ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Λέμε την αλήθεια για τις κηδείες που πιάνουν τόπο!


Τα σκ@τά (για λίγο) επιπλέουν… Α. Γκερέκου και Β. Οικονόμου σε εντυπωσιακό πολιτικό σέρφινγκ


Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιοι (και πόσοι)  μπορεί να αισθάνονται προδομένοι από την …μεταπήδηση της κυρίας Γκερέκου στη Νέα Δημοκρατία (από το ΠΑΣΟΚ) και του κυρίου ΒασίληςΟικονόμου από τις …κεντροαριστερές του αναζητήσεις στη δεξιά του κυρίου Σαμαρά. Δεν είναι αυτό άλλωστε το θέμα μας. Το θέμα μας, γενικότερα έχει να κάνει με τη  ξεδιάντροπη ξεφτίλα  και ειδικότερα με την πολιτική ξεφτίλα που όσο κι αν την περιμένει κανείς, μένει με το... στόμα ορθάνοιχτο όταν τη βλέπει μπροστά του. Παρ ότι ουδεμία εκτίμηση ή προσδοκία τρέφαμε στα πρόσωπα της Ατζελας Γκερέκου και του Βασίλη Οικονόμου, ομολογούμε ότι κατάφεραν να επιβεβαιώσουν την άποψή μας ότι δεν υπάρχει πάτος στην ξεφτίλα.

Παράδειγμα πρώτο, Οικονόμου:

«Ο Βουλευτής περιφέρειας Αττικής κ. Βασίλης Οικονόμου, θα συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του κόμματος.

Ο ίδιος ο Οικονόμου σε ανακοίνωση που εξέδωσε δικαιολογεί την μεταπήδησή του από τα κεντροαριστερά λημέρια στη δεξιά του Σαμαρά ως εξής:

  «Στη χώρα μας διεξάγονται οι πιο κρίσιμες εθνικές εκλογές της μεταπολίτευσης. Τα διακυβεύματα είναι πολλά για την πορεία που θα ακολουθήσει η ελληνική κοινωνία και η χώρα τις επόμενες δεκαετίες. Δεν είναι κινδυνολογία. Είναι πραγματικός ο κίνδυνος να απομονωθούμε, να βρεθούμε εκτός της ευρωζώνης και να υποστούμε τεράστια κοινωνική και εθνική ζημιά με βαριές απώλειες για όλο το λαό και ιδιαίτερα για τους πιο αδύναμους.

 Με αυτά ως δεδομένα ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα του Πρωθυπουργού. Οι δυνάμεις του Μεταρρυθμιστικού Κέντρου είμαστε αποφασισμένες να διασφαλίσουμε τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Αυτό γίνεται σίγουρα μόνο εάν είναι πρώτο κόμμα η ΝΔ σε αυτές τις εκλογές. Γι΄ αυτό θα δώσουμε σε αυτές τις εκλογές όλες μας τις δυνάμεις.

 Απευθύνω κάλεσμα εθνικής ευθύνης και συνεννόησης σε όλους τους πολίτες με τους οποίους έχουμε βρεθεί σε  κοινούς αγώνες στο χώρο της Κεντροαριστεράς. Δυστυχώς για την Κεντροαριστερά σε αυτές τις εκλογές κυριαρχεί η διάσπαση και ο διχασμός. Για την Ελλάδα δεν έχουμε τέτοια πολυτέλεια, είναι η κρίσιμη ώρα. Ας δώσουμε το παρών όλοι μαζί όχι στους εσωτερικούς εμφυλίους αλλά στη μάχη για μια Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη, διορθώνοντας λάθη και αδικίες της εποχής των μνημονίων, ενώνοντας τις δυνάμεις μας για την έξοδο από την κρίση. Για να δημιουργήσουμε ένα μέτωπο κοινής λογικής των φιλοευρωπαϊκών δημοκρατικών δυνάμεων απέναντι στη χαοτική αβεβαιότητα μιας θολής πρότασης που διακινδυνεύει τα πάντα για το λαό μας. Συμπορεύομαι με τον Αντώνη Σαμαρά σε αυτή την καθοριστική μάχη για την Πατρίδα μας».

Όλα τα παραπάνω θα μπορούσε να τα πει με απλούστερο και συντομότερο τρόπο: «εις οιωνός άριστος αμύνομαι για την πάρτη μου»

 Παράδειγμα δεύτερο, Γκερέκου

 Με ανακοίνωσή της η Ατζελα Γκερέκου ανακοινώνει την συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ ως εξής:

 «Αποφάσισα να ανταποκριθώ στην πρόσκληση του Αντώνη Σαμαρά για συστράτευση σε έναν κοινό αγώνα, συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Κέρκυρα. Καλώ τους συμπολίτες μου να με στηρίξουν. Γνωρίζουν ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις, όπως έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια, για να διασφαλίσω το συμφέρον του τόπου μου, την ευημερία και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας».

Τρεις μόλις μέρες νωρίτερα η κυρία Γκερέκου σε άλλη της γραπτή δήλωση ανέφερε:

«Η διαδρομή μου στην πολιτική με δίδαξε ότι οι πολίτες αξιώνουν καθαρή θέση, συνεπή στάση, υπεύθυνη συμπεριφορά. Γι” αυτό και δε θα μπορούσα παρά να συνεχίσω όπως ακριβώς ξεκίνησα αυτή τη διαδρομή, ως υποψήφια του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα. Έχω το χρέος να τιμήσω την παράταξη που με ανέδειξε και, κυρίως, τις Κερκυραίες και τους Κερκυραίους που με εμπιστεύθηκαν σε τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η συνεργασία και η ενότητα είναι ο μόνος δρόμος για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς. Ο χρόνος θα δικαιώσει αυτή την προσπάθεια. Ενώνω τις δυνάμεις μου με εκείνες όσων ασπάζονται την ανάγκη για έναν ισχυρό τρίτο πόλο, με αναβαθμισμένη θέση σε μια κυβέρνηση συνεργασίας μακράς πνοής. Που θα κάνει πράξη μια άλλη στρατηγική για τη χώρα, αξιοποιώντας προς όφελος των πολλών τις δυνατότητες και την ασφάλεια που εγγυάται η συμμετοχή μας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Αυτή την ελπίδα των συμπολιτών μου θέλω να εκφράσω.Και με αυτό το όραμα θα συνεχίσω την πορεία μου στο πλευρό τους».

Είναι προφανές ότι και η κυρία Γκερέκου για την «πάρτη της… αμύνεται»…

Υ.Γ. τι  κάνει ο Οικονόμου και η Γκερέκου δεν μας απασχολεί πέρα από το εύλογο δικαίωμά μας να παρατηρούμε και να αξιολογούμε τις πράξεις και τη στάση των πολιτικών. Αυτό πάντως, που πραγματικά μας απασχολεί είναι ο τρόπος με τον οποίο η ελληνική κοινωνία (οι ψηφοφόροι) θα τους αντιμετωπίσει, κλείνοντας (ελπίζουμε) τη μύτη και αποστρέφοντας το κεφάλι από την (πολιτική) μπόχα….

