ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Με «Γαλάζια Σημαία» τιμήθηκαν και φέτος επτά ακτές – Δύο επιπλέον ακτές σε καθεστώς υποψηφιότητας για το 2024

 













Για τρίτη χρονιά στη σειρά τιμήθηκαν με «Γαλάζια Σημαία» επτά ακτές του Δήμου Δίου-Ολύμπου στις Δημοτικές Ενότητες Ανατολικού Ολύμπου και Λιτοχώρου. Η ανακοίνωση έγινε την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023 από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), εθνικό χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στην Ελλάδα.

Δελτίο Τύπου: Σύσκεψη της Διαπαραταξιακής Επιτροπής ενόψει των Βουλευτικών Εκλογών της 21ης Μαΐου 2023

 

Ζητήματα που αφορούν στον τρόπο κατανομής και χρήσης των χώρων που παραχωρούνται από τον Δήμο Δίου-Ολύμπου στα πολιτικά κόμματα, τους συνασπισμούς πολιτικών κομμάτων, τους συνδυασμούς υποψηφίων και τις επιτροπές υποστήριξης, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου 2023 συζητήθηκαν στη σύσκεψη της Διαπαραταξιακής Επιτροπής την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023.

Δ.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - Συναυλία ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης & ο Γιάννης Παπαγεωργίου σε ένα δυναμικό live στο 2ο Φεστιβάλ Πάρκου - Κυριακή 14/05 & ώρα 21:00

 


Δήμος Κατερίνης: Η ελληνική ποπ & ροκ μουσική απογειώνει τη διάθεση στο 2ο Φεστιβάλ Πάρκου

 



Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και Π.Ο.Τ.Α.Π. στοχεύουν στην ανάδειξη του πολυμορφικού τουριστικού προϊόντος της Πιερίας

 


Διήμερη επίσκεψη στην Πιερία πραγματοποίησε το

Σαββατοκύριακο 6 και 7 Μαΐου,  ο Καθηγητής του Τμήματος

Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου

Μακεδονίας κ. Χρήστος Βασιλειάδης, που ειδικεύεται σε θέματα

τουριστικού μάρκετινγκ, κατόπιν πρόσκλησης της  Αντιπεριφερειάρχη

Πιερίας κας Σοφίας Μαυρίδου και του Προέδρου του Πιερικού

Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.) και της

Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κ. Ηρακλή Τσιτλακίδη.

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΙΖΕΙ… ΔΥΝΑΤΑ στο 2ο Φεστιβάλ Πάρκου - Συναυλία ΜΟΥ.ΣΥ.ΠΙ. «Drag La Goons», Blues/Blues Rock (Το πρόγραμμα της Παρασκευής)

 


Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για το έτος 2023

 

Με το Ν. 2193/1994 (Α΄32) καθιερώθηκε η 19η Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου και με το Π.Δ. 99/1994 (ΦΕΚ 78/Α/1994) «Ορισμός της 19ης Μαΐου ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου» έχει καθοριστεί με λεπτομέρεια το περιεχόμενο των εκδηλώσεων που σκοπό έχουν να τονίσουν ιδιαίτερα και να υπενθυμίσουν τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από την οθωμανική κατοχή, που διήρκεσαν από το 1916 έως και το 1923 και είχαν σαν αποτέλεσμα να μετατρέψουν τον λαό των Ποντίων σε έναν λαό προσφύγων και διασποράς.

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΩΝ ΜΑΡΜΑΡΙΝΗΣ ΕΠΙΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΚΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΡΓΩΝ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023



ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΑΡΩΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗ

ΠΑΣΧΑΛΗ


* ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΡΥΣΙΚΟΣ:

ΣΉΜΕΡΑ ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ ΜΑΣ, ΤΟΝ

ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΟΦΡΑΣΤΟ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ

ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΑΣΧΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ

ΤΟΥ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΜΑΡΜΑΡΙΝΗΣ

ΕΠΙΓΡΑΦΗΣ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΟΥΣΟΥΡΓΩΝ.

«Στο χείλος της αβύσσου» η αμερικανική οικονομία – «Ένα απρόσμενο δώρο στην… Κίνα» – Υπό ισχυρή πίεση ο Μπάιντεν

 Η αμερικανική οικονομία βρίσκεται στα πρόθυρα μιας καταστροφικής κρίσης. Εάν το Κογκρέσο δεν αυξήσει το ανώτατο όριο δημόσιου χρέους, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα καταρρεύσουν, σημείωσε ο οικονομολόγος Konstantin Ordov σε ένα σχόλιο για το FBA «Economy Today» . Υπενθυμίζεται πως η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου είπε ότι πιθανή χρεοκοπία  θα αποτελούσε… δώρο για τη Ρωσία και την Κίνα.

