ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Αν υπήρχε ένας/μία δικαστής σ' αυτό τον τόπο... αρκούσε ένας αδέκαστος, έξω από στοές κι όχι δούλος των αναδρομικών από τους Γερμανοτσολιάδες!


Από τη Σίβυλλα

«Παραδομένη» η Ελλάδα επιστρέφει πάλι στο 1950!



Οι παλαιότερες γενιές Ελλήνων ζούσαν με τον εφιάλτη της Ψωροκώσταινας. Πίσω από την έκφραση αυτή βρισκόταν πάντα μια Ελλάδα χωρίς υποδομές, χωρίς υψηλό επίπεδο διαβίωσης, με λίγα σχολεία, λιγότερα νοσοκομεία, ελάχιστα πανεπιστήμια, απομακρυσμένα νησιά και χωριά γεμάτα παιδιά που δεν μπορούσε η γη να τα θρέψει. 
Οι Ελληνες πολεμούσαν. 
Κάθε γενιά είχε να κάνει τον δικό της πόλεμο. 
Αλλοτε για να γίνει η Ελλάδα μεγαλύτερη και περισσότεροι πληθυσμοί ομογενών να απελευθερωθούν και να ενταχθούν στην εθνική επικράτεια. 
Αλλοτε για να διατηρήσει τα κεκτημένα: εδάφη, δικαιώματα, διεκδικήσεις, συσχετισμούς. 

Οι δρόμοι, οι ραχούλες, τα ξέφωτα και οι πλατείες της Ελλάδας είναι γεμάτα μνημεία, ηρώα, ονόματα ανθρώπων που έπεσαν στα πεδία των μαχών ή εκτελέστηκαν σε αντίποινα για τα εθνικά αντάρτικα στις περιόδους της κατοχής από τους ξένους. 
Ακόμα θυμόμαστε οι πιο παλιοί τις μαυροφορεμένες γυναίκες, μητέρες, αδελφές, κόρες των νεκρών. 

Η Ελλάδα, ακόμη και στις περιόδους ειρήνης, λαβώθηκε από τη μετανάστευση και την προσφυγιά, δύο δυνάμεις αντίρροπες, απόλυτα συνυφασμένες με τον όρο «επιβίωση». 
Με έννοιες όπως φιλότιμο, τιμή, χρέος και περηφάνια κινήθηκε στο διάβα του χρόνου η ράτσα των Ελλήνων. 
Ευφυείς, σκληραγωγημένοι, εγωιστές, παλικαράδες. 
Ηξεραν να κάνουν οικογένεια, να φτιάχνουν σπιτικό, να στέκονται όρθιοι, όσες δυσκολίες κι αν τύχαιναν, όσες καταστροφές και να τους συναντούσαν. 

Από γενιά σε γενιά περνούσε μια φράση• μια φράση-κλειδί: «Παιδάκι μου, να μη δείτε και να μη ζήσετε αυτά που είδαμε και ζήσαμε». 
Μπορεί ο τόνος να ήταν μελοδραματικός, αλλά οι Ελληνες κοιτούσαν πάντα μπροστά. 
Ζούσαν την ελπίδα στην καθημερινότητά τους: οικογένεια, πατρίδα, εκκλησία. 
Οι τρεις δεσμοί που τους κρατούσαν ζωντανούς στο πέρασμα της Ιστορίας. 
Και πόλεμος, ατέλειωτος πόλεμος. 
Και, από την άλλη, επιστροφή από το μέτωπο, η χέρσα γη, οι κατεστραμμένοι δρόμοι, τα γεφύρια, η φτώχεια που δεν επέτρεπε στο κράτος να οργανώσει τις υποδομές για να υπάρξει η ανάπτυξη. 
Ηταν και η διχόνοια, μόνιμος σύντροφος του Ελληνισμού, τα παιχνίδια των ξένων, οι πάντα πρόθυμοι πολιτικοί να θυσιάσουν την πατρίδα και τον λαό για τα προσωπικά τους συμφέροντα. 
Από την άλλη, οι ανιδιοτελείς. 
Η Ελλάδα χτίστηκε με μεγάλες ευεργεσίες, ιδιωτικές δωρεές, παραχωρήσεις της εκκλησιαστικής γης, διανομές γης. 
Η Ελλάδα απέκτησε κοινωνικό κορμό στη βάση μιας φυσικής προόδου και όχι μιας δημοκρατίας αλά καρτ. 
Η Ελλάδα επιθυμούσε διακαώς κάποτε να σταματήσει ο πόλεμος. Οι άντρες να γυρίσουν σπίτι και να ζήσουν με τις γυναίκες και τις οικογένειές τους, μεγαλώνοντας τον πλούτο, δίνοντας ευκαιρία στα παιδιά τους να ζήσουν καλύτερα, να σπουδάσουν, να μορφωθούν, να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι. 

Η Ελλάδα του ’50, η αρχή μιας περιόδου που κρατά έως και σήμερα. 
Το τέλος του Μεγάλου Πολέμου και του Εμφυλίου. Από τότε δεν έγινε άλλος μεγάλο ς πόλεμος για τους Ελληνες. 
Φυσικά, υπήρξαν ο «Αττίλας» στην Κύπρο, τα Ιμια στο Αιγαίο, αλλά μεγάλος πόλεμος με τη συμμετοχή των Ελλήνων δεν προέκυψε. 
Ο έντιμος ιστορικός συμβιβασμός, η Ευρώπη, η «μικρή και ανέντιμος» Ελλάδα. 
Φτιάχτηκαν δρόμοι, πόλεις, χωριά, τούνελ, δίκτυα, πληθωρισμός, ευμάρεια. 
Αποκτήθηκαν νοσοκομεία, σχολεία, οικοσκευές, αυτοκίνητα, καταναλωτικές συνήθειες. 
Οχι όμως κράτος δίκαιο, όχι κοινωνία ώριμη, όχι κοσμοθεωρία νικητή, όχι κουλτούρα πολιτισμού. 
Ολα πρόχειρα, φαστ φουντ, προσαρμοσμένα στο πρόσκαιρο, στο ιδιωτικό, στο συμπλεγματικό μικροσυμφέρον. 

Σήμερα γυρίζουμε στο 1950. 
Χωρίς ελπίδα, χωρίς αξιοπρέπεια, χωρίς μάχη, χωρίς ιδεαλισμό. 
Τότε βλέπαμε μπροστά, σήμερα βλέπουμε πίσω. 
Τότε ήμασταν νικητές. Σήμερα είμαστε οι πλέον ηττημένοι της Ιστορίας μας. 
Γιατί αυτή τη φορά δεν πολεμήσαμε… 
Απλώς παραδοθήκαμε.

