ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ


 

  Γενική Συνέλευση πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί τα μέλη της ΕΛΜΕ Πιερίας στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου – 5ου ΓΕΛ Κατερίνης. 


Θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν :

Απολογισμός Πεπραγμένων του απερχόμενου Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πιερίας για τα συνδικαλιστικά έτη 2010-2011 και 2011-2012


Εκλογές της ΕΛΜΕ Πιερίας την Τρίτη 27-11-2012 και ώρα 12.30 με 19:00 στο 5ο Γυμνάσιο Κατερίνης για την ανάδειξη του νέου Δ. Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Πιερίας για τα συνδικαλιστικά έτη 2012-2014.

Οι εκλογές διεξάγονται μέχρι αυτή την ώρα με μεγάλη προσέλευση των εκπαιδευτικών.

«Εισαγωγικό Σεμινάριο στην Περιβαλλοντική Εκπ/ση στο Κ.Δ.Β.Μ.Π.Α Αν.Ολύμπου»


Την Παρασκευή 23, Σάββατο 24 και Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Ανατολικού Ολύμπου 3ήμερο σεμινάριο με θέμα «Εισαγωγή στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση:Σχεδιασμός και Υλοποίηση Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης» που συγχρηματοδοτήθηκε από Εθνικούς πόρους και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο ΕΣΠΑ 2007-2013, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση με διαχειριστή το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης. 
Στο σεμινάριο συμμετείχαν εβδομήντα έξι (76) εκπαιδευτικοί, από τις Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης των νομών : Αν.Αττικής, Αν.Θεσσαλονίκης,Γρεβενών, Δυτ.Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Κιλκίς, Κοζάνης, Λάρισας , Μαγνησίας, Πέλλας, Πιερίας, Φλώρινας, Φωκίδας και Χαλκιδικής, χωρίς ή με μικρή εμπειρία στην πραγματοποίηση προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. 
Στόχος λοιπόν του σεμιναρίου ήταν να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες γενικά γνώσεις γύρω από τις αρχές της Π.Ε., το θεσμικό πλαίσιο και τη θεματολογία της Π.Ε., για το εκπαιδευτικό υλικό της Π.Ε. και τους τρόπους προσέγγισης και αξιοποίησης αλλά και δεξιότητες όσον αφορά στην υλοποίηση προγραμμάτων Π.Ε. Περιλάμβανε θεωρητικές εισηγήσεις για την Ιστορική Πορεία , τους Στόχους και τη Φιλοσοφία της Π.Ε καθώς και Μεθοδολογικές Προσεγγίσεις, Σχεδιασμό Προγραμμάτων Π.Ε και Παιδαγωγικές Τεχνικές, Δραστηριότητες και Περιβαλλοντικά Παιχνίδια στη Φύση, Βιωματικά εργαστήρια και Παρουσιάσεις Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
Ευχαριστούμε τους εισηγητές: Παπαδοπούλου Πηνελόπη , Παρασκευόπουλο Στέφανο, Κρίτογλου Αστέριο, Αμανατίδου Μαργαρίτα, Οργανόπουλο Ιωάννη, Περδίκη Γεώργιο, Τερζή Αθανάσιο , Δημητριάδη Ιωάννη, Τσιγκάνου Αικατερίνη, Σοφιανίδου Χαρά, Βενιώτη Νικόλαο, Παχιού Κλήμη και Μακρή Κωνσταντίνα. Επίσης ευχαριστούμε θερμά τις Παιδαγωγικές Ομάδες των Κ.Δ.Β.Μ.Π.Α Έδεσσας-Γιαννιτσών , Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου, Κιλκισίου και Νάουσας για την πολύτιμη συνεργασία τους καθώς εμπλούτισαν τη θεματολογία του σεμιναρίου με τα βιωματικά τους εργαστήρια.
Η Παιδαγωγική Ομάδα του
Κ.Δ.Β.Μ.Π.Α Αν.Ολύμπου

7° Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης : «Πώς θα κάνουμε τα παιδιά μας να αγαπήσουν τα Μαθηματικά»



7ο 12/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Σας προσκαλούμε στην ενημερωτική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου μας, την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 17:45, με θέμα:

«Πώς θα κάνουμε τα παιδιά μας να αγαπήσουν τα Μαθηματικά».

Το θέμα θα παρουσιάσει ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Καούνας (πρώην δάσκαλος του Σχολείου μας).
Συνδιοργανωτές:
7° Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης       

Σύλλογος Γονέων 
Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης

Spiegel: Απλώς η Μέρκελ καθυστερεί την ελληνική χρεοκοπία


Spiegel: Η Μέρκελ καθυστερεί την ελληνική χρεοκοπία

Βόμβα μεγατόνων ρίχνει το Spiegel με δημοσίευμά του καθώς αποκαλύπτει πως ο μόνος λόγος που Μέρκελ και Σόιμπλε αρνήθηκαν την πρόταση του ΔΝΤ για κούρεμα είναι η προεκλογική περίοδος. Η τοποθέτηση του Spiegel φωτίζει τη μικροπολιτική πλευρά των πραγμάτων η οποια συζητώνταν στα παρασκήνια και σα δημοσιογραφικά γραφεία αλλά δεν είχε περάσει στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Σύμφωνα με το περιοδικό η χρεοκοπία της Ελλάδας θεωρείται αναπόφευκτη και το μόνο που επετεύχθη στο Eurogroup ήταν να αναβληθεί για... λίγο καθώς το θέμα θα επιστρέψει επιτακτικά και ίσως ανεξέλεγκτα προκαλώντας περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα λύσει.
Το γερμανικό περιοδικό τονίζει ότι, σε μια ιδιωτική οικονομία, θεωρείται έγκλημα να καθυστερείς μια αναπόφευκτη χρεοκοπία. Αλλά η Μέρκελ και ο Σόιμπλε είναι αποφασισμένοι να κάνουν ακριβώς αυτό, επειδή προτεραιότητά τους είναι οι επικείμενες εκλογές. Ως αποτέλεσμα, με το χρέος να παραμένει απαγορευτικά υψηλό, η ελληνική κυβέρνηση αναγκάζεται να εντείνει την πολιτική λιτότητας ενώ οι επενδυτές παραμένουν άφαντοι.
Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Οι Γερμανοί επιθυμούν να αντιμετωπίσουν την ελληνική κρίση με λογιστικά τρικ και μειωμένα επιτόκια για να βρουν τα 36 δισ. ευρώ που χρειάζεται η Αθήνα το 2014-6. Όμως μ' αυτά τα ημίμετρα δεν θα μηδενιστεί το έλλειμμα ούτε η Ελλάδα θα πλησιάσει τον στόχο της μείωσης του χρέους στο 120% του ΑΕΠ ως το 2020.
Η Λαγκάρντ δήλωσε πρόθυμη να δοθεί στην Αθήνα παράταση  για να πιάσει αυτόν τον στόχο και, ως αντάλλαγμα, απαίτησε δραστική μείωση των επιτοκίων που χρεώνουν οι χώρες της ευρωζώνης στα διμερή δάνεια προς την Ελλάδα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο Σόιμπλε αρχικά συμφώνησε.
Εν συνεχεία ο Σόιμπλε υπαναχώρησε αφού -όπως γράφει το Spiegel- μίλησε με τη Μέρκελ που ανησυχούσε για τους εταίρους της στην κυβέρνηση συνασπισμού που είναι αρνητικοί προς τη διάσωση της Ελλάδας.