Με άλλα λόγια, ο Λευκός Οίκος προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει επιχειρήματα για να πείσει το Κογκρέσο να αυξήσει το όριο του κρατικού δανεισμού, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο ύψος των 31,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Εάν δεν ληφθεί η απόφαση, οι ΗΠΑ θα υποστούν τεχνική χρεοκοπία.

Τα οικονομικά των ΗΠΑ βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού

Αιφνίδιοι θάνατοι αθλουμένων (Εγκύκλιος ΕισΑΠ 7/2023)

 

Εάν διαπιστωθεί ότι δεν έλαβε χώρα προσηκόντως ο απαραίτητος ιατρικός έλεγχος, δύναται να προκύψει ποινική ευθύνη παντός ενεχομένου.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δημοσίευσε εγκύκλιο, με αφορμή τους πρόσφατους αιφνίδιους θανάτους αθλητών κατά την διάρκεια ποδοσφαιρικών αγώνων, καθώς και τον πρόσφατο αιφνίδιο θάνατο αθλητή αμέσως μετά το πέρας αγώνα καλαθοσφαίρισης (εγκύκλιος ΕισΑΠ 7/2023).

Φρουρούμενος στο νοσοκομείο της Άρτας ο πατέρας που ξέχασε το παιδί του στο αυτοκίνητο

 Αρχαία τραγωδία εξελίσσεται στο νοσοκομείο της Άρτας, όπου νοσηλεύονται ο πατέρας που εγκατέλειψε το 5 μηνών βρέφος στο αυτοκίνητο, το οποίο άφησε την τελευταία του πνοή, αλλά και η μητέρα του.

Το αδιανόητο συμβάν συνέβη την Τρίτη (9/5), όταν ο 35χρονος Κ.Ζ. έφυγε για την εργασία του, παίρνοντας μαζί του και το μωρό για να το αφήσει στον βρεφονηπιακό σταθμό. Για άγνωστο λόγο αυτό δεν συνέβη, με το μωρό να παραμένει στο αυτοκίνητο και τον 35χρονο να εργάζεται κανονικά μέχρι τη στιγμή που δέχθηκε τηλεφώνημα από τη σύζυγό του.

Δελτίο Τύπου: Ποιον θα στηρίξει το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ στις εκλογές;

 To Εθνικό Κόμμα των ΕΛΛΗΝΩΝ, ως γνήσιος εκφραστής των Εθνικών ιδεών και της Φιλοπατρίας, θεωρεί τις εκλογές της 21ης Μαϊου «άκυρες» και ως εκ τούτου ΔΕΝ θα στηρίξει κανέναν πολιτικό σχηματισμό από αυτούς που λαμβάνουν μέρος, για τους κάτωθι λόγους:

Ν.Δένδιας: «Στηρίζουμε πλήρως την ποινική δίωξη κατά του Β.Πούτιν»

 Η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη έβαλε την Ελλάδα πρόσφατα στο Core Group για τη «Λογοδοσία για το Έγκλημα της Επίθεσης κατά της Ουκρανίας»

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε χαιρετισμό του μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος, στη διαδικτυακή Σύνοδο Κορυφής του Core Group, αναφέρθηκε σχετικά με τη Λογοδοσία για το Έγκλημα της Επίθεσης κατά της Ουκρανίας, που σημαίνει ότι η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη επέλεξε να εντάξει την Ελλάδα στην ομάδα χωρών που θέλουν να δικάσουν τον Β.Πούτιν ως «εγκληματία πολέμου».

Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων: Παράνομο το σκεπτικό αποκλεισμού του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ


Η Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων προέβη σε μια ανακοίνωση που ουσιαστικά δικαιώνει τη θέση γύρω από την παράνομη και πολιτικά υπαγορευμένη απόφαση αποκλεισμού του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ. Πρόκειται για μια ανακοίνωση – βόμβα, από μια ένωση που εκπροσωπεί δεκάδες χιλιάδες μαχόμενους δικηγόρους και ποινικολόγους. Μεταξύ άλλων στην επίσημη τοποθέτηση της Ένωσης, διαβάζουμε:

«ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.....  ΣΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Ωρα για ακόμα ένα debate – ντροπή!

 Περισσότερους θαυμαστές (φανατικούς, μάλιστα) έχει στη χώρα μας το «πανηγυράκι» τραγουδιού της Eurovision από το debate των πολιτικών αρχηγών λίγες ημέρες πριν από τις καθοριστικές εκλογές που θα κρίνουν το μέλλον των πολιτών για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Σωστότερα: Η Eurovision έχει χιλιάδες ανθρώπους που την περιμένουν με ανυπομονησία. Να σας πω «για ποιον λόγο» δεν το γνωρίζω. Προφανώς εκείνοι κάτι ξέρουν. Σίγουρα όμως για να βρεις ανθρώπους οι οποίοι είναι σε «αναμμένα κάρβουνα» περιμένοντας το αυριανό debate θα πρέπει να ψάξεις στα βαθιά κομματικά επιτελεία.

