ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024

Ίσως η μεγαλύτερη αυτογελοιοποίηση του

 


Μπαμπά Τι είναι τραμπούκος δεξιος ? Αυτός παιδί μου 👇 @MARKOPOULODIMI2

 


Δεν ξέρω αν ο Μητσοτάκης καταλαβαίνει ότι ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου. Αλλά εγώ τους βλέπω και ανατριχιάζω.

 


Απολαυστικός Κραουνάκης Τα είπε όλα όπως έπρεπε

 


Είναι όντως ντροπή αυτό που θα δείτε. Μεγάλη ντροπή για εκείνους τους ψηφοφόρους των Σερρών που το ανέδειξαν πρώτο βουλευτή σε ψήφους. Ντροπή και αίσχος!

 


Αυτοάνοσα: Γιατί «προτιμούν» τις γυναίκες; Η επιστήμη έχει την απάντηση που μπορεί να οδηγήσει σε νέες θεραπείες

 


Αυτοάνοσα: Μια γρήγορη ματιά στα επιστημονικά δεδομένα αποκαλύπτει ένα γεγονός για την αυτοανοσία: Επιδεικνύει μια ξεκάθαρη προτίμηση στις γυναίκες. Οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν, συγκεκριμένα, περίπου το 80% όλων των περιπτώσεων αυτοάνοσων νοσημάτων, μια κατηγορία που περιλαμβάνει παθήσεις, όπως ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος και η ρευματοειδής αρθρίτιδα. Γιατί, όμως, συμβαίνει αυτό; Πρόκειται για ένα ερώτημα που απασχολεί εδώ και πολλά χρόνια τους ειδικούς.

Ένας από τους βασικούς παράγοντες που έχουν ερευνώνται κατά καιρούς είναι ο ρόλος του χρωμοσώματος Χ. Οι άνδρες έχουν συνήθως ένα χρωμόσωμα Χ, ενώ οι γυναίκες δύο. Η νέα πτυχή που αναδεικνύεται στην πρόσφατη μελέτη, τα ευρήματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στο Cell, είναι ο ρόλος ενός μοριακού στρώματος στα χρωμοσώματα Χ μιας γυναίκας, το οποίο απουσιάζει στους άνδρες.

ΕΟΔΥ: Στους 23 οι θάνατοι από διεισδυτικό στρεπτόκοκκο από το 2023 έως σήμερα

 


Ανησυχία προκαλούν τα θανατηφόρα περιστατικά του διεισδυτικού στρεπτόκοκκου τόσο σε Ευρωπαικές χώρες όσο και στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί από τις αρχές του 2023 έως και σήμερα στη χώρα μας είναι 94, με τους θανάτους να έχουν φτάσει τους 23 εκ των οποίων οι 11 ήταν παιδιών κάτω των δέκα ετών.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα καταγράφηκαν δυο περιστατικά διεισδυτικής νόσου από στρεπτόκοκκο της ομάδας Α εκ των οποίων το ένα κατέληξε, στην ΠΕ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ορισμένες Ευρωπαϊκές χώρες, κατέγραψαν εντός του έτους 2023, αύξηση στον αριθμό των περιστατικών διεισδυτικής λοίμωξης από στρεπτόκοκκο της ομάδας Α (iGAS) ιδιαίτερα σε παιδιά ηλικίας κάτω των δέκα ετών.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης νοσημάτων εκτίμησε ότι ο κίνδυνος για το γενικό πληθυσμό είναι χαμηλός, δεδομένου ότι η αύξηση των περιστατικών iGAS είναι σχετικά μικρή.

Ποια προϊόντα περιορίζουν την κατάθλιψη σύμφωνα με νέα έρευνα

 Κατάθλιψη: Περίπου 39 τρισεκατομμύρια μικοοργανισμοί, συμπεριλαμβανομένων βακτηρίων και μυκήτων, ζουν μέσα στο ανθρώπινο πεπτικό σύστημα. Συλλογικά αποκαλούμενοι μικροβίωμα, αυτοί οι μικροοργανισμοί είναι κρίσιμοι για τη διατήρηση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος. Ένα βακτήριο που βρίσκεται σε τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση και στο γιαούρτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη νέων θεραπειών για την κατάθλιψη και το άγχος.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η ανισορροπία των μικροβίων μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο διαταραχών ψυχικής υγείας, όπως το άγχος και η κατάθλιψη. Προηγούμενη έρευνα από επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια διαπίστωσε ότι το βακτήριο που ονομάζεται Lactobacillus βοήθησε στη βελτίωση των διαταραχών της διάθεσης και χάθηκε μετά από ψυχολογικό στρες.

Χρησιμοποιώντας τα βακτήρια, οι ερευνητές θα μπορούσαν ακόμη και να αντιστρέψουν την κατάθλιψη σε ποντίκια εργαστηρίου. Στη νέα τους μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Brain, Behavior, and Immunity, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια συλλογή βακτηρίων, γνωστών ως Altered Schaedler Flora, συμπεριλαμβανομένων δύο στελεχών Lactobacillus και έξι άλλων βακτηριακών στελεχών. Οι ερευνητές δημιούργησαν ποντίκια με και χωρίς Lactobacillus, παρακάμπτοντας την ανάγκη για αντιβιοτικά.

«Κατάπιναν» ευρωπαϊκά επιδόματα και ενισχύσεις χωρίς καν να έχουν χωράφια ή ζώα

 Ευρωπαϊκά επιδόματα: Είναι… απίστευτες οι καταγγελίες που γίνονται καθημερινά για τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος αυτές τις ημέρες είναι στο μάτι του κυκλώνα με όσα γίνονται κατά των εργατών της γης τους. Μεγάλο μέρος του αγροτικού κόσμου αλλά και απλοί πολίτες, είναι στα κάγκελα.

Θεωρητικά, στον επόμενο ανασχηματισμό, θα βρεθεί εκτός κυβερνητικού σχήματος, καθώς το Μαξίμου του επιρρίπτει ευθύνες για το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί, μάλιστα έχει βρεθεί και ο αντικαταστάτης του. Εκτός εάν τον ξανασώσει η «Νονά». Όμως, τα όσα θα διαβάσετε, κρίνονται ιδιαίτερα σοβαρά και ο άνθρωπος της Ντόρας θα πρέπει να παραιτηθεί… χθες, εάν ισχύουν και δεν δώσει σαφείς απαντήσεις!

Νέοι… εκλεκτοί και ημέτεροι