ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Αστεροειδής θα περάσει κοντά από τη Γη

 Αστεροειδής θα περάσει κοντά από τη Γη
 Ένας αστεροειδής διαμέτρου 2,7 χιλιομέτρων θα προσεγγίσει τη Γη την Παρασκευή χωρίς να δημιουργεί κάποιο κίνδυνο, δεδομένου ότι το ουράνιο σώμα θα περάσει σε απόσταση 5,8 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τον πλανήτη ή περίπου 15 φορές την απόσταση μεταξύ της Γης και της Σελήνης, ανακοίνωσε η NASA.
Ο αστεροειδής τον οποίο οι αστρονόμοι έχουν βαφτίσει 1998 QE2, θα πλησιάσει πιο κοντά στη Γη στις 31 Μαΐου στις 20:59 GMT, σύμφωνα με τη NASA. Ο αστεροειδής έχει ενδιαφέρον για τους επιστήμονες που εστιάζουν στα ουράνια σώματα που δυνητικά μπορούν να είναι απειλητικά για τη Γη, καθώς οι επιστήμονες προσπαθούν να ξεκλειδώσουν τα μυστικά αυτών των «επισκεπτών».
«Ο αστεροειδής 1998 QE2 είναι στόχος μεγάλου ενδιαφέροντος για το ραδιοτηλεσκόπιο Goldstone στην Καλιφόρνια και το τηλεσκόπιο Arecibo στο Πουέρτο Ρίκο, επειδή ελπίζουμε να πάρουν εικόνες υψηλής ανάλυσης που μπορεί να αποκαλύψουν πολλά χαρακτηριστικά της επιφάνειάς του» ανέφερε ο αστρονόμος Λάνς Μπένερ ανώτερος επιστημονικός σύμβουλος του ραντάρ Goldstone. Οι εικόνες από τα τηλεσκόπια αυτά μπορεί να δείξουν καθαρά ένα τμήμα του αστεροειδούς
Ο αστεροειδής 1998 QE2 ανακαλύφθηκε στις 19 Αυγούστου του 1998 από τους αστρονόμους του ερευνητικού προγράμματος των αστεροειδών στο Νέο Μεξικό. Στις 15 Φεβρουαρίου, ένας αστεροειδής διαμέτρου 45 μέτρων είχε περάσει σε απόσταση 27.000 χιλιομέτρων από τη Γη την ίδια ημέρα που ένας μετεωρίτης είχε διαλυθεί στην ατμόσφαιρα πάνω από τη Ρωσία, τραυματίζοντας χίλια άτομα.

Η καταστρατήγηση ενός συνταγματικού δικαιώματος των Ελλήνων πολιτών για την οποία δεν μιλάει κανείς...



Θα κόψουν τη σύνταξη πλοιάρχου λόγω άρνησής του να βγάλει ΑΜΚΑ! 

Του Μπάμπη Σαββίδη 
Μια απίστευτη ιστορία, έναν πραγματικό "Γολγοθά", καταγγέλλει ένας συμπολίτης μας, απόστρατος του Πολεμικού Ναυτικού από τα Χανιά, στον οποίο, μετά τις παροχές υγείας, το κράτος απειλεί να του κόψει και τη σύνταξη! Ο λόγος; Το γεγονός πως ο ίδιος δεν έχει και αρνείται - για ιδεολογικούς και θρησκευτικούς λόγους - να βγάλει ΑΜΚΑ... 

Τις μέρες αυτές ο 61χρονος Στέλιος Δανδουλάκης, πλοίαρχος εν αποστρατεία, βρίσκεται στην Αθήνα, ψάχνοντας να βρει μια άκρη για να αποφύγει αυτό που πάει, όπως λέει με παράπονο ψυχής στη "Ν.Κ.", να του επιβάλλει το ελληνικό κράτος. Δηλαδή το... θάνατο! Άλλωστε η ψυχρή, στερεοτυπική απάντηση που λαμβάνει από τις αρμόδιες υπηρεσίες είναι ξεκάθαρη. Όσο δεν έχει ΑΜΚΑ και δεν είναι μέσα στο ηλεκτρονικό σύστημα θεωρείται για το κράτος πως δεν υπάρχει. Πως είναι πεθαμένος! 

«Μιλάμε για απανθρωπιά. Για σύγχρονους Διοκλητιανούς. Θέλουν σώνει και καλά να με αναγκάσουν είτε να βγάλω ΑΜΚΑ, να φακελωθώ κι εγώ, ή να αποδημήσω εις Κύριον», ξεσπά ο Χανιώτης πλοίαρχος εν αποστρατεία. 

Δηλώνει πως, παρά το τελεσίγραφο που έχει πάρει στα χέρια του να βγάλει ΑΜΚΑ ως τις 30 Μαΐου, ή αλλιώς να ξεχάσει τελείως από εδώ και πέρα τη σύνταξή του, δεν πρόκειται να το βάλει κάτω. 


«Είναι συνταγματικό μου θρησκευτικό δικαίωμα. Είμαι ελεύθερος πολίτης», μας λέει οργισμένος. 

Κι εδώ, αν μη τι άλλο, γεννιέται ένα κοινωνικό ερώτημα. Ναι, ο νόμος είναι νόμος. Ναι, η περίπτωσή του είναι ιδιαίτερη. Ναι, η στάση του σε πολλούς ίσως φαντάζει περίεργη. Ασυνήθιστη. Όμως κάποιος, με αφορμή την προσωπική ιστορία του απόστρατου Χανιώτη, αναρωτιέται δικαιολογημένα: Αν ένας άνθρωπος για ιδεολογικούς-θρησκευτικούς λόγους και όχι από άλλο κίνητρο αρνείται να καταχωριστεί ηλεκτρονικά ή να "φακελωθεί", όπως ο ίδιος θεωρεί, πρέπει να πεθάνει; Διότι ένας συνταξιούχος, ο οποίος δεν έχει άλλους πόρους, δεν παίρνει σύνταξη, δεν έχει παροχή υγείας και πληρώνει τα πάντα από την τσέπη του, μέχρι πότε μπορεί να αντέξει; 


«Ο υπουργός Εργασίας-Ασφάλισης, αυτοί που μας κυβερνούν, οι προϊστάμενοι στις καρέκλες και στα γραφεία έχουν καθόλου ανθρωπιά μέσα τους; Δε ρωτούν... Ο Δανδουλάκης ο Στέλιος έχει 40 έτη συντάξιμα στο Πολεμικό Ναυτικό; Πλήρωνε κανονικά τις εισφορές του; Έχει την ταυτότητα του αποστράτου; Έχει ταυτότητα Έλληνα πολίτη; Τα έχει όλα. Το κυριότερο ερώτημα... Ο Στέλιος Δανδουλάκης ζει; Ναι. Ε, τότε, γιατί να του κόψουμε το οξυγόνο για να ζει; Αυτό έχω να ρωτήσω εγώ τους κύριους αρμόδιους που με απειλούνε ότι, αν δεν πάω μέχρι τέλος Μαΐου να βγάλω ΑΜΚΑ, από τον Ιούλιο τέλος η σύνταξη», ξεσπά στη "Ν.Κ." ο κ. Δανδουλάκης και συμπληρώνει: «Γιατί πρέπει με το ζόρι, αναγκαστικά, να βγάλω εγώ τον επάρατο αριθμό αυτόν του ΑΜΚΑ; Γιατί, αν δεν το βγάλω, μου λένε ευθέως πως είμαι νεκρός; Να πάω να πεθάνω. Αυτό μου λένε, αφού με απειλούν ότι δε θα ξαναπάρω σύνταξη. Δεν είμαι Έλληνας πολίτης; Τόση απανθρωπιά; Τόση αναισθησία; Είναι δυνατόν ένας αριθμός, ένα "φακέλωμα" να θεμελιώνει δικαίωμα ζωής; Είναι δυνατόν επειδή δεν έχω ΑΜΚΑ να θεωρούμαι ότι δεν υπάρχω για το ελληνικό κράτος; Αν ήμουν άθεος, βουδιστής, μουσουλμάνος ή οτιδήποτε άλλο, θα μου έλεγαν ναι είναι δικαίωμά σου! Δεν είναι δικαίωμά μου να μη θέλω για θρησκευτικούς λόγους να έχω ΑΜΚΑ; Δεν αναγνωρίζουν το δικαίωμα της θρησκευτικής μου συνείδησης; Το δικαίωμά μου να μη θέλω, βρε αδελφέ, να εκχωρώ φόρα παρτίδα τα προσωπικά μου στοιχεία;».

