ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΟΛΥΜΠΟΥ Η αρχιτεκτονική εργασία της Ελένης Μπουφέτη στο Αλεξάνδρειο Ίδρυμα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




   Κι ενώ όλα γύρω μας φαίνεται πως καταρρέουν, οι νέοι άνθρωποι αναζητούν, εμπνέονται και δημιουργούν, δίνοντας ώθηση στην κοινωνία να συνεχίσει να πορεύεται με στόχο αυτό που αγαπά. Η ενασχόληση με την τέχνη είναι για την Ελένη Μπουφέτη, φοιτήτρια του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μία διέξοδος από την καθημερινότητα και ο κλάδος στον οποίο αφιερώνει πολύτιμο χρόνο, συμβάλλοντας με το δικό της τρόπο στην εξέλιξη της επιστήμης που τάχθηκε να υπηρετήσει.




   Η ίδια, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πιστεύω πως στον καθένα μας, υπάρχει, συνειδητά ή ασυνείδητα, ένα είδος υποχρέωσης, έστω και ένα έργο του να έχει ως σημείο αναφοράς τον τόπο στον οποίο γεννήθηκε. Ίσως να είναι ο ψυχολογικός παράγοντας, ίσως κάτι άλλο. Δεν ξέρω! Πάντως το βιώνεις ως μία δυνατή επιθυμία. Σχεδόν σε εξαναγκάζει.»

    Όσο για το βουνό και τη δημιουργία της: «Πηγή έμπνευσης ήταν ο Όλυμπος, ένα από τα μέρη όπου έχω τις πιο δυνατές αναμνήσεις και ο μοναδικός συνδυασμός βουνού και θάλασσας. Αυτό ήταν η αρχική έμπνευση ∙ να δημιουργήσω κάτι που να συνδυάζει αυτά τα δύο στοιχεία. Βέβαια, η αρχική έμπνευση δεν αρκεί για να πραγματοποιηθεί ένα έργο. Έτσι, μελετώντας το Στεφάνι και τη δομή του, τη λειτουργία ενός πλοίου, του καταμαράν και αναζητώντας το κοινό τους στοιχείο, τη δύναμη του αέρα, κατέληξα στο τελικό αποτέλεσμα, το κτίριο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας.»

Κι όταν κανείς διαπιστώνει την όρεξη και το μεράκι των νέων, δεν έχει να κάνει τίποτε άλλο από το να στηρίζει το όραμά τους και να εμπιστεύεται τις ιδέες τους, που ως σκοπό έχουν ένα καλύτερο και ομορφότερο αύριο.

   Η εργασία της εκτίθεται στα πλαίσια του Olympolis, φεστιβάλ τεχνών, ιδεών, μουσικής και γαστρονομίας, στο Διεθνές Ίδρυμα Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο Λιτόχωρο, ως τις 30 Οκτωβρίου. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2352021000.

   *Η Ελένη Μπουφέτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κατερίνη και είναι τελειόφοιτη του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
 Επικοινωνία: elenmp_arch@yahoo.gr


Φιλανθρωπικός αγώνας Μπάσκετ για την στέγη του Αγίου Γεωργίου Κολινδρού


Μίλτος Μηλιάτης: «Να βάλουμε αθλητικά την Πιερία, εκεί που της αρμόζει»


 Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης μίλησε ο νέος υπεύθυνος προπονητής των τμημάτων υποδομής του Πιερικού Αρχέλαου Μίλτος Μηλιάτης.


Ο έμπειρος τεχνικός γύρισε και πάλι στην Πιερία μετά το πέρασμα του από την Ακαδημία του Άρη της οποίας την διαχείριση είχε αναλάβει και επιστρέφει στην πρώην ομάδα του, η οποία όμως έχει πλέον «το δικό της σπίτι…»

«Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα, είναι ότι έχει γίνει πάρα πολύ καλή δουλειά αυτά τα χρόνια στο νομό μας και ειδικότερα στην ομάδα του Πιερικού Αρχέλαου, σε ένα πρόγραμμα που έτρεξε με μεγάλη επιτυχία και θα συνεχίσει να τρέχει πλέον και με τη δική μου βοήθεια.

