ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αιγίνιο 16-10-2015 Δ Η Μ Ο Σ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

                             






ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Στα πλαίσια της επίσκεψης ομάδας Γερμανών Δημοσιογράφων, από τον γερμανικό τουριστικό οργανισμό Gedeco/Dr. Tiges, που θα βρίσκονται στην περιοχή μας, προκειμένου να παρουσιάσουν στον γερμανικό τουριστικό κατάλογο του 2016 περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, σας προσκαλούμε την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 8:15π.μ. στις Αλυκές Κίτρους, στην περιήγηση που θα πραγματοποιηθεί στις καλλιέργειες μυδιών του Δήμου μας.
Το γκρουπ θα το συνοδεύει ο Uri Steinweg, μέτοχος του touroperator σε ποσοστό 49% και διευθύνων σύμβουλος.
Η δημοσιότητα που θα δοθεί για την περιοχή μας είναι σημαντική και αναγκαία για την τόνωση του τουρισμού μας μέσα από την επίδειξη των τοπικών προϊόντων.



ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ




Ο Αν. Διευθυντής Π.Ε. Πιερίας

Συγχαίρει θερμά τους διοργανωτές της μαθητικής παρέλασης 16ης Οκτωβρίου 2015, τους Διευθυντές των Δημοτικών σχολείων της Κατερίνης, τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής των σχολείων, καθώς και τους μαθητές και μαθήτριες της πόλης μας για την άψογη παρουσία τους στην παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου της Απελευθέρωσης της πόλης της Κατερίνης καθώς και όσους συνέβαλαν τα μέγιστα για την επιτυχή διεκπεραίωσή της.

Ο Αν. Διευθυντής Π.Ε. Πιερίας


                                                                                                                        Κραγιόπουλος Νικόλαος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ




Το ΥΠ.Π.Ε.Θ συνεχίζει τις προσλήψεις εκπαιδευτικών για τη στελέχωση των Σχολικών Μονάδων. Για την Εκπαιδευτική Περιφέρεια της Πιερίας ήδη έχουν διατεθεί 19 εκπαιδευτικοί της Ειδικής Αγωγής οι οποίοι τοποθετήθηκαν στο Ειδικό Σχολείο και σε Τμήματα Ένταξης, με αποτέλεσμα η Ειδική Αγωγή να λειτουργεί πλέον χωρίς κενά.
Ακόμη έχει εγκριθεί μέχρι στιγμής η παροχή παράλληλης στήριξης σε 24 μαθητές με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες.
Οι εκπαιδευτικοί έχουν ήδη τοποθετηθεί προσωρινά στα σχολεία και εντός της εβδομάδας θα γίνει η οριστική τους τοποθέτηση.
Για να λειτουργήσουν με πλήρη ανεπτυγμένο το Ωρολόγιο Πρόγραμμα τα σχολεία της Περιφέρειά μας απαιτούνται ακόμη:


ΚΕΝΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Π.Ε ΠΙΕΡΙΑΣ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
ΚΕΝΑ
ΠΕ70 Δασκάλων
8
ΠΕ60 Νηπιαγωγών
7
ΠΕ 06 Αγγλικής Γλώσσας
4
ΠΕ 08 Εικαστικών
3
ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής
4
ΠΕ 16 Μουσικής
5
ΠΕ 19-20 Πληροφορικής
1
ΠΕ 32 Θεατρικών Σπουδών
2

Ο Αν. Διευθυντής Π.Ε. Πιερίας

Κραγιόπουλος Νικόλαος

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ


Ο Δήμος Κατερίνης αξιοποιεί τα υπολείμματα των κλαδεύσεων
Με τη χρήση του μηχανήματος θρυμματιστή προχωρά ο Δήμος Κατερίνης στην ανακύκλωση των κλαδεύσεων που πραγματοποιούνται στο Δήμο επαναχρησιμοποιώντάς τα ως βελτιωτικό του εδάφους στους κοινόχρηστους χώρους , όπως πάρκα, πλατείες και δεντροστοιχίες.
Αναλυτικότερα, τα κλαδιά που εναπομένουν μετά τα κλαδέματα από τα συνεργεία Πρασίνου του Δήμου, τροφοδοτούνται  στο μηχάνημα του θρυμματιστή, τεμαχίζονται και ενσωματώνονται στο έδαφος με σκοπό τη βελτίωσή του. Επιτυγχάνεται με τον τρόπο αυτό η βελτίωση του πορώδους του εδάφους, ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται η περιεκτικότητά του σε θρεπτικά συστατικά.
 Επίσης, γίνεται σημαντική εξοικονόμηση σε εργατικό δυναμικό σε ότι αφορά την απομάκρυνση των κλαδιών που γινόταν από την υπηρεσία μέχρι τώρα, καθώς και σε περιορισμό της κατανάλωσης καυσίμων που απαιτούνται για την μεταφορά τους.

Ο Δήμος Κατερίνης προχωρά  ένα ακόμη βήμα μπροστά, αξιοποιώντας την ανακύκλωση  στο πράσινο,  εξοικονομώντας εργατικό δυναμικό και ενέργεια.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ




Νέες ασφαλτοστρώσεις οδών ξεκίνησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κατερίνης.
Πιο συγκεκριμένα, θα ασφαλτοστρωθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα της Τεχνικής Υπηρεσίας οι παρακάτω οδοί:
Ιθάκης
Γ΄παρ. Δεσπεραί
Α΄παρ. Σελευκιδών
Συρακουσών
Βαλαωρίτου
Τέρμα Μιαούλη
Κλεάνθους
Παρ. Τερζοπούλου
Ο Δήμος Κατερίνης, δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια του πολίτη, στη βελτίωση της καθημερινότητάς του και στην ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων εργάζεται καθημερινά με τα συνεργεία του για καλυτέρευση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων του Δήμου.


