ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016

Η εξέλιξη του Ελληνα

Χωρίς τέλος τα χαράτσια στους προπονητές ποδοσφαίρου!

Επιστολή διαμαρτυρίας για τα χαράτσια στους προπονητές ποδοσφαίρου, εξέδωσε ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και Προπονητής Ποδοσφαίρου (ΓΓΑ -Α΄ κατηγορίας), Μιχάλης Τζιατζιάς, δηλώνοντας: Ντροπή για όλους και κυρίως για το ποδόσφαιρο. Ας σταματήσουν επιτέλους να μας βλέπουν ως χορηγούς τους και ως παράβολα.....
Οι πιστοποιημένοι προπονητές ποδοσφαίρου, που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα της ΕΠΟ και των οποίων η ισχύς της ταυτότητας προπονητή έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2015, είναι υποχρεωμένοι να ανανεώσουν την επαγγελματική τους ιδιότητα (!!!) έως την 31 Ιανουαρίου 2016. Όποιος προπονητής δεν το πράξει διαγράφεται αυτόματα από τις συγκεκριμένες λίστες και είναι υποχρεωμένος στο μέλλον να παρακολουθήσει εκ νέου τις ''Σχολές'' προπονητών της ΕΠΟ, τις οποίες στο παρελθόν φυσικά και έχει χρυσοπληρώσει.
Η αγανάκτηση των συναδέλφων προπονητών ποδοσφαίρου είναι μεγάλη και δικαιολογημένη. Η αρχή έγινε όταν πριν δέκα περίπου χρόνια κάποιοι έκαναν επίδειξη δύναμης και λειτουργώντας ως παρακράτος εν κράτει (στο οποίο προφανώς ούτε αριστεροί ούτε δεξιοί μπορούν να παρέμβουν), μέσα σε μια νύχτα αφαίρεσαν κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα των Καθηγητών Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα το ποδόσφαιρο.
Γυμναστές- προπονητές με περίπου 600 ώρες επιστημονικής ενασχόλησης με την ειδικότητά τους, στις σχολές των ΤΕΦΑΑ, είδαν μια ''ομάδα'' ανθρώπων (για να μη χρησιμοποιηθεί άλλη παρεξηγήσιμη έκφραση), Γεωπόνων(!!!) και άλλων ''συναφών'' με το ποδόσφαιρο επαγγελμάτων, αφενός να τους αφαιρεί τις άδειες άσκησης επαγγέλματος της ΓΓΑ (Α΄ κατηγορίας) και αφετέρου να τους οδηγεί σε ''Σχολές'' ποδοσφαίρου ελαχίστων ωρών για να ξαναβαπτιστούν Προπονητές.
Στη συνέχεια, καθώς το μαγαζί ως γνωστόν είναι γωνία, ακολούθησε οικονομική αφαίμαξη όλων ανεξαιρέτως των προπονητών ποδοσφαίρου. Εφευρέθηκαν πάσης φύσεως κάρτες (τριετίας και πάγκου μέχρι στιγμής) αλλά και ''βεβαιώσεις'' (Αναθεωρητικών σεμιναρίων και Συνδέσμου Προπονητών επίσης μέχρι στιγμής).
Και όλα αυτά με το αζημίωτο φυσικά.
Ποιος είναι ο τιμοκατάλογος για την τριετή ''ευλογία'' (κάρτα) του κάθε προπονητή;
-200 ευρώ (από 180 ευρώ που ήταν μέχρι πρόσφατα) για τα ταμεία της ΕΠΟ και των Ενώσεων.
-60 ευρώ για ''Αναθεωρητικό'' Σεμινάριο-90 ευρώ (3Χ30) για συνδρομές στον τοπικό Σύνδεσμο Προπονητών
-150 ευρώ (50Χ3) για κάρτες πάγκου
Σύνολο λοιπόν 500 (!!) ευρώ η λυπητερή αλλά για ποιους;
Για προπονητές ποδοσφαίρου που η συντριπτική τους πλειοψηφία ή αμείβονται ελάχιστα ή είναι φεσωμένοι ή δεν εργάζονται καθόλου (άνεργοι για μεγάλο χρονικό διάστημα).
Δουλεύεις δε δουλεύεις δηλαδή περνάς από το ταμείο (!!).
Το ποτήρι ξεχείλισε πλέον. Εάν κάποιοι ευαγγελίζονται την αναβάθμιση του ποδοσφαίρου ας στηρίξουν με πράξεις και όχι μόνο με λόγια τον Έλληνα προπονητή ποδοσφαίρου (κυρίως του ερασιτεχνικού καθώς και των τμημάτων υποδομής-αναπτυξιακών ηλικιών).
Πόσο άραγε ενδιαφέρει τους κυρίους του ''αυτοδιοίκητου'' (της μέγιστης εφεύρεση τους) το γεγονός πως έμπειροι και επιστημονικά καταρτισμένοι συνάδελφοι προπονητές αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στα χαράτσια τους και αναγκάζονται να βρίσκονται στον πάγκο της ομάδος τους ως ''παράγοντες'';
Ντροπή για όλους και κυρίως για το ποδόσφαιρο. Ας σταματήσουν επιτέλους να μας βλέπουν ως χορηγούς τους και ως παράβολα.
Ελάχιστοι απομείναμε, οικονομικώς συνεπή, μέλη των Συνδέσμων Προπονητών (οι οποίοι Σύνδεσμοι δυστυχώς κινούνται σε χαλαρούς ρυθμούς αντίδρασης σε όσα συμβαίνουν εις βάρος μας).
Θέμα χρόνου όμως είναι, εάν δεν παρέμβει η Πολιτεία, κάποιοι να μείνουν μόνοι τους με τις σφραγίδες τους».