Δε πρόκειται να αλλάξουμε πολλά πράγματα στο θέμα αυτό γιατί βλέπουμε ότι υπάρχει μεγάλη προσέλευση παιδιών, βλέπουμε αποτελέσματα, κι αυτή τη στιγμή βλέπουμε ότι η ανδρική ομάδα απαρτίζεται από 6-7 παιδιά τα οποία προέρχονται από τις ακαδημίες της ομάδας.

Πιστεύω ότι έχει γίνει ένα πολύ καλό «πάντρεμα» διοίκησης-προπονητών-παικτών-γονέων και γι αυτό έχει έρθει το αποτέλεσμα αυτό. Δηλαδή η χημεία αυτή έχει πετύχει και πιστεύω ότι η συνταγή αυτή, να το πούμε έτσι, πρέπει να συνεχιστεί».

Για το νέο κλειστό:

«Ειλικρινά μπαίνοντας μέσα αισθάνθηκα δέος, θαυμασμό και την μεγάλη ικανοποίηση ότι πλέον η πόλη έπρεπε να έχει και έχει ένα ακόμη κλειστό στάδιο.

Ειλικρινά τα συναισθήματα ήταν πολύ δυνατά και είχα πολλά χρόνια να αισθανθώ τη χαρά και την αγαλλίαση βλέποντας ένα καινούργιο γήπεδο στην πόλη μας.
Μπορούμε να χτίσουμε πολλά αφού πλέον κάποια εμπόδια και προβλήματα που υπήρχαν έχουν ξεπεραστεί με τον χώρο αυτό.


Π.χ. λύθηκε το θέμα των ωρών προπόνησης, αγώνων κλπ. Τώρα μπορούμε να δουλέψουμε και περισσότερες ώρες, και πιο άνετα τις ώρες που εμείς θέλουμε. Πλέον δεν έχουμε την πίεση του χρόνου και έχουμε όσες ώρες χρειαζόμαστε και βέβαια τον κατάλληλο χώρο».

Για τον καθιερωμένο Αγιασμό:

«Περιμένουμε την προσέλευση των γονέων και των παιδιών, θα γίνει ο καθιερωμένος αγιασμός όλων των τμημάτων υποδομών, θα μοιραστεί το πρόγραμμα κι από την επόμενη ημέρα ξεκινάμε. Σηκώνουμε τα μανίκια και ξεκινάει η δουλειά για τη νέα χρονιά.


Θέλουμε τη συμπαράσταση όλων των ανθρώπων της περιοχής μας, ώστε να βάλουμε την Πιερία αθλητικά εκεί που της αρμόζει να είναι»

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ Σύλλογος Φίλων Καλαθοσφαίρισης - www.pierikos-archelaos.gr


Γραφείου Τύπου
E-mail: information@pierikosbc.gr
Κλειστό Γυμναστήριο, Σιδηροδρομικός Σταθμός, τηλ – fax: 23510 32153, τηλ. 6978 95134                                               
601 00 Κατερίνη


                                                                                                                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κλήρωση του πρωταθλήματος μπάσκετ της Β΄ εθνικής κατηγορίας

Οι αγώνες του Πιερικού Αρχελάου

Στην κλήρωση που έγινε για τους αγώνες του βορείου ομίλου του πρωταθλήματος μπάσκετ της Β΄ εθνικής κατηγορίας, το πρόγραμμα στη νέα αγωνιστική περίοδο για τον Πιερικό Αρχέλαο, έχει ως εξής:

A΄ γύρος
  1η Αγωνιστική - 13/10/13 - ΧΑΝΘ - Πιερικός Αρχέλαος
  2η Αγωνιστική - 20/10/13 - Πιερικός Αρχέλαος - Αργοναύτης
  3η Αγωνιστική - 26/10/13 - Στρατώνι - Πιερικός Αρχέλαος
  4η Αγωνιστική - 03/11/13 - Πιερικός Αρχέλαος - Ελευθερούπολη
  5η Αγωνιστική - 10/11/13 - Πευκοχώρι - Πιερικός Αρχέλαος
  6η Αγωνιστική - 24/11/13 - Πιερικός Αρχέλαος - Ηρακλής Κοζάνης
  7η Αγωνιστική - 01/12/13 - Λιβαδειά - Πιερικός Αρχέλαος
  8η Αγωνιστική - 08/12/13 - Πιερικός Αρχέλαος - Νίκη Βόλου
  9η Αγωνιστική - 15/12/13 - Δόξα Λευκάδας - Πιερικός Αρχέλαος
10η Αγωνιστική - 22/12/13 - Πιερικός Αρχέλαος - Μαχητές Πεύκων
11η Αγωνιστική - 05/01/14 - Αίας Ευόσμου - Πιερικός Αρχέλαος
12η Αγωνιστική - 12/01/14 - Άργος Ορεστικό - Πιερικός Αρχέλαος
13η Αγωνιστική - 19/01/14 - Πιερικός Αρχέλαος – Αιγάλεω

Β΄ γύρος
14η Αγωνιστική - 26/01/14 - Πιερικός Αρχέλαος - ΧΑΝΘ
15η Αγωνιστική - 02/02/14 - Αργοναύτης- Πιερικός Αρχέλαος
16η Αγωνιστική - 16/02/14 - Πιερικός Αρχέλαος - Στρατώνι
17η Αγωνιστική - 23/02/14 - Ελευθερούπολη- Πιερικός Αρχέλαος
18η Αγωνιστική - 01/03/14 - Πιερικός Αρχέλαος - Πευκοχώρι
19η Αγωνιστική - 09/03/14 - Ηρακλής Κοζάνης- Πιερικός Αρχέλαος
20η Αγωνιστική - 16/03/14 - Πιερικός Αρχέλαος - Λιβαδειά
21η Αγωνιστική - 23/03/14 - Νίκη Βόλου - Πιερικός Αρχέλαος
22η Αγωνιστική - 30/03/14 - Πιερικός Αρχέλαος - Δόξα Λευκάδας
23η Αγωνιστική - 06/04/14 - Μαχητές Πεύκων - Πιερικός Αρχέλαος
24η Αγωνιστική - 13/04/14 - Πιερικός Αρχέλαος - Αίας Ευόσμου
25η Αγωνιστική - 27/04/14 - Πιερικός Αρχέλαος - Άργος Ορεστικό
26η Αγωνιστική - 04/05/14 - Αιγάλεω - Πιερικός Αρχέλαος


ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



Μετά από ένα «μαγικό Καλοκαίρι» κατά το οποίο ανακηρύχτηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Χρυσή Μεσογειονίκης,  Πρωταθλήτρια κόσμου στην κατηγορία Νέων και Αργυρή πρωταθλήτρια κόσμου στην κατηγορία γυναικών στο σκιφ ελαφρών βαρών, η Κατερίνα Νικολαΐδου του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης ολοκλήρωσε τις διεθνείς αγωνιστικές της υποχρεώσεις και επέστρεψε το απόγευμα της Τρίτης 3/9 στην Κατερίνη όπου η Διοίκηση του Ν.Ο.ΚΑΤ., οι προπονητές και οι συναθλητές της, της επεφύλαξαν θερμή υποδοχή με λουλούδια, γλυκά και πολλές ευχές για υγεία και ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες. Η Κατερίνα Νικολαΐδου αφού ευχαρίστησε όλους για την υποδοχή και τις ευχές τους, παρότρυνε τους νεαρούς συναθλητές της να συνεχίσουν να προπονούνται με επιμονή, να αγαπούν αυτό που κάνουν, να θέσουν ψηλούς στόχους και να προσπαθήσουν να τους πετύχουν.