Αυτό το γράμμα συγκλονίζει



Διαβάστε το γράμμα μαθητή από σχολείο του Δενδροποτάμου που περιγράφει την κατάσταση στα σπίτια των συμμαθητών του μετά από την διακοπή ρεύματος.

enikos

Ο Καραγκιόζης και οι δήθεν φίλοι του



Γράφει ο Νίκος Ελευθέρογλου

Η ιστορία θυμίζει λίγο τη φορεσιά του Καραγκιόζη. Που είναι γεμάτη μπαλώματα αλλά εκείνος καμαρώνει σαν γύφτικο  σκερπάνι για τα ωραία του ρούχα. Οπου σταθεί και όπου βρεθεί ευχαριστεί τους εξ Εσπερίας φίλους του γιατί δεν τον άφησαν γυμνό. Η αλήθεια όμως είναι ότι ο Βασιλιάς που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πλέον γυμνός και παραδομένος στο Βερολίνο, τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε.

Αντί να δώσουν εδώ και τώρα λύση στο ελληνικό πρόβλημα που γιγαντώθηκε από τη δική τους αποτυχία, από τη δική τους ανικανότητα να δώσουν τη σωστή συνταγή, από τα δικά τους τοκογλυφικά επιτόκια, τώρα ζητούν και τα ρέστα χωρίς να τηρούν τις δικές τους υπογραφές και τις δικές τους δεσμεύσεις.

Οι ηγέτες της Ευρώπης αντί να σταθούν στο ύψος των περιστάσεών τους συνεχίζουν να μας κρατούν στο κρεβάτι του πόνου για να μας τραβήξουν τα σωληνάκια όποτε εκείνοι κρίνουν ότι δεν μας χρειάζονται άλλο. Δεν είναι όμως δυστυχώς αυτή η μόνη τους αθλιότητα. Γνωρίζουν τόσο αυτοί όσο και οι σύμμαχοί μας πέραν του Ατλαντικού, ότι η κατάσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας στην εποχή του Μνημονίου είναι κάτι παραπάνω από τραγική.

PSI Σαμαρά: Νέα χασούρα 20% και… κλάμα οι τραπεζίτες.


PSI Σαμαρά: Νέα χασούρα 20% και… κλάμα οι τραπεζίτες.
PSI Σαμαρά και νέα χασούρα για τα ελληνικά συμφέροντα 20%.
Όχι στα ταμεία, στα επιμελητήρια, στα πανεπιστήμια και στα νοσοκομεία, ακόμα δεν κατάλαβαν τι σημαίνει η νέα επαναγορά ομολόγων. Σημαίνει νέο «κούρεμα» 20% στα ομόλογα τους!
Γράφει:
Δηλαδή, νέο… βρωμόχερο στην περιουσία τους! Οι τραπεζίτες, όπως και το ταμπλό, αυτό το γνωρίζουν, ήδη. Άλλωστε αυτό προσπαθούσαν όλο το προηγούμενο διάστημα να αποφύγουν. Επιδίωκαν, εν όψει της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, η αποτίμηση των ομολόγων τους να γίνει στην ονομαστική αξία τους, την κουρεμένη αξία (53%) από το «PSI Βενιζέλου», και η ανταλλαγή των τίτλων να γίνει με ομόλογα του EFSF. Δεν τους πέρασε, όμως. Αυτό, που συμφωνήθηκε στο Eurogroup, προβλέπει μέσω της επαναγοράς νέο «κούρεμα» στα χαρτοφυλάκια ομολόγων κατά 20%. Δηλαδή, η αποτίμηση των σημερινών ομολόγων θα γίνει στο 33% εν όψει της ανακεφαλαιοποίησης.
PSI Σαμαρά και νέα χασούρα για τα ελληνικά συμφέροντα 20%.

PSI Σαμαρά: Νέα χασούρα 20%

Κινητοποίηση ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στο λαό της Παλαιστίνης


Εταίρες των εταίρων στο πορνείο της κόλασης.Έρχεται κρύο πολύ. Τόσο πολύ κρύο που θα καίγονται οι ψυχές! Ανοίξανε οι πόρτες της κόλασης και οι φλόγες είναι έτοιμες να καταπιούν την ζωή και να «κεράσουν» με θάνατο εκείνους που με σκυμμένα τα κεφάλια θα διαβούν το κατώφλι του ζωντανού θανάτου.



Παγώνουν το βλέμμα οι ανθρώπινες σκιές και οι ψυχές που ρίχνονται στο αδηφάγο στόμα του θανάτου, για να χορτάσουν το θηρίο. Δαίμονες χορεύουν ολόγυρά μας, πανευτυχείς για το σχέδιο που πέτυχε, για τις ψυχές που ξεγέλασαν και που έσυραν στα καταχθόνια άδυτα της ζώσας κόλασης που χαμογελά βλέποντας την μεγάλη αυτή επιτυχία…

Πιάνω μια χούφτα γης και την ζυγίζω, προσπαθώντας με το νου μου να βρω την πραγματική της αξία. Βάζω από την άλλη όλα τα πλούτη του κόσμου, όλα τα χρυσάφια, όλα τα ρουμπίνια... και σκύβω το κεφάλι κατανοώντας το άδικο, νιώθοντας το λάθος να διαπερνά την ψυχή μου. Όλα ετούτα τα χρυσάφια, όλες ετούτες οι λάμψεις, δεν αξίζουν πιότερο από μια χούφτα γης της αιματοβαμμένης πατρίδας μου. 
Μήτε έναν κόκκο άμμο της πατρίδας μου δεν μπορούνε να αγοράσουν οι πανίσχυροι αυτής της γης. Μήτε με έναν κόκκο άμμου δεν μπορούνε να γίνουνε ισάξιοι οι δαίμονες που χοροπηδούν και αφοδεύουν τώρα επάνω στα τιμημένα ετούτα χώματα…

Κι όμως, κάποιοι διαβουλεύθηκαν ετούτη τη γη και την βρήκανε λειψή σε αξία μπροστά στα πρόσκαιρα γυαλιστερά πλούτη...!!!

Ανεξάρτητοι Έλληνες:Η απόφαση του Eurogroup σημαίνει μνημόνιο μέχρι το 2040


Η απόφαση του Eurogroup σημαίνει μνημόνιο μέχρι το 2040, είπε ο αναπληρωματικός κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νότης Μαριάς
Αιχμηρή δήλωση κατά της κυβέρνησης έκανε ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, με αφορμή την απόφαση του Eurogroup για την Ελλάδα. Ο κ. Μαριάς σημείωσε ότι «η χθεσινή απόφαση του Eurogroup σημαίνει μνημόνιο μέχρι το 2040, νέα αντιλαϊκά μέτρα και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας» και τόνισε ότι «όχι μόνο δεν διασφαλίζεται η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους αλλά μετά βεβαιότητας τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η βιωσιμότητα της ελληνικής κοινωνίας».

Καταλήγοντας επισήμανε ότι η χθεσινή απόφαση, που αποτελεί «κινούμενη άμμο», διαμορφώθηκε με τέτοιο τρόπο προκειμένου «να εξυπηρετήσει τη Μέρκελ και την παρέα της στον εκλογικό στίβο της μητρόπολης των δανειστών»

Ο ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΄΄ ΚΑΛΛΙΘΕΑ΄΄ σας περιμένει όλους την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, μετά τον εκκλησιασμό, για να χειροκροτήσετε τις χορεύτριες των τμημάτων του μοντέρνου χορού του Συλλόγου που συμμετέχει στην εκδήλωση που διοργανώνει και φέτος όπως κάθε χρόνο η Ομάδα Γερμανόφωνων Γυναικών Καλλιθέας.