Μετά τιμής
Τζιατζίας Μιχάλης
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Προπονητής Ποδοσφαίρου (ΓΓΑ -Α΄ κατηγορίας)

Μπλόκα σε όλη τη χώρα: Το «Κιλελέρ» του ΣΥΡΙΖΑ


Δεν δικάστηκε ποτέ, δεν τιμωρήθηκε ποτέ...


ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Η Σακοράφα κατηγορεί Τσίπρα-Κοτζιά για "ένοχη σιωπή" υπέρ της ισραηλινής κατοχής

Aπό το "PRESS-GR"
ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΑΚΟΡΑΦΑ
«Δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου, καθώς και ισραηλινές εφημερίδες, αναφέρουν ότι η κυβέρνηση Τσίπρα, δια του υπουργού εξωτερικών κ. Κοτζιά, μαζί με την κυβέρνηση της Ουγγαρίας και της Πολωνίας ( ! ) στηρίζουν απροκάλυπτα την ισραηλινή κατοχή.
Μάταια επιχείρησα να... διασταυρώσω τα δημοσιεύματα, αφού από την πλευρά του υπουργείου Εξωτερικών τηρείται ένοχη σιωπή.
Αληθεύει κύριε Κοτζιά ότι η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να εκφράσει την απόλυτη στήριξη της στην ισραηλινή κατοχή, προσπάθησε να εμποδίσει καταδικαστικές αναφορές κατά των παράνομων εποικισμών και την έκφραση αποφασιστικότητας της Ε.Ε. για περαιτέρω ενέργειες, που είχαν ως σκοπό να προωθήσουν τη βιωσιμότητα της λύσης των δύο κρατών;

Αληθεύει κύριε Κοτζιά ότι η ελληνική κυβέρνηση, στηρίζοντας αμέριστα την κατοχική κυβέρνηση του Ισραήλ, εμφανίζεται διατεθειμένη να έρθει σε σύγκρουση με σχετικές αποφάσεις και οδηγίες αλλά ακόμα και με την ίδια τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τα προϊόντα που παράγονται σε κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη;