Δημήτρης Μηλάκας από imerodromos, μέσω "Το Γρέκι"

Αλήθεια, τι απέγινε η έρευνα για τον Παπαμίκο; Το άλλο δεξί χέρι του Αντωνάκη Σαμαρά... Η όποια αντιμνημονιακή κυβέρνηση τους στείλει στους ξεφτιλισμένους δικαστές -αυτούς που τους τηλεφωνεί ο Σαμαράς για τον ποιο να γαμήσουν- και δεν τους παραδώσει σε Δικαστήριο με λαϊκή σύνθιεση για να δικαστούν, θα είναι κατάπτυστη κυβέρνηση!

Κεντρικό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία της Ν.Δ παίζει ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος, παρότι εκκρεμούν απαντήσεις τόσο από το ΥΠΕΞ όσο και από τη δικαιοσύνη,  σχετικά με το αν υλοποιήθηκαν τα προγράμματα της ΜΚΟ στην οποία συμμετείχε,  τα οποία χρηματοδοτήθηκαν με σχεδόν 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Η ΜΚΟ του Α. Παπαμιμίκου ασχολούνταν, σύμφωνα με όσα δήλωναν οι ίδιοι,  με την ενίσχυση της δημοκρατίας στα Βαλκάνια και αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο λάμβαναν την αδρή αυτή χρηματοδότηση από την ελληνική κυβέρνηση. Το έργο δηλαδή που είχαν αναλάβει  να υλοποιήσουν με τα χρήματα αυτά, ήταν η ενίσχυση της δημοκρατίας στα γειτονικά βαλκανικά κράτη.

Σύμφωνα με έγγραφο του ΣΔΟΕ, που είχε αποκαλύψει πριν από μερικούς μήνες η εφημερίδα «Το Ποντίκι» η εισαγγελία έχει διατάξει έρευνα  για τη συμμετοχή του γραμματέα της Ν.Δ στη ΜΚΟ, που ονομαζόταν «Δίκτυο Πρωτοβουλίας για τη Δημοκρατία στα Δυτικά Βαλκάνια» και στη συνέχεια ''Δίκτυο για τη δημοκρατία στη νοτιονανατολική ευρώπη''.



Η έρευνα αφορά  τα αδικήματα της υπεξαίρεσης σε βάρος του Δημοσίου, της κατ εξακολούθηση απάτης σε βάρος του Δημοσίου, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της  έκδοσης πλαστών και εικονικών τιμολογίων.
Το  ΣΔΟΕ είχε ζητήσει από το ΥΠΕΞ στοιχεία για  προγράμματα τα οποία χρηματοδοτήθηκαν  την περίοδο 2001-2010 με το ποσό των  2.492.728,17 αλλά  ουδείς γνωρίζει εάν τα προγράμματα αυτά υλοποιήθηκαν.

Το Thepressproject δημοσιεύσει σήμερα τα προγράμματα  αυτά και τα ποσά με τα οποία χρηματοδοτήθηκαν, όπως αναφέρονται στις λίστες του ΥΠΕΞ,  και ζητά από την ελληνική κυβέρνηση και τη Δικαιοσύνη απαντήσεις για το αν υλοποιήθηκαν ή όχι.

Πίνακας Προγραμμάτων Ανα Έτος

Ανοικτά Προγράμματα
2007ΔΙ.ΔΗ.Ν.Ε.-ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗΚατασκευή σωληνώσεων παροχής νερού στην ΑΛΒΑΝΙΑΑΛΒΑΝΙΑ
2007ΔΙ.ΔΗ.Ν.Ε.-ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗΚατασκευή γυμνασίου στη Κορυτσά (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ 3)-Β ΦΑΣΗ - ΑΛΒΑΝΙΑΑΛΒΑΝΙΑ
2007ΔΙ.ΔΗ.Ν.Ε.-ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗΚατασκευή Μουσειακού Κέντρου στην ΚορυτσάΑΛΒΑΝΙΑ

Χρηματοδοτήσεις προγραμμάτων που έλαβε η ΜΚΟ ΔΙΔΗΝΕ Ανα Έτος (ανοικτά και κλειστα προγράμματα)

2001

ΔΙΚΤΥΟ ΠΡΩΤΡΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ*LDCs ΑπροσδιορισταΤο πρόγραμμα φιλοδοξει να ενισχύσει του δημοκρατικούς θεσμούς στις χώρε;ς των Δυτ. Βαλκανιων δια μέσω της κεπαιδευσης στελεχώνΔρχ 180.000.000,00Ecu528.246,52

Για το  2002, δεν δόθηκαν χρηματοδοτήσεις.

2003

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗΑΛΒΑΝΙΑΑΝΕΓΕΡΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 1200 ΠΕΡΙΠΟΥ Τ.Μ. ΣΕ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΑ ΧΩΡΟ. Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙ225.000,00

2004

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗΑΛΒΑΝΙΑΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ TOY ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΟΡΥΤΣΑΣ. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ (ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ, ΥΔΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ, ΘΕΡΜΑΝΣΗ450.000,00
ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗΑΛΒΑΝΙΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ, ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΟΡΥΤΣΑ135.000,00

H ΥΔΑΣ αναφέρειστο έγγραφο προς ΣΔΟΕ ότι έδωσε 360.000 ευρώ,ενώ  το άθροισμα των χρηματοδοτήσεων ανωτέρω ανέρχεται 585.000 ευρώ, δηλαδή δεν συμπεριέλαβαν  τις 450.000,00 ευρώ

2005

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗΑΛΒΑΝΙΑΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ135.000,00
ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗΑΛΒΑΝΙΑΑΝΕΓΕΡΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΤΣΑ90.000,00
ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗΑΛΒΑΝΙΑΚατασκευή Γυμνασίου στην Κορυτσά125.000,00

2006

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ Ν.-Α.ΕΥΡΩΠΗΑΛΒΑΝΙΑΑΝΕΓΕΡΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ & ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ & ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΤΣΑ (ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ 2")90.000,00
ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ Ν.-Α.ΕΥΡΩΠΗΑΛΒΑΝΙΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ90.000,00

Το έγγραφο της ΥΔΑΣ προς ΣΔΟΕ αναφέρει ότι εκταμιεύτηκαν χρηματοδοτήσεις ύψους 88.280ευρώ, ενώ το άθροισμα των χρηματοδοτήσεων των δύο ανωτέρω προγραμμάτων ανέρχεται στις 180.000 ευρώ.