9o Χριστουγγενιατικο Γερμανικο Παζαρι

"Euro2day: Ο παραλογισμός των προωθούμενων διατάξεων του φορολογικού νομοσχεδίου, είναι εξόφθαλμος...."



Φορο-νόμος ακατάλληλος για.. ανηλίκους.
"Ο παραλογισμός των προωθούμενων διατάξεων είναι εξόφθαλμος και προκύπτει ανάγλυφα από τον πίνακα που επεξεργάστηκε το Euro2day (δείτε στη στήλη "Συνοδευτικό Υλικό") και δείχνει τον νέο φόρο που προκύπτει για μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες και πώς οι επιβαρύνσεις αυξάνονται ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών."
της Έλενας Λάσκαρη
Δημοσιεύθηκε: 07:48 - 27/11/12
Λίφτινγκ στο μέτρο της κατάργησης του έξτρα αφορολογήτου για όσους έχουν παιδιά θα πρέπει να επιδιώξει κατά πάσα πιθανότητα το υπουργείο Οικονομικών αν θέλει να αποσπάσει τη σύμφωνη γνώμη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Ο παραλογισμός των προωθούμενων διατάξεων είναι εξόφθαλμος και προκύπτει ανάγλυφα από τον πίνακα που επεξεργάστηκε το Euro2day (δείτε στη στήλη "Συνοδευτικό Υλικό") και δείχνει τον νέο φόρο που προκύπτει για μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες και πώς οι επιβαρύνσεις αυξάνονται ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών.

Παράλληλα, δεν λείπουν ορισμένοι που υποστηρίζουν ότι το μέτρο είναι και αντισυνταγματικό. Τυχόν προώθησή του θα σημάνει για παράδειγμα ότι ένας φορολογούμενος με εισόδημα 12.000 ευρώ θα οφείλει φόρο 570 ευρώ, όσο ακριβώς και ένας φορολογούμενος με ένα παιδί και ένας άλλος με τρία παιδιά.

Είναι προφανές ότι οι τρεις αυτοί φορολογούμενοι δεν έχουν την ίδια φοροδοτική ικανότητα, στη βάση της οποίας θα πρέπει να υπολογίζονται οι φόροι τους όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Με την κατάργηση του έξτρα αφορολογήτου των 2.000 ευρώ για κάθε ένα από τα δύο πρώτα παιδιά και 3.000 ευρώ για το τρίτο και για κάθε επόμενο, οι φόροι εξισώνονται για όλους ανεξαρτήτως οικογενειακής κατάστασης, αλλά οι επιβαρύνσεις σε σχέση με τα ισχύοντα είναι αντιστρόφως ανάλογες του αριθμού των παιδιών.
Όσο περισσότερα παιδιά έχει ο φορολογούμενος τόσο μεγαλύτερη θα είναι η φορολογική του επιβάρυνση. Για παράδειγμα, με βάση τις προτεινόμενες αλλαγές στην κλίμακα, μισθωτός χωρίς παιδιά με εισόδημα 15.000 ευρώ φέτος οφείλει φόρο 1.240 ευρώ.

Χωρίς να υπολογίζονται οι επιβαρύνσεις που προέρχονται από την κατάργηση των φοροαπαλλαγών, αλλά μόνο οι αλλαγές στον φόρο λόγω κλίμακας, με τις αλλαγές ο φόρος του μειώνεται κατά 40 ευρώ στα 1.200 ευρώ.

Ας δούμε τι γίνεται αν με το ίδιο εισόδημα των 12.000 ευρώ ο μισθωτός του παραδείγματος έχει και παιδιά:

* Με ένα παιδί, ο φόρος που του αναλογεί φέτος είναι 1.040 ευρώ. Με τις αλλαγές αυξάνεται στα 1.200 ή 160 ευρώ παραπάνω.
* Με δύο παιδιά, ο φόρος που του αναλογεί εκτοξεύεται επίσης στα 1.200 ευρώ αλλά από 840 ευρώ που είναι φέτος. Η επιβάρυνση φτάνει τα 360 ευρώ.

Οι μοναδικοί κερδισμένοι από το παρανοϊκό αυτό μέτρο είναι μόνο όσοι έχουν ένα παιδί και εισοδήματα έως 11.000 ευρώ. Με τις αλλαγές στην κλίμακα προκύπτουν μειώσεις φόρου σε σχέση με σήμερα έως 200 ευρώ, οι οποίες όμως είναι ξεκάθαρα εικονικές αφού θα εξαφανιστούν εξαιτίας της κατάργησης των φοροαπαλλαγών.

Προτάσεις
Στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ υποστηρίζουν ότι το μέτρο θέλει οπωσδήποτε λίφτινγκ.

Στο τραπέζι έχει ήδη πέσει πρόταση για αύξηση της έκπτωσης φόρου των 1.950 ευρώ που προβλέπεται στη νέα κλίμακα για εισοδήματα έως 18.000 ευρώ (σε υψηλότερα κλιμάκια η έκπτωση φθίνει σταδιακά μέχρι να μηδενιστεί στα 42.000 ευρώ), για όσους φορολογούμενους έχουν παιδιά, ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων.

Για τη χρηματοδότηση της πρότασης, μάλιστα, οι κ. Α. Μακρυπίδης από το ΠΑΣΟΚ και Γ. Ιωαννίδης από τη ΔΗΜΑΡ έχουν ήδη προτείνει στον κ. Μαυραγάνη να αυξηθεί ο συντελεστής του ενιαίου φόρου ακινήτων για όσους έχουν πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία (π.χ. στα 3 εκατ. ευρώ ο συντελεστής να είναι 2% και όχι 1,2% που είχε προταθεί).


*** To Εuro2day.gr ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.
ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ :
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ=ΝΕΑ ΣΑΜΑΡΙΑ=ΝΕΑ ΥΠΕΡΒΑΡΑ ΦΟΡΤΙΑ=ΝΕΟ ΑΡΜΕΓΜΑ ΤΩΝ ΥΠΟΖΥΓΙΩΝ!...
MIA ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ:
ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ KAI ΓΑΪΔΟΎΡΙΑ.
ΔΙΠΛΌ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ:
-ΤΑ ΣΥΜΠΑΘΉ ΤΕΤΡΑΠΟΔΑ ΕΠΙΔΟΤΟΎΝΤΑΙ ΜΕ 500 € ΤΟ ΚΕΦΆΛΙ ΕΝΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ ΟΣΟ ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΆΚΙΑ ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΑ ΥΠΟΖΎΓΙΑ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ, ΘΑ ΕΠΙΒΑΡΎΝΟΝΤΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΆ!...
-ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΠΙΝΟΥΝ ΓΑΪΔΟΥΡΟΓΑΛΟ, ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΟ ΚΑΡΚΑΛΈΤΣΙ.
[ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ]

Πώς θα καταλάβετε ότι θέλει να κάνει sex μαζί

Πώς θα καταλάβετε ότι θέλει να κάνει sex μαζί σας

Παρατηρείστε τα σημάδια και διευκολύνετε την κατάσταση!
Toν έχετε προσέξει, σας αρέσει, σας αναστατώνει και όποτε τον βλέπετε θέλετε να τον βάλετε κάτω να τουσκίσετε τα ρούχα και να του κάνετε καυτό sex; Μέχρι εδώ καλά, δυστυχώς όμως δεν έχετε ιδέα αν αυτός σας θέλει ή έστω σας έχει προσέξει σαν γυναίκα. Αν είστε από αυτές που δεν κολλάνε σε τίποτα, τότε ο μόνος δρόμος είναι η κατά μέτωπον επίθεση! Αν πάλι, είστε από τις άλλες, τις πιο ντροπαλές που πιστεύετε ότι ο άντρας θα πρέπει να είναι ο κυνηγός και η γυναίκα το θήραμα, τότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να... περιμένετε τη δική του κίνηση. Για να μην περιμένετε όμως τσάμπα και βερεσέ, καλό θα ήταν να μπείτε στον κόπο να παρατηρήσετε έστω κάποια σημάδια τα οποία μαρτυρούν ότι το αγόρι, θέλει κι αυτό με τη σειρά του να σας βάλει κάτω και να σας κάνει... διάφορα! Συγνώμη κουκλίτσες μου, αλλά μόνο στις πριγκίπισσες τα έχουν όλα έτοιμα...
1. Η στάση του σώματος όταν στέκεται μπροστά σας είναι πολύ σημαντική. Αν ώμοι και στέρνο είναι γυρισμένα προς το μέρος σας, ακόμα και αν κοιτάζει αλλού, τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν σας βλέπει φιλικά. Παρατηρείστε και τον ίδιο σας τον εαυτό και θα πειστείτε...