Ο ίδιος, όπως μας λέει, δεν έχει αρνηθεί στα κουτουρού να βγάλει ΑΜΚΑ. Έχει τα πιστεύω του. Αλλά από εκεί και πέρα έχει κάνει την έρευνά του. Έχει ψάξει το θέμα και έχει ενημερώσει εγγράφως τις αρμόδιες υπηρεσίες γιατί δε θέλει να βγάλει ΑΜΚΑ... 

Ιδού, συγκεκριμένα, τι αναφέρει σε έγγραφό του προς το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού: 

«Αφού έλαβα υπόψη: 

α) Έγγραφα, ανακοινώσεις-εγκυκλίους της Εκκλησίας της Ελλάδας, της Εκκλησίας της Κρήτης, των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους και ειδικών επιστημόνων Πληροφορικής, 

β) ότι ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΑΜΚΑ) είναι ηλεκτρονική-μηχανογραφική αποθήκευση προσωπικών δεδομένων/στοιχείων, δηλαδή είναι μια μορφή ηλεκτρονικού φακελώματος, το οποίο καθιστά επικίνδυνα απροστάτευτο τον άνθρωπο σε κατάχρηση, δηλαδή μετάδοση/εκχώρηση και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων, 

γ) ότι δεν υφίσταται σχετική ελληνική νομοθεσία που να καθορίζει ηλεκτρονικό τρόπο-μέσο ασφαλείας για την προστασία του προσωπικού ηλεκτρονικού φακέλου, και για λόγους θρησκευτικής συνειδήσεως αναφέρω ότι δεν επιθυμώ να ενταχθώ στο μητρώο με ηλεκτρονικό, μηχανογραφικό τρόπο αποθήκευσης αρχείου».

Βεβαίως τα επιχειρήματα που ο ίδιος επικαλέστηκε δεν έπιασαν τόπο στις αρμόδιες υπηρεσίες. Έτσι ήρθε, όπως λέει, το πρώτο πλήγμα. Του έκοψαν το αγαθό της υγείας. 

«Δε μου αναγνωρίζουν το βιβλιάριο υγείας, παρότι είναι θεωρημένο. Μου είπαν ουσιαστικά πως είναι άχρηστο. Και το μόνο που έχω να κάνω είναι να το πετάξω στα σκουπίδια. Το πρόβλημα το έχω από το Νοέμβριο του 2011. Δε συνταγογραφείται πλέον τίποτε χειρόγραφα. Πρέπει να είμαι στο σύστημα. Επειδή εγώ δεν είμαι, δεν μπορούν να μου συνταγογραφήσουν. Τα πληρώνω όλα από την τσέπη μου. Και δεν είναι καθόλου λίγα τα έξοδα. Έχω κακοήθεια. Έχω καρδιολογικά προβλήματα. Όμως δεν τους ενδιαφέρει. Πηγαίνω στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και με πετάνε έξω σαν το σκυλί! Εκεί φτάσαμε; Αυτή είναι η Ελλάδα του σήμερα;», λέει οργισμένος ο κ. Δανδουλάκης.

Έφτασε μέχρι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας 

Παρά την ψυχρολουσία με το βιβλιάριο υγείας, ο κ. Δανδουλάκης δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια. Απευθύνθηκε σε εισαγγελικό λειτουργό. 

«Έχω μια εισαγγελική παραγγελία. Είχα κάνει αίτηση στην Εισαγγελία πως είμαι ο τάδε και δε θέλω να είμαι στο σύστημα για θρησκευτικούς λόγους. Παρακαλούσα να δώσουν εντολή να εξυπηρετούμαι σε θέματα υγείας κ.τ.λ. Έτσι και έγινε. Πήρα το εισαγγελικό χαρτί από την Αθήνα το 2012. Αλλά και τι πώς το πήρα; Στο υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης το απέρριψαν. 

Τον Ιούνιο μπορεί να μπει η σύνταξη. Μετά όμως γιοκ. Μου το έχουν ξεκαθαρίσει από το υπουργείο. 

Έχω απευθυνθεί το γραφείο του προέδρου της Δημοκρατίας. Στον πρωθυπουργό. Έχω πάει στο υπουργείο Εργασίας. Έχω πάει στη Βουλή. Ουδείς ενδιαφέρεται. Να πάω να πεθάνω. Αυτό μου λένε κυνικά. Το Σύνταγμα με καλύπτει. 

Ο Έλληνας δεν είναι αριθμός. Δεν είναι ένα ηλεκτρονικό αρχείο. Το κράτος πρέπει να του παρέχει υγεία. Αλλά δεν τους νοιάζει. Είναι οι σύγχρονοι Διοκλητιανοί», λέει ο απόστρατος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, παραπέμποντας στο χαρτί που έλαβε, με ημερομηνία αποστολής την 25η Απριλίου 2013, από τη Γενική Διεύθυνση Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Το έγγραφο καταλήγει: «Αν μέχρι τις 30/05/2013 δεν έχετε υποβάλει ή καταχωρίσει ΑΜΚΑ, θα ανασταλεί η καταβολή σύνταξης μηνός Ιουλίου 2013 (ημερομηνία καταβολής τέλος Ιουνίου 2013) και κάθε επόμενης σύνταξης»... 

Τι θα κάνει ο ίδιος; Θα το παλέψει, αντιστεκόμενος, όπως λέει, στο φακέλωμα μέχρι τέλους. Άλλωστε, όπως σημειώνει, μπορεί να αποτελεί ασυνήθιστη, αλλά δεν είναι μοναδική περίπτωση πανελλαδικά. Ο ίδιος γνωρίζει άλλωστε προσωπικά περίπτωση πλωτάρχη του Λιμενικού, εν ενεργεία, στον Πειραιά, που δεν του δίνουν μισθό! Και της Αστυνομίας επίσης, που δεν του δίνουν σύνταξη για τον ίδιο ακριβώς λόγο... 

Πηγή: Νέα Κρήτη


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2UkYtfRuE

O πίθηκος με τα ανθρώπινα μάτια!

Ο πίθηκος lesula (Cercopithecus lomamiensis), γνωστός και ως ο «ντροπαλός πίθηκος», ανακαλύφθηκε μόλις... το 2012 στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και βασικό χαρακτηριστικό του είναι ότι τα μάτια του μοιάζουν με του ανθρώπου, ενώ έχει έντονα εκφραστικό βλέμμα.

Αν και το είδος του ήταν γνωστό στους ντόπιους, ήταν άγνωστο στη διεθνή επιστημονική κοινότητα έως ότου ανακαλύφθηκε το 2007 και επιβεβαιώθηκε σε μια δημοσίευση το 2012.

Ο lesula ζει στα τροπικά δάση και είναι ιδιαίτερα ευάλωτος ως θήραμα άγριων ζώων, ενώ πιστεύεται ότι σε μερικά χρόνια θα κινδυνεύει με εξαφάνιση. Για το λόγο αυτό θεωρείται προστατευόμενο είδος από τη διεθνή κοινότητα, ενώ συγκαταλέγεται ανάμεσα στα δέκα πιο σημαντικά νεοανακαλυφθέντα είδη του προηγούμενου έτους.
perierga.gr

Πρώην κορίτσι του Θέμου σε ημίγυμνες φωτογραφίες!