2007

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗΑΛΒΑΝΙΑΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ - ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ - ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΑΝΑΓΝΚΩΝ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΜΕΣΩΣ275.000,00
ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗΑΛΒΑΝΙΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΓΩΓΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΕΡΟΥ - AΓ.ΣΑΡΑΝΤΑ - ΔΗΜΟΣ ΦΟΙΝΙΚΙΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΟΥ250.000,00
ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗΑΛΒΑΝΙΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΟΡΥΤΣΑΣ - ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ -ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΔΙΑΣΩΣΗ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΕΚΘΕΜΑΤΩΝ240.000,00
ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΟΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗΑΛΒΑΝΙΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ - ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ74.616,00

2008

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗΑΛΒΑΝΙΑΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ165.000,00

2009

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗΑΛΒΑΝΙΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΔΑΤΟΣ144.750,00    
ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (Κ.Π.Ε.Ε.) & ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗ Ν.Α. ΕΥΡΩΠΗΕΥΡΩΠΗ ΑΚΑΤΑΝΕΜΗΤΑYOUNG LEADERS PHASE 1 - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ, ΕΞΕΥΡΩΠΑΪΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ 16.240,00    
ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (Κ.Π.Ε.Ε.) & ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗ Ν.Α. ΕΥΡΩΠΗΕΥΡΩΠΗ ΑΚΑΤΑΝΕΜΗΤΑYOUNG LEADERS PHASE 1 - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ, ΕΞΕΥΡΩΠΑΪΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ8.654,00    

Έγγραφο ΥΔΑΣ προς ΣΔΟΕ δηλώνει 144.750,000 ενώ ο πίνακας αναφέρει 16.240,00 + 8.654,00 για κοινό πρόγραμμα ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (Κ.Π.Ε.Ε.) & ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗ Ν.Α. ΕΥΡΩΠΗ

2010

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗΑΛΒΑΝΙΑΒ ΔΟΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ << ΜΟΥΣΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΤΣΑ>>144.000,00

Η προς γαλάζιο τσοπάνη επιστολή... Δοσίλογε απερχόμενε πρωθυπουργέ, που ξεπούλησες τη χώρα και φτωχοποίησες τους Έλληνες...


Γράφει ο mitsos175.
     
Ηπρος γαλάζιο τσοπάνη επιστολή...
Διεύθυνση: Μικρό μαντρί Νέας Δημοκρατίας 13%.

Δοσίλογε απερχόμενε πρωθυπουργέ, που ξεπούλησες τη χώρα και φτωχοποίησες τους Έλληνες, άκου τα παρακάτω:

Η λέξη "λαθρομετανάστης" που είπες, σε αντίθεση με νόμο που εσύ ψήφισες, όταν σε συνέφερε, είναι προσβλητική, για όσους έφυγαν κατά καιρούς από ένα... τόπο λόγω ανάγκης: Πόλεμο, φτώχεια, πολιτική δίωξη κα. Πάρα πολλοί Έλληνες στο παρελθόν γνώρισαν την προσφυγιά και τη μετανάστευση. Είσαι πολύ λίγος για να προσβάλεις όλους αυτούς. Το ίδιο μικρό είναι και το κόμμα σου. Ξέρω, ότι κλείνεις το μάτι στη Χρυσή Αυγή. Να υποθέσω, ότι θα τους βγάλεις από το κελί και θα τους βάλεις στο Επικρατείας; Μ' άρεσε που τσουβάλιαζες άλλους με την παρέα του Μπαλτάκου. Θα κάνεις καμιά διεύρυνση; Σε είπε βέβαια μαλάκα άλλα σιγά το μυστικό.
Όταν κάνει έγκλημα κάποιος, δεν πιάνουμε κι άλλους, εντελώς αθώους, να τους φυλακίσουμε ως αντίποινα. Αυτό το σύστημα "δικαιοσύνης" το έκανε μόνο ο Χίτλερ. Εμείς σύντομα θα διώξουμε το στρατό κατοχής και τη μαριονέτα τους. Το δίκαιο λέει ότι τιμωρείται κάποιος εφόσον κάνει κάτι κακό και για αυτό που διέπραξε. Δεν ξέρεις από δικαιοσύνη, δεν μου κάνει εντύπωση.
Εκτέλεσαν άνανδρα Αριστερούς, οι οποίοι μάχονταν για Ελευθερία του λόγου, πράγμα επίσης άγνωστο σε σένα και σ' όλους τους δικτάτορες. Παρεμπιπτόντως τα θύματα σατίριζαν και τη Μέρκελ.
Α ναι! Σατίριζαν και τα στραβά του Χριστιανισμού (παιδεραστές παπάδες λχ), τις ΗΠΑ, τους ρατσιστές, τους σιωνιστές... Θα αυτοϊκανοποιούνται πολλοί σύμμαχοι σου, μαζί με τους ηλίθιους φανατικούς θρησκόληπτους καπηλευτές του Ισλάμ, γιατί έφυγε από τη μέση μια φωνή αλήθειας και θάρρους. Αλήθεια, Θάρρος, σου βάζω πολλές άγνωστες λέξεις. Το "ευχαριστώ αφέντρα" το ξέρεις στα γερμανικά πάντως.
Οι ΗΠΑ εξόπλισαν τους μισθοφόρους του ISIS. Κατά περίεργο τρόπο οι ενέργειες των μισθοφόρων εξυπηρετούν μόνο τους Αμερικάνους. Κοντά στον αμερικάνικο βασιλικό ποτίζεται κι η ναζιστική γλάστρα. Εσύ στηρίζεις το ΝΑΤΟ, που βομβαρδίζει χώρες ειρηνικές και δημιουργεί από τη μια πρόσφυγες κι από την άλλη φανατικούς, που πολεμάνε για τις εταιρίες, οι οποίες λάδωσαν το μισό σου κόμμα. Αυτό το έκαναν λοιπόν σύμμαχοι σου. Κατά του Άσαντ δεν ήσουν; Κατά του Άσαντ είναι κι αυτοί. Από Μέση Ανατολή δόθηκε η εντολή, ίσως μετά από έγκριση της CIA.
Ο αποπροσανατολισμός δεν θα πιάσει. Ο ΕΝΦΙΑ είναι ήδη μέσα στα σπίτια μας. Οι παγωμένοι από το κρύο εκατομμύρια. Οι άνεργοι επίσης. Οι άστεγοι χιλιάδες. Πόσοι πέθαναν από το κρύο; Πόσοι αυτοκτόνησαν; Πόσοι πήγαν από περικοπές στην Υγεία; Πήρες στο λαιμό σου περισσότερους. Σε μάθαμε και ξέρουμε καλά, ότι είσαι πιο καταστροφικός ακόμα κι από αυτά τα κτήνη και το ίδιο απάνθρωπος.
Όταν κάνεις επίθεση σε βασικά ανθρώπινα δικαιώματα μας προκαλείς αφάνταστα. Θέλεις μήπως να βγάλεις το ΣΥΡΙΖΑ αυτοδύναμο; Συνέχισε τις κουταμάρες. Η απειλή του φασισμού ενώνει τον κόσμο, που πιστεύει στον Άνθρωπο, την Ελευθερία και τη Δημοκρατία. Και αυτοί είναι οι περισσότεροι. Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς. Έχεις μασήσει πολλούς μισθούς και συντάξεις. Και πάρα πολλές θέσεις εργασίας.
Θα τα πούμε ξανά στις κάλπες. Δεν θα είμαι τόσο ευγενικός εκεί...