Αληθεύει κύριε Τσίπρα, αυτό που αποκάλυψαν η ηλεκτρονική έκδοσηTimes of Israel και η ΗaaretzHYPERLINK"http://www.timesofisrael.com/greece-to-defy-eu-order-on-labeling-settlement-goods/", λίγο μετά την επίσκεψη σας στο Ισραήλ, ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με επιστολή του στον Νετανιάχου δήλωσε τη διαφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τις σχετικές αποφάσεις για τα προϊόντα που παράγονται σε κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη; Ως ευρωβουλευτής και ως Ελληνίδα πολίτης, απαιτώ επίσημη απάντηση από τον υπουργό εξωτερικών.»
www.sakorafa.gr

Ένας χρόνος αριστερά... ένας χρόνος μάχη,,,

Χάθηκαν τα ίχνη της κότας...

Απίστευτο ξύλο! Αστυνομικός των ΜΑΤ σέρνεται και τρώει της χρονιάς του από τους αγρότες στην Κομοτηνή! Ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα...


Αυτό το αρχίδι πίσω, με ποια πλευρά είναι;

Με τον Ντράγκι συναντήθηκε ΠτΔ.
Ρητορικό: Αυτό το αρχίδι πίσω, με ποια πλευρά είναι;

Απαράδεκτοι! Δεν γνωρίζετε το αφεντικό του Πάκη και του Αλέξη;

...να φαν΄ κι οι κότες!

Ψαριανός: «Η ΝΔ έχει πολλούς χίτες και ταγματασφαλίτες»


Ψαριανός: «Η ΝΔ έχει πολλούς χίτες και ταγματασφαλίτες»
(...και είναι όλοι φίλοι μου)

Άπαιχτος ο Αρκάς...


Ενοχλημένοι στο Μαξίμου...


Προεόρτια της επετείου της "πρώτη φορά αριστεράς"...Αλέξη πες αλεύρι

20 Ιανουαρίου 2016 :Τα ΜΑΤ δέρνουν τους αγρότες στην Κομοτηνή - Φεβρουάριος 2013:Ο Τσίπρας στα μπλόκα των αγροτών καταγγέλλει την "αυταρχικοποίηση της δημοκρατίας" και τα ΜΑΤ (videos)

Σήμερα (20/1/2016)
Σοβαρά επεισόδια συμβαίνουν από το πρωί στην Κομοτηνή καθώς οι αγρότες εξαγριώθηκαν τόσο από την παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου όσο και από το ότι αρνήθηκε να συνομιλήσει μαζί τους. Οι αγρότες ήταν συγκεντρωμένοι έξω από τη νομαρχία και ανέμεναν την ολοκλήρωση της σύσκεψης του υπουργού ώστε να μπορέσουν να του μιλήσουν.
Όσο περνούσε η ώρα, τόσο χανόταν η ψυχραιμία των διαδηλωτών, οι οποίοι απαίτησαν να εισέλθουν στο κτίριο. Ο διευθυντής της αστυνομίας τους ενημέρωσε πως μόνο μια...
μικρή αντιπροσωπεία μπορεί να μπει στο κτίριο και αυτό τους εξαγρίωσε, κάνοντας τους να απαιτήσουν με φωνές να βγει έξω ο υπουργός.
 Όταν αυτό δεν έγινε, προσπάθησαν να μπουν δια της βίας στο κτίριο με μια μικρή δύναμη της αστυνομίας να καταφέρνει να τους απωθήσει. Η κατάσταση συνέχισε να είναι έκρυθμη με τους διαδηλωτές να αυξάνονται οπότε η αστυνομία κάλεσε διμοιρίες των ΜΑΤ για ενίσχυση. Όταν αντιλήφθηκαν οι αγρότες την παρουσία των ΜΑΤ εξαγριώθηκαν ακόμα παραπάνω, πετώντας αυγά και καφέδες προς τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απάντησαν με καπνογόνα και χημικά.
 
