ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Βόμβα Καμμένου: Δέχομαι ισχυρές πιέσεις για να ψηφίσω Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Καμμένος: Δέχομαι ισχυρές πιέσεις για να ψηφίσω Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Σε δηλώσεις-βόμβα προέβη ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, την Τετάρτη, σε συνέντευξή του. Ειδικότερα, ο ίδιος είπε πως: «Ο κ. Δήμας παραμένει αντιπρόεδρος της ΝΔ, έχει επιβραβεύσει όλες τις επιλογές Σαμαρά, ήταν στέλεχος της κυβέρνησης Παπαδήμου που έκανε το PSI και ουσιαστικά ενίσχυσε την παραμονή της τρόικας στη χώρα και την καταστροφική πολιτική, που έχει οδηγήσει στην απώλεια της δημόσιας και της ιδιωτικής περιουσίας.
Ο κ. Δήμας, πιστεύω, ότι δεν μπορεί, με κανένα τρόπο, να συγκεντρώσει τους απαιτούμενους βουλευτές», είπε ο κ. Καμμένος, μιλώντας στο ρ/σ Real, σχετικά με την υποψηφιότητα Σταύρου Δήμα για τη θέση τού Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ο κ. Καμμένος εκτίμησε πως «η επιλογή Δήμα ήταν επιλογή ήττας του κ. Σαμαρά». Στην ερώτηση γιατί κάνει λόγο για ημέρες του ΄65, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υπογράμμισε: «Μιλάω γιατί αυτήν τη στιγμή, γίνονται πιέσεις προς ανεξάρτητους βουλευτές και όχι μόνο, με πολλά μέσα, τα οποία είναι και παράνομα και εκτός της δημοκρατικής λογικής, είναι εκτός του Συντάγματος. Πιέσεις που είτε έχουν να κάνουν με εκβιασμούς, είτε με προσφορές, είτε, πάντως, με τρόπους, που δεν είναι ούτε νόμιμοι, ούτε αποδεκτοί από μία δημοκρατική χώρα».
Σε ερώτησε σχετικά με το αν έχει δεχθεί κι ο ίδιος πιέσεις, σαν αυτές που περιέγραψε, ο κ. Καμμένος απάντησε: «Έχω δεχθεί πάρα πολλές πιέσεις. Και δέχομαι καθημερινώς πιέσεις. Με προσφορές απίστευτες. "Βρείτε τα και θα δεις τι θα έχεις", ας πούμε. Δεν πρόκειται, όμως, εμείς να γονατίσουμε».
Εξάλλου, κλήθηκε να απαντήσει από ποιους ασκούνται αυτές οι πιέσεις: «Από επιχειρηματίες, από φίλους εντός ή εκτός εισαγωγικών. Από παράγοντες. Είναι ξεκάθαρο». Επιπλέον, στην ερώτηση αν συνοδεύονται και από οικονομικές προσφορές, ο κ. Καμμένος τόνισε: «Αν μπορούσα να το αποδείξω στη δικαιοσύνη, θα σας έλεγα ναι. Καταρχήν είναι προσφορές οι οποίες, αυτήν τη στιγμή, αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Και θέλω να ξεκαθαρίσω ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν πρόκειται να γονατίσουμε, δεν εκβιαζόμαστε».
Τέλος, για το αν υπήρξε και προσπάθεια εκβιασμού, ο κ. Καμμένος είπε: «Ξεκάθαρα, όταν το ΣΔΟΕ ελέγχει από τους 12 βουλευτές τους 9. Όταν πιεζόμαστε για δήθεν έρευνες σε ανύπαρκτα θέματα. Όταν έχουμε βουλευτές που έχουν φύγει από τους ΑΝΕΛ και για τους οποίους έχουν κατασχέσει τους λογαριασμούς και δεν μπορούν να διακινήσουν ούτε ένα ευρώ, αυτοί και οι οικογένειές τους. Εγώ αυτά έχω ζητήσει από τον εισαγγελέα να τα διερευνήσει».

Μαινόμενος ο Κασιδιάρης στη Βουλή: Αλήτης ο Σαμαράς – Υπέρ της αθώωσής του 8 βουλευτές των ΑΝΕΛ

kasidiaris1-570
Σάλο έχει προκαλέσει στη Βουλή η απόφαση βόμβα οκτώ βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων να ψηφίσουν κατά της άρσης ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη για την υπόθεση Μπαλτάκου και μάλιστα ενώ είχε προηγηθεί το χυδαίο παραλήρημά του στη Βουλή με φωνές και βρισιές.
Μόλις επτά ημέρες πριν από την πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, οι Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Τέρενς Κουίκ, Γιάννης Δημαράς, Κώστας Δαμαβολίτης, Μαρίνος Ουζουνίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Μαρία Κόλλια, Σταυρούλα Ξουλίδου δίνουν το στίγμα των προθέσεών τους και στηρίζουν ανοιχτά Κασιδιάρη και Χρυσή Αυγή. Παρόν ψήφισε ο Γαβριήλ Αβραμίδης.
Οι ΑΝΕΛ έσπευσαν να... αθωώσουν και τους Χρυσαυγίτες Παναγιώταρο, Μπαρμπαρούση, Μπούκουρα καθώς ψήφισαν «κατά» οι Δημαράς, Δαμαβολίτης και Χαϊκάλης και «παρόν» οι Ουζουνίδης, Κουίκ, Χρυσοβελώνη.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας:
Για Κασιδιάρη: Υπέρ 219, κατά 18, παρόν 1
Για Παναγιώταρο, Μπαρμπαρούση, Μπούκουρα: Υπέρ 222, κατά 13, παρόν 3.
Ο Σαμαράς παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη
Με πρωτοφανούς χυδαιότητας εκφράσεις καταφέρθηκε κατά του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής, ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, κατά τη συζήτηση του αιτήματος άρσης ασυλίας του σχετικά με την υπόθεση Μπαλτάκου.
Η υπόθεση Μπαλτάκου αφορά την κρυφή βιντεοσκόπηση συνομιλίας που είχε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής με τον πρώην γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου.
Ο Κασιδιάρης έφτασε στη Βουλή λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας.
Φαίνεται πως περίμενε καιρό να επιστρέψει στη Βουλή για να κάνει το... σόου του!
Ο Ηλίας Κασιδιάρης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, πως έχει παρέμβει προσωπικά στη δικαιοσύνη για τη Χρυσή Αυγή (διαβάστε περισσότεραΕΔΩ).
Συμβούλιο Εφετών: Να παραμείνουν στη φυλακή
Την παραμονή στη φυλακή των κατηγορουμένων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, βουλευτών, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Γιώργου Γερμενή, εισηγείται στο Συμβούλιο Εφετών η αρμόδια εισαγγελέας, η οποία, παράλληλα, κρίνει ότι μπορεί να αποφυλακιστεί ο ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής Στάθης Μπούκουρας.
Η εισαγγελέας Εφετών, κ. Στεφανάτου, ζητά από τους εφέτες να απορρίψουν τις προσφυγές που κατέθεσαν οι βουλευτές Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Γιώργος Γερμενής για αντικατάσταση της προσωρινής κράτησής τους, υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν μεταβληθεί οι λόγοι για τους οποίους κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι για τις κατηγορίες της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.
Ωστόσο, για τον συγκατηγορούμενό τους στην υπόθεση, Στάθη Μπούκουρα, η εισαγγελική λειτουργός κρίνει ότι πρέπει να γίνει δεκτή η προσφυγή του. Μεαξύ άλλων λόγων, η κ. Στεφανάτου θεωρεί ότι ο κατηγορούμενος έχει αποστασιοποιηθεί από την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή και έτσι προτείνει στο Συμβούλιο να δεχθεί την έξοδό του από τη φυλακή. Σε αντικατάσταση της προσωρινής κράτησής του, η εισαγγελέας ζητά την επιβολή χρηματικής εγγύησης 10.000 ευρώ και του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ελεγχόμενη έκρηξη σε ύποπτο αντικείμενο σε τράπεζα στο Χαλάνδρι - Άγνωστος προειδοποίησε για βόμβα - Μίλησε για κίνηση αλληλεγγύης στον Ν. Ρωμανό