Η Φωτεινή Κόκαρη, μοντέλο από μικρή ηλικία, πέρασε και από τα πλατώ του Θέμου Αναστασιάδη κάποτε. Το μελαχρινό μοντέλο κάνει φωτογραφίσεις από τα 16 της ενώ στην ηλικία των 19 χρόνων αναδείχθηκε αναπληρωματική Σταρ Ελλάς.
Θυμηθήκαμε "καυτές" της στιγμές και σας τις παρουσιάζουμε... 

Πώς θα αναγνωρίσετε έναν παιδόφιλο - Οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ. προς γονείς και παιδιά

Xρήσιμες συμβουλές, τόσο προς τους γονείς, όσο και προς τα παιδιά, για την προφύλαξη και προστασία τους από πράξεις ασέλγειας ή κακοποίησης δίνει μέσω ανακοίνωσής της η ΕΛ.ΑΣ., μετά και το περιστατικό με τον...
40χρονο «Δράκο» των Πετραλώνων ο οποίος κατηγορείται για ασέλγεια σε 21 ανήλικες.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. τονίζει ότι οι συμβουλές για την αναγνώριση των παιδοφίλων αποτελούν ενδείξεις αλλά όχι απαραίτητα και αποδείξεις ότι κάποιος είναι παιδόφιλος. Σε συνδυασμό, ωστόσο, με οποιαδήποτε «περίεργη» συμπεριφορά, θα πρέπει να κινήσει υποψίες.

Τι είναι η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου;

Σεξουαλική κακοποίηση είναι οποιουδήποτε τύπου επαφή ενός ενήλικου (παιδόφιλος) με ένα παιδί με στόχο τη σεξουαλική ικανοποίηση του ενηλίκου, ο οποίος έχει πάντα την αποκλειστική ευθύνη μιας τέτοιας πράξης.

Ο παιδόφιλος, στα γενικά του χαρακτηριστικά, είναι συνήθως άντρας, άνω των 30 ετών, με λίγους φίλους της ηλικίας του και συχνάζει σε χώρους με παιδιά όπως παιδικές χαρές, Ίντερνετ καφέ, αθλητικά κέντρα κ.α. Συχνά μάλιστα εργάζεται με παιδιά, ενώ δεν αποκλείεται να είναι άτομο «υπεράνω πάσης υποψίας».

Σε πολλές περιπτώσεις είναι γνωστό μέλος της εκάστοτε τοπικής κοινωνίας και συνήθως ανήκει στο περιβάλλον του παιδιού ή και της οικογένειας. Οπως έχει αποδειχθεί σε αρκετές περιπτώσεις στην πράξη, χρησιμοποιεί τα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση σε παιδιά, ενώ ενδέχεται να προσποιείται τον έφηβο για να συζητά και να παίζει παιχνίδια μαζί τους στο Διαδίκτυο.

Στοχεύει σε συγκεκριμένες ηλικίες και φύλο, συνήθως παιδιά προεφηβικής ηλικίας, και δρα μεθοδικά και με υπομονή για να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Μπορεί επίσης να προβεί σε πράξεις συναισθηματικού εκβιασμού ή να απειλήσει το παιδί, προκειμένου να μην αποκαλύψει τις δραστηριότητές του στους γονείς του.

Οδηγίες προς τους γονείς:

1.Παρατηρήστε το άτομο που υποψιάζεστε για σεξουαλικά κακοποιητική συμπεριφορά σε παιδιά:

α) Παρατηρήστε τη συμπεριφορά του:

Ενδιαφέρεται περισσότερο για τα παιδιά απ' ότι για τους ενήλικες;

Προσφέρεται να κρατήσει τα παιδιά σας για να κάνετε τις δουλειές σας ή για να βγείτε έξω;

Εργάζεται με παιδιά;

Είναι ιδιαίτερα εκδηλωτικός με τα παιδιά;

Εμπλέκεται σε δραστηριότητες με παιδιά, όταν δεν είναι παρόντες οι γονείς;

β) Παρατηρήστε τις προσωπικές του σχέσεις:

Είναι ελεύθερος, δεν ενδιαφέρεται να έχει ένα σύντροφο της ηλικίας του ή έναν οποιονδήποτε σύντροφο;

Ενδιαφέρεται περισσότερο για τα παιδιά της συντρόφου του απ' ότι για την ίδια; (σε μονογονεϊκές οικογένειες)

Είναι παντρεμένος, αλλά πιο εκδηλωτικός με τα παιδιά του απ' ότι με τη σύζυγό του;

γ) Παρατηρήστε τις κοινωνικές του σχέσεις:

Ταυτίζεται περισσότερο με τα παιδιά απ' ότι με άτομα της ηλικίας του;
Εχει περισσότερες φιλικές σχέσεις με παιδιά απ' ότι με ενήλικες;
Οι φίλοι του (που είναι παιδιά) είναι συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας ή/και φύλου;

2. Προσέξτε τα παιδιά σας:

Παρατηρείτε κάποια απότομη αλλαγή στη συμπεριφορά του παιδιού σας;

Μήπως εμφανίζει ξαφνικά προβλήματα στον ύπνο ή βλέπει πιο συχνά εφιάλτες;

Ζωγραφίζει θέματα με σεξουαλικό περιεχόμενο;

Εχει σεξουαλική συμπεριφορά που δεν ταιριάζει με την ηλικία του ή επιδεικνύει σεξουαλική συμπεριφορά προς άλλα παιδιά;

Εχει παλινδρομήσει σε προηγούμενες συμπεριφορές, όπως ενούρηση και εγκόπρηση, ενώ είχε μάθει να ελέγχει τις συμπεριφορές αυτές;

Φοβάται πρόσωπα ή μέρη που δεν φοβόταν παλιότερα;

Μιλάει τον τελευταίο καιρό συνέχεια για κάποιον ενήλικο για τον οποίο δε μιλούσε στο παρελθόν;

Προσπαθεί να σας πει κάτι, αλλά σταματά όταν εμφανίζεται κάποιος άλλος ενήλικος;

Ερχεται σπίτι με σκισμένα ρούχα ή λερωμένα εσώρουχα;

Εμφανίζει δυσκολία να περπατήσει ή να καθίσει;

Όλα τα παραπάνω αποτελούν σημάδια που θα πρέπει να υποψιάσουν τους γονείς, προκειμένου να δώσουν περισσότερη προσοχή στο παιδί τους και να δουν τι συμβαίνει. Μην πανικοβάλλεστε, αλλά έχετε τα μάτια και τα αυτιά σας ανοιχτά.

3. Ασφάλεια στο Διαδίκτυο:

Συζητείστε με το παιδί σας για τους κινδύνους του Διαδικτύου, χωρίς βέβαια να απαγορεύσετε τη χρήση του. Εξηγείστε του ότι δεν πρέπει να δίνει προσωπικές πληροφορίες (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κ.λπ.) ή να στέλνει φωτογραφίες σε αγνώστους μέσω Διαδικτύου.

Σκόπιμο είναι να φροντίσετε ώστε να έχετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο από το σπίτι, ώστε να μπορείτε να ελέγχετε τις ηλεκτρονικές δραστηριότητες του παιδιού σας και να μη χρειάζεται να πηγαίνει σε Ίντερνετ καφέ.

Βάλτε τον υπολογιστή σε έναν κοινό χώρο του σπιτιού και όχι στο παιδικό δωμάτιο, για να αποφύγετε την πιθανότητα να το «βρει» ο παιδόφιλος μόνο του.

Ρωτήστε το παιδί σας ποιες ιστοσελίδες επισκέπτεται ή/και ελέγξτε το μόνοι σας μέσω των «αγαπημένων» και του «ιστορικού περιήγησης» του προγράμματος φυλλομετρητή (browser) και κάντε του προτάσεις για ηλεκτρονικές διευθύνσεις κατάλληλες για την ηλικία του.

