ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Δεν βρίσκουν με τίποτα τους «180»


Τα «Επίκαιρα» είχαν ήδη τυπωθεί χτες το βράδυ, πριν αρχίσει η πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, οπότε το αποτέλεσμά της δεν ήταν γνωστό την ώρα που γραφόταν αυτό το άρθρο. Ανεξαρτήτως αυτού όμως, αν δεν έχει μεσολαβήσει εκ βάθρων ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, όλα δείχνουν ότι είναι ουσιαστικά αδύνατον να μαζέψουν 180 βουλευτές ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Βαγγέλης ΒενιζέλοςΘα πάμε σίγουρα για εκλογές!

Όσο ιδιοτελείς και κατωτάτης υποστάθμης από πλευράς πολιτικής ηθικής κι αν είναι κάποιοι...
εκ των βουλευτών, είναι άκρως απίθανο η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ να αποσπάσει κατ'  ουσίαν ψήφο εμπιστοσύνης από 180!
Με πρόσχημα την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, για το πρόσωπο του οποίου αδιαφορούν οι πάντες, η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου ζητά ουσιαστικά ψήφο εμπιστοσύνης όχι μόνο από τους 155 της ΝΔ (127) και του ΠΑΣΟΚ (28), αλλά από... 180 (!) βουλευτές προκειμένου να συνεχίσει να κυβερνά τη χώρα για ακόμη ενάμιση χρόνο, ως τον Ιούνιο του 2016.

Θα ήταν ομολογουμένως ολέθριο αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, αν, δηλαδή, Σαμαράς και Βενιζέλος συνέχιζαν να βρίσκονται στην εξουσία μέχρι να εξαντλήσουν την τετραετία τους, μην αφήνοντας τίποτα όρθιο στην Ελλάδα! Δεν υπάρχει όμως περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο - κι αυτό δεν οφείλεται μόνο στους βουλευτές που έχει το κάθε κόμμα μέσα στο Κοινοβούλιο.

Τους εγκαταλείπουν όλοι!

Δεν οφείλεται ούτε στην αδιαμφισβήτητη αντίθεση της τεράστιας πλειονότητας του ελληνικού λαού προς τη μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου. Το γεγονός όμως ότι αυτή η δικομματική έχει καταστεί  λαομίσητη επηρεάζει και τη στάση κορυφαίων οικονομικών παραγόντων, επιχειρηματιών και τραπεζιτών, οι οποίοι με διαρκώς εντεινόμενους ρυθμούς αποστασιοποιούνται από την κυβέρνηση και της γυρίζουν την πλάτη, εγκαταλείποντάς τη στη μοίρα της.

Η αποστασιοποίηση όμως της επιχειρηματικής  ελίτ της χώρας από την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ επηρεάζει σταδιακά και τη στάση της Γερμανίας. Όσο γερμανόφρων κι αν είναι η συγκυβέρνηση κι όσο πειθήνια κι αν είναι στις γερμανικές εντολές, το Βερολίνο δεν έχει ποτέ τη διάθεση να πηγαίνει με τους ηττημένους σε καμία χώρα - πόσω μάλλον σε μια ασήμαντη, μικρή χώρα όπως η Ελλάδα.

Έτσι, λοιπόν, αποστασιοποιείται και η καγκελαρία από την κυβέρνηση της Αθήνας, με τους Αμερικανούς, φυσικά, να έχουν προ πολλού γυρίσει την πλάτη σε Σαμαρά - Βενιζέλο επειδή τους θεωρούν πιόνια του Βερολίνου.

Χάνοντας όμως τη στήριξη ολοένα και μεγαλύτερου τμήματος της ελληνικής ελίτ και χωρίς τη στήριξη απέξω ούτε καν της Γερμανίας, η κυβέρνηση δεν έχει πλάτες για να κάνει χοντρά παιχνίδια υποτιθέμενων, θεωρητικά μιλώντας, εξαγορών ή εκβιασμών βουλευτών για να μαζέψει τους «180». Αν όλοι θεωρούν την κυβέρνηση περιφερόμενο άταφο πολιτικό πτώμα που σε ενάμιση μήνα θα έχει απομακρυνθεί και τυπικά από την εξουσία, προφανώς και περιορίζονται δραστικά οι δυνατότητές της να προσελκύσει 180 βουλευτές.
Κομματικοί συσχετισμοί

Επειδή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι βουλευτές τον ψηφίζουν κι όχι ο λαός, αξίζει να ρίξουμε μια ματιά στους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς δυνάμεων, στο πόσους, δηλαδή, βουλευτές έχει σήμερα το κάθε κόμμα - γιατί οι αριθμοί αυτοί διαφέρουν αισθητά από τους βουλευτές που είχε εκλέξει το κάθε κόμμα τον Ιούνιο του 2012.

Η ΝΔ, λοιπόν, όπως ήδη αναφέραμε, έχει 127 βουλευτές και το ΠΑΣΟΚ 28. Στον χώρο της αντιπολίτευσης τώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 71 βουλευτές, το δε ΚΚΕ 12, όσους και οι ΑΝΕΛ. Στη ΔΗΜΑΡ έχουν απομείνει 10 βουλευτές και στη Χρυσή Αυγή 16. Και τα πέντε κόμματα που βρίσκονται σήμερα στην αντιπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ, ΧΑ) έχουν λάβει αποφάσεις σε ανώτερο επίπεδο ότι σε καμία περίπτωση δεν θα ψηφίσουν τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας που προτείνουν Σαμαράς και Βενιζέλος. Πρωτοφανές χαρακτηριστικό αυτής της Βουλής είναι ο απίστευτα υψηλός αριθμός για την Ελλάδα των ανεξάρτητων βουλευτών, οι οποίοι ανέρχονται σε... 24!

Με δεδομένο ότι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν αποφασίσει «όχι» στον κυβερνητικό υποψήφιο, αν όλοι οι βουλευτές που έχουν απομείνει στα κόμματα αυτά τηρήσουν την κομματική γραμμή, μια απλή πρόσθεση μας δίνει την πρώτη απάντηση: 71 +12 + 10+12 + 16=121. Δεν εκλέγεται, δηλαδή, Πρόεδρος! Δεν εκλέγεται ούτε κι αν και οι 24 ανεξάρτητοι ψηφίσουν υπέρ!

Δεν είμαστε, φυσικά, αφελείς. Γνωρίζουμε ότι θα αποστατήσουν από τα κόμματά τους κάποιοι βουλευτές της αντιπολίτευσης, ανεξαρτήτως κινήτρων. Όπως γνωρίζουμε ότι ήδη 10 βουλευτές από τους ανεξάρτητους έχουν ταχθεί δημοσίως υπέρ του «όχι» και 5 ακόμη δεν έχουν γνωστοποιήσει τις προθέσεις τους.
Είμαστε βέβαιοι ότι κάποιοι από αυτούς του «όχι» και τους αμφιλεγόμενους δεν θα τηρήσουν τον λόγο τους και θα ψηφίσουν τον κυβερνητικό υποψήφιο.Έχουμε όμως την εκτίμηση ότι, καθώς το πολιτικό περιβάλλον είναι πολύ εχθρικό για την κυβέρνηση, ο τελικός ισολογισμός των βουλευτών που θα ψηφίσουν «ναι» θα υστερεί οπωσδήποτε του... μαγικού «180».
Ικεσίες και απειλές

Ο πρωθυπουργός γνωρίζει άριστα πως δεν έχει τους αναγκαίους 180 βουλευτές για να επιβιώσει πολιτικά, αλλά το παλεύει με νύχια και με δόντια, προσπαθώντας και ο ίδιος προσωπικά να πείσει βουλευτές άλλων κομμάτων να ψηφίσουν τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στο πλαίσιο αυτό κινητοποιεί και όσους ισχυρούς φορείς μπορεί να επηρεάσει.

Διασκεδαστική, στα όρια της γελοιότητας, ήταν, πάντως, η ανακοίνωση του ΣΕΒ που καλούσε τους  Έλληνες να στηρίξουν τις τράπεζες (!) με το καταπληκτικό επιχείρημα ότι... «αποτελούν πλέον οργανικό μέρος του τραπεζικού ευρωσυστήματος της τραπεζικής ένωσης»! Αυτό ήταν το φαιδρό σημείο της ανακοίνωσης του ΣΕΒ. Γιατί μόνο οργή προκαλούσε η αναμάσηση εκ μέρους του των πιο ακραίων συνθημάτων της γερμανικής Δεξιάς προκειμένου να πείσει τους Έλληνες ότι για να σωθεί η χώρα μας... καταληστέψαμε τους Ευρωπαίους πολίτες! «Θα είναι άδικο για τους Έλληνες πολίτες και τους Ευρωπαίους συμπολίτες μας που στήριξαν την οικονομία μας από την τσέπη τους να μην τηρήσουμε τα βασικά», αναφέρεται επί λέξει.