 

Έχει παρέλθει το χρονικό περιθώριο που έδωσε ο άγνωστος για την έκρηξη της βόμβας.- Αποκλεισμένη η περιοχή από την αστυνομία..

- Πυροτεχνουργοί μετά την ελεγχόμενη έκρηξη θα ερευνήσουν το ύποπτο δέμα


Άγνωστος με τηλεφώνημά του προειδοποίησε ότι στις 06.00  θα εκραγεί εκρηκτικός μηχανισμός σε υποκατάστημα τράπεζας στο Χαλάνδρι.
Ελεχόμενη έκρηξη σε ύποπτο αντικείμενο σε τζα στο αλάνδρι - Άγνωστος προειδοποίησε για βόμβα - Μίλησε για κίνηση αλληλεγγύης στον Ν. 
Ο μηχανισμός όπως είπε ο άγνωστος έχει τοποθετηθεί σε κτήριο στη συμβολή των οδών Αγίας Παρασκευής και Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. Όπως είπε η ενέργεια θα γίνει για να εκφραστεί αλληλεγγύη στον Νίκο Ρωμανό.

Πηγή φωτό Antenna
Πηγή φωτό Antenna
Οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο και έχουν αποκλείσει την περιοχή. Ως και αυτή την ώρα είναι κλειστές  οι οδοί Παπανικολή και Αγίας Παρασκευής.
Πηγή φωτό Antenna
Πηγή φωτό Antenna

Στις 07:35 οι πυροτεχνουργοί προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη και τώρα τα υπολείμματα θα ελεγχθούν καθώς δεν αποκλείεται να υπήρξε πράγματι εκρηκτικός μηχανισμός ο οποίος δεν λειτούργησε.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

Ο «χάρτης» των ανεξάρτητων στη Βουλή και η προεδρική εκλογή


Ένας ένας ανοίγουν τα χαρτιά τους για τη στάση που θα τηρήσουν στις κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της..
Δημοκρατίας οι ανεξάρτητοι, αλλά και οι βουλευτές τόσο της ΔΗΜΑΡ, όσο και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αρκετοί εκ των οποίων στο πρόσφατο παρελθόν διαφοροποιήθηκαν λεκτικά από την απόφαση των κομμάτων τους να μην ψηφίσουν στην παρούσα βουλή για ΠτΔ.
Τη σκυτάλη από τον Μίμη Ανδρουλάκη, ο οποίος πρώτος απ' όλους το βράδυ της Δευτέρας, αμέσως μετά την ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου, «ανέβασε» στο λογαριασμό του στο Twitter το σαφέστατο μήνυμα ότι με το πιστόλι στον κρόταφο δεν ψηφίζει για Πρόεδρο, πήρε σήμερα η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα, η οποία είπε ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παρά τα περί αντιθέτου λεγόμενα.
Ο έτερος βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, ο οποίος μαζί με την κ. Φούντα ήταν στην ομάδα των τριών που διαφωνούσαν με την απόφαση του κόμματος, είπε ότι η συγκυρία «αδικεί τον Σταύρο Δήμα», δηλώνοντας ότι εκτιμά τον υποψήφιό της κυβέρνησης, αλλά δεν θα τον υπερψηφίσει.
Ο ανεξάρτητος Πάρης Μουτσινάς με νεότερη δήλωσή του ξεκαθαρίζει ότι δεν θα ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Η πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ και νυν ανεξάρτητη Χρυσούλα Γιαταγάννα, η οποία προ ημερών συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα, ευχήθηκε να αποβεί άκαρπη και η τρίτη ψηφοφορία, υποστηρίζοντας ότι ο λαός «εκβιάζεται από την κυβέρνηση σε συνεννόηση με τους ξένους».
Στον αντίποδα, θετικός στο να ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας δήλωσε ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ και νυν ανεξάρτητος Παναγιώτης Μελάς. «Δεν έχω αποφασίσει, δεν εκβιάζομαι από κανέναν και τίποτε» ξεκαθάρισε ο κ. Μελάς.
Έτοιμος να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας δηλώνει και ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Νταβρής.
Με τα έως τώρα δεδομένα, 10 ανεξάρτητοι βουλευτές τάσσονται υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας (Σπ. Λυκούδης, Β. Οικονόμου, Γρ. Ψαριανός, Χρ. Αηδόνης,Κ. Μάρκου, Γ. Νταβρής, Κ. Γιοβανόπουλος, Β. Πολύδωρας, Γ. Κουράκος, Π. Μελάς).
Αρνητικοί στην εκλογής ΠτΔ είναι εννέα ανεξάρτητοι βουλευτές (Οδυσσέας Βουδούρης, Θ. Παραστατίδης, Θ. Τζάκρη, Ραχήλ Μακρή, Π. Τατσόπουλος, Μίμης Ανδρουλάκης, Μ. Μπόλαρης, Χρ. Γιαταγάνα, Π. Μουτσινάς).
Ενώ δεν έχουν ακόμη ξεκαθαρίσει τη στάση τους η Μ. Ιατρίδη, οι προερχόμενοι από τη Χρυσή Αυγή, Στ. Μπούκουρας και Χρ. Αλεξόπουλος και ο Β. Καπερνάρος, ο οποίος με μήνυμά του στο twitter σημείωσε απλά ότι είναι σταθερή η θέση του και δεν αλλάζει από την υποψηφιότητα Δήμα.
http://www.naftemporiki.gr/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

