκπτωσης 3% αρκεί αυτό να το πράξει έως τις 31 Ιουλίου.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και όπου χρειαστεί θα πρέπει να προστρέξουν στην βοήθεια λογιστών, διότι υπάρχουν σημεία που ενδεχομένως μπορεί να υποκρύπτουν δυσάρεστες εκπλήξεις και επιπλέον φόρο.

Ας δούμε μερικές απαντήσεις σε κομβικής σημασίας ερωτήματα που ενδεχομένως έχουν αρκετοί φορολογούμενοι:

1. Ποιοι έχουν υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης;

Υποχρέωση υποβολής έχουν όσοι έχουν φορολογική κατοικία στην Ελλάδα και έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας. Επίσης δεν έχει καμία σημασία για την Εφορία, εάν το πρόσωπο αυτό είναι εξαρτώμενο ή όχι μέλος και αποκτά πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα.

2. Μπορούν οι σύζυγοι να κάνουν χωριστές φορολογικές δηλώσεις και πως γίνεται η εκκαθάριση;

Γ εθνική 2ος όμιλος . Τους σώσαμε όλους τελικά βγήκε η χρονιά με κέρδος. Άντε και του χρόνου




 

Την Τρίτη 4-4-2023 η κλήρωση των αγώνων Play-Off και Play-Out της Α΄ κατηγορίας

 Καλούνται τα σωματεία της Α΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας την Τρίτη 4-4-2023 και ώρα 7:30 στα γραφεία της Ένωσης, όπου θα γίνει συζήτηση και η κλήρωση των αγώνων Play-Off  και Play-Out  που θα καθορίσουν  την τελική βαθμολογική κατάταξη των ομάδων ποδοσφαιρικής περιόδου 2022-2023

Stoiximan Super League: Συγκάτοικοι στην κορυφή ΠΑΟ και ΑΕΚ, στο -3 ο Ολυμπιακός

 Την πιο μεγάλη νίκη στον δρόμο προς το πρωτάθλημα πέτυχε η ΑΕΚ που πέρασε κυριαρχικά από την Τούμπα με το 1-0 επί του ΠΑΟΚ, χάρη στην γκολάρα του Αραούχο από την απίθανη πάσα του Μάνταλου.


Η Ενωση ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και θα μπορούσε να προηγηθεί από νωρίς όμως ο διαιτητής Κουλμπάκοφ ακύρωσε στο 7' το γκολ του Άμραμπατ σε μια φάση που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων!

Ο ΠΑΟΚ είχε τις δικές του στιγμές, κυρίως στην επανάληψη με καλύτερη το δοκάρι του Ολιβέιρα αλλά τίποτα περισσότερο. Πλέον η ΑΕΚ με αυτό το υπερπολύτιμο τρίποντο, αλλά και την γκέλα των «πράσινων» στη Λεωφόρο, βρέθηκε στην πρώτη θέση παρέα με τον Παναθηναϊκό, στους 63 βαθμούς, έχοντας ήδη βγάλει με επιτυχία μια τόσο δύσκολη έδρα όπως η Τούμπα.

Κάζο ολκής για τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο που δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Βόλου και πέταξε στα... σκουπίδια δύο πολύτιμους βαθμούς στη μάχη για το πρωτάθλημα. Δίχως αμφιβολία σε μια σκληρή βραδιά για το τριφύλλι μοιραίο πρόσωπο είναι ο Σπόραρ που στο 97' δεν κατάφερε να ευστοχήσει από το σημείο του πέναλτι, με τον Κλέιμαν να κάνει μια επέμβαση που ίσως στο φινάλε της σεζόν μνημονεύεται ως μια από τις πλέον κομβικές στιγμές του πρωταθλήματος. Το «τριφύλλι» προσπάθησε να... σπάσει το «πούλμαν» των Θεσσαλών χωρίς επιτυχία και όσο η ώρα περνούσε τόσο μεγαλύτερο ήταν το άγχος των παικτών του Γιοβάνοβιτς. Που όπως φάνηκε στο φινάλε τους... έπνιξε.

Δ.Αδαμόπουλος: Δεν ξεχνάμε τα τραγικά γεγονότα τού 1946 στο Λιτόχωρο, γι’ αυτό και βροντοφωνάζουμε: Ποτέ πια εμφύλιος!