Λάβετε επίσης υπόψη ότι τα παιδιά στην εφηβεία μπορεί να είναι αντιδραστικά και να αναζητούν την ιδιωτικότητα, ενώ πολλές αλλαγές στη συμπεριφορά τους μπορεί να οφείλονται στο σεξουαλικό ξύπνημα της εφηβικής ηλικίας. Σταθείτε δίπλα τους με τρόπο διακριτικό και όχι παρεμβατικό.

Μιλήστε στα παιδιά σας, κερδίστε την εμπιστοσύνη τους. Πρέπει να πιστεύουν ότι μπορούν να σας πουν οτιδήποτε χωρίς να φοβούνται ή να ντρέπονται. Μιλήστε τους για το σώμα τους. Πείτε τους τι να προσέχουν. Διδάξτε τους τις συμπεριφορές που είναι αποδεκτές απέναντι στους άλλους ενήλικες, αλλά και απέναντι στα παιδιά της ηλικίας τους.


Οδηγίες προς τα παιδιά

Ο παρακάτω ενδεικτικός οδηγός μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα παιδιά, είτε διαβάζοντάς τον απευθείας, είτε μπορεί να διαβαστεί από τους γονείς, προκειμένου να πάρουν ιδέες για το πώς μπορούν να μιλήσουν με απλό τρόπο στα παιδιά τους για το τι να αποφεύγουν.

Ενας ενήλικος δεν πρέπει ποτέ να ζητάει από ένα παιδί να αγγίξει το ίδιο τα γεννητικά του όργανα.

Κανένας ενήλικος δεν πρέπει να αγγίζει τα γεννητικά όργανα των παιδιών, εκτός αν είναι γιατρός στο ιατρείο του.

Κανένας ενήλικος δεν πρέπει να ζητάει από ένα παιδί να κάνει οτιδήποτε μαζί του, ενώ είναι είτε εκείνος είτε το παιδί χωρίς ρούχα.

Κανένας ενήλικος δεν πρέπει να ζητάει από ένα παιδί να κρατήσει κάτι κρυφό ή μυστικό από τους γονείς του, κυρίως κάτι που αφορά το ίδιο.

Πες «όχι» όταν:

Ενας ενήλικος σου ζητά να κάνεις κάτι που ξέρεις ότι είναι λάθος.
Ενας ενήλικος θέλει να σε αγγίξει κάπου που δεν θέλεις εσύ.
Ενας ενήλικος κάνει κάτι στο σώμα σου, που σε κάνει να νιώθεις περίεργα ή και να πονάς.
Ενας ενήλικος σου ζητά να κάνεις κάτι και να μην το πεις στους γονείς σου.

Ξεχώρισε το «δώρο» από τη «δωροδοκία»:

Δώρο έιναι κάτι που σου δίνει κάποιος γιατί σε αγαπάει. Δωροδοκία είναι όταν κάποιος σου δίνει κάτι ή σε αφήνει να κάνεις κάτι και ζητάει αντάλλαγμα για αυτό. Για παράδειγμα: «Θα σου δώσω ένα γλυκό, αν βγάλεις τα ρούχα σου και ξαπλώσεις δίπλα μου».

Προστασία στο δρόμο:

Φρόντισε να είσαι έξω με παρέες και απόφυγε να τριγυρνάς μόνος σου.

Μη μιλάς σε αγνώστους ή άτομα που δεν γνωρίζεις καλά.

Βάλε τις φωνές και τρέξε γρήγορα, αν κάποιος προσπαθήσει να σε παρασύρει κάπου απόμερα ή να σε βάλει σε ένα αυτοκίνητο.

Εχε το νου σου να αρνηθείς, αν είσαι έξω και κάποιος σου προσφέρει χρήματα για να του κάνεις μια χάρη.

Πρόσεχε στις δημόσιες τουαλέτες και πήγαινε με έναν φίλο, αν αυτό είναι δυνατό. Βγες γρήγορα έξω αν σε πλησιάσει κάποιος.

Εχε πάντα χρήματα μαζί σου για να γυρίσεις στο σπίτι και μην ξοδεύεις ποτέ αυτά τα χρήματα.

Προστασία στο Διαδίκτυο:

Ρύθμισε την ασφάλεια του λογαριασμού σου (στο facebook , myspace , friendster κ.λπ.), ώστε να μπορούν μόνο οι «φίλοι» σου να δουν λεπτομέρειες του προφίλ σου.

Μη δίνεις ποτέ και σε κανέναν τους κωδικούς πρόσβασής σου.

Χρησιμοποίησε μια φωτογραφία προφίλ που να μη δείχνει το πρόσωπό σου ή να εμφανίζει άλλες πληροφορίες για εσένα.

Μη δίνεις πληροφορίες για το σχολείο σου, το πού μένεις ή το τηλέφωνό σου.

Μην κάνεις «φίλους» άτομα που δεν έχεις γνωρίσει προσωπικά.

Μη συναντάς άτομα που έχεις «γνωρίσει» στο Διαδίκτυο, χωρίς την παρουσία ενός από τους γονείς σου.

Εχε στο νου σου ότι οι άνθρωποι που γνωρίζεις στο Διαδίκτυο μπορεί να λένε ψέματα για το ποιοι είναι.

Τι να κάνω σε περίπτωση που υποψιάζομαι ή έχω ενδείξεις ότι κάποιος ενήλικος ασελγεί σε βάρος ανηλίκων;

Μπορείτε να απευθυνθείτε

Στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής – Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ): Λεωφ. Αλεξάνδρας 173, 3ος όροφος, τηλ. 210 6476370.

Στο Τμήμα Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης: Μοναστηρίου 326, τηλ. 2310 388456, 2310 388457, 2310 388458.

Στις κατά τόπους Υπηρεσίες Ασφαλείας των Νομών των υπόλοιπων Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Για αναφορές περιστατικών διαδικτυακής παρενόχλησης – παιδοφιλίας ή παιδικής πορνογραφίας, μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012 (λειτουργεί όλο το 24ωρο) ή και μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail) στη διεύθυνση 11012@hellenicpolice.gr

Οποιαδήποτε πληροφορία ή καταγγελία ελέγχεται από εξειδικευμένο αστυνομικό προσωπικό, προκειμένου να διερευνηθεί και να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Εκλεψε την παράσταση η Αικατερίνα του Σκορπιού

 Εκλεψε την παράσταση η Αικατερίνα του Σκορπιού«Ηταν ανθρώπινη. Την ενδιέφερε να μάθει τι σκέφτονται οι ντόπιοι, πως βλέπουν τη νέα κατάσταση. Οι άνθρωποι που γνώρισαν από κοντά τη νέα ιδιοκτήτρια του Σκορπιού Αικατερίνα Ριμπολόβλεβα μιλούν για μια κοπέλα πρόσχαρη, χωρίς σνομπισμό, που έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την τοπική κοινωνία της Λευκάδας.
Φαίνεται πως η Ρωσίδα κληρονόμος επιχείρησε με το πρώτο της ταξίδι-αστραπή στο νησάκι του Ωνάση να αποδομήσει την εικόνα του πλουσιοκόριτσου που καλλιεργήθηκε μετά την ανακοίνωση του σούπερ ντιλ με την Αθηνά. Με ένα λιτό φόρεμα, χαμογελαστή κι απέριττη, τράβηξε τις πρώτες της φωτογραφίες πάνω στο νέο της καταφύγιο.
«Πήγα στη συνάντηση με την προδιάθεση πως θα συναντήσω μια πλούσια σνομπ. Αλλά εκείνη ήταν πολύ ανοιχτή και τόσο πρόσχαρη που εντυπωσιάστηκα», σημειώνει ο αντιδήμαρχος Ελλομένου (όπου ανήκει το Νυδρί), Γιάννης Καρτάνος. Η Αικατερίνα ρώτησε τα πάντα για τους Λευκαδίτες, υπό το άγρυπνο βλέμμα του πατέρα της, που ήταν λακωνικότατος. «Διαπίστωσα την υπερβολική αγάπη που της έχει ο πατέρας της. Την κοίταζε διαρκώς στα μάτια», παρατηρεί ο κ. Καρτάνος.
Από τις επαφές που είχαν οι τοπικοί φορείς με την οικογένεια γνωρίζουν πως στις προθέσεις των Ριμπολόβλεφ είναι να διαμορφώσουν το νησί για τις διακοπές και τους καλεσμένους τους. «Κανείς δεν έχει μιλήσει για τουριστικές επενδύσεις. Θα κάνουν ανακαινίσεις των υπαρχόντων κτιρίων και θα προσλάβουν Λευκαδίτες», λέει ο κ. Καρτάνος. Στη Λευκάδα, άλλωστε, κανείς δεν κρύβει την προσδοκία του για την τονωτική ένεση στον τουρισμό και στην τοπική οικονομία που αναμένεται να φέρει η άφιξη των Ρώσων.
Οι Ριμπολόβλεφ αναχώρησαν χθες από το Άκτιο με το προσωπικό τους αεροσκάφος. Στο 24ωρο που πέρασαν στον Σκορπιό ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους και συζήτησαν τα τεχνικά ζητήματα των ανακαινίσεων που αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα.
ΠΗΓΗ: Εθνος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : Συνάντηση Βαλκανικών Ορειβατικών Ομοσπονδιών στο Λιτόχωρο