ΔΗΜΑΡ: Τα βρήκαν για τον Πρόεδρο, γκρινιάζουν για τις «διαρροές»

ΔΗΜΑΡ: Τα βρήκαν για τον Πρόεδρο, γκρινιάζουν για τις «διαρροές»
To κόμμα ξεκαθάρισε ότι συνεχίζει στο δρόμο προς τις εκλογές αυτόνομα.ΔΗΜΑΡ: Τα βρήκαν για τον Πρόεδρο, γκρινιάζουν για τις ..
«διαρροές».
Η Νίκη Φούντα σημείωσε ότι θεωρεί εκβιαστικό τον τρόπο που κινήθηκε η κυβέρνηση, ενώ δεν είχε συζητηθεί ούτε το πολιτικό πλαίσιο, αλλά ούτε το πρόσωπο του νέου Προέδρου, ώστε να είναι κοινής αποδοχής - Παρομοίως θα καταψηφίσουν τον πρόσωπο του υποψήφιου Προέδρου ο Θωμάς Ψύρρας και ο Νίκος Τσούκαλης - Σήμερα το απόγευμα στις 5 θα συνεδριάσει από κοινού η κοινοβουλευτική ομάδα και η Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος
Κοινή στάση στη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας αποφάσισαν να κρατήσουν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του ονόματος του Σταύρου Δήμα. Σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της Αγίου Κωνσταντίνου δεσμεύτηκε να τηρήσει τις αποφάσεις του Συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε πριν από περίπου δύο μήνες.

Οι βουλευτές που το προηγούμενο διάστημα είχαν εκφράσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο διαθέσεις να υπερψηφίσουν τον υποψήφιο από τα δύο κυβερνητικά κόμματα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τελικά θα συνταχθούν με το κόμμα τους. Η Νίκη Φούντα σημείωσε ότι θεωρεί εκβιαστικό τον τρόπο που κινήθηκε η κυβέρνηση, ενώ δεν είχε συζητηθεί ούτε το πολιτικό πλαίσιο, αλλά ούτε το πρόσωπο του νέου Προέδρου, ώστε να είναι κοινής αποδοχής. Παρομοίως θα καταψηφίσουν τον πρόσωπο του υποψήφιου Προέδρου ο Θωμάς Ψύρρας και ο Νίκος Τσούκαλης.

Τις τελευταίες ημέρες ο Φώτης Κουβέλης είχε συναντήσεις με όλους του βουλευτές του κόμματος, με τους οποίους συζήτησε το προεκλογικό σχέδιο σε περίπτωση εκλογών. Στις συναντήσεις που είχε ο πρόεδρος του κόμματος επέμεινε στην οργανωτική αυτοτέλεια, όπως επίσης είχε αποφασιστεί στο Συνέδριο.

Σήμερα το απόγευμα στις 5 θα συνεδριάσει από κοινού η κοινοβουλευτική ομάδα και η Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος. Εκεί πρόκειται να κατατεθούν προτάσεις για την επόμενη ημέρα. Η προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι… στοιχειώνει την Αγίου Κωνσταντίνου. Τα περισσότερα στελέχη συμφωνούν στην σύμπλευση, όμως δεν έχει ξεκαθαριστεί το πώς θα γίνει αυτό. Υψηλόβαθμα στελέχη πάντως υποστηρίζουν πως οι αποφάσεις των Οργάνων «δείχνουν»  την αυτόνομη κάθοδο του κόμματος στις εκλογές -όποτε και αν γίνουν αυτές.

Παράλληλα, χθες, φήμες που δεν διαψεύστηκαν κατηγορηματικά από την ηγεσία του κόμματος έκαναν λόγο για αυτοδιάλυση της ΔΗΜΑΡ και ταυτόχρονη πρόσδεση στον ΣΥΡΙΖΑ. Συνεργάτες του κ. Κουβέλη απέρριπταν τις πληροφορίες αυτές ως ανυπόστατες και υποβολιμαίες. Υπογράμμιζαν ότι ενδέχεται οι «διαρροές» αυτές να εκφράζουν ευσεβείς πόθους βουλευτών που ανησυχούν για μια ενδεχόμενη άμεση εκλογική αναμέτρηση. Πάντως ορισμένοι συνεργάτες του κ. Κουβέλη πίσω από τις «διαρροές» έβλεπαν τον Νίκο Τσούκαλη, ο οποίος λίγες ημέρες πριν είχε ταχθεί υπέρ μιας συναινετικής εκλογής Προέδρου από τα δύο κυβερνητικά κόμματα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συνομιλητές του προέδρου του κόμματος σημείωναν με έμφαση ότι τέτοιου είδους κινήσεις μόνο ζημιά κάνουν στο κόμμα το οποίο ούτως ή άλλως βρίσκεται στη δυσκολότερη φάση του. Εξάλλου για να συμβεί μια συνεργασία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ θα πρέπει πρώτα να λάβει αντίστοιχη απόφαση η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία στην τελευταία συνεδρίασή της παρέπεμψε το θέμα σε μελλοντικό χρόνο.

Έτσι το απόγευμα της Τρίτης εκδόθηκε η παρακάτω σύντομη ανακοίνωση, με την οποία ξεκαθαρίζεται η πρόθεση της ηγεσίας να συνεχίσει η ΔΗΜΑΡ στο δρόμο προς τις εκλογές αυτόνομα: «H ΔΗΜΑΡ από θέση πολιτικής και οργανωτικής αυτοτέλειας είναι παρούσα στις πολιτικές εξελίξεις. Από αυτή τη θέση εργάζεται για την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας».


ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Κ. Λαγκάρντ: Η ανεργία των νέων στην Ιταλία θα «έσβηνε» το χαμόγελο της Τζοκόντα

Το ποσοστό της ανεργίας των νέων στην Ιταλία, το οποίο βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν 30 ετών, θα μπορούσε να ..«κάνει την Τζοκόντα (σ.σ. τον διάσημο πίνακα του Λεονάρντο ντα Βίντσι) να χάσει το χαμόγελό της», εκτίμησε σήμερα στο Μιλάνο η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), η οποία ενθάρρυνε τον πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι να προχωρήσει σε περισσότερες μεταρρυθμίσεις.
Την ώρα που το ποσοστό ανεργίας των νέων ξεπέρασε το 40% στην Ιταλία (43,3% τον Οκτώβριο), η Λαγκάρντ επισήμανε ότι με την κατάσταση αυτή είναι αντιμέτωποι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, σε μία ομιλία που εκφώνησε με αφορμή την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους στο πανεπιστήμιο Μποκόνι, το οποίο θεωρείται πως έχει ιδιαίτερο κύρος.
Η αγορά εργασίας της Ιταλίας πλήττεται από μια «δυαδικότητα»: είναι, δηλαδή, βαθιά διχασμένη μεταξύ εκείνων που επωφελούνται από ένα προστατευμένο καθεστώς και τους άλλους που βιώνουν ένα επισφαλές εργασιακό καθεστώς και είναι συχνά οι νέοι που το αντιμετωπίζουν αυτό, σημείωσε η Λαγκάρντ.
Η Λαγκάρντ χαιρέτισε την μεταρρύθμιση που αφορά τις εργασιακές σχέσεις (το νόμο Jobs Act) τον οποίο προώθησε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι στην προσπάθειά του να αμβλύνει το φαινόμενο, παρά τις σφοδρές κοινωνικές και πολιτικές αντιδράσεις εδώ και αρκετές εβδομάδες.
Η τρέχουσα κατάσταση δεν είναι μόνο «άδικη αλλά (και) αναποτελεσματική. Οι επιχειρήσεις έχουν ελάχιστα κίνητρα να επενδύουν στους νέους. Για αυτό ακριβώς, το Jobs Art και η σημασία που δίνει στη δημιουργία μιας νέας σύμβασης εργασίας, προσφέροντας προστασία που αυξάνεται σταδιακά, είναι επίσης σημαντικά για την καταπολέμηση αυτής της ισχυρής αντίθεσης με στόχο να λειτουργήσει καλύτερα η αγορά εργασίας τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τις επιχειρήσεις» υπογράμμισε η ίδια.
Όμως η Ιταλία έχει επίσης κάθε συμφέρον να ολοκληρώσει τα μέτρα αυτά και μέσω της υιοθέτησης «ενεργών πολιτικών» που θα στηρίζουν την απασχόληση (επιμόρφωση, βοήθεια στην αναζήτηση εργασίας) και τη μείωση της φορολόγησης της εργασίας που αυτή τη στιγμή είναι ξεκάθαρα μεγαλύτερη του μέσου όρου στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), εξέφρασε την εκτίμηση.
Η χώρα πρέπει να προχωρήσει στη μεταρρύθμιση του δικαστικού της συστήματος, το οποίο λόγω της υπερβολικά μεγάλης βραδύτητάς του είναι επιζήμιο για την οικονομία, όπως και το τραπεζικό σύστημα, προκειμένου να στηρίξει καλύτερα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τις μικρομεσαίες βιομηχανίες, προσέθεσε η Λαγκάρντ.
«Σήμερα το οικονομικό σύστημα της Ιταλίας επιβαρύνεται από το βάρος των επισφαλών χορηγήσεών της και την περιορισμένη ικανότητά της να παρέχει πιστώσεις. Τα stress tests της ΕΚΤ συνιστούν ένα σημαντικό βήμα που υπογραμμίζει το εύρος των προβλημάτων και των ενδεχόμενων λύσεών τους» τόνισε η Κριστίν Λαγκάρντ.
 
Αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των Ιταλών που μεταναστεύουν λόγω της οικονομικής κρίσης
Εντυπωσιακή αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός των Ιταλών που αποφασίζουν να εγκαταλείψουν την χώρα τους, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
Στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής (Istat) καταγράφουν ότι το 2013 ο αριθμός τους, ο οποίος ανήλθε σε 82.000, ήταν αυξημένος κατά 20,7% σε σύγκριση με το 2102. Πρόκειται για ιστορικό υψηλό δεκαετίας.
Η μεταναστευτική αυτή ροή κατευθύνεται κυρίως προς ευρωπαϊκές χώρες: τη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ελβετία και τη Γαλλία. Το 30% των Ιταλών που μεταναστεύουν διαθέτει πανεπιστημιακό πτυχίο και επιλέγει ως πρώτο προορισμό τη Βρετανία.
Το 2013 εξάλλου μειώθηκε κατά 12,3% η ροή μεταναστών από ξένες χώρες προς την Ιταλία ενώ το ποσοστό των αλλοδαπών που αποφάσισε να επιστρέψει στην πατρίδα του αυξήθηκε σε ετήσια βάση κατά 14,2%.
Η πρώτη κοινότητα αλλοδαπών στην Ιταλία παραμένει εκείνη των Ρουμάνων μεταναστών, με 58.000 νέες αφίξεις στην Ιταλία κατά το περασμένο έτος. Σε σύγκριση όμως με το 2012 σημειώνεται και στην περίπτωση αυτή αξιοσημείωτη μείωση (-29%).
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 

Οι αγώνες των ομάδων του ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Οι αγωνιστικές ομάδες του Πιερικού Αρχελάου το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα, συμμετέχουν στα παρακάτω επίσημα πρωταθλήματα:

-          Ανδρικό – Β΄ ΕθνικήΒ΄ όμιλος, Α΄ γύρος, 10η αγωνιστική. Κυριακή 14.12.2014, Κλειστό γυμναστήριο Σιδ. Σταθμού Κατερίνης, ώρα 17,00 / ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος – ΓΑΣ Κομοτηνή. 
-          Εφηβικό – Α΄ όμιλος, Β΄ γύρος, 2η αγωνιστική. Κυριακή 14.12.2014, Κλειστό γυμναστήριο Σιδ. Σταθμού Κατερίνης, ώρα 12,00 / ΣΦΚ Κατερίνη 2008 – ΑΕ Βατανιακού Σάρισας.
-          Εφηβικό – Α΄ όμιλος, Β΄ γύρος, 2η αγωνιστική. Δευτέρα 15.12.2014, Β΄ ΔΑΚ Κατερίνης, ώρα 18,00 / ΑΓΕ Πιερίας – ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος και
-          Παίδων – Β΄ όμιλος, Β΄ γύρος, 1η αγωνιστική. Σάββατο 13.12.2014, Κλειστό γυμναστήριο Σιδ. Σταθμού Κατερίνης, ώρα 10,00 / ΣΦΚ Κατερίνη 2008 – ΓΑΣ Βαφύρας.
-           


H Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια προς το νέο Δ. Σ. του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη    

                                                                        e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
                                                                        ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr
                                                                        τηλ.: 2351351208

                                                                        Κατερίνη, 10  Δεκεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



                      “Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, ενός από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς αυτής της χώρας, με πλούσια συνεισφορά για τέσσερις και πλέον δεκαετίες στην προβολή της Πιερίας και πρωταγωνιστικό ρόλο στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της χώρας μας.
                      Είναι μεγάλη μας χαρά που για ακόμη μία φορά το Φεστιβάλ Ολύμπου θα εκπροσωπείται από ανθρώπους με μεγάλη πορεία στον τομέα του πολιτισμού, πολύχρονη πείρα, αγάπη για την Πιερία και μεράκι για να αναδείξουν ακόμη περισσότερο αυτόν τον τόπο, ώστε η φήμη του να ξεπεράσει τα στενά όρια τόσο της περιοχής μας, όσο και της Ελλάδας.
                      Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας έχει την ιδιαίτερη τιμή να συμμετέχει στο νέο Δ. Σ. του Φεστιβάλ Ολύμπου με τον περιφερειακό σύμβουλο της Π.Κ.Μ., Απόστολο Τζόβα, ένα λαμπρό νέο με αξιώσεις που μπορεί επάξια να εκπροσωπήσει τη νέα γενιά των Πιεριέων.
                      Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, αλλά κι εγώ προσωπικά, τόσο ως Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, αλλά και ως Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού, θα είμαστε πάντα δίπλα στο Φεστιβάλ Ολύμπου και αρωγοί σε κάθε προσπάθεια που γίνεται, ώστε να αναδειχθεί η Πιερία μας και ο πολιτισμός της.”

                                                   Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ  ΠΙΕΡΙΑΣ



                                                                          ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  10/12/2014



Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α. 42/2014, 10-12-2014/1300 B) τα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται ως εξής:

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα Τετάρτη (10-12-2014) μετά το μεσημέρι στη νότια χώρα με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές.
Πιο συγκεκριμένα:
1.                Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες σήμερα Τετάρτη (10-12-2014) στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, το Ιόνιο (εκτός της Κέρκυρας), τη Στερεά (κυρίως την Κεντρική και Ανατολική Στερεά, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και τη νύχτα στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά κυρίως στις νοτιότερες περιοχές.
2.               Αύριο Πέμπτη (11-12-2014) τα φαινόμενα που αναφέρθηκαν παραπάνω θα συνεχιστούν και το απόγευμα θα ενταθούν περαιτέρω στην Πελοπόννησο, την Κεντρική και Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και πιθανόν πρόσκαιρα στη Θεσσαλία, την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
3.               Μεθαύριο Παρασκευή (12-12-2014) τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια χώρα και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

 Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr)
Παρακαλούνται οι πολίτες όπως λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους.
Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Π.Κ.Μ. συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. Ειδικότερα:

• Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
• Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
• Αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
• Αν κατά τη διάρκεια της καταιγίδας βρίσκονται στο αυτοκίνητο, να το ακινητοποιήσουν στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα που ενδέχεται να πέσουν πάνω του. Επίσης να μείνουν μέσα σε αυτό με αναμμένα τα προειδοποιητικά φώτα στάσης, μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.


Ευχαριστούμε για τη συνεργασία
Γραφείο Τύπου



ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΙΤΡΟΥΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ


Ο Ιερός Ναός Τιμίου Σταυρού και Υπαπαντής του Κυρίου με την ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεωργίου πραγματοποιεί λαχειοφόρο αγορά στην οποία κληρώνεται το νέο ΤΟΥΟΤΑ AYGO 1000ce 5θυρο χωρίς τέλη κυκλοφορίας και με πολύ χαμηλή κατανάλωση (4,1 λιτ./100χλμ.).

Το αυτοκίνητο θα κερδίσει ο αριθμός του λαχνού που θα συμπίπτει με τον πρώτο αριθμό του τυχερού λαχνού του Λαϊκού Λαχείου της κλήρωσης που θα γίνει στις 17-3-2015.

Η τιμή του κάθε λαχείου ανέρχεται στα 3 ευρώ και περιέχει τέσσερις (4) διαφορετικούς 5ψήφιους αριθμούς.

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την αποπεράτωση του Ιερού Ναού Τιμίου Σταυρού και Υπαπαντής του Κυρίου Κατερίνης.

Παρακαλούμε θερμά όλους τους πολίτες της Πιερίας να αγκαλιάσουν για ακόμη μια φορά την προσπάθεια της ερανικής επιτροπής του Ιερού Ναού Τιμίου Σταυρού Κατερίνης και να συμβάλουν με αυτό τον τρόπο στη συνέχιση των έργων και στην αποπεράτωση του Ναού.

Λαχνούς μπορείτε να βρείτε στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού (Δάφνης 2), στα γραφεία της Εφημερίδας «Ολύμπιο Βήμα», Βότση 18 και στο βιβλιοπωλείο Σαββίδης Μ. Αλεξάνδρου 41, Κατερίνη.

ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΔΡΟΥ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

δελτιο τυπου




Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου, στις 6.00 το απόγευμα, μπροστά στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, θα πραγματοποιηθεί υπαίθρια χριστουγεννιάτικη εκδήλωση.
Στα πλαίσια της εορταστικής εκδήλωσης θα γίνει και η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δένδρου (φυσικός κέδρος), που βρίσκεται στην αυλή της Μητροπόλεως.
Θα συμμετάσχουν με καλλιτεχνικό πρόγραμμα:
·        Η Μικτή Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος,
·        Η Νεανική Χορωδία του Πνευματικού Κέντρου «Άγιος Φώτιος»,
·        Η Ορχήστρα Πνευστών του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης.
Θα χαιρετίσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος.
Στη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δένδρου θα παραστούν μέλη των κατηχητικών συνάξεων της Ιεράς Μητροπόλεως, καθώς επίσης και μαθητές σχολείων της περιοχής, όπως του 2ου Δημοτικού Σχολείου, του 4ου Γυμνασίου και του 4ου Λυκείου.
Η συμμετοχή στη χριστουγεννιάτικη αυτή εορτή είναι ελεύθερη.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ




ΠΡΩΤΆΘΛΗΜΑ Κ20 FOOTBALL LEAGUE ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΠΑΕ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ


ΓΗΠΕΔΟ ΝΕΑΣ ΕΦΕΣΟΥ  ΩΡΑ 15:00

Το δυναμικό του HOTEL ORFEAS CLASSIC,βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει :


Ότι  είναι έτοιμο

να σας καλωσορίσει και να σας υποδεχτεί ξανά.
Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε από καρδίας για όλες τις ευχές σας αυτήν τη δύσκολη στιγμή.
Ευχόμαστε σε όλους σας Καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές.