Πολύ αργά για δάκρυα υποκριτές, δήθεν ηγέτες ευρωπαϊκών πολιτισμένων χωρών... τραπεζοϋπάλληλοι!


Με τα όπλα που προμηθεύει η "σοσιαλιστική" Γαλλία στους "τζιχαντιστές" πεθαίνουν στη Συρία οι ανυπότακτοι Σύριοι...
Δεν δολοφονούν μόνον στο Παρίσι οι ΝΑΤΟϊκοί μισθοφόροι, αλλά κυρίως και καθημερινά στην Ανυπότακτη Συρία!
Από το κρύο τα παιδιά των ξεσπιτωμένων από τους τζιχαντιστές οικογενειών της Συρίας... με τους πατεράδες ν' αναζητούν ένα ζεστο τάφο για τα αγγελούδια...


Βαρύς ο χειμώνας στη δοκιμαζόμενη Συρία... 4 χρόνια ιμπεριαλιστικής επίθεσης με τους "τζιχαντιστές" μισθοφόρους και της επίσημης Γαλλίας...
Όταν ο "χειμώνας" φωλιάσει στα ευρωπαϊκά σας κράτη, οι λαοί θα σας στείλουν από εκεί που ήρθατε: τους τραπεζίτες!
Γι' αυτά τα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών δεν θα δακρύσει κάποιος; 
Περισσότερα για την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας: ΕΔΩ

Ο λαός απαιτεί την Νόνη Δούνια στο επικρατείας της ΝΔ!


Ο λαός απαιτεί την Νόνη Δούνια στο επικρατείας της ΝΔ. Εχει και τα ίδια αρχικά.
(του Σαμαρά τον βαρέθηκε η τρόικα)

Η ελευθερία της υποκρισίας


Γιάννης ΠρετεντέρηςΜετά την δολοφονική επίθεση στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo στο Παρίσι, έχουν γραφτεί εκατομμύρια άρθρα και έχουν ακουστεί δισεκατομμύρια σχόλια σε όλο τον πλανήτη για την...
ελευθερία της έκφρασης.

* Σχετικά:

Μια εμετική πολιτική στάση...

-  Το μούσι το άφησες όταν σε “κοινώνησε;”- Για πες μας ρε άντρακλα τώρα που θα κατέβεις με τον άλλο άντρα τον Σαμαρά στη ΝΔ

-
Την ώρα που η Ευρώπη και όλος ο πολιτισμένος κόσμος συγκλονίζεται από τη φρίκη του ακραίου φανατισμού και της μισαλλοδοξίας που οδηγεί σε εμμονική παραφροσύνη απειλώντας την κοινωνική ειρήνη, η ελληνική πολιτική ζωή βουτάει πιο βαθιά στο πέλαγος της απαξίωσης, του αμοραλισμού και της νυν υπέρ πάντων επιβίωσης ενός αφασικού πολιτικού προσωπικού.

Ο Βασίλης Οικονόμου, με την παντιέρα της Κεντροαριστεράς, καταψήφισε το μνημόνιο και έφυγε από το ΠΑΣΟΚ κάνοντας πολιτική καριέρα ως "αντί", έκανε ένα πέρασμα από τη ΔΗΜΑΡ και ζητούσε εσχάτως - όπως λένε οι πληροφορίες - να ξαναγυρίσει στο ΠΑΣΟΚ μέσα από εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας. Προφανώς γιατί αντιλαμβανόταν το "φούμο" από τους...
νοήμονες ψηφοφόρους της Αττικής. Έκανε ένα... 24ωρο πέρασμα από το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου, για να καταλήξει στην πρόθυμη αγκαλιά του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος πιστεύει ότι θα κάνει καριέρα στο Κέντρο μαζεύοντας "κουρέλια" από την αυλή της καθημαγμένης Κεντροαριστεράς.
Λίγο πριν η Αντζελα Γκερέκου, αυτός ο πολιτικός ογκόλιθος, τον οποίο παθιασμένα πολιορκούσε ο Παπανδρέου, παραβίασε την δική της απόφαση, διατυπωμένη μάλιστα δημόσια μόλις την Δευτέρα το απόγευμα και μεταπήδησε με χαρακτηριστική άνεση στην ΝΔ.
Σε μια ΝΔ που γυρίζει με θόρυβο στα ξενοφοβικά, ρατσιστικά και ακροδεξιά σύνδρομα της.
Μίλησε κανείς για πολιτική αξιοπιστία, για ιδεολογική προσήλωση, για υπεράσπιση ιδεών και αρχών;
 Κουρελιάζουν κάθε αρχή και αξία για μια θεσούλα και ύστερα κλαίνε πάνω από το χυμένο γάλα της πολιτικής αναξιοπιστίας.
Μέσα σε αυτή την πολιτικά εμετική κατάσταση ευτυχώς η Αριστερά  απείχε από το παιχνίδι της κολοτούμπας.
Και όσοι εντάχθηκαν στα ψηφοδέλτια - κάποιοι κακώς έγιναν αποδεκτοί κατά την άποψη μου - τουλάχιστον είχαν διαρρήξει τους δεσμούς με τα κόμματα από τα οποία προήλθαν. Το "Ποτάμι" που πια δεξιοκρατείται άνοιξε την αγκαλιά του σε όλους τους νεοφιλελεύθερους, αναβαπτίζοντας τους στην κολυμπήθρα της απολίτικης ιδεολογικής σούπας που εκφράζει.
Το ΠΑΣΟΚ πληρώνει εν μέρει αδιανόητες διευρύνσεις του παρελθόντος τότε που ήταν κραταιό, αν και η αλήθεια είναι ότι και τότε ( στις περιπτώσεις Μπούτου, Ανδριανόπουλου, Μάνου) στέγασε ανέστιους κομματικά δεξιούς.
Όπως και να έχει η ακαριαία πολιτική μετάλλαξη, είναι αποκρουστική και αήθης.
Ιδίως για όσους παλεύουν μια ζωή για να υπερασπιστούν τις όποιες - ακόμα και δεξιές - ιδέες τους....
Παναγιώτης Σιάνης από το Ποντίκι, μέσω "Το Γρέκι"