Μόνο οι έμποροι της Αθήνας αποδείχτηκαν γελοιωδέστεροι των βιομηχάνων, καθώς η κυβέρνηση τους έβαλε να απειλήσουν τον κοσμάκη ότι, αν γίνουν εκλογές, τότε αυτοί... δεν θα κάνουν εκπτώσεις!
Δεν τρομάζει ο κόσμος!

Καλπάζουν, στο μεταξύ, οι οφειλές προς την εφορία των πολιτών –αναφερόμαστε μόνο στα ληξιπρόθεσμα χρέη- γεγονός που αποδεικνύει την αδυναμία τους να ανταποκριθούν στο διαρκώς εντεινόμενο φορολογικό «γδάρσιμό» τους. Όπως προκύπτει από στοιχεία που παρουσίασε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, στις 31 Δεκεμβρίου 2012 ο κόσμος χρωστούσε στην εφορία 59,2 δις ευρώ. Έναν χρόνο αργότερα, στις 31 Δεκεμβρίου 2013, το ποσό αυτό είχε σκαρφαλώσει στα 66,4 δις ευρώ. Την 30ή Νοεμβρίου 2014 το ύψος των χρεών των πολιτών από φόρους προς το Δημόσιο είχε απογειωθεί βάσει προσωρινών στοιχείων στα 73,2 δις ευρώ και να δούμε πού θα «κάτσει» τελικά ο αριθμός αυτός φέτος.

Δεν είναι «εκτός θέματος» οι αριθμοί αυτοί. Υποδηλώνουν με τον δικό τους τρόπο την απόγνωση και την οργή του λαού μας, η οποία καθορίζει και το πολιτικό πλαίσιο της ήττας της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να αμυνθεί τρομοκρατώντας τον κόσμο ότι η Ελλάδα θα«καταστραφεί» αν ψηφιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, πάνω, μάλιστα, στην ώρα που... «άρχιζε η ανάπτυξη»!Είναι απίστευτες οι τερατολογίες που προβάλλουν οι κυβερνητικοί μηχανισμοί προπαγάνδας για να φοβίσουν τον λαό, ευελπιστώντας έτσι να μειωθεί λίγο το μίσος κατά της κυβέρνησης ώστε να μπορέσει αυτή να προσελκύσει τους 180 βουλευτές και να επιβιώσει - γιατί ξέρει πολύ καλά πως, αν γίνουν εκλογές, δεν γλιτώνει με τίποτα!

Δεν μπορεί όμως να γλιτώσει τις εκλογές με τίποτα, γιατί ο κόσμος δεν φοβάταιΠολύ πιο πανικόβλητη είναι η κυβέρνηση, που βλέπει ότι χάνει την εξουσία και την πολλαπλή και ποικιλότροπη ευημερία που η άσκηση της διακυβέρνησης χαρίζει.

Ούτε δεκαπέντε μέρες δεν τους έχουν απομείνει πια! Πριν φύγει αυτός ο χρόνος, η Ελλάδα θα οδεύει ήδη προς εκλογές, που σίγουρα θα συγκεντρώσουν τη μεγαλύτερη προσοχή από την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο που έχουν ποτέ συγκεντρώσει ελληνικές εκλογές! Όλη η Ευρώπη θα ενδιαφέρεται για την έκβασή τους, πράγμα που δεν έχει συμβεί μέχρι τώρα... 
Πηγή: Γιώργος Δελαστίκ – «Επίκαιρα»

Θέλουν Πρόεδρο, μέτρα και νέο μνημόνιο


Οι160 βουλευτές που αθροίστηκαν υπέρ της πρότασης της συγκυβέρνησης για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας – και όσοι πιθανώς προστεθούν σ’ αυτούς στις επόμενες ψηφοφορίες – θα πρέπει να είναι σαφές ότι δήλωσαν την εμπιστοσύνη τους, εκτός από τον Σταύρο Δήμα, και στην πολιτική που αυτή η κυβέρνηση ακολουθεί. Άλλωστε το διακύβευμα της προεδρικής εκλογής δεν είναι αν ο Σταύρος Δήμας θα γίνει Πρόεδρος, αλλά αν θα γίνουν...
ή όχι εκλογές.

Ψηφίζοντας υπέρ του Σταύρου Δήμα οι βουλευτές σε τελική ανάλυση προσφέρουν στη συγκυβέρνηση τη δυνατότητα να συνεχίσει την πολιτική της. Πρόκειται για μια πολιτική με σαφήνεια προσδιορισμένη, έστω κι αν το τελευταίο διάστημα έχει καλυφτεί κάτω από τη σκόνη που σηκώνεται από την εγχώρια κινδυνολογία και τις εξωτερικές πιέσεις και απειλές.

Αναμένοντας τις επόμενες δύο ψηφοφορίες, καθώς και τις όποιες πρωτοβουλίες θα αναληφθούν με στόχο την εκλογή Προέδρου και – πάνω απ’ όλα – την παράταση του βίου της συγκυβέρνησης, καλό θα είναι να έχουμε κατά νου ποια ακριβώς είναι η πολιτική που επιθυμούν εγχώριοι και ξένοι παράγοντες να συνεχιστεί πάση θυσία.

Αυτή η πολιτική μπορεί να συνοψιστεί από το σημείωμα της τρόικας προς το Eurogroup. Σύμφωνα με αυτό το σημείωμα, οι κύριοι Σαμαράς - Βενιζέλος και η κυβέρνησή τους έχουν ήδη δεσμευτεί για 17 προαπαιτούμενα, ανάμεσα στα οποία είναι:
• Αύξηση στον ΦΠΑ, δηλαδή ανατιμήσεις σε τρόφιμα, ρεύμα, ύδρευση, βιβλία, περιοδικά, εισιτήρια Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και θεάτρου.
• Αλλαγές στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα.
• Κατάργηση του ΕΚΑΣ.
• Επιτάχυνση ιδιωτικοποιήσεων.
• Αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ για τα ξενοδοχεία από το 6,5% στο 13%.
• Περισσότερες – ευκολότερες – κατασχέσεις.

Αυτό, λοιπόν, που παίζεται με την εκλογή ή μη Προέδρου της Δημοκρατίας είναι η απάντηση «υπέρ» ή «κατά» της συνέχισης αυτής της πολιτικής για την οποία έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση έναντι των δανειστών.

Με πιο απλά λόγια, το ερώτημα στο οποίο θα απαντήσουν τελικά οι βουλευτές στις επόμενες ψηφοφορίες είναι αν θα δώσουν «λευκή επιταγή» στη συγκυβέρνηση να ολοκληρώσει τη συμφωνία με τους δανειστές. Μια «συμφωνία» η οποία συνεπάγεται νέα μέτρα, νέες δεσμεύσεις, νέο μνημόνιο.
Δημήτρης Μηλάκας από το Ποντίκι

Χωρίς προνοιακό επίδομα άφησαν μέσα στις γιορτές τα ΑμΕΑ


Ενώ έρχονται γιορτές, χωρίς τα προνοιακά τους επιδόματα Νομεβρίου και Δεκεμβρίου, άφησε η κυβέρνηση τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο πρόεδρος του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Νομού Λακωνίας Παναγιώτης Αλεξανδράκης.

Τα επιδόματα αυτά είναι της τάξεως των 350 με 750 ευρώ ανάλογα με τον βαθμό αναπηρίας και δυστυχώς για την πλειονότητα αυτού του πληθυσμού της χώρας είναι...
και το μοναδικό τους εισόδημα.

Όπως επισημαίνει ο κ Αλεξανδράκης το φαινόμενο της μη καταβολής είναι Πανελλαδικό.
Μέχρι πρότινος ήταν πάγια τακτική έως και το 2013 να καταβάλλονται τα προνοιακά επιδόματα του τελευταίου διμήνου κάθε έτους εντός του Δεκέμβρη.