 
'ORFEAS' classic
3,Ethnikis Antistasis str.
60100 Katerini
t. 0030/2351077800
f.0030/2351026252

Ξεκίνησαν οι εγγραφές, για την χιονοδρομική περίοδο 2014-2015, στην Ακαδημία SKI – SNOWBOARD που διοργανώνει ο Χιονοδρομικός Όμιλος Κατερίνης.

xionodromikos_omilos_katerinis

Στην Ακαδημία μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών, αρχάριοι ή και προχωρημένοι. Τα μαθήματα θα γίνονται στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου κάθε Σάββατο. Εκμάθηση, εξοπλισμός και μεταφορά, εξασφαλίζονται από τον Χιονοδρομικό Όμιλο.
Πληροφορίες – εγγραφές, στα γραφεία του Ομίλου (Μ. Αλεξάνδρου 59 – τηλ. 2351033123), Δευτέρα έως Παρασκευή τις ώρες 19.00΄ – 21.00΄.
Η περίοδος των εγγραφών λήγει στις 20 Δεκεμβρίου 2014.
Το Δ.Σ.

Να μην ξεχνάμε τον αλήτη, ψεύτη που διόρισε ο εθνικός ολετήρας στη θέση του, αφού πρώτα μας έφερε το ΔΝΤ!

Η Χρυσούλα Διαβάτη... τους ξεφτίλισε όλους κι όλες!

Αναζητούνται επειγόντως αποστάτες…

Από σήμερα το απόγευμα, παρά τις …ηρωικές σαπουνόφουσκες του πρωθυπουργού περί «εξόδου από τα μνημόνια», έχουμε απόφαση για δίμηνη παράταση του μνημονίου.
Το κόστος; Μέχρι το Φλεβάρη να έχουμε ψηφίσει όλα εκείνα τα αντιλαϊκά μέτρα, όπως η αύξηση του χαμηλού ΦΠΑ στον τουρισμό, τα νησιά και τις εκδόσεις, η κατάργηση της ρύθμισης των 100 δόσεων σε Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία κ.ά., ώστε να πάρουμε την τελευταία δόση του δανείου από τους ευρωπαίους «εταίρους» μας του 1,8 δισ. ευρώ.
Στη συνέχεια, σύμφωνα με αυτά που έχει συνομολογήσει η συγκυβέρνηση με τους δανειστές, θα έχουμε νέες... διαπραγματεύσεις για να χαραχτεί η «πιστοληπτική γραμμή», που θα επιφέρει ένα νέο, τουλάχιστον διετές μνημόνιο, με ακόμη χειρότερα μέτρα τόσο όσον αφορά τα εργασιακά (απελευθέρωση απολύσεων, επαναφορά λοκ άουτ κ.λπ.), όσο και την καταβαράθρωση του ασφαλιστικού.
Τα μέτρα είναι τόσο μαύρα κι άραχνα, που ακόμη και η ίδια η συγκυβέρνηση θεωρεί πολύ δύσκολο να ψηφιστούν ακόμη και από δικούς της βουλευτές, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσουν δυσμενές κλίμα για την εύρεση των 180 βουλευτών για την εκλογή του Προέδρου Δημοκρατίας, που θα σημάνει γι’ αυτήν παράταση ζωής για ακόμη ενάμιση χρόνο.
Γι’ αυτό και σπρώχνει πλέον και τα …ρέστα της. Αποφάσισε να αρχίσει εσπευσμένα τις διαδικασίες για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας στις 17 Δεκεμβρίου, δηλαδή πριν ψηφιστούν τα νέα πιο σκληρά και αιμοσταγή μέτρα.
Ρίχνει τα δίχτυα της αναζητώντας, προφανώς με το αζημίωτο, «προθύμους» αποστάτες – αφού αλλιώς δεν της βγαίνουν τα κουκιά – ξαναγυρίζοντας την πολιτική ζωή του τόπου 50 ολόκληρα χρόνια πίσω.
Ας αρχίσουμε να φυλάμε το σάλιο μας, λοιπόν. Έχει να πέσει, τις επόμενες μέρες, πολύ, μα πολύ, φτύσιμο…

Νίκος Πέρπερας 
από imerodromos, μέσω "Το Γρέκι"

H Bουγιουκλάκη πήρε το όπλο της... Στ' αρχίδια μας!

Μοντάζ "Το Γρέκι"

Εσένα θέλουμε κι ας πάμε ούλοι μετανάστες!

Καταλαβαίνω την αγωνία σας... κι εγώ πατέρας είμαι!

"Θολό τοπίο" οι ανεξάρτητοι βουλευτές για την προεδρική εκλογή. Ολοταχώς προς εκλογές...


Με τα έως τώρα δεδομένα η κατάσταση που διαμορφώνεται για τους 24 ανεξάρτητους βουλευτές για την προεδρική εκλογή έχει ως εξής:
Στο «ΟΧΙ» φαίνεται να είναι οι Οδυσσέας Βουδούρης, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Θεόδωρος Παραστατίδης, Ραχήλ Μακρή, Θεοδώρα Τζάκρη, Μίμης Ανδρουλάκης
Πιθανόν «ΟΧΙ» οι... Πέτρος Τατσόπουλος, Γιώργος Κασαπίδης, Μάρκος Μπόλαρης
Στο «ΝΑΙ» Παναγιώτης Μελάς, Κατερίνα Μάρκου, Βασίλης Οικονόμου, Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Χρήστος Αηδόνης
Πιθανόν «ΝΑΙ» Βασίλης Καπερνάρος, Γιώργος Νταβρής, Κώστας Γιοβανόπουλος, Γιάννης Κουράκος, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος
Χωρίς «πρόσημο» εξακολουθεί να παραμένει η θέση των Μίκας Ιατρίδη, Πάρι Μουτσινά, Βύρωνα Πολύδωρα και Στάθη Μπούκουρα.
Με βάση αυτά πάντως και εφόσον ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ δεν έχουν διαρροές, η πλάστιγγα γέρνει υπέρ του ΟΧΙ στον τελικό συσχετισμό δυνάμεων, όπερ σημαίνει ότι αυξάνονται πολύ οι πιθανότητες για εκλογές. 