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη                     e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
                                                                                    ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr

Τηλ.: 2351 –351208
Fax: 2351 – 351207                                                    Κατερίνη,  30  Μαΐου 2013




                                               


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης με αφορμή τον εορτασμό της επετείου των 100 χρόνων από την 1η ανάβαση στον Όλυμπο από τους πρωτοπόρους ορειβάτες Χρήστο Κάκκαλο, Frederic Boissonas και Daniel Baud Bovy διοργανώνει τη Συνάντηση Βαλκανικών Ορειβατικών Ομοσπονδιών από 31/5-2/6/2013 στο Λιτόχωρο Πιερίας, με θέμα τις κοινές ορειβατικές δραστηριότητες μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Δημαρχείο του Λιτοχώρου και τελεί υπό την αιγίδα των
  • Υπουργείου Τουρισμού
  • Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας
  • Δήμου Δίου Ολύμπου
Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν αντιπροσωπείες από τις εξής χώρες:
  • Σλοβενία
  • Κροατία
  • FYROM
  • Βοσνία Ερζεγοβίνη
  • Τουρκία
  • Αλβανία
  • Σερβία
  • Μαυροβούνι
  • Βουλγαρία
                                



Μικρά tips για καλύτερη σεξουαλική ζωή

Μερικά απλά πράγματα που μάλλον τα θεωρείτε δεδομένα μπορούν να μειώσουν τη σεξουαλική απόλαυση. Η ρουτίνα, το άγχος και άλλοι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τη σεξουαλική σας ζωή. Πώς μπορείτε να τη διατηρήσετε σε καλά επίπεδα;

Ιδού μερικές προτάσεις:

• Μάθετε τι σας αρέσει: Είναι σημαντικό να γνωρίζετε καλά το σώμα σας. Τις ερωτογενής σας ζώνες. Τι είναι αυτό που σας αρέσει ή όχι. Για να μάθετε πρέπει να πειραματιστείτε. Δοκιμάστε νέες στάσεις και πράγματα για να συνειδητοποιείτε τι είναι αυτό ακριβώς που σας ερεθίζει και σας προκαλεί.

• Αγαπήστε το σώμα σας: Η ερωτική απόλαυση διπλασιάζεται αν αφεθείτε ελεύθερες. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν νιώθετε άνετα με το σώμα σας. Εξοικειωθείτε με το κορμί σας. Είναι πολύ sexy νιώθει ο σύντροφός σας ότι έχετε αυτοπεποίθηση.

• Συγκεντρωθείτε στη στιγμή: Όταν κάνετε sex πρέπει να είστε 100% εκεί. Ζήστε τη στιγμή, αφήστε για λίγο τις σκέψεις σας και τα πράγματα που έχετε να κάνετε. Υποχρεώσεις δεν σταματούν πότε.

• Συζητήστε τις ανάγκες σας: Αν το απαιτήστε είναι υπερβολικό, τότε μιλήστε με το σύντροφό σας για τις ανάγκες που έχετε. Εξηγήστε του ότι σ’ αυτή ή την άλλη στάση νιώθετε πιο άνετα ή είναι καλύτερη για την δικής σας απόλαυση. Μη ντρέπεστε να του πείτε να κάνετε πράγματα που σας ερεθίζουν και σας διασκεδάζουν. Μπορεί τελικά να έχετε περισσότερα κοινά απ’ ότι νομίζετε.
jenny.gr.

«Η Αστυνομία προμήθευε τους χρυσαυγίτες με ασυρμάτους και κλομπς»…


Η απόρρητη έκθεση του τμήματος της ίδιας της Ελληνικής Αστυνομίας, με ημερομηνία 10/12/1999, το οποίο μιλά για στενές διασυνδέσεις των ναζιστών με την ΕΛ.ΑΣ., που δημοσιεύτηκε στα «Νέα» στις 17/4/2004
απόρρητη έκθεση
Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Το «παιχνίδι» με το λεγόμενο «αντιρατσιστικό νομοσχέδιο» συνεχίζεται.
Τα κόμματα του «αστικού τόξου»
είτε «σαλιαρίζουν» με τους φασίστες και μάλιστα το διαπράττουν στο όνομα των δημοκρατικών ελευθεριών (!),
είτε πλέκουν το «δημοκρατικό φερετζέ» τους, μιλώντας στο όνομα ενός «αντιφασιστικού τόξου» που, όμως, δεν κρύβουν ότι τη συγκρότησή του την επιδιώκουν πάνω στη βάση του υφιστάμενου κράτους. Του κράτους, δηλαδή, των μονοπωλίων, του οποίου οι οικονομικές και πολιτικές δομές είναι εκείνες που γεννούν και εκτρέφουν το φασισμό…
*
Πίσω, πάντως, από τον μπερντέ της συνεχιζόμενης παράστασης, με τις «εντάσεις», τις «διαφωνίες», τις «συγκρούσεις», υπάρχει κάτι που λειτουργεί αδιατάρακτα. Επί δεκαετίες. Επί δεκαετίες, εκείνο που λειτουργεί αδιατάρακτα είναι ένας ολόκληρος κρατικός μηχανισμός.
Φυσικά, με αυτόν τον κρατικό μηχανισμό ουδόλως άσχετες ή πολύ περισσότερο «αθώες» για τον τρόπο λειτουργίας του είναι όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και τα κόμματα που τις αποτέλεσαν.
*
Επειδή, λοιπόν, έχουμε ακούσει άπειρες φορές ότι «το κράτος έχει συνέχεια»
(σ.σ.: Μας το είπε και ο Σαμαράς, για να δικαιολογήσει την εφαρμογή των μνημονίων με τα οποία «διαφωνούσε»…)
θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε:
Το 2004 ήρθε στη δημοσιότητα ένα άκρως απόρρητο έγγραφο της Ελληνικής Αστυνομίας με ημερομηνία 10/12/1999. Το άκρως απόρρητο έγγραφο (δημοσιεύτηκε στα «Νέα», στις 17/4/2004), το οποίο αναφερόταν στη «Χρυσή Αυγή», ανάμεσα στα άλλα έλεγε και τα εξής:
«β) Η οργάνωση (σ.σ.: η Χρυσή Αυγή) διατηρεί πολύ καλές σχέσεις και επαφές με εν ενεργεία αξιωματικούς και μόνιμους υπαξ/κούς του στρατού, αλλά και με αποστράτους.
γ) Διατηρεί πολύ καλές σχέσεις και επαφές με εν ενεργεία και αποστράτους αξ/κούς της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και με απλούς αστυνομικούς.
δ) Στο παρελθόν, κατά τη διάρκεια των επετείων της 17ης Νοέμβρη, αλλά και άλλων εκδηλώσεων του αριστερίστικου και αναρχικού χώρου, η αστυνομία τούς προμήθευε με ασυρμάτους και κλομπς, για να τους εντοπίζουν και να τους κτυπούν, εμφανιζόμενοι ως «αγανακτισμένοι» πολίτες.
(…)
στ) Τα περισσότερα μέλη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ οπλοφορούν παράνομα, προμηθευόμενα όπλα από βουλευτές (της ΝΔ) παρουσιαζόμενοι ως συνοδοί τους».
*
Οι ερωτήσεις που προκύπτουν από τα παραπάνω είναι πολλές, αλλά θα περιοριστούμε σε μία:
Στα 15 σχεδόν χρόνια που πέρασαν από τότε που συντάχθηκε η παραπάνω αποκαλυπτική έκθεση και στα 10 σχεδόν χρόνια από τότε που για πρώτη φορά είδε το φως της δημοσιότητας,
τα κόμματα που, επί των δικών τους κυβερνήσεων, θύλακες του κρατικού μηχανισμού, σύμφωνα με το άκρως απόρρητο έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ., διατηρούσαν τόσο στενές σχέσεις με τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, μπορούν να μας πουν τι έχουν κάνει για το θέμα;
Για παράδειγμα:
Εντοπίστηκε το δίκτυο ή τα πρόσωπα της Αστυνομίας με τα οποία «διατηρεί πολύ καλές σχέσεις» η ναζιστική συμμορία; Διαπιστώθηκε από πόσο ψηλά δίνονταν οι εντολές, όταν «η αστυνομία τους προμήθευε με ασυρμάτους και κλομπς»; Διερευνήθηκε η παράνομη οπλοφορία των χρυσαυγιτών και η κατηγορία ότι η προμήθεια όπλων γινόταν από βουλευτές;
Θα περιμένουμε (σ.σ.: ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι) απάντηση…