Αυτή είναι η Ελλάδα που παραδίδουν: Διαβάστε τους αριθμούς που βγάζουν ψεύτες Σαμαρά-Βενιζέλο όταν μιλούν για σταθερότητα

ΣαμαροβενιζέλοςΟ Αντώνης Σαμαράς κι ο Βαγγέλης Βενιζέλος ορκίζονται στη «σταθερότητα» που έφεραν στη χώρα. Ας δούμε, λοιπόν, με αριθμούς τη «σταθερότητά» τους:……
………..
-Η απώλεια 25% του εθνικού εισοδήματος λόγω της πολιτικής της βίαιης λιτότητας.
-Τα 75 δισ. ευρώ που από το 2008 μέχρι και το τέλος του 2013 ανήλθαν οι συνολικές απώλειες καταθέσεων στην Ελλάδα λόγω της πολιτικής των Μνημονίων.
-Τα 33 δισ. ευρώ που ανήλθαν οι απώλειες χρημάτων των Ασφαλιστικών Ταμείων μέσα στο ίδιο διάστημα (μόνο από το περίφημο PSI οι απώλειες των Ταμείων ξεπέρασαν τα 12,5 δισ. ευρώ).
-Τα 63 δισ. ευρώ που όπως ομολόγησε ο κ. Στουρνάρας , αφαιμάχτηκαν από τον ελληνικό λαό ως συνέπεια των δημοσιονομικών μέτρων από το 2010 και μετά.
-Η αύξηση του ελληνικού χρέους ως ποσοστού του ΑΕΠ από 120% στο 175%
-Τα 6,3 εκατομμύρια του ελληνικού λαού που σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής κινούνται μεταξύ φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.
-Το 1,5 εκατομμύριο των ανέργων και τα 2 εκατομμύρια των ημιάνεργων – «απασχολήσιμων».
- Τα 700.000 παιδιά που σύμφωνα με την ΟΥΝΕΣΚΟ υποσιτίζονται στην Ελλάδα.
-Το γεγονός ότι – για πρώτη φορά από συστάσεως του ελληνικού κράτους – τα στοιχεία της απογραφής δείχνουν μείωση του ελληνικού πληθυσμού ως συνέπεια μιας πολιτικής που χαρακτηρίζεται «λευκή αναίμακτη γενοκτονία» του ελληνικού λαού.
-Τα εκατομμύρια των Ελλήνων που ξεπαγιάζουν καθώς επί μνημονίων (σύμφωνα με τις έρευνες οικογενειακών προϋπολογισμών της ΕΛΣΤΑΤ) η μέση μηνιαία κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης μειώθηκε κατά 62,5% και τα νοικοκυριά χωρίς καθόλου θέρμανση αυξήθηκαν κατά 252,3%.
- Η ανακήρυξη της Ελλάδας σε χώρα, που τελεί υπό το αγγλικό δίκαιο, υπό την εποπτεία του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου, που πορεύεται – «αξιοπρεπής» και «περήφανη» κατά τον κ. Σαμαρά – παραιτημένη από κάθε ασυλία περί τα περιουσιακά της στοιχεία.
koutipandoras

To Aπόρρητο email της Τρόικας με τα νέα μέτρα-κόλαφος ( δες μαλάκα Ελληνα τη συμφωνήσαν πριν της εκλογές και ξανά ψήφισε τούς.)

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδαςReal News οι 17 αξιώσεις της Τρόικας, που σακατεύουν τη ζωή σου, έχουν ως εξής>
(Το ρεπορτάζ είναι ανατριχιαστικό και αποκαλυπτικό της ανεπάρκειας της κυβερνητικής ηγεσίας όλων αυτών των χρόνων)
Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις η τρόικα ζητά:………
…………*Αύξηση όλων των υπερμειωμένων συντελεστών ΦΠΑ από το 6,5% που είναι σήμερα(αφορά τουριστικές υπηρεσίες, φάρμακα, εκδόσεις και θέατρα)
*Κατάργηση της έκπτωσης φόρου στο ΦΠΑ που ισχύει για τα νησιά.
*Επιβολή φόρου πολυτελείας στην περιουσία, χωρίς να διευκρινίζεται αν πρόκειται για κινητή και ακίνητη, ούτε και το όριο πάνω από το οποίο θα επιβληθεί.
*Κατάργηση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και επιβολή εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για την υπαγωγή των οφειλετών στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου.
*Άύξηση του φόρου σε αλκοολούχα ποτά και προϊόντα καπνού.
*Κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών.
*Επιβολή κατάσχεσης ποσοστού άνω του 25% για μισθούς  και συντάξεις άνω των 1.500 ευρώ σε περίπτωση οφειλών στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Βασικός άξονας αλλαγών, το ασφαλιστικό
Οι πιο έντονες όμως πιέσεις φαίνεται πως στοχεύουν στο ζήτημα του ασφαλιστικού με βασικό άξονα να ενοποιηθούν όλα τα ταμεία υπό το ΙΚΑ, την κατάργηση του ΕΚΑΣ, αλλά και του τμήματος των συντάξεων που δεν προέρχονται από καταβολή εισφορών. Σε γενικές γραμμές στο σχετικό κείμενο η τρόικα προτείνει:
*Δημιουργία ενός ασφαλιστικού φορέα και εναρμόνιση των κανόνων λειτουργίας όλων των ταμείων. Τα βήματα που προτείνονται είναι η δημιουργία κοινού διοικητικού φορέα και συγχώνευση ως το τέλος του χρόνου, θέσπιση κοινών υπηρεσιών μέχρι το Δεκέμβριο του 2015 και εναρμόνιση της βάσης εισφοράς με καταληκτική ημερομηνία το Δεκέμβρη του 2016.
*Αλλαγή του τρόπου εφαρμογής των ποσοστών αναπλήρωσης των συντάξεων.
*Κατάργηση όλων των ειδικών καθεστώτων που επιτρέπουν την πρόωρη συνταξιοδότηση πριν τα 62 έτη.
*Κατάργηση των τμημάτων της σύνταξης που δεν ανταποκρίνονται στις καταβαλλόμενες εισφορές.
*Κατάργηση της τριμερούς χρηματοδότησης των συντάξεων (βασική σύνταξη, ΕΚΑΣ και κατώτατη σύνταξη). Προτείνεται όσοι έχουν λιγότερα από 15 έτη ασφάλισης να λαμβάνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα με την εφαρμογή εισοδηματικών και περιουσιακών στοιχείων, αλλά και την επιβολή βασικής σύνταξης 360 ευρώ σε όσους έχουν συμπληρώσει τα 20 χρόνια ασφάλισης.
*Εισαγωγή ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις κυριότερες συντάξεις με την εφαρμογή βασικών παραμέτρων που θα συνδέονται με την μακροπρόθεσμη αναλογιστική ισορροπία του συστήματος. Την εφαρμογή συντελεστή βιωσιμότητας που θα επιτρέπει την αυτόματη αναπροσαρμογή των κύριων συντάξεων με βάση την πορεία των μισθών ή του ΑΕΠ.
*Αύξηση των εισφορών για ασφαλισμένους στον ΟΓΑ ώστε να εναρμονιστεί με εκείνες των νέων ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ.
*Διεύρυνση και εκσυγχρονισμό της βάσης υπολογισμού των εισφορών για όλους τους αυτοαπασχολούμενους και εξίσωση των καταβαλλόμενων εισφορών. Η τρόικα προτείνει την είσπραξη των εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους με βάση το τζίρο, δηλαδή το πραγματικό εισόδημα από τη δραστηριότητά τους.

ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ!

Πολιτικές μαϊμούδες. Πηδούν από ιδεολογία σε ιδεολογία

Τα διαβάζουμε και δεν τα πιστεύουμε. Και όμως η Αντζελα Γκερέκου (ΠΑΣΟΚ) και ο Βασίλης Οικονόμου (ΠΑΣΟΚ, ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΔΗΜΑΡ) θα είναι υποψήφιοι με τη Νέα Δημοκρατία.
Μολονότι η κερκυραία βουλευτής εξέδιδε πριν λίγες ημέρες δήλωση στην οποία έλεγε:………
…..
«Η διαδρομή μου στην πολιτική με δίδαξε ότι οι πολίτες αξιώνουν καθαρή θέση, συνεπή στάση, υπεύθυνη συμπεριφορά.
Γι’ αυτό και δε θα μπορούσα παρά να συνεχίσω όπως ακριβώς ξεκίνησα αυτή τη διαδρομή, ως υποψήφια του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα.
Έχω το χρέος να τιμήσω την παράταξη που με ανέδειξε και, κυρίως, τις Κερκυραίες και τους Κερκυραίους που με εμπιστεύθηκαν σε τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις.
Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η συνεργασία και η ενότητα είναι ο μόνος δρόμος για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς. Ο χρόνος θα δικαιώσει αυτή την προσπάθεια.
Ενώνω τις δυνάμεις μου με εκείνες όσων ασπάζονται την ανάγκη για έναν ισχυρό τρίτο πόλο, με αναβαθμισμένη θέση σε μια κυβέρνηση συνεργασίας μακράς πνοής. Που θα κάνει πράξη μια άλλη στρατηγική για τη χώρα, αξιοποιώντας προς όφελος των πολλών τις δυνατότητες και την ασφάλεια που εγγυάται η συμμετοχή μας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
Αυτή την ελπίδα των συμπολιτών μου θέλω να εκφράσω.
Και με αυτό το όραμα θα συνεχίσω την πορεία μου στο πλευρό τους»
Ενώ σήμερα τα ΜΜΕ φιλοξενούν τη νέα ακόλουθή / ανακόλουθη ως προς την προηγούμενη, δήλωση της:
αποφάσισα να ανταποκριθώ στην πρόσκληση του Αντώνη Σαμαρά για συστράτευση σε έναν κοινό αγώνα, συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Κέρκυρα. Καλώ τους συμπολίτες μου να με στηρίξουν. Γνωρίζουν ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις, όπως έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια, για να διασφαλίσω το συμφέρον του τόπου μου, την ευημερία και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας.»
Τέλος επιβεβαιώθηκε ότι ο Βασίλης Οικονόμου θα είναι σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.
press-gr

κ. Σαμαρά, το συνολικό δημόσιο χρέος της Ελλάδας είναι, ναι ή όχι 560,6 δις ευρώ;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ
Ξεκινώντας με τη σημερινή μας επιφυλλίδα και μέχρι τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου του 2015, θα θέτουμε καίριας σημασίας ερωτήματα, τα οποία οφείλουν να απαντήσουν στον ελληνικό λαό, οι κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος, ΓΑΠ και οι καρεκλοκένταυροι της δικομματικής νομενκλατούρας. Το σημερινό άρθρο εστιάζεται στο κεφαλαιώδες θέμα του δημοσίου χρέους. Δύο είναι τα φλέγοντα ερωτήματα που σχετίζονται με το δημόσιο χρέος της Ελλάδας:……
……….1) Ποιο είναι το πραγματικό μέγεθος του δημοσίου χρέους της χώρας; Και 2) Το δημόσιο χρέος είναι βιώσιμο; Για τον υπολογισμό του συνολικού δημοσίου χρέους της Ελλάδας, θα στηριχτούμε στα αδιάσειστα στοιχεία του πίνακα που περιλαμβάνεται στο κείμενο. Ειδικότερα: 1) Σύμφωνα με τον πίνακα 4.2 της Εισηγητικής Έκθεσης του Γενικού Κρατικού Προϋπολογισμού (ΓΚΠ) οικονομικού έτους 2015, το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης κατά ESA εκτιμάται το 2014 σε 325,2 δις € ή 181,8% του ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν). Δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει ότι με βάση το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης, έγιναν τα δύο κουρέματα του χρέους τον Φεβρουάριο και τον Δεκέμβριο του 2012. 2) Στον πίνακα Γ.2 του μηνιαίου δελτίου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) για τη “Γενική Κυβέρνηση” και στο τριμηνιαίο “Δελτίο του Δημοσίου Χρέους”, που δημοσιεύονται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ), αναγράφεται ότι το χρέος των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, εκτιμάται το 2014 σε 64,7 δις €. Συνεπώς, τον Δεκέμβριο του 2014 το δημόσιο χρέος της χώρας εκτιμάται σε 389,9 δις € ή 217,9% του ΑΕΠ (325,2+64,7=389,9). 3) Με κριτήριο τα στοιχεία του ΓΛΚ, οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του ελληνικού δημοσίου προς τρίτους εκτιμώνται σε 4,8 δις €, επαυξάνοντας έτσι το δημόσιο χρέος της χώρας σε 394,7 δις € ή 220,6% του ΑΕΠ (389,9+4,8=394,7).