Οι ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ λιγοστεύουν, μας τελειώνουν... Τελευταίος ήταν ο Μελάς... Δεν ακολουθεί κανένας νεκρούς στον τάφο…


Πιο πιθανό το φλερτ μέσω... Facebook



Η γλώσσα του έρωτα έχει αποκτήσει πολλά... ψηφιακά χαρακτηριστικά πια, μέσω γραπτών μηνυμάτων και διασυνδέσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και φυσικά, έχει επηρεάσει και
τον τρόπο που φλερτάρουν πια οι άνθρωποι.

Μια έρευνα που έγινε στη Μ. Βρετανία δείχνει, ότι πλέον είναι πιο πιθανό να κάνουμε «poke» σε κάποιον στο Facebook για να δείξουμε το ενδιαφέρον μας στο πρόσωπό τους, παρά να τους ζητήσουμε να βγούμε ραντεβού.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η ίδια έρευνα, ο λόγος γι τν οποίο παρατηρείται αυτή η τάση είναι ότι το 38% των ανθρώπων ντρέπεται να μιλήσει με κάποιον που τους αρέσει πρόσωπο με πρόσωπο.

Στην έρευνα συμμετείχαν 2.000 ενήλικες Βρετανοί.

Σχεδόν ένας στους πέντε ανέφερε ότι χρησιμοποιεί κυρίως μηνύματα μέσω Facebook, ενώ για άλλους ένα τηλεφώνημα ή ένα γραπτό μήνυμα είναι πιο «ευθύ» από μια συνομιλία πρόσωπο με πρόσωπο.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, ενώ το 50% των ανθρώπων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι νιώθουν αρκετή αυτοπεποίθηση για να ζητήσουν από κάποιον να βγει ένα ραντεβού μαζί τους, το ένα τρίτο παραδέχτηκε ότι ντρέπεται ή ότι νιώθει μεγάλη νευρικότητα για να σηκώσει το τηλέφωνο και να μιλήσει με «το πρόσωπο».

Τι γίνεται όταν ανεβαίνει η τεστοστερόνη στις γυναίκες;

Πηγή: ~ NEWSCITY1

Το γεγονός ότι οι άνδρες θέλουν να κάνουν σεξ περισσότερο από τις γυναίκες, αποδίδεται εδώ και δεκαετίες από τους επιστήμονες στα 
υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης που εκκρίνουν. Τι συμβαίνει όμως όταν οι γυναίκες εκκρίνουν κι εκείνες υψηλά επίπεδα της ορμόνης του έρωτα; Θέλουν να κάνουν περισσότερο σεξ;

Μια ομάδα απ το Πανεπιστήμιο του Michigan η οποία ερεύνησε το θέμα, ανακάλυψε ότι όταν η γυναίκα εκκρίνει υψηλά ποσοστά τεστοστερόνης νοιώθει έντονη την επιθυμία να αυνανίζεται, παρά να κάνει σεξ!

Σύμφωνα με τους ερευνητές αυτό σημβαίνει εξ’ αιτίας πολλών παραγόντων, κύριος εκ των οποίων είναι το άγχος.

Η έρευνα ήταν μία από τις λίγες που βασίστηκε στην εξέταση υγιών ατόμων. Οι περισσότερες βασίζονται σε μοντέλα ζώων ή σε άτομα με δυσλειτουργίες στην έκκριση ορμονών.

Σε αυτήν 105 γυναίκες και 91 άνδρες συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τη σεξουαλική τους ζωή, απαντώντας σε ερωτήσεις όπως «Είστε κυρίαρχος του σώματός σας κατά τη διάρκεια του σεξ»; Εδωσαν επίσης ένα δείγμα σάλιου, για να μετρηθεί η τεστοστερόνη και η ορμόνη του στρες, η κορτιζόλη. 

Επικοινωνιακά τρικ... για μια επιτυχημένη σχέση!

Πηγή: ~ NEWSCITY1
Γιατί και μια σχέση να μην έχει κι αυτή τις επικοινωνιακές της ανάγκες. Η επικοινωνιολόγος 
Χάιντι Λαζάνη μας δίνει μερικά tips γι να κάνουμε τη σχέση μας επιτυχημένη...

Στην εποχή μας που η επικοινωνία παίζει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των πραγμάτων, χαράξτε κι εσείς τη δική σας... επικοινωνιακή στρατηγική και κινηθείτε αποτελεσματικά προς την επίτευξη του πρωταρχικού σας στόχου. Ποιος είναι αυτός; Μα, ποιος άλλος... μια επιτυχημένη σχέση!

Επικοινωνιακός Στόχος: Επιτυχημένη Σχέση

Μεθοδολογία: Τα 3Α : Αγάπη, Αυθεντικότητα Συναισθημάτων, Αναπόληση πρώτου ραντεβού

Πλάνο ενεργειών:
-Ξυπνήστε πρώτη και φτιάξτε του μια κούπα ζεστό αρωματικό καφέ και συνοδέψτε τη με ένα κομμάτι σοκολάτας… για να ξεκινήσει γλυκά η μέρα!

-Διαλέξτε του μια έντονη χρωματιστή γραβάτα ή ένα χαρούμενο t-shirt (ανάλογα το στιλ του) και πείτε του πως θα του φέρει γούρι στο πρωινό δύσκολο ραντεβού του, στη δουλειά του κλπ.

-Κοιτάξτε τον στα μάτια κάθε φορά που σας μιλά ή του μιλάτε όπως ακριβώς την πρώτη φορά. Μην μου πείτε πως έχετε ξεχάσει το πώς;

-Αφήστε σημειώματα στο ψυγείο χρησιμοποιώντας ροζ χαρτάκια για τα γλυκόλογά σας, κίτρινα για τα ψώνια που πρέπει να φέρει και πράσινα για το βραδινό πρόγραμμα που έχετε ήδη κανονίσει. Έτσι, να έχει να “ελπίζει” κι αυτός σε ένα ιδιαίτερο βράδυ, να έχει κάτι όμορφο να περιμένει.