Η Κατερινιώτισσα πρωταθλήτρια θα μεταβεί την Πέμπτη 5/9 στην Αθήνα όπου μαζί με το πλήρωμα του τετραπλού σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών (1η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα) θα τους δεχτεί ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός.

Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, στις 7.30 το βράδυ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ» ΤΗΣ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ με τον Γιάννη Τσιμπονίδη Θέμα: «Νεότερα για την καλλιέργεια της Στέβιας»

Η  εκπομπή «ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ», με τον Γιάννη Τσιμπονίδη, που μεταδίδεται το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου  2013, στις 19.30, στην ΔΙΟΝ Τηλεόραση(diontv.gr)Κεντρικής Μακεδονίας,  θέμα της έχει : «Νεότερα για την καλλιέργεια της Στέβιας»


Ονόματα   προσκεκλημένων:

ΠΕΤΡΟΣ ΛΟΛΑΣ
Καθηγητής Γεωπονίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας


ΘΩΜΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
Διευθύνων Σύμβουλος  ΣΠΕΚΟ Βροντούς
Πρόεδρος Κοινοπραξίας Καπνοπαραγωγών Κεντρικής Μακεδονίας


ΣΤΑΘΗΣ ΔΙΟΝΕΛΛΗΣ
Διατροφολόγος-Διαιτολόγος


ΚΩΣΤΑΣ ΑΙΒΑΖΟΓΛΟΥ
Υπεύθυνος εστιατορίου «Απόλαυση» Κατερίνη




Στην τελική ευθεία οι εργασίες για την ανέγερση του Ενιαίου Λυκείου Κονταριώτισσας από την Π.Ε.Πιερίας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη      e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
                                                               ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr

Τηλ.: 2351 –351208
Fax:  2351 – 351207                           Κατερίνη,  4 Σεπτεμβρίου   2013


                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ








Την πορεία της ανέγερσης του Ενιαίου Λυκείου Κονταριώτισσας
που υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας,  επιθεώρησε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου.



Το έργο «Ανέγερση Ενιαίου Λυκείου Κονταριώτισσας» αφορά την κατασκευή Ενιαίου Λυκείου δυναμικότητας 270 μαθητών από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, στην περιοχή Κονταριώτισσα του Δήμου Δίου Ολύμπου, σε έκταση 15.000 τμ,  που παραχωρήθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με σκοπό την ανέγερση του σχολικού συγκροτήματος.



Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας συνοδευόμενη από τον Περιφερειακό Σύμβουλο της Π.Ε.Πιερίας, κ. Δημήτρη Τσιμήτρη, το Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου, κ. Γιώργο Παπαθανασίου, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κονταριώτισσας, κ. Κωνσταντίνο Χότζια, το  Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, κ. Γιάννης Καζταρίδης, τον Ειδικό Συνεργάτη  της Π.Ε.Πιερίας- εκπαιδευτικό, κ. Αθανάσιο Μπαρμπαγεωργόπουλο και τον Πολιτικό  Μηχανικό  της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε.Πιερίας και μελετητή του έργου, κ. Γιάννη Στεργιούλα, πραγματοποίησε επιτόπιο έλεγχο και ενημερώθηκε για την εξέλιξη  του έργου.




Ευχαριστημένη από την έως τώρα πορεία του έργου εμφανίσθηκε η κ. Σοφία Μαυρίδου. Όπως,  τόνισε,  η κατασκευή του σχολείου αποτελεί σημαντικό έργο που προστίθεται στις παρεμβάσεις της Π.Ε.Πιερίας για την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών,  βελτιώνοντας τις συνθήκες μάθησης των παιδιών και διευκολύνοντας το έργο των εκπαιδευτικών.



Η τεχνική μελέτη βασίστηκε σε εγκεκριμένο κτιριολογικό πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας και εκπονήθηκε στο σύνολό της ( τεχνική μελέτη, υποστηρικτικές μελέτες, τεύχη δημοπράτησης κλπ) από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, ως διάδοχος φορέας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας.



Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 5.350.000 ευρώ και είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2013. Η  σύμβαση  του έργου ποσού 2.767.418 ευρώ υπεγράφη στις 7-10-2011 μεταξύ της ΠΕ Πιερίας και της αναδόχου εταιρίας «ΕΝΙΠΕΑΣ ΑΕ» και το έργο θα έχει ολοκληρωθεί και  παραδοθεί για χρήση στο τέλος του τρέχοντος έτους.



Το κτίριο που κατασκευάζεται έχει συνολική δόμηση 2.600 μ2, αποτελείται από ένα τμήμα υπογείου, ισόγειο και έναν όροφο  και περιλαμβάνει 12 αίθουσες διδασκαλίας, 2 ξένων γλωσσών, 2 πληροφορικής, 1 αίθουσα φυσικών επιστημών, 1 αίθουσα αισθητικής αγωγής, βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, διοικητικούς χώρους, βοηθητικούς χώρους και χώρους υγιεινής. Σε ότι αφορά τον περιβάλλοντα  χώρο του σχολικού συγκροτήματος εφαρμόζεται η τεχνική μελέτη που περιλαμβάνει χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, στέγαστρο  μοτοποδηλάτων και ποδηλάτων, υπαίθριο στέγαστρο γυμναστικής εμβαδού 200 μ2 , γήπεδο μπάσκετ με κερκίδες, γήπεδο βόλεϊ, χώρους αύλησης με καθίσματα, χώρους πρασίνου, δεντροφυτέψεις, περιμετρικό  φωτισμό με ηλιακά φωτιστικά, δίκτυο αποχέτευσης όμβριων υδάτων με τοποθέτηση εσχαρών στα δάπεδα της αυλής.



Όλα τα υλικά που τοποθετούνται στο έργο ελέγχονται ως προς τις προδιαγραφές τους και τα πιστοποιητικά τους και εγκρίνονται από την επιβλέπουσα υπηρεσία.




Δελτίο Τύπου και φωτογραφίες από την επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Γεώργιου Τσαμασλή στον διαμαρτυρόμενο καταστηματάρχη που πραγματοποιεί απεργία πείνας

                                                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Επίσκεψη στο χώρο όπου πραγματοποιεί απεργία πείνας ο καταστηματάρχης Ζαφείρης Τζούτζιας, στη συμβολή των οδών Δελφών με Μπότσαρη, πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γεώργιος Τσαμασλής.
Ο κ. Τσαμασλής μίλησε με τον κ. Τζούτζια για τα προβλήματα που επέφεραν στους επιχειρηματίες της περιοχής οι καθυστερήσεις στην κατασκευή των έργων του μετρό και άκουσε τους λόγους που οδήγησαν στο κλείσιμο της επιχείρησης του διαμαρτυρόμενου καταστηματάρχη, καθώς και στην απόφαση να διαμαρτυρηθεί με αυτόν τον τρόπο, ως έσχατο μέσο αντίδρασης. Σύμφωνα με τον κ. Τζούτζια το πλήγμα που υπέστησαν τα καταστήματα στη συγκεκριμένη περιοχή, όπου υπάρχει εργοτάξιο του μετρό, είναι μεγάλο, ενώ ο ίδιος προτίθεται να κινηθεί νομικά εναντίον της εταιρίας Αττικό Μετρό Α.Ε, ζητώντας αποζημίωση για την οικονομική καταστροφή που υπέστη.






Ευχαριστούμε για τη συνεργασία
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Μ.Ε. Θεσσαλονίκης