 
Η φωτογραφία που βλέπετε τραβήχτηκε το Μάη του 2012. Στη Λετονία. Και συγκεκριμένα στον παιδικό σταθμό «Pucite» της Λετονίας.
Εκεί, λοιπόν, σε ένα κράτος – μέλος της «αντιφασιστικής» και «αντιρατσιστικής» ΕΕ, οι απόγονοι των χιτλερικών λετονικών λεγεώνων των χιτλερικών Ες Ες, φορώντας τη στολή των Λετονών «γερμανοτσολιάδων», όπως ο εικονιζόμενος, πάνε σε παιδικούς σταθμούς και διαφημίζουν στα παιδάκια και τους δίνουν να επεξεργαστούν όπλα, ρούχα και εξοπλισμό των αποβρασμάτων της ναζιστικής λεγεώνας…
Αυτά συμβαίνουν σε ένα κράτος – μέλος της «αντιφασιστικής» και «αντιρατσιστικής» ΕΕ, όπου η 16η Μάρτη (ημερομηνία κατά την οποία τα λετονικά Ες Ες επιτέθηκαν ενάντια στον Κόκκινο Στρατό) έχει ανακηρυχτεί «ημέρα του Λετονού στρατιώτη»…
Αυτά συμβαίνουν σε ένα κράτος – μέλος της «αντιφασιστικής» και «αντιρατσιστικής» ΕΕ, όπου η δράση των κομμουνιστών και η χρήση των κομμουνιστικών συμβόλων έχουν τεθεί στην παρανομία…
Αυτά συμβαίνουν σε ένα κράτος – μέλος της «αντιφασιστικής» και «αντιρατσιστικής» ΕΕ, όταν σε ένα άλλο κράτος – μέλος της ίδιας «αντιφασιστικής» και «αντιρατσιστικής» ΕΕ, στην Ελλάδα, οι μεν (οπαδοί της ΕΕ) λένε ότι έχουμε ήδη ευθυγραμμιστεί με τα «αντιφασιστικά» και «αντιρατσιστικά» ισχύοντα στην ΕΕ, οι δε (επίσης οπαδοί της ΕΕ) λένε ότι «πρέπει» να ευθυγραμμιστούμε με τα ισχύοντα στην «αντιφασιστική» και «αντιρατσιστική» ΕΕ.
Τόσο οι μεν όσο και οι δε, που «τσακώνονται» στην Ελλάδα γύρω από το λεγόμενο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο (όλοι τους οπαδοί της ΕΕ), συμφωνούν μεταξύ τους σε ένα και μάλιστα απολύτως:
Οτι ο αντιφασισμός και ο αντιρατσισμός τους φέρουν τη σφραγίδα της «αντιφασιστικής» και «αντιρατσιστικής» ΕΕ…

Τα 10 επαγγέλματα που θα σας εξασφάλιζαν δουλειά αύριο το πρωί

 Τα 10 επαγγέλματα που θα σας εξασφάλιζαν δουλειά αύριο το πρωί
Μπορεί η ανεργία να έχει χτυπήσει «κόκκινο», όμως ακόμη και σήμερα το ποσοστό των εργοδοτών στην Ελλάδα που αντιμετωπίζει δυσκολία στην ανεύρεση κατάλληλου προσωπικού, σύμφωνα με σχετική έκεθση της ManpowerGroup για το 2013, αυξήθηκε κατά 14% και διαμορφώθηκε στο 38%.
Λαμβάνοντας υπόψη το υψηλό ποσοστό ανεργίας που καταγράφεται στη χώρα μας, το συγκεκριμένο ποσοστό – που βρίσκεται 3 μονάδες πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο- καταδεικνύει το συνεχιζόμενο σημαντικό έλλειμμα απαιτούμενης εμπειρίας (60%), επαγγελματικών δεξιοτήτων (25%) και διαθέσιμων υποψηφίων (17%) που χαρακτηρίζει την ελληνική αγορά εργασίας, σύμφωνα με τις απόψεις των ίδιων των εργοδοτών. Η ετήσια Έρευνα της ManpowerGroup με θέμα την έλλειψη ταλέντου πραγματοποιήθηκε για όγδοη συνεχόμενη χρονιά σε 42 χώρες από όλο τον κόσμο, σε περισσότερους από 38.000 εργοδότες.
Η Ελλάδα συμμετείχε στην Έρευνα για έκτη συνεχόμενη χρονιά, με αντιπροσωπευτικό δείγμα 751 εργοδοτών από όλους τους τομείς της οικονομίας.  Στην Ελλάδα, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά οι εργοδότες αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη δυσκολία στην κάλυψη θέσεων «Επαγγελματιών Πωλητών», με δεύτερη σε δυσκολία κάλυψης ειδικότητα αυτή των «Υψηλόβαθμων Στελεχών», η οποία ανέβηκε δύο θέσεις στην κατάταξη από πέρυσι. Την τρίτη θέση φέτος κατέχουν οι «Τεχνικοί», οι οποίοι πέρυσι είχαν καταλάβει τη δεύτερη θέση. Αξιοσημείωτο είναι επίσης η εμφάνιση στο Νο 4 της λίστας του «Προσωπικού Εξυπηρέτησης και Υποστήριξης Πελατών», μια θέση εργασίας που είχαμε ξαναδεί στο Top 10 του 2010.
2013 – Οι 10 θέσεις εργασίας με τη μεγαλύτερη δυσκολία κάλυψης στην Ελλάδα
2012 – Οι 10 θέσεις εργασίας με τη μεγαλύτερη δυσκολία κάλυψης στην Ελλάδα
1.  Επαγγελματίες Πωλητές
1.  Επαγγελματίες Πωλητές
2.  Υψηλόβαθμα Στελέχη
2.  Τεχνικοί
3.  Τεχνικοί
3.  Εξειδικευμένοι Τεχνίτες
4. Προσωπικό Εξυπηρέτησης & Υποστήριξης Πελατών
4. Υψηλόβαθμα Στελέχη
5.  Εξειδικευμένοι Τεχνίτες
5.  Επόπτες
6.  Προσωπικό για Λογιστήρια/Οικονομικά Τμήματα
6.  Προσωπικό για Διοικητική & Γραμματειακή Υποστήριξη
7. Προσωπικό ΙΤ
7. Διευθυντές Πωλήσεων
8. Προσωπικό για Διοικητική & Γραμματειακή Υποστήριξη
8. Μηχανικοί
9. Διευθυντές Πωλήσεων
9. Προσωπικό ΙΤ
10. Μηχανικοί
10. Προσωπικό για Λογιστήρια/Οικονομικά Τμήματα
Σε ποσοστό 54%, οι έλληνες εργοδότες εκτιμούν ότι οι θέσεις απασχόλησης που παραμένουν κενές λόγω δυσκολίας εύρεσης κατάλληλων εργαζόμενων, έχουν από μέτρια έως υψηλή επίπτωση στην ικανότητα της επιχείρησης να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πελατών της.
Το ποσοστό αυτό είναι σημαντικά αυξημένο (+20 ποσοστιαίες μονάδες) σε σχέση με πέρυσι. Οι κυριότεροι τομείς που επηρεάζονται αρνητικά από την έλλειψη ταλέντου, σύμφωνα με τους έλληνες εργοδότες, είναι η ικανότητα εξυπηρέτησης πελατών (48%), η ανταγωνιστικότητα / παραγωγικότητα (42%) και η ικανότητα για δημιουργικότητα και καινοτομία (30%).
ΠΗΓΗ: fpress