Όλοι στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 22 Οκτώβρη



    Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μαζί με ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ έχουν υπογράψει τη θανατική καταδίκη των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, των μισθωτών, των συνταξιούχων, φέρνουν συνθήκες Μεσαίωνα στα παιδιά και τα εγγόνια μας.   
    Καμιά ανοχή στη συγκυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που περηφανεύεται ότι μας έχει στο τσεπάκι της επειδή ο λαός την ψήφισε στις πρόσφατες εκλογές, για να βρει "ισοδύναμα" στο "οδυνηρό" 3ο μνημόνιο, στην απάτη ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ που δεν ψηφίζουν τα κυβερνητικά μέτρα επειδή δήθεν έχουν δικά τους, ενώ ψήφισαν το μνημόνιο που τα προαπαιτεί. 
    Δεν έχουν ισοδύναμα και διορθωτικά μέτρα ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και της ΚΑΠ. Είναι απάτη για να μας βάλουν να τσακωνόμαστε για ψίχουλα μεταξύ μας, με τους μισθωτούς, τους ανέργους, τους συνταξιούχους που έχουμε και στις οικογένειές μας.   
    Η ανάπτυξη της οικονομίας, της πρωτογενούς παραγωγής ως πυλώνα της, που επικαλούνται ώστε να γίνει η χώρα μας ανταγωνιστική στο πλαίσιο της ΕΕ της ΚΑΠ και της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων, σημαίνει οι πραγματικοί μας αντίπαλοι, μεγαλοαγρότες καπιταλιστές, μεγαλέμποροι βιομήχανοι, τραπεζίτες, εφοπλιστές να αυγατίσουν τα κέρδη και τα πλούτη τους. Γι' αυτό τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και οι κυβερνήσεις τους διατηρούν φορολογική ασυλία στα κέρδη τους και ταυτόχρονα τους μοιράζουν διαχρονικά παχυλές επιδοτήσεις.
    Να τους αφαιρέσουμε ΤΩΡΑ το δικαίωμα να επικαλούνται την ψήφο με την οργανωμένη αντίδρασή μας.   
    Η επίθεση στη ζωή και στο εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων είναι ολομέτωπη με μέτρα-"φωτιά", όπως:
·         Η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ του αγροτικού εισοδήματος με συντελεστή 26% και με προκαταβολή 100% του φόρου για την επόμενη χρονιά.
·         Η αύξηση στο 23% του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
·         Η κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο και η μεγάλη αύξηση στην τιμή του αγροτικού ρεύματος.
·         Ο ΕΝΦΙΑ για σπίτια, αποθήκες, στάβλους και χωράφια.
·         Ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ. 

       Όλοι εμείς οι αγρότες που "ματώνουμε" από την κυβερνητική πολιτική, την ΕΕ, την ΚΑΠ και όσους τη στηρίζουν, με στόχο τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών και το δικό μας ξεκλήρισμα, χρειάζεται με την κοινή δράση και τη συμμαχία μας να βάλουμε φρένο στην επίθεση και στην πορεία να συγκρουστούμε και να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική.
     Οι αγώνες για την απόκρουση της αντιλαϊκής επίθεσης είναι μονόδρομος για τη μικρομεσαία αγροτιά. Για να έχει αποτέλεσμα αυτός ο αγώνας, πρέπει να συναντηθεί με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους ανέργους και συνταξιούχους, τις γυναίκες και τη νεολαία των λαϊκών οικογενειών, όλους όσοι πλήττονται από τα βάρβαρα μέτρα και πληρώνουν την κρίση για την οποία δεν ευθύνονται και δεν δημιούργησαν. 
   Η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους σε μαζική - μαχητική συμμετοχή στα συλλαλητήρια που διοργανώνει το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα την Πέμπτη 22 Οκτώβρη. Ως πρώτη πανελλαδική απάντηση με όλους τους κοινωνικούς μας συμμάχους. 

    Όλοι μαζί όσοι είμαστε στο στόχαστρό τους  να ανατρέψουμε στην πράξη την αναμονή, τις αυταπάτες.  Έτσι απαντάμε στο στόχο τους, του "διαίρει και βασίλευε", δυναμώνοντας την ενότητά μας. Καλούμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους να μην ξεγελαστούν. Να κάνουμε ουσιαστικό βήμα στο δυνάμωμα της οργάνωσής μας και στην ανασυγκρότηση του λαϊκού κινήματος σε κατεύθυνση ρήξης και ανατροπής.
     Με την κοινή δράση και πάλη μας ανοίγουμε το δρόμο για να φύγουν από τη μέση οι καπιταλιστές ιδιοκτήτες γης, αγροτικών εκμεταλλεύσεων, βιομηχανίας, μεταφορών, εμπορίου, να γίνει η ιδιοκτησία τους ιδιοκτησία του λαού, να μπει στον ενιαίο σχεδιασμό αξιοποίησής της, για να ωφελείται η συνεταιρισμένη αγροτιά. Για να μην είναι ατομική έγνοια οι καταστροφές, η δουλειά στο χωράφι, στο μαντρί, η αγορά των εφοδίων κ.ά. Έτσι θα γίνει ο λαός αφέντης του πλούτου που παράγει με τον ιδρώτα και το αίμα του.

                                                                                                            Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ


Τώρα θα φτύσει αίμα, από αυτόν που...

...θα δίκαζαν για τα υποβρύχια, το δάνειο στον πεθερό τους από το ΤΤ και Σια!