Βίντεο: Επιστήμονες εξηγούν τι συμβαίνει στην ψυχή μετά θάνατον

Βίντεο: Επιστήμονες εξηγούν τι συμβαίνει στην ψυχή μετά θάνατον


Υπάρχει τελικός προορισμός για την ψυχή; Αυτά είναι τα κεντρικά ερωτήματα που καλούνται να πραγματευτούν επιστήμονες από ποικίλα γνωστικά πεδία σε βίντεο της σειράς «Through the wormhole», το οποίο παρουσιάζει ο Μόργκαν Φρίμαν στο Κανάλι του Science.
Πολλοί επιστήμονες, οι οποίοι έχουν μελετήσει το φαινόμενο της συνείδησης και της μεταθανάτιας εμπειρίας, πιστεύουν ότι βρίσκονται πολύ κοντά στη λύση του αινίγματος, εκφράζοντας ωστόσο τις διαφωνίες τους και εκθέτοντας τις δικές τους απόψεις.

Για κάθε ώρα τηλεόρασης χάνουμε… 22 λεπτά ζωής!




Η τηλεόραση είναι μια συσκευή που άλλαξε την ιστορία αλλά και την καθημερινότητα της ανθρώπινης ζωής. 


Δεν είναι λίγοι όσοι υποστηρίζουν ότι η υπερβολική παρακολούθηση επιβαρύνει το πνεύμα. Ειδικοί όμβς υποστηρίζουν ότι επηρέαζει και τη σθματική μας υγεία σε βαθμό μάλιστα αντίστοιχο του καπνίσματος.

 Η καθιστική ζωή είναι ένα από τα μεγάλα κακά της εποχής μας, λένε οι ειδικοί, και η τηλεόραση είναι γεγονός πως συμβάλλει πολύ στο καθισιό. Τόσο πολύ μάλιστα που κάτι σε… ρίζες απλώνονται κάτω από τον καναπέ! Όπως αναφέρει η «Huffington Post», σε πρόσφατη μελέτη Βρετανοί ερευνητές ανακάλυψαν πως για κάθε ώρα που περνάμε καθισμένοι μπροστά στην τηλεόραση χάνουμε 22 λεπτά ζωής, ενώ έχει τις ίδιες επιπτώσεις με το κάπνισμα! Η αλόγιστη χρήση της τηλεόρασης ευθύνεται για πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας, από εγκεφαλικό έως και καρδιακή προσβολή.

νικος ξυλουρης μπηκαν στην πολη οι οχτροι

ΠΟΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΝΤΕΧΕΙΣ??? 1/3

Έκοψαν το ρεύμα σε οικογένεια ανέργων με πέντε παιδιά



Στη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, σε σπίτι που ανήκει σε δύο άνεργους γονείς πέντε παιδιών που αδυνατούσαν να πληρώσουν τον λογαριασμό, προχώρησε η ΔΕΗ. 


 Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση των κατοίκων της περιοχής που γνώριζαν την οικονομική κατάσταση της οικογένειας αλλά και των μελών του κινήματος «Πολίτες της Βέροιας» οι οποίοι με δική τους πρωτοβουλία επανασύνδεσαν το ρεύμα στην οικογένεια.

 Οι «Πολίτες» εξέδωσαν επίσης ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων κάνουν λόγο για «άθλια, εξοντωτική και εγκληματική συμπεριφορά απέναντι σε εξουθενωμένους ενήλικους και αθώους ανήλικους» και προσθέτουν ότι «η στοιχειώδης δικαιοσύνη, είναι πολύ μακριά ακόμη από την στοιχειώδη λογική»

Σιρόπι σκορπάει το θάνατο‏..


Κρίση στα φαρμακεία και μία φαρμακοβιομηχανία στο Πακιστάν, όταν 13 άνρθωποι έχασαν τη ζωή τους στη Λαχόρη πίνοντας σιρόπι για το βήχα. 


 Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της χώρας, οι θάνατοι έλαβαν χώρα το τριήμερο Παρασκευής- Κυριακής στη φτωχή συνοικία Σάχντρα της πόλης. «Αρκετοί άνθρωποι χρησιμοποίησαν το σιρόπι αυτό ως ναρκωτικό», δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Ατίφ Ζουλφικάρ.

 «Τουλάχιστον δεκατρείς άνθρωποι, οι περισσότεροι τοξικομανείς, πέθαναν όταν ήπιαν το τοξικό σιρόπι», διευκρίνισε ο ίδιος και πρόσθεσε πως έξι πέθαναν στο νοσοκομείο και οι υπόλοιποι βρέθηκαν σε κοιμητήριο στο οποίο συναντιούνται πολλοί ναρκομανείς. Το γεγονός δεν αποτελεί το πρώτο κρούσμα τοξικών φαρμάκων, καθώς περίπου εκατό άνθρωποι με καρδιακά προβλήματα έχασαν τη ζωή τους τον περασμένο Ιανουάριο στη Λαχόρη όταν πήραν τοξικά φάρμακα που είχαν παρασκευαστεί στην πόλη.

Βρέθηκε πτώμα γυναίκας δίπλα στο kitchen bar, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης


Το πτώμα μιας ηλικιωμένης γυναίκας ανέσυραν πριν από λίγο άντρες του λιμενικού σώματος από...το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες η ηλικία της εκτιμάται ότι ήταν 60 έως 65 ετών. Τα στοιχεία της παραμένουν άγνωστα. Ο θάνατός της πιθανότατα προήλθε από πνιγμό. Το ύψος της είναι 1,60 m. Το πτώμα βρέθηκε κοντά στο εστιατόριο Kitchen bar. 

Η πιο σέξι γιατρός των γηπέδων - Σε ποιο σημείο του σώματος εστίασε ο σκηνοθέτης; [video]


Η γιατρός της Τσέλσι , Έβα Καρνέιρο είναι απίστευτα σέξι και όπως είναι λογικό «μαγνητίζει» τα βλέμματα! Όχι μόνο των φιλάθλων, αλλά όπως φάνηκε και του σκηνοθέτη στο ματς των «μπλε» με την...
Γουέστ Μπρομ! Τη στιγμή που ο Άσλεϊ Κόουλ βρισκόταν στο χορτάρι, λόγω ενός μαρκαρίσματος, η πανέμορφη Έβα Καρνέιρο έτρεξε στον αγωνιστικό χώρο για να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες! Ο ακηνοθέτης, λοιπόν, εστίασε (με το δίκιο του) σε ένα συγκεκριμένο σημείο της γιατρού των Λονδρέζων!