 



ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ: ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΣΑΝ, ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ

ΖΗΤΗΣΑΝ ΠΟΤΕ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΤΥΠΙΚΗ «ΣΥΓΓΝΩΜΗ»…

Το μήνυμα αποστροφής προς οποιοδήποτε ενδεχόμενο επανάληψης ενός εμφύλιου

στην Ελλάδα, έστειλε από το Λιτόχωρο, το μεσημέρι τής Κυριακής, 2/4/2023, ο Πρόεδρος

του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Πιερίας, Δημήτρης Αδαμόπουλος,

λέγοντας: Δεν ξεχνάμε την ιστορία, δεν ξεχνάμε τα τραγικά γεγονότα τού εμφύλιου, διότι αν τα

ξεχάσουμε, κινδυνεύουμε ως Έλληνες να τα επαναλάβουμε. Αποστρεφόμαστε τυχόν ενδεχόμενο

επανάληψης τέτοιων τραγικών γεγονότων τού παρελθόντος, γι’ αυτό και βροντοφωνάζουμε:

Ποτέ πια εμφύλιος στην Πατρίδα μας!

ΑΠ 15 ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023 ΑΠΟ ΤΙΣ 12:00 ΩΣ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΒΑΡΔΙΑΣ

 ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΩΝ

ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 3-4-2023 ΑΠΟ 12 ως ΛΗΞΗ ΒΑΡΔΙΑΣ

Καταγγέλλουμε τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, τον Υπουργό Εσωτερικών κ.

Βορίδη και την κυβέρνηση της ΝΔ, που στέλνουν την Ομοσπονδία μας μαζί με άλλες Ομοσπονδίες

του δημοσίου, στα δικαστήρια την Δευτέρα 3-4-2023 στην Ευελπίδων, στο κτίριο 5, στις

13:00 επιδιώκοντας να βγάλουν παράνομη και καταχρηστική την απεργία-αποχή για την

«νέα» αξιολόγηση.

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, συμμετέχει

στην Παναττική Στάση Εργασίας που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για

αύριο ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023 από ώρα 12:00 ως λήξη βάρδιας και καλεί όλους


τους συναδέλφους, στην Ευελπίδων στις 13:00 στο ΚΤΙΡΙΟ 5.

Η απόφαση μας αυτή, ενεργοποιήθηκε μετά την δικαστική απόφαση, κατ’ εφαρμογή του

αντεργατικού τερατουργήματος του νόμου Χατζηδάκη, που έβγαλε επίσης παράνομη την

«απεργία – αποχή» από την αξιολόγηση, που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ. Προφανώς και δεν άρεσε στην

κυβέρνηση και στα αρμόδια υπουργεία ότι ασκήσαμε ως Ομοσπονδίες με κοινή απόφαση, το

Ομιλία του Δρ. Τοπικής Ιστορίας – Διευθυντή 2 ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, Νικόλαου Ναχόπουλου

 Βρισκόμαστε σήμερα εδώ σε αυτόν τον όμορφο τόπο της

Πιερίας για να μνημονεύσουμε και να τιμήσουμε τους

ανθρώπους που αγωνίστηκαν για την ελευθερία μας και

ευχαριστώ τον Δήμο Κατερίνης που με όρισε ομιλητή σε αυτή την

ξεχωριστή ημέρα για την Ιστορία του τόπου μας.

Η επανάσταση του ’21 δεν ξεκίνησε ξαφνικά, δεν ήταν

κεραυνός εν αιθρία, αλλά ήταν κάτι που από χρόνια περίμεναν,

κάτι που προετοίμαζαν και λαχταρούσαν οι υπόδουλοι Έλληνες.

Στα χρόνια της σκλαβιάς, στα χρόνια της οθωμανικής κυριαρχίας,

της τουρκοκρατίας, όπως συνηθίσαμε να τη λέμε, προηγήθηκαν

δεκάδες επαναστατικά κινήματα και εξεγέρσεις σε ολόκληρο τον

ελλαδικό χώρο κατά των Οθωμανών κατακτητών. Τα περισσότερα

κινήματα ήταν αυθόρμητα, χωρίς προετοιμασία και οργάνωση.

Κάποια από αυτά μάλιστα έγιναν με προτροπή ξένων δυνάμεων,

οι οποίες όμως τους εγκατέλειπαν στην πορεία και τους άφηναν

στο έλεος και στη εκδικητική μανία των Οθωμανών.

Το μεγάλο μειονέκτημα της Μακεδονίας, αν μπορούμε να το

πούμε έτσι, ήταν ότι βρισκόταν κοντά στην Κωνσταντινούπολη,

τη Λάρισα και σε άλλα στρατιωτικά κέντρα των Οθωμανών, με

αποτέλεσμα όλες οι επαναστατικές προσπάθειες να