Συγκεκριμένα, το προνοιακό επίδομα του Νοέμβρη και του Δεκέμβρη κάθε έτους καταβαλόταν πριν τα Χριστούγεννα. Ο προφανής λόγος ήταν η ενίσχυση των Ανθρώπων με αναπηρία, σε μια περίοδο που χρειάζονταν τα χρήματα για να κάνουν γιορτές. Φυσικά η πάγια αυτή τακτική, εξυπηρετούσε και τη λογιστική ολοκλήρωση του οικονομικού έτους.

Όπως μας επισημάνθηκε στο koutipandoras.gr ανάλογη καθυστέρηση είχε σημειωθεί και για το επίδομα Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου που σε πολλές περιπτώσεις έφτασε να καταβληθεί αρχές Δεκέμβρη, μιας και πολλές Τοπικές Αρχές έπρεπε να αναπροσαρμόσουν τους προϋπολογισμούς τους ελέω λιτότητας με αποτέλεσμα τραγικές καθυστερήσεις…

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Δ.Σ. του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας φέτος, η καταβολή αποκλείεται να γίνει εντός Δεκέμβρη αλλά στα μέσα Γενάρη!

Όπως τονίζει ο πρόεδρος των ΑμΕΑ Λακωνίας, όλοι οι Άνθρωποι με αναπηρία αναμένουν αυτά τα χρήματα, τα οποία και δικαιούνται, από τα προνοιακά επιδόματα, αλλά για γραφειοκρατικούς λόγους κάτι τέτοιο είναι πρακτικά αδύνατο…

Από το koutipandoras

Να ο Ψαριανός μυρίζει μαζί με τον Τατσόπουλο... Α ρε Μακρή, κρίμα το παλτό. Αφού το μαγάρισαν αυτοί, κάψιμο θέλει. Σαν ένα τσίρκο που συχνάζουν τέτοια ζώα, αυτά τα νούμερα...


Γράφει ο mitsos175

Τι μυρίζει;
- Τί μυρίζει έτσι όμορφα;
- Ψητοί μνημονιακοί κηφήνες. Κάθονται οι δολοφόνοι της οικονομίας πάνω στα ανάμενα κάρβουνα της εκλογής προέδρου και τσιγαρίζονται με κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο. Θα τους έχουμε ως κυρίως πιάτο στις εκλογές. Κανονικά δε τρώγονται, αλλά δεν άφησαν και τίποτε άλλο να φάμε οπότε...
- Μα μυρίζει και κάτι άλλο. Η μυρωδιά...
του φόβου των τοκογλύφων, η ήττα τους, μη δίνεις σημασία...
- Όχι μόνο αυτό. Να ο Ψαριανός μυρίζει μαζί με τον Τατσόπουλο...
- Α! αυτοί; Αυτοί δε μυρίζουν. Ζέχνουν φασισμό...

Τελικά κατάλαβα πως πήδηξε τη μισή Αθήνα ο Τατσόπουλος. Το έκανε πράγματι αλλά όχι σ' ανθρώπους. Bούταγες τα ρούχα από τις μπουγάδες Πέτρο; Τα γούστα στο sex είναι υπόθεση του καθενός, ούτε είσαι ο πρώτος που του αρέσουν τα υφάσματα, αλλά δε σου είπε κανείς, ότι δεν πειράζουν ξένα πράγματα; Πως θα το φορέσει τώρα η Μακρή; Είχες και λερωμένα χέρια, ντροπή σου.

Άλλοι πάλι γέλαγαν που τους έβλεπαν. Ε φυσικά! Γελοίοι ήταν, κι αυτοί που ασχημονούσαν κι όσοι τα ανέχονταν, σαχλαμάρες έκαναν, περνούσε έτσι η ώρα στο θεατράκι της βουλής. Κωμωδία γύριζαν άλλωστε με την εκλογή καλλωπιστικού φυτού για τις παρελάσεις. Όλο τραγωδίες με μνημόνια; Μην ξανακούσω όμως το προεδρείο να λέει "πως κάνετε έτσι, θα σας επαναφέρω στην τάξη"...

Μύριζε το ρούχο και το κουτάβι του σαμαρά, ο ψαριανός. Το δάγκωσε κιόλας; Όπως όλα τα κοπρόσκυλα μυρίζουν κάτι καινούριο έτσι κι ο "αριστερός της ευθύνης". Τόσο καιρό μυρίζει τα οπίσθια των δανειστών να μη μυρίσει και κάτι διαφορετικό; Ψαριανέ δε θέλω να βάζω πλυντήριο άσκοπα, καίει πολύ ρεύμα, έλα να μυρίσεις μερικά ρούχα: Ένα παντελόνι, ένα πουκάμισο, το σώβρακο μου και δυο κάλτσες, γιατί εγώ συναχώθηκα. Έλα αγόρι μου θα σου δώσω κόκκαλο. Κι ο λαός φόλα στις εκλογές...

Τον ταΐζουν καθώς φαίνεται οι τοκογλύφοι τον κοπρίτη κι είναι τόσο χαρούμενος. Να το βγάζετε έξω από τη βουλή να κάνει την ανάγκη του. Μη λερώσει το χαλί. Πολύ φιλόζωοι οι βουλευτές. Τα αδέσποτα τα έχουν χωρίς λουρί. Στα λυσσασμένα λυκόσκυλα κάνουν ευθανασία. Στο συγκεκριμένο ένα φίμωτρο θα ήταν απαραίτητο...

Α ρε Μακρή, κρίμα το παλτό. Αφού το μαγάρισαν αυτοί, κάψιμο θέλει. Σαν ένα τσίρκο που συχνάζουν τέτοια ζώα, αυτά τα νούμερα...

ΥΓ: Για να μην παρεξηγούμαι, τα αληθινά σκυλιά είναι πιστά, χαριτωμένα, έξυπνα και χρήσιμα στους ανθρώπους. Καμιά σχέση δλδ με τα κομματόσκυλα του κοινοβουλίου... .

Οριστικό "όχι" από τον Πολύδωρα!


Οριστικό "όχι" και για τις δύο επόμενες ψηφοφορίες λέει ο Βύρων Πολύδωρας. 

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, με άρθρο του στην kontranews, αφού αναλύει τους λόγους για τους οποίους δεν ψηφίζει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καταλήγει με σαφήνεια λέγοντας πως θα ψηφίσει "όχι" για την εκλογή Προέδρου, όχι τρεις αν ήταν οι ψηφοφορίες, αλλά... δεκατρείς!

Αναλυτικά: ...
 
"Ό,τι και όπως ακριβώς δήλωσα το πρωΐ της 17.12.14. «Θα ψηφίσω κατά συνείδηση. Που είναι άγρυπνη, εθνική, χαλύβδινη και όχι πλαστική». Μεγάλη δουλειά αυτή η φοβερή εσωτερική ουσία! Άλλοι την εννοούν ως συνώνυμο της ψυχής. Τη γνωρίζουν ως έννοια και δύναμη πολύ καλά οι ήρωες, οι έντιμοι, οι πραείς, οι ενάρετοι, οι ταπεινοί άνθρωποι. Αυτοί που είναι τα ευλογημένα υποκείμενα-δέκτες των Μακαρισμών του Χριστού στην «Επί του όρους ομιλία» του. Είναι η γνωστή, η τόσο στέρεη και αναμφίβολη, που έχει μετουσιωθεί και αφομοιωθεί σε συναίσθηση και επίγνωση και σε σύστημα ισορροπίας και συνδυαστικής λειτουργίας μεταξύ τού έξω κόσμου και του εγώ.

Άνθρωποι χωρίς γνώση και επίγνωση, αμαλγαματοποιημένες με το συναίσθημα και τα άφατα κριτήρια της αποδοχής ή της απόρριψης κατ’ επιταγή του ενστίκτου της αυτοσυντήρησης δεν μπορούν να κινούνται, να πράττουν, να ενεργούν κατά συνείδηση. Γιατί δεν τη διαθέτουν.