Με την Όλγα Τρέμη... στο roof garden του «Μεγάλη Βρετανία»! Όταν θα σας ξεσκίσει τις σάρκες ο πεινασμένος, αυτός που θα του πάρετε το σπίτι... τότε να δω που θα τρώτε;

Μεγάλη Βρετανία Από τις διαδηλώσεις στην πλατεία, ανέβηκαν στο roof garden... |EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Αλλάζουν οι καιροί; Όχι όχι, αλλάζουν οι άνθρωποι. 
Αυτή είναι η εξέλιξη της κυβέρνησης της Αριστεράς. Άνοδος. Και στην κυριολεξία. Από τις διαδηλώσεις στην πλατεία, κάτω, ανέβηκαν στο roof garden, πάνω. Ανέλιξη.

Η Όλγα Γεροβασίλη συνέτρωγε το βράδυ της Τρίτης με την Όλγα Τρέμη στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, στο Σύνταγμα. 
Το γράφει ο Βηματοδότης και το μενού περιελάμβανε μοσχαράκι με χόρτα - σύμφωνα με το μενού, το κόστος του πιάτου είναι μόλις 28,5 ευρώ. Πάλι καλά που δεν έφαγαν «συκώτι πάπιας με πουρέ γλυκοπατάτας» να πληρώσουν 46 ευρώ. Ή, «steak tomahawk» για 87 ευρώ.
Και είχαν και εξαιρετική θέα, την Ακρόπολη, απέναντί τους.
Η εκπρόσωπος μίας κυβέρνησης της ριζοσπαστικής Αριστεράς να παίρνει το...
δείπνο της με την παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων τουκαναλιού της διαπλοκής (όπως έλεγε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ) σε ένα από τα πιο ακριβά εστιατόρια της πόλης.
Αλλάζουν οι καιροί; Όχι όχι, αλλάζουν οι άνθρωποι
Αυτή είναι η εξέλιξη της κυβέρνησης της Αριστεράς. Άνοδος. Και στην κυριολεξία. Από τις διαδηλώσεις στην πλατεία, κάτω, ανέβηκαν στο roof garden, πάνω. Ανέλιξη. 
Δεν ξέρω μήπως και (θα) τους ενοχλούμε πλέον αν (θα) γίνονται συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα. Η πλέμπα... Στους δρόμους. Ενώ, αυτοί, στα πανάκριβα roof garden. Να μεγαλοπιάνονται.

Μην ξεχνάς: όλα τα γουρούνια την ίδια μούρη έχουνε!

Για την TEVA θα μας διαφωτίσουν;
Για τη λίστα Λαγκάρντ μ' όλο του το σόι ο ένας κι ο άλλος για τις ΜΚΟ που έχωσε εκατομμύρια κι εκείνοι που τα πήραν είναι φυλακή;
Σχετικά:

Ομολογία Σταθάκη: Εγώ είμαι ο υπουργός που «ξέχασε» να δηλώσει το 1 εκατ. ευρώ! Φυσικά παραμένει υπουργός ο εκατομμυριούχος "αριστερός" και τον καμαρώνει ο Τσίπρας με την αυλή του...

Από το "PRESS-GR"
Μετά από τρία 24ωρα έντονων φημολογιών, ερωτήσεων στη Βουλή και αντιδράσεων από κόμματα και βουλευτές, ο υπουργός Οικονομ,ίας, Γιώργος Σταθάκης, παραδέχθηκε ότι εκείνος είναι ο υπουργός με το προβληματικό πόθεν έσχες του 1 εκατ. ευρώ.
Ο υπουργός Οικονομίας, με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υποστηρίζει ότι δεν απέκρυψε κανένα στοιχείο. Παραδέχεται ωστόσο, ότι η φορολογική δήλωση που υπέβαλε το 2012 «ήταν πρώιμη και πιθανόν ατελής». Υποστηρίζει πως... αντίστοιχες δηλώσεις που υπέβαλε το 2013 και το 2014 ήταν πλήρεις και περιελάμβαναν και το επίμαχο ποσό του 1 εκατ. ευρώ. Ισχυρίζεται δε ότι θεώρησε «σκόπιμο και κατά πλεονασμό» να καταθέσει συμπληρωματική δήλωση τον Μάρτιο του 2015, που αφορά την «ελλιπή» δήλωση του 2012.
Αναφερόμενος σε σχετικά δημοσιεύματα, ο κ. Σταθάκης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τα εξής:
«Ο νόμος απαγορεύει τη δημόσια συζήτηση επί του περιεχομένου των δηλώσεων πόθεν έσχες, για τις οποίες δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Για τον λόγο αυτό και ενώ τα ΜΜΕ συζητούν το θέμα, επέλεξα να παραμείνω σιωπηλός. Κρίνω, όμως, σκόπιμο να δηλώσω τα εξής:
Τον Ιούνιο του 2012 εκλέχθηκα βουλευτής και υπέβαλα δήλωση πόθεν έσχες τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Η δήλωση αυτή ήταν πρώιμη και πιθανόν ατελής. Αντίθετα, η δήλωση που υπέβαλα τον Σεπτέμβριο του 2013 ήταν πλήρης και περιελάμβανε όλα τα απαιτούμενα συμπληρωματικά στοιχεία μαζί με το επίμαχο ποσό. Το ίδιο πλήρης ήταν και η δήλωση πόθεν έσχες που υπέβαλα το 2014. Αν και το θέμα είχε λυθεί με τις δύο δηλώσεις, με την ανάληψη των υπουργικών καθηκόντων μου θεώρησα σκόπιμο, και κατά πλεονασμό, να καταθέσω συμπληρωματική δήλωση τον Μάρτιο του 2015 που αφορά αποκλειστικά αυτήν του 2012 και απλώς επαναλαμβάνει τα στοιχεία που έχω καταθέσει ήδη από το 2013.
Ως εκ τούτου:
α) Δεν απέκρυψα κανένα στοιχείο
β) Και οι τρεις δηλώσεις μου είναι απόλυτα πλήρεις και στην κρίση της Επιτροπής».-

Τι είχε δηλώσει ο Σταθάκης
Με τις φήμες να στρέφονται γύρω από το πρόσωπο του Γιώργο Σταθάκη, όλες τις προηγούμενες ημέρες, δημοσιογράφοι ρώτησαν ευθέως την Τετάρτη τον υπουργό Οικονομίας αν πράγματι είναι ο ίδιος εκείνος με το «προβληματικό» πόθεν έσχες.
«Δεν μπορώ να προβώ σε καμία δήλωση με βάση το νόμο, πριν ολοκληρώσει η βουλή τον έλεγχό της. Να περιμένετε σε λίγες μέρες την έλεγχο από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής και τότε θα φανεί», ήταν η απάντηση του κ. Σταθάκη. Η φημολογία εντάθηκε όταν ο υπουργός πήγε εσπευσμένα στο Μέγαρο Μαξίμου. Μάλιστα ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν σκοπεύει να παραιτηθεί, απαντώντας αρνητικά.

Πώς ξεκίνησαν οι αποκαλύψεις
Ολα ξεκίνησαν από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής. Η αντιπρόεδρος της Δέσποινα Χαραλαμπίδου, μιλώντας στο Mega την Δευτέρα, είχε επιβεβαιώσει τις πληροφορίες για «τέσσερα προβληματικά πόθεν έσχες». Οπως είπε, θα ενημερώσει τον πρόεδρο της Επιτροπής Πόθεν Εσχες που τη διαδέχεται (Γιώργος Βαρεμένος), θα του δώσει τα στοιχεία και από εκεί και πέρα θα επιληφθεί η επιτροπή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ευθύνες προέκυψαν για δύο υπουργούς: Ο ένας επί τρία συναπτά έτη «ξέχασε» να δηλώσει ποσό της τάξης του 1 εκατ. ευρώ, κάτι που έσπευσε να πράξει φέτος, με συμπληρωματική δήλωση. Ο δεύτερος υπουργός φέρεται να είναι ιδιοκτήτης ιδιωτικής εταιρείας και να έχει μετοχές σε αυτή.
Επιπλέον, ένας τέως βουλευτής εμφανίζεται να έχει μεγάλες φορολογικές εκκρεμότητες και έναν νυν βουλευτής έχει πολλές «τρύπες» στο πόθεν έσχες του, με ποσά που δεν δικαιολογούνται.
Υπενθυμίζεται ότι για τον έτερο υπουργό το ζήτημα ήταν πως δεν είχε δηλώσει στο πόθεν έσχες μετοχές εταιρείας. Με δηλώσεις του στο Mega τη Δευτέρα ο Αλέκος Φλαμπουράρης είχε παραδεχθεί ότι επρόκειτο για τον ίδιο, δηλώνοντας πως όταν ορκίστηκε υπουργός τον περασμένο Ιανουάριο είχε μεταβιβάσει τις μετοχές, αλλά η δήλωση του πόθεν έσχες περιελάμβανε τα στοιχεία για το 2014.