Κυριάκος Μητσοτάκης εκτός τόπου και χρόνου: «Δικαίωση της πολιτικής μας» το 26,3% που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας

 Στον πλανήτη της «αριστείας» συνεχίζει να βρίσκεται χαμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης και να μην έχει την παραμικρή επαφή με τη σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός.

Σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να δείξει πως η Ελλάδα επί των ημερών της βρίσκεται σε… ευημερία, δεν διστάζουν να αμφισβητούν σοβαρότατες έρευνες που αποτυπώνουν την τραγική κατάσταση των Ελλήνων, όπως π.χ. τα στοιχεία του ΟΟΣΑ που κατέγραψαν μείωση του πραγματικού μισθού κατά 7,2% και αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης.

Νέες υποψηφιότητες του συνδυασμού “Θέλουμε και Μπορούμε”


Με χαρά υποδεχόμαστε στο συνδυασμό “Θέλουμε και Μπορούμε” τις

κυρίες Ελένη Αβραάμ και Χρυσούλα Τερζή.

Η κ. Αβραάμ γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Κολινδρό. Γονείς της, ο

Δημήτριος Αβραάμ και η Αικατερίνη Μπουσμαλή. Απεφοίτησε από το

Γυμνάσιο Κολινδρού και στη συνέχεια σπούδασε σε Νοσηλευτική Σχολή των

Αθηνών. Μετά την αποφοίτησή της από τη Νοσηλευτική Σχολή διορίσθηκε το

1986 στο Νοσοκομείο ΚΑΤ Αθηνών.

Οι 12 Άθλοι του Ηρακλή στην Κατερίνη - Το κορυφαίο Μυθολογικό Πάρκο της Ελλάδας (από τις 12 έως τις 31 Μαΐου στο 2ο Φεστιβάλ Πάρκου του Δήμου Κατερίνης)

 

Οι 12 Άθλοι του Ηρακλή στην Κατερίνη

Το κορυφαίο Μυθολογικό Πάρκο της Ελλάδας


- Από τις 12 έως τις 31 Μαΐου στο 2 ο Φεστιβάλ Πάρκου του Δήμου Κατερίνης

Mία πρωτόγνωρη εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι

Coming Soon.....Ιούνιο - Ιούλιο-Αύγουστο 2023 στα γήπεδα Ανδρομάχης


Coming Soon.....Ιούνιο - Ιούλιο-Αύγουστο 2023 στα γήπεδα Ανδρομάχης
Πληροφορiες :
Μυστακιδης Ιωάννης Coach UEFA A & Performance analysis football
Κιν. 6941601650
Η αθλητική προετοιμασία έχει ως σταθερή βάση την προπόνηση. Αποτελεί το μέσο για να δουλέψει ο αθλητής τις όποιες αδυναμίες του, να καλύψει τα κενά του σε τεχνικά στοιχεία και φυσική κατάσταση. Η διαδικασία της προπόνησης είναι, ωστόσο, αρκετά επίπονη και κουραστική για τους αθλητές. Όσο «δύσκολη» περιγράφεται η προπόνηση, τόσο περισσότερα θετικά στοιχεία προσφέρει στον αθλητή. Η ψυχο-πνευματική προετοιμασία του αθλητή και τα όποια ψυχολογικά χαρακτηριστικά καλείται να επιδείξει στους αγώνες, έχουν ως πηγή την προπόνηση. Επικρατεί η φράση, η οποία περικλείει τη δυναμική της προπονητικής διαδικασίας, ως εξής:
«Στον αγώνα δεν κερδίζει ο καλύτερος αλλά ο καλύτερα προπονημένος!»
Statsports. Μετρήσεις ποδοσφαιριστών στο παιχνίδι και live δεδομένα.... αξιολόγηση, στατιστικά παιχνιδιού,
MAX HR BPM . AVG HR BPM. TOTAL DISTANCE. HEAT MAP. SPEED (MAX) SPRINT. CARDIO RED ZONE. STEP BALANCE. L/R FOOT.
Τμήματα 1, 2, 4, αθλητών κλειστά ανά ηλικία και επίπεδο αθλητή
Εξειδικευμένη Προπόνηση και αξιολόγηση με ειδικό πρόγραμμα.
(Mysta soccer evoaluation)
Συνεργασία και συμμετοχή των καλύτερων Personal trainers
Μεθοδολογία προπόνησης Horst Wien .
( Δημιουργώντας παίκτες υψηλού επίπεδου )