Αλλά δεν θα κάνουμε το σημερινό σημείωμα κάτι σαν πραγματεία περί την διδασκαλία του Καρλ Γιουνγκ. Θα μιλήσουμε και πάλι πολιτικά. Άνθρωποι, συνεπώς, χωρίς συνείδηση είναι φτερό στον άνεμο. Ή τυχοδιώκτες, καιροσκόποι, καριερίστες και αρριβίστες. Φέρουν μέσα τους τη δυστυχία και την σκορπούν και γύρω τους. Έτσι συνέβη και με τους αρχολίπαρους (εξουσιολάγνους) Σαμαροβενιζέλους. Ειδικά με τον Σαμαρά η σύγκρουσή μου μαζί του είναι-ήταν καθαρά συνειδησιακή. Για λόγους αρχής και συνείδησης (δικής μου) δεν τον ψήφισα για αρχηγό της ΝΔ. Γιατί απλά είχα πεισθεί από τον πρότερο βίο του (το 1993 έριξε την κυβέρνηση του ευεργέτη του Κ. Μητσοτάκη, προδοσία, αγνωμοσύνη και φιλοκέρδεια μαζί) ότι ο εν λόγω δεν έχει αναστολές. Στη συνέχεια, είχα μαζί του σχέσεις αναγκαστικής συνύπαρξης.

Έκανα τις επιλογές μου ως βουλευτής γνώμης και παρρησίας. Προσπάθησα να εισφέρω την καθαρή και εθνωφελή άποψη, επιστημονικά, ανιδιοτελώς και χωρίς φόβο και πάθος, για να σώσω ό,τι μπορούσα. Δεν λούφαρα, ούτε εφησύχαζα. Πολεμούσα για την Πατρίδα και τον Λαό. Με αποκορύφωμα την γνώμη, απόφασή μου να μην αφήσω να περάσει η καρατόμηση του λαού, της μεσαίας τάξης, με τον τρελλό και μισαλλόδοξο φόρο ΕΝΦΙΑ, τη βόμβα υδρογόνου όχι μόνο κατά την ιδιοκτησίας, αλλά κατά της δομής της ελληνικής κοινωνίας! Διεφώνησα, διακήρυξα το δίκαιο και το σωστό, περιέγραψα το ειδεχθές του εγκλήματος, κατεψήφισα.

Με διέγραψε. Πράξη όχι απλώς καμπλεξισμού και κακίας αλλά και διάχυσης του τρόμου. Τσακίζω τον Πολύδωρα. Άρα, δεν λογαριάζω κανέναν. Γονατίστε άπαντες. Δεν γονατίσαμε. Προχθές ψηφίσαμε. Το τέλος της εποχής της συμμορίας των υπερφίαλων αλαζόνων. Που τη διευρύνουν και με μεταγραφές εκ του εξωτερικού, όπως π.χ. του οινόφλυγος Λουξεμβούργειου υποδίκου και του Γάλλου νεκροθάπτου της Γαλλικής οικονομίας. Λυσσασμένα σκυλιά που σαν αγέλη εφορμούν κατά του ελληνικού λαού που κακοτύχησε από ηγεσία. Οι «καταληψίες» ήθελαν λέει να βγάλουν Πρόεδρο!!!

Υστερόγραφο: Με ρώτησαν την ερώτηση των ευτελών κριτηρίων. Θα ψηφίσετε «παρών» και στις τρεις εκλογές; Απήντησα. Και στις «δέκα τρεις». Και ό,τι λέω, το εννοώ."


Από parapolitika

Ο επιθεωρητής Ζούλας δεν καταλαβαίνει τη διαφορά μεταξύ δωροδοκίας και δωροληψίας!

Πόσα κιλά ηλίθιος πρέπει να είσαι για να ζητάς να προσημειωθούν αυτά που θα... πάρεις; Κωνσταντίνος Ζούλας, με IQ... http://fb.me/1S1MUc8c7 


Κατά τον γνωστό δημοσιογράφο της Καθημερινής, τα προσημειωμένα χρήματα τα δίνει αυτός που δωροδοκείται και όχι αυτός που δωροδοκεί!

Ιδού το σχόλιό του στο twitter του δημοσιογράφου, σχετικά με την καταγγελία του Π. Χαϊκάλη: ...
Ο Κ. Ζούλας ανέμενε, προφανώς, να προσημειώσει τα χρήματα όχι ο «μεσάζων» αλλά ο δωροδοκούμενος! Για να βοηθήσουμε στην αποφυγή ανάλογη αστοχίας εκ μέρους του Κ. Ζούλα στο μέλλον, εδώ ο ορισμός της δωροδοκίας και εδώ της δωροληψίας.

Από left

Αντωνάκη... τα έξυπνα πουλάκια, πιάνονται από τη μύτη

Κίνηση ΜΑΤ από ΑΝΕΛ για μπλοκάρισμα εξαγοράς νέων βουλευτών... Τι απομένει στη δωσίλογη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ; Να γίνει άμεσα ΕΔΕ για τις καταγγελίες των ΑΝΕΛ...

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΪΚΑΛΗ


Ο απόλυτος τρόμος. Απόψε στο σκάι!

ΡΕ ΤΟΝ ΦΟΥΚΑΡΑ ΤΟΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟ!!!

Από τα πιο δύσκολα επαγγέλματα είναι αυτό του υδραυλικού.
.δείτε τι τραβάει  ο άνθρωπος ξεβουλώνοντας ένα
λούκι....

Βρέθηκαν οι πλούσιες κυρίες της Βαρβακείου !

Success Story -> ΕΛΣΤΑΤ: "Το 75,1% των ανέργων είναι διατεθειμένο να δουλέψει ακόμη και για φιλοδώρημα"


ΕΛΣΤΑΤ: Στο 25,5% η ανεργία - το 75% ψάχνει πάνω από χρόνο για δουλειά!
Στο 25,5% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα το γ΄ τρίμηνο εφέτος, με τον αριθμό των ανέργων να ανέρχεται σε 1.229.370 σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ποσοστό των μακροχρόνια ανέργων (αυτοί που αναζητούν μάταια εργασία για 12 μήνες και πάνω) εκτινάχθηκε στο 75,4% του συνόλου των ανέργων. Ενώ, το 75,1% των ανέργων είναι διατεθειμένο να δουλέψει ακόμη και με μερική απασχόληση και, ουσιαστικά, με «φιλοδώρημα» αντί...
για κανονικό μισθό.

Παράλληλα, ένας στους δύο νέους έως 24 ετών είναι άνεργος, παρά τα πεντάμηνα προγράμματα απασχόλησης, και ειδικά στις νέες γυναίκες, το ποσοστό ανεργίας φτάνει στο 56,6%. Πολύ υψηλή, στο 39,7% είναι ανεργία και στην πλέον παραγωγική ηλικία των 25- 29 ετών.

Ειδικότερα, το γ΄ τρίμηνο εφέτος, το ποσοστό ανεργίας ήταν 25,5%, έναντι 26,6% του β΄ τριμήνου εφέτος και 27,2% του αντίστοιχου τριμήνου του 2013. Ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 1.229.370 άτομα και μειώθηκε κατά 4% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 6,9% σε σχέση με το γ΄ τρίμηνο του 2013.

Από toxwni

Θα μας πάρουν τα σπίτια οι τράπεζες για να μην τα πάρουν οι κομμουνιστές... Όμως, δεν θα πέσουμε εύκολα κι αμαχητί... Μολών Λαβέ... κι όποιον προλάβει να πάρει πρώτο ο χάρος!

Θα ανέβουν τα spreads, θα υπάρξει πιστωτικό γεγονός, θα διαμαρτυρηθούν οι αγορές. Δεν καταλαβαίνετε τι σημαίνουν όλα αυτά; Ούτε αυτοί που τα λένε τα καταλαβαίνουν. Δημιουργούν ένα κλίμα φόβου, αφού πρώτα όρισαν τα εικονίσματα και τους αγίους που πρέπει να φοβόμαστε. Και αυτοί είναι, ναι, οι αγορές.

Ελάχιστοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μπορούν να αναλύσουν τους όρους αυτούς και... πολύ περισσότερο να τους κατανοήσουν. Αλλά και η δυνατότητα να κατανοήσεις κάτι δύσκολο δεν σημαίνει και κατανόηση της αλήθειας. Η οικονομική κρίση, που ξέσπασε το 2008, ήταν αποτέλεσμα ακριβώς των αγορών, που κάποιοι θεωρούσαν ότι κατανοούν με την ίδια άνεση που ο Βενιζέλος θεωρεί ότι κατανοεί τη σπουδαιότητά του.
Οι αγορές δεν είναι τίποτα άλλο από την πιο ακραία έκφραση του καπιταλισμού, που λειτουργεί ως ιπποδρομιακό στοίχημα και ανακυκλώνεται μαζί με τη στενή ομάδα ανθρώπων που ανακυκλώνει.Δεν δημιουργεί τίποτα παραγωγικό. Μέσα από μια ελιτίστικη κυνική συμπεριφορά μεταφέρει όργανά του από το πολιτικό σύστημα στην οικονομική σκακιέρα, και αντίστροφα, για να ικανοποιήσει συγκεκριμένα συμφέροντα.
Τραπεζίτες γίνονται υπουργοί και υπουργοί περνάνε όταν τελειώνει η αποστολή τους στη διοίκηση των οργάνων της οικονομικής ελίτ, σε μια αέναη προσπάθεια αναδιανομής του πλούτου και συγκέντρωσης σε χέρια ελάχιστων.
Από κάτω επικρατεί η λιτότητα, την οποία βαφτίζουν προσαρμογή, δημοσιονομική σταθερότητα, ανταγωνιστικότητα. Ο μοναδικός τρόπος για να πειστούν τα θύματά της να την αποδεχθούν είναι να πιστέψουν πως είναι ένοχοι και κινδυνεύουν με τα χειρότερα.

Οι σύγχρονοι δούλοι και κολλήγες παραμένουν διασυνδεδεμένοι με τον αφέντη μέσα από την τηλεόραση, το iphone , τον καταναλωτισμό, που αντικαθιστά οικουμενικές αξίες. Αυτό που θες δεν είναι αυτό που χρειάζεσαι αλλά αυτό που εκπαιδεύεσαι να έχεις ανάγκη. Ακόμη και σε επίπεδο πολιτικής λειτουργίας, ο κόσμος μαθαίνει να έχει ανάγκη το πολιτικό σύστημα που σιχαίνεται.
Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι ολόγυρα, που αναρωτιούνται τι θα γίνει η Ελλάδα χωρίς Βενιζέλο, Σαμαρά και Βούλτεψη. Αν τους ρωτήσεις τι γνώμη έχουν για αυτούς, θα σου πουν τη χειρότερη. Αλλά παρ’ όλα αυτά φοβούνταιπώς θα είναι οι διάδοχοί τους από μια άλλη κυβέρνηση.
Στημένοι μπροστά στην τηλεόραση, φοβούνται με τους φόβους που τους δανείζει ο αρχισυντάκτης του Mega. «Θα καταρρεύσει η χώρα;», «θα αδειάσουν τα ATM;», «θα μας πάρουν τα σπίτια οι κομμουνιστές;»

Οι μοναδικοί που μπορούν να πάρουν τα σπίτια είναι οι τράπεζες και αυτοί που άδειασαν τα ΑΤΜ, είναι όσοι κυβέρνησαν και άδειασαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς από τις οικονομίες μιας ζωής. Αλλά το δίλημμα μεταστρέφεται.

Στα χωριά του 'Εβρου ανησυχούν ξαφνικά για τα δημοσιεύματα των Financial Times και στην Πάτρα επικρατεί σοκ για τις δηλώσεις ΓιούνγκερΚάποιος αναλυτής της μακρινής  Γερμανίας έβγαλε χρησμό για το Crexit και ανησυχούν τα Τρίκαλα. Δεν πρόκειται για αστείο αλλά για προπαγάνδα. Σε αποσυνδέουν από το τι πιστεύεις, τι θέλεις, ποιο είναι το συμφέρον σου και σε κάνουν απλώς να φοβάσαι. Και πάντα φοβάσαι το άγνωστο μέλλον περισσότερο ακόμη και απ’ το τραγικό και γνωστό σου παρελθόν.
Έτσι συνεχίζουν να κυβερνούν. Επικαλούνται τις αγορές, τους ευρωπαίους αξιωματούχους, πουμεταξύ μαρτίνι και πούρου κάνουν μια δήλωση για την Ελλάδα, προσπαθώντας να θέτουν τον εαυτό τους έξω από κρίση και σύγκριση.

Δεν θα πουν ποτέ «είμαστε καλύτεροι», γιατί θα βάλουν σε λειτουργία τηλογική και τα αντανακλαστικά.
Θα λένε συνεχώς «πρέπει να φοβάστε τους άλλους». «Γιατί θα αντιδράσουν οι αγορές και θα ισοπεδώσουν τη χώρα». 

Αλλά κάποια στιγμή Σαμαράς και Βενιζέλος  πρέπει να αποφασίσουν:Είναι οι αγορές παντοδύναμες, και γι’ αυτό έχουν μετατραπεί σε δούλους και υποτακτικούς τους, ή αδύναμες και φοβούνται μήπως έρθει ο ΤσίπραςΟπότε φαντάζομαι και θα μας πάρουν τα σπίτια οι κομμουνιστές, δεν θα λιώνουν τα παγάκια και μπορεί να κόψει το γάλα στα αιγοπρόβατα, που ετοιμάζονται να σώσουν τη χώρα με το σωστό άρμεγμα, σύμφωνα με το εκλογικό πρόγραμμα που θα εκπονήσει ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Πηγή: Κώστας Βαξεβάνης – Hot Doc

Καλοστημένο ψέμα οι πλούσιες κυρίες που μοιράζουν κρέας στην Βαρβάκειο


ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ 
Δέκα καλές... νεράιδες εμφανίστηκαν και στην πασχαλινή αγορά των κρεοπωλείων της Βαρβακείου, μοιράζοντας κρέατα αξίας τουλάχιστον 40.000 ευρώ σε φτωχούς καταναλωτές.
Η «παραμυθένια» ιστορία των Χριστουγέννων επαναλήφθηκε και το Πάσχα. Οπως όμως καταγγέλλουν με νόημα κρεοπώλες: «Αυτές οι πλούσιες κυρίες όλο στα ίδια και τα ίδια καταστήματα μπαίνουν. Στα δικά μας ποτέ...».

Μοιάζει με παραμύθι... Και πώς να μη μοιάζει, όταν αυτό εκτυλίχθηκε για δεύτερη φορά με τον ίδιο τρόπο και κυρίως χωρίς κανένας να μπορεί να το αποδείξει. Αυτό που είναι πια γνωστό είναι ότι το...αφηγούνται συγκεκριμένα χείλη.
Η πρώτη φορά ήταν παραμονές των περασμένων Χριστουγέννων, όταν, τότε, πέντε κυρίες έκαναν απόβαση στην αγορά των φτωχών και δώρισαν γαλοπούλες αξίας 20.000 ευρώ. Η διαφορά στα ποσά έχει να κάνει με το είδος και το βάρος του κρέατος. Τη Μ. Τετάρτη μοίρασαν αρνιά και τις παραμονές των Χριστουγέννων γαλοπούλες. Ισως έχει να κάνει και με τον αριθμό των γυναικών: δέκα το Πάσχα, πέντε τα Χριστούγεννα. Οι ευαίσθητες κυρίες που βγαίνουν βόλτα για... χορηγίες στη Βαρβάκειο Αγορά δεν είναι τίποτα άλλο από μια καλοστημένη ιστορία, ένα «ψεματάκι» στην προσπάθεια των κρεοπωλών να προσελκύσουν κόσμο στα μαγαζιά της οδού Αθηνάς: «Πενία τέχνας κατεργάζεται» και όπου «πενία» η πτώση των πωλήσεων λόγω της κρίσης και όπου «τέχνας» το παραμύθι με τις κυρίες και τα τζιπ...
Μια ιστορία, λοιπόν, που διοχετεύεται στον Τύπο, αρχικά σε ένα μέσο ενημέρωσης, ως «αποκλειστικό θέμα», τις γιορτινές μέρες, τότε δηλαδή που η Βαρβάκειος αγορά προσπαθεί να κάνει τζίρο. Αμέσως αμέσως γίνεται αναπαραγωγή του θέματος από τα περισσότερα ειδησεογραφικά sites.
«Πες, πες», σου λέει, όλο και κάποιος θα «τσιμπήσει» και θα κατέβει να ψωνίσει. Αν και όπως καταγγέλλουν με νόημα κρεοπώλες: «Αυτές οι πλούσιες κυρίες όλο στα ίδια και τα ίδια καταστήματα μπαίνουν. Στα δικά μας ποτέ...».
Ποιο είναι το «παραμύθι» των Χριστουγέννων και του Πάσχα; Ας πιάσουμε αυτό που διέρρευσε τη Μ. Τετάρτη. Γύρω στις 10 το πρωί στην κρεαταγορά της Βαρβακείου εμφανίζονται δύο πολυτελή μαύρα τζιπ, τα οποία σταματάνε απότομα μπροστά στην είσοδό της, από τη μεριά της οδού Αθηνάς, και οι οδηγοί τους παρκάρουν με «κοφτές» τιμονιές. Δέκα κυρίες βγαίνουν αστραπιαία και συνοδευόμενες από γεροδεμένους νεαρούς άντρες, που είναι η ασφάλειά τους, μπαίνουν στην ιστορική δημοτική αγορά.
Λεπτομέρεια: Στην παραμυθένια αφήγηση δεν αποσαφηνίστηκε πώς είναι δυνατόν σε δύο τζιπ να χωρούν δέκα γυναίκες και άντρες της προσωπικής τους ασφάλειας. Οι γυναίκες κάθονται δίπλα στα ταμεία των καταστημάτων που επέλεξαν. Μπαίνουν οι καταναλωτές κι εκείνες με... το μάτι «κόβουν» αν είναι άποροι, χαμηλόμισθοι ή άνεργοι. Οταν διαπιστώνουν πως κάποιος πελάτης του καταστήματος δεν έχει χρήματα, τον προτρέπουν να ψωνίσει μεγαλύτερες ποσότητες κρέατος, διαβεβαιώνοντας πως θα πληρώσουν εκείνες τη συνολική αξία.
Σαν «καλές νεράιδες», οι γυναίκες αυτές δωρίζουν αρνάκια και κατσικάκια αλλά και συκωταριές για το κοκορέτσι και τη μαγειρίτσα. Μία άλλη εκδοχή που ακούστηκε, επίσης, για τις συγκεκριμένες κυρίες, είναι πως μπήκαν και στα ιχθυοπωλεία της Βαρβακείου «κερνώντας» τα ψάρια για τη νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας. Ποτέ το παραμύθι δεν εξιστορείται με το ίδιο... μενού στους δημοσιογράφους που ρωτούν με ενδιαφέρον. Σε άλλους έχει ψάρια και σε κάποιους κρέας.
«Ινκόγκνιτο»
Ποιες είναι, όμως, αυτές οι μυστηριώδεις γυναίκες; Γιατί κάνουν δωρεές χιλιάδων ευρώ; Ο αστικός μύθος λέει ότι είναι διοικητικό προσωπικό από μεγάλη επιχείρηση στον κλάδο της υγείας. Αλλοι υποστηρίζουν ότι προέρχονται από ξένη πολυεθνική εταιρεία που δραστηριοποιείται επίσης στη χώρα μας. Λόγω των Αγιων Ημερών οι επιχειρηματικοί όμιλοι επιλέγουν αυτόν τον τρόπο, «ινκόγκνιτο» μακριά από το φως της δημοσιότητας, να κάνουν χορηγίες.
Τη Μεγάλη Τετάρτη, οι δέκα γυναίκες έμειναν στα κρεοπωλεία της Βαρβακείου για περίπου δυόμισι ώρες. Μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι κάθονταν δίπλα στα ταμεία και όσοι πέτυχαν τη στιγμή για ψώνια... ήταν κυριολεκτικά τυχεροί. Μα ακόμη πιο τυχεροί ήταν οι κρεοπώλες. Οι οποίοι μέσα σε δύο ώρες έκαναν τζίρο 40.000 ευρώ, σύμφωνα με τις μαρτυρίες. Δηλαδή πουλήθηκαν 570 αρνιά μέσα σε δυόμισι ώρες. Ο υπολογισμός έγινε με αρνάκια 10 κιλών, αξίας γύρω στα 7 ευρώ το κιλό. Πραγματική πρόωρη... Ανάσταση!
Τι απέγινε τελικά με τις νονές; Το σενάριο θέλει τους άντρες της ασφάλειάς με το που είδαν κάμερες να πλησιάζουν να ειδοποίησαν τις γυναίκες, οι οποίες επιβιβάστηκαν στα τζιπ και να εξαφανίστηκαν με κατεύθυνση την Ομόνοια. Κάποιοι λένε ότι το ένα όχημα πήγε προς την Ομόνοια και το άλλο προς το Μοναστηράκι. Κάπως έτσι είχαν γίνει καπνός και τα Χριστούγεννα...
Ψεύτικες ή αληθινές οι δύο ιστορίες; Τα συμπεράσματα βγαίνουν αβίαστα... Τα κρεοπωλεία της δημοτικής αγοράς της Αθήνας έχουν βιώσει με τη σειρά τους τις επιπτώσεις της τεράστιας οικονομικής ύφεσης. Ετσι, με το ζόρι οι επιχειρηματίες βγάζουν τα έξοδά τους. Η επέκταση των σούπερ μάρκετ και η άνθηση των συνοικιακών κρεοπωλείων έχουν κόψει τη δουλειά των καταστημάτων της Βαρβακείου Αγοράς. Κάποτε οι κρεοπώλες διαμαρτύρονταν έντονα για την παρουσία των καναλιών, καθώς έδιωχναν τον κόσμο... Επίσης ενοχλούνταν και από τους ελέγχους...
Κάποιοι λοιπόν, εν μέσω κρίσης και οικονομικής δυσκολίας, ίσως σκέφτηκαν να αφηγηθούν την παραμυθένια ιστορία, επιδιώκοντας να προσελκύσουν με τον τρόπο αυτό καταναλωτές, οι οποίοι, «πού ξέρεις, μπορεί να σκοντάψουν πάνω στις καλές νεράιδες» και να κάνουν τζάμπα Πασχαλιά. Και το κυριότερο, τώρα που οι δημοσιογράφοι και οι κάμερες δεν προτιμούν τόσο πολύ τη Βαρβάκειο, κάποιοι καταστηματάρχες ενδέχεται να βρήκαν τρόπο για να τους φωνάξουν ξανά. Τώρα δεν ενο­χλούν...

Είπαν γι' αυτές
Τις έστειλε μεγάλη ξένη πολυεθνική
Τα Χριστούγεννα οι κυρίες ήταν πέντε, προτίμησαν και πάλι τα κρεοπωλεία, αδιαφόρησαν... για τα μανάβικα και τα ιχθυοπωλεία, κάθισαν δίπλα στα ταμεία και δώριζαν γαλοπούλες και χοιρινές μπριζόλες. Ντυμένες με γούνες και δερμάτινα, πάντα συνοδευόμενες από τους νεαρής ηλικίας «σωματοφύλακες», εισέβαλαν γρήγορα σε κρεοπωλεία της οδού Αθηνάς. Και τότε πέρναγαν από... face control τους πελάτες. Οταν έβλεπαν μανάδες με τα παιδάκια τους, οι οποίες μετρούσαν ένα προς ένα τα κέρματα, τότε τους δώριζαν τη γαλοπούλα...
Η αξία των κρεάτων που πρόσφεραν οι κυρίες αυτές ήταν τουλάχιστον 20.000 ευρώ, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, όπως και το Πάσχα, αφηγητή του σύγχρονου παραμυθιού...
Οι πέντε κυρίες και πάλι εξαφανίστηκαν, όχι πριν το ρολόι δείξει μεσάνυχτα, αλλά πριν από την εμφάνιση των ενοχλητικών δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων τους. Πάλι, αυτές οι γυναίκες, οι οποίες έκαναν μικρότερο τζίρο, λόγω της ελαφρύτερης σε βάρος γαλοπούλας απ' ό,τι ένα αρνί, είχαν πάρει εντολή κατά κάποιους από την επιχείρηση του κλάδου υγείας και κατά άλλους από τη μεγάλη ξένη πολυεθνική εταιρεία. Κερδισμένοι, τα Χριστούγεννα, πάλι οι άποροι καταναλωτές αλλά κυρίως οι κρεοπώλες...