Τρια βήματα για να αποκτήσεις λεπτή μέση


Να ένα μυστικό που γνωρίζουν μόλις 50 εκατομμύρια άνδρες: αν επιθυμείς να χάσεις βάρος, σχεδόν τα πάντα φέρνουν αποτέλεσμα - περισσότεροι υδατάνθρακες ή λιγότεροι υδατάνθρακες.
Σκληρή γυμναστική ή ελαφριά γυμναστική. Γενικότερα, κάθε συνδυασμός «τρώω λιγότερο» και «γυμνάζομαι περισσότερο» θα δουλέψει και θα χάσεις τα κιλά που θέλεις.

Μόνο για λίγο, όμως. Τότε ξαφνικά όλα αλλάζουν. Ο ουρανίσκος σου αρχίζει να βαριέται τη δίαιτα και τις ίδιες γεύσεις κι εσύ λαχταράς όλα αυτά που έχεις ξεχάσει. Το σώμα σου συνηθίζει τη γυμναστική και σταματά να παρουσιάζει βελτίωση. Τότε είναι που αρχίζεις τις δικαιολογίες. «Εχω αργό μεταβολισμό» ή «τα γονίδιά μου δεν μου επιτρέπουν την άμεση απώλεια βάρους».
Η αλήθεια είναι ότι οι βαρύτεροι άνδρες έχουν γρηγορότερο μεταβολισμό σε σχέση με τους πιο αδύνατους, ακριβώς επειδή καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια για να σύρουν το κορμί τους. Ερευνες έχουν δείξει ότι το λίπος του σώματος και η κατανομή του είναι γενετικά προδιαγεγραμμένα σε ποσοστό 25-40%, κάτι που σημαίνει ότι η πλαδαρότητα μπορεί να οφείλεται είτε σε κληρονομικότητα είτε -κάτι που είναι πολύ πιο πιθανό- επειδή όταν τρως ξεχνάς να σταματήσεις.

«Είναι δύσκολο να βρω λέξεις»


Λόγια για να περιγράψει τα συναισθήματα του δεν βρίσκει ο Σεμπλάστιαν Φέτελ, ο οποίος στο τελευταίο γκραν πρι της σεζόν στην πίστα της Βραζιλίας...πανηγύρισε τον τρίτο του -συνεχόμενο- Παγκόσμιο τίτλο και έγινε ο νεότερος πιλότος στην ιστορία της Φόρμουλα 1 που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο.

Ο Γερμανός πιλότος της Red Bull παραδέχτηκε πως η φετινή ήταν η πιο δύσκολη χρονιά, αλλά και πως ο αγώνας στο Ιντερλάγκος ο πιο δύσκολος της καριέρας του.

Ο τρεις φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής πρόσθεσε πως τώρα θέλει να… γεμίσει τις μπαταρίες του, ενώ δεν έχει λόγο να σκέφτεται άλλες ομάδες, αφού είναι χαρούμενος με τους «κόκκινους ταύρους».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Autosport:

- Ήταν ο πιο δύσκολος αγώνας της καριέρας σου;

5 απίστευτα τρικ που θα σας βοηθήσουν να χάσετε κιλά


H λέξη δίαιτα, και ό,τι συνεπάγεται αυτής, είναι ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς της γυναίκας και μόνο η σκέψη της μπορεί να σπείρει τον πανικό και την κατάθλιψη! Μπορεί φυσικά, ο καλύτερος τρόπος για να χάσετε κιλά να είναι η καλή διατροφή και η συστηματική άσκηση, αλλά εμείς σας έχουμε και κάποια άλλα μικρά και πολύτιμα tips τα οποία θα σας βοηθήσουν να αδυνατίσετε χωρίς κόπο αλλά κυρίως με τρόπο...

1. Φάτε μπροστά σε καθρέφτη: Μπορεί να σας ακούγεται περίεργο και αστείο, αλλά πιάνει! Σύμφωνα με ερευνητές, οι άνθρωποι που τρώνε με έναν καθρέφτη απέναντί τους τείνουν να καταναλώνουν μικρότερες ποσότητες μιας και ανησυχούν περισσότερο για το σώμα τους. Επιπλέον, αν τρώτε πραγματικά λαίμαργα, είναι πολύ πιθανό να... τρομάξετε από την εικόνα σας!

2. Φάτε με αντρική συντροφιά: Ο λόγος φυσικά είναι πασιφανής. Μπορεί οι άντρες να καταναλώνουν τρομακτικές ποσότητες, αλλά όταν τους έχουμε απέναντί μας, έχουμε την τάση να τρώμε και λιγότερο και πιο προσεκτικά. Αυτό συμβαίνει διότι κυριαρχεί η γυναικεία μας φύση και φιλαρέσκεια με αποτέλεσμα να μας αποτρέπει από το να πέσουμε με τα μούτρα στο φαγητό! Θυμηθείτε λίγο τι ποσότητες καταναλώνετε όταν είστε με τον καλό σας και τι ποσότητες όταν είστε με τις κολλητές σας.

Τα «πήρε» με Αρετόπουλο ο Σαββίδης!


Η διαιτησία... μνημείο του Αλέξανδρου Αρετόπουλου δεν εξόργισε μόνο τον Παναθηναϊκό αλλά και τον Ιβάν Σαββίδη που φέρεται να έγινε έξαλλος με τα «φαλτσοσφυρίγματα» του.

Έναν... ανέλπιστο σύμμαχο φαίνεται ότι βρίσκουν οι «πράσινοι» στην θέμα της κυριακάτικης «σφαγής» τους στον Πλατανιά και αυτός είναι ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ.

Ο ομογενής επιχειρηματίας έμεινε έκπληκτος όταν είδε σε βίντεο τις διαιτητικές αποφάσεις στο ματς των Περιβολίων σύμφωνα με το «Goal», λέγοντας μάλιστα πως δεν είχε ξαναδεί κάτι τέτοιο!

Φράσεις που δεν πρέπει να λέμε στα παιδιά


Οι παιδοψυχολόγοι λένε ότι ο χαρακτήρας ενός παιδιού μοιάζει με τον πηλό. Διαμορφώνεται εντυπωσιακά ανάλογα μ’ αυτά που βλέπει και ακούει από το οικογενειακό του ...περιβάλλον, ειδικά όταν βρίσκεται σε μικρή ηλικία που δεν έχει άλλα ερεθίσματα

Οι φράσεις που λέμε στο παιδί μας, ακόμα και οι πιο αθώες φαινομενικά, μπορεί να το επηρεάσουν με τρόπο που δεν μπορούμε καν να φανταστούμε.

Το πανεπιστήμιο Σάουθερν Καλιφόρνια έκανε μια σχετική έρευνα και κατέληξε σε δέκα φράσεις-κλισέ, τις οποίες δεν πρέπει επ’ ουδενί να λέμε στα παιδιά μας.

1. «Άσε με ήσυχο»!

Όποιος γονιός δεν έχει πει αυτό ή κάτι παρόμοιο («μη με ενοχλείς» ή ακόμα και το πιο ευγενικό «έχω δουλειά») είναι ήρωας… Ειδικά στην ηλικία που το παιδί ανακαλύπτει τον κόσμο και ρωτάει για το καθετί χρειάζεται πολλή υπομονή. Μην εμφανίζεστε συνεχώς απομονωμένοι, διότι θα θεωρήσει ότι δεν έχει νόημα να σας ρωτάει αν δεν του απαντάτε και θα το βρείτε μπροστά σας στην εφηβεία… Όταν έχετε πράγματι δουλειά εξηγήστε του ότι εκείνη τη στιγμή δεν μπορείτε να του εξηγήσετε, αλλά μην ξεχάσετε ποτέ να επαναφέρετε μόνοι σας την απορία του όταν τελειώσετε την εργασία σας.

