ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Η σεξουαλική ζωή: Ένα δια βίου ταξίδι

 Καθώς διανύουμε τη ζωή μας, το σώμα μας υφίσταται διάφορες μεταμορφώσεις, το ίδιο και η σεξουαλική μας υγεία. Η εξελισσόμενη φύση της προσωπικής μας ευεξίας είναι ένα φυσικό και περίπλοκο μέρος της διαδικασίας γήρανσης. Η κατανόηση αυτών των αλλαγών μπορεί να ενδυναμώσει τα άτομα να αγκαλιάσουν κάθε στάδιο με αυτοπεποίθηση, διατηρώντας μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή όλα αυτά τα χρόνια.

  1. H νεότητα: Μια εποχή εξερεύνησης (δεκαετία 20-30)

Στα πρώτα στάδια της ενηλικίωσης, η σεξουαλική δραστηριότητα συχνά χαρακτηρίζεται από ζωτικότητα και εξερεύνηση. Οι ορμόνες, στο αποκορύφωμά τους, συμβάλλουν στην υψηλή λίμπιντο, τη γρήγορη διέγερση και γενικά την έντονη σεξουαλική λειτουργία. Τα άτομα σε αυτό το ηλικιακό εύρος απολαμβάνουν συνήθως τον αυθορμητισμό και την ένταση που συνοδεύει αυτή τη νεανική σεξουαλική ενέργεια.

Ποια Γλυπτά… Το νομοσχέδιο για τον γάμο ομοφύλων καίει τη ΝΔ

 Γλυπτά: Μπορεί όλοι οι προβολείς να είναι στραμμένοι τα δύο τελευταία εικοσιτετράωρα στον «πόλεμο» Ελλάδας – Βρετανίας μετά την εξευτελιστική ακύρωση της συνάντησης του Ρ. Σούνακ με τον Κ. Μητσοτάκη, αλλά -εντός των τειχών- όσο κυλούν οι ημέρες στην κυβέρνηση αρχίζουν να διαισθάνονται τους κινδύνους από μια άλλη νάρκη…

Του Ανδρέα Καψαμπέλη

Το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αποτελεί αυτή τη στιγμή το υπ’ αριθμόν ένα θέμα εσωτερικής συζήτησης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. Ούτε ακρίβεια ούτε φορολογικά ούτε Ελληνοτουρκικά απασχολούν κατά τις (ιδιαίτερα νευρικές) κουβέντες τους «γαλάζιους» βουλευτές.

Κι αυτή η νευρικότητα τροφοδοτείται και από τα συνεχή αρνητικά μηνύματα που δέχονται από την εκλογική βάση τους, η οποία φαίνεται, όπως ομολογούν, ότι έχει αποφασίσει να θέσει τις δικές της «κόκκινες» γραμμές.