Τα τηλέφωνα πήραν φωτιά
Η κοσμική Αθήνα ματαίως ψάχνει να βρει ποιες είναι
Παντελή άγνοια δηλώνουν για άλλη μια φορά εκπρόσωποι των κοσμικών κύκλων της Αθήνας σε ό,τι αφορά την ταυτότητα των «κυριών με τα τζιπ». Από το πρωί της Μ. Τετάρτης, όταν έγινε γνωστό ότι οι άγνωστες με τα... γεμάτα πορτοφόλια εμφανίστηκαν, όπως και τα περασμένα Χριστούγεννα, στη Βαρβάκειο, τα τηλέφωνα πήραν «φωτιά». Ανθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις της αθηναϊκής social life διαβεβαίωναν την εφημερίδα μας πως όχι μόνο δεν γνώριζαν οτιδήποτε θα μπορούσε να διαφωτίσει την ταυτότητα των «αόρατων» φιλάνθρωπων αλλά ήταν σχεδόν βέβαιοι ότι η επιδρομή... αγάπης στην κρεαταγορά, αν συνέβη ποτέ, αποκλείεται να έγινε όπως περιγράφηκε. Μάλιστα κάποιοι εύλογα αναρωτήθηκαν: «Στην Ελλάδα σήμερα τίποτα δεν μένει κρυφό. Βλέπεις πως με ένα κινητό καταγράφονται τα πάντα, κάθε κίνησή σου θετική ή αρνητική.

Τα παράδοξα
Γίνεσαι πρωτοσέλιδο και σε βγάζουν στα κανάλια χωρίς να το καταλάβεις! Πώς είναι δυνατόν δέκα γυναίκες, οι οποίες καταφθάνουν με πολυτελή αυτοκίνητα στη Βαρβάκειο, έναν χώρο που σφύζει από κίνηση, να μοιράζουν χρήματα στους πολίτες... και μέσα σε τόσο κόσμο να μη βρεθεί ούτε ένας να τις βγάλει έστω μια φωτογραφία με το κινητό του; Και μάλιστα για δεύτερη φορά, αφού και από την «επίσκεψή» των Χριστούγεννων πάλι δεν βρέθηκε κανείς να απαθανατίσει το όλο σκηνικό».Τότε, πίσω από τη εμφάνιση των «κυριών με τα τζιπ» είχε διαδοθεί ότι βρισκόταν μια ισχυρή επιχειρηματική οικογένεια της χώρας, φήμη όμως που γρήγορα αποδείχθηκε αβάσιμη.
«Δεν σημαίνει βέβαια ότι είναι μύθος η ιστορία, όμως είναι μεγάλη σύμπτωση για δεύτερη φορά να μην υπάρχει κάποιο στοιχείο ή φωτογραφία για εκείνες και να ψαχνόμαστε μεταξύ μας. Μπορεί βέβαια αν όντως είναι αληθινό το συμβάν να μην πρόκειται για κάποιες επώνυμες κυρίες. Στον χώρο μας πάντως όπου και αν ρωτήσαμε δεν μπορέσαμε να μάθουμε ούτε ένα όνομα έστω και ως πιθανότητα».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ από imerisia, μέσω "Το Γρέκι"

Μελάς - Μελάς - Αντώνης Σαμαράς! Ο τύπος που φοράει παντελόνια για να κρύβει τα στριγκάκια... τα 'δωσε όλα! Μελάς, το μεγαλείο σου! ... Η τρόικα ζήτησε να εκλεγεί ο Πρόεδρος με 160!


Παλιά λέγαμε «Καλά σαράντα». Τώρα λέμε «Καλά 160»
Mοσκοβισί και Γιούνκερ παρακολουθούσαν τηλεοπτικά μαζί την ψηφοφορία. Οταν είδε το 160 ο Γιούνκερ έσκυψε και είπε: «Εκλο-YES».

♦ Παλιά λέγαμε «Καλά σαράντα». Τώρα λέμε «Καλά 160».

♦ Ο Βενιζέλος είπε ότι συζητάει τα πάντα, για να μη γίνουν εκλογές. Με εκλογές νιώθει σαν τη γαλοπούλα πριν από τα Χριστούγεννα, σαν το αρνί πριν από το Πάσχα, σαν κοντοσούβλι που είναι στο πιάτο του και είναι έτοιμος να το αρπάξει και να το... δαγκώσει.
♦ Τις δηλώσεις Σαμαρά έξω από τη Βουλή δεν τις άκουσα. Ακουγόταν ταυτόχρονα και ήχος ελικόπτερου.
♦ Ο Μελάς είπε ότι θα ψηφίσει θετικά τις άλλες δύο φορές. Το πλάνο δεν ήταν ολόκληρο για να δούμε αν φορούσε κολάν.
♦ Η επιχείρηση τρομοκράτησης απέτυχε πλήρως. Στις άλλες ψηφοφορίες η Ν.Δ. πρέπει να αρχίσει επιχείρηση όχι τρομοκράτησης, αλλά κωμικοποίησης. Να δείχνει συνέχεια βίντεο με τη Βούλτεψη, τσιρίδες από τον Αδωνι, τέτοια γελοία. Μπορεί να πέσει καμιά ψήφος παραπάνω με αυτόν τον τρόπο, αλλά με τίποτα 180.
♦ Αν συνεχιστεί η επιχείρηση τρομοκράτησης, η κυβέρνηση θα πάρει λιγότερες ψήφους στη δεύτερη. Ο Σαμαράς, ο Γιακουμάτος, ο Κυριάκος, ο Ντινόπουλος ο Βορίδης μπορούν να τρομοκρατήσουν πλέον λιγότερο από όσο ο Μίκι Μάους, ο Μπαγκς Μπάνι, ο Ντόναλντ Ντακ, ο Ντινοπουλίξ και ο Τσεκουρίξ.
♦ Ο Ψαριανός δωροδοκήθηκε καθαρά. Του έδωσαν δύο εκατομμύρια αμάνικα μπουφάν για να αλλάξει αυτό το μπεζ που φοράει 30 χρόνια. Εχει πάει κι έρθει στη μόδα τέσσερις φορές.
♦ Στην πρωινή κρίσιμη συνάντηση Κώστα Μητσοτάκη - Καμμένου, έγιναν δύο αντίθετες προτάσεις από τον επίτιμο:
1. Είναι ζήτημα τιμής οι 180 βουλευτές, γιατί το 180 είναι ο αγαπημένος του αριθμός, γιατί τόσο θα επιζήσει ο ίδιος και να ψηφίσει Δήμα.
2. Να μην ψηφίσει με τίποτα Δήμα και Σαμαρά και θα τον κάνει διασημότερο και από τον Σιμπιλίδη.
♦ Γέμισαν χαρούμενες χρυσαυγουλίτικες φωνούλες οι διάδρομοι της Βουλής. Ηταν υποδειγματικοί, μετέφερε ο ΣΚΑΪ. Δεν αναφέρθηκε καμία επίθεση ή εγκληματική ενέργεια. Eγραψε πάντως κοινοβουλευτική ιστορία το γλωσσόφιλο Ζαρούλιας-Μιχαλολιάκου.
♦ Τέτοιο πένθος σε όλα τα κανάλια δεν το έχουμε ξαναδεί. Αύριο όλοι στα τριήμερα. Κορυφαία μοιρολογήτρα η Σία Κοσιώνη. Ο Πρετεντέρης το περίμενε φαίνεται και γι' αυτό άφηνε μούσι τόσο καιρό.
♦ Εκανε όμως τη σοβαρότερη πολιτική τοποθέτηση. Θα μεσολαβήσουν, σχολίασε, Χριστούγεννα, κουραμπιέδες, γαλοπούλες. Και πακέτα ενδεχομένως.
♦ Το πειστικότερο συναινετικό επιχείρημα ήταν του Αλέξη Παπαχελά: «Εδώ τα βρήκαν σήμερα Κούβα και Αμερική». Να γίνουμε Κουβαντάναμο.
♦ Ο Τσίπρας δεν φαινόταν κατενθουσιασμένος. Μου το εξομολογήθηκε ο ράφτης του. Του τηλεφώνησε για το πρωθυπουργικό κοστούμι και του απάντησε: «Ασ' το ακόμα, Ελλάδα είναι, δεν ξέρεις τι γίνεται».
♦ Απίστευτο. Ψηφίσαμε για τον Σταύρο Δήμα και τελικά το θέμα ήταν ο Μελάς και ο Πρετεντέρης.
♦ Ο Πρετεντέρης ζήτησε δωρεές-στεφάνια να κατατεθούν σε κοινωφελή ιδρύματα.
♦ Ο Μελάς δήλωσε υπερήφανος ότι ψήφισε 20% αρνητικά και το υπόλοιπο 80% θα ψηφίσει στις δύο άλλες ψηφοφορίες, θετικά. Τον λόγο δεν τον εξήγησε. Γίνονται υποθέσεις:
1. Το 20% είναι η προκαταβολή.
2. Εχει στεγνώσει η αγορά.
3. Δεν έχουν έρθει τα αεροπλάνα-φορτηγά του Στουρνάρα.
4. Μας δουλεύει άγρια.
5. Μένει στην Ιστορία ως ο βουλευτής-σύμβολο του Κοινοβουλίου από υπάρξεώς του.
♦ Εννοείται ότι κυκλοφόρησαν κιόλας τα συνθήματα:
1. Μελάς - Μελάς - Αντώνης Σαμαράς!
2. Μελάς, το μεγαλείο σου!
Εκτακτο, αλλάζουν όλα: Η τρόικα ζήτησε να εκλεγεί ο Πρόεδρος με 160.
Λάκης Μπέλλος από efsyn, μέσω "Το Γρέκι"

Eμπλέκουν τον Αθανασίου οι υποκλοπές για τα στημένα! Σιγά την αποκάλυψη... Εδώ κοτζάμ πρωθυπουργός δίνει εντολές στους δικαστές ποιον να γαμήσουν... Και δεν βρέθηκε ένας δικαστης να πει "άντε γαμήσου πουσταρά" και να κλείσει κατάμουτρα το τηλέφωνο!