2. «Είσαι τόσο…»

Ρημάζουν τον λαό μας



Εφιαλτικά είναι τα νέα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ). Αποκαλύπτουν μια Ελλάδα που καταρρέει, έναν λαό που βυθίζεται όλο και πιο βαθιά σε μια απερίγραπτη δυστυχία και μιζέρια. Το δεύτερο τρίμηνο του 2012, μας πληροφορεί η ΕΛΣΤΑΤ, οι αποδοχές των Ελλήνων εργαζομένων μειώθηκαν κατά μέσο όρο 15,1% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011. Την ίδια όμως στιγμή, κατά...

το τρίμηνο αυτό του 2012 η φορολογία του εισοδήματός τους αυξήθηκε κατά το ανατριχιαστικό ποσοστό του... 37,3% (!) σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2011, ενώ παράλληλα περικόπηκαν κατά 9,5% οι κοινωνικές παροχές. Κάτω οι μισθοί 15%, πάνω η φορολογία 37%, κάτω οι κοινωνικές παροχές 10% - πρόκειται για συνδυασμό που σκοτώνει. Νέα μείωση μισθών και νέα αύξηση της φορολογίας αναμένονται το 2013.

Οι μισθοί καταρρέουν. Οπως αποκαλύπτει μελέτη της Εθνικής Τράπεζας, οι μισθοί μειώθηκαν κατά 5,3% το 2010, κατά 4,7% το 2011 και κατά 13% (!) φέτος. Τουλάχιστον κατά 6% θα μειωθούν και το 2013, υπολογίζουν οι αναλυτές της Εθνικής. Η καταβαράθρωση των μισθών υπήρξε «εξαιρετικά βίαιη το 2011 και το 2012», επισημαίνουν.

Η ανεργία σαρώνει τα πάντα στον ιδιωτικό τομέα. Το 2010 χάθηκε το 2,7% των θέσεων εργασίας του ιδιωτικού τομέα, το 2011 μειώθηκαν οι θέσεις εργασίας κατά 6,8% και το πρώτο εξάμηνο του 2012 η μείωση επιταχύνθηκε στο 8,1%. Η μελέτη της Εθνικής καταλήγει στο σοκαριστικό συμπέρασμα ότι «το τεκμαρτό επίπεδο ανεργίας στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα ανέρχεται στο 33%»! Το νούμερο αυτό είναι δραματικό. Η κρίση οδήγησε μέσα σε τρία μόλις χρόνια να χάσει τη δουλειά του ο ένας στους τρεις εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα! Ο ένας στους τρεις! Οι συνέπειες είναι τραγικές.

Σαν σήμερα ο παππούς του Πάγκαλου έστεινε κρεμάλες στο Γουδή


 Σαν σήμερα ο παππούς του Πάγκαλου έστεινε κρεμάλες στο ΓουδήΣτις 27 Νοεμβρίου του 1925 ο δικτάτορας Θεόδωρος Πάγκαλος εκτελεί με απαγχονισμό στο Γουδή παρουσία πλήθους θεατών, μετά από δίκη σκοπιμότητας, τους καταχραστές του Δημοσίου αντισυνταγματάρχες Δρακάτο και Ζαφειρόπουλο.
Η δικτατορία Πάγκαλου δεν έμεινε όμως στην ιστορία γι’ αυτό το λόγο, αλλά για την αστυνομική διάταξη απαγόρευσης στις γυναίκες να φοράνε φούστες κοντύτερες των 30 πόντων από το έδαφος (πράγμα που ενέπνευσε το στίχο του Γιώργου Μητσάκη «στην εποχή του Πάγκαλου ήταν μακριές οι φούστες»), για τη σύναψη εσωτερικού δανείου, επιφέροντας τη διχοτόμηση του νομίσματος, καθώς και για την απαγόρευση της λειτουργίας των εφημερίδων «Ριζοσπάστης» και «Καθημερινή», αναφέρει η iefimerida.

Ορειβασία για όλους!



Εσείς τι σκέφτεστε όταν ακούτε τη λέξη φύση; 

Βουνό, πράσινο, άθληση, καθαρό αέρα, ελευθερία…
Ριζωμένη μέσα μας βαθιά η ανάγκη για επαφή με τη φύση μας οδηγεί στην ενασχόληση με αυτή μέσω διάφορων δραστηριοτήτων. Ορειβασία και Αναρρίχηση. Η απόλυτη αίσθηση της ελευθερίας στη φύση.
Ας διεισδύσουμε λοιπόν στα βασικά χαρακτηριστικά αυτών των ορειβατικών δραστηριοτήτων με συνοδοιπόρο μας τον ορειβάτη-αναρριχητή και δάσκαλο αναρρίχησης Παναγιώτη Γουμπέρη.

Ερ. Ποιος ο ορισμός της Ορειβασίας και ο ανάλογος βαθμός δυσκολίας;
Απ. Ορειβασία ονομάζεται το άθλημα, το χόμπι ή το επάγγελμα που αφορά τη μετακίνηση στα βουνά με τα πόδια. (Ετυμολογικά, ορεο-βασία: περπάτημα στα όρη).
Με την ευρύτερη της έννοια, η λέξη περιλαμβάνει και την αναρρίχηση και το ορειβατικό σκι. Αυτή η ευρύτερη έννοια περιγράφεται στα αγγλικά με την λέξη Mountaineering. Σήμερα πια συνηθίζεται ο όρος trekking. Η Ορειβασία πάνω από την αλπική ζώνη ονομάζεται Αλπινισμός.
Ο βαθμός δυσκολίας εξαρτάται από την κλίση του εδάφους και την μορφολογία του. Στην Ορειβασία ο βαθμός αυτός ξεκινάει από το επίπεδο 1 έως το 3 και από εκεί και έπειτα, ξεκινά η δραστηριότητα της αναρρίχησης.
Ερ. Ποιες οι ιδιαιτερότητες της Αναρρίχησης και ποιες πρόσθετες δυσκολίες παρουσιάζει;
Απ. Αναρρίχηση είναι η προώθηση σε κάθετη ή κεκλιμένη σκληρή επιφάνεια με την χρήση ειδικών τεχνικών και κινήσεων. Ξεκίνησε από την επιθυμία του κόσμου να προσεγγίσει τις κορυφές των βουνών και λειτούργησε σαν εξέλιξη της ορειβασίας.
Υπάρχουν διάφορα είδη Αναρρίχησης. Για παράδειγμα το Bouldering που πρόκειται για διαδρομή μήκους μέχρι 6,7 μέτρα μεγάλης δυσκολίας, η Σπόρ Αναρρίχηση που περιλαμβάνει διαδρομές με ανάπτυγμα από 8-40 μέτρα(πλέον το πιο δημοφιλές είδος). Επίσης των πολλαπλών Σχοινιών, που είναι διαδρομές με ανάπτυγμα από 40 μ.έως…, κ.α.
Ερ. Υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από νέους που θέλουν να ασχοληθούν με την φύση;