4) Σύμφωνα με το “Δελτίο του Δημοσίου Χρέους”, που δημοσιεύεται κάθε μήνα από τον ΟΔΗΗΧ (Οργανισμός Διαχείρισης του Δημοσίου Χρέους), το χρέος φορέων εκτός γενικής κυβέρνησης, που δανείζονται χωρίς την εγγύηση του ελληνικού κράτους, υπολογίζεται το 2014 σε 7,1 δις €, με συνέπεια δημόσιο χρέος της Ελλάδας να εκτιμάται το 2014 σε 401,8 δις € ή 224,6% του ΑΕΠ (394,7+7,1=401,8). Το ποσό των 401,8 δις € είναι αδιαμφισβήτητο, γιατί καταγράφεται στα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από τον οποιονδήποτε. 5) Στον κωδικό 5172 του ΓΚΠ αναφέρεται ότι ποσό 83,8 δις € απεικονίζει swaps (συμφωνίες ανταλλαγής), υποδηλώνοντας έτσι ότι το σημερινό χρέος της κεντρικής κυβέρνησης και κατά προέκταση το συνολικό χρέος της χώρας, είναι υποεκτιμημένα κατά 83,8 δις €. Ως γνωστόν, με την χρηματοοικονομική πρακτική των swaps, το υπουργείο Οικονομικών μεταφέρει κρατικά χρέη στο μέλλον, χρέη όμως που δεν εμφανίζονται στο σημερινό δημόσιο χρέος. Αν το “χρέος των swaps” αθροιστεί στο χρέος των 401,8, προκύπτει ότι το συνολικό δημόσιο χρέος προσδιορίζεται στα 485,6 δις € ή 271,4% του ΑΕΠ (401,8+83,8=485,6). 6) Στην Εισηγητική Έκθεση του ΓΚΠ οικονομικού έτους 2015, αναφέρεται ότι από τα 325,2 δις € που εκτιμάται το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης το 2014, τα 66,6 δις € αφορούν ομόλογα μεσομακροπρόθεσμου δανεισμού. Ωστόσο, με βάση τα στοιχεία του ΓΛΚ, προκύπτει ότι η ονομαστική αξία των κυκλοφορούντων ομολόγων του ελληνικού δημοσίου μεσομακροπρόθεσμης διάρκειας, εκτιμάται σήμερα τουλάχιστον σε 140,0 δις €. Άρα, κρατικά ομόλογα 3ετούς, 5ετούς, 7ετούς, 10ετούς, 15ετούς και άλλης χρονικής διάρκειας, συνολικής αξίας γύρω στα 75 δις €, δεν καταγράφεται στο επίσημο δημόσιο χρέος της χώρας. Εμφανές είναι ότι το ποσό των 75 δις €, αντιπροσωπεύει “συμφωνίες ανταλλαγής” (swaps). Κατ’ αυτό τον τρόπο, η συνολική αξία των swaps εκτιμάται περί τα 159 δις € (83,8+75,0=158,8). Το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να μας διευκρινίσει, ποιο είναι το ακριβές ποσό των swaps. Αν ληφθεί υπόψη ότι τα swaps μεσομακροπρόθεσμου δανεισμού υπολογίζονται σε 75 δις €, συνάγεται ότι το πραγματικό μέγεθος του συνολικού δημοσίου χρέους της Ελλάδας εκτιμάται το 2014 σε 560,6 δις € ή 313,4% του ΑΕΠ (485,6+75,0=560,6).
Ο κ. Σαμαράς ισχυρίζεται ότι το δημόσιο χρέος της χώρας είναι βιώσιμο. Ωστόσο, σε ποιο μέγεθος δημοσίου χρέους αναφέρεται ο πρωθυπουργός; Τα στοιχεία του πίνακα είναι αδιάσειστα. Το πραγματικό δημόσιο χρέος της Ελλάδας είναι 560,6 δις € και αυτό το κολοσσιαίο χρέος αναμφίβολα δεν είναι βιώσιμο. Ποιοι φέρουν την ευθύνη για την εκτόξευση του δημοσίου χρέους της πατρίδας μας, σε αυτά τα σχιζοφρενικά επίπεδα; Η βιωσιμότητα ενός τόσο αστρονομικού κρατικού χρέους, θα απαιτούσε μέσους αναπτυξιακούς ρυθμούς τουλάχιστον 5% και για χρονική περίοδο τουλάχιστον μισού αιώνα. Ο κ. Σαμαράς, με την παράθεση στατιστικών στοιχείων και όχι με αερολογίες, καλείται να απαντήσει σε μας τους πολίτες στο καυτό ερώτημα: Το πραγματικό δημόσιο χρέος της Ελλάδας είναι ναι ή όχι 560,6 δις ευρώ;

Στις 5,5% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ. Κάτω από το 3% ΠΑΣΟΚ-ΚΙΔΗΣΟ

Πρώτος στην πρόθεση ψήφου παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ, με την ψαλίδα να μειώνεται στις 5,5 μονάδες από 7,5 που ήταν στην τελευταία δημοσκόπηση του TVXS, την προηγούμενη εβδομάδα. Στη μέτρηση της Palmos Analysis ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 28,1% έναντι του 22,6% της ΝΔ. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,7%, το Ποτάμι με 5,5% και το ΚΚΕ με 4,3%. Κάτω από το όριο του 3% εμφανίζονται οι Ανεξάρτητητοι Έλληνες με 2,3%, το ΠΑΣΟΚ με 2,1%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου που συγκεντρώνει 1,5% και το ΛΑΟΣ με 1,4%……………..
………..


Η πλειοψηφία του 44% ψηφίζει αλλαγή, πιστεύοντας ότι πρέπει να δοθεί μία πρώτη ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, με το 33% να πιστεύει ότι πρέπει να δοθεί δεύτερη ευκαιρία στον Αντώνη Σαμαρά και τη ΝΔ.
Σταθερό σχεδόν το ποσοστό όσων έχουν διαφορετική άποψη, ή δεν έχουν άποψη.

Ξένες δημοσκοπήσεις δίνουν στον Σύριζα ποσοστό 35% .... Στο Κίνημα του Παπανδρεου 5% εκτός Βουλής το Πασοκ......

ΣΥΡΙΖΑ 
Αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ δίνουν οι ξένες δημοσκοπήσεις.Μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου προβλέπει η Oxford Economics.....

Κατά την Oxford Economics, ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται σε τροχιά διασφάλισης αυτοδυναμίας με 156 έδρες. Όπως προσθέτει στην ανάλυσή της η Oxford Economics, ένα ποσοστό της τάξης του 36% θεωρείται εύλογο και εφικτό για μια κυβέρνηση που μάχεται τη λιτότητα.
Τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις 20 τελευταίες δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας στην Ελλάδα δεν απέχουν πάρα πολύ από το εν λόγω ποσοστό. 
Συγκεκριμένα στις ξένες δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 35%, η ΝΔ 25%, η Χρυσή Αυγή 9%, το ΚΚΕ 5%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών 5%, το Ποτάμι 4%, ο Ανεξάρτητοι Έλληνες 3% και το ΠΑΣΟΚ μένει εκτός βουλής.
ΠΗΓΗ:http://www.periodista.gr/

ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΕΝΘΟΥΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ Charlie Hebdo: Ανθρωποκυνηγητό για τους δύο δράστες του μακελειού

 
Σοκαρισμένη βρίσκει τη Γαλλία και η επόμενη μέρα της τρομοκρατικής επίθεσης στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo στο..
Παρίσι που στοίχισε τη ζωή σε 12 άτομα, εκ των οποίων οι 8 δημοσιογράφοι. Η Πέμπτη έχει κηρυχθεί από τον πρόεδρο της χώρας Φρανσουά Ολάντ ως ημέρα εθνικού πένθους. Την ίδια ώρα παραδόθηκε στην αστυνομία ο νεότερος από τους τρεις δράστες της επίθεσης.
Charlie Hebdo: Ανθρωποκυνηγητό για τους δύο δράστες του μακελειού

Το μεσημέρι θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε ολόκληρη τη χώρα στη μνήμη των θυμάτων, ενώ θα χτυπήσουν οι καμπάνες της Παναγίας των Παρισίων.