Ρε πουσταράδες, κραγμένοι πισωγλέντηδες... εσείς θέλετε να σώσετε την πατρίδα μας; Χυδαίοι αλήτες στο μπουρδέλο τη βουλή!

Ακραίος σεξισμός από τα έδρανα της βουλής με προεξάρχοντες "αριστερούς της ευθύνης"!
Σχετικά:

Ψαριανός... Τατσόπουλος... στερημένοι σεξουαλικά και ουσιαστικά πισωγλέντηδες... το παίζουν αρσενικά με το παλτό της Μακρή! Αυτό είναι το "πολιτικό" επίπεδο στο μπουρδέλο της κατοχικής βουλής!

Ραχήλ Μακρή: "Η φύση είναι σοφή. Όταν επέρχεται οποιαδήποτε είδους ανικανότητα ενός οργάνου, προσπαθεί να αντικαταστήσει τα αποτελέσματα της λειτουργίας του από άλλα όργανα λιγότερο ή περισσότερο σχετικά".
Απάντηση που γαμάει και δέρνει!
Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr

Όπου ακούς πολλούς προστάτες... θα 'χει πολλές πουτάνες!

Δικαστές... τρόπος του λέγειν... είστε ή δεν είστε ξεφτίλες και δωσίλογοι; Τι επιτάσσει το Σύνταγμα, ρ΄πομπες ξεκούμπωτες; Έρευνα ΣΟΚ: Το 44,7% των καρκινοπαθών δεν μπορεί να λάβει τα φάρμακα του - 1 στους 3 δεν μπορεί να επισκεφθεί γιατρό


Σύνταγμα της Ελλάδας, που ξεφτίλισαν, καταπάτησαν οι δικαστές, στις εντολές της δωσίλογης κατοχικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, των τραπεζοϋπαλλήλων του 4ου Ράιχ!
Ρόμπες ξεκούμπωτες, ξεφτιλισμένους... είναι χαρακτηριστικά που ακόμη κι ο ΓΓ της κυβέρνησης στοιχειωθέτησε και οι "δικαστές" ως κότες, δεν τον κάλεσαν να κάτσει στο σκαμνί και συνεπώς αποδέχτηκαν!

Με τα πιο μελανά χρώματα αποτυπώνει τη ζωή των καρκινοπαθών στην Ελλάδα έρευνα που πραγματοποίησε ο επίκουρος καθηγητής Πολιτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Κυριάκος Σουλιώτης για λογαριασμό του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων και Ιατρών Αθηνών (Κ.Ε.Φ.Ι.), στο πλαίσιο της εκστρατείας «Δικαίωμά μου!», που παρουσιάστηκε την Τετάρτη, με τίτλο «Επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στη... ζωή των καρκινοπαθών».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των καρκινοπαθών έχει ασφαλιστική κάλυψη, τα εμπόδια που καταγράφονται μετά τη διάγνωση της ασθένειας τους είναι ενδεικτικά της κατάστασης.
Συγκεκριμένα, το 30,5% δεν μπορεί να επισκεφτεί εύκολα ή και καθόλου γιατρό, ενώ το 25,4% δηλώνει ότι αντιμετωπίζει εμπόδια και στη θεραπεία.
Αναλυτικά, 6 στους 10 καρκινοπαθείς δηλώνουν πως αντιμετώπισαν εμπόδια το τελευταίο εξάμηνο στην πρόσβαση στο γιατρό. Τα προσκόμματα αφορούσαν και στην κακή τους οικονομική κατάσταση, αλλά και στη δυσλειτουργία του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ και πιο συγκεκριμένα:
- Το 50,7% δεν έβρισκε ραντεβού στο δημόσιο νοσοκομείο μέσα στον ενδεδειγμένο χρόνο που απαιτούνταν
- Το 18,3% ενημερωνόταν από τον συμβεβλημένο γιατρό ότι είχε κλείσει το μηνιαίο πλαφόν των επισκέψεων
- Το 23,9% έβρισκε ραντεβού διαθέσιμο σε ιατρείο μακριά από την οικία
- Το 28,1% ανέφερε ότι είχε και δυσκολία μετακίνησης
- Το 44% ωστόσο δήλωσε και αδυναμία πληρωμής της επίσκεψης σε ιδιώτη γιατρό
Την ίδια ώρα, επτά στους δέκα καρκινοπαθείς αντιμετώπισαν προβλήματα και στην εξασφάλιση ή συνέχιση της θεραπείας τους.
Αναλυτικά, το 44,7% δηλώνει πως δεν μπορούσε να βρει το σκεύασμα που χρειαζόταν για τη φαρμακευτική αγωγή του, το 25,4% δεν μπορούσε να βρει γιατρό για να συνταγογραφήσει το αναγκαίο φάρμακο, το 20% δυσκολεύτηκε να εξασφαλίσει την απαιτούμενη γνωμάτευση για την διάθεση του φαρμάκου και τέλος το 8% είχε δυσκολία πρόσβασης στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ που υπήρχε το φάρμακο.
Όπως είναι ευνόητο, οι επιπτώσεις στη ζωή τους ήταν δραματικές, με το 96% να δηλώνει πως επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του, ενώ το 3,7% χρειάστηκε ακόμη και να νοσηλευτεί.
Συμπληρωματικά στοιχεία της έρευνας
Ένας στους δέκα καρκινοπαθείς είναι ανασφάλιστος. Το 89,3% δηλώνει πως έχει ασφαλιστική κάλυψη. Επίσης, ποσοστό 24% έχει και ιδιωτική ασφάλιση.
Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των επισκέψεων που πραγματοποιούν στον ιατρό που τους παρακολουθεί, οι ασθενείς με καρκίνο αναφέρουν ότι κάνουν επισκέψεις μηνιαίες (ποσοστό 24,3%), τριμηνιαίες (ποσοστό 38,6%), ετήσιες (ποσοστό 20,5%), ενώ ποσοστό 16% δηλώνει πως πραγματοποιεί περισσότερες από δύο φορές τον μήνα.
Το 60% των καρκινοπαθών δηλώνει πως παρακολουθείται από γιατρό δημόσιου ή στρατιωτικού νοσοκομείου, το 14,7% από γιατρό συμβεβλημένο με τον ασφαλιστικό του φορέα αλλά στο ιδιωτικό του ιατρείο και το 19,8% από ιδιώτη γιατρό.
Το 45% των καρκινοπαθών δηλώνει πως έχασε ή καθυστέρησε να λάβει τη θεραπεία του και το 39% αναγκάστηκε να πληρώσει τα φάρμακά του. Τέλος, το 15% αναγκάστηκε να αλλάξει θεραπεία.
Το 44,4% των ασθενών με καρκίνο που συμμετείχαν στην έρευνα είναι ηλικίας 36 έως 50 χρόνων. Ένας στους τρεις καρκινοπαθείς έχει εισόδημα μηνιαίο κάτω από 500 ευρώ, το 66% των ερωτηθέντων καρκινοπαθών έχουν μηνιαίο εισόδημα έως 1000 ευρώ και μόλις το 10% αναφέρει πως έχει εισόδημα άνω των 1.500 ευρώ
Από onmed, μέσω "Το Γρέκι"