Μια οικογένεια ανέργων που το καλοκαίρι πίστεψε το Σαμαρά…


netakias.com http://netakias.com/2012/11/27/tonis_traitor/

του Στρατή Μαζίδη
Προχθές το βράδυ ήμουν σε κάποιο ραντεβού για τις ανάγκες του μικρού χωριού που διαβιώ και παρακολουθώ τα κοινά του. Μετά από μια ενδιαφέρουσα έξοδο, το καλύτερο το άκουσα στο τέλος.
Η συζήτηση είχε ξεφύγει από τα στενά τοπικά πλαίσια προς το γενικότερο πολιτικό σκηνικό. Με αφορμή την απραξία – στασιμότητα του δικού μας δήμου και την απροθυμία των δημοτών, μου λέει η παρέα μου:
- Άσε ρε Στρατή. Πριν λίγες ημέρες μιλούσα με την τάδε. Έβριζε συνέχεια. Είναι όλοι άνεργοι. Κι αυτή, κι ο άνδρας της και τα δυο παιδιά τους.
- Α ωραία, της είπα. Καλά έλεγε λοιπόν ο Γιωργάκης για το ένας εργαζόμενος ανά οικογένεια. Πες μου τώρα ότι ψήφισαν Σαμαρά το καλοκαίρι;
- Ναι!, μου απήντησε.
Ε είναι άξιοι της τύχης τους λοιπόν. Τι φοβήθηκαν ακριβώς; Την έξοδο από την ευρωζώνη; Γιατί; Εισπράττουν από πουθενά ευρώ; Αφού δεν εργάζεται κανείς τους. Οι τσέπες τους άδειες είναι ενώ το φροροπογκρόμ ήταν αναμενόμενο.
“Πίστεψαν το Σαμαρά” άκουσα σε κάποια φάση.

Συνάντηση κοινωνίας - κι όχι απλώς επικοινωνίας - η Διάλεξη του κ.Χρήστου ΓΙΑΝΝΑΡΑ στο ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ στις 26-11-2012


Ομότιμος Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου 

10 Δρ.Φιλοσοφίας - Θεολογίας - Συγγραφέας
"Η Καταστροφή ώς ευκαιρία".

   Συνάντηση κοινωνίας - κι όχι απλώς επικοινωνίας - με ανησυχία και ελπίδα, ήταν η ομιλία της Σχολής Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης στις 26/11/2012 με ομιλητή τον κ. Χρήστο Γιανναρά, ομότιμο καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου,Δρ Φιλοσοφίας-Συγγραφέα. Το θέμα της ομιλίας ήταν «Η καταστροφή ως ευκαιρία».

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ "Πιερικάρα" στην... Καβάλα



ΚΑΒΑΛΑ - ΠΙΕΡΙΚΟΣ 0 – 1
Πολύ σπουδαία εκτός έδρας νίκη, που συνοδεύτηκε από καλή εμφάνιση σημείωσε ο Πιερικός που επικράτησε στο "ΆΝΘΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ" της Καβάλας της ομώνυμης τοπικής ομάδας με σκορ 1-0, παίρνοντας παράλληλα βαθιά βαθμολογική και ψυχολογική ανάσα ενόψει της δύσκολης συνέχειας.
Οι κατερινιώτες "κτύπησαν" μόλις στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Ντάνι, με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αποστολίδη και φόρτωσε από πολύ νωρίς με άγχος τα πόδια των παικτών του Κώστα Βασιλακάκη, οι οποίοι σε ολόκληρο το 1ο ημίχρονο είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά δημιούργησαν μόνο μια καλή ευκαιρία, όταν στο 43ο λεπτό ο Χλωρός έστειλε, με κεφαλιά, την μπάλα στο δοκάρι του Τόλιου.
Λίγο έλειψε, μάλιστα, να δεχτεί και 2ο γκολ, όταν δύο λεπτά αργότερα, το πλασέ του Ντάνι σταμάτησε στο δοκάρι του Αποστολίδη, ο οποίος στην συνέχεια μπλόκαρε την μπάλα.
Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στο 2ο ημίχρονο, καθώς η μοναδική ευκαιρία της Καβάλας καταγράφτηκε στο 53ο λεπτό, όταν ο Ενσαλίβα με σουτ ανάγκασε τον Τόλιο να πραγματοποιήσει την απόκρουση του αγώνα.
Η Καβάλα δεν κατάφερε, στην συνέχεια, να αξιοποιήσει την υπεροχή που είχε σε όλη την διάρκεια του αγώνα, και έτσι η πρώτη εντός έδρας ήττα της Καβάλας είναι γεγονός, μέσα σε έντονες αποδοκιμασίες από πλευράς των φιλάθλων της Καβάλας.
Ένα ενδιαφέρον στοιχείο, που αξίζει να τονιστεί, είναι ότι οι προβολείς του σταδίου δεν άναψαν (όπως θα έπρεπε να γίνει) λίγο πριν το τέλος του αγώνα, με συνέπεια οι κινήσεις των παικτών των 2 ομάδων να δυσκολεύονται σημαντικά.

3ος ΟΜΙΛΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ "Επιστροφή" ...στις νίκες



ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ - ΓΡΕΒΕΝΑ ΑΕΡΑΤΑ 2 – 0
Καλύτερος ο Αχιλλέας, πήρε δίκαια τη νίκη με 2-0 παίζοντας στην έδρα του με τα Γρεβενά Αεράτα. Οι γηπεδούχοι είχαν στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης την μπάλα στην κατοχή τους και εκτός των δυο τερμάτων, έχασαν σημαντικές ευκαιρίες να διευρύνουν ακόμη περισσότερο την έκταση του σκορ.
Η ομάδα των Γρεβενών στις αντεπιθέσεις ήταν επικίνδυνη και το θύμιζε αυτό στους γηπεδούχους ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος όταν στην κόντρα βγήκε με αξιώσεις μπροστά από την εστία του Καρασκόρδα με τον έμπειρο τερματοφύλακα όμως να αντιδρά σωστά και να δίνει τη λύση στις φάσεις που χρειάστηκε.
Το σκορ άνοιξε για τον Αχιλλέα στο 27' όταν σε φάουλ του Μπεκιάρη έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων, η μπάλα έφτασε με ωραία σέντρα στον Μπαγλαρίδη που κέρδισε με κεφαλιά τους κεντρικούς αμυντικούς των Γρεβενών και έκανε έτσι το 1-0.
Το παιχνίδι κύλησε με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να διπλασιάσουν τα τέρματα τους, να έχουν ευκαιρίες να το κάνουν, αλλά να μη τα καταφέρνουν μέχρι το 40' όταν σε σέντρα του Λαζαρίδη από δεξιά, η μπάλα βρήκε το χέρι του Δημητριάδη και πολύ σωστά ι διαιτητής Καλατζής έδειξε το σημείο του πέναλτι.
Το εκτέλεσε εύστοχα ο Παυλίδης που ήταν από τους κορυφαίους της αναμέτρησης και έτσι έγινε το 2-0. Νωρίτερα οι παίκτες του Νίκου Μπαλοδήμου, έχασαν με τις αντεπιθέσεις τους 2-3 καλές ευκαιρίες και μαζί τους την ευκαιρία να μπουν στο παιχνίδι.
Έτσι τελείωσε το πρώτο μέρος με τον Αχιλλέα να είναι δίκαια μπροστά με 2-0 και να μπαίνει καλύτερα από την ομάδα των Γρεβενών στο δεύτερο μέρος, χάνοντας και πάλι σημαντικές ευκαιρίες να τριπλασιάσει τα τέρματα του.
Οι σωστές αλλαγές του Δημήτρη Παπούλα έκλεισαν τους διαδρόμους στους φιλοξενούμενους κι έτσι οι προϋποθέσεις αντεπιθέσεων για τα Αεράτα μειώθηκαν αρχικά και στη συνέχεια ατόνησαν με αποτέλεσμα να καταγραφεί δίκαια το τελικό 2-0 ως σκορ της αναμέτρησης.
Καλός και χωρίς λάθη ο διαιτητής Τηλέμαχος Καλατζής από τη Λάρισα.
Τον ακολούθησαν οι δυο βοηθοί του Παπακυρίτσης και Καλφούτζος.