12+1 αλήθειες που ο καρδιολόγος δεν αποκαλύπτει

«Τέρμα τα λίπη και το κάπνισμα, ασκηθείτε, ηρεμήστε». Αυτά είναι όσα μας λέει ο καρδιολόγος. Τι γίνεται όμως με όσα δεν θα τον ακούσουμε να ομολογεί ποτέ;
Σύμφωνα με το reader’s digest, όσο ειλικρινής και αν είναι ο καρδιολόγος σας, υπάρχουν ορισμένα πράγματα, που ενώ τα σκέφτεται, δε θα τον ακούσετε ποτέ να τα αναφέρει.

«Βάρος; Καλύτερα ας μη μιλήσω»

Οι υπέρβαροι άνθρωποι είναι γνωστό, ότι έρχονται αντιμέτωποι με πολλά προβλήματα υγείας, μεταξύ των οποίων και τα καρδιολογικά. Όταν όμως ο ασθενής έχει απλά κάποια παραπανίσια κιλά, είναι πιο δύσκολο για τον καρδιολόγο να το αναφέρει ως πρόβλημα, γιατί όλοι δεχόμαστε, ότι κάποιο επιπλέον βάρος είναι αποδεκτό. Αυτό ωστόσο, δε σημαίνει ότι είναι καλό για την υγεία της καρδιάς.

«Η ζάχαρη είναι πραγματικός εχθρός για την καρδιά, όχι τα λίπη»

Όταν καταναλώνετε ζάχαρη, σε όποια μορφή, μπορεί να δημιουργήσετε μια αντίδραση στην ινσουλίνη, η οποία ενδέχεται να αποβεί τοξική για το επιθήλιο των αιμοφόρων αγγείων. Οι περισσότεροι ασθενείς ωστόσο, φαίνεται πως δίνουν περισσότερη σημασία στη χοληστερόλη, ξεχνώντας τις επιζήμιες συνέπειες της ζάχαρης.

«Τα περισσότερα συμπληρώματα δεν προσφέρουν τίποτα στην υγεία της καρδιάς»

Οι γιατροί, που συνιστούν ορισμένα συμπληρώματα είναι συχνά εκείνοι, οι οποίοι διαθέτουν οι ίδιοι αυτά τα συμπληρώματα στο γραφείο τους. Ωστόσο, η αλήθεια, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι ότι για την πρωτογενή πρόληψη, αν δεν καταναλώνετε ψάρια δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, τότε το ιχθυέλαιο είναι ίσως η καλύτερη ιδέα.

«Εάν δεν κοιμάστε καλά, θέλω να το ξέρω»

Η άπνοια ύπνου είναι μια σημαντική αιτία των καρδιακών συμβάντων, όπως η καρδιακή προσβολή, η καρδιακή ανακοπή και το εγκεφαλικό επεισόδιο. Εάν υποψιάζεστε, ότι έχετε άπνοια ύπνου (το ροχαλητό και το αίσθημα της εξάντλησης, είναι χαρακτηριστικές ενδείξεις), θα πρέπει να ενημερώσετε το γιατρό σας.

«Το κόκκινο κρασί δεν είναι πανάκεια»

Οι περισσότεροι νομίζουν, ότι το κόκκινο κρασί κάνει καλό στην υγεία της καρδιάς. Και αυτό μπορεί να είναι αλήθεια, αλλά μέχρι ένα σημείο. Πρέπει να είστε προσεκτικοί για να μη το παρακάνετε, καθώς μπορεί εύκολα να αυξήσετε τον κίνδυνο σε άλλα θέματα υγείας.

Το ίδιο ισχύει και για τη σκούρα σοκολάτα. Οι άνθρωποι πιστεύουν, ότι μπορούν να φάνε όση θέλουν. Η αλήθεια είναι, ότι η μαύρη σοκολάτα μειώνει την αρτηριακή πίεση και έχει αντιοξειδωτική δράση, αλλά μεγάλη μερίδα ασθενών καταναλώνει περισσότερη από την επιτρεπτή δοσολογία, προκαλώντας αντίθετα αποτελέσματα.

«Τι με κάνει έξαλλο; Το κάπνισμα»

Αν κάποιος είναι καπνιστής, ο καρδιολόγος θέλει να φωνάξει «Πρέπει να σταματήσεις τώρα» και όχι να συμβιβαστεί με μία απλή ευγενική παρατήρηση του τύπου «Καλό θα ήταν να το κόψετε». Εξάλλου, ποτέ δεν είναι αργά, καθώς έρευνες αποκαλύπτουν συνεχώς, ότι τα οφέλη για την υγεία σε οποιαδήποτε ηλικία, όταν κάποιος αποφασίσει να κόψει το κάπνισμα, είναι ευεργετικά.

Αν οι ασθενείς και ειδικά όσοι έχουν προϊστορία με καρδιολογικά προβλήματα, θέλουν να κάνουν ένα καλό πράγμα για την υγεία τους, θα πρέπει να σταματήσουν το κάπνισμα αμέσως.

«Είναι πιο εύκολο να χορηγήσω φάρμακα παρά να πείσω για αλλαγή στον τρόπο ζωής»

Η συναισθηματική τοξικότητα, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, είναι μια σημαντική αιτία των καρδιακών παθήσεων. Η κατάθλιψη, η θλίψη και η ανεξέλεγκτη οργή είναι σημαντικοί παράγοντες κινδύνου. Ένας καλός καρδιολόγος μπορεί να δει, ότι ο ασθενής πάσχει από αυτά τα ζητήματα, ωστόσο οι περισσότεροι προχωρούν στη χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής, παρά στη θεραπεία του ασθενούς μέσω της αλλαγής του τρόπου ζωής του.

«Πρέπει να εξετάσω τα δόντια σας»

Εάν έχετε αρκετές φλεγμονές στο στόμα σας, αυτό είναι ένα σημάδι, ότι ολόκληρο το σώμα σας βιώνει μια φλεγμονώδη αντίδραση. Οι ασθενείς με νόσο των ούλων έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν από κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα.