 Μετά από ώρα συμπλοκής, οι αγρότες κατάφεραν να σπάσουν την πόρτα και να εισέλθουν στο κτίριο της νομαρχίας, με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών και εντός αυτού. Εν τέλει, αντιπροσωπεία αγροτών συναντά αυτή την ώρα τον υπουργό, ο οποίος απαγόρευσε τη δημοσιογραφική κάλυψη της συνάντησης.

www.kar.org.gr

Πριν απο τρία χρόνια (Φεβρουάριος 2013)
ΣΤΑ «ΜΠΛΟΚΑ» ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ Ο Α. ΤΣΙΠΡΑΣ
 
Στα μπλόκα των αγροτών της Λαμίας και της Λάρισας βρέθηκε την Πέμπτη (14/2) ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑΑλέξης Τσίπρας, ο οποίος έγινε δεκτός με ενθουσιασμό.
 
Ο Α. Τσίπρας, κατά την ομιλία του στη Νίκαια της Λάρισας, χαρακτήρισε αγώνα επιβίωσης τον αγώνα των αγροτών. Μάλιστα, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι λύσεις δεν μπορούν να υπάρξουν με τα μνημόνια και εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού για την αδιάλλακτη στάση που κρατάει έναντι των αγροτικών κινητοποιήσεων.
 
Είναι αδιανόητο και απαράδεκτο, δήλωσε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός να μην δέχεται τους ανθρώπους του μόχθου και να στέλνει τα ΜΑΤ, ενώ δέχεται κάθε παρατρεχάμενο. Και είναι αδιανόητο, πρόσθεσε, να στέλνει στα δικαστήρια τους αγρότες και να απολαμβάνουν ασυλίας όσοι έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό.
 
Ταυτόχρονα, στάθηκε ιδιαίτερα στον κοινό αγώνα που έχουν οι μικρομεσαίοι αγρότες με τους εργαζόμενους των πόλεων, αφού τα συμφέροντά τους από την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής είναι κοινά.
 
Στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, οι αγρότες παρέδωσαν υπόμνημα με 12 θέσεις τους-αιτήματα, τα οποία χαρακτήρισε «δίκαια». Είναι χαρακτηριστικό, ότι παρέμεινε επί αρκετή ώρα στο μπλόκο της Νίκαιας και αντάλλαξε απόψεις με τους αγρότες τόσο για την κύρια δέσμη των αιτημάτων τους, όσο και γιαεπιμέρους ζητήματα που τους απασχολούν, ενώ έγινε αποδέκτης παραπόνων και άλλων κοινωνικών ομάδων, όπως των σπουδαστών του ΤΕΙ Λάρισας που διαμαρτύρονται για το σχέδιο ΑΘΗΝΑ.

Σπάει "ταμεία" στο διαδίκτυο και... φουντώνει!


Οι απόκριες ήρθαν πρόωρα στην Κομοτηνή - Έντυσαν τον υπουργό αστυνομικό για να τον φυγαδεύσουν! Κι ακόμη δεν άρχισε το γλέντι!

Μία απίστευτη πληροφορία κυκλοφορεί εδώ και λίγη ώρα στην Κομοτηνή, μεταξύ των αγροτών που έχουν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, εντός του οποίου βρίσκεται για περισσότερες από 12 ώρες εγκλωβισμένος ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.
Σύμφωνα με την... πληροφορία, την οποία επιβεβαιώνουν κάποιοι αγρότες που είναι παρόντες, νωρίτερα επιχειρήθηκε η φυγάδευση του υπουργού, ο οποίος ήταν ντυμένος… αστυνομικός! Κάποιοι αγρότες ωστόσο τον αναγνώρισαν, με αποτέλεσμα να τον πάρουν…με τα αυγά και να υπάρξει ένταση. Τελικά αναγκάστηκε ο υπουργός  να επιστρέψει στο κτίριο… Τι ζούμε!
ΠΗΓΗ www.alexpoli.gr, μέσω "xanthinea"

...προσωρινή θέση στον κήπο είναι!


O Θοδωρής Μακρής με το σκίτσο της ημέρας - 20 Ιανουαρίου 2016. Δείτε τα όλα εδώ: http://newpost.gr/category/skitso