Η Π.Ε. Πιερίας στην 28η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA



Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, με εκθεσιακό χώρο στην καρδιά της 28ης Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης "PHILOXENIA 2012", υποδέχθηκε και φιλοξένησε από 22 έως 25 Νοεμβρίου ιδιώτες και επιχειρηματίες από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, προβάλλοντας το τουριστικό προϊόν της Πιερίας.
Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου ανέλυσε την προοπτική ανάπτυξης και προώθησης του τοπικού τουριστικού προϊόντος σε καινούργιες, διεθνείς αγορές αλλά και την προσέλκυση περισσότερων Ελλήνων τουριστών να γνωρίσουν το μαγευτικό τόπο του Ολύμπου και της Πιερίας.

Την ανάγκη για διεπαγγελματική σύνδεση του τουριστικού προϊόντος της Πιερίας με όλους τους τοπικούς παραγωγικούς τομείς, οι οποίοι ο καθένας ξεχωριστά αλλά και όλοι μαζί σε συνεργασία θα δημιουργήσουν ένα ξεχωριστό, ποιοτικό τουριστικό προϊόν, τόνιζε κατά την καθημερινή και πολύωρη παρουσία της στην έκθεση, η κα Σοφία Μαυρίδου.

Πρέσβειρα του τοπικού τουριστικού προϊόντος της Πιερίας αλλά και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αναδείχθηκε από τα περιφερειακά ΜΜΕ, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας αναδεικνύοντας την πολυδιάστατη εικόνα της Πιερίας που αφορά τον θεματικό τουρισμό (θρησκευτικό, προσκυνηματικό, αρχαιολογικό, φυσιολατρικό, περιπατητικό, περιηγητικό, σχολικό, πολιτιστικό, κ.λ.π.).

Η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας επεσήμανε ότι στην φετινή τουριστική έκθεση επιλέχθηκε ως κεντρική αφίσα του περιπτέρου της ΠΕ Πιερίας να απεικονιστούν οι σπουδαιότεροι πόλοι τουριστικής ανάπτυξης περιοχής. Με τον Όλυμπο, ως παγκόσμιο band name, με τη λειτουργία του ανανεωμένου χιονοδρομικού στο Ελατοχώρι, τις ακτές των 70 και πλέον χιλιομέτρων που είναι το ανατολικό όριο της Πιερίας, το κάστρο του Πλαταμώνα, τους υγροτόπους της βόρειας Πιερίας αλλά και το Μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου στον Όλυμπο, ως αντιπροσωπευτικά σημεία τουριστικής έλξης με τη μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα.

Με ιδιαίτερη χαρά ανταποκρίθηκε η Υπουργός Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη στο επίσημο κάλεσμα της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας να επισκεφτεί το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ειδικότερα το stand της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Κατά την παραμονή της η Υπουργός Πολιτισμού, δεσμεύθηκε να ενημερωθεί αναλυτικά από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου, αλλά και να στηρίξει κατά το δυνατόν καλύτερα όλες τις προσπάθειες της ΠΕ Πιερίας σε συνεργασία με τους τοπικούς τουριστικούς φορείς για την ανάδειξη των τουριστικών προορισμών της Πιερίας, τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα.

Εντυπωσιασμένη έμεινε επίσης και από την επίδειξη της νέας διαδραστικής - διαδικτυακής εφαρμογής (roll maps) που αναπτύσσεται με πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας προσθέτοντας ένα ακόμα σύγχρονο όπλο στην τουριστική φαρέτρα της Πιερίας.

Σημείο συνάντησης έγινε το περίπτερο της ΠΕ Πιερίας για όλους τους τοπικούς τουριστικούς φορείς και τους επιχειρηματίες που πλαισίωσαν τα στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας και εφαλτήριο για γόνιμες επαγγελματικές συζητήσεις.

Προσλήψεις Αναπληρωτών ΠΕ06, ΠΕ08, ΠΕ11, ΠΕ16.01, ΠΕ19-ΠΕ20, ΠΕ32 και ΠΕ18.41 στα Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΑΕΠ)



Προσλήψεις Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Κλάδων ΠΕ06, ΠΕ08, ΠΕ11, ΠΕ16.01, ΠΕ19-ΠΕ20, ΠΕ32 και ΠΕ18.41 στα Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΑΕΠ)

Δελτίο Τύπου

Η Συνταγή της Ημέρας!


Μανιτάρια γεμιστά με χωριάτικο λουκάνικο

Συνταγη για 4 ατομα

Από το: xs-recipes.com

Υλικά:

12 μεγάλα φρέσκα μανιτάρια
1/2 κιλό χωριάτικα λουκάνικα
1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
200γρ. τυρί κρέμα
2 κουταλιές της σούπας φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι τυρί Παρμεζάνα, τριμμένη


Εκτέλεση:

«Σοκ και δέος»: Oλος ο νέος φορο-νόμος




Συγκεκριμένα, προτάθηκε, αντί του συντελεστή 1,2% που πρότεινε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. ως ανώτατο συντελεστή του ενιαίου φόρου ακινήτων για ακίνητα αξίας πάνω από 3 εκατ. ευρώ, ο συντελεστής να είναι 2%, πρόταση που οδηγεί σε έξτρα έσοδα της τάξεως των 150 εκατ. ευρώ. 



Όσον αφορά τη φορολογία των εφάπαξ, οι νέες διατάξεις αφήνουν παράθυρο φορολόγησης των ποσών άνω των 60.000 ευρώ με την κλίμακα φορολογίας των αποζημιώσεων για απόλυση. 



Το φορολογικό νομοσχέδιο, μετά τη διαβούλευση με τα κόμματα, δεν αποκλείεται να τεθεί και σε ένα γρήγορο γύρο διαβούλευσης και με τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων, προκειμένου το αργότερο έως τα μέσα Δεκεμβρίου να κατατεθεί στη Βουλή. 



Στις βασικές του διατάξεις που έχουν στα χέρια τους οι πολιτικοί αρχηγοί προτείνονται τα εξής: 



Φυσικά πρόσωπα. Η νέα κλίμακα έχει τρεις συντελεστές: 21% από το πρώτο ευρώ έως 25.000 ευρώ, για το κλιμάκιο εισοδήματος από 25.001 έως 48.000 ευρώ ο συντελεστής αυξάνεται στο 36% και για εισοδήματα άνω των 48.000 ευρώ ο συντελεστής φτάνει το 45%. 



Το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ καταργείται και στη θέση του προβλέπεται σταθερή μείωση φόρου 1.950 ευρώ για εισοδήματα έως 18.000 ευρώ. Η μείωση φόρου θα περιορίζεται για τα εισοδήματα άνω των 18.000 ευρώ και θα «μηδενίζεται» στο επίπεδο εισοδήματος των 42.000 ευρώ. 



Με τις αλλαγές αυτές, προκύπτουν μειώσεις φόρου έως 400 ευρώ για εισοδήματα έως 25.000 ευρώ, οι οποίες όμως εξαλείφονται εξαιτίας της κατάργησης όλων των φοροαπαλλαγών, πλην αυτών που αφορούν ιατρικές δαπάνες, νοσήλια, διατροφή μεταξύ πρώην συζύγων και δωρεές προς το Δημόσιο.