«Το οικογενειακό ιστορικό δεν είναι τόσο κακό όσο νομίζετε»

Οι περισσότεροι ασθενείς, όταν πηγαίνουν στον καρδιολόγο αναφέρουν ότι για παράδειγμα, η γιαγιά τους (που ήταν πάνω από 80 ετών) πέθανε από καρδιά. Φυσικά, αυτό δε σημαίνει ότι υπάρχει καρδιολογικό ιστορικό στην οικογένεια. Ως οικογενειακό ιστορικό, οι καρδιολόγοι ορίζουν ένα καρδιακό επεισόδιο πριν την ηλικία των 60 στις γυναίκες και πριν από τα 50 χρόνια στους άνδρες.

«Πιθανότατα δε χρειάζεται το τεστ κοπώσεως»

Οι ασθενείς ξεκινούν συνήθως τα τεστ κοπώσεως στην ηλικία των 50 και τα επαναλαμβάνουν κάθε χρόνο. Αλλά ένα τεστ κοπώσεως θα «αντιληφθεί» το 70%, ίσως και λίγο παραπάνω, της απόφραξης στον οργανισμό σας. Με απλά, λόγια, ένα τεστ κοπώσεως είναι δείγμα για τους πάσχοντες και όχι θεραπεία για τους υγιείς, όπως αρκετοί νομίζουν.

Επιπλέον, οι ειδικοί επιμένουν, ότι δεν υπάρχει κανένας ιατρικός λόγος για να κάνετε ένα τεστ κοπώσεως, εάν δεν έχετε συμπτώματα, όπως πόνο στο στήθος, δύσπνοια ή ανωμαλίες στο ηλεκτροκαρδιογράφημά σας.

«Ενδιαφέρομαι περισσότερο για την αρτηριακή σας πίεση στο σπίτι, παρά στο ιατρείο»

Πολλοί ασθενείς παρουσιάζουν υπέρταση, όταν η μέτρηση γίνεται στο ιατρείο, ενώ σε κανονικές συνθήκες στο σπίτι, η αρτηριακή τους πίεση κυμαίνεται σε φυσιολογικά επίπεδα. Ο λόγος συχνά είναι το άγχος της «άσπρης μπλούζας».

Σε τέτοιες περιπτώσεις, όπου ο ασθενής επιμένει να παρουσιάζει αυξημένη αρτηριακή πίεση, συνήθως ο γιατρός του, τοποθετεί το Holter ρυθμού ή αρτηριακής πιέσεως. Πρόκειται για έναν φορητό ηλεκτροκαρδιογράφο, που καταγράφει την ηλεκτρική δραστηριότητα της καρδιάς ενός περιπατητικού ασθενούς για 24 ώρες. Αυτή η εξέταση κρίνεται συνήθως απαραίτητη για τον έλεγχο αρρυθμιών ή της αρτηριακής υπέρτασης.

«Πείτε μου την αλήθεια: Έχετε στυτική δυσλειτουργία;»

Στην περίπτωση των ανδρών, η στυτική δυσλειτουργία είναι επίσης δείκτης της νόσου των αιμοφόρων αγγείων. Τα μικρά αιμοφόρα αγγεία είναι ένα βαρόμετρο για το τι συμβαίνει στα μεγάλα αιμοφόρα αγγεία.

«Είχατε δύσκολη εγκυμοσύνη;»

Στην περίπτωση των γυναικών, από την άλλη, η προεκλαμψία είναι ένας κρυφός παράγοντας κινδύνου για την πρόωρη καρδιοπάθεια. Η προεκλαμψία υποθάλπει ένα υποκείμενο πρόβλημα με τα αιμοφόρα αγγεία.

Το ίδιο ισχύει και για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα και το λύκο. Τα εμφράγματα είναι η νούμερο ένα αιτία θανάτου σε αυτούς τους ασθενείς και χρειάζονται επιθετική αντιμετώπιση των παραγόντων κινδύνου.
clickatlife.gr

Ένα από τα πιο τρομακτικά μονοπάτια του κόσμου

Και μόνο κοιτώντας αυτές τις φωτογραφίες νιώθεις το στομάχι σου να σφίγγεται.Παράτολμοι τουρίστες που λατρεύουν την περιπέτεια καταφθάνουν στο απόκρημνο όρος Haushan που βρίσκεται στην επαρχία Shaanxi της Κίνας για να περπατήσουν επάνω στις… σανίδες στο… τρομακτικό μονοπάτι Chang Kong.
Το μονοπάτι κατασκευάστηκε πριν από 700 χρόνια από ερημίτες που αναζητούσαν την «αθανασία» και η οποία πίστευαν ότι «ζει» βαθιά μέσα στα βουνά, αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail.
Οι σανίδες στο μονοπάτι έχουν πλάτος μόλις 30 εκατοστά, ενώ όσοι θαρραλέοι αποτολμήσουν να το διαβούν πρέπει απαραίτητα να φορούν εξοπλισμό ασφαλείας.
 Ένα από τα πιο τρομακτικά μονοπάτια του κόσμου
 Ένα από τα πιο τρομακτικά μονοπάτια του κόσμου Ένα από τα πιο τρομακτικά μονοπάτια του κόσμου
 Ένα από τα πιο τρομακτικά μονοπάτια του κόσμου
 Ένα από τα πιο τρομακτικά μονοπάτια του κόσμου Ένα από τα πιο τρομακτικά μονοπάτια του κόσμου
 Ένα από τα πιο τρομακτικά μονοπάτια του κόσμου
 Ένα από τα πιο τρομακτικά μονοπάτια του κόσμου
 Ένα από τα πιο τρομακτικά μονοπάτια του κόσμου
 Ένα από τα πιο τρομακτικά μονοπάτια του κόσμου
 Ένα από τα πιο τρομακτικά μονοπάτια του κόσμου
 Ένα από τα πιο τρομακτικά μονοπάτια του κόσμου
 Ένα από τα πιο τρομακτικά μονοπάτια του κόσμου


Παιδάκια δεν είχαν λεφτά για τον καραγκιόζη και τον είδαν από τρύπες!

Έγιναν τρεις παραστάσεις του καραγκιόζη στη Θεσπρωτία. Παρευρισκόμενοι γονείς μας μετέφεραν ένα εξαιρετικά θλιβερό θέαμα.
Παιδάκια, δεν είχαν χρήματα για να αγοράσουν εισιτήριο. Και μαζεύτηκαν στην είσοδο. Παρακαλούσαν να μπουν μέσα, μέχρι το τέλος των παραστάσεων. Δεν τα άφησαν, όμως, λόγω έλλειψης εισιτηρίου. Και τα καημένα τα παιδάκια,προσπάθησαν να δουν την παράσταση από τρύπες... Αναρωτιόμαστε: Μα, δεν τα λυπήθηκαν; Δεν συγκινήθηκαν; Δεν λύγισαν μπροστά στα παρακαλετά τους; Πώς μπόρεσαν;
katoci.com

Ενώπιον δικαστηρίου ο δολοφόνος του στρατιώτη

 Ενώπιον δικαστηρίου ο δολοφόνος του στρατιώτη
 Στο δικαστήριο θα εμφανιστεί σήμερα το πρωί ο ένας από τους δολοφόνους του νεαρού βρετανού στρατιώτη Λι Ρίγκμπι στο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα.
Στον άνδρα έχουν ήδη απαγγελθεί κατηγορίες για φόνο και αναμένεται να εμφανιστεί στη δικαστική αίθουσα στο Ουέστμινστερ, ανέφερε ένας αξιωματούχος της Βασιλικής Εισαγγελικής Υπηρεσίας όπως μετέδωσε το BBC.
«Πράκτορες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έχουν χρεωθεί τον 22χρονο Μάικλ Αντεμποβάλε για τη δολοφονία του Λι Ρίγκμπι την Τετάρτη, 22 Μαΐου» ανέφερε και η ανακοίνωση της βρετανικής αστυνομίας. Ο δεύτερος δολοφόνος ο 28χρονος Μαικλ Αντεμπολάγιο εξακολουθεί να νοσηλεύεται υπό φρούρηση σε νοσοκομείο του Λονδίνου, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.