Υπάρχει αυτή η παράγραφος στο μνημόνιο;


Του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου

Τα υπέρ και τα κατά επιχειρήματα αναφορικά με το ‘λουκέτο’ στην ΕΡΤ είναι πολλά όπως πολλοί είναι και αυτοί που επικροτούν και οι άλλοι που επικρίνουν την συγκεκριμένη απόφαση και την εφαρμογή της.
Και, φυσικά, πολλά λέγονται και ακόμη περισσότερα ΔΕΝ λέγονται σε ότι αφορά τις συνεννοήσεις των 3 ‘Συν-Πρωθυπουργών’ μας, κκ Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβέλη.
Επειδή έγινα πρόσφατα δέκτης της παραγράφου (από την σελίδα 82 του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ) που παραθέτω εδώ θα παρακαλέσω τους φίλους του blog να πληροφορήσουν και εμένα και όλους τους αναγνώστες εάν μπορούν να πιστοποιήσουν την ‘αυθεντικότητα’ της παραγράφου.
Εάν είναι ‘αυθεντική’ ΔΕΝ χρειάζεται να συνεχίσουν να μας ‘παραμυθιάζουν’ οι Συν-Κυβερνώντες στην εγχώρια τρόικα και τα επιτελεία τους. Και δεν χρειάζεται να ανησυχούμε πολύ για το τί θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα στη συνάντηση των τριών Αρχηγών!
Πόθεν προκύπτει ‘παρεξήγηση’ μεταξύ των 3 Αρχηγών και πού μπορεί να στηριχθεί ‘πτώση της Κυβέρνησης’ και προσφυγή στις κάλπες όταν όπως φαίνεται οι ‘δεσμεύσεις’ προ-υπήρχαν και ΔΕΝ προέκυψαν στα ξαφνικά;
Υπάρχει το σημείο τριβής που λέγεται ‘άκομψη’ εφαρμογή μιας ειλημμένης απόφασης αλλά αυτό ΔΕΝ ΡΙΧΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ στην Ελλάδα των τροϊκανών…
Εάν δεν είναι ‘αυθεντική’ θα ζητήσω προκαταβολικά συγνώμη δημοσίως που την έφερα στην προσοχή του blog και των αναγνωστών του.




Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2WDcfOR6h

ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΓΕΡΑΚΙΑ ΒΑΛΑΝΕ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΦΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΜΗΝΥΕΙ ΕΞΕΓΕΡΣΗ


Διεθνείς πιέσεις και απομόνωση στον Σαμαρά
Υπο ασφυκτική πίεση τόσο στο εσωτερικό όσο και διεθνώς βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση με αφορμή το θέμα της ΕΡΤ, εξέλιξη η οποία πλήττει καίρια την αξιοπιστία και το κύρος του συνομιλητή που πάσχιζε να διαμορφώσει. Η απόφαση της παύσης λειτουργίας εν μια νυκτί της Δημόσιας τηλεόρασης είχε αρνητικό αντίκτυπο στις Βρυξέλλες με τον αρμόδιο επίτροπο να ασκεί διμεία κριτική στον πρωθυπουργό και να ζητά επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γάλλος υπουργός εξωτερικών που χαρακτήρισε τις εξελίξεις αδιανόητες.
Παράλληλα έντονη είναι η κριτική που δέχεται η κυβέρνηση από τα διεθνή media, η κατά μέτωπο αντιπαράθεση με δημοσιογράφους απ όλο τον κόσμο αποτελούν πληγές που θα παραμείνουν ανοιχτές υποσκάπτοντας μελλοντικά τις κυβερνητικές δράσεις. Ο τρόπος που λετούργησε η πολιτική ηγεσία κρίνεται και κατακρίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο ως πρωτόγνωρο επίπεδο αυταρχισμού σε δημοκρατική χώρα, αφήνοντας χώρο και για σκληρότερη κριτική.
Οι ενέργειες αυτές επηρρέασαν αρνητικά και το κλίμα στις σχέσεις με το ΔΝΤ και την Κομισιόν καθώς το οικονομικό επιτελείο προσπάθησε να διαχύσει την ευθύνη για το κλείσιμο της ΕΡΤ στην τρόικα, αναφερόμενη στις Μνημονιακές δεσμεύσεις για 2,000 απολύσεις μέχρι τις 31 Μαΐου.
Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ ο λευκός Οίκος επικρίνει την Τουρκία για τη φίμωση της ενημέρωσης, πρακτικές οι οποίες δεν απέχουν πολύ από τα e-mail και τα εξώδικα του υπουργού Οικονομικών προς τους σταθμούς που αναμεταδίδουν το πρόγραμμα της ΕΡΤ. Παράλληλα με παρεμβολές στις συχνότητες επιχειρείται η διακοή των αναμεταδόσεων, ενώ εκτός λειτουργίας έχει τεθεί και το κανάλι της Βουλής.
Η αλυσίδα των ενεργειών της κυβέρνησης αν και είχαν στόχο να εξαφανίσουν το θέμα κατάφεραν να το διογκώσουν προσδίδοντάς και στοιχεία μάχης για τη Δημοκρατία στις αντιδράσεις.  
Ετσι η κυβέρνηση και ιδιαίτερα ο στενός κύκλοςσυνεργατών του πρωθυπουργού οδηγούνται σε απομόνωση και πιεζόμενοι από πολλές πλευρές αναμένεται να προβούν και σε νέες σπασμωδικές ενέργειες.

 sofokleousin


Το τέλος και του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης;


Η κυβέρνηση μας λέει πως η κρίση στην Ελλάδα τελειώνει. Αλλά όπως λένε οι αμερικανοί, «δεν έχει τελειώσει αν δεν τραγουδήσει η χοντρή κυρία».

Για αυτό το λόγο λοιπόν κάποιοι στον διοικητικό μηχανισμό αυτής της χώρας αποφάσισαν να μην μπορεί να τραγουδήσει η χοντρή κυρία: Ούτε η λεπτή κυρία. Ούτε το στρουμπουλό κορίτσι. Ούτε ο εύσωμος κύριος.

Γιατί σήμερα, το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το ΙΚΑ έστειλε εξώδικο στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (ΚΩΘ), το μοναδικό κρατικό ωδείο της χώρας: Έχετε 3 τρεις μέρες να μαζέψετε τα μπογαλάκια σας, τα όμποε σας, τα κλαρινέτα σας, τους μικρούς τυμπανιστές σας και τα αηδονάκια σας και να φύγετε. Να πάτε αλλού. Αυτό στην ουσία επέβαλε δικαστικά το ΙΚΑ στο Ωδείο.

Το κράτος κάνει έξωση στο κράτος.

Παράλογο; Καθόλου παράλογο σε μια χώρα του παραλόγου όπου υπάρχουν πολλά «κράτη» εν κράτει: Από το κεντρικό πολιτικό σύστημα εξουσίας μέχρι τους δερβέναγες δημοσίων υπηρεσιών και τον κάθε μπάτσο που τα τελευταία χρόνια επιδίδεται σε όργια ασυδοσίας και εξευτελισμού των πολιτών με τις ευχές των μνημονιακών κυβερνήσεων.

Το κράτος κλείνει το κράτος. Το κράτος κάνει έξωση στο κράτος. Καθόλου παράλογο αγαπητοί μου, ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου το κράτος είναι ο δήμιος του κράτους και ο εγγυητής της κατάλυσης του και της άτυπης διάσπασής του σε φέουδα ιδιωτικής εξουσίας.

Μόλις τρεις λοιπόν μετά το χουντικό κλείσιμο της Ελληνικής ΡαδιοΤηλεόρασης που παρά τα χίλια όσα στραβά της είχε ειδικό πολιτισμικό βάρος, κάποιος αποφάσισε να κάνει έξωση στο ΚΩΘ, άλλη μια νησίδα πολιτισμού αυτής της χώρας.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε από πόσο ψηλά ήρθε αυτή η άθλια εντολή πολιτισμικής εξαθλίωσης. Δεν ξέρουμε αν η διοίκηση του ΙΚΑ λειτούργησε αυτόβουλα ή αν η εντολή ήρθε από τον πρωθυπουργό της «ανάπτυξης». Απ όπου και αν ήρθε, ο εντολέας έχει κερδίσει επάξια τον τίτλο του φασίστα. Είναι ο εντολέας που αξίζει την Έξωση από την πολιτική ζωή και τη δημόσια διοίκηση και όχι το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.

Αν δείτε παιδάκια να ζητιανεύουν τραγουδώντας όπερα, να θυμάστε ότι κάποτε υπήρξε το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.

Ο πολιτισμός στην Ελλάδα, ή μάλλον ότι έχει απομείνει από αυτόν, βάλλεται λυσσαλέα:

Σχολεία χωρίς θέρμανση και βιβλία, απολύσεις καθηγητών, συγχωνεύσεις πανεπιστημίων που θα μας δώσουν νέους επιστημονικούς κλάδους όπως αυτή του «κβαντικού κομμωτή», το κλείσιμο της ΕΡΤ και τώρα η έξωση του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, όλα τους μαρτυρούν τον βαρβάτο ανθελληνισμό και το αντικοινωνικό μένος των εσχάτων κυβερνήσεων που εφαρμόζουν όχι μόνο «τελικές» αλλά έσχατες λύσεις.

Σε προηγούμενο άρθρο μας (http://agriazwa.blogspot.gr/2013/04/blog-post_23.html) αποδείξαμε πως  τα δημογραφικά στοιχεία της χώρας τα χρόνια του μνημονίου μαρτυρούν μια «αρχόμενη γενοκτονία» αν μας επιτραπεί ο όρος.

Μιλάμε για το απόγειο μιας οικονομικής, πνευματικής, κοινωνικής και βιοτικής εξόντωσης. Τα τρία χρόνια «οικονομικοπολιτικού πειραματισμού» ήταν απλά τα απαραίτητο προστάδιο για  να «μαλακώσει» ο πληθυσμός με τη μέθοδο του χταποδιού: Χτυπάς το χταπόδι ξανά και ξανά στο βράχο και λες στον φιλόζωο ότι είναι ο μόνος τρόπος να σπάσει ο βράχος για να τον κάνεις οικοδομικό υλικό για να έχουμε ανάπτυξη.

Είχαμε πολλές αναπτύξεις σε αυτή τη χώρα: Είχαμε τον εκσυγχρονισμό του Κου Σημίτη που μας έκανε καινούριους. Την πράσινη ανάπτυξη του κου Παπανδρέου λες και αυτή η χώρα δεν είχε πράσινο. Και τώρα την ανάπτυξη του κου Σαμαρά.

Την ανάπτυξη που μετατρέπει όλη τη χώρα σε σκλαβοπάζαρο.

Ο κος Σαμαράς λατρεύει την ανάπτυξη. Λατρεύει και τον τουρισμό τον οποίο χαρακτηρίζει ως τη «βαριά βιομηχανία της χώρας». Λατρεύει και τον πολιτισμό όντας απίστευτα πολιτισμικά προικισμένος ο ίδιος.

Και όπου τα βρει μαζί τα εξοντώνει να μην χωρίσουν ποτέ τουρισμός και πολιτισμός. Όπως κάνει στην Ιερισσό της Χαλκιδικής όπου τρομοκρατεί ένα ολόκληρο χωριό με απαγωγές και εισβολές των ΜΑΤ για να προστατεύει μια επένδυση που «χαρίστηκε» σε καναδική εταιρία, μια επένδυση που έχει τη δυνατότητα να ρυπάνει ολόκληρη τη Χαλκιδική και τα νερά της, να κάνει τοξικό βούρκο μια περιοχή εξωτικής ομορφιάς στην οποία βρίσκονται ξεχασμένα και επιεικώς ατημέλητα και τα Αρχαία Στάγιρα. Αντί λοιπόν για προσεκτική ανάπτυξη του τουρισμού, του αρχαιολογικού τουρισμού συμπεριλαμβανομένου, έχουμε ανάπτυξη της μαζικής χρυσοθηρίας. Αντί η Χαλκιδική να γίνει η Aristotelisland γίνεται Ελντοράντο.

Μετά το ΚΘΩ τι άλλο θα κλείσουν; Την Ακρόπολη; Θα την κλείσουν για μερικές βδομάδες με πρόσχημα την κρίση για την ιδιωτικοποιήσουν και αυτή; Ή θα την γκρεμίσουν για να σηκώσουν οι εργολάβοι πολυκατοικίες με θέα; Γιατί όχι; Ανάπτυξη δεν είναι και αυτό;


Αλλά ας γυρίσουμε στο Ωδείο και τις λεπτομέρειες της έξωσής του. Το όμορφο κτήριο είχε παραχωρηθεί από το υπουργείο πολιτισμού στο Ωδείο το 1985 με δεκαπενταετή σύμβαση έναντι συμβολικού ποσού. Από το 1999 και έπειτα η σύμβαση δεν έχει ανανεωθεί και αυτό μάλλον όχι από αμέλεια του Ωδείου. Το ωδείο παράτυπα αλλά εντελώς δικαιολογημένα συνέχιζε να στεγάζεται στο κτήριο, συντηρώντας το.

Επί Παπανδρέου, η κρατική επιχορήγηση μειώνεται δραματικά για να επανέλθει σε κάπως υποφερτά επίπεδα τα επόμενα δύο χρόνια. Όπως και να έχει, η κρατική επιχορήγηση δεν έφτανε για να καλύψει τις πάγιες και διαρκής ανάγκες του ιδρύματος. Ας πάρουμε μια εικόνα για το που οδήγησαν το ωδείο οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Το ωδείο το 2012 είχε 83 καθηγητές, αριθμός που μπορεί να φαίνεται μεγάλος για τους 500 σπουδαστές (ουσιαστικά υπότροφους) του ωδείου, απόλυτα δικαιολογημένος όμως λόγω του ειδικού και πολυσύνθετου χαρακτήρα των μουσικών σπουδών.

Τον Μάιο του 2012 το ωδείο θα κηρύξει απεργία οι λόγοι της οποίας περιγράφονται σε δημοσίευμα της εποχής: «Πλην των 18 μόνιμων καθηγητών, όλοι οι υπόλοιποι παραμένουν απλήρωτοι επί 8μηνο. Η επιχορήγηση, η οποία καλύπτει κατά 80% ανελαστικές δαπάνες, μειώθηκε κατά 50%. Την ίδια στιγμή υπάρχει διοικητικό κενό, καθώς παραιτήθηκαν τα 2 από τα 5 μέλη του Δ.Σ., ενώ εδώ και 9 μήνες παραμένει κενή και η θέση του διευθυντή.»[1]

Παρά την ελλιπέστατη χρηματοδότηση του, η διοίκηση του Ωδείου επιχειρεί να έρθει σε κάποιον συμβιβασμό με το ΙΚΑ και να ανανεωθεί η σύμβαση προτείνοντας μίσθωμα 4000 ευρώ μηνιαία και την προοπτική για εκ νέου αναπαλαίωση του κτηρίου μέσω ένταξης της χρηματοδότησης σε προγράμματα ΕΣΠΑ. Η υποδιευθύντρια του ΙΚΑ κα Τριανταφυλλίδη, αρχικά θετική στις προτάσεις της διοίκησης του Ωδείου, σταμάτησε μυστηριωδώς και αιφνιδίως να ανταποκρίνεται στις διαδοχικές κρούσεις και τις προσφορές  του Ωδείου. Η πρόταση του ΙΚΑ ήταν 12000 μηνιαίο μίσθωμα ποσό εξωφρενικό για τις δυνατότητες του ωδείου. Ούτε Ευρώ παρακάτω. Από τις 18 Φεβρουαρίου που το ωδείο κατάθεσε την πρόταση του των 4000 ευρώ και της αναπαλαίωσης του κτηρίου, το ΙΚΑ κωφεύει μυστηριωδώς και έχει ουσιαστικά σιωπηλά και μονομερώς κηρύξει το τέλος των διαπραγματεύσεων. Το κράτος σταμάτησε να διαπραγματεύεται με το δημόσιο!

Απροειδοποίητα μερικούς μήνες μετά θα στείλει το εξώδικο και μάλιστα εν μέσω εξεταστικής περιόδου του Ωδείου.

Ένας ακόμη άστεγος, από τους χιλιάδες άστεγους που οι διοικητικοί μηχανισμοί έχουν δημιουργήσει. Μια ακόμη έξωση τώρα που η κυβέρνηση στοχεύει να κάνει άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών και να παραδώσει εκατοντάδες χιλιάδες υποθηκευμένα σπίτια σε οικονομικούς καρχαρίες.

Νέο κύμα καταστροφής. Από εδώ και πέρα οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές και ακόμη πιο δραματικές.

Το Ωδείο του χρόνου θα έκλεινε τον ένα αιώνα από την αρχή της λειτουργίας του το 2014. Παρά τις προσπάθειες της διοίκησης, το Ωδείο δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να βρει στέγη για να καλύψει τις ανάγκες του και είναι εξαιρετικά απίθανο να βρει μέσα στις επόμενες τρεις εργάσιμες μέρες.

Το μέλλον του Ωδείου είναι αβέβαιο. Σε αντίθεση με το μέλλον της χώρας. Αυτή, αν συνεχίσουν αυτές οι ανθρωποκτόνες πολιτικές θα κλείσει.

Στα σύνορα της χώρας θα μπουν ταμπέλες: Ελλάδα: Κλειστή λόγω ανακαίνισης. Προσεχώςmall.


[1] http://trofonio-odeio.blogspot.gr/2011/05/blog-post_5103.html

Νέο μήνυμα προς την Ελληνική κυβέρνηση από τους Anonymous

Σε νέο μήνυμα τους προς την Ελληνική κυβέρνηση, οι Anonymous αναφέρουν: Έχετε χάσει τον έλεγχο. Είμαστε θυμωμένοι μαζί σας. Είμαστε θυμωμένοι για την απόφασή σας να κλείσετε τη Δημόσια Τηλεόραση και να αφήσετε 2.500 εργαζόμενους χωρίς δουλειά. Όπως βλέπετε ο κόσμος καταδίκασε αυτή την επιλογή…».
Εν συνεχεία προειδοποιούν ότι μπορούν να ρίξουν 5 κυβερνητικές ιστοσελίδες καθώς έχουν πρόσβαση στους server.

Ανακοίνωση ΠΟΕΣΥ: Συνεχίζεται η απεργία σε όλη την Ελλάδα


«Συνεχίζεται η απεργία σε όλη την Ελλάδα» διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΥ, λίγη ώρα αφότου έγινε γνωστό ότι κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική η απεργία στις εφημερίδες.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωσή της έχει ως εξής:
Η Συντονιστική Επιτροπή των συνεργαζόμενων Eνώσεων στο χώρο του Τύπου, συνεδρίασε σήμερα Παρασκευή στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, που έχει γίνει το κέντρο του συλλογικού μας αγώνα. Ομόφωνα αποφάσισε τη συνέχιση της απεργιακής κινητοποίησης σε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα της χώρας και σε όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα της περιφέρειας, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη Γενική Γραμματεία και τα Γραφεία Τύπου.
Συνεχίζουμε τον αγώνα για να ματαιωθεί η πραξικοπηματική απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ. Είναι αγώνας για την υπεράσπιση της δημόσιας τηλεόρασης, της ελευθερίας της ενημέρωσης, της δημοκρατίας αλλά και του ίδιου του δικαιώματος της απεργίας.
Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους και τους συναδέλφους στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα να περιφρουρήσουν την κινητοποίησή μας και να αποτρέψουν προσπάθειες της εργοδοσίας να σπάσει την απεργία με το πρόσχημα της αναφοράς στις εξελίξεις περί την ΕΡΤ.
Η Συντονική Επιτροπή επαναλαμβάνει την προτροπή στα ηλεκτρονικά μέσα να αναμεταδίδουν το απεργιακό πρόγραμμα των εργαζομένων στην ΕΡΤ. Καλούμε επίσης όσους ραδιοφωνικούς σταθμούς το επιθυμούν, να εκπέμψουν πρόγραμμα για τις εξελίξεις γύρω από τον απεργιακό αγώνα μέσα από τις εγκαταστάσεις του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ.
Η Συντονική Επιτροπή καταγγέλλει τους εκδοτικούς ομίλους που επιχειρούν να εκδώσουν απεργοσπαστικά φύλλα, εξαπολύοντας εκστρατεία εκφοβισμού και εκβιασμού των εργαζομένων. Προειδοποιεί με πειθαρχικό έλεγχο τα διευθυντικά στελέχη και όσους άλλους πρωτοστατούν στην απεργοσπαστική εκστρατεία.
Η Συντονική Επιτροπή καλεί αύριο Σάββατο, στις 5 το απόγευμα, σύσκεψη με τη συμμετοχή των Εργατικών Κέντρων, της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και των πρωτοβάθμιων σωματείων, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.
Καλεί επίσης όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ και όλους τους πολίτες να αγκαλιάσουν με τη διαρκή παρουσία τους τον αγώνα που εξελίσσεται με κέντρο το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.
Ο αγώνας για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, για την ελευθερία της ενημέρωσης και για τη δημοκρατία συνεχίζεται

Έριξαν μαύρο στην ιστορία και το μέλλον μας

 Ο Κουβέλης και ο Βενιζέλος επέλεξαν να συναντηθούν να με τον Σαμαρά μετά από μια εβδομάδα αφού έκλεισε η ΕΡΤ για να του δώσουν τον χρόνο να την κλείσει για τα καλά, αυτές τις ημέρες θα ετοιμάσουν  τον νέο οργανισμό με διορισμένους από την τριτοκομματική κυβέρνηση δημοσιογράφους. Στον νέο οργανισμό δεν θα διοριστούν αναγκαστικά οι απολυμένοι αλλά θα βάλουν και όλους τους δικούς τους που δεν ήταν πριν στην ΕΡΤ. Ετσι όταν συναντηθεί το κυβερνητικό τσίρκο ο οργανισμός αυτός θα είναι έτοιμος, την θέση του μαύρου θα την πάρει το μαύρο μέτωπο της προπαγάνδας...
της κατοχικής κυβέρνησης. Οι πραξικοπηματίες δεν θα έχουν πάει σε εκλογές γιατί θέλουν το καλό της χώρας και έτσι η χούντα θα  έχει περάσει ένα ακόμα πραξικόπημα.

Αυτό που ξέρουν πολύ καλά σε όλες τις χώρες του κόσμου είναι ότι η Ελλάδα γέννησε την Δημοκρατία, η Ελλάδα γέννησε τις ιδέες και δημιούργησε εκείνες τις βάσεις ώστε ο πολίτης να έχει άμεσο λόγο στις επιλογές που κάνει η εξουσία.

Η ΕΡΤ επιλέχθηκε από την τοπική και παγκόσμια χούντα για αυτόν τον λόγο. Η Ελλάδα είναι το σύμβολο της Δημοκρατίας σε όλο τον κόσμο. Με ποιο τρόπο η παγκόσμια χούντα μέσω των τοπικών δοσίλογων θα γκρέμιζε αυτό το σύμβολο της Δημοκρατίας;
Μα φυσικά με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Η ΕΡΤ επιλέχθηκε γιατί είναι σύμβολο ελευθερίας του λόγου και συνεπώς της Δημοκρατίας. Ήθελαν την φίμωση της ΕΡΤ για να γίνει παγκόσμια γνωστή η πολιτκή του φασισμού και της λογοκρισίας.

Η χώρα που γέννησε την Δημοκρατία εφαρμόζει φασιστικές τακτικές. Αυτό ήθελαν να αναδείξουν. Ηδη υπάρχουν δημοσιεύματα για κλείσιμο όλων των κρατικών καναλιών σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η ΕΡΤ τους ενδιαφέρει για έναν ακόμα λόγο, για το αρχείο της. Όπως η Ρεπούση και λοιποί ψευτοαριστεροί θέλουν να σβήσουν τις γενοκτονίες των Ελλήνων έτσι και οι Σαμαράς-Κουβέλης-Βενιζέλος θέλουν να καταστρέψουν κάθε εικόνα και ήχο που μαρτυρούν το παρελθόν μας.
Θέλουν να σβήσουν την εικόνα και την φωνή του Ελύτη που υπάρχει στο αρχείο της ΕΡΤ, θέλουν να σβήσουν τον Θεοδωράκη, τον Χατζηδάκη, τον Ρίτσο, τον Βάρναλη, τα χειρόγραφα του Παπαδιαμάντη, τα παραδοσιακά τραγούδια που υπάρχουν στα ντοκιμαντέρ, ντοκιμαντέρ για την επανάσταση του 21,  τα ήθη και έθιμα μας. Θέλουν να ξεκόψουν από τα νησιά μας, από τα χωριά μας.
Αυτή είναι η Νέα Τάξη.
Τι τύχη θα έχει το αρχείο της ΕΡΤ; Θα το δούμε τις επόμενες ημέρες.

Αν περιμένουμε μοιρολατρικά να μας σώσει κάποιος… άλλος τότε θα χαθούμε όλοι μαζί.

" Πες στα παιδιά μη σταματήσουν να προσπαθούν τον ουρανό ν'αγγίξουν "

ΑΝΑΣΤΑΤΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ Δ.Δ. ΠΑΡΑΛΙΑΣ..

Προς κ. Δήμαρχο Σάββα Χιονίδη
Προς όλο το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης
Προς τον Πρόεδρο και το τοπικό Συμβούλιο Παραλίας
Σε πλήρη αναστάτωση βρίσκονται οι κάτοικοι του Δ.Δ. Παραλίας μετά τις συνεχόμενες διακοπές νερού οι οποίες κρατάνε και τις πέντε ώρες. Η οποίες οφείλονται στο ασυντήρητο Αντλιοστάσιο και δίκτυο του Δ.Δ. ΠΑΡΑΛΙΑΣ





Κύριε Δήμαρχε, κύριοι Δημ. Σύμβουλοι, θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή σας πάντα σε κλίμα σύμπνοιας και συνεργασίας. 
 

Μπήκαμε στον Ιούνιο, άρχισε η καλοκαιρινή σεζόν και η τουριστική περίοδος.


Όμως η Παραλία, πρώτος κατ' εξοχήν τουριστικός προορισμός στο Νομό μας και σε εισαγωγή συναλλάγματος για τον τόπο μας παρουσιάζει σημεία εγκατάλειψης.

Γι΄αυτο μια εικόνα χίλιες λέξεις σας παρουσιάζουμε και μερικές εικόνες από την κεντρική πλατεία της Παράλιας. Πριν από το Πάσχα είχαμε επικοινωνήσει με τον αντιδήμαρχο κ. Παπαζιώγα για επισκευή της ξύλινης σκάλας και αυτή παραμένει ως έχει παρόλο και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαμε πάνω στο θέμα. Τα παρτέρια από τους φοίνικες είναι όλα σπασμένα. Έρχονται οι τουρίστες να βγάλουν φωτογραφίες. Τι να βγάλουν; Πήραμε απόφαση να τα επισκευάσουμε εμείς, να συμμορφώσουμε όλα τα πάρκα και να φυτέψουμε λουλουδια. Οπως και στα παρτέρια που θα επισκευάσουμε θα φυτέψουμε πετούνιες.

Απλώς θέλουμε την υπηρεσία πρασίνου να τα φροντίζει και την υπηρεσία καθαριότητος να καθαρίζει τους δρόμους τα πάρκα και τις πλατειές.




Όμως στην κεντρική πλατεία Κε Δήμαρχε και Δημοτικοί Σύμβουλοι, σαν να μην έφταναν όλα αυτά, δεν ξέρουμε ποιανού απόφαση και ιδέα ήταν; όπου κα οι φωτογραφίες, βαλανε φάτσα κάρτα μέσα στην μέση της κεντρικής πλατειάς, ένα τεράστιο περίπτερο με καλαμπόκια. Και αριστερά όπως κοιτάμε προς την θάλασσα ένα με σουβενίρ [χα'ι'μαλια] και ένα με φρούτα τελαρα. Γέμισε η πλατεία με πάγκους. Όλοι παίρνουν ρεύμα ΠΑΡΑΝΟΜΑ από τα φωτιστικά σημεία της πλατείας.




Δηλαδή ο επισκέπτης που έρχεται στην περιοχή μας από τον δρόμο όπως κατεβαίνει την οδό Νίκης αντί να βλέπει θάλασσα θα βλέπει τον καλαμποκα. Ωραια εικονα! Απαράδεκτη!




Όλοι διαμαρτύρονται. Έτσι θα προσφέρουμε στον τουρισμό Κε δημαρχε, και Κύριοι Σύμβουλοι; Πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα όσο είναι νωρίς. Γιατι δεν προσδίδουν τιποτε, το μόνο που κάνουν είναι να υποβαθμίζουν το κεντρικότερο σημείο της Παραλίας.




Επίσης σε όλα τα πεζοδρόμια είναι σπασμένα τα καπάκια από τα φρεάτια. Αυτό μπορεί θα προκαλέσει ατυχήματα, γιατί ο πεζός μπορεί να πέσει μέσα και να σπάσει τα πόδια του. Και καταλαβαίνεται τι αντίκτυπο θα έχει αυτό!




Αλήθεια πότε θα αρχίσει ο καθαρισμός των Ακτων; Η ΒΡΩΜΙΑ είναι αισθητή.




Τα χόρτα επί της οδού Μακεδονίας δηλ. από το LIDL έως τον Υάκινθο φτάνουν το 1 μέτρο, και μάλιστα κλείνουν στις εισόδους και εξόδους από τους δρόμους την ορατότητα και πολύ φοβόμαστε μην προκληθεί κάποιο ατύχημα! Μάλιστα πολλά οικόπεδα είναι ακούρευτα πρέπει να βρεθούν οι κατοχοι, αλλοιως πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος.




Η Δημοτική Αστυνομία πότε θα βγει; πρεπει να αρχίσει να λειτουργεί ο ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ και να μπει μια ταξη. Οι κάθε λογής πλανόδιοι πωλητές και αθίγγανοι περιφέρονται στους δρόμους της Παράλιας ανενόχλητοι και ενοχλούν τον κόσμο ότι ώρα και αν είναι.




Αυτά είναι λίγα από τα τρέχοντα προβλήματα που παρουσιάζει η περιοχή μας.

Δώστε βάρος και λύσεις πάνω σε αυτά!

Δεν κοστίζουν πολλά! Απόφαση θελουν! Ειναι αυτονοητα. Επρεπε να είχαν γίνει.

Κερδισμένοι θα βγούμε όλοι μας! Κερδισμενος θα βγει ο τόπος μας! Αν καταφέρουμε και μας προτιμήσουν ξανά σαν προορισμό οι μελλοντικοί τουρίστες μας.

Γιατί αυτοί που έρχονται να κάνουν διακοπες, θελουν ένα περιβάλλον καθαρο, αναβαθμισμενο,και όχι υποβαθμισμενο. θελουν καλύτερο και από το μέρος που ζουν.

Ας τους το προσφέρουμε λοιπον. Μπορουμε όλοι μαζί καλυτέρα.

Πάντα σε κλίμα σύμπνοιας και συνεργασιας. Περιμενουμε άμεσα αποτελεσματα, ΓΙΑΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ τρέχει.









Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Ένωση Ξενοδόχων

Δωματίων & Διαμερισμάτων Παραλίας




Για το Δ.Σ. Για το Δ.Σ.




Ο Πρόεδρος Ο Πρόεδρος

Γρηγόρης Βεΐδαμενίδης Νίκος Συνδικιώτης

Η (κουκλάρα) γραμματέας του Γ. Κωνσταντόπουλου τα έχει με τον Κασιδιάρη;


Ναι σύμφωνα με την iefimerida........

Ελενα Κωνσταντινίδου: Η υπάλληλος της Βουλής που φέρεται ότι έκλεψε την καρδιά του «σκληρού» Ηλία Κασιδιάρη [εικόνες]

Oι άνθρωποι που δηλητηριάζουν ζώα είναι ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ και ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ, μην τους αφήνετε ατιμώρητους.

Oι άνθρωποι που δηλητηριάζουν ζώα είναι ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ και ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ, μην τους αφήνετε ατιμώρητους. Σύμφωνα με το άρθρο 16 παράγραφο α σε συνδυασμό με το άρθρο 20 του Ν. 4039/2012 για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, οποιαδήποτε πράξη κακοποίησης των ζώων συμπεριλαμβανομένου τον βασανισμό, την κακοποίηση, τη κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ’ αυτού, όπως ιδίως η ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασμός ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ αντικείμενο αυτεπάγγελτης δίωξης και ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες (5.000) έως δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ.

Οι Σημαίες της Ντροπής ( Πιερια θα κανεις . . . . μπανιο ;)


Αναρτήθηκαν στο site της Ελληνικής εταιρείας προστασίας της φύσης, οι παραλίες που βραβεύτηκαν με Γαλάζιες Σημαίες.http://www.eepf.gr/blueflag/awards2013 


Σε όλη την Πιερία 5 μόνο ακτές βραβεύτηκαν και είναι: 
Ολυμπιακή Ακτή, Περίσταση, Παραλία, Καλλιθέα, και Κορινός. 
Στη Βόρεια και ειδικά στη Νότια Πιερία που υπάρχουν ακτές εξαιρετικής ομορφιάς και καθαρότητας ούτε μία Γαλάζια σημαία! 

Σας επισημαίνουμε ότι η Γαλάζια Σημαία είναι σύμβολο ποιότητας για τις ακτές και σοβαρό κριτήριο για την προσέλκυση τουριστών. 
Δήμαρχε του Δήμου Δίου-Ολύμπου τι έγινε; Τα παρατήσατε ήδη; 
Δήμαρχε Πύδνας-Κολινδρού (μιας και συνηθίσατε σε τέτοιες ανακοινώσεις) την βλέπουμε την ανακοίνωση να έρχεται… 
“Ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού γνωρίζει σε όλους τους κατοίκους, ότι ο Δήμος καμία ανάμειξη δεν έχει στο θέμα των Γαλάζιων Σημαιών. Επίσης, δεν όρισε κανέναν από αυτούς που ασχολούνται με την όλη διαδικασία.”

http://kateriniotikanea.blogspot.gr/2013/06/blog-post_3909.html

Η Ελλάδα χωρίς ΕΡΤ είναι χαζή, ξανθιά και το επίθετό της είναι Μπόμπολας

seisaxthiablog

Με εντολή Σαμαρά, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που δεν έχει Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Η απόφαση πάρθηκε με “πράξη νομοθετικού περιεχομένου”, γιατί πια δεν έχουμε βασιλιά για να υπογράφει βασιλικά διατάγματα και ο Παττακός είναι μεγάλος σε ηλικία για να υπουργοποιηθεί και να αναλάβει το δύσκολο έργο που (φευ) πρέπει να υλοποιήσει ο Σίμος Κεδίκογλου.
Με μια βιαστική και σύντομη δήλωση, ο αρμόδιος υπουργός ανακοίνωσε το κλείσιμο της ΕΡΤ για να μην επιβαρύνει άλλο πια τον ελληνικό λαό και το άνοιγμα μιας νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης όλο υγεία και χαρά. Κατ’ αρχήν, ακόμη και αυτοί οι μουτζαχεντίν του φιλελευθερισμού, αυτοί οι οποίοι το μόνο Δημόσιο που θέλουν να απομείνει είναι τα χαρτόσημα του Δημοσίου για να πληρώνουμε φόρους, οφείλουν τώρα να καταδικάσουν αυτή την συνταγματική εκτροπή. Πριν πάμε στην ουσία για την “υπόθεση ΕΡΤ”, πρέπει όλοι να καταλάβουν πως η απόφαση Σαμαρά δεν έχει ούτε την κοινοβουλευτική, ούτε την κοινωνική πλειοψηφία. Ακόμη και τα κόμματα της συγκυβέρνησης δήλωσαν πως διαφωνούν. Ποιά λοιπόν είναι η νομιμοποίηση αυτής της απόφασης;
Από το μεσημέρι της Τρίτης, αυτοί που ακόμη και την κηδεία τους την θέλουν δημοσία δαπάνη, βγήκαν να κατηγορήσουν την ΕΡΤ και να τονίσουν την ανάγκη κατάργησής της, μαζί με όλο το Δημόσιο. Είναι εντυπωσιακό πως αυτοί οι οποίοι δημιούργησαν την κατάσταση που υπάρχει στο Δημόσιο και την ΕΡΤ, χρησιμοποιούν αυτήν την κατάσταση ως επιχείρημα για να καταργήσουν τα πάντα. Όχι για να τα φτιάξουν.
Η ΕΡΤ έχει μόλις μερικές ώρες στον αέρα χωρίς κυβερνητική παρέμβαση, και μετατράπηκε σε ένα ελεύθερο κανάλι που συνεπαίρνει τον κόσμο. Με την προσπάθεια να την κλείσουν, έδειξαν πώς μπορεί να είναι η ΕΡΤ και πώς θέλει ο κόσμος να είναι. Ακύρωσαν όλη την επιχειρηματολογία τους.
Ας πάμε τώρα στην ουσία του θέματος “ΕΡΤ”. Από την ΕΡΤ πέρασα για δύο σύντομες περιόδους προερχόμενος από τα ιδιωτικά κανάλια. Την πρώτη φορά με εκδίωξε η υπουργεία Ρουσόπουλου και την δεύτερη ο συρφετός των Μουρουτοκαπνισμένων. Δεν υπήρξα ποτέ υπάλληλος της ΕΡΤ και οι περισσότερες εκπομπές μου έπαιξαν μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες λογοκρισίας ή παρεμπόδισης. Έπαιξαν όμως. Όσες δεν έπαιξαν, δημιούργησαν την εντύπωση στον κόσμο πως κάποιοι χρησιμοποιούν για κομματικούς λόγους ένα Δημόσιο βήμα που ανήκει σε όλους και πληρώνεται από όλους.
Αυτό ακριβώς είναι που δεν θέλουν στην ΕΡΤ. Όχι την ανεξαρτησία της, αλλά την σκέψη που ξυπνά στον καθένα πως έχουμε το δικαίωμα για ανεξάρτητη ενημέρωση και αυτό έχει υποχρέωση να το παρέχει η Δημόσια Ραδιοφωνία και Τηλεόραση. Δεν θέλουν να υπάρχει αυτή η απαίτηση και πολύ περισσότερο δεν θέλουν κάποτε να συμβεί.
Η ΕΡΤ υπήρξε πάντα πεδίο κυβερνητικών παρεμβάσεων, ένας μπαξές που άνθιζαν τα κομματικά φυντάνια και έβρισκαν πραγματικά καταφύγιο άθλιοι του επαγγέλματος. Αλλά η ΕΡΤ δεν ήταν άθλια. Ήταν καλύτερη από τα ιδιωτικά κανάλια. Η απόδειξη πια είναι μπροστά μας. Μερικές ώρες λειτούργησαν ελεύθεροι οι δημοσιογράφοι και έδειξαν τι μπορούν και τι θέλουν να κάνουν.
Η ΕΡΤ δεν υπήρξε μόνο κομματικό θερμοκήπιο ρουσφετιού, αλλά και πεδίο κλεφτών. Οι περισσότερες διοικήσεις έκλεψαν μέσα από παραγωγές, έστηναν υπερτιμολογημένες παραγωγές με δικούς τους ανθρώπους, τσέπωσαν εκατομμύρια προωθώντας δήθεν ένα άλλο “εκσυγχρονισμένο” προφίλ με Εurovision και ποδόσφαιρα. Αυτές οι υποθέσεις είναι στη Δικαιοσύνη και μέλη παλιών διοικήσεων έχουν καταδικαστεί. Όλα αυτά όμως δεν τα έκαναν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αλλά οι Διοικήσεις και οι πολιτικοί προιστάμενοι.
Τα έσοδα της ΕΡΤ προέρχονται από το πολυσυζητημένο τέλος και όχι από τη διαφήμιση.Τα media shop δεν δίνουν στην ΕΡΤ τη διαφήμιση που δικαιούται λόγω της τηλεθέασής της, κρατώντας αυτό το κονδύλι για τους φίλους των ιδιωτικών καναλιών. Αυτή την αδικία εναντίον της ΕΡΤ καμιά Διοίκηση δεν προσπάθησε να την ανατρέψει. Όταν μάλιστα στο παρελθόν υπήρξαν διώξεις κατά εταιρειών τηλεθέασης για ψεύτικες μετρήσεις που αδικούσαν την ΕΡΤ, η Διοίκηση της ΕΡΤ κατέθεσε στον εισαγγελέα υπέρ της εταιρείας τηλεμετρήσεων και την αθώωσε.
Έτσι λοιπόν τα μεγάλα έσοδα προέρχονται από το τέλος της ΔΕΗ. Αν δεν κάνω λάθος, είναι 50 ευρώ το χρόνο για κάθε πολίτη. Δίνεται έτσι η εντύπωση πως η ΕΡΤ είναι το μοναδκό κανάλι που πληρώνουμε. Η αλήθεια είναι πως πληρώνουμε όλα τα κανάλια. Όταν ένα προϊόν διαφημίζεται στην ιδιωτική τηλεόραση, έχει ένα κόστος. Αυτό το κόστος οι εταιρείες το μετακυλίουν στον πελάτη, δηλαδή στο θεατή. Όλα λοιπόν τα κανάλια τα πληρώνουμε εμείς είτε τα βλέπουμε, είτε όχι.
Την ίδια ώρα η ΕΡΤ χάνει έσοδα. Είναι το μοναδικό κανάλι που καλύπτει αποστολές στο εξωτερικό με μεγάλο κόστος και στη συνέχεια δίνει αυτά τα πλάνα στα ιδιωτικά κανάλια με ελάχιστο κόστος μετά από απόφαση των πολιτικών προισταμένων της για να εξυπηρετηθούν οι καναλάρχες. Ο κ. Σαμαράς και ο κάθε κ Σαμαράς, αναγκάζει την ΕΡΤ να ταξιδέψει μαζί του στο εξωτερικό, να καλύψει τις δραστηριότητές του και στη συνέχεια να δώσει τα πλάνα παντού τζάμπα, στα ιδιωτικά κανάλια δηλαδή, για να εξασφαλίσει την προώθησή του.
Η ΕΡΤ με κόστος αναμεταδοτών εκπέμπει σε όλη την ελληνική ύπαιθρο και το εξωτερικό. Εκεί όπου κανένας καναλάρχης δεν επενδύει γιατί δεν τον συμφέρει. Εκεί που ζουν οι ξεχασμένοι παππούδες μας. Οι κυβερνώντες αδυνατούν να καταλάβουν γιατί ο κόσμος που δεν βλέπει ΕΡΤ, εξεγέρεθηκε για να μην κλείσει η ΕΡΤ. Γιατί ο καθένας από μας γνωρίζει πως εκεί κρύβεται η ελπίδα για να αλλάξει κάτι σε αυτή την κατάντια των Μέσων Ενημέρωσης. Γιατί η ύπαρξη της ΕΡΤ θα δημιουργεί συνεχώς την απαίτηση για ανεξάρτητη και δημόσια και ποιοτική πληροφόρηση ακόμη και αν δεν την παρέχει όσο θα έπρεπε. Αν κλείσει η ΕΡΤ, η Ελλάδα παραδίνεται στα χέρια των καναλαρχών. Θα πιστέψει πως αποτελείται από Μανωλίδου, Πρετεντέρηδες και κουτσομπολιό.
Ακόμη και αυτή που χαζεύουν τα άθλια υποπροϊόντα της ιδιωτικής τηλεόρασης, μέσα τους ξέρουν πως η Δημόσια τηλεόραση μπορεί να γίνει η εναλλακτική και δική τους τηλεόραση.
Ναι, η ΕΡΤ δεν είναι όπως την θέλω, ούτε όπως την θέλουν οι Έλληνες. Αλλά μόνο εκεί μπορείς να δεις μια άλλη Ελλάδα. Τα ελληνικά χωριά, το τι γίνεται στον κόσμο, ή αυτό που δεν δείχνει η ιδιωτική τηλεόραση. Μόνο στην ΕΡΤ μπορείς να δεις Αυγερόπουλο, «Κουτί της Πανδώρας», εκπομπές που δείχνουν τι συμβαίνει σε αυτό τον πλανήτη. Αλλιώς κινδυνεύεις να πιστέψεις πως η Ελλάδα είναι ηλίθια, ξανθιά και το επίθετό της είναι Μπόμπολας.
Δίπλα σε όλα αυτά βεβαίως υπάρχει και η εμετική ιδεοληψία τους που γίνεται προδοσία. Δεν θέλουν τίποτα Δημόσιο. Οι επικοινωνίες, η ενέργεια, η ενημέρωση, οι πόροι, όλοι οι νευραλγικοί τομείς ιδιωτικοποιούνται από αυτούς που κατά τα άλλα εμφανίζονται πατριώτες. Και το επιχείρημά τους είναι πως το Δημόσιο, αυτό που έφτιαξαν, είναι ένα τέρας. Αλλά δεν θέλουν να το αλλάξουν. Ο πολύς κύριος Κεδίκογλου που ανακοίνωσε την νέα αξιοκρατική ΕΡΤ, προσέλαβε για υπεύθυνη επικοινωνίας της ΕΡΤ, μια κυρία με προϋπηρεσία στο ράδιο Αλιβέρι και σε ποδοσφαιρική ομάδα της Εύβοιας. Μαζί με αυτή μερικές δεκάδες συμβούλους και «ειδικούς» δημοσιογράφους. Αυτός που παραπονιέται σήμερα για τους υπεράριθμους.
Το ελληνικό Δημόσιο σε λίγο δεν θα έχει τίποτα. Τα σχολεία θα γίνουν ιδιωτικά. Τα νοσοκομεία επίσης γιατί τα Δημόσια τα αφήνουν να πεθάνουν. Οι συχνότητες της ΕΡΤ θα δοθούν στη νέα γενιά καναλαρχών που είναι φιλική προς το περιβάλλον τους, όπως και το αρχείο της ΕΡΤ που αξίζει δισεκατομμύρια.
Οι ίδιοι βεβαίως θα μπορούν να πανε στα ιδιωτικά νοσοκομεία, να στέλνουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά σχολεία και να απολαμβάνουν την προώθησή τους, από τους καναλάρχες που εξυπηρέτησαν. Αν όλο αυτό είναι σύγχρονο κράτος και όχι βαρβάρων, τότε δώστε την ΕΡΤ στον Άδωνι να κάνει τις τηλεπωλήσεις του μην τρέχει σε ξένα μαγαζιά. Δέκα κιλά βιβλία 2 ευρώ. Τέτοια Ελλάδα θέλουν.

ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΓΡΑΨΕΙ... Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΘΑ ΕΡΧΟΤΑΝ ΓΡΗΓΟΡΑ.... Ήρθε η ώρα των όπλων ; 35χρονος πυροβόλησε όχημα της Δ.Ε.Η, για να μην του κόψουν το ρεύμα!



Αναγκάζουν το λαό να πάρει τα όπλα για να υπερασπίσει το σπίτι του, τη φαμίλια του, τα παιδιά του! Ποιες "δικογραφίες"; Οι δικαστές ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΚΑΣΟΥΝ χειμαζόμενους πολίτες!
Από το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, σχηματίσθηκε 
δικογραφία σε βάρος 35χρονου Έλληνα, ο οποίος πυροβόλησε προς όχημα της Δ.Ε.Η. στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού.


Ειδικότερα, προχθές Τρίτη 11/06, το πρωί ο 35χρονος αντιλαμβανόμενος τρεις υπαλλήλους της Δ.Ε.Η. που είχαν μεταβεί στην... περιοχή για επισκευή βλαβών, πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο, προς καλαθοφόρο όχημα της Επιχείρησης, προκειμένου οι υπάλληλοι να φοβηθούν και να μην προβούν στη διακοπή της παράνομης ηλεκτροδότησης της οικίας του. Αποτέλεσμα των πυροβολισμών ήταν να προκληθούν πολύ μικρές υλικές ζημιές στο όχημα.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού.

http://www.triklopodia.gr/2013/06/35_13.html



Πολλά λέγονται και πολλά γράφονται τις τελευταίες ώρες με αφορμή την πολιτική αναταραχή που έχει ξεσπάσει για το θέμα του προσωρινού κλεισίματος της ΕΡΤ. Στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης έχει τεθεί το ερώτημα της επιβίωσης του κυβερνητικού συνασπισμού, λόγω των αντιδράσεων στο κλείσιμο του Ευάγγελου Βενιζέλου (ΠΑΣΟΚ) και του Φώτη Κουβέλη (ΔΗΜΑΡ).
Εμείς θα υποστηρίξουμε και θα προσπαθήσουμε να τεκμηριώσουμε κάτι διαφορετικό. Ότι το «κλειδί» των εξελίξεων το κρατάει στα χέρια του ο Αλέξης Τσίπρας! Το σκεπτικό είναι απλό και ελπίζουμε να το βρουν οι αναγνώστες μας ενδιαφέρον. Ξεκαθαρίζουμε, ότι το σκεπτικό που ακολουθεί είναι προϊόν ρεπορτάζ διανθισμένου με μια πιο αναλυτική προσέγγιση, όχι… διαίσθησης.
Το μέγα ζητούμενο λοιπόν είναι εάν ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποβάλλουν στο Κοινοβούλιο πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης! Η λογική είναι απλή. Το κόστος για τη ΔΗΜΑΡ πρωτίστως και δευτερευόντως για το ΠΑΣΟΚ να μην την υπερψηφίσουν θα είναι πολύ μεγάλο, αφού θα εξέθετε ως «μπλόφα» τις απειλές τους εναντίον του Αντώνη Σαμαρά ότι η ενέργειά του με την ΕΡΤ δεν μπορεί να περάσει. ...


Άρα το μέγα ερώτημα είναι εάν ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί την προσφυγή στις κάλπες, καθώς η «στρατηγική του ώριμου φρούτου δεν του έχει βγει μέχρι σήμερα και ο κίνδυνος να κληθεί να δώσει εξηγήσεις εάν δεν κατορθώσει να επικρατήσει για τις τρεις απανωτές εκλογικές ήττες σε λιγότερο από δύο χρόνια, ενώ η δυναμική που έλαβε ως προίκα ήταν πρωτόγνωρη, είναι υπαρκτός. Άρα, το πολιτικό μέλλον του νεαρού αρχηγού θα είναι ευθέως απειλούμενο, όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ…
Προφανώς δεν είναι μόνο ο Τσίπρας αλλά και πλήθος βουλευτών στο μυαλό των οποίων θα επικρατούν πιο ιδιοτελείς υπολογισμοί, αφού που να βγαίνεις στην αγορά ψάχνοντας για δουλειά εάν δεν κατορθώσουν να εκλεγούν… Κατά συνέπεια, το πραγματικό ζητούμενο είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποφασίσει να πετάξει το γάντι στον πρωθυπουργό, εκθέτοντας ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, που θα πρέπει είτε να ρίξουν την κυβέρνηση ή να βρουν τρόπο να αιτιολογήσουν γιατί δεν θα το πράξουν.
Σε κάθε περίπτωση, ο Σαμαράς θα έχει κερδίσει την παρτίδα, ενώ υπάρχουν και επιστήμονες του χώρου των σφυγμομετρήσεων, που αναφέρουν ότι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά δείχνουν ραγδαία μεταστροφή ψηφοφόρων πολλών κομμάτων, οι οποίοι εμφανίζονται να φοβούνται την ακυβερνησία, κάτι που θα επηρεάσει ενδεχομένως και την ψήφο τους σε ενδεχόμενες εκλογές.
Είναι προφανές ότι όλες οι πλευρές του Κοινοβουλίου θα πρέπει να σταθμίσουν πολύ προσεκτικά τη συμπεριφορά και τις επιλογές τους. Οι μέρες είναι πονηρές.



Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2WC7XPPsw