Πόση βρωμιά κρύβεται πίσω από τον πολιτικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς, μέσω Βελγίου: Το γαλλόφωνο περιοδικό Kairos1 εξετάζει πώς οι ηγέτες Σύριζα και Ανέλ εξαλείφουν επιτυχώς κάθε ελληνική εστία αντίστασης:…
cae8e719-8233-4de5-ae66-3cad5a7716bb
«Όπως έγραφε ένας ιδεολόγος της εθνικιστικής δεξιάς το 1897, βασική προϋπόθεση της κοινωνικής ειρήνης είναι οι φτωχοί να έχουν συναίσθηση της αδυναμίας τους. Η φράση αυτή βοηθά να κατανοήσουμε το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων που διεξήγαγε ο Αλέξης Τσίπρας».
Κι ο αρθρογράφος, αφού μεταφέρει λεχθέντα των δύο ανδρών (υπογράψαμε τη συμφωνία, αλλά δεν πιστεύουμε ότι είναι καλή, η Ελλάδα συνθηκολόγησε, αλλά δεν παραδόθηκε…),σημειώνει ότι: «Η άρνηση της αντίθεσης μεταξύ αντίστασης και συνθηκολόγησης καταργεί κάθε δυνατότητα σύγκρουσης, διότι κάνει να συνυπάρχουν δύο …….
αλληλοαναιρούμενες δηλώσεις χωρίς η μία να επηρεάζει την άλλη. Πρόκειται για τη λεγόμενη «σχάση» στην ψυχανάλυση. Παρεμποδίζεται έτσι η μνήμη και η διαμόρφωση του «εμείς». Ο πολιτικός αυτός λόγος μας δημιουργεί ψύχωση: νομίζουμε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Ο Οργουελ περιέγραψε στο «1984» το μηχανισμό της «διπλής σκέψης», που συνίσταται στο να πιστεύουμε ταυτοχρόνως δύο αλληλοαντικρουόμενες απόψεις. Σκοπός της διπλής σκέψης είναι να στερήσει το άτομο από οποιαδήποτε δυνατότητα αντίστασης, να σβήσει κάθε ανάμνηση της επιθυμίας αντίστασης».
Στην εξωτερική πολιτική χρησιμοποιείται το ίδιο τέχνασμα: «Ο λόγος του Σύριζα παρουσιάζεται ως αποτέλεσμα της λαϊκής θέλησης να αντιταχθεί στον «ιμπεριαλισμό». Ταυτοχρόνως ακολουθείται πολιτική ακόμα μεγαλύτερης ενσωμάτωσης στη δομή της αυτοκρατορίας. Η ελληνική κυβέρνηση βάζει τον πραγματικό κόσμο εντός παρενθέσεων και επικεντρώνεται στις προθέσεις. Το βλέμμα δεν πρέπει να στρέφεται προς τον εξωτερικό κόσμο, προς τα αντικείμενα, αλλά προς τον εσωτερικό αποκλειστικά. Το μόνο που μετράει είναι η πρόθεση του Τσίπρα. Ο αντιιμπεριαλισμός του υφίσταται αυτομάτως –αρκεί να τον διακηρύξει– μπορεί δε άνετα να συνυπάρχει με την ενίσχυση της συνεργασίας εντός του ΝΑΤΟ, δηλαδή με μία πολιτική που αντιβαίνει σε αυτόν. Βρισκόμαστε εκτός της γλώσσας, ο λόγος και η πραγματικότητα συνυπάρχουν ανεξάρτητα ο μεν από την δε. Ο μεν είναι απόλαυση η δε είναι κάτι το ακατονόμαστο, το οποίο δεν μπορούμε να το συλλάβουμε με τη σκέψη και, συνεπώς, είναι αδύνατον να το αντιμετωπίσουμε. Οι διακηρύξεις συγχέονται με την πραγματικότητα: δεν μπορεί πλέον να υπάρξει αντίφαση μεταξύ των λεχθέντων και των πράξεων».
«Ο πρωθυπουργός βγαίνει από την πολιτική της αντιπαράθεσης και καταλαμβάνει τη θέση του θύματος: Η μητέρα του δηλώνει, «ο Αλέξης τον τελευταίο καιρό δεν τρώει, δεν κοιμάται αλλά δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Έχει χρέος στον κόσμο που τον εμπιστεύτηκε»[…] Η λαϊκή αντίσταση έχει δώσει τη θέση της στη διατήρηση της εικόνας του Τσίπρα. Πάντα εξάλλου η εικόνα ήταν σημαντική για την ελληνική κυβέρνηση: η μετονομασία της «τρόικας» σε «θεσμούς» είχε παρουσιαστεί ως επιτυχία στον ελληνικό λαό».
Προς τι όλη αυτή η παράσταση: ο αρθρογράφος εκτιμά ότι το ευρωπαϊκό οικοδόμημα προορίζεται να ενταχθεί στο ευρύτερο πλαίσιο μίας μεγάλης διατλαντικής αγοράς. Και ότι η αντιμετώπιση της Ελλάδας ουσιαστικά στοχεύει στις χώρες με μεγάλο δημοσιονομικό έλλειμμα (Γαλλία, Ιταλία), ούτως ώστε αυτή η μετάβαση να πραγματοποιηθεί συντεταγμένα, δηλαδή με όρους γερμανικής λιτότητας. Συνεπώς, σκηνές σαν αυτές που περιγράψαμε στην αρχή του παρόντος άρθρου αναμένεται να επαναληφθούν, μέχρι κορεσμού του φιλοθεάμονος κοινού ή, έστω, μέχρις ότου η αριστεροφανής ελληνική κατατονία ενσκήψει και στις λοιπές ευρωπαϊκές χώρες.

«ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΣΙΑΣ» ΓΙΑ 600.000 ΙΧ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΟΙ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΛΟΓΟΙ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Στο προσκήνιο και πάλι το «Τέλος Ακινησίας» για 600.000 ΙΧ!
Στο στόχαστρο του οικονομικού επιτελείου της χώρας έχουν επανέλθει οι φορολογικές ακινησίες αυτοκινήτων οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia ανέρχονται σε περίπου 600.000 ΙΧ.
Ειδικότερα η κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας στα τέλη του κάθε έτους αποτελεί ένα τεράστιο πρόβλημα για τις εφορίες αλλά και για το υπουργείο Οικονομικών το οποίο βλέπει να μειώνονται τα έσοδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου προσανατολίζονται να επιβάλλουν ένα μικρό Τέλος Ακινησίας στα οχήματα που έχουν κατατεθεί οι πινακίδες κυκλοφορίας με διπλό στόχο.
Από την μία μεριά θα…….
καταγραφεί αύξηση εσόδων και από την άλλη θα αποτρέψουν άλλους ιδιοκτήτες να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους.
Το κόστος για το Τέλος Ακινησίας εξετάζεται να κυμαίνεται από 20 ευρώ χωρίς να έχει οριστεί η υψηλότερη τιμή χρέωσης αλλά αν πολλαπλασιάζει κανείς τη χαμηλότερη χρέωση με τις 600.000 κατατεθειμένες πινακίδες κυκλοφορίας τότε θα αντιληφθεί πως το αποτέλεσμα ανέρχεται σε 12 εκατ. ευρώ!
Αν βέβαια οι χρεώσεις για το Τέλος Ακινησίας αυξάνονται ανάλογα με τον κυβισμό του κινητήρα τότε ανάλογα θα αυξάνονται και τα έσοδα καθώς αν υπολογίζει κανείς πως το συγκεκριμένο Τέλος κατά μέσο όρο ανέλθει σε 30 ευρώ τότε το αποτέλεσμα θα είναι 18 εκατ. ευρώ…
Ωστόσο εξαιτίας της φοροεπιδρομής που έρχεται το οικονομικό επιτελείο εξετάζει και ένα άλλο ενδεχόμενο για το Τέλος Ακινησίας το οποίο συνδέεται με το Περιουσιολόγιο.
Δηλαδή τα αυτοκίνητα που θα καταγραφούν στο Περιουσιολόγιο είτε έχουν πινακίδες είτε δεν έχουν θα αποτελούν πάγια Περιουσιακά στοιχεία και θα φορλογούνται κανονικά!
Επίσης ένα ακόμη «καυτό» θέμα για το υπουργείο Οικονομικών αφορά στους κατόχους αυτοκινήτων που δεν καταβάλουν τα Τέλη Κυκλοφορίας και ανέρχονται πάνω από 1 εκατομμύριο!
Του Γιώργου Κ. Ανδρή
andris@enikonomia.gr

Η πεταλούδα….H πρώτη αντίστροφη μεταμόρφωση: αυτή τη φορά η πεταλούδα μεταμορφώνεται σε κάμπια και όχι το αντίθετο.

Για πολλά χρόνια, από την εποχή του Συνασπισμού, ήταν δύσκολο να βρεις άνθρωπο που να αυτοπροσδιορίζεται ως Συνασπισμένος. Ο Συνασπισμός ήταν πάντα ένα κόμμα που δεν είχε μεγάλη σύνδεση με την κοινωνία. Ψηφοφόρους του ήταν εύκολο να βρεις, όχι όμως και ανθρώπους που ασχολούνταν ενεργά με αυτόν τον πολιτικό χώρο.
Η ελπιδοφόρα περίοδος;
Με τη δημιουργία του Σύριζα όμως, τα πράγματα ……..
άλλαξαν. Στο μικρό διάστημα των τελευταίων δυόμιση ετών εμφανίστηκε στην κοινωνία ένας κόσμος που ήταν «Σύριζα», ο λεγόμενος και ο κοινωνικός.
Μέχρι το 2012 τα μέλη της μαοϊκής συνιστώσας ΚΟΕ ήταν Κοετζήδες που συμμετείχαν στον Σύριζα, τα μέλη της τροτσκιστικής συνιστώσας ΔΕΑ ήταν Δεατζήδες που συμμετείχαν στο Σύριζα. Οι παλαιοί Συνασπισμένοι ήταν άνθρωποι που είτε πάλευαν για να διεκδικήσουν κάτι χωρίς ελπίδα (όπως αυτοί του αριστερού ρεύματος), ή προεδρικοί που στις… κάμαρές τους σχεδίαζαν πολιτική.
Μετά όμως το 2012 υπήρχαν Συριζαίοι που βρίσκονταν στις συνελεύσεις του Σύριζα, οι οποίοι μιλούσαν, τσακωνόντουσαν και προσπαθούσαν να επηρεάσουν καταστάσεις. Πολλοί από αυτούς το προηγούμενο διάστημα δεινοπάθησαν στους δρόμους και πίστεψαν ότι κάτι μπορεί να αλλάξει στη μνημονιακή Ελλάδα.
Κάποιοι από αυτούς είδαν ότι οι Οργανώσεις Μελών δεν παίρνουν καμία ουσιαστική απόφαση και όλα αποφασίζονται από τον Τσίπρα και την ομάδα του, αλλά έμειναν γιατί το διακύβευμα ήταν πολύ μεγάλο. Κάποιοι προσβλήθηκαν από το φιάσκο τού διαρκούς συνεδρίου το οποίο έκλεισε άρον άρον πριν πάρει αποφάσεις και κατάλαβαν πόσο «σημαντικά» είναι τα συνέδρια στο κόμμα τους.
Τελικά κάποιοι αποφάσισαν ότι η συμφωνία – γέφυρα ήταν η απόδειξη ότι το πλοίο έχει στρίψει και ελάχιστοι έφυγαν, κινούμενοι κυρίως από ζητήματα προσωπικής αξιοπρέπειας.
Οι περισσότεροι επέλεξαν να περιμένουν. Αφού δεν είδαν καμία επίθεση στο ντόπιο κατεστημένο, αφού είδαν την πρόταση των 47 σελίδων, με σφιγμένα τα δόντια έμεναν υπερασπιζόμενοι το περίφημο «πρώτη φορά αριστερά».
Τελικά προέκυψε το δημοψήφισμα και το ερώτημά του, τους φάνηκε περίεργο αλλά παρόλα αυτά δεν υπήρχε άλλη επιλογή από το να παλέψουν γι’ αυτό. Όμως η νίκη τού όχι μετατράπηκε σε ένα εξωφρενικό ναι την επόμενη μέρα. Τότε τελικά όλοι αυτοί κατάλαβαν αυτό που πλέον δεν γινόταν να μην καταλάβουν και έφυγαν.
Όλοι; Όχι όλοι. Κάποιοι έμειναν και συνεχίζουν να στηρίζουν το μωρό που γεννήθηκε την 25η Γενάρη του 2015.
Οι σημερινοί υποστηρικτές
Ποιοι όμως είναι αυτοί; Μάλλον θα μπορούσαμε να τους χωρίσουμε σε κατηγορίες.
Η πρώτη από αυτές είναι οι πρώην Πασόκοι και κεντροαριστεροί που με την γιγάντωση του Σύριζα έτρεξαν να βρουν θέση μέσα σε αυτόν. Θαυμαστό το πολιτικό τους κριτήριο! Αυτοί δεν ξεγελάστηκαν από τον καιροσκοπισμό, πάντα εκπαιδευμένοι να αναγνωρίζουν την ουσία του οπορτουνισμού, δεν βρέθηκαν σε ουσιαστικό δίλημμα για το τι θα κάνει ο Τσίπρας την κρίσιμη ώρα, και δικαιώθηκαν. Κανείς δεν μπορεί να τους ψέξει ηθικά για την παραμονή τους, αφού η στροφή του κόμματος ήταν η πολιτική τους δικαίωση.
Ύστερα έχουμε τους παλαιούς συνασπισμένους της ανανεωτικής αριστεράς, που θα πουν και κάτι αριστερό στο τσακίρ κέφι, αλλά στην ουσία της πολιτικής τους θα μείνουν το συντηρητικότερο κομμάτι της αριστεράς. Είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο καπιταλισμός μπορεί να γίνει ανθρωπινότερος αν ο διαχειριστής του είναι καλός.
Έπειτα έχουμε τα κομματικά στελέχη που είναι πληρωμένοι από τον κομματικό μηχανισμό. Αυτοί, προφανώς και μένουν διότι η πολιτική δεν είναι μόνο πολιτική για αυτούς, αλλά είναι και δουλειά και καριέρα και έχουν και οικογένειες.
Τέλος, είναι και αυτοί που είχαν και πολιτική σκέψη και πολιτικούς αγώνες και αριστερή ιδεολογία και ίδρωσαν και μάτωσαν επί χρόνια αφιλοκερδώς για να υπηρετήσουν την άποψή τους. Ακόμα όμως και μερικοί (όχι λίγοι) από αυτούς έμειναν και απέδειξαν κάποια πράγματα για το ήθος τους. Οι ιδεολογικές τους διαφωνίες και η πολιτική τους τοποθέτηση απεδείχθησαν πιο λεπτές και από τσιγαρόχαρτο, όταν τους δόθηκε η ευκαιρία να επωφεληθούν από την μεταστροφή του κόμματος. Όταν τους προσφέρθηκε μία θέση, θεσούλα ή θεσάρα, δεν μπόρεσαν να πουν όχι και, με αρκετά λυπηρό τρόπο, έπρεπε να παραδεχτούν στον εαυτό τους ότι δεν ήταν οι αγνοί ιδεολόγοι που νόμιζαν ότι ήταν μια ζωή.
Φυσικά κάτι παρόμοιο έχει γίνει και παλαιότερα στον πολιτικό βίο της χώρας. Το ΠΑΣΟΚ είχε ανθρώπους που πίστεψαν στην αλλαγή και πάλεψαν να το βγάλουν στην εξουσία. Οι ίδιοι απεδείχθησαν όχι και τόσο αγνοί όταν τους δόθηκε η δυνατότητα να βελτιώσουν τη ζωή τους. Η διάβρωσή τους ήρθε σιγά σιγά επειδή τα χρόνια τότε ήταν χρόνια παχιών αγελάδων. Η διάβρωση των σημερινών φάνηκε αμέσως, ακριβώς διότι η απόφαση της κωλοτούμπας έπρεπε να παρθεί από τη μία μέρα στην άλλη. Τελικά μπροστά στα μάτια μας πραγματοποιείται ένα μοναδικό γεγονός στο πλαίσιο της παγκόσμιας όχι πολιτικής αλλά της φυσικής ιστορίας. Παρακολουθούμε, δηλαδή, την πρώτη αντίστροφη μεταμόρφωση: αυτή τη φορά η πεταλούδα μεταμορφώνεται σε κάμπια και όχι το αντίθετο.
*Ο Σταμάτης Ρήγας είναι ιστορικός

Για…. γέλια ….και για …κλάματα.

Πλήρωσαν εισφορές 7.093.458 € και έλαβαν  συντάξεις 180.610.295 € δηλαδή  πήραν πίσω 26 φορές την εισφορά τους ,και διεκδικούν δικαστικά μέχρι και το τελευταίο ευρώ των ταμείων  δηλαδή άλλες 8,3 φορές.
Ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank στις 16/9/2015 με μια ιστορική απόφαση ευθύνηςυπέβαλλε αίτηση ομαδικής αποχώρησης των μελών μας (εργαζομένων και νέων συνταξιούχων)από την «πυραμίδα» του ΤΑΠΙΛΤΑΤ με μόνο στόχο την προστασία των ασφαλιστικών τους εισφορών (3%+4%) και την απόδοση του συνολικού ποσού στους ίδιους.
Η απόφασή  αυτή ήταν μονόδρομος για να σταματήσει η λεηλασία των εισφορών μας από μια ομάδα παλαιών …..
συνταξιούχων και συνδικαλιστών που στο παρελθόν (τροποποίηση καταστατικού 1990/1991) υποθήκευσαν προκαταβολικά το μέλλον της νεότερης γενιάς ασφαλισμένων και απολάμβαναν συντάξεις με ελάχιστο χρόνο πραγματικής ασφάλισης και χωρίς εισφορές!!
Όποια μέτρα κι αν πήραν οι Διοικήσεις του Ταμείου διαχρονικά ναυάγησαν κάτω από το βάρος δικαστικών παρεμβάσεων των παλαιών συνταξιούχων με αποτέλεσμα το αναλογιστικό έλλειμμα του Ταμείου να ξεπερνά τα 800.000.000 € και εντός της προσεχούς πενταετίας να μηδενιστεί η περιουσία του.
Επειδή όμως κάποιοι επιτήδειοι προσπαθούν να πείσουν τους εργαζόμενους ότι λόγω της αλληλεγγύης των γενεών πρέπει να συνεχίζεται αυτή η λεηλασία και να εξακολουθούν να απολαμβάνουν κάποιοι χαριστικά βοηθήματα, παραθέτουμε τα παρακάτω στοιχεία για να καταλάβει και ο τελευταίος εργαζόμενος ότι η απόφαση του Συλλόγου μας είναι η μόνη τίμια, δίκαιη και υπεύθυνη στάση.
Το 35,8% των παλαιών συνταξιούχων κατέβαλε στο Ταμείο εισφορά 7.093.458 € και έλαβε συντάξεις 180.610.295 € Πήραν πίσω 26 φορές!! την εισφορά τους και διεκδικούν μέχρι και το τελευταίο ευρώ των εργαζομένων δηλαδή άλλες 8,3 φορές.
Σημερινός εργαζόμενος ασφαλισμένος του ΤΑΠΙΛΤΑΤ με 35 χρόνια ασφάλισης, έχει καταβάλλει συνολικές εισφορές (3%+4%) το ποσό των 77.400 €! Αν συνταξιοδοτηθεί το 2016 θα κάνει απόσβεση των εισφορών του μετά από 43 χρόνια που σημαίνει ότι σε ηλικία 105 ετών! θα απολαμβάνει σύνταξη μεγαλύτερη της εισφοράς που έχει δώσει.
Η αποκαλυπτική συνέχεια εδω

Το δίλημμα ενός βλάκα

Γιάννης Λαζάρου 
Όταν και το τελευταίο κουνουπίδι στην Ελλάδα γνωρίζει πως οι αποφάσεις παίρνονται αλλού και απλά οι κυβερνητικές μαριονέτες τις διεκπεραιώνουν είναι τουλάχιστον γελοίο να υπάρχουν διλήμματα σε προαποφασισμένα.
Η πραγματική ειδησεογραφία για την χώρα αφορά τις αποφάσεις των ισχυρών οι οποίοι ασκούν και την εξουσία ουσιαστικά στην περιοχή. Επειδή όμως αυτά γίνονται γνωστά ως τετελεσμένα σε οτι αφορά τον Ελληνικό λαό, στο μεσοδιάστημα οι παραστάσεις των «σωτήρων» καλά κρατούν.
Η φοροδιαφυγή έχει αναδειχτεί σε μείζον ζήτημα και παρουσιάζεται σαν ένας γόρδιος δεσμός εδώ και πολλά χρόνια διότι ……
αυτό βολεύει τους εκάστοτε διαχειριστές της εξουσίας. Ακόμη περισσότερο βολεύει τους σημερινούς που με αφορμή τους κακούς Έλληνες φοροφυγάδες κάνουν πάρτι με την υλοποίηση των εντολών που έχουν από τα αφεντικά τους.
Το θέμα της φοροδιαφυγής είναι απλό από την στιγμή που υπάρχει ευνομούμενη πολιτεία με θέληση για να λύσει το πρόβλημα αλλά και να λειτουργήσει υπέρ του λαού.
Σε βαθιά περίσκεψη λοιπόν ο τσάρος της οικονομίας για να παταχθεί το φαινόμενο. Έτσι οδηγήθηκε στην σκέψη: «Να ξεφύγει από τη φυλάκιση ο ένοχος ή να φυλακιστεί ο αθώος».
Το φιλοσοφικό ερώτημα που τέθηκε ζητά απάντηση και φυσικά δεν θα απαντηθεί ποτέ γιατί πολύ απλά τα τερτίπια των βλακών είναι τέτοια που δεν χρήζουν απάντησης. Αφού ούτως ή άλλως ο ένοχος στην Ελλάδα ποτέ δεν πήγε φυλακή και ούτε πρόκειται να πάει, μια ματιά στο περιβάλλον του Τσακαλώτου το κυβερνητικό θα πείσει και μπαμπουίνο Αλάσκας. Όσο για τους αθώους όλες οι κυβερνήσεις τώρα πια δεν τους στέλνουν φυλακή, αλλά τους σκοτώνουν. Μιλάμε για κανονικές δολοφονίες, μια ματιά στο καθημερινό δελτίο αυτοκτονιών θα πείσει και τον από γεννησιμιού του Συριζαίο.
Τι να κάνει ο απελπισμένος τσάρος, παραγωγός φόρων και προστίμων; Έχει ντέρτι μεγάλο γιατί τα αφεντικά θέλουν χρήμα, κι άλλο χρήμα. Έτσι έφτασε να μονολογεί: «Σε αυτά τα ζητήματα δεν υπάρχει σωστή απάντηση», πάλι η αμφιβολία τον τρώει, και συνεχίζει: «Μπορείς να το βάλεις τόσο ψηλά το πρόστιμο που στο τέλος δεν θα εισπράξεις τίποτα ή από την άλλη να το μειώσεις και να εισπράξεις περισσότερα χρήματα. Αυτά τα προσπαθείς, τα δοκιμάζεις και βλέπεις στην πορεία τι αποτελέσματα έχουν».
Αυτός είσαι σωτήρα μας, αφού έχουμε δεν έχουμε θα πληρώνουμε τους πατριωτικούς φόρους εσύ θα παίζεις στο κεφάλι του κασίδη, θα δοκιμάζεις θα βλέπεις τα αποτελέσματα και ανάλογα τι θα σου λένε θα φτιάχνεις την πορεία.
Η πολιτική στο κεφάλι τους είναι τρεις το λάδι τρεις το ξύδι είμαστε αριστεροί και σωτήρες. Ας φοβερίζουμε τώρα τους κακούς Έλληνες και όταν πάρουμε τις εντολές βλέπουμε. Μόνο που ο άεργος Τσακαλώτος και η παρέα του δεν γνωρίζει πως η πλειοψηφία αυτού του λαού δεν μπορούσε ποτέ να κρύψει εισοδήματα οπότε και φορολογήθηκε άγρια πολλά χρόνια τώρα. Οι άλλοι είναι γνωστοί σε όλους. Μόνο τα υπουργεία και όλως τυχαίως οι κατά τόπους εφορίες δεν τους γνωρίζουν.