Οι σημαίες στα δημόσια κτίρια θα κυματίζουν μεσίστιες για ένα διάστημα 3 ημερών, όπως ανακοίνωσε χθες ο Ολάντ.

«Το καλύτερο όπλο μας, είναι η ενότητά μας. Τίποτα δε μπορεί να μας διχάσει, τίποτα δε μπορεί να μας χωρίσει» δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος κατά τη διάρκεια ενός σύντομου διαγγέλματος προς το έθνος που αναμεταδόθηκε από τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας.

Κατονομάστηκαν οι δράστες - Παραδόθηκε ο 18χρονος
Εν των μεταξύ, η γαλλική αστυνομία γνωστοποίησε τα ονόματα και τα στοιχεία των δύο δραστών και έδωσε στη δημοσιότητα της φωτογραφίες τους, ενώ παραδόθηκε ο τρίτος δράστης, όπως δήλωσε αξιωματούχος του γραφείου της εισαγγελίας του Παρισιού.

Πρόκειται για έναν 18χρονο, ονόματι Χαμίντ Μουράντ. «Ο Χαμίντ Μουράντ παραδόθηκε στην αστυνομία στις 11 το βράδυ της Τετάρτης (τοπική ώρα) αφότου είδε το όνομά του να εμφανίζεται στα social media», δήλωσε πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Συνελήφθη και θα ανακριθεί«, επιβεβαίωσε άλλη πηγή.

Όσον αφορά τους άλλους δύο δράστες της επίθεσης πρόκειται για τα δύο αδέλφια Σερίφ και Σαΐντ Κουασί, οι οποίοι φέρονται ως «οπλισμένοι και επικίνδυνοι», ενώ οι γαλλικές Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες τους και εξέδωσαν εντάλματα σύλληψής τους.

Στον Σερίφ Κουασί είχαν απαγγελθεί κατηγορίες το 2005 για την ανάμειξή του σε τρομοκρατική οργάνωση, λίγο πριν την αναχώρησή του για το Ιράκ με σκοπό να ενταχθεί σε ομάδα ισλαμιστών μαχητών. Καταδικάστηκε το 2008 σε 18 μήνες φυλάκιση, μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας αυτής.

Μία άλλη αστυνομική πηγή δήλωσε ότι η αντιτρομοκρατική υπηρεσία που αναζητά τους υπόπτους έχει προετοιμάσει μια επιχείρηση στο Ρεμς και ότι ήδη πραγματοποιούνται έφοδοι σε τοποθεσίες σε ολόκληρη τη χώρα στο πλαίσιο των ερευνών.

Κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι μέχρι στιγμής οι αρχές δεν έχουν προβεί σε συλλήψεις.

Φώναζαν τα ονόματα πριν τους εκτελέσουν
Η αιματηρή επίθεση σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης όταν οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ στην είσοδο των γραφείων. Σύμφωνα με τη Figaro οι δράστες δεν ανέβηκαν στους ορόφους, ενώ όπως γράφει η Parisien, η επίθεση φαίνεται ότι ήταν καλά σχεδιασμένη, αφού έγινε την ώρα που ήταν παρόντες όλοι οι δημοσιογράφοι. Μάλιστα οι δράστες φέρεται να φώναξαν τα θύματα με τα ονόματά τους πριν την εκτέλεση.

Έντρομοι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να ανέβουν στην ταράτσα του κτιρίου για να γλιτώσουν.

Έχοντας τραυματίσει θανάσιμα πολλούς ανθρώπους, μεταξύ αυτών τέσσερις σκιτσογράφους, τους Charb (47 ετών), Tignous (47 ετών), Cabu (76 ετών) Wolinski (80 ετών) και τον 68χρονο οικονομολόγο Μπερνάρ Μαρί, απομακρύνθηκαν με όχημα το οποίο και εγκατέλειψαν στο βόρειο Παρίσι. Στη συνέχεια έκλεψαν και δεύτερο αυτοκίνητο.

ΕΘΝΟΣ

Εξαργυρώνεται η ψήφος υπέρ του προέδρου της Δημοκρατίας του Βασίλη Οικονόμου, υποψήφιος με την Νέα Δημοκρατία

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgQ05EUqGClB3gGdVlm1dL2CizIlqIm0VpVz0sBHmA7VykRuxx19KH6R9krlodRQE7WZ2Its9nnBj1tUU4uX2fQaOPCGK29ua_wZaM52I1MHrPenUnbjGDqZO4atTtP0YPcb5hgHWwUITc/s400/OIKONOMOY+BASILIS+2.jpg 











Εξαργυρώνεται η ψήφος υπέρ του προέδρου της Δημοκρατίας του Βασίλη οικονόμου, πρώην ΠΑΣΟΚ, πρώην ΔΗΜΑΡ, κατεβαίνει υποψήφιος με την Νέα Δημοκρατία.τί σου είναι η καρέκλα ,μή μου πείτε ότι δέν υπήρχε συναλλαγή...
γιατί θα χάσουμε την μπάλα....τόσο πολύ υποτιμούν τη νοημοσύνη του Ελληνικού λαού; ή μήπως ο Ελληνικός λαός ξεχνά εύκολα; μάλλον και τα δύο.. αν πέφτω έξω ας το αποδείξει ο ελληνικός λαός δια της ψήφου του.... άς καταδικάσει τέτοια φαινόμενα επαγγελματιών γυρολόγων...

Πρόσκληση σε συνέντευξη τύπου



          Σας προσκαλούμε σε συνέντευξη τύπου την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 12.00 μ.μ., στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης επί της οδού 16ης Οκτωβρίου 2, 4ος όροφος, προκειμένου να τεθούν θέματα που απασχολούν τους εμπόρους και επιχειρηματίες της Κατερίνης όπως είναι η διαδικασία των εκπτώσεων αλλά και της γενικότερης κίνησης των εμπορικών καταστημάτων κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

          Στη διάθεσή σας για περαιτέρω διευκρινήσεις ή πληροφορίες.
          Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
     Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γενικός Γραμματέας

Ρέχας Κωνσταντίνος                                                Μακρίδης Νικόλαος


16ης Οκτωβρίου 2,   Κατερίνη  601 00    Τηλέφωνο : 23510 – 27713   Fax : 23510 – 77713
e-mail :  eskat@otenet.gr