-Κόψτε λουλούδια από τη γλάστρα σας κ γεμίστε το βάζο στην τραπεζαρία σας. Αφήστε τα λουλούδια να κλέψουν το πλάνο όταν επιστρέψει το βράδυ στο σπίτι… Θα δει πόσο σας μοιάζουν!

-Ετοιμαστείτε για τη δουλειά και φορέστε το πιο ωραίο σας χαμόγελο… Η ζωή είναι γυναίκα και εσείς επίσης. Μην το ξεχνάτε!

-Αφήστε να σας φλερτάρουν και να σας περιεργαστούν με τα μάτια τους στο δρόμο προς τη δουλειά χωρίς να δείχνετε πως σας ενδιαφέρει γιατί εξάλλου εσείς έχετε ήδη τον … ιππότη σας!

-Πριν γυρίσετε το βράδυ στο σπίτι βάλτε στο συρτάρι της μνήμης τα κακά της ημέρας. Κρατήστε τα καλά και μην αφήσετε τίποτα να σας χαλάσει λίγες ώρες χαλάρωσης με φίλους ή τον σύντροφό σας!

-Δώστε του μια γλυκιά αγκαλιά και πείτε του και δυο όμορφα λόγια… κρυφά στο αυτί. Σας θυμίζει το πρώτο ραντεβού;

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ! Σήμερα δίνουμε το παρών στην Καλλιθέα...

Βόμβα από Σόιμπλε: Αβεβαιότητα στην Ελλάδα όπως στην εποχή των Κανών - Γνώριζαν οι Γερμανοί τα σχέδια του Αντ. Σαμαρά!


Βόμβα από Σόιμπλε: Αβεβαιότητα στην Ελλάδα όπως στην εποχή των Κανών - Γνώριζαν οι Γερμανοί τα σχέδια του Αντ. Σαμαρά!
“Θετική” χαρακτήρισε o B. Σόιμπλε την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να επισπεύσει τις προεδρικές εκλογές, σημειώνοντας μάλιστα πως “τον τελικό λόγο έχουν το Κοινοβούλιο και ο ελληνικός λαός”. Ειδικότερα, ο κ. Σόιμπλε δεν δήλωσε έκπληκτος, αλλά ούτε και ανήσυχος, αφού είπε ότι η χώρα έχει βρεθεί και στο πρόσφατο παρελθόν σε κατάσταση πολιτικής αβεβαιότητας.
“Εάν δούμε σε ανασκόπηση τι έγινε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, είχαμε δύο φορές εκλογές, όμως κάποια στιγμή η Ελλάδα άρχισε να ανακάμπτει. Εάν δούμε τώρα τι έχει καταφέρει η Ελλάδα, κανείς μέσα σε αυτή την αίθουσα δεν θα το πίστευε. Είναι μια μεγάλη επιτυχία. Δεν έχουν όμως περάσει το βουνό, όπως δείχνουν οι αντιδράσεις” ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.
Τόνισε ακόμη ότι στον διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη προστέθηκε η εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, για να σημειώσει όμως και πάλι ότι αυτή δεν είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με μερικά χρόνια πριν, όταν οι Έλληνες χρειάστηκε να ψηφίσουν δυο φορές.
Βόμβα από Σόιμπλε: Αβεβαιότητα στην Ελλάδα όπως στην εποχή των Κανών - Γνώριζαν οι Γερμανοί τα σχέδια του Αντ. Σαμαρά!
Η διαφορά τώρα -όπως είπε ο Γερμανός υπουργός- είναι ότι πρόκειται για εκλογή Προέδρου, για την οποία απαιτείται το 60% της Βουλής,διαφορετικά η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές. “Εξαιτίας αυτού, υπάρχει μια πολιτική αβεβαιότητα η οποία δημιουργεί οικονομικές αναταράξεις” εξήγησε.
Παρέπεμψε μάλιστα στη σύνοδο των Κανών, λέγοντας: “Την κατάσταση αυτή την είχαμε, αν θυμάστε, και στο Συμβούλιο των Κανών, όταν διαπραγματευτήκαμε με τον Παπανδρέου το δημοψήφισμα, το οποίο βέβαια την επόμενη μέρα αποσύρθηκε, υπό την πίεση του τότε υπουργού Οικονομικών Βενιζέλου”.
Στο πλαίσιο των δηλώσεών του, ο κ. Σόιμπλε μίλησε με θερμά λόγια τόσο για τον Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο χαρακτήρισε ως μια “αποφασιστική προσωπικότητα που κατάφερε αυτές τις θετικές εξελίξεις στην Ελλάδα”, όσο και για τον Ευάγγελο Βενιζέλο λέγοντας ότι είναι “ένας παλιός φίλος” τον οποίο χαίρεται που θα ξαναδεί στη συνάντηση που θα έχουν στο Βερολίνο.
Για «έξυπνη κίνηση» και «υπολογισμένο ρίσκο» μίλησε και ο Μίχαελ Φουχς, αντιπρόεδρος της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU), σχολιάζοντας την κίνηση Σαμαρά. Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg αποκάλυψε πως συνομίλησε τηλεφωνικά με τον κ. Σαμαρά χθες Δευτέρα, προβλέποντας μάλιστα πως «οι πιθανότητες να αποδώσει είναι κάτι παραπάνω από καλές. Ξέρει τι κάνει».
Πιστωτική γραμμή
Νωρίτερα είχε δηλώσεις ότι η Ελλάδα ίσως λάβει την πιστωτική γραμμή στα τέλη Φεβρουαρίου, επισημαίνοντας ότι δεν θα χρειαστούν επιπλέον χρήματα.
«Η Ελλάδα ζήτησε παράταση του προγράμματος. Το αίτημα θα περιοριστεί σε παράταση δύο μηνών. Θα καταθέσουμε πρόταση για αυτό στη γερμανική βουλή την επόμενη εβδομάδα, θα το συζητήσουμε και ευελπιστώ ότι θα συμφωνήσουμε. Αν και τα άλλα κράτη μέλη συμφωνήσουν, θα υπάρξει παράταση» ανέφερε ο κ. Σόιμπλε μιλώντας σε δημοσιογράφους. μετά τη συνεδρίαση του Ecofin στις Βρυξέλλες.
Σημειώνεται ότι αύριο Τρίτη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, θα έχει συνάντηση με τον κ. Σόιμπλε, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψής του στο Βερολίνο. Θα ακολουθήσουν την Πέμπτη συναντήσεις με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας, Σίγκμαρ Γκάμπριελ και τον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ.