ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2015

Ο μισός πλούτος του κόσμου στα χέρια του 1% – Το 71% με συνολική περιουσία κάτω από 10.000

221339

Οι οικονομικές ανισότητες ολοένα και μεγαλώνουν, σε παγκόσμιο επίπεδο, με νέα έρευνα να δείχνει πως ο μισός πλούτος του πλανήτη, ανήκει μόλις στο 1% της ελίτ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των ερευνητών της Credit Suisse, στην κορυφή της οικονομικής πυραμίδας, με χρηματικά ποσά που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο δολάρια, βρίσκεται μόνο το 0,7% των κατοίκων του πλανήτη. Ο πληθυσμός των ανθρώπων με περιουσία χαμηλότερη των 10.000 δολαρίων αυξάνεται με γρηγορότερο ρυθμό από κάθε άλλον, με το 71% των ενηλίκων να ανήκουν στην τελευταία κατηγορία της έρευνας.
Τα άλλα δύο στρώματα, που βρίσκονται στην μέση της πυραμίδας, ολοκληρώνουν τα γράφημα όπως αναμενόταν. Οσο η περιουσία αυξάνεται, τόσο τα ποσοστά κατεβαίνουν. Οι άνθρωποι με πλούτο μεταξύ 10.000 και 100.000 δολαρίων αποτελούν το 21% του συνολικού πληθυσμού, ενώ αυτοί μεταξύ των 100.000 και 1.000.000 είναι μόλις το 7.4%.
inner
Η μεσαία τάξη διατηρεί ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού, μόνο που όπως φαίνεται ολοένα και «συμπιέζεται» δημιουργώντας έτσι μεγαλύτερο οικονομικό χάσμα στον πλανήτη. Μάλιστα, ο υπεύθυνος της έρευνας, κ. Tidjane Thiam, δεν παρέλειψε να τονίσει το συγκεκριμένο στοιχείο.
«Ο συνολικός πλούτος της μεσαίας τάξης αυξάνεται με μικρότερους ρυθμούς από αυτόν της χαμηλότερης. Αυτό είναι ένα σχετικά καινούργιο φαινόμενο, αφού τα τελευταία χρόνια υπήρχε μια σχετική ισορροπία. Αν το αναλύσουμε, σημαίνει πως όλο και περισσότερος κόσμος μεταπηδάει στο σύνολο με τα χαμηλότερα εισοδήματα» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Σε απόλυτους αριθμούς, το διάγραμμα αντιστοιχεί σε 3,386 δισ. ανθρώπων με περιουσία που δεν ξεπερνά τις 10.000 δολάρια, 1 δισ. για την αμέσως επόμενη κατηγορία, 349 εκατ. για όσους βρίσκονται ένα βήμα κάτω από την ελίτ και μόλις 34 εκατ. για τους πλουσιότερους.
Για να βρίσκεται κάποιος πάνω από την μέση της πυραμίδας, του αρκούν μόλις 3.210 δολάρια. Ενα ποσό κοντά στις 70.000, εξασφαλίζουν θέση στο top 10% του πληθυσμού, ενώ μόλις το 1% του κόσμου έχει πλούτο που ξεπερνάει τις 759.900 δολάρια. (Αξίζει να σημειωθεί πως στην έρευνα, συνυπολογίστηκαν οι αξίες όλων των περιουσιακών στοιχείων, όπως για παράδειγμα ακίνητα, χρηματιστηριακές επενδύσεις κλπ.)
Η οικονομική ανισότητα συνεχίζει να αυξάνεται, δίχως διάλειμμα, από το 2008, έχοντας πλέον φτάσει σε πολύ ανησυχητικά επίπεδα. Ενα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας, είναι η ανάλυση ανά χώρα.
inner
Αυστραλία, Η.Π.Α, Καναδάς Ιαπωνία αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης είναι χρωματισμένες με κίτρινο, γεγονός που σημαίνει ότι ο μέσος πλούτος ξεπερνάει τα 100.000 δολάρια. Ελλάδα και Πορτογαλία ωστόσο δεν βρίσκονται σε αυτήν την κατηγορία, με τον μεσαία τάξη να έχει περιουσία που κυμαίνεται ανάμεσα στα 25.000 και το 100.000 δολάρια.
Κίνα, Ρωσία, ένα μέρος της Αφρικής αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της Λατινικής Αμερικής, ανήκουν στην αμέσως χαμηλότερη κατηγορία, με τον μέσο άνθρωπο να έχει στην κατοχή του από 5.000 έως και 25.000. Την ίδια στιγμή, η Ινδία, το Ιράν το Αφγανιστάν, το μεγαλύτερο μέρος της Αφρικής, αλλά πιθανότατα και οι χώρες που πλήττονται από την παρουσία του Ισλαμικού Κράτους (για τις οποίες δεν συλλέχθηκαν στοιχεία), βρίσκονται τελευταία στον σχετικό χάρτη.

Ολοι μια παρεα ειναι.Ποτε θα το καταλαβετε?


Σόκ:Πως η Μακρή αποκάλυψε το τι θα γινόταν μετά τις εκλογές με σπίτια, καταθέσεις,αγρότες[Βίντεο]


Σε ραδιόφωνο του Βόλου η Ραχήλ Μακρη προεκλογικά ανέλυσε το τι ερχόταν για αγρότες, σπίτια κλπ.Σήμερα επιβεβαιώνεται.
Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη.Αξίζει


Ο ορισμός του μαλάκα

από Ηλίας Τσαμουργκέλης
Ορισμός του μαλάκα: Μαλάκας είναι εκείνος που θα συμμετείχε στα συλλαλητήρια και στις μάχες σώμα με σώμα με τους μπάτσους σε περίπτωση που πέρναγαν οι Σαμαράς και Βενιζέλος το 3ο μνημόνιο, και τώρα που το πέρασε ο Τσίπρας είναι απλά τέλος καλοκαιριού. 
Ορισμός του Κόντρα μαλάκα: Κόντρα μαλάκας είναι αυτός που συμμετείχε στην ανεπανάληπτη συγκέντρωση για το ΟΧΙ, ψήφισε ΟΧΙ, και τώρα, δυο μήνες μετά, θα ψηφίσει κόμματα τα οποία θα προσμετρηθούν τη Δευτέρα στο Ναι.
Ορισμός του πολύ μαλάκας λέμε: Πολύ μαλάκας λέμε είναι αυτός που συνέβαλε στην διαμόρφωση της ιδρυτικής διακήρυξης του ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχε επί χρόνια στην παραγωγή πολιτικών θέσεων στον ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχε σε μαζικές και αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στα μνημόνια, και τώρα που τον καλούν να ψηφίσει για πρωθυπουργό, για ένα πρόσωπο δηλαδή, αυτός θα ανταποκριθεί με χαρά και θα ψηφίσει Τσίπρα.

https://www.facebook.com/profile.php?id=767327821

Oριστικό! Θα γίνει κούρεμα καταθέσεων

wpid-wp-1445161640431.jpeg

Πέμπτη δημόσια προσφορά για τρεις σειρές ομολόγων συνολικού ύψους 1,1 δισ. ευρώ.
Η διοίκηση της τράπεζας επιδιώκει την κάλυψη ενός χρηματικού ποσού από τους κατόχους των ομολογιακών τίτλων. Στο πλαίσιο αυτό δίνει την ευκαιρία στους ομολογιούχους της να επιλέξουν μεταξύ:

– Της είσπραξης μετρητών, αλλά με «κούρεμα» σε σχέση με τις τρέχουσες τιμές
– Της ανταλλαγής των τίτλων τους με μετοχές που θα εκδοθούν στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης. Όμως κινδυνεύουν να συμμετάσχουν σε κούρεμα αν δεν συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα κεφάλαια από τις αγορές και αποτύχει η ΑΜΚ.
Αυτό σημαίνει ότι η τράπεζα προχωρά σε εθελοντικό άτυπο κούρεμα των ομολογιούχων της για να καλύψει μέρος των κεφαλαιακών αναγκών που θα προκύψουν από τα stress tests, προσφέροντας στους ομολογιούχους μετοχές ή μετρητά. Η εξαγορά θα γίνει σε τιμές κοντά στις αγοραίες, οι οποίες είναι έως και 85% χαμηλότερες από τις ονομαστικές.
Σύφωνα με τα παραπάνω δεδομλενα η Τράπεζα Πειραιώς εκτιμάται ότι μπορεί να εξοικονομήσει ένα ποσό της τάξης των 350 έως 550 εκατ. ευρώ, το οποίο θα μειώσει το λογαριασμό που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιώτες μέτοχοί της.
Να σημειωθεό πως ό,τι κι αν επιλέξουν οι ομολογιούχοι, η τράπεζα θα εγγράψει κεφαλαιακό όφελος, το ύψος του οποίου θα εξαρτηθεί από το τελικό αποτέλεσμα της αναταλλαγής.
Η διαδικασία που ακολουθεί η Τράπεζα Πειραιώς αναμένεται να αποτελέσει την αρχή και για τις άλλες τρεις συστημικές τράπεζες, την Εθνική, την Alpha και την Eurobank.
voicenews.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ: ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ 
Το «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» του πρωθυπουργού τελείωσε. Μπαίνουμε στην τελική φάση των κατασχέσεων. 
Με την απόφαση 148/10/5.10.2015 της Τράπεζας της Ελλάδος που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ στις 15 Οκτωβρίου, προβλέπεται ότι:……….
Με ειδοποίηση της, η τράπεζα παρέχει προθεσμία δεκαπέντε εργάσιμων ημερών στον δανειολήπτη να  υποβάλλει στην τράπεζα «Τυποποιημένη Κατάσταση Οικονομικής Πληροφόρησης»(φυσικά πρόσωπα και ό,τι άλλο ζητηθεί για νομικά πρόσωπα. Σε περίπτωση μη ανταπόκρισης του οφειλέτη αποστέλλεται εντός 15 ημερολογιακών ημερών προειδοποιητική επιστολή της τράπεζας και ο αποχαρακτηρισμός αυτών ως συνεργάσιμων μπορεί να έχει συνέπεια το εκπλειστηρίασμα της μοναδικής κατοικίας τους.Για τα δάνεια που περιέρχονται σε καθυστέρηση μεγαλύτερη των τριάντα ημερών μετά την 15η Δεκεμβρίου 2015, η πρώτη υποχρεωτική ειδοποίηση αποστέλλεται εντός δεκαπέντε ημερών από το χρόνο συμπλήρωσης της καθυστέρησης των τριάντα ημερολογιακών ημερών. Η κατάσχεση βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια των τραπεζών, όπως και το να χαρακτηρίσει κάποιον , ως συνεργαζόμενο ή μη.
Με πρωτοβουλία οφειλετών κι ανέργων Κεφαλονιάς, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν μαζί μας, για να καθοριστούν τα επόμενα βήματα. Σκοπός η οργάνωση μας, για την υπεράσπιση της περιουσίας μας και της ζωής μας, ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ.
Ο διαχωρισμός σε «συνεργάσιμους» και «μη συνεργάσιμους» είναι δική τους επινόηση και δεν μας αφορά. Παραμένουμε ενωμένοι, ανεξάρτητα από την προσωπική στάση, που θα τηρήσει ο καθένας.
Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση.
Κανένα σπίτι, μαγαζί ή χωράφι στα χέρια του κράτους των τραπεζιτών. 
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ 
ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ. 
ithacanet.gr@gmail.com

Παπατζηλίκια Τσίπρα από το αρχείο μας!


tsipras

ΑΥΤΟΙ!! ΕΙΝΑΙ ΟΙ «ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΙ ΑΝΩΜΑΛΟΙ»..ΠΡΟΔΟΤΕΣ… ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ

Ποιοι είπαν «ΝΑΙ» επί της αρχής – Με τη σφραγίδα Τσίπρα – Καμμένου η χώρα παραδόθηκε στους δανειστές – Απρόβλεπτες πλέον οι συνέπειες του μνημονίου και η οργή του κόσμου
Με την ψήφιση των παράλογων προαπαιτούμενων οι βουλευτές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. δίνουν τη χαριστική βολή στον ελληνικό λαό και γράφουν τις πιο μαύρες σελίδες της ελληνικής Αριστεράς –  Δείτε ποιοι καταδίκασαν τη χώρα στην ύφεση με τις ψήφους τους – 154 «ΝΑΙ» επί της αρχής – Απούσα η Βασιλική Κατριβάνου, μοναδική απώλεια για τον ΣΥΡΙΖΑ – Καμαρώστε τους. Θα τους βρείτε μπροστά σας, στο δρόμο, στα καφενεία, στις εκλογικές τους περιφέρειες. Θα σας πουν το ίδιο παραμύθι: Δεν μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά!
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. (πλην της Βασιλικής Κατριβάνου που δήλωσε απούσα) ψήφισαν ΝΑΙ επί της ……..
αρχής και επί των 7 άρθρων στο πολυνομοσχέδιο – λαιμητόμος που ρυθμίζει τα προαπαιτούμενα και θα εκταμιεύσει τη δόση των 2 δισ. ευρώ.
Τίποτα δεν θα είναι πλέον το ίδιο στη χώρα, αφού με τα μέτρα του τρίτου μνημονίου οι απολαβές των μισθωτών στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα θα υποστούν καθολική κινεζοποίηση, οι συντάξεις στο μεγαλύτερο μέρος τους θα πέσουν σε χρόνο ρεκόρ κάτω από 400 ευρώ και θα αφανιστεί η έννοια του «ελληνικού επιχειρείν», αφού τα ξένα funds θα αγοράσουν έναντι πινακίου φακής όλες τις επιχειρήσεις.
Παράλληλα με το μπαράζ των αποκρατικοποιήσεων δεν θα μείνει τίποτα υπό τον έλεγχο του κράτους και επίσημα πλέον η Ελλάδα θα μετατραπεί σε «μπανανία» της Ευρώπης και σε μια απέραντη αποικία χρέους. Οι επόμενες γενιές θα ζήσουν τον εφιάλτη της οικονομικής κατοχής και της απόλυτης φτώχειας, όπως την έζησαν οι παππούδες μας τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια.
Η πλήρης διάλυση της κοινωνικής πρόνοιας, της δημόσιας υγείας είναι γεγονός, με τη σφραγίδα της τρόικας και των δανειστών. Η υποτακτικότητα που επέδειξαν τόσο ο Τσίπρας και όσο ο Καμμένος δεν έχει γυρισμό.
Από τη στιγμή που οι δανειστές κατάφεραν να συντρίψουν και την τελευταία αντίσταση στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας, όλα τα άλλα είναι εύκολα για αυτούς.
Το ερώτημα είναι: Πώς θα κοιτάξουν στα μάτια τα παιδιά τους οι βουλευτές που ψήφισαν τα μέτρα;
155 άνθρωποι που εξελέγησαν, υφαρπάζοντας την ψήφο του λαού, θα μπορούν άνετα να ζουν με τις 5.700 ευρώ το μήνα που τους προσφέρει η «μπανανία» της Ευρώπης. Εμείς θα δίνουμε το αίμα μας για 580 ευρώ μισθό και 360 ευρώ σύνταξη για να μπορούν οι «χειροκροτητές» της τρόικας – δήθεν αντιπρόσωποι του λαού να αποφασίζουν για το μέλλον των δισέγγονών μας.
Δείτε τα πρόσωπά τους και κρατήστε τα καρφωμένα μέσα στο μυαλό σας. Για όσα θα συμβουν από εδώ και στο εξής, αυτοί που βλέπετε είναι 100% υπεύθυνοι.
Δείτε τους καλά γιατί αυτοί δεν θα μπορέσουν ποτέ να σας δουν κατάματα. 

Kυρίες και κύριοι το απόλυτο πολιτικό κτήνος ο Αλέξης Τσίπρας

όταν περνάς ένα βαρύ μνημόνιο που εξοντώνει το λαό όταν το ψηφίζεις με βαριά καρδιά και πόνο-έτσι λες-
δε χασκογελάς σα μαλάκας ούτε δέχεσαι συγχαρητήρια…….
κυρίες και κύριοι
το απόλυτο …………
πολιτικό κτήνος ο Αλέξης Τσίπρας

«Φορολογική» παράκρουση και νέα φοροεπιδρομή κατά των μισθωτών

xaratsi-603Οσονούπω ενσκήπτει νέα… φοροεπιδρομή κατά τωνεργαζομένων, των μισθωτών,σύμφωνα με την εφημερίδα «Αγορά», που σε άρθρο της με τίτλο «Φορολογική παράκρουση!» αποκαλύπτει ότι κυβέρνηση και δανειστές σχεδιάζουν να επιβάλουν χαράτσι σε όλες τις παροχές των επιχειρήσεων προς τους εργαζομένους τους. Ειδικότερα:
Την πλήρη εξάλειψη του αφορολόγητου των παροχών σε είδος που λαμβάνουν οι εργαζόμενοιαπό τις επιχειρήσεις, ακόμη και εκείνων που «διασώθηκαν» από το δεύτερο μνημόνιοαπαιτεί η τρόικα από τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.
Στις υποχρεώσεις που ανέλαβε η χώρα με το 3ο μνημόνιο και πρέπει να θεσμοθετηθούν εντός του Οκτωβρίου ή το …….
αργότερο στις αρχές Νοεμβρίου με το επόμενο πολυνομοσχέδιο, περιλαμβάνεται και η «εκμηδένιση των δυνατοτήτων αποφυγής της φορολογίας εισοδήματος».
Στη συγκεκριμένη διάταξη, εκτός της κατάργησης και των τελευταίων (ελαχίστων πλέον)φορολογικών εκπτώσεων-φοροαπαλλαγών, συμπεριλαμβάνονται οι παροχές σε είδος που είναι κάτω των 300 ευρώ ανά έτος. Ο μακρύς κατάλογος περιλαμβάνει (μεταξύ άλλων):
  • Την παροχή γάλακτος στο χώρο εργασίας ή τη χορήγηση γάλακτος.
  • Τη φύλαξη των παιδιών σε παιδικό σταθμό στο χώρο εργασίας.
  • Τη μεταφορά των εργαζομένων στο χώρο εργασίας τους με μεταφορικά μέσα της εταιρείας.
  • Την αξία των διατακτικών έως 6 ευρώ την ημέρα (που εξαργυρώνονται σε σούπερ μάρκετ κ.λπ.).
  • Τη χορήγηση θέσης στάθμευσης στο χώρο εργασίας.
  • Τη χορήγηση στολής εργασίας.
  • Τη χρήση εταιρικών πιστωτικών καρτών για τις ανάγκες της επιχείρησης.
  • Την παροχή οικίας στους εργαζομένους σε περίπτωση πρόσκαιρης μετακίνησής τους.
  • Τα δάνεια με μειωμένο επιτόκιο που χορηγούν οι τράπεζες στους υπαλλήλους τους.
ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΑΓΟΡΑ» (17-10-2015)
agora-forologiki-parakrousi
agora-forologiki-parakrousi2

Μόλις το 30% των προαπαιτούμενων ικανοποιήθηκαν με το πολυνομοσχέδιο … ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ;

ImageHandlerΆγνωστος Χ οι επιπλοκές στην αξιολόγηση απ” την κόντρα κυβέρνησης- Σαββαϊδου
Μετά την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου το οικονομικό επιτελείο θα πρέπει να επιδοθεί σε έναν αγώνα σπριντ προκειμένου να ικανοποιήσει πλήρως τα 49 προαπαιτούμενα μέτρα των δανειστών ώστε να αποφευχθεί νέα καθυστέρηση στη διαδικασία. Και αυτό καθώς ήδη, σύμφωνα με την Καθημερινή, διαπιστώνονται προβλήματα και καθυστερήσεις με τις εγκυκλίους και τις υπουργικές αποφάσεις που δεν έχουν ακόμη εκδοθεί ώστε να “εκτελεστεί” πλήρως η πρώτη λίστα των προαπαιτούμενων που αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ ευρώ και την ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους των υποχρεώσεων της χώρας μας πριν την πρώτη αξιολόγηση. Η καθυστέρηση είναι …….
τέτοια που Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, όπως έγραφε η γερμανική έκδοση WirtschaftWoche, θεωρούν ρεαλιστικό η αξιολόγηση να γίνεται μέσα στο Δεκέμβριο και όχι το Νοέμβριο.
Όπως γράφει σήμερα η Καθημερινή το πολυνομοσχέδιο καλύπτει μόλις το 30% των μέτρων που θα πρέπει να έχουν γίνει και κατά την εβδομάδα που πέρασε τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών διαπίστωσαν ότι τα υπουργεία δεν έχουν προχωρήσει στην εφαρμογή της δευτερογενούς νομοθεσίας που απαιτείται για να ολοκληρωθούν οι δράσεις.
Μεγάλος όγκος ανεκπλήρωτης εργασίας αφορά στο υπουργείο Οικονομικών και στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων με την κόντρα κυβέρνησης – Κατερίνας Σαββαϊδου να ρίχνει σκιά και να δημιουργεί φόβους ότι τα πράγματα μπορεί να κολλήσουν.
Ωστόσο, και σε άλλα υπουργεία παρατηρείται καθυστέρηση που ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο το σφιχτό χρονοδιάγραμμα που έχει συμφωνηθεί για την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ και τη συνέχεια των διαβουλεύσεων, ώστε να ολοκληρωθεί εγκαίρως ο πρώτος έλεγχος.
Βάσει του υφιστάμενου σχεδιασμού, οι θεσμοί θα πρέπει έως την Τρίτη να συντάξουν την έκθεση αξιολόγησης της υλοποίησης των 49 προαπαιτουμένων, ώστε την Τετάρτη να συνεδριάσει το Euroworking Group και εφόσον η έκθεση είναι θετική, να ανάψει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ έως τα τέλη του μήνα. Ομως, αρμόδια στελέχη αναφέρουν ότι για να συμβεί αυτό θα πρέπει μέσα σε πολύ λίγο χρόνο να εκδοθεί μία σειρά εγκυκλίων και αποφάσεων που θα θέτουν σε εφαρμογή τα προαπαιτούμενα μέτρα.
Από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι η δευτερογενής νομοθεσία που απαιτείται θα εκδοθεί εντός της ερχόμενης εβδομάδας και πως δεν υπάρχει περίπτωση να μην ανταποκριθεί η κυβέρνηση στις υποχρεώσεις της. Πάντως, οι εκκρεμότητες είναι πολλές. Ενδεικτικά, θα πρέπει να εκδοθούν και να γίνουν:
• Οι υπουργικές αποφάσεις για τη μεταφορά του προσωπικού του ΣΔΟΕ στη ΓΓΔΕ.
• Η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αμοιβές συμβολαιογράφων και δικαστικών επιμελητών.
• Η μελέτη επιπτώσεων από τις μεταρρυθμίσεις στον ανταγωνισμό, στην αδειοδότηση και στα γραφειοκρατικά εμπόδια.
• Η σταδιακή κατάργηση της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης για τους αγρότες.
• Η εξεύρεση «ισοδυνάμου» για τη μη επιβολή του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Επίσης, δεν έχουν οριστικοποιηθεί και οι εγκύκλιοι για το ασφαλιστικό, με τις αλλαγές που πρέπει να προχωρήσουν να αποτελούν ακόμξ αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ του υπουργείου Εργασίας και των κλιμακίων των δανειστών.
Πάντως, ανεξαρτήτως του πότε τελικά θα εκδοθούν όλες οι απαραίτητες εγκύκλιοι και αποφάσεις στο πρόγραμμα των θεσμών περιλαμβάνεται η έλευση των επικεφαλής των κλιμακίων την Τρίτη 20 Οκτωβρίου. Η επίσκεψή τους θα είναι ολιγοήμερη (αναμένεται να παραμείνουν στην Αθήνα για 3 ημέρες) και εκτός από τις επαφές με τον υπουργό Οικονομικών, θα επιδιωχθεί να έχουν συναντήσεις και με άλλους υπουργούς που χειρίζονται κρίσιμα χαρτοφυλάκια για την επιτυχή ολοκλήρωση του πρώτου ελέγχου (Οικονομίας, Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Εργασίας κ.λπ.).
newmoney.gr

Συναυλία χορωδίας Ε.Π.Μ. Κατερίνης

  


«ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗΝ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗΝ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»
 
  Συνεχίζοντας τον κύκλο των ποιοτικών συναυλιών, η χορωδία της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης και με αφορμή την εβδομηκοστή πέμπτη επέτειο του ιστορικού «ΟΧΙ», παρουσιάζει το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου και 5ου γενικού λυκείου Κατερίνης (πρώην πολυκλαδικό) στις 8:00 μ.μ., μουσικό, λογοτεχνικό και ιστορικό αφιέρωμα, με τίτλο: «θέλει αρετήν και τόλμην η Ελευθερία» - από την προεπαναστατική Ελλάδα στο σήμερα-.
  Το αφιέρωμα εξιστορεί την ιστορική διαδρομή  του ελληνικού κράτους από την εποχή του Ρήγα μέχρι τις μέρες μας,  μέσα από την μουσική παράδοση, δημιουργία και έκφραση. Σταθμοί της πορείας αυτής: η προεπαναστατική Ελλάδα, Ρήγας Φεραίος, 1821, 3η Σεπτεμβρίου 1843, Μακεδονικός αγώνας, 1912, A΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, Διχασμός, Μικρασιατική εκστρατεία και καταστροφή, Ανταλλαγή πληθυσμών, Προσφυγική αποκατάσταση, Κραχ, Δικτατορία Μεταξά, Ελληνοϊταλικός και Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, Κατοχή, Αντίσταση, Εμφύλιος, Μετεμφυλιακή Ελλάδα, Πέτρινα χρόνια, Μετανάστευση, Διχασμός, Αστικοποίηση, Δικτατορία, Κυπριακό, Μεταπολίτευση, Η Ελλάδα της Ευρώπης, ΟΝΕ, Σήμερα.
  Για όλους αυτούς τους σταθμούς υπάρχουν τα αντίστοιχα τραγούδια, λογοτεχνικά κείμενα και στιγμιότυπα εποχής (πίνακες/φωτογραφίες/κινηματογραφικά στιγμιότυπα) που αναφέρονται στην παράδοση, σε ιστορικά- πολιτικά γεγονότα της κάθε περιόδου, σε κοινωνικές- καθημερινές ασχολίες, ανησυχίες και ανάγκες των απλών ανθρώπων.
  Αξίζει να επισημανθεί ότι η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ-ΕΣΤΙΑ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ επί εξήντα ένα και πλέον χρόνια εκφράζει πολιτισμικά την Πιερία και όχι μόνο. Με ευρύ φάσμα πνευματικής δημιουργίας καταξιώθηκε σε Ελληνικό και παγκόσμιο ορίζοντα. Για τα 60 χρόνια προσφοράς, ένα χρόνο πριν, στις  19 Δεκεμβρίου 2014, η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε την Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης: «ΟΤΙ ΤΗ ΠΛΟΥΣΙΩΤΑΤΗ ΑΥΤΗΣ ΔΡΑΣΗ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑΝ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΕΞΟΧΩΣ ΠΡΟΑΓΕΙ».
  Η συναυλία-αφιέρωμα υλοποιείται και συνδιοργανώνεται με τη συνεργασία του Ο.Π.Π.Α.Π. Δήμου Κατερίνης.
  Συμμετέχουν η τετράφωνη χορωδία της Ε.Π.Μ. Κατερίνης και μέλη της Δημοτικής χορωδίας Λιτοχώρου «Ιωάννης Σακελλαρίδης», καθώς και πολυμελής ορχήστρα.
  Τραγουδούν, Ζωή Ανδρικοπούλου, Γιώργος Ανδρικόπουλος.
  Παρουσίαση Περικλής Χατζηγιάννης.
  Διευθύνει ο Ευθύμιος Μαυρίδης.
  Η είσοδος είναι ελεύθερη.