ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Τα τάγματα εφόδου του ΣΥΡΙΖΑ εν δράσει.Ησυχία μην ξυπνήσει ο Δένδιας!

Όταν χτυπούν και ξαπλώνουν κάτω αξιωματικούς της αστυνομίας, ο ΠΡΟ-ΠΟ δε λέει λέξη, δεν κάνει συλλήψεις, δεν απαγγέλλει κατηγορίες. Τους πείραξαν οι δύο πάγκοι με τα λαθραία στην Ραφήνα. Τώρα που συριζαίοι και αντιρατσιστές χτυπούν αστυνομικούς και αμαυρώνουν εθνικές επετείους, ο άλλοτε λαλίστατος Δένδιας το έχει βουλώσει. Ντροπή σας ξεφτίλες και των δύο παρατάξεων. Δείτε το θλιβερό βίντεο και προσέξτε το στιγμιότυπο στο 0:53 που ο αριστεριστής κλωτσά και πετάει κάτω έναν ταλαίπωρο αστυνομικό, με τα ΜΑΤ να σφυράνε κλέφτικα. Φανταστείτε να ήταν Χρυσαυγίτης ο δράστης, τι σάλος θα είχε δημιουργηθεί, πόσοι πολίτες θα είχαν συλληφθεί και πόσες ακόμα ασυλίες βουλευτών θα είχαν αρθεί...

Μας «βουλιάζουν» σε ανεργία και φτώχεια!…




Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου

Με ρώτησε χτες με παράπονο ο φίλος μου, στέλεχος σε ένα από τα μεγαλύτερα Ξενοδοχειακά Συγκροτήματα της χώρας μας (ονόματα δεν λέμε για ευνόητους λόγους) στην Ελλάδα που η μόνη βιομηχανία που της απέμεινε είναι ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ εάν άκουσα ότι ο ΟΑΕΔ από Ιανουάριο του 2013 καταργεί το επίδομα ανεργίας των «εποχιακά απασχολούμενων». Φυσικά το άκουσα, όπως άκουσα ότι οι μισθοί που εισπράττουν πολλοί ξενοδοχοϋπάλληλοι δεν είναι οι «τρέχοντες» αλλά της προηγούμενης σαιζόν με…καθυστερήσεις!

Ο «φερετζές» του εργασιακού




Του Μενέλαου Γκίβαλου 

Οι τραγικές, οι καταστροφικές επιπτώσεις από τη νέα ισοπέδωση μισθών, συντάξεων και εργασιακών δικαιωμάτων διαμορφώνουν μια δική τους νομοτέλεια, μια δική τους ιστορική δυναμική, που αποδιοργανώνει το εγγενώς σαθρό κυβερνητικό οικοδόμημα, ανεξάρτητα από τη βούληση των μνημονιακών «εταίρων», οι οποίοι «επιμένουν» να φέρουν εις πέρας το «σωτήριο» έργο τους.

Η Φινλανδία τινάζει την Ευρώπη στον αέρα


 Η Φινλανδία τινάζει την Ευρώπη στον αέρα;
Κατά τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς τα δεινά της ευρωζώνης έχουν ξεδιπλωθεί μπροστά στα μάτια μας, οι διεθνείς επενδυτές έχουν πάθει ψύχωση με μια μικρή χώρα στην άκρη της περιοχής: την Ελλάδα. 
Αλλά καλά θα κάνετε να παρακολουθείτε και ένα άλλο ψαράκι στη λίμνη: τη Φινλανδία. Γιατί στη Φινλανδία, που δεν έχει δημιουργήσει πολύ δράμα, ακριβώς επειδή είναι ένα από τα ισχυρότερα μέλη της ευρωζώνης, βρίσκονται σε εξέλιξη κάποιες συναρπαστικές συζητήσεις. Πιο συγκεκριμένα, καθώς η κρίση της ευρωζώνης εξελίσσεται, κάποιες φινλανδικές επιχειρήσεις και κυβερνητικά στελέχη αναλογίζονται την έξοδο από την νομισματική ένωση.
Κανείς στη Φινλανδία δεν αναμένει αυτό να συμβεί σύντομα, αν συμβεί ποτέ. Πράγματι, οι περισσότεροι φορείς χάραξης πολιτικής είναι κατηγορηματικά αντίθετοι με την ιδέα, δεδομένου ότι πολλοί ελπίζουν ότι η κρίση περνάει σιγά σιγά. Αλλά όπως λέει ο Heikki Neimelaeinen, διευθύνων σύμβουλος του Δημοτικού Συμβουλίου Εγγύησης: « Έχουμε αρχίσει να συζητάμε ανοιχτά το μηχανισμό του ευρώ, την έξοδο, χωρίς να αναφέρει κανείς ότι θα κινήσει μια τέτοια διαδικασία.» Και αυτό , με τη σειρά του, έχει αποτελέσει το έναυσμα για περίεργες οικονομικές συζητήσεις.

Έξαλλη η Τσαπανίδου με τον Άδωνι Γεωργιάδη για τη λίστα Λαγκάρντ (Βίντεο)


 Έξαλλη η Τσαπανίδου με τον Άδωνι Γεωργιάδη για τη λίστα Λαγκάρντ (Βίντεο)
Εκτός ελέγχου βγήκε σήμερα το πρωί η Πόπη Τσαπανίδου έπειτα από έντονη λογομαχία που είχε με τον Άδωνι Γεωργιάδη για την λίστα Λαγκάρντ.
Αφορμή για το ξέσπασμα της παρουσιάστριας ήταν το σχόλιο του Άδωνι Γεωργιάδη για τον Γιώργο Τράγκα- του οποίου το όνομα περιλαμβάνεται στη λίστα- ότι είναι «δημαγωγός λαϊκιστής που παίζει με την εθνική μας καταστροφή».
Η προσωπική αναφορά του βουλευτή της ΝΔ στον Γιώργο Τράγκα προκάλεσε την αντίδραση της Πόπης Τσαπανίδου, η οποία τόνισε ότι το θέμα αυτό είναι «η παγίδα του αιώνα».

Το “φαινόμενο” Έλληνες. Οι φονείς των αυτοκρατοριών


 Το “φαινόμενο” Έλληνες. Οι φονείς των αυτοκρατοριών
Οι Έλληνες είναι μια μοναδική περίπτωση ανάμεσα στους λαούς. Ως λαός μοιάζουν με ένα φυσικό φαινόμενο, το οποίο έχει φάσεις ύφεσης και έξαρσης. Ένα φαινόμενο, που μοιάζει με τη φωτιά. Με τη φωτιά, που είναι απόλυτα ελεγχόμενη μέσα σε ένα λυχνάρι και απόλυτα ανεξέλεγκτη, όταν αρχίζει και καίει τα πάντα στο διάβα της. Αυτό το φαινόμενο, αν δεν ελεγχθεί από το σύστημα εξουσίας εγκαίρως, μπορεί να το καταστρέψει ολοσχερώς.
Mιλάμε για την ιστορική πορεία του φαινομένου μέχρι τις ημέρες μας. Δεν μιλάμε μόνον για τους αρχαίους Έλληνες, τους οποίους οι υπόλοιποι λαοί τους γνωρίζουν. Μιλάμε και για τους σύγχρονους Έλληνες. Μιλάμε και για την “άγνωστη” ιστορία των σύγχρονων Ελλήνων. Μιλάμε για μια ιστορία “ολέθρου” για τις σύγχρονες αυτοκρατορίες. Για μια ιστορία, που με μεγάλη προσοχή προσπαθούν οι σημερινοί ισχυροί να κρύψουν, γιατί δεν τους συμφέρουν οι αποκαλύψεις. Δεν τους συμφέρουν τα “κακά” πρότυπα.

Έκτακτο :Συνελήφθη ο δημοσιογράφος Σπύρος Καρατζαφέρης


 Έκτακτο :Συνελήφθη πριν λίγα λεπτά ο δημοσιογράφος Σπύρος Καρατζαφέρης
Συνελήφθη και οδηγείτε στο αστυνομικό τμήμα νέου ψυχικού ο δημοσιογράφος Σπύρος Καρατζαφέρης μετά την αποκάλυψη – “βόμβα” από την εκπομπή του , των δύο πρώην μελών της ΕΛΣΤΑΤ για τη μεθόδευση του ελλείμματος προκειμένου να οδηγήσουν την χώρα στο ΔΝΤ.


H εκτρωματική κυβέρνηση δεν μπορεί να κοροϊδεύει 11 εκατομμύρια Έλληνες!!!


Διαπραγμάτευση είπατε;;; Τι, ποιος, που, πότε και με ποιον;;;
 Διασύρει τον ... εαυτό της η Κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου- Κουβέλη!!! 
Αν υπήρχε έστω και ίχνος διαπραγμάτευσης, τότε θα μπορούσαμε να πούμε ότι και οι τρεις έκαναν μια ... τρύπα στο νερό, όπως και στη φωτό! Αλλά ούτε αυτό δεν μπορούμε να πούμε... δυστυχώς για μας!!! Αν υπήρχε έστω και ίχνος διαπραγμάτευσης, τότε θα μπορούσαμε να πούμε ότι και οι τρεις έκαναν μια ... τρύπα στο νερό, όπως και στη φωτό! Αλλά ούτε αυτό δεν μπορούμε να πούμε... δυστυχώς για μας!!! 

Γκρεμίζεται η Νέα Δημοκρατία και η Χρυσή Αυγή τρέχει προς τη δεύτερη θέση



Σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Πανά, τα αποτελέσματα έπειτα από αναγωγή είναι… 
ΝΔ 16%
ΣΥΡΙΖΑ 23,5%
ΠΑΣΟΚ 8,2%
ΑΝΕΛ 9,8%
ΧΑ 13,8%
ΔΗΜΑΡ 7,7 %
ΚΚΕ 5,5%
ΑΛΛΟ 15,5%.
Αυτό που βλέπουμε είναι ότι καταρρέει η ΝΔ και ότι σε λίγο η ΧΑ θα περάσει στη δεύτερη θέση. Οι δε μεγάλες ηλικίες που ήταν στην ΝΔ, σύμφωνα με ευρήματα της δημοσκόπησης, μετατοπίζονται προς ΧΑ.